Page 1

Διμηνιαία Περιοδική Έκδοση Mάρτιος - Απρίλιος 2018 Τεύχος 77

MEMBER ISSN: 2585-3961

EΡΕΥΝΑ

TAΣΕΙΣ 2018

www.opcmagazine.gr

ΕVENT 2018 Event 2018: Τι θα δούμε στην Έκθεση Συνδέσμου Προμηθευτών Ειδών Χαρτοπωλείου, Σχολικών Ειδών, Ειδών Γραφής, Αξεσουάρ & Αναλώσιμων Γραφείου στη Θεσσαλονίκη Έρευνα: Γιατί οι καταναλωτές προτιμούν τα σουπερμάρκετ Τάσεις 2018: Τι είδαμε στις εκθέσεις Paperworld, Creativeworld, Christmasworld 2018

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

2018

| 26 | 30 | 36


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΤΕΥΧΟΣ 77 24. Aφιέρωμα

30. Έρευνα

36. Tάσεις 2018

Πασχαλινή Αγορά 2018.

Γιατί οι καταναλωτές προτιμούν τα σουπερμάρκετ.

Τι είδαμε στις εκθέσεις Paperworld, Creativeworld, Christmasworld 2018.

8. Νέα Προϊόντα Όλα τα νέα προϊόντα της αγοράς.

36. Τάσεις 2018 Περισσότεροι εκθέτες και επισκέπτες στις εκθέσεις καταναλωτικών αγαθών Paperworld, Creativeworld και Christmasworld στη Φρανκφούρτη.

46. Επικοινωνία Δελτία τύπου εταιρειών.

24. Aφιέρωμα Πασχαλινή Αγορά 2018. 26. Event 2018 Τι θα δούμε στην Έκθεση Συνδέσμου Προμηθευτών Ειδών Χαρτοπωλείου, Σχολικών Ειδών, Ειδών Γραφής, Αξεσουάρ & Αναλώσιμων Γραφείου στη Θεσσαλονίκη (17-18/3 2018)

40. Ενημέρωση Μηχανικά Μολύβια Pentel, από την εταιρεία Scholart A.E.

30. Έρευνα Γιατί οι καταναλωτές προτιμούν τα σουπερμάρκετ

42. Scouting Το O.P.C. Magazine ψάχνει και βρίσκει για εσάς τα καλύτερα προϊόντα από όλο τον κόσμο.

34. Ενημέρωση Μαρκαδόροι POSCA. Δημιουργήστε άφοβα ότι επιθυμεί η καρδιά σας! Aπό την εταιρεία Aφοί Ξανθόπουλοι Α.Ε.

44. Ενημέρωση Προϊόντα Portico Designs, από την Αφοί Θεοδώρου Α.Ε.

48. Διαγωνισμός Η εταιρεία ΔΙΑΚΑΚΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ Α.Ε. κληρώνει μοναδικά δώρα για 3 υπερτυχερούς. 50. Ρεπορτάζ - Τα καλά νέα της αγοράς Το νέο ηλεκτρονικό βιβλιοχαρτοπωλείο Βαφειάδης είναι γεγονός και είναι online! 52. Βιβλιοπροτάσεις 56. Γνώριζες ότι... Το ήξερες ή μήπως όχι; Απίστευτες πληροφορίες που αξίζει να γνωρίζετε.

Η “ΟPS PUBLICATIONS” είναι μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) και των Διεθνών Ενώσεων Περιοδικού Τύπου FIPP, FAEP & ISPA αν δεν με κρατήσεις στη βιβλιοθήκη σου ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕ ΜΕ


ΕDITORIAL

Τεύχος 77ο ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018 Διμηνιαίο Περιοδικό: O.P.C. MAGAZINE Κωδικός Εντύπου: 01 7704

Η οικονομία της γνώσης.

Ιδιοκτησία O.P.S. PUBLICATIONS Λ. ΚΟΥΤΕΛΙΕΡΗ & ΣΙΑ Ε.Ε. Καλλέργη 26-28 185 47 Ν. Φάληρο Τηλ.:210 4826075 Fax: 210 4833502

Πολλή κουβέντα γίνεται από όλο το πολιτικό φάσμα για ανάπτυξη που θα στηρίζεται στην «οικονομία της γνώσης», η οποία συνδέεται με υψηλές αμοιβές και προστιθέμενη αξία, αλλά στην πράξη η ελληνική οικονομία παραμένει προσανατολισμένη στον τουρισμό, ο οποίος συνδέεται με χαμηλές αμοιβές και ένταση εργασίας.

info@opcmagazine.gr www.opcmagazine.gr

Εκδότης - Διευθυντής Κωνσταντίνος Παππάς kpappas@opcmagazine.gr

Υπεύθυνη Εμπορικού Ιωάννα Γεωργιάδου igeorgiadou@opcmagazine.gr

Δημιουργικό OPC Design lpoulis@opcmagazine.gr

Επιμέλεια Ύλης Aναστασία Λυχούδη alichoudi@opcmagazine.gr

Διορθώσεις, Μεταφράσεις OPC Proof I.T MANAGER A. Κουρματζόγλου Ειδικοί Συνεργάτες Ε. Χρονάκης, Ε. Ζωγόπουλος, Α. Φέζος, Θ. Παπαθωμάς, Χ. Αποστολάτος, Π. Μωρακέας, Στ. Κουτελιέρης, Ι. Βαζάκας, Β. Μετζέλου Σκίτσα Ε. Φέζου Υπεύθυνος Λογιστηρίου Γιώργος Κουρματζόγλου gkourm@opcmagazine.gr

Νομικός Σύμβουλος I. Γιαννόπουλος Εκτύπωση - Βιβλιοδεσία Εντύποσις Εκτυπωτική Ε.Π.Ε. O.P.C. Magazine Διμηνιαίο κλαδικό περιοδικό ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή και η μετάδοση όλου ή μέρους του περιοδικού χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη. Η άποψη των συντακτών δεν εκφράζει απαραίτητα και την επίσημη άποψη του περιοδικού. Για τη διάθεση των προϊόντων στην ελληνική αγορά, αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι εταιρείες που έχουν αποστείλει το σχετικό υλικό.

www.opcmagazine.gr

Καλός ο τουρισμός, αλλά δεν αρκεί για να ανέβει ουσιαστικά το βιοτικό επίπεδο της χώρας. Το παράδειγμα, όμως, είναι ενδεικτικό: τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός αυξάνεται -κυρίως χάρη στη συγκυρία και όχι λόγω διαρθρωτικών αλλαγών-, αλλά τα έσοδα παραμένουν στάσιμα. Το 2015 ήρθαν 23,6 εκατομμύρια τουρίστες, το 2016 έφτασαν τα 27,5 εκατομμύρια και πέρυσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις (δεν έχουν βγει τα οριστικά στοιχεία), περίπου 29 εκατομμύρια. Ωστόσο, τα έσοδα από τον τουρισμό το 2016 είχαν μειωθεί (13,2 δισ. ευρώ) ενώ το 2017 αυξήθηκαν μεν, αλλά θα κινηθούν λίγο πάνω από το επίπεδο του 2015 (14,2 δισ. ευρώ). Με λίγα λόγια, παρότι η χώρα διαθέτει το καλύτερο φυσικό πλεονέκτημα, δεν παράγει αντίστοιχο προϊόν, αφού περιορίζεται να πουλάει «ήλιο - θάλασσα - αρχαία» κυρίως σε πελάτες χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Και αυτό στην ουσία μόνο για δύο-δυόμισι μήνες το καλοκαίρι. Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι διεθνές κέντρο για τη μεσογειακή διατροφή και τον πολιτιστικό τουρισμό, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η χώρα μας δεν διαθέτει ούτε υποδομές, ούτε σχεδιασμό για τουρισμό υψηλής ποιότητας. Ούτε μια σχολή σεφ δεν υπάρχει. Αναπτύσσονται πρωτοβουλίες από ιδιωτικούς φορείς όπως ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), αλλά η εικόνα δεν αλλάζει ουσιαστικά. Αν λοιπόν δεν μπορούμε να πουλήσουμε το προϊόν στο οποίο έχουμε φυσικό πλεονέκτημα, πώς θα φτιάξουμε τους παραγωγικούς τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας που χρειάζεται η χώρα για να αλλάξει επίπεδο στον διεθνή ανταγωνισμό;

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα


ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΣΕΙΡΑ ΜΠΛΟΚ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ NUMBER ONE

Είδη Γραφείου

HP ACCESSORIES

ΕΤΙΚΕΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΟΤΕΧ

Ολοκληρωμένη σειρά από Μπλοκ για κάθε χρήση. Η σειρά διατίθεται σε σπιράλ ή καρφίτσα, με ή χωρίς ρίγες, με ή χωρίς διάτρηση, με ή χωρίς οπές αρχειοθέτησης αλλά κυρίως με σκληρό οπισθόφυλλο που εξυπηρετεί και την γραφή σημειώσεων σε όρθια στάση.

Η Ιάσων Πληροφορική, επίσημος διανομέας HP Accessories στην Ελλάδα, παρουσιάζει τις νέες σειρές προϊόντων που ξεχωρίζουν για τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό, την αξιοπιστία και τις ανταγωνιστικές τιμές. Η γκάμα εμπλουτίζεται με νέα χρώματα headset σε Silver και Gold, περισσότερα μοντέλα Backpacks, και το υψηλής απόδοσης Black Bluetooth Speaker. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το iason.gr.

Νέος ετικετογράφος χειρός (τύπου DYMO) από την Motex για ανάγλυφες ετικέτες. Ιδανικός για χρήση στο σπίτι και στο γραφείο, πολύ πρακτικός και εύχρηστος, σε πολλά χαρούμενα χρώματα. Κάθε συσκευασία περιέχει και ένα ρολό αυτοκόλλητης ταινίας.

A&G PAPER A.E.B.E.

ΙΑΣΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.

E. & Γ. ΣΠΑΝΤΙΔΟΣ Ο.Ε.

PLUS – ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ DELI

ΚΟΥΤΙ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ PEPITTA

Μίνι διορθωτικό ρολό, διαστάσεων 5m x 4,2mm. Διατίθεται σε στρογγυλή διαφανή γυάλα των 50 τεμαχίων.

Ατσάλινος αριθμητήρας 8 ψηφίων με απόλυτη ακρίβεια εφαρμογής, αποτελεί την ιδανική λύση στην αρίθμηση εντύπων, σε πολύ οικονομική τιμή. Διαθέσιμα και ανταλλακτικά.

Κουτί αρχειοθέτησης από ποιοτικό ανθεκτικό PP και λάστιχο συγκράτησης εγγράφων στις γωνίες, σε 4 μοντέρνα σχέδια Pepitta. Τώρα όλα τα μυστικά σας είναι καλά κρυμμένα!

LABEL Ε.Π.Ε.

ΜΑΤΑΛΩΝ Α.- ΤΖΑΦΟΥ Ε. Α.Ε.

A&G PAPER A.E.B.E.

8 O.P.C. magazine


ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΘΗΚΗ ΚΑΡΤΩΝ

Είδη Γραφείου

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΡΑΠΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ NOVUS B39

ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΣ ΑΣΠΡΟΠΙΝΑΚΑ MAXIFLO FLEX FEEL

Νέο και πολύ πρακτικό, πορτοφόλικαρτοθήκη ασφαλείας! Με σκληρό περίβλημα για να προστατεύει τις κάρτες, είναι πολύ ελαφρύ και λεπτό για να χωράει άνετα στην τσέπη ή στην τσάντα. Τοποθετημένα σε ωραίο εικονογραφημένο σταντ προβολής 12τεμ, κατάλληλο για τον πάγκο του καταστήματος σας. Βγαίνει σε 6 ωραία νεανικά σχέδια και σε 6 μεταλλιζέ χρώματα.

Επιχρωμιωμένη και μεταλλική εξ ολοκλήρου, με κινούμενη κεφαλή για προσωρινή ή μόνιμη συρραφή. Μπορεί να συρράψει έως και 50 φύλλα 80γρ. με συρματάκια Novus. Το μέγιστο πάχος συρραφής είναι 55mm και η Novus προσφέρει εγγύηση 10 ετών.

Νέος μαρκαδόρος ασπροπίνακα Maxiflo Flex Feel με εύκαμπτη μύτη! Συνδιάζοντας την τεχνολογία Maxiflo για 4 φορές περισσότερη διάρκεια πεντακάθαρης γραφής αξιοποιώντας όλο το μελάνι με την εύκαμπτη μύτη μπορείτε να αποδόσετε λεπτές ή χοντρές γραμμές, καλλιγραφία και ιδιαίτερα σχέδια που η άκαμπτη μύτη δεν επιτρέπει. Διατίθεται σε 4 χρώματα.

E. & Γ. ΣΠΑΝΤΙΔΟΣ Ο.Ε.

LABEL Ε.Π.Ε.

SCHOLART A.E.

