Page 1

15.05.2014 #163

E Β Δ Ο Μ Α Δ Ι Α Ι Ο

N E W S L E T T E R

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η Σ

&

Ε Π Ι Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Σ

Σε λειτουργία το νέο ανανεωμένο site της ACI HELLAS Αγαπητοί συνεργάτες, Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, από 12/5 βρίσκεται σε λειτουργία το νέο μας B2B site www.acihellas.gr, με σκοπό να κάνουμε την καθημερινότητά σας και τη συνεργασία μας ακόμη καλύτερη κι ευκολότερη. Στο νέο μας site μπορείτε πλέον να τοποθετείτε τις καθημερινές σας παραγγελίες σε real time με ασφάλεια, πιστότητα κι εγκυρότητα, αφού πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο, σύγχρονο σύστημα Β2Β που εγγυάται σε όλους τους συνεργάτες μας γρήγορες και άμεσες συναλλαγές, δίχως κόπο και κόστος. Μελλοντικά, στόχος μας είναι να εκσυγχρονίσουμε ακόμα περισσότερο το site μας και να σας παρέχουμε, μέσω αυτού, πολλές περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Σκοπός μας είναι να γίνει αναπόσπαστο εργαλείο της καθημερινότητάς σας. Η δέσμευσή μας είναι να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι! Επισκεφτείτε μας, λοιπόν, στο παρακάτω link: www.acihellas.gr Συνδεθείτε σε αυτό χρησιμοποιώντας το e-mail σας ως username (το ίδιο username που είχατε και στο προηγούμενο site δηλαδή) και σε αυτό το e-mail σας θα λάβετε, αν δε τον έχετε ήδη λάβει και τον νέο σας κωδικό. Αν δεν είχατε αποκτήσει κωδικό και δε δουλεύατε με online παραγγελίες από το προηγούμενο site μας, επικοινωνήστε με κάποιον στις πωλήσεις μας για να σας χορηγηθεί κωδικός πρόσβασης ή στείλτε μας μια αίτηση online από το νέο site μας συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην ενότητα ΓΙΝΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ. Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή πληροφορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό μας κέντρο (2111043000), για να σας εξυπηρετήσουμε σχετικά.

H AF ανακοίνωσε ότι κατέκτησε το υψηλότερο ρεκόρ απόδοσης των πωλήσεων της τον Ιανουάριο του 2014 Η AF International, παγκόσμιας φήμης κορυφαία κατασκευάστρια προϊόντων καθαρισμού για υπολογιστές και εξοπλισμό γραφείου, ανακοίνωσε ότι η πορεία και απόδοση των πωλήσεων της σήμερα είναι καλύτερη από ποτέ, με τις παγκόσμιες πωλήσεις να αυξάνονται κατά περισσότερο από 35 % από το 2012. Ο ρυθμός ανάπτυξης της εταιρίας σήμερα είναι ο υψηλότερος σε 72 χρόνια. Μετά τις εντυπωσιακές επιδόσεις στην αγορά της Αγγλίας, την Κίνα και τη Γερμανία, η AF σχεδιάζει να επεκτείνει αυτή η εντυπωσιακή ανάπτυξη μέσω της ανάπτυξης νέων προϊόντων και περαιτέρω διεθνούς επέκτασης και ανάπτυξης των αναδυόμενων αγορών. Ο Ron Jakeman, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, δήλωσε: «το 2013 ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Μας καθιέρωσε παγκοσμίως σε όλες τις αγορές που εξυπηρετούμε, με το αποκορύφωμα είναι ότι έχουμε πουλήσει φέτος περισσότερα προϊόντα από ποτέ στα 72 χρόνια της ιστορίας μας ως ομάδα και από την έναρξη λειτουργίας της AF εδώ και 45 χρόνια. Το λανσάρισμα των νέων προϊόντων μας, σε συνδυασμό με τη λήψη του προτύπου ISO 14001 για το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης της εταιρείας, έχουν δημιουργήσει ένα πραγματικό σάλο γύρω από το σήμα μας, ικανοποιώντας απόλυτα τους πελάτες μας με τις προσφορές μας και συνεργατική προσέγγιση μας. Κοιτάζοντας μπροστά για το 2014, εμείς θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στηρίζοντας τα φιλόδοξα σχέδιά μας για την ανάπτυξη και την προσέγγιση της αγοράς, με έμφαση στις αναδυόμενες τεχνολογίες, την επέκταση των προϊόντων και την ανάπτυξη του πελάτη.»

