Page 1

02.05.2014 #161

E Β Δ Ο Μ Α Δ Ι Α Ι Ο

N E W S L E T T E R

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η Σ

&

Ε Π Ι Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Σ

www.stixis.gr, Ολοκληρωμένη ενημέρωση για κάθε συνεργάτη Το stixis.gr δεν είναι απλά ένα site. Είναι ένα εργαλείο που κάνει τη συνεργασία μας ακόμα πιο στενή και αποδοτική. Η Stixis Α.Ε. πιστή στο να ακολουθεί τις εξελίξεις στην τεχνολογία και το ίντερνετ δημιούργησε ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα site. Στο stixis.gr θα ενημερωθείτε για όλα τα προϊόντα μας, θα ξεφυλλίσετε όλους τους καταλόγους μας, θα δείτε τις προσφορές μας και τα νέα μας,ώστε να είστε σε θέση ενημερώνετε τους πελάτες σας για ότι τους ενδιαφέρει γύρω από τα προϊόντα μας. Το stixis.gr είναι πάντα στη διάθεσή σας, πάντα ενημερωμένο, πάντα καινοτόμο.

Συνεργασία Ματαλών Α. Τζάφου Ε. Α.Ε. με την Schoelleshammer Η Ματαλών προχωρά σε συνεργασία με την εταιρεία Ειδών Χάρτου Schoelleshammer, και σύντομα θα διαθέτει τις γνωστές κατηγορίες ειδικών χαρτιών Σέλερ στην ελληνική αγορά.

H SKAG στηρίζει το 1ο Δημοτικό και 2ο Νηπιαγωγείο Κύμης, που καταστράφηκαν λόγω πυρκαγιάς Την έμπρακτη συμπαράσταση στο 1ο Δημοτικό και στο 2ο Νηπιαγωγείο Κύμης παρέχει η εταιρεία SKAG που δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής χάρτινων ειδών στην Ελλάδα. Το σχολείο υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή το βράδυ της Παρασκευής 4ης Απριλίου 2014, λόγω πυρκαγιάς. Μετά την επείγουσα έκκληση για βοήθεια των γονέων, ηSKAGέσπευσε να συνδράμει στο σχολείο, παρέχοντας την απαιτούμενη γραφική ύλη για την εύρυθμη λειτουργία και διεξαγωγή των μαθημάτων. Επιπλέον η εταιρεία θα στηρίξει και μελλοντικά όσο μπορεί υλικοτεχνικά το σχολείομε μεταχειρισμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πληκτρολόγια, οθόνες και άλλο χρήσιμο μηχανολογικό εξοπλισμό. Στο 1ο Δημοτικό και 2ο Νηπιαγωγείο Κύμης φοιτούν συνολικά 160 παιδιά, μαθητές και νήπια που αυτό το διάστημα φιλοξενούνται προσωρινά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης. Να σημειώσουμε ότι το διατηρητέο κτίριο όπου συστεγάζονταν το 1ο Δημοτικό και το 2ο Νηπιαγωγείο Κύμης καταστράφηκε ολοσχερώς. Το σχολείο μέσω των εκπαιδευτικών, αλλά και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κάνει έκκληση προς όλες τις εταιρίες που διαθέτουν προϊόντα και υλικά να συνδράμουν στην προσπάθεια της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου που καταβάλουν γονείς και εκπαιδευτικοί για την αποκατάσταση των βλαβών.