ΣΥΡΡΑΠΤΙΚΑ MAS

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ DELI

ΓΟΜΑ ΜΕ ΒΟΥΡΤΣΑΚΙ MILAN ΕΚΔΟΣΗ MΙΜΟ

Nέα σειρά «dolphin» από την MAS με υπέροχα συρραπτικά! Μεταλλικά συρραπτικά με πλαστική επένδυση σε 4 διαφορετικές νεανικές αποχρώσεις. Διατίθενται σε δύο τύπους (με σύρμα Νο10 & 24/6) για 10 και για 20 φύλλα αντίστοιχα.

Διορθωτικές ταινίες Deli υψηλής ποιότητας, για κάθε γραφείο. Διαθέσιμες με πλάτος 5mm και μήκος 6m, 8m και 12m, σε κλασσικά και παιδικά σχέδια. Ποιότητα και οικονομία από τη Deli.

Συνδυασμός γόμας μεγέθους 430 και μιας εύκαμπτης βούρτσας, που βοηθά στο καθάρισμα των τριμμάτων της γόμας μετά το σβήσιμο. Διαθέσιμη σε ποικιλία χρωμάτων: πορτοκαλί, ροζ, τιρκουάζ και γκρι.

UNIPAP ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε.

ΜΑΤΑΛΩΝ Α.- ΤΖΑΦΟΥ Ε. Α.Ε.

LABEL Ε.Π.Ε.

10 O.P.C. magazine


Ολοκληρωμένη συλλογή προϊόντων καλλιτεχνίας και δημιουργίας για επαγγελματίες, ερασιτέχνες & μαθητές

Aποκλειστική Διάθεση: SCHOLART A.E., Τσαμαδού 25, 163 45 Ηλιούπολη Τηλ.: 210 9764 772-3, Φαξ.: 210 9764774, info@scholart.gr, www.scholart.gr


ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΣ ΠΠ ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΟΥΜΠΙ

Είδη Γραφείου

ΚΛΑΣΕΡ 2 ΚΡΙΚΩΝ Α4 FOLDERMATE

ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΟ «ΕΙΔΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΦΟΡΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ»

Ήρθαν τα νέα σχέδια σε ππ φάκελο κουμπί με εικονογράφηση. Είναι η νέα μόδα της αγοράς και θα γίνουν ανάρπαστα. Σε πολύ μοντέρνα σχέδια για όλες τις ηλικίες και για όλα τα γούστα. Πολύ ανθεκτικό στην χρήση, κατάλληλο για μαθητές, φοιτητές και αρχειοθέτηση.

Κλασέρ 2 κρίκων Α4 της σειράς Style Plus της Foldermate. Με εσωτερικές θήκες για επιπλέον χαρτιά που δεν απαιτούν τρύπημα ή αρχειοθέτηση σε ζελατίνες, για εύκολη πρόσβαση, Θήκη για κάρτα στο εξώφυλλο και πρακτικό κλείσιμο με λάστιχο. Μεγάλη χωρητικότητα και σκληρό πολυπροπυλένιο για αντοχή στην συνεχή χρήση.

Νέο Έντυπο με τίτλο «Ειδικό Στοιχείο Είσπραξης φόρου Διαμονής». Εφαρμόζεται σε ξενοδοχειακά καταλύματα. Κωδικός: 235γ, διάσταση: 10x19, 3τυπο, αυτογραφικό χαρτί.

E. & Γ. ΣΠΑΝΤΙΔΟΣ Ο.Ε.

SCHOLART A.E.

ANTΩΝΙΟΥ Α.Ε.

ΑΡΙΘΜΟΜΗΧΑΝΕΣ GLΟΒΟΧ

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΦΟΡΑΤΕΡ MAS

Nέα σειρά από την GLOBOX με χρωματιστά κομπιουτεράκια! Αριθμομηχανές 12 ψηφίων σε 2 διαφορετικές νεανικές αποχρώσεις. Διατίθενται σε ποικιλία των 2 τεμαχίων.

Νέο Βιβλίο Καταγραφής Ατυχημάτων, Διάσταση: Α4, Φύλλα: 50, Εξώφυλλο Μαλακό πλαστικοποιημένο, Κωδικός 578α.

Nέα σειρά «dolphin» από την MAS με υπέροχα περφορατέρ! Μεταλλικά περφορατέρ με πλαστική επένδυση σε 4 διαφορετικές νεανικές αποχρώσεις. Διατίθενται σε δύο τύπους για 10 και για 20 φύλλα.

UNIPAP ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε.

ANTΩΝΙΟΥ Α.Ε.

UNIPAP ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε.

12 O.P.C. magazine


ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ DONAU

Είδη Γραφείου

ΣΠΟΓΓΟΣ ΑΣΠΡΟΠΙΝΑΚΑ

ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΣ ΑΝΕΞΙΤΗΛΟΣ ΚΙΒΩΤΙΟΥ JUMBO

Αυτοκόλλητα χαρτάκια για τη δουλειά, το σχολείο και το σπίτι σε μέγεθος 76 x 76mm. Περιέχονται 100 επανακολλούμενα αυτοκόλλητα, σε διάταξη zig-zag. Η κόλλα αφαιρείται με το νερό και διατίθενται σε ανοιχτό κίτρινο χρώμα.

Ήρθε ο καινούργιος σπόγγος για ασπροπίνακα με ενσωματωμένα 4 ανταλλακτικά πανάκια και δυο θήκες για μαρκαδόρους. Είναι πολύ πρακτικός, ελαφρύς και σβήνει άψογα. Τα πανάκια αφαιρούνται εύκολα μετά την χρήση. Ασυναγώνιστη τιμή!

Μαρκαδόρος ανεξίτηλος κιβωτίου Jumbo. Μελάνι με βάση το οινόπνευμα για κάθε χρήση. Με πλακέ μύτη πολύ χονδρή για μεσαία ή πολύ χονδρή γραφή σε κιβώτια, χαρτόνια, κατασκευές, καλλιγραφία κ.α.

LABEL Ε.Π.Ε.

E. & Γ. ΣΠΑΝΤΙΔΟΣ Ο.Ε.

SCHOLART A.E.

ΓΟΜΑ MILAN SILVER

ΣΟΥΠΛ ΝΕΟΝ

ΦΩΣΦΟΡΟΥΧΟΙ UCHIDA

Γόμα με σκληρό προστατευτικό κάλυμμα της έκδοσης Silver. Από απαλό συνθετικό λάστιχο, τύπου «breadcrumb». Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σβήσει ένα μεγάλο εύρος μολυβιών, σε όλους τους τύπους χαρτιών. Σε 4 χρώματα: navy blue, κίτρινο, ροζ και τιρκουάζ.

Νέα παραλαβή σε σούπλ ΠΠ σε 4 ΝΕΟΝ χρώματα, κίτρινο, πορτοκαλί, φούξια και λαχανί. Με χοντρό εξώφυλλο από πολυπροπυλένιο, και εσωτερικά από 10-100 φύλλα, πολύ μοντέρνο design και ασυναγώνιστη τιμή! Ζητήστε τα!

Εξαιρετικοί μαρκαδόροι υπογράμμισης, σε 7 διαφορετικά φωσφορούχα χρώματα. Διατίθενται σε κουτάκι/display των 12 μαρκαδόρων.

LABEL Ε.Π.Ε.

E. & Γ. ΣΠΑΝΤΙΔΟΣ Ο.Ε.

UNIPAP ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε.

14 O.P.C. magazine


ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Όργανα Γραφής

M&G ERASABLE GEL PEN ΠΑΙΔΙΚΑ

RYSTOR GEL ΣΤΥΛΟ V-PEN Με επιτυχία συνεχίζεται η συνεργασία της A&G Paper με την Ευρωπαϊκή εταιρεία Ειδών Γραφής Rystor. Η συλλογή των ειδών έχει πλήρως εμπλουτιστεί με στυλό Gel, Στυλό Λαδιού, Ανεξίτηλους Μαρκαδόρους και Μαρκαδόρους ασπροπίνακα αλλά και σχολικά μηχανικά μολύβια.

Ανάμεσα από τα προϊόντα που ξεχωρίζουν, είναι το Gel στυλό V-Pen 6.000, που χαρίζει στον χρήστη του ασταμάτητη γραφή 6.000 μέτρων. Διαθέτει μελάνι λαδιού Γερμανικής τεχνολογίας και μεταλλική μύτη 0,7mm Ελβετικής τεχνολογίας.

Στυλό friction που το μελάνι του σβήνεται, με καπάκι bullet & needle πάχους γραφής 0,5mm.

A&G PAPER A.E.B.E.

LABEL Ε.Π.Ε.

ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΡΑΦΗΣ PILOT Φέτος η Pilot γιορτάζει τα 100 της χρόνια, με μοναδικές συλλεκτικές συλλογές. Με τη συνεργασία του σχεδιαστή και μουσικού Mika, τα γνωστά σε όλους μας προϊόντα μεταμορφώνονται σε χαρούμενα και πρωτότυπα εργαλεία γραφής. Ας δούμε τη συλλεκτική συλλογή του στυλό G-2 μέσα από τα μάτια του Mika: Το μπλε G-2 φόρεσε σωσίβιο! Μην ξεχνάτε ότι το όνομα "Pilot", γεννήθηκε από το μικρό πλοιάριο που οδηγεί τα μεγάλα πλοία μέσα στο λιμάνι. Μια κόκκινη λυπημένη καρδιά στο κόκ16 O.P.C. magazine

MINI P1 TOUCH MILAN ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΣΤΥΛΟ

κινο! Ένα … αυγό μάτι στο μαύρο! Μια ξεφλουδισμένη μπανάνα σε πράσινο φόντο, για το πράσινο! Ένα υπέροχο, πολύχρωμο παγωτό στο μωβ! Και κατακόκκινα χείλη στο ροζ! Όλα τα νέα σχέδια G-2 Mika, με στυλ και POP διάθεση, ήρθαν για να συναρπάσουν τους λάτρεις της γραφής. Και μην ξεχνάτε τον διαγωνισμό PILOT 2018, με 1ο δώρο ένα ταξίδι στο Παρίσι!

Εύκαμπτη θήκη που περιέχει 7 mini P1 touch στυλό, το στέλεχος των οποίων είναι ίδιο με το μελάνι τους. Με μήκος γραφής περίπου 600m και πάχος γραφής 1mm. Η θήκη τους, σας επιτρέπει να διπλώσετε το πάνω μέρος της, ούτως ώστε να έχετε μια όμορφη και οργανωμένη προβολή.

ΜΑΤΑΛΩΝ Α.- ΤΖΑΦΟΥ Ε. Α.Ε.

LABEL Ε.Π.Ε.


ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ GORJUSS ΜΕ ΠΟΥΛΙΕΣ

Δημιουργική Απασχόληση

ΣΕΤ ΤΕΜΠΕΡΑ GIOTTO SCHOOL PAINT 3x250ml

Σας καλωσορίζουμε στον αστραφτερό κόσμο της Sequin Art. Γίνετε δημιουργικοί χρησιμοποιώντας μια επιλογή από χρωματιστές πούλιες και καρφίτσες. Ακολουθώντας το σχέδιο θα περάσετε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας και καθώς τα Gorjuss κορίτσια παίρνουν την τελική αστραφτερή τους μορφή σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Η σειρά Giotto Τέμπερες επεκτείνονται...έτοιμες μπογιές σε ζωντανά χρώματα, εύκολες στη χρήση και στην ανάμειξη σε συσκευασία των 3x250ml μπουκαλιών. Διάφορες τέμπερες για μοναδικές κατασκευές σε απίθανα χρώματα και 4 παραλλαγές: βασικά χρώματα, glitter, μεταλλικά & περλέ και fluo.

ΜΙΚΕΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

FILA ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

ΜΠΛΟΚ ΚΟΛΑΖ CHROMA MANIA

ΠΛΑΣΤΟΖΥΜΑΡΑΚΙΑ THE LITTLIES

ΚΟΥΤΙ ΜΕ 6 ΤΡΙΓΩΝΙΚΕΣ ΞΥΛΟΜΠΟΓΙΕΣ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ Ξυλομπογιές σε εργονομικό τριγωνικό σχήμα κατασκευασμένες από μαύρο ξύλο lime και πάχος γραφής Ø2.9mm. Η γραφή τους είναι ομαλή και ανθεκτική σε σπασίματα, χάρις στο LPS (Lead Protection System) το οποίο ενδυναμώνει το γραφίτη, κολλώντας τον στο ξύλο που προέρχεται από βιώσιμα δάση. Σε 6 μεταλλικά χρώματα: Planet Copper, Solar Gold, Satellite Silver, Galaxy Blue, Boreal Green & Cosmos Purple. LABEL Ε.Π.Ε.

ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΙ GIOTTO TURBO GLITTER PASTEL

Μπλοκ με 10φύλλα πολύχρωμων χαρτονιών σε 190gsm & 220gsm, ιδανικό για κάθε είδους χειροτεχνία!

Τα πλαστοζυμαράκια the littlies σε συσκευασία με τέσσερα διαφορετικά χρώματα δίνουν στα χέρια των παιδιών ότι χρειάζονται για ατελείωτες ώρες δημιουργίας. Συσκευασία 4 χρώματα 60 gr.

Μαρκαδοράκια με ειδικό glitter μελάνι, διαθέσιμα σε 8 διαφορετικά pastel χρώματα. Για μοναδικές glitter δημιουργίες που θα ξεχωρίσουν!

