Page 1


KALAS!

Jag tog steget till eget!

PÅ VISUALISERINGSCENTER C

på denna mässa. I oktober samma

år, med hjälp av fyra andra företagare En fantastisk plats att utforska slogs portarna upp till Cloetta Centers för barn! Sea Monsters 3D och barnmässa. Zulapatrullens äventyr är spännande Idomföreställningar maj för ett år sedansom satt jag med tar er medNågra ut barnpallar fanns det inte att mitt företag Flexmedic på Wahlinks visa upp, av olika anledningar, men en iföretags-inkubator rymden eller ner havsdjupen. ochifunderade över härlig barnmässa kunde vi leverera. vilken barnmässa vi skulle medverka Två dagar fyllda med glada skratt och Kalaspaket: Dombiljett, på, för att visa upp barnpallen inträde Steppo. i lyckliga barn i alla åldrar var absolut utställningarna, utställningsvärd, värt alla timmar av hårt arbete! Och barnmässor finns det ju många saft och godispåse, av, men närglassbomb, jag hade funderat ett tag Och nu Anton, Philip och Rebecka. present tilländå födelsedagsbarnet. så hade jag bestämt mig. Tack för att ni har tjatat på er mamma om en uppföljare. I år har mässan fått Vi skulle inte alls ge oss iväg till någon Pris: 130:-/barn Tel. 011-15 63 30 ett NYTT NAMN, en NY ARENA och annan stad. Självklart skulle vi stanna ett EGET TEMA. på hemmaplan och visa upp Steppo för alla dem som hjälpt oss att gå från Välkomna alla kalassugna barn ”Idé till Verklighet” samt stöttat och och vuxna till årets barnmässa hejat och coachat oss på vägen. Det var bara en detalj, det fanns ingen barnmässa i Östergötland. Lite snabbt lade jag fram en affärsplan och efter-som jag saknar tålamod så var det aldrig tal om att vänta länge

Annons_barnkalaset.indd 1

en riktig KALASDAG! Bästa hälsningar från

Emma Stockman Jonsson

Initiativtagare och arrangör

“BARNKALSET 2012”.

Den 9:e september ses vi på Konsert och Kongress i Linköping för att fira Östergötlands största BARNKALAS.

Gunilla, Jonoli

Håll tummarna för att det blir

När tar DU steget? Besök oss och berätta om dina idéer.

facebook.com/NyforetagarCentrumLinkoping

2012-08-07 16:02:11


INLEDNING Hej Allihopa!

hade funderat ett tag så hade jag ändå bestämt mig. Vi skulle inte alls ge oss iväg till någon annan stad. Självklart skulle vi stanna på hemmaplan och visa upp Steppo för alla dem som hjälpt oss att gå från ”Idé till Verklighet” samt stöttat och hejat och coachat oss så att vi inte gett upp på vägen.

I maj för ett år sedan satt jag med mitt företag Flexmedic på Wahlinks företagsinkubator och funderade över vilken barnmässa vi skulle medverka på, för att visa upp barnpallen Steppo. Det var dags för lansering och vi skulle äntligen få ge oss ut i Sverige för att visa upp vår egen produkt. Och barnmässor finns det ju många av, men när jag

Det var bara en detalj, det fanns ingen barnmässa i Östergötland. Lite snabbt lade jag fram en ny affärsplan och eftersom jag saknar tålamod så var det aldrig tal om att vänta länge på denna mässa. I oktober samma år, med hjälp av fyra andra företagare slogs portarna upp till Cloetta Centers barnmässa. Några barnpallar fanns det inte att visa upp, av olika anledningar, men en härlig barnmässa kunde vi

leverera. Två dagar fyllda med glada skratt och lyckliga barn i alla åldrar och att uppleva detta var absolut värt alla timmar av hårt arbete! Och nu Anton, Philip och Rebecka. Tack för att ni har tjatat på er mamma om en uppföljare. För här kommer den! I år har mässan fått ett NYTT NAMN, en NY ARENA och ett EGET TEMA. Välkomna alla kalassugna barn och vuxna till årets barnmässa ”BARNKALSET 2012”. Den 9:e september ses vi på Konsert och Kongress i Linköping för att fira Östergötlands största BARNKALAS. Håll tummarna för att det blir en riktig KALAS-DAG! Bästa hälsningar från

