Page 1

April H.T. Tang Architecture Portfolio

1 2 3 4 5 6 7

Pixel

Soundspace LA Los Angeles, CA Prof. Andy Ku (University of Southern California) Arch 505a - Fall 2013 Project Duration: 14 weeks

Floating Mass adaptive reuse of an old firehouse Magnuson Park, Seattle, WA Prof. Kathryn Merlino (University of Washington) Arch 401 - Winter 2011 Project Duration: 8 weeks

Live / Work Studio for Walter Niedermayr Fremont, Seattle, WA

Prof. Ken Oshima + Wyn Bielaska (University of Washington) Arch 301 - Winter 2010 Project Duration: 6 weeks

Paper Mill

Queen Anne, Seattle, WA Prof. Jennifer Dee and Charlie Anderson (University of Washington) Arch 302 - Spring 2010 Project Duration: 8 weeks

Threshold

shelter from the storm Cleaveland Memorial Forest, WA Prof. Doug Zuberbuhler + Rob Pena + Elizabeth Golden + Nina Franey (University of Washington) Arch 300 - Fall 2009 Project Duration: 6 weeks

Wedgeshed

collab / digital fabrication

Twisp, WA

Prof. Rob Corser (University of Washington) Arch 402 - Spring 2011 Project Duration: 9 weeks Team: David Albers + Amanda Bruot + Kristopher Chan + Marcus Crider + Siva Edupuganti + Lauren Johnson + Kamueku Kakizaki + Alex Karanja + Matthew Knorr + Derric Meister + Christopher Mount + Fikreab Mulugeta + Min Park + Hunter Ruthrauff + Glen Stellmacher + Aaron Yamasaki

Integral

tree house in paradise

Honolulu, HI National Geographic Channel competition entry July - August 2011 Project Duration: 4 weeks Team: Rachelle Byarlay + Parisa Mardmehdiabadi + Karen Tse


Soundspace LA Los Angeles, CA

Prof. Andy Ku University of Southern California Arch 505a Fall 2013 Project Duration: 14 weeks

1

The mission of project soundspace LA is to introduce the topic of music to the neighborhood, especially the youth. The goal of the building includes encouraging local universities and performers as educators, inspiring children to uplift their interest in arts and music, providing a stage for potential artists in their musical development etc. Public spaces that are provided give performaners and audience chances to connect. While seeing population in los angeles as pixels, it consists of people with very different financial, educational, cultural, and national backgrounds, and the idea of the project is to organize these pixels in a manner that is efficient, aesthetic, and functional. They should be able to be put together and be viewed as a picture as a whole. The design consists of positive and negative space relationship, in referring to people participating in the site taking and adding knowledge, skills, talents, and comments to the designed school and performance hall combo.


LITTLE TOKYO / CHINATOWN

FINANCIAL DISTRICT

SKID ROW


PRACTICE ROOM

PRACTICE ROOM

MEDIA LAB

OLIVE STREET

45’-9”

44’-4”

41’-8”

36’-8”

OUTDOOR PERFORMANCE SPACE ADMINISTRATION OFFICES 14’-9”

SECURITY OFFICE MECHANICAL ROOM

4TH STREET

THIRD FLOOR AND ROOF PLAN

STORAGE

0’-0” PRACTICE ROOM

MUSIC SCHOOL LOBBY OPERATIONS OFFICES

CAFE

9’-4”

0’-0” 32’-7”

BACKSTAGE

SOUNDSPACE LOBBY

18’-0”

SOUNDSPACE

WAREHOUSE -3’-7”

25’-11”

PRACTICE ROOM

IT/AV

FIRST FLOOR PLAN SCALE: 1/16”=1’-0”

HILL STREET

30’-8”

n 21’-5”

0’

15’

30’

60’

SECOND FLOOR PLAN

PRACTICE ROOM

RECEPTION/EXHIBITION


MEDIA LAB

CONNECTING BRIDGE

ADMIN OFFICES

MECHANICAL ROOM

ENTRANCE LOBBY

SECTION


4TH STREET ELEVATION


PROGRAM

STRUCTURAL ANALYSIS

CIRCULATION

PUBLIC SPACES


Floating Mass

adaptive reuse of an old firehouse Magnuson Park, Seattle, WA Prof. Kathryn Merlino University of Washington Arch 401 Winter 2011 Project Duration: 8 weeks

2


New Layer Circulation Catwalk Mobile Boxes Techtonic Layer

LIBRARY

Columns + Beams

OFFICE

CARRELS

Old Layer Brick Building (the shell) Foundation

READING ROOM

TERRACE

SECOND FLOOR PLAN

B

VISITOR CENTER

A

A SHOP

MINI DOG PARK

MUSEUM SPACE RENTAL DESK

FOOD DISPLAY

KITCHEN

RENTAL STORAGE

EXHIBITION SPACE

B

FIRST FLOOR PLAN

SITE PLAN

BIKE STORAGE


EAST ELEVATION

SECTION AA

SOUTH ELEVATION


Staircase is removed to provide exhibition space at the light shaft Activity spaces extend outside the building for natural sunlight