A&G PAPER A.E.B.E.

ΔΙΑΚΑΚΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ Α.Ε.

FILA ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

18 O.P.C. magazine


ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΞΥΛΟΜΠΟΓΙΕΣ LYRA GRADUATE

Δημιουργική Απασχόληση

ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΞΥΛΟΜΠΟΓΙΕΣ ΑΚΟΥΑΡΕΛΑΣ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ

ΜΟΛΥΒΙΑ ΓΡΑΦΙΤH LYRA GRADUATE GRAPHITE ΣΕ 12 ΒΑΘΜΙΔΕΣ

Η σειρά Lyra Graduate επεκτείνεται για να συνεχίσετε να δημιουργείτε…”Ένα κόσμο ζωντανών χρωμάτων”. Στη σειρά προστίθενται οι μεμονωμένες ξυλομπογιές Lyra Graduate σε 36 χρώματα. Ξυλομπογιές υψηλής ποιότητας σε έντονα χρώματα με υψηλή καλυπτικότητα. Έχουν υπερ-ανθεκτική μύτη που διαρκεί, με διάμετρο 3,8 χιλ. Κατασκευασμένες από ξύλο κέδρου με πιστοποίηση PEFC.

Πολύχρωμες ξυλομπογιές ακουαρέλας, σε εργονομικό τριγωνικό σχήμα με πάχος γραφής Ø 2.9mm. Κατάλληλες για χρήση, τόσο σε υγρή όσο και στεγνή επιφάνεια. Η γραφή τους είναι ομαλή και ανθεκτική σε σπασίματα, χάρις το LPS (Lead Protection System) το οποίο ενδυναμώνει το γραφίτη, κολλώντας τον στο ξύλο που προέρχεται από βιώσιμα δάση. Σε κουτί των 12 ή των 24 τεμαχίων.

Η σειρά Lyra Graduate επεκτείνεται για να καλύψει όλη τη γκάμα ζωγραφικής και σχεδίου. Στη σειρά προστίθενται τα μολύβια γραφίτη για καλλιτεχνικό και τεχνικό σχέδιο Lyra Graduate Graphite. Τα μολύβια είναι διαθέσιμα σε 12 βαθμίδες από 6Β έως 4Η. Ποιοτικές μύτες, εύκολο σβήσιμο, καθαρές και ακριβείς κινήσεις. Ξύλο με πιστοποίηση FSC, εξαιρετική ακρίβεια.

FILA ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

LABEL Ε.Π.Ε.

FILA ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

GIOTTO BE-BÈ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΙ 10ΤΕΜ. ΣΕ ΠΟΤΗΡΑΚΙ Ένα ακόμη προϊόν ζωγραφικής για παιδιά προσχολικής ηλικίας ιδανικό για 2+ετών προστίθεται στη σειρά Giotto be-bè. Μαρκαδόροι 10 τεμαχίων σε ποτηράκι για ατελείωτες ώρες δημιουργίας με τους μικρούς μας καλλιτέχνες και εύκολη αποθήκευση. Οι μαρκαδόροι είναι μη τοξικοί, ξεπλένονται με νερό (από χέρια και ρούχα) και είναι δερματολογικά ελεγμένοι. FILA ΕΛΛΑΣ Α.Ε. 20 O.P.C. magazine

GIOTTO BE-BÈ ΣΕΤ ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗΣ MY DOUGH BUNNY Τα σετ πλαστελίνης Giotto be-bè δεν τελειώνουν…Νέο σετ για ατελείωτες πλαστελινοδημιουργίες από τους μικρούς μας φίλους! Μια μεγάλη, αστεία και πολύχρωμη συσκευασία με μια μηχανή κορνέ σε σχήμα κουνελιού με 2 εργαλεία 4 σχημάτων το καθένα και ένα ειδικό πακέτο με 6 x 100γρ. βαζάκια πλαστελίνης. Απελευθερώστε τη φαντασία σας και πλαστελινοδημιουργήστε με Giotto be-bè! FILA ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

DAS SMART ΝΕΑ ΧΡΩΜΑΤΑ 57gr 3 νέα βασικά χρώματα, Aquamarine, Quartz Blue και Jade, έρχονται να επεκτείνουν τη σειρά Das Smart! Για περισσότερες δημιουργίες με τον πηλό μοντελοποίησης που ψήνεται στο φούρνο από τη DAS. Δημιουργείστε μοναδικά αντικείμενα και κοσμήματα που θα ξεχωρίσουν!

FILA ΕΛΛΑΣ Α.Ε.


ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΚΕΡΙΑ HEART & HOME

Διάφορα Είδη

ΠΑΓΟΥΡΙΑ MUST

ΠΑΓΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ION8

Αρωματικά κεριά από αιθέρια έλαια και μείγμα σόγιας. Στα αρωματικά κεριά HEART & HOME, οι καρποί της φυσικής σόγιας αποτελούν το βασικό συστατικό των μοναδικών αρωμάτων τους. Καίγονται καθαρά. Έχουν υπέροχο άρωμα. Είναι φιλικότερα στο περιβάλλον. Tώρα τα ίδια αρώματα υπάρχουν συσκευασμένα και σε φακελάκια για τις ντουλάπες και τα συρτάρια.

Τα αγαπημένα μας παγούρια must ήρθαν σε νέα και ακόμη πιο μοντέρνα σχέδια για όλους. Πρόκειται για μεταλλικά παγούρια με πλαστικό καλαμάκι, τα οποία όχι μόνο εντυπωσιάζουν με την άψογη εμφάνισή τους αλλά ξεχωρίζουν και στην ποιότητα τους, καθώς τηρούν τις προδιαγραφές ποιότητας των ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας και είναι BPA-Free.

Με διαβάθμιση περιεχομένου, σε ποικιλία χρωμάτων και μεγεθών, σχεδίων, με στόμιο που σφραγίζει και δεν έχει διαρροές, με τρύπα για εισροή αέρα για γρήγορη ενυδάτωση, μεγάλο στόμιο για παγάκια, χειρολαβή, για παγωμένο ή καυτό νερό, πλένεται στο πλυντήριο, δεν κρατάει οσμές και από υλικά μη τοξικά.

ΜΙΚΕΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

ΔΙΑΚΑΚΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ Α.Ε.

SCHOLART A.E.

FACE PAINTING JUNIOR

ΠAIΔΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΚΑΡΕΚΛΑΚΙ ΜΕ ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙ

ΚAΘΡΕΦΤΑΚΙ TESORO & ΡΟΛΟΪ

Nέες μπογιές για face painting, για ατελείωτες μεταμφιέσεις και πάρτυ! Κάθε κουτί περιέχει 6 κραγιόν, απόλυτα ασφαλή για τα ευαίσθητα δέρματα των παιδιών. Διατίθενται ανά κουτάκι των 6 χρωμάτων.

Τα μεταλλικά καρεκλάκια με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών μεταφέρονται εύκολα παντού, χάρις το ιδανικό τους σχήμα αλλά και το ελάχιστο βάρος τους. Έτσι, μπορούν να γίνουν το αγαπημένο σημείο των παιδιών για ξεκούραση, όπου και να βρίσκονται!

Η σειρά tesoro έφερε για τη γυναίκα τις πιο όμορφες επιλογές σε αξεσουάρ. Καθρεφτάκι Tesoro 7cm σε 3 μοναδικά σχέδια και μοντέρνα ρολόγια για τις πιο τέλειες κοριτσίστικες εμφανίσεις.

UNIPAP ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε.

ΔΙΑΚΑΚΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ Α.Ε.

ΔΙΑΚΑΚΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ Α.Ε.

22 O.P.C. magazine


AΦΙΕΡΩΜΑ

ΑΥΓΑ LUNA

ΑΥΓΑ STATIONERY

Τα αυγά Luna από φελιζόλ είναι απαραίτητα για τις πασχαλινές δημιουργίες μικρών και μεγάλων. Θα τα βρείτε σε 4 διαφορετικές διαστάσεις 35mm, 60mm, 70mm και 90mm.Τη σειρά συνοδεύουν μία μεγάλη γκάμα προϊόντων και υλικών χειροτεχνίας για τις πιο όμορφες δημιουργίες.

Κάθε αυγό κρύβει μέσα του και ένα ολόκληρο σετ εκπλήξεων! Το αυγό με τις αγαπημένες φιγούρες των κοριτσιών Frozen & Τrolls θα τους χαρίσουν μοναδικά μοντέρνα αξεσουάρ, ενώ το αυγό PJ Masks για αγόρι περιέχει ένα ολοκληρωμένο σετ σχολικών που σίγουρα θα λατρέψει.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ

2018 Διάθεση

Ε. & Γ. ΣΠΑΝΤΙΔΟΣ Ο.Ε.

24 O.P.C. magazine

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ

2018 Διάθεση

ΔΙΑΚΑΚΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ Α.Ε.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ Η MAGNA CARTA by SPADI διαθέτει μια από τις πιο πλουσιότερες συλλογές στις πασχαλινές κάρτες. Το κυριότερο προτέρημα μας είναι η σχέση ποιότητας-τιμής καθώς προσφέρουμε κάρτες πολυτελείας σε πολύ ανταγωνιστική τιμή. Τέλος, η ΜAGNA CARTA αναλαμβάνει και την εκτύπωση των ευχών σας, σε ατομικό η επαγγελματικό επίπεδο, για μαζική αποστολή καρτών την περίοδο του Πάσχα.


Πασχαλινή Αγορά 2018

AYTΟΚΟΛΛΗΤΑ ΤΑΝΕΧ

ΑΥΓΑ JUNIOR

Nέα παιδικά αυτοκόλλητα σε 18 διαφορετικά σχέδια. Διατίθενται σε κουτί των 100 με μεγάλη ποικιλία σχεδίων.

ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΕΣ JUNIOR

ΤΑΙΝΙΑ JUNIOR

Αυγά από φελιζόλ για τα πασχαλινά σας παιχνίδια και διακοσμήσεις! Διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και σε blister με 2, 10 ή και 50 τεμαχίων.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ

2018 Διάθεση

UNIPAP ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε. Τσόχινες πασχαλίτσες με ματάκια, μεγέθους 5,5cm σε συσκευασία των 4 τεμαχίων σε blister. Ιδανικές για τις πασχαλινές σας δημιουργίες!

Ταινία διακόσμησης ενός μέτρου, με πολλά πολύχρωμα διαμαντάκια σε display των 24 τεμαχίων.

ΧΑΛΚΟΜΑΝΙΕΣ HERMA

MAGIC FOIL ΑΠΟ ΤΗ HERMA

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ

2018 Διάθεση

LABEL E.Π.Ε. DECALS CLASSIC - DECALS TREND Μεταμορφώστε τα αυγά σε πολύχρωμα έργα τέχνης. Με σχέδια από υλικό που μεταφέρεται πανεύκολα στη χρήση.

MAGIC FOIL CLASSIC - MAGIC FOIL TREND Στολίστε το πασχαλινό σας τραπέζι, εύκολα και γρήγορα. Με τα Μagic foil classic και trend μεταμορφώστε τα αυγά σας, με μοδάτα σχέδια για την πασχαλινή σας διακόσμηση.

ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ HERMA

STICKER DECOR Με τα αυτοκόλλητα HERMA DÉCOR διακοσμήστε το πασχαλινό σας τραπέζι και τις πασχαλινές σας κάρτες, προσθέτοντας την προσωπική σας σφραγίδα στις ανοιξιάτικες δημιουργίες σας, κάνοντας χαρούμενους τους γύρω σας.

TREND DÉCOR STICKERS Τα νέα αυτοκόλλητα της σειράς HERMA TREND series προσθέτουν μια προσωπική σφραγίδα σε δώρα πασχαλινές κάρτες και χειροποίητες δημιουργίες.

MAGIC STICKERS Για ένα δημιουργικό, πολύχρωμο, χαρούμενο και καλό Πάσχα, χρησιμοποιήστε τα νέα κλασικά και κομψά αυτοκόλλητα από τη σειρά HERMA MAGIC. O.P.C. magazine 25


EVENT 2018 Τι θα δούμε στην Έκθεση του Συνδέσμου Προμηθευτών Ειδών Χαρτοπωλείου, Σχολικών Ειδών, Ειδών Γραφής, Αξεσουάρ & Αναλώσιμων Γραφείου στη Θεσσαλονίκη (17-18/3 2018) Με χαρά σας προσκαλούμε στην έκθεση του Συνδέσμου Προμηθευτών Ειδών Χαρτοπωλείου και στο περίπτερο μας με τον αριθμό 3. Στο περίπτερο μας θα έχετε την δυνατότητα να δείτε την πλήρως ανανεωμένη μας συλλογή σε προϊόντα Ειδών Χαρτοπωλείου, Αρχειοθέτησης και προϊόντων Γραφής αλλά και να συζητήσουμε τις μελλοντικές μας συνεργασίες. Παράλληλα, μην ξεχάσετε να μας ζητήσετε να σας προσφέρουμε Δωρεάν τα Νέα μας Δειγματολόγια σε: Χαρτιά Εκτυπώσεων (No10) και σε Ειδικά Χαρτιά (No11). Τέλος, μετά την πρόσφατη συνεργασία μας με την εταιρεία Κοτσώνης, έχουμε την δυνατότητα να σας προσφέρουμε, εκτός των καθιερωμένων μας φακέλων και οποιασδήποτε διάστασης Ειδικό Φάκελο εσείς επιθυμείτε, σε οποιοδήποτε χαρτί φακελοποιείται! Το μόνο που χρειάζεται είναι, να επιλέξετε το Χαρτί που σας ταιριάζει (Εκτυπώσεων ή Ειδικό), μέσα από μια πλήρη συλλογή χαρτιών από τα δειγματολόγια μας, και εμείς, μετά από συνεννόηση, θα σας το ετοιμάσουμε. Σας περιμένουμε!