Emma Stockman Jonsson

Initiativtagare och arrangör

PYSSEL Kan du hjälpa mig att hitta min kompis som har gömt sig någonstans i programmet?


Program Scenen pnar, 10.00 - Mässan öp lin Wal konferencier Åsa enen. sc ån fr gn re is God

ra på sig! 10.15 - Dags att rö pens or K rngympa med Ba Wilje instruktör Malin

10.40–11.10 igen någon rv nu ”Är det egenbltlom mig faluko som vill ha för tiden” med

är tillbaka Frida Knutsson h blomma i håret. sin röda gitarr oc

evisning 11.30–12.00 - Mod r upp sina sa Våra utställare vi. er on ti ek klädkoll

Steppo 12.40 - Utlottningt att sitta rätt på

ig Varför är det vikt av g och utlottning in sn Vi n? toalette barnpallen Steppo

a 13.00–13.30 - Galax ed sin nya show. rm Galaxa uppträdet. rå te ef g in er gn Si

Knutsson 14.00–14.30 - Frida rnens Underhåller med önskesånger

ba

a 15.00-15.30 - Galax Favorit i repris!

VAD HÄNDER PÅ MÄSSAN? Aktiviteter

Utomhus

Backstapling med sco uterna

Inomhus, Marmorfo

- Utdelning av goodie- ajén till de 50 första besökabags (en bag per hushåll) rna - Ansiktsmålning - Nagelmålning - Pyssel av olika slag - Gigantisk studsmatta - Filmvisning i den uppblåsbara Domen

Inomhus, Galleri K

- Pyssel - Hårklippning - Barnfotografering - Slöjdverkstad - Fiskdamm - Lotteri


VÅRA ARTISTER GALAXA Galaxa är en sann musikentertainer i eget företag som har släppt två album. Sedan förra årets succé på barnmässan, där ett riktigt rymdäventyr presenterades har en ny singel kommit ut. Galaxa har också hunnit med en sommarturné som vi får ta del av på årets barnmässa! Läs mer:

www.elinentertainment.se

FRIDA Fantastiska Frida är en levande jukebox som inte bara låter barnen önska sina favoritlåtar - hon sjunger dem också.

Med sin gitarr spankulerar hon runt på mässområdet och underhåller små som stora. Frida känner ni lättast igen på blomman i håret och den röda gitarren. Läs mer:

www.fridaknutsson.se


FIRA MED OSS! Boka er plats hos oss under Barnkalaset 2012 och få 20% på första kursavgiften.

Är du en ny fiken filur? Det finns myc

för den som vilket att lära l veta mer. Friluftsfrämjan det: Kom

och häl mer om skogsa på MULLE och lär dig en och uteliv .

Slöjdklubben:

Det finns myc allt från trä ket som man kan slöjda till tyg. Hitta , din favorit. Scouterna: Vad scout? Är det innebär det att vara bara pyssel oc h knopar? Visualiseringsce n te r i Norrköping: Visar film i en blåsbar domte nästan 40 m2 stor upppå centrets fi ater. Det bjuds smakprov lmer och prod uktioner!


MÄSSKARTA Scoutpyssel Ansikts6. målning

n

aka las-k! a k a Test i caféet

5. 7.

4.

CAFÉ

Fikaplatser

Fikaplatser

Amningsplats 11.

3. 8.

9. 10.

2.

14.

Domen

13.

SCENEN Studsmatta 1.

