Page 1


INHOUDSTAFEL ALGEMEEN Verkoop 3 Service 3 Onderhoud & herstelling 4 Opleidingen 5 Workshops 5 PRODUCTEN 6 Handheld Raman en NIR spectrometers 7 Handheld XRF analysetoestellen 7 Miniatuurspectrometers 8 Raman spectrometers 8 Sondes en cellen voor proces UV-VIS-NIR 9 Polarimeters en Refractometers 9 CS/ONH analysetoestellen 10 TOC analysetoestellen 11 Optische Emissie Spectrometers 12 met vonkontlading (Spark-OES/S-OES) Analysetoestel voor AOX, EOX, POX en TX 12 Analysetoestellen voor kwik (Hg), 13 arseen (As), antimoon (Sb) en seleen (Se) EasyH2O analysetoestel voor de 14 bepaling van het watergehalte Vochtbalansen 14


VERKOOP Sinds meer dan 10 jaar is Benelux Scientific actief op de Belgische markt als de referentie voor laboratoriumapparatuur. Hierbij staan het aanbieden van de juiste totaaloplossing en een professionele technische en applicatieve ondersteuning centraal. Onze activiteiten richten zich vooral naar industriÍle en academische laboratoria. Naast onze gamma’s voor het analytisch lab en het lab materiaalkarakterisatie beschikken we over een uitgebreid aanbod aan apparatuur voor monstervoorbereiding en testapparaten voor de petrochemie. Benelux Scientific maakt deel uit van een internationale groep met zusterbedrijven in Nederland en Frankrijk. In elk van deze landen staan onze serviceteams en applicatie-ingenieurs tot uw beschikking. Contacteer ons vandaag nog voor een eerlijk en deskundig advies op maat van uw laboratorium.

SERVICE Omdat service en support tot onze kerntaken als lokale verdeler behoren, is de Benelux Scientific website hier rond opgebouwd. Dit betekent dat u als klant gebruik kan maken van onze client portal en alle informatie die specifiek betrekking heeft op uw toestellenpark (kalibratiecertificaten) maar ook meer algemene informatie zoals handleidingen, service manuals, reserveonderdelen, applicatienota’s en gerelateerde apparatuur, kan downloaden of aanvragen.

3


ONDERHOUD & HERSTELLING Voor al onze medewerkers is elke opdracht, klein of groot, even belangrijk. Van zodra een bestelling ons bereikt komen onze administratieve en logistieke afdelingen in actie om een snelle en efficiĂŤnte levering te garanderen. Als klant komt u ook in contact met onze service- en applicatie-ingenieurs. Zij zien erop toe dat uw apparatuur jarenlang binnen de opgelegde specificaties blijft functioneren, en dat de gebruikers in het lab over de juiste informatie en opleiding beschikken. Om de juiste ondersteuning in de hedendaagse snel veranderende technologische omgeving te kunnen blijven garanderen, volgen onze medewerkers op regelmatige basis opleidingen bij onze leveranciers. Dit laat ons toe om de nodige kalibraties, certificaties en periodiek onderhoud alsook herstellingen uit te voeren.

4


OPLEIDINGEN Bij Benelux Scientific wordt uitzonderlijk veel aandacht geschonken aan de opleiding en applicatieondersteuning van onze klanten. Een gebruiker die de mogelijkheden van zijn apparatuur kent zal deze ook optimaal gebruiken, waardoor ook een grotere efficiĂŤntie en levensduur gegarandeerd zijn. Tijdens en na de installatie van nieuwe apparatuur wordt een opleidingsschema uitgewerkt, zodat iedere klant volgens zijn eigen behoeften en beschikbaarheid kennis kan maken met de nieuwe instrumenten en eventueel bijhorende apparatuur. Hiertoe worden soms ook de applicatie-specialisten van de leverancier ingeschakeld, waarbij on-site of in het applicatielabo van de leverancier trainingen voor gevorderde gebruikers worden georganiseerd. Op verzoek kunnen ook opleidingen voor nieuwe gebruikers, of een opfrissingscursus voor bestaande gebruikers worden georganiseerd.