Pelikan Hubs H Pelikan προσκαλεί όλους τους φίλους της να βρεθούμε από κοντά σε μια διασκεδαστική ενέργεια: Τα Pelikan hubs. Κάθε ένας από εσάς που θα συμμετάσχει σε κάποιο από τα Pelikan hubs, θα λάβει σαν δώρο υποδοχής ένα υπέροχο λαμπερό πράσινο σημειωματάριο που ταιριάζει τέλεια με τον πράσινο στυλογράφο μας M205 Duo. Μάθετε περισσότερα τώρα στο: www.pelikan.com/hubs

Η Pelikan στο Instagram Η Pelikan είναι στο Instagram – και μπορείτε να μας αντιπροσωπεύσετε για μια εβδομάδα! Είστε απόλυτα παθιασμένοι και ενθουσιώδης με τα χειρόγραφα; Δηλώστε τώρα την εγγραφή σας στο #beingPelikan. Για μια εβδομάδα, για έναν από τους φίλους μας, θα κάνουμε re-post όλες τις φωτογραφίες του Instagram στο επίσημο μας @pelikan_international channel. www.pelikan.com/beingpelikan

Διακάκης Εισαγωγική Α.Ε.: Συμμετοχή στην διεθνή εμπορική έκθεση School & Office Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η παρουσία της Διακάκης Εισαγωγική Α.Ε. στην 36η Διεθνή Έκθεση School & Office όπου συμμετείχε ως εκθέτης. Ένα περίπτερο φωτεινό και γεμάτο χρώματα, αποτέλεσε το σημείο συνάντησης για ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Οι εντυπώσεις και τα σχόλια που αποκομίσαμε σε ότι αφορά την παρουσία, αλλά και την γκάμα των προϊόντων μας, ήταν ιδιαίτερα θετική και υποσχόμενη, γεγονός που μας βοηθά να συνεχίζουμε αδιάκοπα με στόχο την μέγιστη ικανοποίηση των πελατών μας. Η Διεθνής Έκθεση School & Office αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες διοργανώσεις στο χώρο γι αυτό και σκοπός της παρουσίας μας είναι η επαφή με το υπάρχον πελατολόγιο αλλά και η διεύρυνση του καθώς και η παρουσίαση όλης της γκάμας των προϊόντων μας. Στόχοι που επιτύχαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση. Η Διεύθυνση και το Τμήμα Πωλήσεων, ευχαριστεί φίλους και συνεργάτες που παρευρέθηκαν σε αυτήν μας την συμμετοχή και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: Κ. ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Δ. ΦΑΛΗΡΕΩΣ 23, 187 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr

www.opcmagazine.gr Διαβάστε στο 53ο O.P.C. Magazine που κυκλοφόρησε: Βασικό αφιέρωμα: Σχολικά Τετράδια Παρουσίαση: ISPA (International Stationery Press Association) Παρουσίαση: Παρουσίαση σεμιναρίων της 5ης ΤΒΜ o.s.s. 2014 Ρεπορτάζ: 5η ΤΒΜ o.s.s. 2014 Ρεπορτάζ: School & Office 2014 …και πολλά ακόμη θέματα στο 53ο τεύχος του O.P.C. Magazine.

Η Stixis Α.Ε. Χορηγός του 13ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Παραμυθιού Η Stixis Α.Ε., εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος στην ελληνική αγορά της Papermate, είναι χορηγός του 13ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Παραμυθιού, που διοργανώνει το site kidsfun.gr και το περιοδικό Kids Fun. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν 20.000 παιδιά από 220 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, τα οποία καλούνται να γράψουν παραμύθια μέσα από αφορμές που τους δίνουν γνωστοί Έλληνες συγγραφείς. Μέσα από αυτή την υπέροχη διαδικασία, τα παιδιά απογειώνουν τη φαντασία τους και ταξιδεύουν στο φανταστικό κόσμο των παραμυθιών. Τα παιδιά μαζί με το τετράδιο συμμετοχής τους, που περιέχει καταχώριση με τα πιο δημοφιλή προϊόντα της Papermate, παρέλαβαν ως δώρο και ένα στυλό Papermate. Οι βραβεύσεις για τα καλύτερα παραμύθια γίνονται μετά το τέλος του Διαγωνισμού σε μια λαμπρή εκδήλωση που κάθε χρόνο περιλαμβάνει θεατρική παράσταση την οποία επιμελείται η κα Κάρμεν Ρουγγέρη.

