Page 1

La Carmen és des de fa anys la secretària de l’ ajuntament de Torà. El passat dia 10 de novembre, nosaltres l’ Adrià i el Florin de 6è li vàrem fer una entrevista. Ens va dir que li agradava molt el seu treball i també que l’ajuntament és com la casa gran del poble i que és l’ encarregat de donar serveis. De petita li agradava ser mestra , però ara la seva feina de secretària també li agrada i diu que no en vol cap altra. Ens ha explicat que una de les seves feines és fer expedients de tot allò que es vol fer al municipi. Ella ha de vigilar que tot estigui legalment ben fet. Allà s’esta treballant entre 7 i 8 hores diàries. Dins l’ ajuntament, hi ha administratius que tenen diferents feines com per exemple el qui recull dades interessants com per exemple el padró municipal, altres porten el comptes… També hi ha uns treballadors que són la brigada municipal, aquests han de fer feines pel poble com escombrar,podar els arbres.... . I els polítics han d’ acordar el que volen fer. Ens va comentar que ara hi ha també una màquina que ajuda als qui escombren i que els fanals s’encenen automàticament segons la claror. Finalment per concloure va dir-nos que l’ajuntament està dins del Sector Terciari en el camp de les activitats econòmiques perquè presta serveis. Opina que les feines públiques sempre és poden millorar més.


I després de l’ entrevista ens va ensenyar l’ ajuntament.

Adrian i Florin. Periodistes de 6è. C. Superior


T’agrada el teu treball ? Sí Per què creus que és important que existeixi la seva feina ? L’ajuntament és com la casa gran del poble , ha de donar serveis als veïns i cal que tots es coordinin 3- T’agradava algún altre treball a més secretària? Quin ? Sí. Mestra 4- Quines són les principals feines que cal fer com a secretària de l’ Ajuntament ? N´hi ha vàries però sovint cal fer de cada tema un expedient i aquests ha d’estar legalment bé. 5- Quantes hores comporta la seva feina ? Entre 7 i 8 hores diàries. 6- T’agradaria fer algún altre treball ?Quin ? No, aquest ja em va bé. 7- Com s’ho fa per tenir totes les dades de la població ? Hi ha altres companys administratius i cadascú té una feina . Es recullen les dades que interessen a l’ajuntament com per exemple El padró d’ habitants. 8- Quines són les feines de la gent que treballa ? Fer comptabilitat, gestió de padrons, expedients urbanístics per les obres que es fan al poble. I els polítics, que fan ? Acordar el que volen fer perquè el seu municipi tingui bons serveis i quines són 12-


les obres necessàries a fer com per exemple una escola. 9-Qui es cuida de netejar els carrers ? Uns treballadors de l’ajuntament que és la “brigada municipal”, i ara tenim també una màquina per netejar. 10-I d’encendre els fanals ? Ara aquest servei és automàtic, s´encèn i s’ apaga segons la llum exterior que hi hagi 11-Per què hi ha dies que les portes del cementiri estàn obertes i altres tancades ? Generalment sempre estàn tancades, exceptuant el dia de Tots Sants i quan hi ha un enterrament. 12-Està agrupat com a treballador a algún sindicat de treballadors ? No. Perquè és una empresa petita i no s’ha plantejat la necessitat de fer-ho. 13-Per què creu que el seu treball està en el sector terciari dins les activitats econòmiques ? Perquè presta serveis 14-Els serveis poden ser públics o privats.En el seu cas on el situaria ?Per què ? Públics. Perquè parlem de l’ajuntament i aquest és públic. 15-Quina opinió té dels serveis públics ? Que sempre es poden millorar més.

Adrià i Florin

Entrevista a la secretària de l' ajuntament  

feta per l' alumnat

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you