WORKSHOPS Bij Benelux Scientific vinden we het belangrijk om onze klanten op regelmatige basis te informeren over de mogelijkheden van nieuwe of bestaande technologie. Enkel op deze manier kunnen de investeringen in het lab volop renderen. Onder de brede noemer “workshops� worden daarom een aantal activiteiten georganiseerd! Dit kan gaan van een korte informatiesessie over een nieuwe technologie of een applicatienamiddag tijdens dewelke monsters die door de deelnemers worden meegebracht worden gemeten, tot een meerdaags opleidingsprogramma bij de leverancier of on-site bij de klant. Bovendien kunnen klanten ook deelnemen aan een aantal user-meetings, waarbij met andere gebruikers of de applicatiespecialisten van onze leveranciers van gedachten kan gewisseld worden over applicaties of toekomstige ontwikkelingen. Raadpleeg voor meer informatie op regelmatige basis de nieuws-sectie van onze website, of schrijf via ons contactformulier in op onze nieuwsbrief.

5


ANALYTISCHE INSTRUMENTATIE Analytische instrumentatie is onmisbaar voor kwaliteitscontrole, onderzoek en ontwikkeling. Benelux Scientific is gespecialiseerd in de verkoop, applicatieondersteuning en het onderhoud van de analyseapparatuur die haar toepassingen vindt in de volgende technieken ; spectroscopie (Raman, NIR en UV-VIS), elementanalyse (XRF, CS/ONH, S-OES en CV-AFS), milieu- en wateranalyse (TOC, AOX, EOX, POX), optische karakteristieken (polarimetrie en refractometrie), en de bepaling van het watergehalte.


THERMO SCIENTIFIC TRUSCAN RM EN TRUSCAN GP DRAAGBARE RAMAN SPECTROMETERS De Thermo Scientific TruScan RM en TruScan GP zijn draagbare Raman spectrometers voor identificatie van grondstoffen en inspectie van eindproducten. Deze lichte, snelle en uiterst draagbare Raman analysers zijn zeer specifiek en voeren een snelle identificatie van materialen uit binnen enkele seconden. Bovendien is het mogelijk om doorheen transparante verpakkingen te meten.

THERMO SCIENTIFIC MICROPHAZIR DRAAGBARE NIR SPECTROMETER De Thermo Scientific microPHAZIR is een draagbare NIR spectrometer. Dit draagbare NIR toestel kan gebruikt worden voor een snelle identificatie van materialen. Bovendien is het met dit toestel ook mogelijk om kwantitatieve bepalingen uit te voeren zoals bvb vochtgehalte. Bestaande toepassingen zijn identificatie van farmaceutische grondstoffen/producten (microPHAZIR Rx) en identificatie van plastics/textiel (microPHAZIR PC).

BRUKER ELEMENTAL DRAAGBARE XRF ANALYSETOESTELLEN De handheld XRF analysetoestellen van Bruker Elemental kunnen zowel voor kwalitatieve als kwantitatieve analyse van verschillende soorten materialen gebruikt worden. Nagenoeg elk element van Magnesium tot Uranium kan in een breed concentratiebereik met de Bruker Elemental handheld XRF analyzer bepaald worden. Bovendien is deze techniek volledig non-destructief. Elke handheld XRF analyzer van Bruker Elemental is voorzien van een batterij, waardoor het mogelijk is het analysetoestel vlot naar het te analyseren materiaal te brengen in plaats van andersom.

7


STELLARNET UV, VIS EN NIR SPECTROMETERS EN ACCESSOIRES StellarNet biedt een breed gamma aan miniatuurspectrometers voor UV, VIS en NIR metingen in het 190-2300 nm bereik. Deze compacte spectrometers hebben geen bewegende onderdelen, een robuuste aluminium behuizing, een SMA connector voor optische vezels, en een ge誰ntegreerde A/D digitizer. Naast de talrijke detectormodellen voor UV, VIS en NIR, biedt StellarNet ook nog een gans pakket aan lichtbronnen en accessoires (sondes, integrating spheres, etc.) voor toepassingen in transmissie, reflectie en fluorescentie.

STELLARNET RAMAN SPECTROMETERS StellarNet Raman spectrometers met CCD detector voor 785 nm Raman (andere golflengtes beschikbaar op aanvraag), of met gekoelde InGaAs detector voor 1064 nm Raman (minimale interferentie van fluorescentie). Naast de Raman spectrometers biedt StellarNet ook de benodigde Raman accessoires aan, zoals Raman lasers, Raman probes en Raman monsteraccessoires.

