Page 1

04.05.2018 #354

EΒ ΔΟΜ ΑΔΙΑΙ Ο

NE W SLE TTE R

Ε Ν Η Μ Ε ΡΩ Σ Η Σ

&

Ε Π Ι Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι ΑΣ www.facebook.com/pages/OPC-magazine/601630983234643?ref=stream

Tελευταίες μέρες Promo! Eλάτε γρήγορα! ΣΠΕΥΣΤΕ όλοι να μας επισκεφτείτε στο περίπτερο μας Β8 στην School & Office 2018 καθώς θα είναι η τελευταία ευκαιρία να ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ καταπληκτικά ΔΩΡΑ με κάθε σας παραγγελία. Αυτό το Σαββατοκύριακο και καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα είναι οι τελευταίες μέρες που θα ισχύσει το PROMO 2018. Κινητά, Tablet, Laptop, Τηλεοράσεις και πολλά άλλα δώρα σας περιμένουν σε μας για να γίνουν δικά σας! Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την τεράστια γκάμα των προϊόντων μας συγκεντρωμένη, να ενημερωθείτε για τις σούπερ προσφορές μας και όλα τα νέα προϊόντα και καινοτομίες από όλα τα διεθνή εργοστάσια που εκπροσωπούμε: Σας περιμένουμε!

«Επιστρέφει» δυναμικά η HP Ελλάδος. Έπειτα από πολλά χρόνια σχετικής αποχής, οι πολυεθνικοί όμιλοι τεχνολογίας κινητοποιούνται καθώς βλέπουν σημάδια ανάκαμψης στην ελληνική αγορά. Τα σχέδια της νέας διοίκησης της Hewlett Packard στην Ελλάδα. Οι τάσεις ανάκαμψης στην ελληνική αγορά τεχνολογίας κινητοποιούν και τους διεθνείς ομίλους του κλάδου, που ενεργοποιούν τις θυγατρικές τους έπειτα από αρκετά χρόνια χαμηλών τόνων εξαιτίας της κρίσης. Μάλιστα στελέχη των πολυεθνικών ομίλων στην Ελλάδα που είχαν σκορπίσει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, δηλαδή σε άλλες θέσεις εντός του ίδιου οργανισμού ανά τον κόσμο, επιστρέφουν στη χώρα μας έπειτα από πέντε ή δέκα χρόνια. Μετά την τελευταία διεθνή αναδιάταξη της HP, η Ελλάδα «άλλαξε γειτονιά» και πλέον ανήκει στον τομέα Νότιας Ευρώπης μαζί με την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Κύπρο κ.ά.

Η ΜΙΚΕΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. στην έκθεση School and Office 2018

Διαβάστε στο ενισχυμένο διπλό τεύχος 78ο Ο.P.C. Magazine & Creative toys που κυκλοφορεί: «Σχολικές τσάντες & Σχολικές σειρές τετραδίων 2018» «Τι θα δούμε στην 7η έκθεση School & Office στην Αθήνα (05-07/05 2018)». …και άλλα πολλά θέματα.

Μαζί κυκλοφορεί & το ένθετο περιοδικό

«Υλικά Ζωγραφικής»

Η εταιρεία ΜΙΚΕΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. θα λάβει μέρος στην έκθεση School and Office 2018, που θα διεξαχθεί στο MEC από 5-7 Μαΐου 2018, στο περίπτερο Β7. Εκεί οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να δουν από κοντά όλα τα νέα προϊόντα των εταιρειών που αντιπροσωπεύει η ΜΙΚΕΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. στην Ελλάδα.

