Page 1

AUDREY PLUMMER Urban Design | Architecture Portfolio

31


AUDREY PLUMMER Urban Design | Architecture Portfolio

1


2

AUDREY PLUMMER | PORTFOLIO


URBAN DESIGN

3


Artesano

Honorable Mention : ULI / Gerald D. Hines Student Design Competition | 2012 Houston Team Project

Creating a New Light Industry District

Sustain

Located at the convergence of Houston’s Theatre, Historic, and Warehouse districts, Artesano connects downtown’s neighborhoods through economic and social diversity, environmental sustainability, and public space activation.

By reusing a significant portion of the existing structure, and recycling the building and site materials, Artesano will reduce construction costs and environmental impact associated with new development. By shedding the site’s water runoff away from the bayou and creating a system for its reuse, Artesano will set the standard for innovative stormwater management and water conservation strategies in the city.

4

AUDREY PLUMMER | PORTFOLIO


Connect By connecting Washington Avenue with Commerce Street, continuing the grid, tying the site to existing and future public transit, and integrating it with Buffalo Bayou, this project will benefit from its strategic location and its connections to its surroundings.

Diversify By introducing a light-industry and craftsmanship focus to the site, while providing mixed-income residences, the project will stimulate economic and social diversity. Its program and will spaces appeal to entrepreneurs, artisans, and the creative class.

Activate By rehabilitating the warehouse into a flexible space for light craft manufacturing, art production, cultural entertainment, and markets, this neighborhood will foster an identity of creative energy.Through riverfront development and the purposeful location of programmed public space, Artesano activates the waterfront.

5


CityPull!

Special Jury Prize for Landscape Design Ed Bacon Student Design Competition | 2011 Philadelphia Team Project

Concept

New Fresh-Water Marsh

The Delaware watershed is a major regional ecological system We created an ecological zone along river to give the river’s in the northeast. Philadelphia currently neglects its portion edge back to nature and reconstitute the area as a freshof the watershed because of I-95 and the CSX rail line, which water marsh. fragment the southeast portion of the city. CityPull! solves these major problems with one major move—pulling the fabric of the city towards the river & up and over the highway.

6

AUDREY PLUMMER | PORTFOLIO


Rehabilitating a Fragmented Site We realigned I-95 along river and gave back over 300 acres to the city. Then we pulled the fabric of the city towards the river and up and over I-95.

Masterplan There is a latent potential for development and public space in southern district. We let the existing city grid fills in southern district and creates new public space above highway. Then we flipped the relationship of the interstate and the pedestrian zones, placing the pedestrian literally above the interstate.

7


Tao Yuan Fang Lilong Redevelopment

Joint Urban Design Studio with Students from Georgia Tech and Tongji University | 2012 Shanghai Team Project

Masterplan

New Street

This superblock originally consisted of dense, lowrise, multifamily housing with commercial around the perimeter

The service alleyways are transformed into public space

VI

Xin An

Road

VI VI

VI VI

VI

V

IV III

VI

VI

V

V

d

Roa

ai H

Hu

XII

II

II

III

II

VI

III

II III

V

II VI

VI

VI

VIII

VI

III

4

5

VI

VI

II

VI III

3

II

II

VI

n Na

ang

Ch

VI

IV II

VI

V

VI IV V

III VI

VI

d

Roa

III

II II

VI

2

II

20m

III II VI II

9 II

VI

VI

II

Si Nan

Road

III

II

II

IV

IV III

III

VI

II

IV IV III

VI

II

VI

VI

IV

III VI

II III

V

VI IV

IV

IV II

III

III

III

II

IV

III

VI

VI

IV

8

III

II

VI

VI

III

III

VI

VI

III III

6

IV VI III

III

VI VI

VI VI

II

III

VI

I III

IV

IV

VI

7

III

II

III VI

VIII

VI

VI

VI

II

VI

I II

I

II

VI

VI

II

II

III V

IV

V

II

Yan Dang Road

ong

h ai Z

IV

III

Chong Qin Nan Road

VI I

XV

VI

10m

100m 50m

VI

1

8

AUDREY PLUMMER | PORTFOLIO


Increase FAR Leaving some original Lilongs and adding in new multifamily typologies, we were able to increase FAR in the area.