Η Scholart A.E. συμμετέχει στην έκθεση του Συνδέσμου Προμηθευτών Ειδών Χαρτοπωλείου, στη Θεσσαλονίκη, στο περίπτερο 16. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα νέα προϊόντα σε είδη γραφής, διόρθωσης, σχεδίου και χόμπι της Pentel, είδη αρχειοθέτησης της Foldermate και σημειωματάρια της Premium Paper για την ερχόμενη σχολική περίοδο, τις νέες συλλογές σε σχολικές τσάντες Pulse, τις νέες σειρές για Άνοιξη-Καλοκαίρι της Anekke και της Dogs By Beluchi αλλά και νέα προϊόντα όπως το cable candy και τα μοναδικά παγούρια της ion8.

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε τη συμμετοχή μας στην έκθεση του Συνδέσμου Προμηθευτών Ειδών Χαρτοπωλείου, στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη, από 17/03 έως 18/03. Oι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν την εταιρεία μας στο stand 13, όπου θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να ενημερωθούν για πολλά από τα νέα είδη για το 2018, νέα σχέδια αλλά και καινούργιες κατηγορίες προϊόντων. Η εταιρεία «Ε. & Γ. ΣΠΑΝΤΙΔΟΣ Ο. Ε.» θα συμμετάσχει φέτος στην έκθεση του Συνδέσμου Προμηθευτών Ειδών Χαρτοπωλείου, στη Θεσσαλονίκη. Σας προσκαλούμε όλους να μας επισκεφθείτε στο ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ Νo. 14 για να ενημερωθείτε για τις νέες ολοκληρωμένες λύσεις και τα πακέτα προσφορών για την επερχόμενη σχολική σεζόν. Επίσης θα σας παρουσιάσουμε τα νέα προϊόντα και καινοτομίες από όλα τα διεθνή εργοστάσια που εκπροσωπούμε καθώς και τα νέα προϊόντα της ιδιωτικής μας ετικέτας Σας περιμένουμε!

Η Typotrust A.E. συμμετέχει στην έκθεση του Συνδέσμου Προμηθευτών Ειδών Χαρτοπωλείου, στη Θεσσαλονίκη, με τα γνωστά προϊόντα κλασέρ, έντυπα ΚΦΑΣ τετράδια, κόλλες, πλέον των νέων κωδικών που θα παρουσιάσει στην ελληνική αγορά (νέα σχέδια σε τετράδια σπιράλ, όργανα γραφής κ.α.). Θα μας βρείτε στο περιπτερο Νο 1.

26 O.P.C. magazine

Η UNIPAP ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε. με χαρά ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην έκθεση του Συνδέσμου Προμηθευτών Ειδών Χαρτοπωλείου, στη Θεσσαλονίκη, στις 17 & 18 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Porto Palace. Θα μας βρείτε στο περίπτερο 2 της αίθουσας Grand Pietra, με τη νέα μας συλλογή σχολικών ειδών και πολλές εκπλήξεις. Σας περιμένουμε!


SIP N’ SOUND: Η GIM εξασφάλισε τη διανομή της εκπληκτικής σειράς απο καλαμάκια με ήχο Sip N’ Sound.

ANEKKE: Τα νέα μοντέρνα σχέδια θα προστεθούν στον νέο μας σχολικό κατάλογο του 2018.Το πολύ δημοφιλές brand χαρακτηρίζεται από ποιότητα και μοντέρνα σχέδια.

VICTORINOX: Η εταιρία μας εξασφάλισε τη διανομή των προϊόντων VICTORINOX με κύριο γνώμονα την ανάγκη της αγοράς για προϊόντα υψηλής ποιότητας. Οι συλλογές της VICTORINOX αριθμούν πλήθος κωδικών όπως τσάντες-είδη ταξιδίου-αξεσουάρ κ.ά.

REAL FUN TOYS: Η GIM A.E. ανακοινώνει την νέα εμπορική της συνεργασία με την εταιρεία Real Fun Toys. Η REAL FUN TOYS ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2012 με σκοπό την δημιουργία επιτραπέζιων παιχνιδιών και αντιπροσώπευση ηλεκτρονικών παιχνιδομηχανων και αθλητικών προϊόντων.

V-TECH: Η εταιρία μας εξασφάλισε τη διανομή των προϊόντων V-TECH. Η Vtech είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή εκπαιδευτικών ηλεκτρονικών προϊόντων εκμάθησης.

MATTEL: Η GIM A.E. ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με την εταιρεία Mattel A.E.Β.Ε αναλαμβάνοντας τη διανομή των παιχνιδιών στο ευρύ πελατολόγιο της (βιβλιοπωλεία, αλυσίδες λιανικής και πολυκαταστήματα).

JAKKS PACIFIC: Η GIM A.E. ανακοινώνει την νέα εμπορική της συνεργασία με την Αμερικάνικη εταιρεία JAKKS PACIFIC.Η εταιρεία Jakks Pacific, με έδρα την Καλιφόρνια, είναι μία απο τις κορυφαίες εταιρείες στο σχεδιασμό, κατασκευή και εμπορία παιχνιδιών και καταναλωτικών προϊόντων που πωλούνται παγκοσμίως.

RONALDO / MESSI:

GREEK FREAK 34:

Οι 2 μεγαλύτεροι ποδοσφαιριστές του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ήρθαν να προστεθούν στον σχολικό κατάλογο BMU για το 2018.

Ο Έλληνας Super Star του ΝΒΑ Γιάννης Αντετοκούμπο προστέθηκε στον σχολικό κατάλογο BMU για το 2018.


ΕΡΕΥΝΑ

Γιατί οι κατα προτιμούν τα O Έλληνας καταναλωτής αξιολογεί ιδιαίτερα υψηλά τη αγοραστική εμπειρία με σαφή βελτίωση στην αξιολόγηση την τελευταία 3ετία, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα του Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ). Μία από τις βασικές τάσεις που παρατηρούνται είναι η πολύπλοκη σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην ποιότητα και στην τιμή, λόγω της οικονομική κρίσης. Όπως φαίνεται στο σχήμα 1 οι καταναλωτές τα τελευταία χρόνια αξιολογούν όλο και πιο θετικά την παρεχόμενη αξία σε σχέση με την τιμή που λαμβάνουν στις αγορές τους από τις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ. Η παρεχόμενη αξία (Value for Money) εμφανίζεται κυρίως με την αγοραστική εμπειρία και τα επώνυμα και ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα, αλλά και τη γενικότερη συμβολή του κλάδου στη ζωή του καταναλωτή (π.χ. εταιρική κοινωνική ευθύνη, δημιουργία θέσεων εργασίας, υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας κλπ). Παράλληλα, τα σουπερμάρκετ αξιολογούνται ιδιαίτερα θετικά σε όλα τα βασικά κριτήρια της βασικής λειτουργίας τους.

Σχήμα 1 Αξιολόγηση της σχέσης αξίας τιμής στις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ 2014-2017.


ναλωτές σουπερμάρκετ Συγκεκριμένα: - Το πιο «δυνατό» σημείο της αγοραστικής εμπειρίας είναι το προσωπικό των καταστημάτων (άλλωστε πολλές από τις επιχειρήσεις του κλάδου έχουν βραβευτεί επανειλημμένως για το ανθρώπινο δυναμικό τους και τη διαχείριση τους). Οι καταναλωτές έχουν θετική γνώμη για την εξυπηρέτηση και βοήθεια που λαμβάνουν από το προσωπικό σε ποσοστό 84% η εξυπηρέτηση από το προσωπικό αξιολογείται στα σχεδόν απόλυτα θετικά ποσοστά του 86%. - Σε σχέση με καθεαυτή τη διαδικασία αγοράς, οι θετικές απαντήσεις φτάνουν στο 86% με σημαντική βελτίωση έναντι του 79% του 2016, με τους καταναλωτές να θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν τις αγορές τους πιο γρήγορα και άνετα σε σχέση με άλλα καταστήματα. Άλλωστε την τελευταία 20ετία το δίκτυο καταστημάτων σουπερμάρκετ στην Ελλάδα έχει αναπτυχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τόσο σε αριθμό καταστημάτων, όσο και σε ποιότητα. Τα καταστήματα πέρα από τη συνεχή διαθεσιμότητα ποιοτικών προϊόντων σε μεγάλο εύρος ποικιλίας και τιμών, παρέχουν και σημαντικές συμπληρωματικές υπηρεσίες (π.χ. παρκινγκ, εξυπηρέτηση και διανομή κατ’ οίκον).

Σχήμα 2 Αξιολόγηση αγοραστικής εμπειρίας στις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ 2016-2017.

LABEL E.Π.Ε. Αμυκλών 26, Αθήνα 152 31, Τηλ.: 210 6775666 - Fax: 210 6748452 www.label.com.gr - info@label.com.gr


ΕΡΕΥΝΑ

- Ιδιαίτερα θετική είναι η αξιολόγηση των χαρακτηριστικών των διαθέσιμων προϊόντων στα ράφια των σουπερμάρκετ. Οι θετικές γνώμες για την ασφάλεια και υγιεινή των προϊόντων φτάνουν το 84% με σημαντική βελτίωση έναντι του 78% του 2016, ενώ οι θετικές γνώμες για την ποικιλία των προϊόντων φτάνει το 86% των καταναλωτών. - Ακόμα και σε σχέση με τις κατηγορίες προϊόντων όπου τα σουπερμάρκετ ως κλάδος καταγράφουν ελάσσων ποσοστό πωλήσεων, με τα μικρά σημεία πώλησης να έχουν τα μεγαλύτερα μερίδια της αγοράς, η αξιολόγηση είναι θετική με αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα το 40% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το σουπερμάρκετ παρέχει φρέσκα προϊόντα (Κρέας, Ψάρι, Οπωροκηπευτικά) υψηλής ποιότητας, έναντι 70% το 2016. Συνολικά το 80% των καταναλωτών δηλώνει ότι έχει θετική αίσθηση μετά την έξοδο του από το κατάστημα που είναι ιδιαίτερα υψηλό για την περίοδο κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που διερχόμαστε και σημαντικά βελτιωμένο έναντι του 70% που καταγραφόταν τη προηγούμενη διετία. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι παρά την οικονομική ύφεση, η πλειοψηφία των καταναλωτών εξακο-

32 O.P.C. magazine

λουθεί να αγοράζει τρόφιμα με βάση την ποιότητα και την αξία που του δίνουν τα προϊόντα και να επιλέγει προϊόντα και σημείο πώλησης με αυστηρά κριτήρια, κάτι που βρίσκει ανταπόκριση από τον κλάδο των σουπερμάρκετ. Οι μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ έχουν προσαρμοστεί στην κρίση και σε αυτή την τάση, προσπαθώντας να παρέχουν πρώτον υψηλή ποιότητα με λιγότερα χρήματα για τον καταναλωτή μέσω της αύξησης των προσφορών και προωθητικών ενεργειών, και δεύτερον εναλλακτικές προϊοντικές επιλογές στον καταναλωτή, μέσω αύξησης της ποικιλίας των γνωστών επωνύμων προϊόντων, αλλά και των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Το πλεονέκτημα του σουπερμάρκετ συγκριτικά με άλλα κανάλια πώλησης στο να προσφέρει στον καταναλωτή αυτό που ζητάει φαίνεται από το ότι το 80% των καταναλωτών θεωρούν ότι στα σουπερμάρκετ βρίσκουν περισσότερες προσφορές και εκπτώσεις σε σχέση με άλλα καταστήματα. Σε κάθε περίπτωση η τάση είναι αυξητική. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Έλληνας καταναλωτής θεωρεί το σουπερμάρκετ το καλύτερο σημείο πώλησης τροφίμων, βάσει όλων των κριτηρίων, με τις τιμές και την παροχή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών (value for money) που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των Ελλήνων καταναλωτών.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μαρκαδόροι POSCA

Δημιουργήστε άφοβα ότι επιθυμεί η καρδιά σας!

To 1887 o Niroku Masaki ίδρυσε στην Ιαπωνία την Masaki Pencil Manufacturing Company, που τότε παρήγαγε ξύλινα μολύβια υψηλής ποιότητας. Μετά την Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η εταιρεία μετονομάστηκε σε “The Mitsubishi Pencil Company”. To 1966 η εταιρεία άρχισε να παράγει Στυλό υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας, και το 1979 το πρώτο Roller ball με μεταλλικό άκρο γραφής. Αυτό ήταν το πρώτο εργαλείο γραφής της Uniball με μελάνι που βασίζεται στο νερό. Το 1983 παράγονται οι μαρκαδόροι Posca που περιέχουν μελάνι με βάση το νερό, είναι τελείως ατοξικοί, γράφουν σε όλες τις επιφάνειες και είναι κατάλληλοι για αμέτρητες εφαρμογές. Από τότε οι μαρκαδόροι Posca αναγνωρίστηκαν διεθνώς και σήμερα αποτελούν πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των «αστικών» καλλιτεχνών.