12. INFO

Scoutgård Backstapling

Biljett ENTRÉ


KALASERIA! (Restaurang)

23.

Lotteri

WC

22. 15.

24.

21. 20.

Slöjd17. verkstad 19. 18. 16. GALLERI K

Na fiskdppar det i amm en?

Utställare 2012 1. Nyföretagarcentrum 2. Me & I 3. Fotograf Laila Villebeck och Barnmorskemottagningen Storken 4. Folktandvården i Östergötland 5. Cura Apoteket 6. Freja Barnmorskemottagning 7. Flexmedic 8. Elin Entertainment (Galaxa) 9. Fiskrens 10. Advertising space 11. Amningshjälpen

12. Linköpings kommun 13. Babysimmet och Simskolan Simsalabim 14. Barnloppis 15. Friluftsfrämjandet (Mulle) 16. Fotograf Filip Leo 17. JEGG 18. Mi & Lo 19. Lambohovs Klippotek 20. Jonoli 21. Memira 22. Park Hotel, Linköping Fawlty towers 23. Annkis Dekorativa Design 24. Lingon och Blåbär ar hos utställare

för ändring Med reservation

och i planering.


Hej!

Vi heter Ture och Långöra. Vi träffas i en ny rolig app och lär barnen att borsta tänderna på rätt sätt och annat som är bra för tänderna. Det blir spännande sagoläsning och målarpyssel också ! Ladda hem Ture & Långöra appen gratis på App Store.

Känns det lite läskigt med nålar & blod? Boken “Stick i fingret” är framtagen ur barnens perspektiv och kan användas ur preventativt syfte för att minska stickrädslan hos barn. Ett barn som vet vad som ska hända är ett lugnt och tryggt barn. Det finns mycket att vinna om barnet förbereds på rätt sätt inför en provtagning. Kom till oss i monter 9 på barnmässan så berättar vi gärna mer.

Passa på! Köp boken hos JEGG på mässan. Eller beställ via mail: emmasjonsson@gmail.com Då tillkommer frakt.

JEGG - Sjukt bra böcker


PYSSEL Ett paket har ko mmit bort i labyri nten. Kan du hitta fram till det?

Vad funderar du som förälder på?

Cura apoteket: Apoteket på ICA Maxi i Linköping - Sveriges öppnaste apotek! Ställ frågor om läkemedel och behand-lingar.

Våra utställare svarar gärna på frågor. Amningshjälpen: Finns på plats för att

JEGG: Stickrädda vuxna och barn, vi berättar mer om hur du kan slippa detta.

Kommunen: Ställ frågor till representanter

Flexmedic: Med ett ordentligt stöd under fötterna kan ditt barn lättare slappna av på toaletten. Kom och prova pallen Steppo.

hjälpa till och ge råd.

från familjecentraler och få information om de familjeprogram som kommunen erbjuder. Resursgruppen som ansvarar för familjehem, ensamkommande barn och ungdomar och jourhem kommer finnas på plats.

Folktandvården: Råd om tandhälsa ges till besökare i alla åldrar.

Babysimmet Simskolan Simsalabim: Har du funderingar kring babysim och simskola för lite äldre barn, vi svara på dina frågor. Memira: Kan alla göra en ögonoperation? Gör det ont? Memira är ledande i Norden på ögonlaser och behandling av ålderssynthet. Passa på att ställ dina frågor under mässan.


Äntligen kommer barnpallen

Tre steg som ger barnet bästa möjliga förutsättningar vid toalettbesök steppo

är ett bra fotstöd som ger avslappnade muskler. Barnet känner sig dessutom tryggare när det inte längre är långt ner till golvet.

Idag sitter de flesta barnen på toaletten och dinglar med benen. Detta medför att bäckenbottenmuskulaturen spänns och barnet får svårare att tömma tarm och blåsa.

