Page 1

ASSOCIACIÓ

APNEA CATALUNYA

BUTLLETÍ nº 1 GENER-FEBRER


Butlletí nº 1 Gener-Febrer , any 2012 Índex: -Benvinguda: •Origen d`Apnea Catalunya………………………. •Amics del I Open d´Apnea Catalunya………. -Activitats: •II Trobada de Pes Constant a Mar…………….. •I Trobada de Pes Constant a Llac ….……….. •II Trobada Skandalopetra……..……………....... •I Trobada de Pesca Submarina…......……..… •I Trofeu de TIR (tir subaquàtic)……………….. •III Open d´Apnea (DNF i DYN)………………….. -Formaciò: •Taller IAP : Iniciació a l´Apnea………………… -Articles d´interés: •Classificaciò II Open d´Apnea………………….. -Entrevista: •Mara Torrealba , Presidenta d´Apnea Catalunya i plusmarquista nacional .……….. -Material de Lloguer:…………………………………….. -Merchandising:…………………………………………….. -Noticies i Publicacions………………………………….. -Agraïments……………………………………………………

pàg. 2 pàg. 2 pàg. 3 pàg. 3 pàg. 3 pàg. 4 pàg. 4 pàg. 4

pàg. 5 pàg. 6

pàg. 7 pàg. 9 pág.10 Pàg.11 Pàg.12

Assosiació Apnea Catalunya apneacatalunya@gmail.com www.facebook/apneacatalunya Twitter:@apneacatalunya

Pàgina 1


BENVINGUDA Benviguts: Salutacions a tots els socis i aficionats a l'apnea a Catalunya. La nostra passió per aquesta activitat ens ha portat a iniciar aquest Projecte que va veura la llum fa un parell d'anys amb l'organització del nostre 1º Open d'Apnea realitzat l'any 2010 que va obtenir un gran èxit de participaciò i que ens va omplir d'orgull i ens va motivar a continuar treballant per tal de fomentar i potenciar la pràctica d´aquest esport ,organitzant esdeveniments i activitats dirigides a tots els aficionats a aquest esport , tant per a persones que s'inicien al món de l'apnea com per a esportistes de gran trajectòria i experiència. La creació del nostre butlletí és informar a tots els socis i aficionats de: les activitats a realitzar , campionats , formacions , cursos , trobades , tallers ,esdeveniments realitzats, notícies d'interès , anècdotes, opinions i entrevistes.

Organitzadors i participans del I Open d´Apnea Catalunya ,any 2010

Pàgina 2


ACTIVITATS I: CALENDARI ANY 2012

JULIOL-2012: Sortida a mar per realitzar la nostra 2ª Trobada de Pes Constant.

AGOST-2012: Sortida a Llac per realitzar la nostra 1ª Trobada de Pes 2ª Constant en aigua dolça..

SETEMBRE-2012 Sortida a mar per realitzar la nostra 2ª Trobada de Skandalopetra , tècnica que s´utilitzava a la antiga Grecia per part dels pescadors d´esponjes i actualment com disciplina d´apnea.

Pàgina 3


ACTIVITATS II: CALENDARI ANY 2012

SETEMBRE-2012 Sortida a Mar per realitzar la nostra 1ª Trobada de Pesca submarina.

NOVEMBRE-2012

1ª Trofeu de Tir subaquàtic ( TIR ) en piscina.

DESEMBRE-2012 III Open d´Apnea , en les modalitats de DNF i DYN

Pàgina 4


FORMACIÒ - ANY 2012 TALLER IAP : Iniciaciò a l´Apnea · L’apnea es un esport que al nostre territori es troba en ple desenvolupament, ja sigui per la sensació de llibertat o de relaxació cada cop més tant persones procedents del submarinisme com d’altres esport troba certa curiositat per aquest esport. L’Associació Apnea Catalunya vol potenciar aquest esport i facilitar la seva realització posant a clubs, centres,... diversos tallers i cursos per tal que les persones atretes per l’apnea la puguin gaudir amb seguretat i amb uns coneixements adients.

TEMARI - Fisiologia de l’apnea - Seguretat - Exercicis de respiració, relaxació i estiraments. - Pràctica de dinàmica i estàtica

El Taller IAP (Taller Iniciació a l’apnea) va destinat a tots aquells, majors d’edat o +16 anys amb autorització paterna, que vulguin adquirir unes nocions bàsiques de l’apnea. Durada: 8h , Preu: 30€/persona , Inclou: material didàctic i instructors. Mínim: 10 alumnes Cal que els alumnes es portin roba comode, bolígraf, material piscina, aletes, ploms, ulleres. El centre o club a de proporcionar la instal·lació per poder realitzar la part teòrica i de relaxació i la piscina a de ser no inferior a 25m de llargada. Per més informació podeu contactar pel correu apneacatalunya@gmail.com o 649321570 (Mara)

Pàgina 5


ARTICLES D´INTERÉS CLASSIFICACIÒ II OPEN D´APNEA CATALUNYA: El passat mes de Desembre de 2011 , es va celebrar el II Open d´Apnea a les piscines municipals del Prat de Llobregat , amb la col-laboració inestimable del CASEP ,amb un nou éxit de participació i d´organització. Aprofitem per donar-li l´enhorabona a la guanyadora absoluta i Presidenta de la nostra Associació , la Mara Torrealba ,…i volem donar les gràcies a totes aquelles persones que desinteressadament van col-laborar en l´organització i desenvolupament de l´esdeveniment , ….sense ells no hagués estat possible l ´exit assolit.