34 O.P.C. magazine


Σήμερα οι Posca, είναι οι μαρκαδόροι αναφοράς για κάθε καλλιτεχνική δημιουργία, και για τα δημιουργικά hobbies. Το μελάνι των Posca είναι αδιαφανές, έχει άριστη καλυπτικότητα, στεγνώνει πολύ γρήγορα και παραμένει μόνιμα ανεξίτηλο στις πορώδεις επιφάνειες. Αφού στεγνώσει, μπορεί να υπερκαλυφθεί συνολικά ή εν μέρει από ένα άλλο χρώμα Posca, ενώ τα χρώματα μπορούν να αναμειχθούν πριν στεγνώσουν. Με τους Μαρκαδόρους Posca και τα διαφορετικά άκρα γραφής τους μπορείτε να χρωματίσετε, να σχεδιάσετε, να ζωγραφίσετε να διακοσμήσετε και να καλλιγραφήσετε. Στην Ελλάδα και την Κύπρο διατίθενται σε 6 διαφορετικά άκρα γραφής και 55 διαφορετικά χρώματα.

Συχνές Ερωτήσεις: Πώς αρχίζω να χρησιμοποιώ έναν μαρκαδόρο Posca; Ανακινείστε πολύ καλά τον μαρκαδόρο ώστε η μπίλια που περιέχεται να μετακινείται εύκολα, κρατώντας το καπάκι σφιχτά στη θέση του. Σε πρόχειρο χαρτί πιέστε την μύτη προς τα κάτω και κρατείστε για λίγο το άκρο γραφής πατημένο. Επαναλάβετε αρκετές φορές μέχρι το άκρο γραφής να βραχεί από το χρώμα. Μετά τη χρήση κουμπώστε καλά το καπάκι.

Πώς θα τεστάρω τη καλή ροή του χρώματος πριν τη χρήση; Η ροή του χρώματος ρυθμίζεται από μηχανισμό που αποτελείται από μία βαλβίδα και ένα πιστόνι. Για να ρυθμίσετε σωστά τη ροή, πριν τη χρήση, δοκιμάστε την σε ένα κομμάτι χαρτί.

Είναι οι Posca ανεξίτηλοι; Οι Posca έχουν βάση το νερό και η χρωστική ουσία τους είναι μικροσωματίδια χρώματος που επιπλέουν στο νερό. Μπορούν να γράψουν, να ζωγραφίσουν κλπ σε κάθε επιφάνεια. Σε πορώδεις επιφάνειες είναι ανεξίτηλοι ενώ σε λείες το χρώμα φεύγει με λίγο τρίψιμο και νερό.

Είναι οι Posca τοξικοί; Το χρώμα των Posca έχει βάση το νερό, δεν περιέχει διαλύτες και είναι άοσμο. Οι Posca χρησιμοποιούνται από τους μελισσοκόμους για να αναγνωρίζουν τις βασίλισσες στα μελίσσια. Κάθε έτος συμβολίζεται από ένα χρώμα ώστε η ηλικία των μελισσών να μπορεί να αναγνωριστεί.

Συνιστώνται οι Posca για δημιουργικά εργαστήρια με παιδιά; Οι Posca διεγείρουν, και παρακινούν τη παιδική δημιουργικότητα. Με τους Posca τα παιδιά μπορούν τώρα να παίξουν χωρίς να λερωθούν. Χρησιμοποιούνται σε παιδότοπους και διάφορα κέντρα δραστηριοτήτων.

Πού θα βρω τους μαρκαδόρους POSCA; Σε όλα τα καλά βιβλιοχαρτοπωλεία και τα εξειδικευμένα καταστήματα ειδών ζωγραφικής, καλλιτεχνίας, street art και DIY.

Είναι οι Posca κατάλληλοι για χρήση από τα παιδιά; Οι Posca είναι μαρκαδόροι με βάση το νερό. Είναι άοσμοι και απόλυτα ασφαλείς για χρήση από τα παιδιά. Συνιστώνται για χρήση από παιδιά μεγαλύτερα από 5 ετών αφού η χρήση τους απαιτεί κάποια δεξιότητα.

O.P.C. magazine 35


ΤΑΣΕΙΣ 2018

Περισσότεροι εκθέτες και επισκέπτες στις εκθέσεις καταναλωτικών αγαθών Paperworld, Creativeworld και Christmasworld στη Φρανκφούρτη. Τόσο οι κατασκευαστές όσο και οι λιανοπωλητές ξεκίνησαν επιτυχώς τη νέα επιχειρηματική χρονιά στις εκθέσεις Paperworld, Creativeworld και Christmasworld, καθώς και στη Floradecora, η οποία έκανε μια δυναμική είσοδο στην αγορά λουλουδιών και στον ανθοστολισμό. Συνολικά 3.023 εκθέτες από 69 χώρες (το 2017 είχαμε 2.920 εκθέτες από 63 χώρες) παρουσίασαν τις τελευταίες εορταστικές και εποχιακές διακοσμήσεις τους, φρέσκα λουλούδια και φυτά, χαρτοσχολικά, είδη γραφείου και προμήθειες χόμπι, τέχνης και χειροτεχνίας στο διεθνές εμπόριο.

36 O.P.C. magazine


Φέτος στην έκθεση συμμετείχαν 84 εκθέτες, επαγ-

Συνολικά, περίπου 87.000 επισκέπτες από 162 χώρες (85.448 επισκέπτες το 2017), μια αύξηση δύο τοις εκατό, έφτασαν στη Φρανκφούρτη για να ανακαλύψουν νέες τάσεις και κορυφαία προϊόντα, ούτως ώστε να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους στο μέλλον. "Με την τόνωση ενός καλού οικονομικού κλίματος, πέντε δυναμικές ημέρες στις εκθέσεις καταναλωτικών αγαθών έληξαν με πλήρη επιτυχία, νέες επιχειρηματικές παρορμήσεις και μια υπέροχη ατμόσφαιρα", δήλωσε ο Detlef Braun, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Messe Frankfurt. "Η περαιτέρω αύξηση στον αριθμό των εκθετών και των επισκεπτών επιβεβαίωσε ότι τα σχετικά τμήματα των αγορών καταναλωτικών αγαθών στον κόσμο έχουν τον πυρήνα τους στην Έκθεση της Φρανκφούρτης. Οι εκθέσεις διακρίνονται από ένα πολύ υψηλό επίπεδο διεθνοποίησης, το οποίο αυξήθηκε από 62% σε 65% στην πλευρά των επισκεπτών και σε 82% στην πλευρά των εκθετών ». Μετά τη Γερμανία, τα κορυφαία ευρωπαϊκά έθνη επισκεπτών ήταν η Ιταλία, η Γαλλία, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Πολωνία. Ιδιαίτερα μεγάλες αυξήσεις σημειώθηκαν από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Κίνα και την Τουρκία. Όσον αφορά την Ελλάδα, οι επισκέπτες αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο και στις τρεις εκθέσεις σε σχέση με το 2017, με τους έλληνες επισκέπτες της Creativeworld να φανερώνουν αύξηση πάνω από 50%. Σχετικά με τους εκθέτες, η Ελλάδα είχε συνολικά 15 εκπροσώπους και πιο συγκεκριμένα 7 στην Paperworld, 4 στην Creativeworld και 4 στην Christmasworld. Παγκόσμιος δίαυλος επικοινωνίας Υπήρξε εκπροσώπηση από όλα τα κανάλια πωλήσεων - από το κλασσικό λιανικό εμπόριο, το χονδρεμπόριο και τα εμπορεύματα εισαγωγής / εξαγωγής έως και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Πολλοί εκθέτες τόνισαν το υψηλό προφίλ επισκεπτών με πολλούς υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, εκ των οποίων τα τρία τέταρτα είναι στελέχη ή προέρχονται από το ανώτατο διευθυντικό κλιμάκιο της εκάστοτε επιχείρησης. Η Beth Wright, Chief Commercial Officer της Bi-Silque, επεσήμανε ότι "η Paperworld είναι η κορυφαία ευρωπαϊκή εμπορική έκθεση που χρησιμοποιούμε για να βρούμε νέες ομάδες-στόχους και να κάνουμε νέες επαφές έτσι ώστε να παρουσιάσουμε τα καλύτερα προϊόντα στους καλύτερους πελάτες". Στην Paperworld, ως νέα τάση στο χώρο για το 2018 αναδείχθηκαν τα περίτεχνα διακοσμημένα ημερολόγια, φάκελοι και αξεσουάρ για τον ιδιωτικό χώρο εργασίας. Η εφαρμογή για κινητά της Paperworld, λειτουργούσε άψογα ούτως ώστε να παρέχει μια εύκολη και γρήγορη πλοήγηση στα 250.000τμ του εκθεσιακού χώρου. Το κορυφαίο θέμα συζήτησης στον τομέα των προμηθειών γραφείου, αποτέλεσε η υγεία για το σώμα και την ψυχή στο γραφείο και αναλύθηκε έντονα μέσω προϊόντων και διαλέξεων στην ειδική ενότητα του «Future Office». Δόθηκαν επίσης βραβεία προϊόν της χρονιάς και έμπορος της χρονιάς στην προαναφερθείσα ενότητα, όπου τιμήθηκαν οι καινοτόμοι οραματιστές του γραφείου του μέλλοντος. Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε επισκέπτες, πάνω από το 90% των επισκεπτών του κλάδου, δήλωσαν ότι ήταν πολύ ευχαριστημένοι με το φάσμα των προϊόντων και των κατασκευαστών, καθώς και με την οργάνωση των εκθέσεων. Η μεγάλη ποικιλία προϊόντων, η επισκόπηση των τελευταίων τάσεων, οι μελλοντικές προοπτικές και τα εργαστήρια κάνουν τους αγοραστές από όλο τον κόσμο καλά προετοιμασμένους για την επόμενη σεζόν. Το 2019, οι εκθέσεις καταναλωτικών αγαθών θα διεξαχθούν ως συνήθως, κατά το τελευταίο Σάββατο του Ιανουαρίου: • Christmasworld & Floradecora: 25 έως 29 Ιανουαρίου 2019 • Paperworld & Creativeworld: 26 έως 29 Ιανουαρίου 2019 O.P.C. magazine 37


ΤΑΣΕΙΣ 2018

Eλληνική Παρουσία με υπογραφή

38 O.P.C. magazine


Bραβεία: «Προϊόν της χρονιάς 2018» Νικητές της χρονιάς 2018 ανεδείχθησαν:

1. Legamaster για τα προϊόντα Set Glasboard mit Holder και Meeting Kit Deluxe.

2. Hahnemühle Fine Art για το Grey Book.

3. Perlenfischer για τη συλλογή σφραγίδων Perlenfischer.

4. UHU με το προϊόν Sekunden kleber blitzschnell Pipette Control.

Λιανοπωλητής της χρονιάς 2018 ανεδείχθη ο Michael Samardjiev και η Lisa Marquardt, για το κατάστημά τους “Papiri” στο Ober-Ramstadt της Γερμανίας.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μηχανικά μολύβια Η Pentel κατασκευάζει μηχανικά μολύβια για περισσότερο από 60 χρόνια. Πρωτοπόρος στη σχεδίαση και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στα είδη γραφής, με τα 2/3 των νέων τεχνολογιών να έχουν δημιουργηθεί από το τμήμα ερευνών της Pentel, τα μηχανικά μολύβια πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια αγορά. Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’60, ενώ το μηχανικό μολύβι ήταν διαθέσιμο σε πάχος 2,0 χιλιοστών, η Pentel ανέπτυξε τόσο την μύτη όσο και το μηχανισμό που άνοιξε το δρόμο στην λεπτή γραφή με την μύτη 0,9 χιλιοστών. Συνδύαζε τότε την ανθεκτικότητα της χονδρής κλασσικής μύτης με την λεπτή γραφή ενός καλοξυσμένου ξύλινου μολυβιού. Το 1962 Pentel παρουσίασε τη γραφή 0,7 και 0,5 που υιοθετήθηκε άμεσα σαν το νέο στάνταρντ μέγεθος γραφής μηχανικού μολυβιού και βρήκε νέες εφαρμογές στην γραφή, το σχέδιο, το σκίτσο κ.α. και το 1968 η Pentel το 0,3 χιλιοστά που έγινε απαραίτητο σε αρχιτέκτονες, μηχανικούς αλλά και λάτρεις της λεπτής γραφής. Το 2016 η Pentel καινοτομεί και παρουσιάζει την λεπτότερη μύτη μηχανικού μολυβιού παραγωγής στον κόσμο με διάμετρο μόλις 0,2 χιλ!