Η ΑΡΡΗΤΟ STATIONARY ΜΟΝ. Ε.Π.Ε. στην έκθεση School and Office 2018 Η εταιρεία ΑΡΡΗΤΟ STATIONARY ΜΟΝ. Ε.Π.Ε. θα λάβει μέρος στην έκθεση School and Office 2018, που θα διεξαχθεί στο MEC από 5-7 Μαΐου 2018, στο περίπτερο Α18-19. Εκεί οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να δουν από κοντά όλα τα νέα προϊόντα των εταιρειών που αντιπροσωπεύει η ΑΡΡΗΤΟ STATIONARY ΜΟΝ. Ε.Π.Ε. στην Ελλάδα.

Οι πωλήσεις χαρτοπωλείου αποδυναμώνουν και πάλι τη BIC. Η βελτίωση στα είδη χαρτοπωλείου της BIC στα τέλη του περασμένου έτους φαίνεται ότι ήταν βραχύβια, καθώς τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου δείχνουν ότι αναμένεται ένα ακόμη δύσκολο τρίμηνο. Για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2018, οι πωλήσεις του τομέα μειώθηκαν κατά 8,3% σε ευρώ 151,8 εκατ. ($ 182,5 εκατ.) - αλλά αυξήθηκαν κατά 2% σε συγκριτική βάση - καθώς η μεταβλητότητα της αγοράς συνεχίστηκε. Παρόλα αυτά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της BIC, Bruno Bich, δήλωσε ότι οι πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο ήταν ενθαρρυντικές. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη ήταν επίπεδες με ελαφρά πτώση στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, αντισταθμίζονται εν μέρει από τα κέρδη διανομής στη Νότια Ευρώπη. Στη Βόρεια Αμερική, οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε χαμηλά μεμονωμένα ψηφία χάρη σε μια υψηλή επίδοση στο διαδίκτυο, όπου η παρουσία της BIC συνεχίζει να αυξάνεται. Η Λατινική Αμερική ανέφερε επίσης χαμηλή βελτίωση κατά το ένα ψηφίο, καθώς η ισχυρή συναλλαγή στο Μεξικό αντιστάθμισε ένα ασθενές τρίμηνο στη Βραζιλία λόγω προσαρμογών αποθεμάτων από αρκετούς λιανοπωλητές. Στις περιφέρειες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε διπλά ψηφία χάρη σε μια ισχυρή εποχιακή ζήτηση στη Νότια Αφρική, με αποτέλεσμα την αύξηση των μεριδίων αγοράς. Πέραν της Ινδίας, η θυγατρική της BIC, Cello Pens, ανακοίνωσε χαμηλές εγχώριες πωλήσεις, καθώς συνεχίζει να εξομαλύνει το χαρτοφυλάκιό της και να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας με νέες πρωτοβουλίες μάρκετινγκ. Συνολικά, η BIC Stationery παρουσίασε προσαρμοσμένη αύξηση κέρδους κατά 60% στα 9,6 εκατ., ευρώ. Καθώς η βελτίωση της παραγωγικής αποτελεσματικότητας του ομίλου κατάφερε να αντισταθμίσει το κόστος των πρώτων υλών και τις δυσμενείς επιδράσεις των συναλλαγματικών διακυμάνσεων.

Η ΓΙΟΒΑΣ Α.Ε. (GIM), πρωτοπόρα εταιρεία στον σχεδιασμό, στην κατασκευή και στη διανομή σχολικών ειδών και είδη δώρων έχει τη χαρά να ανακοινώσει τη συνεργασία της με την εταιρεία NICI GmbH αναλαμβάνοντας την αποκλειστική αντιπροσωπεία / διανομή των προϊόντων στο ευρύ πελατολόγιο της (βιβλιοπωλεία, αλυσίδες λιανικής και πολυκαταστήματα). Η εταιρεία NICI με έδρα το Altenkunstadt της Γερμανίας έχοντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και πολυάριθμα license προϊόντα , είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές λούτρινων παιχνιδιών, μπρελόκ , βρεφικών ειδών και ειδών δώρου για όλη την οικογένεια μέσα απο τα 4 κυριότερα brand της (My First Nici, Nicidoos, Theodor Friends, Schlafmutzen & Bean Bags). Η εταιρεία δίνει μεγάλη έμφαση στην άριστη ποιότητα των προϊόντων και τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας. Η συνεργασία των δύο εταιρειών συνδυάζει με μοναδικό τρόπο ένα ευρύ δίκτυο διανομής και προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και σχεδιασμού με στόχο και όραμα την περαιτέρω ανάπτυξη και των δύο εταιρειών.