New tectonic system (columns, beams, and trusses) is built to support loads on the second floor

A balcony is built on the south side of the building to overlook the newly built sport facilities in the park

Library bookshelves are built along the old brick wall of the firehouse

The catwalk where it brings the circulation down to the first floor works at a security check point of the library

Wood from the former car decking ceiling is recycled for the circulation catwalk

SECTION BB


CIRCULATION CATWALK

LIBRARY FRONT DESK

CAFE / EXHIBITION AREA

1/8” PHYSICAL MODEL


Live / Work Studio for Walter Niedermayr Fremont, Seattle, WA

Prof. Ken Oshima + Wyn Bielaska University of Washington Arch 301 Winter 2010 Project Duration: 6 weeks

Walter Niedermayr is an Italian photographer who lives and works in his hometown Bolzano. His large-scale, multipanel photographs present the expansive Alps in a modernist take on the sublime landscape. In documenting man’s relationship with nature, Niedermayr takes daylong climbs to portray the terrain “from the point of view of the mountains themselves.” My multi-view live / work studio for Niedermayr is to support his idea of combining photos taken from different perspectives into a unified image. Each unit is more open on one side to maximize the view and to show an appreciation of limitless in nature.

Living

Gallery

3


SECOND FLOOR LIVING SPACE FIRST FLOOR GALLERY


Paper Mill

Queen Anne, Seattle, WA Prof. Jennifer Dee and Charlie Anderson University of Washington Arch 302 Spring 2010 Project Duration: 8 weeks

My inspiration of this building came from the identity of fiber, the most important and initial element in papermaking. Fibers can be easily separated but is hard to break. This allows a piece of paper to tear along the fibers instead of across them. The developed concept leads to the design of a continuous loop that forms spaces for the paper mill.

plaster model making

4


traditional papermaking process 1 cooking

boiled in water to break the fibres apart

2 cleaning

cleaned and seived to gather the parted fibres

3 beating

beaten to reduce the whole to a unified wet pulp

4 screening 5 pressing 6 drying

SHOP

scooped up in trays and laid onto couches layered paper couches put through the press

removed from the press and taken to drying racks 6

3

2 4

ENTRY

1 5

FIRST FLOOR PLAN

WEST ELEVATION

EAST ELEVATION

SECOND FLOOR PLAN


Threshold

shelter from the storm Cleaveland Memorial Forest, WA Prof. Doug Zuberbuhler + Rob Pena + Elizabeth Golden + Nina Franey University of Washington Arch 300 Fall 2009 Project Duration: 6 weeks

5


A

A

SITE PLAN

FLOOR PLAN

SECTION AA

SOUTH ELEVATION


Wedgeshed

collab / digital fabrication Twisp, WA Prof. Rob Corser University of Washington Arch 402 Spring 2011 Project Duration: 9 weeks

6


Leftover plywood material can be used creatively, such as the bench shown. Each panel is 16” wide and vary in length.

Torus is cut into 20 segments of all equal angle. Construction is standardized.

7’9”

The simiple geometry of the torus, sliced in pieces, was the starting point for our concept. After many iterations, the “wedge” enabled flexibility for an adaptable program and was realizable through simple geometry. The “wedges” could then be configured to make a barrel vaul or worm tube. Each slice of the “wedge” has identical perimeter, which is the perimeter of the sphere.

Dual-wall polycarbonate claddings are used in the prototype. Other cladding materials are possible and encouraged.

12G steel tension plates counter the wedge from expanding.

12G steel footings are weatherproof, protecting the wood from moisture and rot of the ground.

CLADDING PLYWOOD SIDE RIPPED 2X4 FOR SUPPORT PLYWOOD PANEL ALIGNMENT NOTCH

9’10”


the panels digital fabrication process at University of Washington

patterning

cladding

CNC cutting

the footings

digital presentation


Collaboration with David Albers Amanda Bruot Kristopher Chan Marcus Crider Siva Edupuganti Lauren Johnson Kamueku Kakizaki Alex Karanja Matthew Knorr Derric Meister Christopher Mount Fikreab Mulugeta Min Park Hunter Ruthrauff Glen Stellmacher Aaron Yamasaki

final installation on site


Integral

tree house in paradise Honolulu, HI National Geographic Channel competition entry July - August 2011 Project Duration: 4 weeks Team: Rachelle Byarlay + Parisa Mardmehdiabadi + Karen Tse

Integral is the culmination of individual living spaces connected by a centralized circulation deck. The treehouse consists of baskets that connect to a communal living space, which is held above a cook area and sustainable bathroom. Each basket and its canopy have been oriented in such a way to take advantage of views toward the water and the ocean breezes. The flexibility, lightness and strength of bamboo prove to be an ideal material for the suspended baskets and the structural system of the circulation deck. The treehouse is a celebration of an integrated experience of paradise through the use of local materials, craftsmanship and wonder.

ROOF FORMS A HYPERBOLIC PARABOLOID

WIND LOOK OUT

n

WIND

VIEW

CENTRAL CIRCULATION INDIVIDUAL LIVING UNITS

7 n


thank you for reviewing my portfolio

portfolio  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you