Page 1

POKLONI I POPUSTI

Akcija traje od 1. do 31.12.2016. ili do isteka zaliha.


Brinite o sebi, a mi ćemo o Vama Za jak imunitet su neophodni pravilna ishrana, dovoljno kvalitetnog sna, fizička aktivnost i umeće nošenja sa stresom. Upravo u doba godine kada su češći napadi virusa i bakterija, stubovi imuniteta su poljuljani zbog sezone proslava, hladnog vremena, većeg pritiska na poslu, i kad se podvuče crta – stila života koji vodimo tokom zime. Tim povodom, savet farmaceuta za novogodišnju odluku je: usvojiti dobre životne navike.

Aktuelno Herbafast Suzbija glad, smanjuje telesnu težinu i eliminiše toksine iz organizma. POKLON: Herbafast Fiber

Melprop D Melem koji pomaže kod svih vrsta opekotina, rana i upalnih procesa na koži.

-10%

Nazdravlje! Apoteka PLUS

Dr Plant

- krema sa 10% uree

Intenzivno hidrira kožu i sprečava njeno isušivanje i pucanje. POKLON: vlažne maramice

2


NAJVAŽNIJI FAKTOR ZA IMUNITET NIJE U APOTECI Uloga imunog sistema je da štiti organizam od svih činilaca koji bi mogli da naruše zdravlje. Od snage našeg imunog sistema zavisiće učestalost, jačina simptoma i trajanje bolesti poput prehlade i gripa, kojima smo naročito izloženi u ovo doba godine. A od čega zavisi naš imuni sistem? Zaista, zdravlje na usta ulazi! Postavite trpezu bogatu svežim voćem, povrćem, proizvodima od celog zrna žitarica. Za salate koristite hladno ceđena ulja, a, ukoliko ne možete odoleti prženoj hrani, bar se preusmerite na pečenje na svinjskoj masti ili papiru za pečenje. Pijte vodu i pre nego što osetite žeđ. Ležite bar pre 11h i spavajte u mraku, bez uključenog bežičnog interneta, jer samo tako omogu-ćavate organizmu da proizvede melatonin, stimulator imuniteta, zadužen za sniženje nivoa hormona stresa. Bilo kakav vid fizičke aktivnosti u trajanju od najmanje pola sata 2-3 puta nedeljno podstiče cirkulaciju, ubrzava metabolizam i doprinosi ubrzanom oslobađanju od toksina.

Pčelinji proizvodi su tradicionalni saveznici u borbi protiv različitih bolesti, kao bogat izvor minerala i antioksidanasa. Kiseli kupus i fermentisani mlečni proizvodi (kiselo mleko, sirevi) izvor su probiotskih bakterija koje imaju važnu odbrambenu ulogu u našem organizmu.

Ako se i pored primenjenih saveta, teško borite sa sezonskim infekcijama, porazgovarajte sa svojim farmaceutom i zajedno pronađite najadekvatnije rešenje, po meri vašeg zdravlja. I na kraju, ali ne najmanje bitno, smejte se uprkos svemu i oslabićete razornu moć stresa. Vaše odluke su najvažniji faktor za imunitet. Brinite o sebi, a mi ćemo o Vama. dipl. farm. Irena Filipović Apoteka PLUS Braća Filipović 3


Prirodna pomoć kod raznih problema Bulardi

Hartikol Prirodni preparat za snižavanje vrednosti masnih parametara u krvi i prevenciju kardiovaskularnih bolesti.

Ublažava simptome i skraćuje trajanje dijareje; može da se korsti u kombinaciji sa svim antibiticima.

-30% Dormirin

-20% Probalans

Prirodni preparat sa melatoninom, valerijanom i matičnjakom koji olakšava uspavljivanje, a ne stvara naviku.

Najnovija generacija probiotika za brzo uspostavljanje ravnoteže varenja i regulaciju crevne mikroflore.

-25%

-25% Laksamol

Zglobex Ublažava bol i ukočenost u zglobovima i mišićima.

-20% 4

Namenjen pročišćavanju organizma i uspostavljanju redovnog pražnjenja creva. Pomaže kod opstipacije.