1

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: OPS PUBLICATIONS, ΚΑΛΛΕΡΓΗ 26-28, 185 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr www.opcmagazine.gr

Δείτε μας στο facebook www.facebook.com/pages/OPC-magazine/601630983234643?ref=stream


04.05.2018 #354

2

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: OPS PUBLICATIONS, ΚΑΛΛΕΡΓΗ 26-28, 185 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr www.opcmagazine.gr

Δείτε μας στο facebook www.facebook.com/pages/OPC-magazine/601630983234643?ref=stream


04.05.2018 #354 Η Hasbro αποκτά τους Power Rangers. Η εταιρεία διασκέδασης αγόρασε τους Power Rangers κι άλλα brands της Saban, μεταξύ των οποίων τα "My Pet Monster" και "Treehouse Detectives", για $522 εκατομμύρια σε μετοχές και φυσικό χρήμα. Η Hasbro προηγουμένως είχε κυνηγήσει και κλείσει μια συμφωνία για τα παιχνίδια των Power Rangers, πληρώνοντας $22,25 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο του 2018. Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι τώρα μέρος της ολικής αγοράς του brand. Ο CEO της Hasbro, Brian Goldman, μίλησε για την "σπουδαία ευκαιρία" να ταιριάξουν τους Power Rangers στα προϊόντα της Hasbro, σε δήλωση του με την ανακοίνωση. "Σύντομα αφότου κλείσαμε την συμφωνία δικαιωμάτων, έγινε ξεκάθαρο ότι τώρα ήταν η στιγμή να ξεκινήσουμε να επενδύουμε στο 'ξεκλείδωμα' των δυνατοτήτων των Power Rangers. Βλέπουμε μια σπουδαία ευκαιρία για τους Power Rangers σε όλο μας το Brand Blueprint, συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών, προϊόντων καταναλωτών, ψηφιακών παιχνιδιών και διασκέδασης", είπε ο Goldman. Ο δημιουργός των Power Rangers, Haim Saban, θα σταθεί ως σύμβουλος στην ανάπτυξη του brand υπό την Hasbro. "Η ηγετική μορφή της Hasbro στην καινοτομία, αφήγηση και διαχείριση των brands την καθιστούν την τέλεια εταιρεία για περαιτέρω παγκόσμια ανάπτυξη των Power Rangers", συνεχίζει ο Goldman. Tα πρώτα προϊόντα της Hasbro για τους Power Rangers θα γίνουν διαθέσιμα την άνοιξη του 2019.

AS Company: Στα 25,95 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι πωλήσεις το 2017.

Το 2017 οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε €25,954 εκατ. έναντι €25,757 εκατ. για τo 2016 σημειώνοντας αύξηση 0,8%. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €4,244 εκατ. έναντι €3,609 εκατ. στην χρήση 2016. Το 2017 ήταν μία ακόμη επιτυχημένη χρονιά για τον Όμιλο της AS Company επιτυγχάνοντας πολύ καλές επιδόσεις σε όλα βασικά οικονομικά μεγέθη, διατηρώντας υψηλά επίπεδα ρευστότητας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα της θυγατρικής Εταιρίας «AS COMPANY CYPRUS LTD» που διένυσε την δεύτερη της χρήση. Ο Όμιλος στην χρήση 2017 παρά τη μικρή βελτίωση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών, είχε σημαντική αύξηση της κερδοφορίας σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Αναλυτικά για το 2017 οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε €25,954 εκατ. έναντι €25,757 εκατ. για τo 2016 σημειώνοντας αύξηση 0,8%. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €4,244 εκατ. έναντι €3,609 εκατ. στην χρήση 2016. Η αύξηση του μικτού κέρδους σε 46,5% σε συνδυασμό με την αποτελεσματική διαχείριση του κόστους πωληθέντων και των εξόδων οδήγησαν στη σημαντική αύξηση των κερδών προ φόρων κατά + 17,6% και των κερδών προ φόρων, τόκων, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά +18,2% σε σύγκριση με τη προηγούμενη χρήση. Αναλυτικά για το 2017 οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε €25,954 εκατ. έναντι €25,757 εκατ. για τo 2016 σημειώνοντας αύξηση 0,8%.

