Page 19

ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗ επιβραβεύω. Με αυτό τον τρόπο αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση και διευκολύνεται το έργο τους. Η συμβουλή που τους δίνω πριν από κάθε αγώνα, είναι να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν και χαίρομαι όταν το κάνουν.

Το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια κρινόταν από τις μικρές λεπτομέρειες. Αυτές τις λεπτομέρειες προσπαθήσαμε να τις βελτιώσουμε για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε το πολυπόθητο πρωτάθλημα.

«ΟΦΕΙΛΩ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΗΠΕΔΟΥ! ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΩ ΤΟΥΣ κάποιο γούρι; ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΜΟΥ Έχεις Έχω κάποια πράγματα που κάνω πριν από κάθε αγώνα και όπως φαίνεται πάει καλά το πράγμα. Είναι κάτι σαν τελεΟΤΑΝ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ» τουργικό. Σε όλες σου τις δηλώσεις συγχαίρεις τους ποδοσφαιριστές σου ενώ αν η ομάδα δεν πάει καλά στο γήπεδο αναλαμβάνεις την ευθύνη. Πώς γίνεται να φταίει ο προπονητής στα αρνητικά και στα θετικά να παίρνουν τα εύσημα οι ποδοσφαιριστές; Ομολογώ ότι δεν ακούγεται καλά όταν λέω πως αναλαμβάνω την ευθύνη. Αυτό που θέλω να πω όμως, είναι ότι εγώ ευθύνομαι για την παρουσία της ομάδας. Πιστεύω ότι θα μπορούσα να την προετοιμάσω καλύτερα και να παρουσιαστεί αποδοτικότερη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ως επικεφαλής αυτού του συνόλου οφείλω να παραδέχομαι τα λάθη μου και να επιβραβεύω τους ποδοσφαιριστές μου όταν το αξίζουν. Στην ομάδα υπάρχουν τεράστιες προσωπικότητες που όλοι θέλουν να αγωνίζονται. Πώς θα χειριστείτε τυχόν παράπονα ποδοσφαιριστών για το ότι δεν αγωνίζονται συχνά; Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι το ίδιο για εμένα και όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο: Να κατακτήσει η ομάδα το πρωτάθλημα. Πιστεύω πως όλοι τους είναι συγκεντρωμένοι σε αυτό τον στόχο και γνωρίζουν πως για να επιτευχθεί, χρειάζεται η ομαδική δουλειά. Ο Απόλλωνας έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα και όλα με ξένους προπονητές. Ήρθε η στιγμή για την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος και υπό τη καθοδήγηση από Κύπριο προπονητή; Μακάρι! Αν τα καταφέρουμε όμως, δεν θα γίνει χάρις σε εμένα, αλλά χάρις στη συλλογική προσπάθεια όλων στον σύλλογο. Ο πρόεδρος δήλωσε ότι νιώθει ότι αυτή είναι η χρονιά του Απόλλωνα. Το νιώθεις κι εσύ; Όλοι μας το νιώθουμε αλλά για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς σε κάθε αγώνα. Τι έλειπε από τον Απόλλωνα τα προηγούμενα χρόνια και δεν κατάφερνε να «πιει νερό» κι αν έχει διορθωθεί αυτό, για να επιτευχθεί ο στόχος.

Πως είναι μια συνηθισμένη σου ημέρα; Μου αρέσει να ξυπνώ νωρίς το πρωί κι αν δεν υπάρχει προγραμματισμένη προπόνηση, τότε πηγαίνω γυμναστήριο. Από κει και πέρα, τον περισσότερο μου χρόνο τον περνώ σπίτι βλέποντας τον επόμενο αντίπαλο ή παρακολουθώντας τους τελευταίους μας αγώνες . Δηλαδή μπάλα όλη την ημέρα; Όχι συνέχεια αλλά αρκετές ώρες της ημέρας, είναι το επάγγελμα τέτοιο άλλωστε. Αν δεν παρακολουθώ αγώνες, τότε περνώ χρόνο με την οικογένεια μου. Οι δύο σου γιοι θα συνεχίσουν στα αχνάρια σου; Θέλουν να γίνουν ποδοσφαιριστές; Τους αρέσει το ποδόσφαιρο και ήδη ασχολούνται με αυτό. Το σημαντικότερο είναι να αθλούνται, αν καταφέρουν να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό και γίνουν ποδοσφαιριστές καλώς, αλλιώς ας κάνουν ότι αγαπούν. Εγώ θα είμαι δίπλα τους να τους συμβουλεύω και να τους στηρίζω. Εκπληρώθηκε ένα όνειρό σου με το να αναλάβεις την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα; Εννοείται πως έχει εκπληρωθεί ένα όνειρο μου. Προπονώ την ομάδα μου, μία ομάδα που διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Το οραματιζόμουν από τότε που ανέλαβα την Β’ ομάδα, ότι μια μέρα θα αξιωθώ και θα αναλάβω την Ανδρική. Έκανα τα λάθη μου και βελτιώθηκα, χωρίς αυτά δεν μπορεί κανείς να διακριθεί. Ακόμη τα κάνω βέβαια και προσπαθώ να μην τα ξανακάνω. Ποιος είναι ο επόμενος προσωπικός σου στόχος; Θέλω να κατακτήσω το πρωτάθλημα με τον Απόλλωνα. Δεν μπορώ μόνος μου βέβαια, χρειάζομαι τους πάντες δίπλα μου, τη διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές, τους συνεργάτες μου και όλο τον κόσμο του Απόλλωνα. Εβδομάδα με εβδομάδα και παιχνίδι με παιχνίδι, πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε! Δεν σκέφτομαι κάτι περισσότερο τώρα, οι στόχοι που θέτω είναι βραχυπρόθεσμοι και αφορούν τον σύλλογο, αυτό που θέλω τώρα είναι το καλύτερο για τον Απόλλωνα. 19 | ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Apollon Limassol FC - Edition 128  

Περιοδικό ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ Τεύχος 128 - Δεκέμβριος 2017 www.apollon.com.cy

Apollon Limassol FC - Edition 128  

Περιοδικό ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ Τεύχος 128 - Δεκέμβριος 2017 www.apollon.com.cy