40 O.P.C. magazine


Οι μύτες της Pentel χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: 1) Συμβατικές μύτες: σύνθεση από άνθρακα και γραφίτη σε σκληρότητες από 4Η έως 2Β και πάχη γραφής από 0,2 έως 0,9 με πλαστικοποίηση σιλικόνης που τις κάνουν ελαστικές και ανθεκτικές στο σπάσιμο. 2) Μύτες Ain Stein: Η βασική συνταγή σε κυψελοειδή δομή ενισχυμένη με ρητίνες για απαλή αίσθηση και μειωμένο χάραγμα στο χαρτί, μεγαλύτερη αντοχή και ελαστικότητα στο σπάσιμο και σωληνάριο από ανακυκλωμένη πρώτη ύλη με 40 μύτες για οικονομία.

Στα μηχανικά μολύβια η Pentel διαθέτει προϊόντα για σχολική χρήση, για καθημερινή, επαγγελματική αλλά και εξειδικευμένα για σχεδιαστές, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, σκιτσογράφους κλπ. Τα μηχανικά μολύβια της Pentel προσφέρουν σχέδιο, εργονομία, χρώμα αλλά και τεχνολογία. Διατίθενται μολύβια με τεχνολογία «Lead Maximizer» που έχοντας τον μηχανισμό προώθησης χαμηλά, επιτρέπουν στον χρήστη να απορρίπτει έως και 20% λιγότερη μύτη όταν αυτή εξαντληθεί. Τα επαγγελματικά μηχανικά μολύβια έχουν μεταλλικό μηχανισμό για σταθερότητα και ακρίβεια στη χρήση. Το 2016 παρουσίασε το μοναδικό «Orenz» το οποίο χάρη στην τεχνολογία του, ακόμα και στην μύτη 0,2χιλ δεν επιτρέπει στην μύτη να σπάσει προσφέροντας παράλληλα αδιάκοπη γραφή με ένα μόνο κλικ, αγκαλιάζοντας και προστατεύοντας απόλυτα τη μύτη. Όλα τα μηχανικά μολύβια της Pentel, ακόμα και το εκπληκτικό Kerry με καπάκι, έχουν ανταλλακτικές γόμες στο πίσω μέρος για γρήγορη διόρθωση ακριβείας. Μπορούμε να πούμε ότι η Pentel γνωρίζει το μολύβι όσο κανένας άλλος προσφέροντας συνεχώς καινοτόμα νέα προϊόντα κάνοντας τη γραφή και τη δημιουργία απόλαυση!

O.P.C. magazine 41


SCOUTING Σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα προϊόντα από όλο τον κόσμο.

PowerWatch X: Smartwatch που φορτίζει από τη θερμοκρασία του σώματος To PowerWatch X αποτελεί ένα έξυπνο ρολόι χειρός (smartwatch), το οποίο φορτίζει από τη θερμότητα του σώματος του χρήστη. Η συσκευή που δεν χρειάζεται φόρτιση έρχεται με νέο σχεδιασμό και βελτιωμένη λειτουργικότητα ώστε οι χρήστες που είναι οπαδοί των wearable να έχουν κι άλλον λόγο για να προτιμήσουν το συγκεκριμένο smartwatch (εκτός από το γεγονός ότι δεν χρειάζεται φόρτιση). Το νέο PowerWatch έρχεται με πιο σπορ και ανθεκτικό περίβλημα, που το καθιστά αδιάβροχο σε βάθος μέχρι και 200 μέτρα. Το ρολόι που ακολουθεί κλασική προβολή της ώρας έχει μια ένδειξη που απεικονίζει την ενέργεια σε πραγματικό χρόνο, η οποία είναι σε κυκλική μορφή. Αυτό κάνει το PowerWatch X να είναι και ο πιο ακριβής θερμιδομετρητής, κάτι που σίγουρα θα αρέσει στους οπαδούς των σπορ.

USB-C flash drive με χωρητικότητα 1TB από την SanDisk Η SanDisk επιφύλασσε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση στο φετινό Consumer Electronics Show του Λας Βέγκας. Κάθε χρόνο, εκτός των εξαιρετικά ενδιαφερόντων νέων προϊόντων τεχνολογίας μεταξύ των οποίων είναι οι τηλεοράσεις, οι έξυπνες οικιακές συσκευές, τα smartphones, οι υπολογιστές κλπ, έχουμε πάντα και την… άτυπη μάχη μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών μέσων αποθήκευσης. Η εταιρεία φέτος συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα, καινοτομώντας και παρουσιάζοντας το μικρότερο flash drive του κόσμου με συνδεσιμότητα USB-C και χωρητικότητα 1TB (!). To “φλασάκι” είναι πραγματικά πολύ μικρό και φαίνεται ξεκάθαρα στη φωτογραφία. Μέσω της Type-C σύνδεσης ο χρήστης μπορεί να συνδέσει τον εξωτερικό αυτό χώρο αποθήκευσης στο smartphone, το tablet, το laptop ή το desktop του, παρέχοντας την δυνατότητα να συλλέγει όλα τα δεδομένα σε ένα σημείο, εύκολα και απλά. 42 O.P.C. magazine


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

44 O.P.C. magazine


O.P.C. magazine 45


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Νέα Συνεργασία της MATALON με την Ελληνική εταιρεία μπαλονιών SWAN. Η εταιρεία Swan ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1951, ως βιοτεχνία, παρασκευάζοντας θήλαστρα και μπαλόνια, στην περιοχή της Καλλιθέας. Σταδιακά η δραστηριότητα της επεκτάθηκε, και αυτοματοποιήθηκε τόσο, ώστε σήμερα να παράγει εως 1 εκατομμύριο τεμάχια μπαλονιών την ημέρα. Αυτό την καθιστά μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες μπαλονιών την Ευρώπης, με εξαγωγές σε 21 χώρες. Τα μπαλόνια Swan είναι ιδιαίτερα ελαστικά, βιοδιασπώμενα, και τυπώνονται με πιστοποιημένα, βιολογικά χρώματα, φιλικά προς το περιβάλλον. Επίσης, είναι ιδανικά και για φούσκωμα με Ήλιο. Σήμερα, σε συνεργασία με τη Ματαλών, η Swan κατασκεύασε μια νέα γκάμα μπαλονιών, με ειδικά επιτραπέζια, αλλά και επιδαπέδια σταντ προβολής, σε μεγέθη και σχέδια ιδανικά για το βιβλιοχαρτοπωλείο. Είναι διαθέσιμα και εποχιακά μοντέλα για το Βαλεντίνο και τις Απόκριες, όπως και Ειδικά Τυπώματα για διαφημιστικό μπαλόνι. Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες, από το Τμήμα Πωλήσεων Ματαλών. Πληροφορίες: MATAΛΩΝ Α. - ΤΖΑΦΟΥ Ε. Α.Ε.

Νέα σειρά με Ξύλινα Ελληνικά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια από την Ελληνική εταιρεία Svoora! Η Ελληνική εταιρεία Svoora, δημιουργεί ένα ξύλινο εκπαιδευτικό αλφάβητο που είναι μοναδικό για την ελληνική αγορά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία. Το αλφάβητο περιέχει 50 κάρτες και 24 ξύλινα κεφαλαία γράμματα που μπορούν να τοποθετηθούν σαν σφηνώματα στο ξύλινο ταμπλό και στη συνέχεια να μάθει ένα παιδί να γράφει τις λέξεις που βρίσκονται στις κάρτες. Ενημερωθείτε εκτενέστερα στο site μας www.tsironis.gr

Πληροφορίες: ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ & ΛΟΤΖΙΣΤΙΚΣ Α.Ε. 46

Νέα συλλογή Σχολικών ειδών από την Ισπανική εταιρεία Busquets. Με χαρά σας παρουσιάζουμε τα νέα σχέδια σε σχολικά είδη από την Ισπανική εταιρεία Busquets. Η Busquets ειδικεύεται στο σχεδιασμό, την παραγωγή σχολικών ειδών (τσάντες, κασετίνες, γραφική ύλη κλπ). Ζητήστε μας το κατάλογο της εταιρείας ή μπείτε στο site μας www.tsironis.gr για να τα ανακαλύψετε! Πληροφορίες: ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ & ΛΟΤΖΙΣΤΙΚΣ Α.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η John Hellas και η Ravensburger καινοτομούν και πάλι, εμπλουτίζοντας για μια ακόμη φορά την επιτυχημένη κατηγορία των 3D puzzles! Τα 3D puzzles Decoration Edition είναι εδώ, για να διακοσμήσουν κάθε δωμάτιο, λειτουργώντας ως αποθηκευτικοί χώροι και μολυβοθήκες. Καμπύλα, πλαστικά κομμάτια που κουμπώνουν τέλεια χωρίς κόλλα, δημιουργούν σταθερές κατασκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους! Η σειρά θα διαφημιστεί τηλεοπτικά από τις 10 Μαρτίου, ενώ θα υπάρξει και έντονη digital παρουσία. Επικοινωνήστε με την John Hellas και μάθετε περισσότερα για τα νέα προϊόντα! Πληροφορίες JOHN HELLAS Ε.Π.Ε.

FILA HELLAS Α.Ε.: Αμέτρητες ώρες δημιουργίας Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Fila Hellas, www.fila-giotto.gr, το κανάλι της στο Youtube (Fila Hellas) και την πλατφόρμα της Das Creative Lab, https://dascreativelab.fila.it/en/, για να δείτε απίθανα videos με δημιουργίες που θα σας συναρπάσουν. Ενημερωθείτε, μάθετε, κατασκευάστε και περάστε ευχάριστες και δημιουργικές στιγμές. Πληροφορίες: FILA HELLAS Α.Ε.

Η Τσιρώνης Α.Ε “SVOORA” στην Έκθεση της Νυρεμβέργης Spielwarenmesse 2018! Η εταιρεία Τσιρώνης Α.Ε στα πλαίσια των εξαγωγών της υπό το brand “Svoora”, έδωσε και φέτος το παρόν στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση παιχνιδιών της Νυρεμβέργης Toy Fair 2018. Η εταιρεία παρουσίασε την νέα συλλογή προϊόντων της, όπως ξύλινα εκπαιδευτικά παιχνίδια, μουσικά όργανα, σβούρες, τσίγκινα παιχνίδια, καλειδοσκόπια, μουσικές μπιζουτιέρες, διακοσμητικά παιδικού δωματίου κλπ. Αρκετοί επισκέπτες από όλο τον κόσμο, είχαν την ευκαιρία να δουν τα προϊόντα “SVOORA” και να εκδηλώσουν τις θετικές τους εντυπώσεις για το σχεδιασμό των προϊόντων ενός νέου ανερχόμενου Ελληνικού brand! Μπορείτε να δείτε το σύνολο των προϊόντων Svoora στο site: www.svoora.com Πληροφορίες: ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ & ΛΟΤΖΙΣΤΙΚΣ Α.Ε.

Η Matalon στην Paperworld της Φρανκφούρτης 2018. Δυναμικό παρόν έδωσε η Matalon με τη συμμετοχή της στην Paperworld, τη μεγαλύτερη έκθεση ειδών γραφικής ύλης, αρχειοθέτησης, αναλώσιμων και εξοπλισμού γραφείων, που πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 30 Ιανουαρίου στη Φρανκφούρτη. Η διεθνής έκθεση Paperworld αποτελεί σημείο αναφοράς για την παγκόσμια αγορά και φιλοξενεί κάθε χρόνο όλες τις νέες τάσεις και καινοτομίες του κλάδου. Με 70 χρόνια εμπειρίας, η Matalon παρουσίασε, για πρώτη φορά, στην παγκόσμια αγορά τα brands της Metron & Almond στο χώρο του περίπτερό της (Hall 4.0 C75). Οι σειρές ειδών αρχειοθέτησης, αναλώσιμων γραφείου και σχολικών ειδών Metron, καθώς και τα προϊόντα τεχνολογίας Almond δέχθηκαν θερμή ανταπόκριση από όλους τους επισκέπτες. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας. Για περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα υψηλής ποιότητας Metron & Almond επισκεφθείτε στο www.matalon.gr. Πληροφορίες: MATAΛΩΝ Α. - ΤΖΑΦΟΥ Ε. Α.Ε.


& ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα συνέβησαν σημαντικά πράγματα για την εταιρεία μας. Ήδη από το καλοκαίρι του 2017 πήραμε την απόφαση να γίνουμε περισσότερο εξωστρεφείς. Αποφασίσαμε να τολμήσουμε την εξαγωγή των προϊόντων μας. Θεωρήσαμε σκόπιμο, σαν πρώτη κίνηση, να λάβουμε μέρος στην έκθεση της Φρανκφούρτης και ιδιαίτερα στην CREATIVEWORLD 2018. Αθόρυβα δημιουργήσαμε μια νέα σειρά προϊόντων με διαφορετική φιλοσοφία και με εντελώς νέα και πρωτοποριακή συσκευασία. Επίσης δημιουργήσαμε και ένα ειδικό promotional stand το οποίο πολύ σύντομα θα διατίθεται και στην ελληνική αγορά. Μετά από μια περίοδο ωρίμανσης και προσαρμογής καταλήξαμε στο τελικό Logo της εταιρείας, υιοθετώντας το εξωτικό «κολιμπρί» σε εξέχουσα θέση. Έτσι πλέον και η εταιρεία μετονομάστηκε σε RECORD PLASTICINE. Επίσης, έχουμε στη διάθεσή μας τον πρώτο επίσημο έντυπο προϊοντικό κατάλογο της εταιρείας, με όλη την σειρά των νέων προϊόντων. Προς το παρόν στα Αγγλικά, δεδομένου ότι κάλυψε τις ανάγκες της CREATIVEWORLD 2018. Δημιουργήσαμε μια νέα σύγχρονη ιστοσελίδα η οποία θα εμπλουτίζεται συνεχώς. Η νέα μας ιστοσελίδα είναι http://www.recordplasticine.gr. Για τις ανάγκες της παρουσίας μας στην έκθεση, προς το παρόν η ιστοσελίδα είναι μόνο στην Αγγλική γλώσσα. Μέσα στην νέα μας ιστοσελίδα θα μπορέσετε να δείτε τη νέα σειρά προϊόντων της εταιρείας μας και άλλα πολλά. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ότι κατά την διάρκεια της έκθεσης CREATIVEWORLD 2018 ακούσαμε τα καλύτερα σχόλια και επισκέπτες από όλο τον κόσμο έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα μας. Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Τέλος, η επιστολή μας αυτή αποσκοπεί κατα κύριο λόγο στην ενημέρωσή σας αλλά παράλληλα θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας την χαρά, την αισιοδοξία αλλά και τον ενθουσιασμό μας. Πληροφορίες: RECORD PLASTICINE

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Σας ενημερώνουμε σύμφωνα με την κλήρωση του διαγωνισμού της εταιρείας SCHOLART που φιλοξενήσαμε στο τεύχος 76 (Ιανουάριος - Φερβρουάριος) του περιοδικού μας.

Οι σωστές απαντήσεις ήταν οι εξής: 1) Από τι ύφασμα κατασκευάζονται οι τσάντες Pulse;

 Υδροφοβικό 2) Πόσα χρόνια εγγύηση δίνουν όλα τα προϊόντα Pulse;

 2 χρόνια 3) Ποιές τσάντες μπορούν να ενωθούν σε μία ή να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα;

 Οι 2 σε 1

Οι νικητές είναι οι εξής: 1ος νικητής: ΠΕΡΔΙΚΟΥΡΗ ΜΕΛΠΩ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

Νέα Συνεργασία της MATALON με την εταιρεία Εκπαιδευτικών Παιχνιδιών SES. Η εταιρεία SES δραστηριοποιείται στην αγορά παιχνιδιών από το 1972, με ποιοτικό, εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά από 1 έως 99 ετών. Στην εταιρεία SES θα βρείτε μια πλούσια συλλογή παιχνιδιών που προάγουν τη νοημοσύνη και την φαντασία των παιδιών, σε πολύχρωμες συσκευασίες και πολύ καλές τιμές. Κατασκευές από ξύλο, καλαμπόκι, πηλό, σμάλτο, εξερεύνηση και κατασκευή δεινοσαύρων. Αργαλειός και κοσμήματα με διάφορα υλικά, και πολλές οικολογικές κατασκευές θα δώσουν μια εναλλακτική ενασχόληση στα παιδιά. Γνωρίστε ακόμα τα παιχνίδια SES με τους Ήρωες των Cars, Planes, Minions και Frozen. Κάθε χρόνο η συλλογή εμπλουτίζεται με πάνω από 70 νέα παιχνίδια, για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Μια υπέροχη ιδέα για τα δώρα του Πάσχα, και όχι μόνο! Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες, από το Τμήμα Πωλήσεων Ματαλών.

2ος νικητής: ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Πληροφορίες: MATAΛΩΝ Α. - ΤΖΑΦΟΥ Ε. Α.Ε.

Πληροφορίες: Scholart A.Ε.

3ος νικητής: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΒΕΡΟΙΑ


Σ Ο Μ

ΙΣ Ν Ω

Γ Α Ι Δ

Οι τσάντες must... ανταΟ 1ος νικητής θα κερδίσει ποκρίνονται σε δώρα must... αξίας € 200 όλες τις ανάγκες, μικρές η μεγάλες. Χρησιμοποιώντας τα καλύτερα και πιο ανθεκτικά υλικά ξεχωρίζουν, όχι μόνο για την μοντέρνα εμφάνιση αλλά και για την ποιότητά τους. Επίσης όλες οι τσάντες must...έχουν εγγύηση 2 χρόνια. Η νέα σειρά για το 2018 παρουσιάζει το must...σε κάθε ηλικία. Για τις μικρότερες ηλικίες υπάρχουν τα πολύχρωμα και παιχνιδιάρικα σχέδια με την εύκολη μεταφορά χάρις στα ειδικά τρόλεϊ,αλλά και οι cute Backpacks , οι διαμορφωμένες σε μικρά ζωάκια τσάντες, που συνδυάζουν την γλυκιά όψη με την ανθεκτική κατασκευή. Στα νέα σχολικά backpack εκτός απο τα κλασικά στοιχεία όπως η εργονομική πλάτη, τα ανθεκτικά φερμουάρ και οι ενισχυμένοι ιμάντες, έχουν ενσωματωθεί θύρες USB, δίοδοι για ακουστικά, ακόμη και ειδικό φερμουάρ για κλειδαριά στη θήκη του laptop.

Ο 2ος νικητής θα κερδίσει δώρα must... αξίας € 150

Ο 3ος νικητής θα κερδίσει δώρα must... αξίας € 100

Στη συλλογή ξεχωρίζουν εκτός από τις τσάντες εργασίας και οι τσάντες βόλτας, backpack που συνδυάζουν την λειτουργικότητα με την ωραία αισθητικά εμφάνιση, για όλους και για όλα. Εντυπωσιακά υφάσματα έχουν προσαρμοστεί και έχουν δημιουργηθεί τσάντες από καμβά, jean και άλλα είδη υφασμάτων με εξαιρετική υφή. “Κίνηση must...”

• Στο διαγωνισμό δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι εργαζόμενοι στην Διακάκης Εισαγωγική A.E. και στο O.P.C. Magazine. • Ο διαγωνισμός αφορά μόνο σε εταιρείες και όχι σε ιδιώτες. • Ο διαγωνισμός θα ισχύει από την έκδοση του τεύχους που έχετε στα χέρια σας έως 08/04/2018. • Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του περιοδικού OPC Magazine στις 10/04/2018 και τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν στο www.opcmagazine.gr και θα δημοσιευτούν στο τεύχος ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ του περιοδικού O.P.C. Magazine. 48 O.P.C. magazine


& ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΤΩΡΑ! Μπείτε στη σελίδα μας www.mustbackpacks.gr, βρείτε τις απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα και 3 τυχεροί κερδίζουν μοναδικά δώρα

1) Τα τσαντάκια φαγητού Yummy έχουν ισοθερμική επένδυση; ΝΑΙ ❏

ΟΧΙ ❏

2) Ποιά από τις δυο τσάντες έχουν εσοχή USB; PRECIOUS ❏

MONOCHROME ❏

3) Ποιές τσάντες έχουν το honeycomb δίχτυ στην κατασκευή τους; TRENDY ❏

BRILLIANT ❏

Επωνυμία εταιρείας .................................................................................................................................................................................... Ονοματεπώνυμο ........................................................................................................E-mail................................................................. Τηλέφωνο επικοινωνίας .......................................................................Πόλη ....................................................................................... Μπορείτε να στείλετε με FAX την παραπάνω φόρμα, αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και την απάντησή σας στον αριθμό 210 4833 502

/ OPCmagazine.gr

www.opcmagazine.gr

210 4833 502

Τα δώρα θα αποσταλλούν στους νικητές, κατόπιν συννενοήσεως, μέσα Απριλίου O.P.C. magazine 49


ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το νέο ηλεκτρονικό βιβλιοχαρτοπωλείο «Βαφειάδης» είναι γεγονός και είναι online!

Τα καλ ά της αγ νέα οράς

Σύγχρονο, μοντέρνο, καλαίσθητο και πλήρως εξοπλισμένο το e-vafeiadis.gr αποτελεί το νέο βήμα της 3ης γενιάς των Βιβλιοχαρτοπωλείων Βαφειάδης. Τα Βιβλιοχαρτοπωλεία Βαφειάδης μηδενίζουν πλέον τις αποστάσεις και σας εξασφαλίζουν την άμεση και με χαμηλό κόστος (άνω των 49 ευρώ δωρεάν) αποστολή των επιλεγμένων προϊόντων στην πόρτα σας, με ένα click. Άμεση και ασφαλής περιήγηση σε περισσότερα από 12.000 προϊόντα 12.000 προϊόντα, με περισσότερα από 250 δημοφιλή brands, βρίσκονται στα «ράφια» του ηλεκτρονικού καταστήματος, δημιουργώντας το e-ΔΙΚΟ σας βιβλιοχαρτοπωλείο για ασφαλείς και άμεσες αγορές, στις εξής κατηγορίες:

• ΒΙΒΛΙΑ • ΕΙΔΗ ΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟΥ • ΕΙΔΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ • ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ • ΕΙΔΗ HOBBY • ΔΩΡΑ

50 O.P.C. magazine

Οι online επισκέπτες μπορούν να πραγματοποιήσουν εύκολες αγορές από κινητό ή/και tablet χάρη στην τεχνολογία responsive template της σελίδας, ενώ οι πολλαπλοί τρόποι πληρωμής διευκολύνουν κάθε αγοραστή. Η υπηρεσία Pick Up In-Store, δίνει τη δυνατότητα, κατά την ολοκλήρωση της online αγοράς σας, να επιλέξετε την παραλαβή της από το κατάστημα Βαφειάδης που σας εξυπηρετεί, εντελώς δωρεάν και ανεξαρτήτως κόστους. Γνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ενός σύγχρονου επιχειρηματία - επαγγελματία, τα στελέχη του τμήματος Βαφειάδης B2B αναλαμβάνουν την υποστήριξη και εξυπηρέτηση εταιρικών πελατών που επιθυμούν να εφοδιάσουν τις επιχειρήσεις τους. Με την επιλογή έκδοσης τιμολογίου, κατά την ολοκλήρωση των αγορών σας, καλύπτετε εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, τις ανάγκες σας από ένα μόνο προμηθευτή.


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Οι τέσσερις εποχές της μέλισσας Συγγραφέας: Κ. Αθανασιάδης Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ Σχήμα: 14x21 Σελίδες: 448

Ηταν βάσανο να την κοιτάς τη Μέλισσα. Γιατί η πολλή ομορφιά είναι πράγμα σπαρακτικό, σαν ζωοδότης ήλιος που σου καίει το βλέμμα. Μα πώς να κάνεις αλλιώς; Πώς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της; Όλο το νησί, εκείνο το μικρό και ξεχασμένο νησί του Ιονίου, είχε να λέει γι’ αυτήν. Και να ονειρεύεται. Μα είχε δίκιο ο μεγάλος της αδελφός: δεν έπρεπε να τη στεφανωθεί κανένας χωριάτης, αλλά μόνο κάποιος μεγάλος και τρανός. Γιατί η Μέλισσα θα γινότανε αρχόντισσα και θα διαφέντευε τον τόπο. Εκτός κι αν, τελικά, δεν τα κατάφερνε να ξεφύγει από την κατάρα. Μια συγκινητική ιστορία αγάπης και μυστικών που νίκησε τον χρόνο και τη λήθη.

Ο Μάξιμος γεννιέται σε ένα χωριό της ορεινής Κορινθίας. Η αδυναμία που του δείχνει ο πατέρας του προκαλεί τη ζήλια και τελικά το μίσος του μεγαλύτερου αδελφού του προς το πρόσωπο του. Η ζωή θα τα φέρει έτσι που τα δυο αδέλφια μεγαλώνοντας θα χαθούν ο ένας από τη ζωή του άλλου. Ο Μάξιμος θα διαμορφώσει έναν τίμιο και ακέραιο χαρακτήρα, στηρίζοντας τους γονείς του στο χωριό, αλλά η ζωή θα του δείξει το σκληρό της πρόσωπο και σύντομα οι απώλειες που θα βιώσει θα τον μεταμορφώσουν σε έναν σκληρό βράχο. Όταν μερικά χρόνια αργότερα γνωρίζει τη Σαβίνα, η καρδιά του θα ζωντανέψει και πάλι. Όμως εκεί που οι πληγές του παρελθόντος δείχνουν να έχουν επουλωθεί, η επιστροφή του άσωτου αδελφού του θα ανατρέψει τις ισορροπίες στη ζωή του.