Η Lego βγάζει στο… σφυρί τα τάνκερ της οικογενείας. Την πρόθεσή της να πουλήσει τα πέντε τάνκερ που έχει στην ιδιοκτησία της ανακοίνωσε η Kirk Kapital, το επενδυτικό ταμείο το οποίο ελέγχεται από την οικογένεια Lego (με τα πασίγνωστα, σε όλο τον κόσμο, τουβλάκια), καθώς η συγκεκριμένη δραστηριότητα ήταν ο λόγος που η περυσινή χρήση αποδείχθηκε ζημιογόνος, για πρώτη φορά σε διάστημα τριών ετών. Η Kirk Kapital, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξης των 8 δισ. κορώνων Δανίας (1,3 δισ. δολαρίων), κατέγραψε πέρυσι ζημίες 182 εκατ. κορώνων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του fund. Μάλιστα, η Kirk Kapital απομείωσε την αξία των τάνκερ της κατά 224 εκατ. κορώνες. «Η Kirk Kapital αποφάσισε να σταματήσει τις ναυτιλιακές της δραστηριότητες», ανέφερε σε δήλωσή του ο CEO του fund, Kim Gulstad, προσθέτοντας ότι το ζητούμενο πλέον είναι να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή για να πουλήσουν τα πέντε τάνκερ. Το fund διαχειρίζεται την περιουσία της οικογένειας της Gunhild Kirk Johansen, αδερφής του βασικού ιδιοκτήτη της Lego και δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στη Δανία, του Kjeld Kirk Kristiansen.

Toys ‘R’ Us: Βρήκε αγοραστή στην Κεντρική Ευρώπη. Η Smyths Toys από την Ιρλανδία ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τη χρεοκοπημένη Toys ‘R’ Us για την εξαγορά των 93 καταστημάτων της τελευταίας σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί. Η Smyths ανακοίνωσε την παραπάνω εξέλιξη στη γερμανική ιστοσελίδα της, ενώ μέχρι σήμερα "έτρεχε" 110 καταστήματα σε Βρετανία και Ιρλανδία. Με την τελευταία της κίνηση, ευελπιστεί πως θα επεκτείνει τις επιχειρήσεις της και στην Κεντρική Ευρώπη, με την απόκτηση των καταστημάτων της Toys ‘R’ Us, καθώς και των αντίστοιχων online shops σε Γερμανία, Αυστρία κι Ελβετία. Μέρος της συμφωνίας αποτελεί και η δέσμευση της ιρλανδικής εταιρείας να διατηρήσει όλες τις θέσεις εργασίας (management και προσωπικό καταστημάτων) στις τρεις χώρες.