you.gr: Αναζήτηση αναλωσίμων με το "Supplies 4you" Την νεά υπηρεσία Supplies 4you ανακοίνωσε το you.gr, προκειμένου να βοηθήσει όποιον θέλει γρήγορα και εύκολα, να επιλέξει το καταλληλότερο αναλώσιμο για τον εκτυπωτή ή το πολυμηχάνημά του. Σε τρία βήματα, ο χρήστης του you.gr , επιλέγοντας απλά μάρκα και το μοντέλο του εκτυπωτή του, βρίσκει συγκεντρωμένα όλα τα κατάλληλα για το προϊόν αναλώσιμα, γνήσια και συμβατά, έτσι ώστε να αγοράσει αυτό που τον εξυπηρετεί. Η διαθέσιμη γκάμα αναλωσίμων στο you.gr περιλαμβάνει περισσότερα από 1250 αναλώσιμα, τα οποία χρησιμοποιούνται σε περισσότερα από 1650 εκτυπωτές και πολυμηχανήματα, καλύπτοντας ουσιαστικά όλα τα τρέχοντα και δημοφιλή μοντέλα.

Platinum Partner της HP η Active Computer Systems Η ACTIVE, όντας κορυφαίος συνεργάτης της HP, αποκτά τον τίτλο «HP Platinum Partner» για το έτος 2014. Η εν λόγω κατάκτηση, επιδεικνύει τα υψηλοτέρα επίπεδα τεχνογνωσίας και εμπειρίας στον τομέα printing & computing της HP. Πιο αναλυτικά, στο τομέα του Printing, η ACTIVE είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός συνεργάτης της HP στην Ελλάδα, διαθέτοντας στελέχη με πιστοποιήσεις σχεδόν σε όλες τις προϊοντικές γραμμές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Active, είναι ο μοναδικός Platinum Partner στην Ελλάδα, στον τομέα Printing & Computing. Επιπλέον, η ACTIVE, αποτελεί εξουσιοδοτημένο επισκευαστικό κέντρο της HP (Authorized Service Provider – ASP) κατέχοντας δεκάδες πιστοποιητικά για σχεδιασμό & υποστήριξη λύσεων end-to-end.

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: Κ. ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Δ. ΦΑΛΗΡΕΩΣ 23, 187 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr

www.opcmagazine.gr Διαβάστε στο 53ο O.P.C. Magazine που κυκλοφόρησε: Βασικό αφιέρωμα: Σχολικά Τετράδια Παρουσίαση: ISPA Παρουσίαση: Σεμιναρίων της 5ης ΤΒΜ o.s.s. 2014 Ρεπορτάζ: 5η ΤΒΜ o.s.s. Ρεπορτάζ: School & Office 2014 …και πολλά ακόμη θέματα στο 53ο τεύχος του O.P.C. Magazine.

ΕΛΓΕΚΑ: Επιστροφή στην κερδοφορία Tο Α’ Τρίμηνο του 2014, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) της Ελγέκα, σημείωσαν υπερδιπλασιασμό και ανήλθαν σε € 3,6 εκατ. έναντι € 1,4 εκατ. το προηγούμενο έτος, ενώ τα Κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε € 0,1 εκατ. έναντι Ζημιών € 2,0 εκατ. τη συγκρίσιμη περίοδο. Τα Καθαρά μετά φόρων Κέρδη του Ομίλου, υπήρξαν θετικά ύψους € 0,2 εκατ. έναντι Ζημιών ύψους € 3,7 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τα Αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας υπήρξαν θετικά και ανήλθαν σε € 0,1 εκατ. έναντι Ζημιών ύψους € 3,7 εκατ. τη συγκρίσιμη περίοδο. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το Α’ τρίμηνο του 2014 διαμορφώθηκε στα € 69,5 εκατ. έναντι € 73,2 εκατ. τη συγκρίσιμη περίοδο του 2013, παρουσιάζοντας πτώση κατά 5,0%, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας. Σε επίπεδο τομέων δραστηριότητας, ο Όμιλος ΕΛΓΕΚΑ επέτυχε να αυξήσει σημαντικά την κερδοφορία του στον τομέα της Εμπορίας καταναλωτικών αγαθών, ως συνέπεια της μεταβολής του επιχειρησιακού μοντέλου της θυγατρικής του «ARISTA A.E.B.E.» και του συνακόλουθου περιορισμού των ζημιών της. Ο εξαγωγικού προσανατολισμού τομέας της βιομηχανικής παραγωγής τροφίμων, συνεχίζει να παρουσιάζει έντονη ανοδική πορεία και αποτελέσματα, ενώ δυναμική παραμένει η παρουσία στον τομέα των «logistics», στον οποίο ο Όμιλος κατέχει ηγετική θέση στην Ελληνική αγορά, τονίζεται στην ανακοίνωση.