ENWAVE OPTRONICS RAMAN SPECTROMETERS EN RAMAN MICROSCOPEN StellarNet Raman spectrometers met CCD detector voor 785 nm Raman (andere golflengtes beschikbaar op aanvraag), of met gekoelde InGaAs detector voor 1064 nm Raman (minimale interferentie van fluorescentie). Naast de Raman spectrometers biedt StellarNet ook de benodigde Raman accessoires aan, zoals Raman lasers, Raman probes en Raman monsteraccessoires.

8


SOLVIAS SONDES EN CELLEN VOOR ONLINE UV, VIS EN NIR Solvias ontwikkelt sondes en procescellen voor online UV, VIS en NIR analyse van vloeistoffen, gassen en vaste stoffen. Deze zijn vervaardigd uit roestvrij staal, zijn zeer robuust, en zijn voorzien van saffieren vensters. Dit resulteert in optimale spectroscopische prestaties en een zeer hoge weerstand tegen extreme procescondities (corrosiviteit, temperatuur, druk). Verschillende types zijn beschikbaar voor transmissie- en reflectiemetingen.

OPTICAL ACTIVITY POLARIMETERS Een polarimeter is een optisch instrument dat gebruikt wordt om de rotatiehoek te meten, veroorzaakt door de transmissie van gepolariseerd licht door een optisch actieve stof. Optical Activity biedt een breed gamma polarimeters aan, van low cost instrumenten tot uiterst accurate systemen die volledig programmeerbaar zijn. In totaal zijn er 16 modellen beschikbaar ; dit is wereldwijd het meest gevarieerde gamma van polarimeters en sacharimeters. Eveneens in het gamma vindt u een uitgebreid assortiment buisjes, cellen, en kwarts controleplaatjes voor de meeste toepassingen. Optical Activity beschikt bovendien over een geaccrediteerd calibratielaboratorium, zodanig dat alle polarimeters worden geleverd met een UKAS (United Kingdom Accreditation Service) calibratiecertificaat.

INDEX INSTRUMENTS REFRACTOMETERS Een refractometer is een optisch instrument dat gebruikt wordt om de brekingsindex van een staal te meten. Index Instruments biedt volledig automatische refractometers aan van zeer hoge kwaliteit, gebaseerd op 25 jaar ervaring op het gespecialiseerde gebied van de wetenschappelijke instrumenten. De refractometers van Index Instruments zijn ontworpen met de nadruk op gebruiksgemak. De allereerste refractometer met elektronische temperatuurregeling werd reeds 20 jaar geleden ontworpen door Index Instruments. Het gamma omvat refractometers voor routinegebruik, toestellen voor onderzoek en voor metingen bij hoge temperatuur, evenals een systeem om het watergehalte te bepalen in contactlenzen. Eveneens in het gamma zijn er refractometers voor het bepalen van de brekingsindex van gassen en een aantal andere speciale toepassingen.

9


BRUKER ELEMENTAL CS/ONH ANALYSETOESTELLEN Op basis van de knowhow van vele tientallen jaren biedt Bruker Elemental innovatieve oplossingen voor snelle en nauwkeurige CS en ONH analyse. Het G4 ICARUS HF analysetoestel is ideaal voor een snelle en nauwkeurige, gelijktijdige bepaling van koolstof en zwavel in een grote verscheidenheid van vaste stoffen. De G4 ICARUS HF met hoogfrequente inductieoven combineert heeft een uniek ontworpen verbrandingszone met volledig geautomatiseerd reinigingssysteem. Hierbij wordt na de analyse, door middel van perslucht, de stoffilter automatisch schoongemaakt, en wordt het stof terug opgevangen in het monsterkroesje. Dit resulteert aanzienlijk minder onderhoud, en dus ook in een maximale productiviteit. Detectie gebeurt met een NDIR detector. Het G8 GALILEO ONH analysetoestel voor de bepaling van zuurstof, stikstof en waterstof is gebaseerd op de ‘Inert Gas Fusion’ methode (IGF). Een vast monster wordt gesmolten in een grafietkroes, en dit bij zeer hoge temperatuur in een draaggasstroom. De gevormde analysegassen worden gemeten in NDIRen geleidbaarheidsdetectoren. Diffundeerbare waterstof, bijvoorbeeld in lasnaden (ISO 3690 en AWS4 4.3) en in staal met grote sterkte, kan eveneens gemeten worden door gebruik van een infrarood-oven, verbonden aan de G8 GALILEO ONH, of met een apart analysetoestel voor diffundeerbare waterstof, de G4 PHOENIX DH.