Καίσαρας Μπιροτό Συγγραφέας: HONORÉ de BALZAC Εκδόσεις: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σχήμα: 14,5x20,5 Σελίδες: 440

Συγγραφέας: Kimberly Brubaker Bradley Εκδόσεις: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σχήμα: 14x20,5 Σελίδες: 288

52 O.P.C. magazine

Συγγραφέας: Μ. Τζιρίτα Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ Σχήμα: 14x21 Σελίδες: 464

Η υπόθεση τοποθετείται το 1818 και ξεκινά με τη χοροεσπερίδα που διοργανώνει ο Καίσαρας Μπιροτό, έμπορος και ιδιοκτήτης του αρωματοποιείου Βασίλισσα των Ρόδων και αντιδήμαρχος του Παρισιού, με αφορμή την παρασημοφόρησή του από τον Βασιλιά. Για τον ήρωα του Μπαλζάκ, έναν αγρότη που αναζήτησε μια καλύτερη τύχη στην πόλη κι έτσι κατέληξε έμπορος και αστός, η τιμητική διάκριση αυτή αποτελεί το αποκορύφωμα της επαγγελματικής και κοινωνικής του καταξίωσης. Στη λαμπερή και πολυέξοδη κοσμική εκδήλωση θα συναντηθούν εκπρόσωποι όλων των κοινωνικών τάξεων του Παρισιού. Η υψηλή αριστοκρατία και ο κόσμος του εμπορίου, τραπεζίτες και δημοσιογράφοι, επιστήμονες και δήμαρχοι...

«Η επιδίωξη του κέρδους δεν έχει καμία θέση στην εκπαιδευτική διαδικασία» - να μια πρόταση που πολλοί από μας συχνά δεχόμαστε ως αυτονόητη. Μήπως όμως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτούμε; Τα κείμενα των επιστημόνων, εκπαιδευτικών και επιχειρηματιών της εκπαίδευσης που περιέχονται σ’ αυτό το βιβλίο έχουν ως στόχο ακριβώς αυτό. Απέναντι σε μια εν πολλοίς αβάσιμη προκατάληψη, συμβάλλουν με έγκυρα στοιχεία και κατάθεση προσωπικής εμπειρίας, στη συνειδητοποίηση της ανάγκης να επιτρέψουμε στο κέρδος να λειτουργήσει ως μοχλός όχι απλώς της ποιότητας και της καινοτομίας στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, αλλά και της διάχυσης των θετικών της αποτελεσμάτων σε ομάδες πληθυσμού που σήμερα αναγκαστικά συμβιβάζονται με το λίγο και το μέτριο.

Ο πόλεμος που έσωσε τη ζωή μου

Η καρδιά του βράχου

Το κίνητρο του κέρδους στην εκπαίδευση Συνεχίζοντας την επανάσταση Συγγραφέας: James B. Stanfield Εκδόσεις: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σχήμα: 14,5x20,5 Σελίδες: 200

Με φόντο τη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το Ο πόλεμος που έσωσε τη ζωή μου αφηγείται τη συγκινητική ιστορία ενός γενναίου κοριτσιού. Η δεκάχρονη Έιντα ζει αποκομμένη από τον έξω κόσμο, σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Λονδίνο μαζί με τη μητέρα και τον μικρότερο αδερφό της Τζίμι. Αιτία της απομόνωσής της είναι η εκ γενετής δυσπλασία στο ένα της πόδι, η οποία προκαλεί ντροπή στη σκληρή μητέρα της. Ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα για αναγνώστες προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας, με δυνατά μηνύματα περί επιβίωσης, ανάγκης του ανήκειν, θάρρους και ελπίδας. Παράλληλα, το ιστορικό πλαίσιο του βιβλίου χαρίζει νέα, ενδιαφέρουσα γνώση σχετικά με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις συνθήκες διαβίωσης κατά τη διάρκειά του.


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Ευχαριστούμε την ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ για την επιλογή των Βιβλίων

Αστική οικία στο Χαλάνδρι Συγγραφέας: Ισμήνη Καπάνταη Εκδόσεις: IKAΡΟΣ Σχήμα: 13,5x20,5 Σελίδες: 300

Σάββατο πρωί και μόλις κυκλοφόρησε η είδηση, τα τηλέφωνα στην Αθήνα είχανε πάρει φωτιά. Στα περίπτερα οι εφημερίδες κρέμονταν ανοιχτές, κρατημένες με δυο μανταλάκια από τις άκρες τους, για να φαίνεται ολοκάθαρα το πρωτοσέλιδό τους με τη φωτογραφία, και από κάτω, με τεράστια γράμματα, λεζάντες του είδους που συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις όπως, «Είπαν πως η Αστυνομία θα προχωρήσει σε συλλήψεις» και, «Λύθηκε το μυστήριο του φόνου της Αρναούτη στο Χαλάνδρι;» και ακόμα, σε κάποιες φυλλάδες, προκλητικά, η ερώτηση, «Ξέρουνε τώρα τι κάνουν ή θα μας πούνε πάλι πως έκαναν λάθος;».

«Αναστασιά!» Το κορίτσι άκουσε τη φωνή της μάνας του από το μαγερειό κι έτρεξε μέσα. «Πού είσαι, μωρή, απρόκοφτη;» Η κοπελίτσα αναστέναξε. «Έρχομαι, μάνα», μουρμούρισε καλόβολα, δεν ξεσυνεριζόταν της μάνας της τις αυστηρές κουβέντες, τις είχε συνηθίσει και δεν την πείραζαν, κι ακούμπησε την πετσέτα πάνω στο βαρύ ξύλινο τραπέζι, όπου η μάνα μάλαζε σβέλτα και επιδέξια τη βαριά μεγάλη μπάλα της ζύμης. Αναστασία. Έτσι έλεγαν τη μεγαλύτερη από τις τρεις όμορφες κόρες του παπα-Γιάννη, του Ορθόδοξου παπά του νησιού, σε λίγους μήνες γινόταν δεκατεσσάρων ετών, όμορφη σαν ήλιος φωτεινός… Είχε η εικόνα της γαντζωθεί στην καρδιά του ατρόμητου Θεόφιλου και τη μάτωνε από έρωτα και ίμερο. Και τώρα κόντρα στο πρωινό αεράκι τη φανταζόταν...

Εμείς και το Ισλάμ Συγγραφέας: Βλάσης Αγτζίδης Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗΣ Σχήμα: 14,5x21 Σελίδες: 350

Συγγραφέας: Νικόλαος Μάρτης Εκδόσεις: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣΠΑΙΔΕΙΑ Σχήμα: 18x25 Σελίδες: 304

54 O.P.C. magazine

Συγγραφέας: Ελ. Κεκροπούλου Εκδόσεις: ΩΚΕΑΝΟΣ Σχήμα: 14x21 Σελίδες: 798

Η παρούσα μελέτη εστιάζει στην πρώτη αραβική περίοδο του Ισλάμ. Παράλληλα διερευνώνται οι συνθήκες εντός των οποίων αναπτύχθηκε το εξτρεμιστικό Ισλάμ και επανεμφανίστηκε η έννοια του Ιερού Πολέμου (τζιχάντ). Ορίζεται επίσης το σύστημα αναφοράς, το "εμείς", μέσω του οποίου προσεγγίζεται το ισλαμικό φαινόμενο. Παρουσιάζονται οι παράγοντες που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του νέου ελληνισμού, καθώς και η μορφή και οι τρόποι σύνθεσης της ταυτότητάς του. Στη συνέχεια παρουσιάζεται η ιστορία του Ισλάμ από την εμφάνισή του στις έρημους της Αραβίας. Παρακολουθείται η ανάπτυξη της νέας θρησκείας, η σχέση της και οι διαφορές της με τις άλλες μονοθεϊστικές θρησκείες.

Στη συλλογή «Σκέψεις, θέματα, αποσπάσματα από τον Ονορέ ντε Μπαλζάκ», δημοσιευμένη από τον Ζακ Κρεπέ το 1910, υπάρχει τούτη η σημείωση του Μπαλζάκ: «Μια εφεύρεση: το δέρμα που συμβολίζει τη ζωή. Ανατολίτικος μύθος». Είναι η πρώτη ιδέα για το «Μαγικό Δέρμα». Φαίνεται πως στην αρχή ο Μπαλζάκ το είχε στον νου του σαν μια φανταστική ιστορία. Το φανταστικό προέρχεται από το υπερφυσικό και το υπερφυσικό δεν επαληθεύεται. Οι εκδηλώσεις του, λοιπόν, θα πρέπει να τοποθετηθούν σε κάποια περιοχή απρόσιτη στην παρατήρηση, πολύ μακριά στον χρόνο ή στο χώρο, όπως για παράδειγμα στην Ανατολή, σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο του συγγραφέα. Δεν έγραψε μολαταύτα ο Μπαλζάκ μιαν ανατολίτικη ιστορία. Αντίθετα, έγραψε ένα σύγχρονο παριζιάνικο μυθιστόρημα.

Η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας

Αναστασία, η Ρωμιά Σουλτάνα

Το μαγικό δέρμα Συγγραφέας: Ονορέ ντε Μπαλζάκ Εκδόσεις: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣΠΑΙΔΕΙΑ Σχήμα: 14x21 Σελίδες: 432

Η πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας - The falsification of Macedonian History (Δίγλωσση έκδοση). Επανεκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2018. Η ιστορία της Μακεδονίας πλαστογραφείται. Όσο και αν η ενέργεια αυτή φαίνεται, από πρώτη άποψη, σε εμάς τους Έλληνες αδιανόητη και αυταπόδεικτα καταδικασμένη σε πλήρη αποτυχία, επιδιώκεται, από ορισμένους, συστηματικά, με κάθε τρόπο και με άφθονα οικονομικά μέσα, σε ολόκληρο πλέον τον κόσμο. Ν. Κ. Μάρτης


Σ Ε Ζ Ι

Ρ Ω Ν

Γ

. . . Ι Τ

Ο

ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΥΛΟ Προέρχεται ετυμολογικά από τη γαλλική λέξη stylo. Άλλη ονομασία στυλό διαρκείας.

XAΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΥΛΟ Μέγεθος περίπου 19 εκατοστά μήκος και σχήμα εξάγωνο αλλά και στρογγυλό. Σύνθεση 80% πλαστικό 5% μεταλλικό και 15% μελάνι. Χρώμα μελάνης συνήθως μπλε, κόκκινο και μαύρο.

ΕΦΕΥΡΕΥΣΗ ΣΤΥΛΟ Ούγγρος Λάζλο Γιόζεφ Μπιρό θεωρείται ο εφευρέτης του σύγχρονου στυλό, ενώ ο Γάλλος Μαρσέλ Μπικ το απλοποίησε και το πούλησε σε μεγάλες ποσότητες με την επωνυμία Bic.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΥΛΟ Η Bic καθώς και άλλες εταιρείες κατασκευής στυλό σχεδιάζουν τα καπάκια τους με μια τρύπα, ούτως ώστε σε περίπτωση κατάποσής τους να υπάρχει δίοδος για να αναπνεύσει το άτομο μέχρις ότου αφαιρεθεί τελείως.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΥΛΟ Κάθε δευτερόλεπτο πωλούνται παγκοσμίως 125 στυλό. Το μελάνι που υπάρχει σε ένα στυλό μπορεί να γράψει περίπου 45.000 λέξεις.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΥΛΟ Εάν κάνεις δώρο ένα στυλό σε κάποιον, κατά 95% πρώτο πράγμα που θα γράψει θα ναι το όνομά του είτε η υπογραφή του.

ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΣΤΥΛΟ ΣΤΥΛΟ Το πιο ακριβό στυλό στην ιστορία αξίζει 1εκατομμύριο ευρώ και ονομάζεται Montegrappa. 56 O.P.C. magazine


Σ Ε Ζ Ι

Ρ Ω Ν

Γ

. . . Ι Τ

Ο

ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΡΡΑΠΤΙΚΟ Από το ρήμα συρράπτω που σημαίνει συνδέω δύο ή περισσότερα χαρτιά μεταξύ τους.

XAΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΡΡΑΠΤΙΚΟ Δεν υπάρχει καθορισμένο χρώμα αλλά ποικίλει. Αποτελείται από πλαστικά μέρη πάνω και κάτω, βίδες, ελατήρια και τα εκάστοτε συρματάκια σε σχήμα Π.

ΕΦΕΥΡΕΥΣΗ ΣΥΡΡΑΠΤΙΚΟ Ο George McGill το 1866 κατασκεύασε το πρώτο σύγχρονο συρραπτικό το οποίο διαφέρει ελάχιστα από τα σημερινά. Η πρώτη αναφορά σε συρραπτικό γίνεται τον 19ο αιώνα στη Γαλλία όπου ο βασιλιάς Louis XV προχώρησε στην κατασκευή του.

ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΣ Ετυμολογικά προέρχεται από την ιταλική λέξη marcare.

XAΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΣ Μέγεθος 18 με 20cm. Σύνθεση 80% πλαστικό / πολυεστέρας (ή μέταλλο) 15% μελάνι και 5% (ίνες εμποτισμένες με μελάνι). Χρώμα ανάλογα το χρώμα που περιέχει.

ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΣ H κατασκευή του πρώτου μαρκαδόρου αποδίδεται στον Sidney Rosenthal το 1957. Το 1962 πήρε τη μορφή που έχουν σήμερα όλοι οι κοινοί μαρκαδόροι από τον Ιάπωνα Yukio Horie.

ΧΡΗΣΗ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΣ Χρήση για ζωγραφική, υπογράμμιση, εγγραφή πάνω σε υλικά και πίνακες. Βρίσκει εφαρμογές από παιδιά και μεγάλους. 58 O.P.C. magazine


Opcm77  
Opcm77  

http://www.opcmagazine.gr/publications/OPCM77.pdf

Advertisement