Pàgina 6


ENTREVISTA: ENTREVISTA A : MARA TORREALBA

PASCUET

En el nostre primer butlletí , hem entrevistat a la Presidenta de la nostra associació Apnea Catalunya ,la Mara Torrealba Pascuet , que a més representa tot un referent de l'apnea tant a Catalunya com a la resta d'Espanya

PALMARÈS: •Campiona de Catalunya de 2010 i 2011 •Subcampiona d´Espanya de 2010 •Campiona d´Espanya de 2011 •Membre de la Selecció nacional d´apnea 2010 i 2011 •Record d´Espanya femení de dinàmica i JumpBlue RÈCORDS PERSONALS: •DYN:……………………………………….... 175,28 m •DNF……………………………………….….. 103,50 m •Estàtica:…………….……………………... 4´ 17 ´´ •CWT Pes Constant:…………….……. -40 m •Jump Blue:…………………………….….. 113,60 m •CNF Pes Constant sense aletes…. -25m •FIM Inmersió lliure…………………… -30 m QUI ET VA INICIAR EN AQUEST ESPORT? Des de petita he fet natació i amb 17 anys vaig començar a treballar de socorrista aquàtic això va fer que tingues molta relació amb el mar. A l’apnea hem va iniciar la meva parella, Ferran, ell es pescador submarinista i jo vaig començar a acompanyar-lo.

Pàgina 7


Cada cop mès hem vaig anar introduïnt en aquest món fins que vaig començar a entrenar amb el club Cavall de mar, dirigit per l’Esteban Torrano, els que hem van ensenyar les primeres nocions QUE SUPOSA PER TU L´APNEA? L’apnea es la meva afició i per tan ocupa bona part de la meva vida. Sempre estic pensant amb els entrenaments i posibles activitats per fer. QUIN ENTRENAMENT REALITZES? Divideixo l’any amb tres fases. Començo per posar-me en forma fent spinning, correr, nedar,…. Desprès vaig afegint en els exercicis apnea i quan estic aprop dels campionats nomès entreno apnea. PERQUÈ ES CREA APNEA CATALUNYA? A Catalunya no hi havia cap organització que informes i guies a la gent que s’iniciava de quines activitats es podien fer, aixís que vaig fer un grup de Facebook on hi havia tot tipus d’informació. Posteriorment es va fer un taller amb en Carlos Coste i el I Open d’Apnea Catalunya, la gent es va animar i entre uns quants vam decidir fundar-la com a associació, per tal de poder organitzar activitats de forma legal. QUINA MODALITAT T´AGRADA MÉS? La meva modalitat preferida es la dinámica amb aletes (monoaleta) potser perquè es la que entreno mès. El pes constant m’atrau molt però fins aquest any era una mica difícil de convidar els entrenaments. EXPLICA´NS UNA ANÉCDOTA? Bé! D’anecdotes hi ha de tots colors!! Però el que hem fa mès gracia es quant vaig a la piscina i els nens hem pregunten si sóc una sirena, la monoaleta crida molt l’atenció!!!

Pàgina 8


MATERIAL DE LLOGUER: MATERIAL DISPONIBLE: Tots els socis ús podeu beneficiar del lloguer de materials dels que disposa Apnea Catalunya .

Pàgina 9


MERCHANDISING: ARTICLES DE MERCHANDISING DISPONIBLES: Apnea Catalunya disposa d´una botiga virtual on podeu adquirir samarretes , calendaris , pinces de natació , adhesius ,etc. Tots els socis ús podeu beneficiar dels descomptes aplicats als nostres productes.

Calendari 2012

Samarretes amb diferents talles

Pinces Galerna Pàgina 10


NOTICIES I PUBLICACIONS: Ús informem que a la publicació de la revista INMERSIÓ d´aquest mes, apareix un article sobre el II Open d´Apnea , que l´associació Apnea Catalunya varem cel-lebrar el passat mes de Desembre.

Pàgina 11


AGRAÏMENTS: L´assosiació Apnea Catalunya vol agraïr a totes aquelles persones que directa o indirectament han col-laborat amb la creació d´aquest butlletí , que és el resultat de la passió i l´afició que heu possat en el nostre estimat esport. - Especial agraïment a Imatge i video: Susi Navarro ,Alex Terricabris,Ferran Roure ,Siscu Diaz - Apnea Catalunya vol donar les gràcies a les empreses que ens han donat suport i han dipossitat la seva confiança en nosaltres:

Apnea Catalunya és una associació sense ànim de lucre formada per persones amb un interés comú , l´Apnea. A Apnea Catalunya procurem informar de tots els esdeveniments relacionats amb l´apnea per tal de potenciar i fomentar la pràctica d´aquest esport.Es tracta de donar a conèixer aquest esport i que les persones interessades, tant per a començar a practicar com a conseguir un millor rendiment, puguin ampliar els seus coneixements , aquí a casa nostra.

FES-TE SOCI/SÒCIA D´APNEA CATALUNYA ! apneacatalunya@gmail.com www.facebook.com/apneacatalunya Twitter: @apneacatalunya

Pàgina 12

Butlletí 2012_001  

Butlletí Apnea Catalunya 2012 Nº1

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you