-30% 9


ZAŠTO SU MUŠKARCI PODLOŽNIJI GRIPU ? U zimskim mesecima, skoro 70% poseta lekarima opšte prakse i pedijatrima prouzrokovano je akutnim virusnim infekcijama disajnih puteva, tj. prehladom, upalom grla i upalom sinusa. Odrasli mogu bolovati čak 3-5 puta u jednoj zimskoj sezoni. Najčešći uzročnici ovih infekcija su virus Influcence koji izaziva grip, rinovirusi, adenovirusi i Corona virusi koje češće vezujemo za prehlade. Virusne infekcije se ne leče antibioticima. Rezultati istrazivanja Džons Hopkins univerziteta iz Baltimora, objavljena u jednom američkom časopisu, dovode do interensantnog zaključka da ženski polni hormon estrogen ima ulogu i u zaštiti ćelija od virusa gripa tipa A. Kako muškarci imaju 24 puta manje ovog hormona u svom telu, oni su podložniji razvoju gripa u odnosu na žene.

Za prvu pomoć kod prehlade, upale grla ili bolnih sinusa uglavnom se prvo obraćamo apotekarima. Pored uobičajne preporuke za lekove iz klasične medicine u našim apotekama se mogu naći i kompleksni homeopatski lekovi koji predstavljaju prirodno rešenje kako za muškarce, tako i za zene, decu od 3 godine i stare osobe. Influcid je homeopatski preparat za grip i prehlade za decu stariju od 3 godine i odrasle. Tonsilotren je homeopatski preparat efikasan kod upala grla i krajnika kod dece i odraslih. Posebno aktuelan homeopatski preparat Cinnabsin je prirodno rešenje za lečenje obolelih sinusa.

Sastav kompleksnih homeopatskih lekova je prirodnog porekla (biljke i minerali) i mogu ih koristiti svi: deca od 3. godine, odrasli, sportisti, stare osobe koje koriste dosta lekova.

5


Vitamini i minerali Aspirin C

Active B komplex Kompleks B vitamina u biljnoj kapsuli sa aktivnim folatom.

Snižava povišenu temperaturu, ublažava glavobolju i bolove izazvane prehladom i gripom.

-20% Magnetrans Pomaže kod stanja povećanog stresa i kod grčeva u mišićima. 100% dnevnih potreba magnezijuma u jednoj kesici.

-20%

Neoangin Zaustavlja upalu i ublažava bolove u grlu.

Magnezijum marine Doprinosi smanjenju umora i normalnom funkcionisanju nervnog i imunog sistema.

-20%

Propomucil kesice Prirodni preparat na bazi propolisa za razgradnju sekreta i olakšano iskašljavanje.

Vitamin C Šumeće tablete vitamina C.

-25% 6

-20%


Ojačajte imunitet Caffetin cold

Royal Jelly

Ublažava simptome prehlade i gripa: glavobolju, bolove u mišićima, groznicu, zapušen nos i suvi kašalj.

Proizvodi na bazi matičnog mleča. POKLON: Royal Jelly 200

Supradyn Obezbeđuje unos vitamina i minerala potrebnih organizmu.

Prospan Šumeće tablete razređuju sekret i olakšavaju iskašljavanje, u obliku toplog ili hladnog napitka prijatnog ukusa.

-10% Protektin Jedna kapsula dnevno, za jačanje imuniteta i očuvanje opšteg dobrog stanja organizma.

-10%

Herbiko Biljni sirup za odrasle, pomaže kod svih tipova kašlja.

Alkakaps Shark oil

-20%

Stimuliše produkciju krvnih zrnaca i jača imuni sistem.