1


15.05.2014 #163

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: Κ. ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Δ. ΦΑΛΗΡΕΩΣ 23, 187 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr

2


15.05.2014 #163

Άδοξο τέλος για Publicis-Omnicom Εννέα μήνες μετά την ανακοίνωση του deal για την ύψους 35 δις δολαρίων «συγχώνευση ίσων» Publicis Groupe και Omnicom Group ματαιώνουν την συμφωνία και τερματίζουν τις σχετικές διαπραγματεύσεις. Οι δυο διεθνείς όμιλοι επικοινωνίας, δεν κατόρθωσαν να προχωρήσουν στην ευόδωση της συμφωνίας εξαιτίας «δυσκολιών στην ολοκλήρωση της συναλλαγής μέσα σε ένα εύλογο χρονικό πλαίσιο» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Omnicom. Οι δυο πλευρές έχουν αποδεσμεύσει αλλήλους από οποιαδήποτε υποχρέωση σχετικά με την ακυρωθείσα συγχώνευση και καμία ρήτρα δεν πρόκειται να καταβληθεί, αναφέρει η ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την αρχική συμφωνία εάν κάποιος από τους δυο Ομίλους είχε αποχωρήσει χωρίς αμοιβαία συμφωνία θα έπρεπε να καταβάλλει 500 εκατ. δολάρια στην άλλη πλευρά. Βέβαια, απώλειες υπάρχουν και για τους δυο Ομίλους καθώς η διαδικασία μέχρι σήμερα περιελάμβανε σημαντικά κόστη και δαπάνες. Είναι χαρακτηριστικό πως η Omnicom παρουσιάζεται να έχει δαπανήσει περισσότερα από 48 εκατομμύρια δολάρια για φορολογικούς λόγους ακολουθώντας τις διαδικασίες για την συγχώνευση. Η συμφωνία που παρουσιάστηκε στα τέλη Ιουλίου 2013 σαν «συγχώνευση ίσων» θα δημιουργούσε τον μεγαλύτερο όμιλο επικοινωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή αξία της Omnicom υπολογιζόταν την δεδομένη στιγμή αυτή την στιγμή στα 16,8 δις δολάρια ενώ εκείνη της Publicis στα 15,7 δις δολάρια. Με βάση τα παραπάνω, η συγχώνευση μεταξύ Publicis και Omnicom, λοιπόν, αναμενόταν να εκτοπίσει από την πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς τον σημερινό leader: το WPP Group. Ο νέος όμιλος υπολογιζόταν πως θα άξιζε περίπου 30 δις δολάρια και θα κατέγραφε ετήσιο τζίρο που θα κυμαίνεται περί τα 23 δις δολάρια. Σύμφωνα με το Publicis Groupe, η μετοχική σύνθεση του νέου ομίλου θα ήτα ισότιμα (50%-50%) μοιρασμένη μεταξύ Publicis και Omnicom, ενώ το νέο σχήμα θα διατηρούσε τα κεντρικά γραφεία των «δημιουργών» του σε Παρίσι και Νέα Υόρκη. Ο Maurice Lévy, chairman and chief executive του Publicis Groupe και ο John Wren, CEO της Omnicom θα ήταν οι δυο επικεφαλής έχοντας την θέση του co-CEO. Τίποτα από όλα αυτά, όμως, δεν πρόκειται να συμβεί καθώς η απόφαση για την ακύρωση της συγχώνευσης έχει ομόφωνα εγκριθεί από τα Διοικητικά Συμβούλια και των δύο ομίλων.

Η Lexmark International, Inc. ανακοίνωσε την έναρξη προσφοράς για την αγορά της σουηδικής εταιρίας ReadSoft. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ReadSoft τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της προσφοράς της Lexmark. Η ReadSoft αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο λύσεων λογισμικού στον τομέα της αυτοματοποίησης επιχειρησιακών διαδικασιών. Το λογισμικό που αναπτύσσει η εταιρεία αναλύει, ταξινομεί, κατηγοριοποιεί και δρομολογεί έγγραφα, φυσικά & ψηφιακά, με δυνατότητες εισαγωγής διαδικασιών, εγκρίσεων & αποδοχών και εξάγει με αυτοματοποιημένο τρόπο σχετικά δεδομένα, πριν την εναπόθεσή τους σε συστήματα αρχειοθέτησης και αποθήκευσης. Η ReadSoft είναι αναγνωρισμένη για την απρόσκοπτη συνεργασία της με κορυφαία συστήματα ERP, όπως SAP & Oracle, για εφαρμογές που περιλαμβάνουν την επεξεργασία τιμολογίων, την αυτοματοποίηση πληρωμών προμηθευτών & την επεξεργασία παραγγελιών πελατών.