15η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης Από τις 3 έως και τις 6 Μαΐου στον χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης της ΔΕΘ-HELEXPO. Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), ένας θεσμός που αποτελεί σήμερα τόπο συνάντησης για όλους τους επαγγελματίες και τους φίλους του βιβλίου στη χώρα μας, θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 3 έως και τις 6 Μαΐου στον χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης της ΔΕΘ-HELEXPO. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Slider Xite Το νέο μέλος της οικογένειας Schneider! Εύκολο γράψιμο και εξοικονόμηση πόρων. Η δημοφιλής σειρά Slider απέκτησε ένα νέο μέλος: Το Slider Xite. Η σειρά Slider είναι ήδη γνωστή για την ομαλή και εύκολη γραφή της και θα αποτελέσει έναν εξαιρετικό συνεργάτη στο γραφείο σας. Έχει τις ίδιες ιδιότητες γραφής με τους άλλους Sliders και επιπλέον είναι κατασκευασμένος από 90% βιολογικά πλαστικά. Διαθέτει ένα λαμπερό λευκό στέλεχος με το λογότυπο Schneider να ενσωματώνεται κομψά στο σώμα του στυλό. Η σφραγίδα ποιότητας "Made in Germany" επισημαίνεται επίσης στο προϊόν. Διατίθεται σε μαύρο, μπλε και πράσινο χρώμα μελάνης και είναι αδιάβροχο σύμφωνα με το πρότυπο μελανιού ISO 12757-2. Το Slider Xite είναι εξοπλισμένο με μεταλλικό ανταλλακτικό Refill 710 XB με ανθεκτική στη φθορά ανοξείδωτη μύτη. Το μελάνι στεγνώνει γρήγορα ακόμα και σε λείο χαρτί - και είναι ανθεκτικό όταν τονίζεται με μαρκαδόρο υπογράμμισης. Έχει ένα ανθεκτικό μεταλλικό κλιπ και χάρη στο έξυπνο σύστημα Plug + Play, μπορεί να γεμίσει ξανά εύκολα με κάθε ανταλλακτικό. Το Slider Xite, καθώς και τα άλλα μέλη της οικογένειας Slider, παράγονται αποκλειστικά στη Γερμανία και έχουν μελετηθεί ειδικά για να είναι φιλικά προς το περιβάλλον. To λευκό είναι το νέο πράσινο. Το γυαλιστερό άσπρο στυλό Slider Xite εκπλήσσει με ένα σημαντικό μοναδικό χαρακτηριστικό (USP): Είναι κατασκευασμένο από βιολογικά πλαστικά. Η ποσότητα 90% βιολογικής βάσης του στυλό επιβεβαιώθηκε από το DINCertco, ένα ανεξάρτητο ίδρυμα πιστοποίησης του ομίλου TÜV Rhineland και του γερμανικού ινστιτούτου τυποποίησης DIN. Τα βιολογικά πλαστικά προέρχονται από ανανεώσιμες πρώτες ύλες (RRM). Αυτά περιλαμβάνουν το άμυλο καλαμποκιού, το ζαχαροκάλαμο ή τα τεύτλα, τα φυτικά έλαια όπως το καστορέλαιο και η κυτταρίνη από βαμβάκι ή ξύλο. Τα βιολογικά πλαστικά που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα μας, δεν παρουσιάζουν μειονεκτήματα σε σύγκριση με παρόμοια προϊόντα κατασκευασμένα από συμβατικό πλαστικό με βάση τα ορυκτά καύσιμα. Αυτό οφείλεται στο ότι τα βιολογικά πλαστικά που χρησιμοποιούμε είναι ειδικά σχεδιασμένα και τροποποιημένα για τις εφαρμογές μας. Νοιαζόμαστε. Για δεκαετίες, η προστασία του περιβάλλοντος και η κοινωνική ευθύνη έχουν σταθεροποιηθεί στην πολιτική της εταιρείας Schneider. Από το 1998 και ως πρώτη εταιρεία στον κλάδο, η Schneider εφαρμόζει μια επαγγελματική περιβαλλοντική πολιτική σύμφωνα με το αυστηρότερο σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης παγκοσμίως - το EMAS. Υποστήριξη πωλήσεων. Η Schneider προσφέρει μια ελκυστική προβολή για να υποστηρίξει τους μεταπωλητές στην παρουσίαση και τις πωλήσεις του νέου μέλους της οικογένειας Slider. Το σταντ περιλαμβάνει 15 x μπλε,10 x μαύρα, 3 x κόκκινα και 2 x πράσινα Slider Xite. Θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε από κοντά όλα τα προϊόντα της εταιρείας Schneider στην έκθεση School and Office 2018, στο MEC Παιανίας, 5-7 Μαΐου 2018.