10


TELEDYNE TEKMAR TOC ANALYSETOESTELLEN De Fusion Total Organic Carbon (TOC) analyzer maakt gebruik van de krachtige UV-Persulfaat oxidatietechniek. Door de introductie van de SPC-techniek (Static Pressure Concentration) is de Fusion TOC analyzer in staat om een ongeziene gevoeligheid te behalen met een niet-dispersieve infrarood (NDIR)-detector. De Fusion bevat een ge誰ntegreerde autosampler en wordt aangestuurd door de TekLink software. Deze software omvat ondermeer automatische calibratie en een intelligente verdunningsprocedure (Intellidilution) die te hoog geconcentreerde monsters automatisch verdunt naar het ingestelde calibratiebereik. De Fusion TOC analyzer is gebouwd met de meest recente technologie en is ontworpen om een hoge productiviteit te halen in een zeer breed toepassingsgebied. De Torch Total Organic Carbon (TOC) analyzer maakt gebruik van de SPC-techniek (Static Pressure Concentration) en NDIR detectie voor de analyse van TOC via katalytische verbanding. De Torch analyzer bevat een ge誰ntegreerde autosampler en wordt aangestuurd met de TekLink software. Deze aansturing omvat ondermeer automatische calibratie en een intelligente verdunningsprocedure (Intellidilution) die te hoog geconcentreerde monsters automatisch verdunt naar het ingestelde calibratiebereik. Bovendien kan de Torch ook uitgereid worden met een Totaal Stikstof (TN) detector, wat een simultane TOC/ TN analyse toelaat. Deze eigenschappen en de competitieve prijszetting maken dit systeem ideaal voor het in stand houden van een lage gebruikskost en hoge productiviteit.

11


BRUKER ELEMENTAL OPTISCHE EMISSIE SPECTROMETERS MET VONKONTLADING (SPARK-OES/S-OES) Optische Emissie Spectrometers met vonkontlading (Engels: Spark Optical Emission Spectrometers, ofwel Spark-OES, ofwel S-OES) zijn de ideale analysetoestellen voor elementanalyse in vaste metaalmonsters. Optische Emissie Spectrometrie wordt zowel in de staalindustrie als in de non-ferro industrie gebruikt voor de proces- en kwaliteitscontrole. Met behulp van Optische Emissie Spectrometrie is de analyse mogelijk van een breed gamma van elementen, van sub-ppm tot percentage-niveau, in zuivere metalen en in legeringen. Alle relevante elementen kunnen direct en tegelijkertijd worden geanalyseerd. Bruker Elemental biedt volgende S-OES analysetoestellen aan: • de Q2 ION compacte low cost Optische Emissie Spectrometer • de Q4 TASMAN, het werkpaard voor S-OES elementanalyse in het laboratorium, met CCD detectoren voor verschillende applicaties (130/170/200 nm tot 620 nm) • de Q4 MOBILE mobiele S-OES voor snelle en accurate analyses op verschillende locaties binnen het bedrijf • de Q8 MAGELLAN Optische Emissie Spectrometer met ongeëvenaarde analysemogelijkheden, dankzij de vacuum spectrometer met PMT detectoren en digitale plasma generator

BEHR LABOR-TECHNIK ANALYSETOESTEL VOOR AOX, EOX, POX EN TX De Cl 10 microcoulometer van Behr Labor-Technik vindt zijn toepassing in de bepaling van AOX, EOX, POX en TX. Dit analysetoestel is uitgerust met een speciale oveneenheid met twee ovens. Eerst gebeurt een snelle oxidatie/verdamping in een infrarood (IR) oven. Daarna worden in een reductieoven alle halogeencomponenten verder omgezet naar X-. Detectie gebeurt in de microcoulometer detectiecel. Voor AOX biedt Behr Labor-Technik zowel voor de kolommethode als voor de filtermethode de nodige apparatuur aan voor monstervoorbereiding. Voor EOX wordt gebruik gemaakt van een automatische injector. POX wordt gemeten mits toevoeging van een specifieke POX-module.