Zημιές για 5η χρονιά αναμένει η Sony Ζημιές αναμένεται να παρουσιάσει για πέμπτη συνεχή χρονιά η Sony, λόγω προβλημάτων στον κλάδο καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική εταιρία, για την τρέχουσα χρήση αναμένει ζημιές 489 εκατ. δολαρίων (50 δισ. γιεν), έναντι των ζημιών 128,37 δισ. γιεν πριν από ένα χρόνο. Τα λειτουργικά κέρδη κατά πάσα πιθανότητα θα είναι 140 δισ. γιεν φέτος, ενώ οι εκτιμώμενες πωλήσεις θα ξεπεράσουν τα 7,8 τρισ.γιεν. Η Sony το Φεβρουάριο είχε ανακοινώσει περικοπές 5.000 θέσεων εργασίας, την πώληση των δραστηριοτήτων προσωπικών υπολογιστών και το διαχωρισμό της μονάδας τηλεοράσεων σε μια ξεχωριστή, πλήρως ελεγχόμενη ωστόσο, μονάδα.

Επέστρεψε στα κέρδη η Sharp Σε κερδοφόρο τροχιά κατάφερε να επιστρέψει η Sharp, ύστερα από τρία διαδοχικά έτη ζημιών, με τα κέρδη της να είναι μάλιστα υπερδιπλάσια των στόχων. Η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 11,6 δισ. γιεν για το οικονομικό έτος που έληξε το Μάρτιο, καθώς οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 18% στα 2,93 τρισ. γιεν, χάρη στην ισχυρή ζήτηση οθονών για έξυπνα κινητά, αλλά και ηλιακών συλλεκτών. Ο πρόεδρος της Sharp, Κoζ Τακαχάσι, δήλωσε αισιόδοξος για το τρέχον έτος και αναμένει τριπλασιασμό των κερδών στα 30 δισ. γιεν.

Οι δύο μεγάλες απειλές για την κερδοφορία της Jumbo Η αύξηση του μεταφορικού κόστους από την Κίνα απειλεί τις εταιρίες που έκαναν χρυσές δουλειές κατά το παρελθόν αλλά μέχρι και πρόσφατα με κύριο γνωστό εκπρόσωπο στην Ελλάδα την Jumbo. Γιατί μπορεί ναι μεν τα Κινέζικα προϊόντα να παραμένουν ανταγωνιστικά από πλευράς τιμών αλλά αυτό το πλεονέκτημα εξανεμίζεται με την αύξηση του μεταφορικού κόστους. Προκειμένου να γίνει αντιληπτή η απειλή του μεταφορικού κόστους αρκεί να αναφερθεί ότι το 2012 το κόστος μεταφορά από την Κίνα στην Ολλανδία ανά 20 πόδια κοντέινερ ήταν 1050 δολάρια και το 2014 εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 1300 με τη Moody's να προβλέπει ότι το επόμενο δωδεκάμηνο το μέσο μέσος κόστος μεταφοράς μπορεί να αυξηθεί σε επίπεδα πολύ υψηλότερα και συγκεκριμένα μπορεί να φτάσει και τα 1700 δολάρια ανά 20 πόδια. Αυτό σημαίνει αύξηση του μεταφορικού κόστους 30% με ανάλογη επίπτωση στην κερδοφορία. Βέβαια προς το παρόν υπάρχει το ισχυρό Ευρώ που σε ένα βαθμό καλύπτει τις απώλειες από το μεταφορικό κόστος αλλά με δεδομένη την ποσοτική χαλάρωση που αναμένεται από την ΕΚΤ αλλά και τους ρυθμούς ανάπτυξης των ΗΠΑ δεν αποκλείεται υποχώρηση του Ευρώ που θα επιδεινώσει την κατάσταση για εταιρίες που εισάγουν προϊόντα από την Κίνα. Πέρα από τη Jumbo είναι προφανές ότι επηρεάζεται και πλήθος ελληνικών μικρότερων εταιριών που κάνουν εισαγωγές από την Κίνα γεγονός που ουσιαστικά απειλεί το σύνολο της αγοράς. Σημειωτέον ότι και τα επώνυμα προϊόντα παιγνιδιών παράγονται και μεταφέρονται από την Κίνα γεγονός που συνολικά θα αυξήσει τις τιμές των παιγνιδιών επηρεάζοντας και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Πηγή fpress

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: Κ. ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Δ. ΦΑΛΗΡΕΩΣ 23, 187 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr

Ελλάδα: Ο νέος σχολικός χάρτης Ο καινούριος σχολικός χάρτης περιλαμβάνει όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στα οποία επέρχονται αλλαγές από τον Σεπτέμβριο και βρίσκονται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας.- Αναλυτικά τα ονόματα. Οι αλλαγές, όπως δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Τα Νέα, περιλαμβάνουν και τις πρώτες ιδρύσεις σχολείων μετά το 2011, που θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες από τον υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο, αφού προηγουμένως υπογραφούν οι σχετικές αποφάσεις από το υπουργείο Οικονομικών. Με το νέο «Καλλικράτη» στο σχολικό χάρτη αναμένεται να συγχωνευθούν αρκετά δημοτικά, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στην Αττική (κυρίως στην Α' Αθηνών). Δημοτικά θα συγχωνευθούν και σε Β' Αθήνας, Γ' Αθήνας, Δ' Αθήνας και Πειραιά. Επίσης, δημοτικά θα συγχωνευθούν σε Καβάλα, Αχαΐα, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Δυτική Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Λασίθι, Αργολίδα, Μεσσηνία, Βοιωτία και Φωκίδα. Σημειώνεται ότι αρκετά από αυτά είναι συστεγαζόμενα. Συνολικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα ιδρυθούν 6 δημοτικά, 11 Νηπιαγωγεία, 1 Γυμνάσιο, 2 Γενικά Λύκεια, 14 ΕΠΑΛ, 6 λυκειακές τάξεις σε γυμνάσια και 1 Εργαστηριακό κέντρο. Προς κατάργηση πάνε 15 δημοτικά, 30 νηπιαγωγεία, 1 γυμνάσιο, 1 εργαστηριακό κέντρο και 3 ΕΠΑΛ, ενώ θα συγχωνευθούν 64 δημοτικά, 37 νηπιαγωγεία, 8 γυμνάσια λύκεια και 6 ΕΠΑΛ. Ποια σχολεία ιδρύονται σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια. Νηπιαγωγεία: Β' Αθήνας-6ο Διθέσειο Χολαργού, Β' Αθήνας-24ο Διθέσιο Νέας Ιωνίας, Αιτωλοακαρνανίας-ΜονοθέσιοΔρυμού,Αιτωλοακαρνανίας-Μονοθέσι Κυπαρίσσου, Ιωαννίνων-Μονοθέσιο Παπίγκου, Λάρισας, Μονοθέσιο Ελευθέρων, Τρικάλων-Μονοθέσιο Σκεπαρίου, Λασιθίου-7ο Διθέσιο Αγίου Νικολάου, Ρεθύμνης-Μονοθέσιο Αξου, ΡεθύμνηςΜονοθέσιο Αγιάς, Δωδεκανήσου-Μονοθέσιο Αγαθονησίου, Αρκαδίας-Διθέσιο Μερκοβουνίου Δημοτικά Σχολεία: Αχαΐας-Διθέσιο Χαϊκαλίου, Ηλείας-Μονοθέσιο Περσαίνας, Εύβοιας -22ο Εξαθέσιο Χαλκίδας, Αρκαδίας Τριθέσιο Δολιανών, Λακωνίας -6ο Εξαθέσιο Σπάρτης Γυμνάσια -Γενικά Λύκεια: Καβάλας 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης, Αιτωλοακαρνανίας 6ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Αγρινίου, Λάρισας -13ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Λάρισας Επαγγγελματικά Λύκεια: Β' Αθήνας -3ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αμαρουσίου, Ανατολικής Αττικής -3ο Ημερίσιο ΕΠΑΛ Αχαρνών, Ανατολικής Αττικής -Εσπερινό ΕΠΑΛ Ραφήνας, Πειραιά Εσπερινό ΕΠΑΛ Σαλαμίνας Πειραιά 4ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Πειραιά, Αιτωλοακαρνανίας -Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγρινίου, Λευκάδας -Εσπερινό ΕΠΑΛ Λευκάδας, Χαλκιδικής -Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέων Μουδανιών, Ρεθύμνης -2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, Χανίων -Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά, Κυκλάδων -Εσπερινό ΕΠΑΛ Θήραας, Μεσσηνίας -Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας, Βοιωτίας -Εσπερινό ΕΠΑΛ Λιβαδειάς Νέες τάξεις Γενικού Λυκείου προσαρτημένες στα Γυμνάσια της έδρας τους ιδρύονται: Καβάλας -Α-Β-Γ Μουσικό Γυμνάσιο Καβάλας, Αρτας -Γ Μουσικό Γυμνάσιο Αρτας, Πρέβεζας Β Μουσικό Γυμνάσιο Πρέβεζας, Καρδίτσας -Α Ημερήσιο Γυμνάσιο Μαγούλας, Δυτικής Θεσσαλονίκης Α 3ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Λαγκαδά, Ηρακλείου Δ Εσπερινό Γυμνάσιο Τυμπακίου Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια που καταργούνται Λακωνίας -1ο Εσπερινό Γυμνάσιο Σπάρτης Επαγγελματικά Λύκεια Δωδε-

κανήσου 20 ΕΚ Ρόδου, Κυκλάδων 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Κύθνου, Κορινθίας 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Ζευγολατιού, Λακωνίας 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Γλυκόβρυσης.