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: OPS PUBLICATIONS, ΚΑΛΛΕΡΓΗ 26-28, 185 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr www.opcmagazine.gr

3 Δείτε μας στο facebook www.facebook.com/pages/OPC-magazine/601630983234643?ref=stream


04.05.2018 #354

4

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: OPS PUBLICATIONS, ΚΑΛΛΕΡΓΗ 26-28, 185 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr www.opcmagazine.gr

Δείτε μας στο facebook www.facebook.com/pages/OPC-magazine/601630983234643?ref=stream


04.05.2018 #354 Athens Urban Picnic: The book Edition - Μια ολοήμερη δράση με βιβλία, μουσική, σινεμά και πικνίκ. Το Σάββατο 5 Μαΐου παίρνουμε τα βιβλία, τους αγαπημένους μας ανθρώπους και το καλαθάκι του πικνίκ και πάμε να διαβάσουμε όλοι μαζί στην πλατεία Κοτζιά. Ο En Lefko 87.7 και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση γιορτάζουν την αναγγελία της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018 από την UNESCO και διοργανώνουν ένα πικνίκ με θέμα το βιβλίο στην καρδιά της πόλης. Το Σάββατο 5 Μαΐου, λοιπόν, από τις 11.00 μέχρι τις 22.00, η Πλατεία Κοτζιά φιλοξενεί το Athens Urban Picnic: The Book Edition, μια ολοήμερη δράση με πολλή μουσική, βιβλία, σινεμά, δράσεις για παιδιά, θέατρο και εμπνευσμένα διαδραστικά παιχνίδια! Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Ραντεβού στο νέο, πράσινο πάρκο της πλατείας Κοτζιά για διάβασμα, μουσική, σινεμά και πολλά παιχνίδια, ξαπλωμένοι στα γρασίδια που θα στρώσουμε ειδικά για το Athens Urban Picnic: The Book Edition. Πληροφορίες αναλυτικά στο enlefko.fm

Αλλαγή ηγεσίας στην Κωτσόβολος. Σε διοικητικές αλλαγές προβαίνει η Κωτσόβολος. Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος μετά από 5 χρόνια πετυχημένης παρουσίας στην Κωτσόβολος ως Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μετακινείται στις κεντρικές υπηρεσίες του Ομίλου Dixons Carphone στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναλαμβάνει τη θέση του Group Chief Customer Officer & CEO Financial Services που συγκεντρώνει όλες τις δράσεις του Ομίλου σε θέματα Consumer insights, Global analytics, Customer Proposition Design, Marketing Communications και Consumer Financial services. Ο κ. Αθανασόπουλος αναλαμβάνει δε και την επίβλεψη όλου του τομέα Πληροφορικής και Τεχνολογικών υποδομών του Ομίλου (CTO). Η μετακίνηση και μετοίκηση αυτή είναι μέρος μίας σειράς αλλαγών που ανακοίνωσε ο Όμιλος με στόχο να ενισχύσει τη διοικητική του δομή υπό τον νέο Group CEO Alex Baldock που ανέλαβε τα ηνία του Ομίλου τον Απρίλιο. Τον κ. Αθανασόπουλο στην Κωτσόβολος διαδέχεται ο κ. Γιάννης Βασιλάκος που μέχρι σήμερα διατελούσε Εμπορικός Διευθυντής της Κωτσόβολος και έχει 20ετή εμπειρία στο λιανικό εμπόριο τεχνολογίας, ενώ τα τελευταία 8 έτη εργάζεται στην Κωτσόβολος έχοντας αναλάβει με επιτυχία καίριες θέσεις συμπεριλαμβανομένου και του Διευθυντή των Καναλιών Πωλήσεων της εταιρείας.