-20% 6

7


KAŠALJ JE NEPRIJATAN ALI NIJE NEPRIJATELJ Kašalj je najčešće refleksni odbrambeni odgovor organizma. Nastaje nadražajem receptora u sluznici disajnih puteva kao odgovor na prisustvo virusa, čestica prašine, duvanskog dima, promene u temperaturi i isparljivih hemijskih sredstava. Iako se češće govori o kašlju u dečijem uzrastu, kašalj kod odraslih se ne sme zanemariti, jer često može biti dugotrajan, uporan i izazvati ozbiljne komplikacije. U situacijama kad imunološki sistem oslabi, ćelije sluznice disajnih puteva, u svrhu odbrane, stvaraju veće količine gustog sekreta, što otežava disanje. Kod pušača, višegodišnje udisanje dima uništava ćelije koje prekrivaju disajne puteve, što vodi nakupljanju još većih količna gustog sektreta. Kašljem se izbacuje nakupljeni sekret, ali nakon nekog vremena, ma koliko bio jak, ne može biti potpuno efikasan. Posledica je da sekret postaje plodno tlo za razmnožavanje bakterija uz pojačavanje napada kašlja.

Kod gustog i lepljivog sekreta pomaže povećan unos tečnosti. Tečnost deluje tako što razređuje gust i lepljiv sekret i na taj način je iskašljavanje olakšano.

Ekstrakt lista bršljana širi disajne puteve, razmekšava gust i lepljiv sekret, i olakšava iskašljavanje. Kod nas na tržištu, ekstrakt lista bršljana, registrovan kao biljni lek, postoji u obliku šumećih tableta (Prospan® šumeće tablete) čijom primenom se, pored bršljena unosi i dodatna količina tečnosti. Rastvorene Prospan šumeće tablete se mogu koristiti u obliku toplog ili hladnog napitka. Ako kašalj u kontinuitetu traje duže od 2 nedelje, zbog opasnosti od bakterijskog bronhitisa ili zapaljenja pluća, obavezno se javite lekaru.

9


DA LI JE MATIČNI MLEČ MAGIČNI LEK? Naravno da nije, niti tako nešto postoji, ali je svakako izuzetno korisna hranljiva materija. Kao prirodni biostimulator i bioregenerator, dragoceno je sredstvo za za očuvanje zdravlja i ubrzanje procesa izlečenja. Sadrži veliki broj minerala, vitamine A, C, D i E i B kompleksa i 18 vrsta amninokiselina. Snažan je antioksidans i regenerativno deluje na nivou ćelija. Biostimulatori koje sadrži podstiču stvaranje antitela i leukocita, a prirodni antibiotici koje ima uništavaju bakterije i viruse i sprečavaju njihovo razmnožavanje u organizmu.

Matični mleč je proizvod sekrecije mladih pčela i predstavlja za maticu isto što i majčimo mleko za novorođenčad – hranu.

ROYAL SUPERIOR® Jelly sadrži 2000 mg matičnog mleča. Namenjen je imunodeficijentnim osobama, ljudima izloženih velikim fizičkim naporima i osobama sa smanjenim libidom. ROYAL SPORT ® Jelly je kombinacija matične mleči i L-karnitina, koji je namenjen osobama koje žele poboljšati svoju fizičku spremnost i održati odgovarajuću telesnu težinu. ROYAL ReVITA® Jelly je kombinacija matične mleči i korena biljke ginsenga. Ova kombinacija je namenjena za primenu u stanjima velike fizičke i psihičke iscrpljenosti, povišenog stresa na poslu, opšte slabosti, smanjenog krvnog pritiska. ROYAL KINDER® Jelly je namenjen deci starijoj od 2 godine, sa ukusom banane. Preporučuje se u periodu čestih prehlada, kod gubitka apetita i telesne težine, stanja anemije. ROYAL JELLY 200® pomaže jačanje prirodne odbrane organizma tokom bolesti i u periodu rekonvalescencije (oporavak od bolesti).

10


Neka najmlađi budu najveseliji Sudocrem

Marisol

Svakodnevna nega pelenske regije, tretman pelenskog osipa i ekcema.

Pomaže u održavanju svakodnevne higijene nosa.

POKLON: portiklica ili benkica

POKLON: Pulmint inhalator

Imunoßeta sirup Preporučuje se kod stanja oslabljenog imuniteta, kod čestih infekcija respiratornog trakta i hroničnih upala.

Isla pastile Ublažavaju promuklost, grebanje u grlu i nadražajni kašalj. POKLON: CD i bojanka Maša i Meda

POKLON: bojanka i rastimetar

Immunokind Homeopatski lek za jačanje imuniteta kod dece, koja imaju česte infekcije disajnih puteva, nosa i sinusa, grla i uha.