3


15.05.2014 #163

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: Κ. ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Δ. ΦΑΛΗΡΕΩΣ 23, 187 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr

4


15.05.2014 #163 Η Lyreco UK επεκτείνει το στόλο της Η Lyreco UK έχει επεκτείνει το συμβόλαιό της για τις υπηρεσίες διαχείρισης στόλου οχημάτων με την εταιρεία προμήθειας οχημάτων Fraikin. Βάσει της νέας συμφωνίας, η Fraikin θα παράσχει 82 επιπλέον φορτηγά επιπροσθέτως στα 77 οχήματα Fraikin που χρησιμοποιούνται ήδη από τη Lyreco. Για να αυξηθεί η οικονομία καυσίμων και να επιτευχθούν οι οικολογικοί στόχοι μείωσης του αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα της Lyreco κατά 20% έως το 2017, τα οχήματα θα έχουν όριο ταχύτητας 62 μίλια την ώρα.

Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο ηλεκτρονικό εμπόριο Αλλάζει το τοπίο στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι μεγάλες αλλαγές έρχονται από τις 13 Ιουνίου στις συναλλαγές μας με τα ηλεκτρονικά καταστήματα> Το υπουργείο Ανάπτυξης με ρυθμίσεις προωθεί τη μεγαλύτερη ασφάλεια των συναλλαγών αλλά και την ποιότητα του εμπορεύματος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας in.gr, οι νέοι κανόνες αφορούν την πολιτική επιστροφής ενός προϊόντος, τις υποχρεώσεις του εμπόρου αλλά και τα δικαιώματα του καταναλωτή. Τα σημαντικότερα σημεία όπως αναφέρει η ιστοσελίδα είναι τα εξής * Ο καταναλωτής έχει στη διάθεση του 14 ημερολογιακές ημέρες για να υπαναχωρήσει σε περίπτωση που έχει κάνει αγορά εξ αποστάσεως και χωρίς να χρειάζεται να αναφέρει το λόγο για την απόφαση του. Η μοναδική επιβάρυνση θα είναι τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή του προϊόντος, ενώ ο προμηθευτής οφείλει να επιστρέψει τα χρήματα συμπεριλαμβανομένου των εξόδων αποστολής. Αυτό θα πρέπει να γίνει εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποία ενημερώθηκε από τον καταναλωτή ότι υπαναχωρεί. Σε περίπτωση που ο προμηθευτής δεν έχει ενημερώσει τον καταναλωτή για το δικαίωμα υπαναχώρησης, τότε η προθεσμία αυξάνει από τις 14 ημέρες στους 12 μήνες. * Το προϊόν πρέπει να έχει παραδοθεί εντός 30 ημερών από την παραγγελία * Σε περίπτωση κακής χρήσης του προϊόντος, ο καταναλωτής ευθύνεται για τυχόν μείωση της αξίας του. Αν δηλαδή προχώρησε σε άνοιγμα της συσκευασίας και αυτό λειτουργεί, κάτι τέτοιο δε σημαίνει ότι μειώνει την αξία του. * Υποχρέωση του ηλεκτρονικού καταστήματος για πλήρη ενημέρωση του τελικού κόστους του προϊόντος ή της υπηρεσίας. Ο καταναλωτής δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει οποιαδήποτε άλλη δαπάνη αν δεν έχει προηγηθεί αναλυτική πληροφόρηση από το κατάστημα. * Σε περίπτωση πληρωμής με πιστωτική κάρτα, απαγορεύεται να επιβαρύνονται οι καταναλωτές με επιπλέον κόστος. * Παροχή ειδικής προστασίας των καταναλωτών σε περίπτωση συμβάσεων που συνάπτονται δια τηλεφώνου. Πλέον η προφορική συναίνεση δεν είναι αρκετή και για να είναι έγκυρη η σύμβαση ο καταναλωτής θα πρέπει να υπογράψει την αποδοχή της.