New Typologies The small sliver retail space helps create communal space for the multifamily residential and is in keeping with Chinese regulations.

RESTAURANTS RETAIL RETAIL RETAIL COFFEE SHOP RESIDENTIAL

COMMUNITY SPACE ARTIST HOME

RESIDENTIAL

COMMUNITY SPACE

ARTIST HOME

COMMERCIAL

Public Space Breaking up the block allowed for opportunities for puablic space such as an outdoor performance area.

LOT

R.O.W.

R.O.W.

LOT

OPERA RETAIL

RETAIL RESIDENTIAL

PUBLIC SPACE

RETAIL

RESIDENTIAL

Proposal Break up the block and increase building heights. Add more public and communal space.

Communal Spaces Public Spaces Historic Buildings 9 Projects

9


Atlanta’s New Waterfront

Sage Hill and Peachtree Creek Redevelopment Plan | 2010 Atlanta Team Project

Sage Hill Redevelopment Plan

Big Moves

The redevelopment is based on the projected construction of a light rail station on the Sage Hill site along the existing freight rail right of way. This new transit line will directly connect Sage Hill to nearby Emory University, and to Georgia Tech, Downtown Atlanta and the airport. it is also along Peachtree creek, a major Atlanta waterway.

1. future transit station

4. add streets to create grid

2. widen pedestrian infrastructure along Briarcliff Road

5. regrade to accommodate new streets

3. public right of way adjacent to publicly accessible green space

6. increase density

10

AUDREY PLUMMER | PORTFOLIO


SECTION THROUGH A PEDESTRIAN-FRIENDLY BRIARCLIFF ROAD AND THE NEWLY CREATED STREET

Site section Through the transit station and the hardscape park above it.

SECTION THROUGH TRANSIT STATION AND THE HARDSCAPE PARK ABOVE IT

Masterplan To accommodate the new street grid, we regraded the streets to an easy slope and reconstituted the hill. Also, the architecture attempts to recreate the hill by terracing buildings and stepping roof heights.

Regrading the Hill To accommodate the new street grid, we regraded the streets to an easy slope and reconstituted the hill. Also, the architecture attempts to recreate the hill by terracing buildings and stepping roof heights.

11


The Fit Loop

ULI / Gerald D. Hines Student Design Competition | 2013 Minneapolis Team Project

Public Space: The Hill

Street View

An open green to be used as a park in the summer converts to Minneapolis’ own snow park in the winter. Snowboarders, skiers, and families with sleds are all welcome to enjoy an active day on the hill. Don’t forget to return in the fall to watch the Vikings games on the Interactive Billboard above Tarkenton Square.

Minneapolis, and more precisely downtown east, holds a well-established connection to healthcare. Local entities such as hennepin county medical center and the university of minneapolis medical school offer a strong base for a successful health and wellness district.



 



 



   

 

 



  

 

12

AUDREY PLUMMER | PORTFOLIO




Masterplan The Right Fit’s fitness path [The Fit Loop] expands the boundaries of what fitness means to the modern and future urbanite. Minneapolis, already known to be a city of healthy citizens, is offered yet another opportunity to mesh the active lives of its people with the fabric of the city.

Birdseye View The captivating and visionary new typology portrayed in the design indicates both a symbolic path to Minneapolis’ future and a physical connection between the citizens and a new urban experience.





 

 

  





Visioning Plan Minneapolis’ strong grid system allows for an efficient and extensive connectivity. At its boundaries, however, highways demarcate and separate neighborhoods. The vision plan associated with the right fit aims to break boundaries and reintegrate neighborhoods.

13


Retrofitting the Sewoon Building Incremental Redevelopment | 2012 Seoul Team Project

Public Space

Architecture

Removing the 2nd level public plaza puts more people on the streets and activates public space.

Because the building is so wide, the only program it can hold is wholesale retail space. Therefore, we propose strategically cutting into the building to create smaller dimensioned spaces conducive to residential use.