Nasic Smanjuje osećaj zapušenosti nosa i ubrzava zarastanje oštećenja sluzokože.

11


BRINITE O SEBI, A MI ĆEMO O VAMA Znak Apoteka PLUS mogu dobiti samo apoteke čija je misija poslovanja BOLJI KVALITET VAŠEG ŽIVOTA. Pronađite najbližu.

Beograd DHF

Kragujevac HYGIEIA

Požega VIDA

Živka Davidovića 108, 011/3471-355 Bul. kralja Aleksandra 488/a, 011/286-11-38

Daničićeva 101, 034/324-174 TC Plaza, 034/6100-312 Kralja Petra I 4, 034/206-905

Nemanjina 55, 031/811-563

LAURUS Katanićeva 16, 011/241-91-74 Beogradska 14, 011/63-05-100 Cetinjska 10, 063/11-36-977

NADA Jurija Gagarina 229/108, 011/718-0026 Gandijeva 76/A, 011/2287-919

MAGISTRA ŽIVANOVIĆ Mileve Marić Ajnštajn 54 lok. 6, 011/7138-084 Trgovačka 30A, 011/239-3490

SELIĆ Kralja Petra 62, 011/3286-540

VIDA Branka Krsmanovića 5, 011/40-95-929

Ćuprija VIVA Karađorđeva 49, 035/8475-494 Anđe Ranković 17, 035/8473-494

Ćićevac BRAĆA FILIPOVIĆ Karađorđeva 128, 037/812-266

Jagodina NEVEN Kneginje Milice 16, 035/232-101 Stevana Prvovenčanog 3, 035/252-801

Grošnica HYGIEIA

Nikinci MELEM Koste Nađa 3

Leskovac JUGOFARM Radnička B4/lok.2, 016/284-905 Stanoja Glavaša 32F, 016/3440-024

Novi Sad LAURUS Futoška 19, 021/521-935 Futoška 4, 021/548-384 Bulevar oslobođenja 76a, 021/426-721 Spens, 021/661-69-60 Trg slobode 3, lok.16, 021/661-01-44

Obrež VIVA Save Kovačevića 11, 037/791-161

Pančevo KOD SUNČANOG SATA Kikindska bb, 013/335-637; Miloša Obrenovića 5, 013/315-396 Nikole Tesle 3, 013/342-637 Veljka Vlahovića 11a, 013/33-11-31, Svetog Save 109, 013/347-013

Paraćin BRAĆA FILIPOVIĆ Bore Petrovića bb, 035/568-795 Maroja Marka 32, 035/568-147 Vojvode Mišića 74b, 035/568-606 Vožda Karađorđa 19, 035/562-594

Rabrovo SELIĆ Vidovdanska9, 012/885-007

Subotica PHARMAVIT Arsenija Čarnojevića 17, 024/571-064

Šabac MELEM Andre Jovanovića 2a, 015/343-371 Zanatlijska 32, 015/300-750

Užice MENTA Užičke republike 195, 031/554-111

Varvarin VIVA Ulica slobode 120, 037/787-027

Velika Plana PLANA L Miloša Velikog 117, 026/514-778

Veliko Gradište SELIĆ Trg M. Miloradovića 5, 012/663-047

Zemun DHF Zagorska 11f, 011/40-90-942

Zlatibor IVA T.C. Jezero, 031/846-263 T.C. Pijaca, 031/841-829

Oktobarskih žrtava 167, 034/204-191

PRE UPOTREBE DETALJNO PROČITAJTE UPUTSTVO! O INDIKACIJAMA, MERAMA OPREZA I NEŽELJENIM REAKCIJAMA NA LEK, ODNOSNO MEDICINSKO SREDSTVO, POSAVETUJTE SE SA LEKAROM ILI FARMACEUTOM.

Apoteka PLUS - Nek je blagorodnija i zdravija 2017!  
Apoteka PLUS - Nek je blagorodnija i zdravija 2017!  

Sezona slavlja, poklona i popusta do 30% u 50 Apoteka PLUS širom Srbije.

Advertisement