«Το προφίλ του σημερινού αναγνώστη»: Γυναίκα, που διαβάζει ελαφρά λογοτεχνία, διαμένει σε λαϊκές συνοκίες και δανείζεται βιβλία Ο σημερινός αναγνώστης είναι γυναίκα, διαβάζει ελληνική λογοτεχνία, δανείζεται βιβλία από τις βιβλιοθήκες (ειδικά αυτές των λεγόμενων “υποβαθμισμένων” περιοχών), δανείζεται περισσότερο απ' ό,τι τα προηγούμενα χρόνια- παρά αγοράζει βιβλία (η οικονομική κρίση μείωσε και την αγορά βιβλίου) και ζητά από τις βιβλιοθήκες να ανανεώνουν το περιεχόμενο τους με περισσότερα βιβλία της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνικής παραγωγής. Το συμπέρασμα προκύπτει από την πολύωρη συζήτηση, με θέμα “Τι διαβάζουμε, πώς διαβάζουμε. Το προφίλ του σημερινού αναγνώστη”, που διοργάνωσε χθες στη Θεσσαλονίκη το περιοδικό “Ο Αναγνώστης” στις εγκαταστάσεις της 11ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την κίνηση των δημοτικών βιβλιοθηκών της Θεσσαλονίκης (στην τριακονταετία 1982-2012) και την επεξεργασία τους: - Το 75% των αναγνωστών είναι γυναίκες. - Η πλειονότητα των αναγνωστών βιβλίων από δημοτικές βιβλιοθήκες, είναι κάτοικοι των εργατικών (δυτικών) συνοικιών και κυρίως μετανάστες (με καταγωγή από την Αλβανία, τη Γεωργία, τη Βουλγαρία κ.λπ.) -Το 67% των βιβλίων που δανείζονται αφορούν κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας και κυρίως της λεγόμενης “pop culture” (στην πρώτη πεντάδα των “ζητούμενων” είναι συγγραφείς, όπως η Χρυσηίδα Δημουλίδου, η Λένα Μαντά, Κάλη Καρατζά κ.λπ.). - Το 31% των ζητούμενων προς δανεισμό είναι βιβλία σύγχρονης ξένης λογοτεχνίας. - Τα παιδιά δανείζονται λιγότερο κι όταν το κάνουν προτιμούν βιβλία του... Χάρι Πότερ. - Η κίνηση στις δημοτικές βιβλιοθήκες κορυφώθηκε στην τριετία 2009-2012 (με την έναρξη της οικονομικής κρίσης).

Οι Έλληνες καταναλωτές περιορίζουν τη χρήση πιστωτικών καρτών Παρελθόν αποτελεί πλέον για τους Έλληνες το καταναλωτικό μοντέλο των περασμένων δεκαετιών που τους ήθελε να ξοδεύουν αφειδώς τα χρήματά τους για αγορές χρησιμοποιώντας την πιστωτική. Με 1 στους 3 κατόχους να χρησιμοποιούν πιστωτική κάρτα για δαπάνες ύψους έως 50 ευρώ και τη μέση μηνιαία δαπάνη να προσεγγίζει μόλις τα 104 ευρώ, το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει, σύμφωνα και με την τελευταία έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (με την υποστήριξη της MasterCard), είναι πως οι Έλληνες εν γένει δεν χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες στις συναλλαγές τους. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα του ΙΟΒΕ με τίτλο "Η επίδραση των προτεινόμενων ρυθμιστικών αλλαγών στα συστήματα πληρωμών με κάρτες: Η αντίληψη των κατόχων καρτών στην Ελλάδα", που διενεργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία έρευνας κοινής γνώμης Public Issue, δείχνει πως κάρτες χρησιμοποιούνται καθημερινά ή εβδομαδιαία μόλις από το 12% των ερωτηθέντων, αν και μόνο το 9% των Ελλήνων κατόχων κάρτας έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα με συναλλαγή τους. Το βασικό πρόβλημα για το 1/3 των ερωτηθέντων ήταν απλά θέμα αποδοχής της κάρτας.