14

AUDREY PLUMMER | PORTFOLIO


Incremental Urban Design The urban design scheme employs anRESTAURANT incremental redevelopment strategy that is sensitive to existing alleys and property owners.

RETAIL

RETAIL

COFFEE SHOP

RETAIL

BIKE

N

COFFEE SHOP

BIKE

RETAIL

RETAIL

Section The current street is dark and unfriendly because it is covered by the 3rd floor elevated promenade. Removing this overhang brings light and air to street level. Vines grow on the repurposed structure adding a unique element to the streetscape.

RESIDENTIAL

RESIDENTIAL

RESIDENTIAL RESIDENTIAL

RETAIL

RETAIL

RETAIL

RETAIL

COFFEE SHOP RESIDENTIAL

Skyline View RESIDENTIAL

Renovating the existing structure allows for condos with luxury views.

RESIDENTIAL RESIDENTIAL

ESIDENTIAL

ESIDENTIAL

RETAIL

RESTAURANT

RETAIL

RESIDENTIAL RESIDENTIAL

RESIDENTIAL

RESIDENTIAL

RESIDENTIAL RESIDENTIAL

RETAIL

COFFEE SHOP RETAIL

RETAIL

RETAIL

RETAIL

RETAIL

RESTAURANT

COFFEE SHOP

15


16

AUDREY PLUMMER | PORTFOLIO


ARCHITECTURE

17


The Cordoba Home

1St Place NOMA Student Design Competition | 2009 St. Louis Team Project

Culture Inspires and Informs Program

First Floor Plan

Colombian culture is family-oriented. Multiple generations reside in one home; elders are respected and honored. As Grandfather is in a wheelchair, the home must be universally accessible and create an architecturally relevant, sustainable dwelling.

Exterior kitchen wall opens to merge with the courtyard create a large, flexible space

18

Grandparent’s Suite Grandparents are central in plan and section

AUDREY PLUMMER | PORTFOLIO

Ramp The display case functions as the handrail and the structure for the ramp.


Context Sensitive Design By drawing datum lines from the facades of neighboring houses and playing with unique window elements., the Cordoba home fits into the fabric of the historic Benton Park neighborhood. Section Because the Cordoba home is universally accessible, Grandfather, who is wheelchair-bound, can come upstairs to the children’s rooms.

Front Facade By de-emphasizing individual space and heightening the shared space, we created this new element—the sparkspace—that allows the family to be together, share ideas, and strengthen relationships.

Kitchen Opens up to Central Courtyard In Colombian culture, the kitchen is central to family life. Because this culture also prizes a relationship with the outdoors, the Cordoba’s kitchen connects to the central courtyard—the sparkpace—by a sliding glass wall that opens up and joins the sparkspace and kitchen as one space.

19


Ozeaneum

Behnisch Architekten Internship | 2006-2007 Stralsunds, Germany Team Project

The Ozeaneum was finished in July 2008

Physical Model

The Ozeaneum is located on the city’s historic waterfront immediately World Heritage Site. It relates to the sea, rather than the historic town. It is an open house that can be ‘flooded’ from all sides by daylight and visitors, like water swirling around stones on the seabed.

At Behnisch, models are integral to the design process. The attitude at Behnisch was that one must work with 3-D objects to design a building that wo uld exist in three dimensions. Even a computer model only looks three dimensional on screen, but in reality it exists in two dimensions.

20

AUDREY PLUMMER | PORTFOLIO


Fliesenspiegel Plans for restrooms

Atrium Model For the Ozeaneum, we built many large, detailed models at multiple scales, even though the client didn’t request them. These models helped us test material, color and texture.

21


‘An Urban Monument’ or ‘A Good Urban Move’ Urban Architecture In The City Too Busy To Hate | 2009 Atlanta Individual Project

Form [Site Vectors]

Plan + 16’

In designing a research center of the urban environment, the architectural solution is an urban monument that draws its form from important moments in the fabric of the site’s Black, or urban, history.

Design brings the street into the site while acknowledging the street edge.

22

AUDREY PLUMMER | PORTFOLIO


Program

entrance

gallery

lecture

library

private apartments

staff

Treat program as mixed zoning

Sections At the end of the spiral, the visitor is confronted with a view out over Atlanta, and he can clearly see the damage done when the interstate was cut straigt through the heart of the historic Fourth Ward.