Δύο κολοσσοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία του ρωσικού Amazon. Η μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα Sberbank και ο όμιλος Yandex που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων μια από τις μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο, υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία ενός ιστότοπου ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου στα πρότυπα του Αmazon. «Η συμφωνία αυτή είναι πολύ σημαντική για τη ρωσική αγορά, και για μας και για την εταιρεία Yandex. Εργασθήκαμε για να καταλήξουμε στη συμφωνία αυτή τον τελευταίο χρόνο» δήλωσε ο διοικητής της Sberbank Γκέρμαν Γρεφ. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Yandex Market η αξία της οποίας υπολογίζεται στα 30 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ), θα λάβει επιπλέον 30 δισεκατομμύρια ρούβλια από την Sberbank. Το ποσό αυτό θα διατεθεί για να δημιουργηθεί ένας αξιόπιστος ρωσικός ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου, δήλωσε ο Γκρέφ. Ο διοικητής της Sberbank, είπε χαρακτηριστικά ότι «θέλουμε να οικοδομήσουμε στην βάση της Yandex Market, το ρωσικό Amazon, και ελπίζω πως θα τα καταφέρουμε».

ΓΣΕΒΕΕ: Στο «κόκκινο» 81.000 επιχειρήσεις. Η έλλειψη ρευστότητας και η αδυναμία πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (μμε) στα νέα εργαλεία οικονομικής πολιτικής απειλούν να ακυρώσουν την όποια αισθητή βελτίωση των οικονομικών δεικτών, αφού δεν αμβλύνει τα προβλήματα υπερχρέωσης που εντοπίζονται σε ένα εγκλωβισμένο 25% επί του συνόλου των επιχειρήσεων. Ήδη 81.000 μικρές επιχειρήσεις δηλώνουν ότι έχουν βρεθεί αντιμέτωπες το προηγούμενο εξάμηνο με κατάσχεση ή δέσμευση λογαριασμών για οφειλές, κάτι που οδηγεί το 34,5% των μικρών επιχειρήσεων στη χώρα μας να θεωρεί πιθανό το «λουκέτο» στο προσεχές διάστημα. Τα παραπάνω αποτυπώνονται, μεταξύ άλλων, στην εξαμηνιαία έρευνα του Ινστιτούτου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) που παρουσιάστηκε χθες με θέμα «Το Οικονομικό Κλίμα στις Μικρές Επιχειρήσεις».

ΕΛΣΤΑΤ: Μικρή μείωση τζίρου στο λιανεμπόριο τον Φεβρουάριο. Οριακή μείωση σε σύγκριση με το 2017 σημείωσε ο δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανεμπόριο τόσο σε τρέχουσες όσο και σε σταθερές τιμές, ενισχύοντας την αντίληψη που επικρατεί στον εμπορικό κόσμο περί στασιμότητας στην αγορά. Οι καταναλωτές, παρά τις ελαφρώς μειωμένες τιμές, όπως φαίνεται τόσο από τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή όσο και από τα στοιχεία για τις πωλήσεις στο λιανεμπόριο, εμφανίζονται συγκρατημένοι στις αγορές τους έχοντας υποστεί βαριές απώλειες στο εισόδημά τους. Οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις προσδοκούν μερική βελτίωση της κατάστασης την υπόλοιπη χρονιά, βασιζόμενοι στο πρόωρο καλοκαίρι και στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο κύκλος εργασιών στο λιανεμπόριο (σε τρέχουσες τιμές) υποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2018 κατά 0,4% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2017, ενώ ο δείκτης όγκου μειώθηκε το ίδιο διάστημα κατά 0,1%.