Οι εταιρίες με τα υψηλότερα κέρδη το 2013 -Τί δείχνουν οι πρώτοι ισολογισμοί Έντονη είναι η επίπτωση της κρίσης σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομία, καθώς ο συνολικός κύκλος εργασιών ήταν και πάλι αισθητά μειωμένος, το τελικό καθαρό αποτέλεσμα παρέμεινε ζημιογόνο, οι δε ζημίες διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα και το 2013. Όπως προκύπτει από έρευνα της ICAP, βάσει των πρώτων διαθέσιμων ισολογισμών, από τους επιμέρους τομείς ο μόνος τομέας που εμφάνισε θετικό αποτέλεσμα (κέρδη προ φόρου) για την τελευταία χρήση ήταν το εμπόριο (γεγονός όμως που οφείλεται κυρίως σε μία μεγάλη επιχείρηση με υψηλή κερδοφορία, η οποία και επηρέασε συνολική εικόνα του κλάδου). Από τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα χρήσεως των επιχειρήσεων του δείγματος (1.210 εταιρείες), προκύπτει σημαντική μείωση των συνολικών πωλήσεων, κατά 6,3%, οι οποίες και διαμορφώθηκαν σε €48,25 δισ. περίπου το 2013. Ωστόσο, η αδυναμία περαιτέρω περιορισμού του κόστους πωλήσεων οδήγησε σε πτώση των αντίστοιχων μικτών κερδών με πολύ εντονότερο ρυθμό (-12,9%). Η μεταβολή αυτή ήταν καθοριστική και οδήγησε σε συρρίκνωση του λειτουργικού αποτελέσματος (-69,4%), ενώ ακόμη και η δραστική περικοπή των μη λειτουργικών εξόδων δεν στάθηκε ικανή να ανατρέψει την εικόνα. Συνέπεια των παραπάνω μεταβολών ήταν και πάλι η καταγραφή ζημιών ύψους €684,72 εκατ. το 2013, βελτιωμένων ωστόσο κατά 5,2% έναντι του προηγουμένου έτους. Τέλος, τα κέρδη EBITDA μειώθηκαν κατά 35,8% το τελευταίο έτος. Οι 5 κορυφαίες βάσει κερδοφορίας εταιρείες κατά το 2013 ήταν οι εξής: - FOLLI - FOLLIE Α.Ε. (κέρδη €459,60 εκ., vs ζημιών €3,3 εκ. πέρυσι) - COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. (κέρδη €431,4 εκ., vs €461,2 εκ. πέρυσι) - Ο.Π.Α.Π. ΟΡΓΑΝ. ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε. (κέρδη €190,7 εκ., vs €644,4 εκ. πέρυσι) - JUMBO Α.Ε. (κέρδη €93,2 εκ., vs €97 εκ. πέρυσι) - ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. (κέρδη €83,61εκ., vs ζημιών €12,62 εκ. πέρυσι)

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: Κ. ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Δ. ΦΑΛΗΡΕΩΣ 23, 187 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr

5


15.05.2014 #163

Απολογισμός School & Office 2014 Θετικός είναι ο απολογισμός της 3ης Διεθνής κλαδικής έκθεσης School & Office 2014 που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕΚ Παιανίας από τις 4 έως και τις 7 Απριλίου 2014. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 64 επιχειρήσεις που συμμετείχαν ως εκθέτες, αποκόμισαν σημαντικά οφέλη τόσο από την απευθείας επαφή και ενημέρωση των πελατών τους, όσο νέες επαφές και συνεργασίες που ανέπτυξαν κατά την διάρκεια της έκθεσης. Παρόλο που η έκθεση πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια κρίσιμη οικονομικά και πολιτικά περίοδο για την Ελληνική αγορά, κέρδισε τις εντυπώσεις των εκθετών και των εμπορικών επισκεπτών αναδεικνύοντας, την δυναμική των ελληνικών επιχειρήσεων και δίνοντας αισιοδοξία και ελπίδα στους επαγγελματίες του κλάδου. Ο Σύνδεσμος Προμηθευτών ειδών Χαρτοπωλείου, για μία ακόμα φορά, ανταποκρινόμενος στο καταστατικό σκοπό του, συγχαίρει τις 64 επιχειρήσεις για την συμμετοχή τους, διότι τίμησαν το θεσμό και συνέδραμαν στην επιτυχή διεξαγωγή της έκθεσης. Οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος και η διοργανώτρια εταιρία, κάλυψαν το κόστος διαμονής 300 επισκεπτών της περιφέρειας και βοήθησαν εν γένει για την αυξημένη συμμετοχή των επιχειρήσεων. Δυστυχώς όμως και πάλι, μια μερίδα συναδέλφων παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο χώρο τους στις ίδιες ημερομηνίες της έκθεσης. Κάποιοι δε, «αλίευαν» πελάτες από το εκθεσιακό χώρο του ΜΕΚ. Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής: 1. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε επιχείρησης να πράττει όπως θεωρεί εκείνη καλύτερα, αρκεί αυτό που κάνει να μην βλάπτει τους άλλους. 2. Με δεδομένο το χαμηλό κόστος συμμετοχής στην έκθεση, η παρουσία όλων σε έναν χώρο μπορεί να είναι περισσότερο ωφέλιμη και αποτελεσματική για όλους, αντί αυτό το συνεχές πήγαινε έλα που πιστεύουμε ότι κουράζει κυρίως τους επισκέπτες της έκθεσης. Όπως όλοι γνωρίζουμε «η ισχύς εν τη ενώσει». 3. Τέλος, πιστεύουμε ότι στις πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που προτίθεται να αναλάβει ο Σύνδεσμος, καλό θα είναι να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου, ώστε να γίνει μια μεγάλη ανοικτή συζήτηση με γνώμονα αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν.

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: Κ. ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Δ. ΦΑΛΗΡΕΩΣ 23, 187 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr

6

Officew163  
Officew163  

http://www.opcmagazine.gr/publications/OFFICEW163.pdf

Advertisement