Shared Lecture Space This research center of the urban environment is poised to conduct meaningful studies and to form thoughtful solutions on the future of urban development in Atlanta, while shaping spaces for discourse in this historic community.

23


Intown Outpatient Clinic Theater of the Sublime | 2011 Atlanta Individual Project

Concept

Plan Through Clinic Extension

Section

Simple Vierendeel Truss accommodates basic clinic requirements & allows for surrealist elements which engage the body and the imagination.

The existing parking deck is retrofitted to accomodate offices and walking path. The new atrium has trees and meeting space suspended from the Vierendeel truss.

The Vierendeel Truss also accomodates traditional clinic functions like surgery suites and exam rooms.

24

AUDREY PLUMMER | PORTFOLIO


Atrium The clinic design encourages preventive medicine for the body in the form of the walking path (red) and the spirit in the surrealist atrium.

25


Musikhaus Stralsund Sails on the Sea | 2010 Stralsund, Germany Individual Project

Revitalizing Stralsund

North-South Section

The Musikhaus develops out of the new urban context developed in a previous project. It is located at the central point of the redevelopment plan where the promenade, street, and pedestrian ways cross. Together, the new urban plan and the Musikhaus create a culturally dense space that capitalizes on the harbor.

The atrium’s structure gives visitors a feeling of being in a ship hanger.

26

AUDREY PLUMMER | PORTFOLIO


Interior of Large Concert Hall The larger of the concert halls is oriented towards the Stralsund skyline.

Plans Four music venues (an outdoor stage, an indoor concert hall, an intimate hall, and an atrium with dance floor) are oriented towards the sea, canals, and city.

Physical Model The white-clad buildings appear to be sails in the wind. Materially, the Musikhaus is in dialogue with the Ozeaneum two islands north.

27


Marietta Street Library

Library as Theater: The Play Between Culture and Nature | 2008 Atlanta Individual Project

Library as Theater

Ground Level Plan

In the architectural solution for an urban branch library in Atlanta, this inherent theater of pantomime becomes exaggerated and expands to include other theatrical arrangements of space. This design captures the drama and excitement found in books and integrates it into the human interactions that take place within the library.

The structural system offers the groundwork for the theater. This system includes 10ft by 30ft bays which act as “streets.�

28

AUDREY PLUMMER | PORTFOLIO


Kit of Parts This formal language has a modular structural system with an infill wall and window system. It uses interesting infill variations and design-moves in the building to break up the rigidity of the modules.

North-South Section

Children’s Reading Area The childrens’ reading area is influenced by concepts of perspective and stage in Palladio’s Teatro Olimpico.

Shakespeare Garden A Shakespeare Garden, which contains plants referenced by the Bard, is both nature and culture.

29


AUDREY PLUMMER Urban Design | Architecture Website

To see more on these projects and other projects old and new, please visit my website at: http://www.audreyplummer.com/

30

AUDREY PLUMMER | PORTFOLIO


AUDREY PLUMMER | PORTFOLIO


I aspire to be an architect, urban designer, and city planner, because I want to use my professional skills to address the tough obstacles our world faces. Architects and city planners can create better ways to use the resources we have, to reinvigorate depressed communities, to shelter the elderly, to provide decent communities for the growing populations of developing nations, and to tackle many other challenges our societies face. They are in a unique position to bring positive change through the built environment.

Audrey Plummer

The world needs talented designers with ideas, insights, and a spirit of innovation that respond to the demands of people, place, and resources. These architects and city planners must also be relevant and responsible, with a deep understanding of historical, cultural, and personal dynamics. Such knowledge requires engagement with professionals in many disciplines and people from many cultures. The projects in this portfolio and on my website show I am a creative person with a passion for using design to solve problems, a high-achieving young woman with a deep appreciation of diverse cultures, a dynamic collaborator, and a bold self-starter who loves to explore new situations and ideas.

32

AUDREY PLUMMER | PORTFOLIO

Audrey Plummer portfolio  

Architecture and urban design portfolio http://audreyplummer.com/

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you