διαΝΕΟσις: Άδικη και αναποτελεσματική η φορολογία στην Ελλάδα - Τι προτείνει Η νέα έρευνα της διαΝΕΟσις, που εκπονήθηκε από το ΙΟΒΕ, χαρτογραφεί τα προβλήματα του ελληνικού φορολογικού συστήματος και προτείνει λύσεις. Όπως αναφέρει η διαΝΕΟσις, το σύστημα φορολογίας εισοδήματος της Ελλάδας είναι άδικο και αναποτελεσματικό. Αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την επιχειρηματικότητα, αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει τις οικονομικές ανισότητες, είναι υπερβολικά περίπλοκο, αλλάζει πολύ συχνά και είναι φτιαγμένο με τρόπο που διευκολύνει τη φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με τον οργανισμό έρευνας και ανάλυσης, μέσα σε οκτώ χρόνια: • Οι έκτακτοι άμεσοι φόροι αυξήθηκαν κατά 94%. • Τα έσοδα από φόρους στην περιουσία επταπλασιάστηκαν. • Οι φόροι στην παραγωγή έφτασαν στο 16,1% του ΑΕΠ το 2015, από 12,7%. • Σήμερα η Ελλάδα είναι τρίτη στη λίστα με τα κράτη-μέλη της ΕΕ με τις υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, και μια από τις χώρες με τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές. Στο ίδιο διάστημα, ωστόσο, τα φορολογικά έσοδα του κράτους μειώθηκαν μόνο κατά 7%. Ο λόγος είναι απλός: Η φορολογία αυξήθηκε δραματικά. Τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση; Σύμφωνα με τη μελέτη: Ο καλύτερος συμβιβασμός μεταξύ οικονομικής αποτελεσματικότητας και οικονομικής δικαιοσύνης μπορεί να επιτευχθεί με έναν φορολογικό συντελεστή στο 20% ή δύο φορολογικούς συντελεστές στο 20% και 25%, με χαμηλότερη έκπτωση φόρου και με ριζική αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας. Πιο συγκεκριμένα, οι προτάσεις πολιτικής στις οποίες καταλήγει η μελέτη, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: Τη μείωση του ύψους (σε 20% - 25%) και του πλήθους (σε δύο το πολύ) των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Τη δραστική μείωση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων το πολύ σε 20%. Τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης με επανεξετάση επιχειρηματικών δαπανών που εκπίπτουν. Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Τη μη επιβολή έκτακτων ή πρόσθετων φόρων στα δηλωθέντα εισοδήματα. Την περαιτέρω διάδοση της χρήσης του πλαστικού χρήματος και της ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Την εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων για τη μη επιβολή κυρώσεων και την ταχεία επίλυση φορολογικών διαφορών. Την αξιολόγηση και απλούστευση της φορολογικής νομοθεσίας. Τη διοικητική αναδιοργάνωση των φορολογικών αρχών με την ενίσχυση του αριθμού των εργαζόμενων στον φορολογικό έλεγχο και τη δημιουργία ηλεκτρονικής φορολογικής διοίκησης.

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: OPS PUBLICATIONS, ΚΑΛΛΕΡΓΗ 26-28, 185 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr www.opcmagazine.gr

5 Δείτε μας στο facebook www.facebook.com/pages/OPC-magazine/601630983234643?ref=stream


04.05.2018 #354

http://www.theobros.gr/categories/7677/alice-scott

http://www.theobros.gr/categories/7677/alice-scott

http://www.theobros.gr/categories/7677/alice-scott

6

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: OPS PUBLICATIONS, ΚΑΛΛΕΡΓΗ 26-28, 185 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr www.opcmagazine.gr

Δείτε μας στο facebook www.facebook.com/pages/OPC-magazine/601630983234643?ref=stream

Officew354  

http://www.opcmagazine.gr/publications/OFFICEW354.pdf

Officew354  

http://www.opcmagazine.gr/publications/OFFICEW354.pdf

Advertisement