Medicinsk bakgrund

Barnläkare och uroterapeuter vet att det är viktigt att barn sitter bra på toaletten, för att tarm och blåsa ska tömmas på rätt sätt. Med steppo kommer ni den sista så viktiga biten efter sittringen.


steppo växer med barnet

steppo är uppbyggt av tre stapelbara pallblock. Dessa kan kombineras till sju fasta höjder. steppo passar därför alla barn i åldrarna 18 mån - 8 år. Barnet lär sig snabbt sin färgkombination av pallarna.

Smart förvaring steppos två mindre pall-

block förvaras inuti det större basblocket via en snäppanordning. Därmed passar steppo även dem med små förvaringsutrymmen.

Inget är omöjligt med steppo Med steppo kan barnet äntligen sitta lika bekvämt och tryggt som vuxna på toaletten. Barnet kan också på egen hand nå upp till handfatet utan hjälp.

g anserin l t k u d Pro ässan! m n r a b på www.flexmedic.se Tel: 0733 36 70 38


Är det snart dags?

Hos dessa utställare kan du hitta information som hjälper dig under graviditeten. Barnmorskemottagningen Storken:

Vi riktar oss till gravida och preventivmedelspatienter. Kom och prata preventivmedel och graviditet på plats under mässan.

Freja Barnmorskemottagning:

Erbjuder en trygg graviditet med bland annat vattengymnastik, förlossningsförberedande aktiviteter, yoga, akupunktur och taktil massage.

PYSSEL

Vart är djuren på väg?


Tillåt dig att bara vara gravid. Vattengymnastik. Samtal.

Födslokurs. Taktil massage.

Akupunktur. Yoga för gravida.

Babymassage - nyhet! Välj det som passar dig.

www.frejabarnmorskemottagning.se TELEFON: 013-12 22 14 TELEFONTID: MÅNDAG-TORSDAG 09-12 SNICKAREGATAN 46, 582 26 LINKÖPING

Freja Barnmorskemottagning

”Kom och stäng av omvärlden” Hösten 2006 föddes Freja Barnmorskemottagning av fem entusiastiska barnmorskor. Deras mål var att driva en mottagning där varje par kunde mötas som ett unikt par och där arbetet fick utgå ifrån parets önskemål, inget löpande band. Målet uppfylldes redan från start! Fokus på Freja är att den gravida och hennes partner ska skapa tillit till kvinnans kropp och att våga släppa på kontrollen. Därför arbetar Freja barnmorskorna mycket med att stärka individen och ge bra redskap inför förlossningen. Målet är att kvinnan och hennes partner ska våga ta det som det kommer, när

det väl är tid att föda barn. På Freja brinner alla fem barnmorskorna för sitt yrke och av lusten att möta människor. Enligt dem själva är styrkorna just det personliga bemötandet, engagemanget och deras trovärdighet genom att de alla arbetar med ena foten på förlossningen och den andra i företaget. Den hemtrevliga miljön på Freja bidrar till att man känner trygghet och kan slappna av.

Det är samma fem barnmorskor som startade Freja 2006 som fortfarande håller igång verksamheten. På barnmässan kan du möta dem (i monter 6) och ställa frågor om deras verksamhet och aktiviteter. Du kan även passa på att testa den specialgjorda massagebänken för gravida.

Utbudet av aktiviteter har ökat sedan start. En nyhet på Freja i höst är Babymassage som länge varit efterfrågat av ”Freja mammor”. På Freja erbjuds Vattengymnastik, yoga, födslokurser, samtal, akupunktur och taktil massage. De två sista aktiviteterna passar alla, även om man inte går i väntans tider. Anna, Åsa, Eva-Lena,

Anneli och Jessica


Tack fรถr i รฅr! Vi ses igen den 6 oktober 2013

Barnkalaset 2012  
Barnkalaset 2012  

Mässtidning till barnmässan Barnkalaset 2012 i Linköping. Program och utställare borgar för ett kalaskul dag.

Advertisement