12


PS ANALYTICAL ANALYSETOESTELLEN VOOR KWIK (HG), ARSEEN (AS), ANTIMOON (SB) EN SELEEN (SE) Het Millennium Merlin analysetoestel voor de bepaling van kwik (Hg) in waterige matrices van PS Analytical heeft dankzij detectie met atomaire fluorescentie een zeer groot lineair bereik en een extreem lage detectielimiet van minder dan 1 ng/l kwik. Het Millennium Excalibur analysetoestel combineert hydridevorming met detectie via atomaire fluorescentie en haalt zo detectielimieten van 10 ng/l in waterige matrices, voor arseen (As), antimoon (Sb) en seleen (Se). Speciatie: Zowel de Millennium Merlin als de Millennium Excalibur kunnen gekoppeld worden aan een HPLC systeem en UV cracking, wat ook de mogelijk biedt om speciatie te doen van kwik (Hg), arseen (As), antimoon (Sb) en seleen (Se). Ook in organische vloeistoffen of organische extracten kan een kwikspeciatie uitgevoerd worden door koppeling van de Merlin AFS kwikdetector met een GC. Kwik (Hg) in gassen en solventen: Het PS Analytical Sir Galahad analysetoestel voor kwikbepaling in gassen bevat een ‘purge & trap’ eenheid, gekoppeld aan de Millennium Merlin optiek en electronica, waarmee absolute detectielimieten tot onder 0,1 picogram kwik (Hg) worden bereikt. De detectie met atomaire fluorescentie en de specifieke Amasil absorptiebuisjes zijn ook verwerkt in de ISO standaardmethode voor metingen in aardgas. Mits het gebruik van de juiste accessoires voor monstervoorbereiding kan de Sir Galahad kwikanalyser ook gebruikt worden voor de bepaling van zeer lage gehaltes van kwik (Hg) in vluchtige solventen en nafta. Online analysetoestellen voor de bepaling van kwik (Hg): Het gamma van PS Analytical bevat ook een aantal online analysetoestellen voor kwikbepaling. Toepassingen zijn o.a. de bepaling van kwik (Hg) in rookgassen (CEM), in aardgas, in organische vloeistofstromen, in waterige processtromen, en in omgevingslucht.

13


BERGHOF EASYH2O ANALYSETOESTEL VOOR DE BEPALING VAN HET WATERGEHALTE Het Berghof easyH2O analysetoestel bepaalt selectief het watergehalte in een monster door middel van thermo-coulometrische detectie. Hiertoe wordt het monster opgewarmd in een gesloten monsterbuis, en het verdampte water wordt naar de sensor geleid. In tegenstelling tot de gravimetrische meettechnieken voor vocht wordt het resultaat niet verstoord door andere vluchtige bestanddelen die samen uit het monster verdampen met het water. De Berghof easyH2O levert reproduceerbare en nauwkeurige resultaten. Bovendien is een afzonderlijke bepaling mogelijk van water aan het oppervlak van het monster, capillair water en gebonden water. Zelfs sterk gebonden water wordt vrijgegeven en bepaald door middel van verhoging van de temperatuur tot 400°C. De resultaten komen overeen met die van een Karl Fischer titratie. In tegenstelling tot Karl Fischer zijn er echter geen speciale of giftige chemische reagentia nodig voor waterbepaling met de easyH2O.

PRECISA VOCHTBALANSEN Indien u snel een bepaling wilt van het vochtpercentage of een ander solvent in een bepaald produkt, dan is een vochtbalans het meest aangewezen instrument. Een vochtbalans is een eenvoudige thermogravimetrische analyse waarbij in een balans die voorzien is van een oven, een monster wordt opgewarmd tot de gevraagde eindtemperatuur. Afhankelijk van het massaverlies als functie van de tijd of in functie van een zelfgekozen stabiliteitscriterium wordt het toestel uitgeschakeld. Precisa levert meerdere types vochtbalansen. Een zeer eenvoudig meetprincipe met kleine massa’s met een applicatietemperatuur tot 230°C wordt gebruikt in de XM 60 reeks (XM60, XM50, XM66…). De XM120 reeks vochtbalansen leveren hoge precisie, ook voor grotere massa’s, tot hogere temperaturen en de mogelijkheid tot aansturen via PC.

14


Benelux Scientific - Begoniastraat 17 - 9810 Eke - BelgiĂŤ tel +32 (0) 9 252 54 00 - fax +32 (0) 9 252 23 93 info@benelux-scientific.com - www.benelux-scientific.com

Benelux Scientific - Analytische Instrumentatie  

Analytische instrumentatie brochure van Benelux Scientific.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you