Page 13

DENTAALNIEUWS

ANT doneert 2.000 boekjes aan Voedselbanken Nederland Het boekje Wiwi wit – het leven van een kindertand van Marion Bloem is bedoeld voor kinderen van 4-8 jaar. Ze raken via het boekje op een leuke manier vertrouwd met de tandarts. In het boekje wordt het belang van napoetsen benadrukt. Het boekje is een initiatief van mondhygiënisten Yvonne Buunk-Werkhoven en Dagmar Else Slot. NVM-mondhygiënisten, de KNMT en de ANT werden vervolgens betrokken in de samenwerking. Hierdoor werd de minimale afname van de boekjes gegarandeerd en kon gestart worden met de ontwikkeling van het boekje. Voedselbanken Nederland bleek interesse te hebben in de boekjes die de ANT had afgenomen. De ANT doneerde er 2.000 en hoopt dat het boekje veel ouders en kinderen inspireert en stimuleert goed voor hun tanden te zorgen.

ANT WIL AANPASSING AMVB WET BIG Door een wijziging in de Wet BIG zijn BIG-geregistreerde zorgverleners per 1 april 2019 verplicht hun BIG-nummer actief bekend te maken. Het beoogde doel is een vergroting van de transparantie binnen de zorg. De patiënt zou op deze manier gemakkelijker kunnen onderzoeken of een zorgverlener BIG-geregistreerd is. De maatregel houdt geen rekening met de administratieve en financiële consequenties voor zorgverleners. De ANT is van mening dat van alle uitingen een vermelding op de praktijkwebsite zou moeten voldoen. Ook is de ANT het niet eens met het korte tijdsbestek waarin BIG-geregistreerden dit moeten regelen. Bovendien is het zeer ongebruikelijk om al een ingangsdatum van een AMvB vast te stellen voordat deze is gepubliceerd. Daarom heeft de ANT samen met verschillende beroeps- en brancheorganisaties een brief gestuurd aan minister De Jonge (VWS) met de oproep om de wet aan te passen. VWS heeft in overleg met de koepelorganisaties in de zorg besloten de maatregel voorlopig niet te laten handhaven door de Inspectie. Houd onze website in de gaten voor de actuele ontwikkelingen.

ANT Kickstartdiner In april organiseerde de ANT samen met De Startende Tandarts drie ANT-Kickstartdiners. In alle faculteitssteden waren onder het motto talk engaging dentistry zes innemende sprekers te horen. Studenten konden deze avonden genieten van tientallen netwerkmogelijkheden en kennismaken met de ANT.

DENTZ 13

Profile for APPR Hét Branchebureau

Dentz 2 - 2019  

Dentz is het vakblad voor de tandarts van nu. Dentz benadert de tandarts als medicus én ondernemer, informeert en inpsireert deze op alle ge...

Dentz 2 - 2019  

Dentz is het vakblad voor de tandarts van nu. Dentz benadert de tandarts als medicus én ondernemer, informeert en inpsireert deze op alle ge...