1


02.05.2014 #161

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: Κ. ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Δ. ΦΑΛΗΡΕΩΣ 23, 187 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr

2


02.05.2014 #161

Νέο μέλος για την School & Office είναι η Fila Hellas Μια από τις πιο γνώριμες εταιρείες στην ιστορία των σχολικών ειδών, κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της στην έκθεση School & Office, με μια επιτυχία, εφάμιλλη του πιο θερμού καλωσορίσματος. Η ιταλική εταιρεία Fila, με ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων και με τα πιο αξιόπιστα brands: Giotto, Giotto bebe, Tratto, Lyra, Das σας παρουσιάζει μια πλούσια γκάμα προϊόντων μέσα από ένα περίπτερο, που κλέβει όλες τις εντυπώσεις. Η εμπειρία της εταιρίας πάνω στον χώρο, αλλά και η αγάπη των ανθρώπων της για προσφορά ασφάλειας και ποιότητας, αποτελεί μια υποσχόμενη αρχή, γεμάτη χαρά για δημιουργία. Σκοπός της παρουσίας μας, δεν είναι μόνο η επαφή με τους ήδη υπάρχοντες πελάτες, αλλά και η γνωριμία μας με καινούριους, όπως επίσης και η παρουσίαση όλων των προϊόντων, τα οποία ανανεώνονται και εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς. Σκοπός που αποκομίσαμε, με ιδιαίτερη ικανοποίηση και επιτυχία. Η Διεύθυνση και το Τμήμα Πωλήσεων σας ευχαριστούν θερμά που τιμήσατε με την παρουσία σας το περίπτερό μας.

Αύξηση τζίρου 3,7% για τη Westnet Distribution Εδραίωση κερδοφορίας αποτυπώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Westnet Distribution Α.Ε., μέλος του Ομίλου Olympia Development του Πάνου Γερμανού. Η υλοποίηση νέας στρατηγικής με βασικούς άξονες την επίτευξη αποκλειστικών συνεργασιών, την διεύρυνση του πελατολογίου και τη στόχευση σε κερδοφόρες κατηγορίες, είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 3,7% σε σχέση με το 2012. Σημειώνεται ότι σε επίπεδο πωλήσεων η αύξηση του κύκλου εργασιών σε σχέση με το 2012 ξεπέρασε το 33% σε συγκρίσιμη βάση. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις για το 2013 ανήλθαν σε €48.150 εκατ., το συνολικό EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) διαμορφώθηκε στα €1.145 εκατ., ενώ τα κέρδη προ φόρων (EBT) ανήλθαν σε €480 χιλ. από ζημιές συνολικού ποσού €2.066 χιλ. κατά το 2012. Παράλληλα η εταιρία ολοκλήρωσε την αναδιάρθρωση και την αποπληρωμή των δανείων της.

H A&G Paper στην School & Office H A&G Paper συμμετείχε με επιτυχία για ακόμη μια φορά στην καταξιωμένη πλέον έκθεση School & Office 2014 που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας 4-7/4/2014. Η εταιρεία είχε την δυνατότητα να εκθέσει την μεγάλη γκάμα των προϊόντων της από Τετράδια με νέα εντυπωσιακά εξώφυλλα και εμπνευσμένα εικαστικά, τετράδια της μοναδικής πατέντας Magic Clips, τετράδια καρφίτσα ή σπιράλ, βιβλιοδετημένα ή ειδικής επεξεργασίας για κάθε ανάγκη γραφής, λευκά ή ριγέ, καρέ ή seyes, θεματικά, εξηγήσεων, οικολογικά, μουσικής ή ακόμα και ευχολόγια. Επίσης παρουσιάστηκαν Μπλοκ για κάθε ανάγκη (σημειώσεων και σεμιναρίων, κολάζ για χειροτεχνία, ριζόχαρτο, ζωγραφικής, ελεύθερου και τεχνικού σχεδίου), ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα μοντέρνα και χρωματιστά Ημερολόγια και Ατζέντες (ημερησία και εβδομαδιαία, βιβλιοδετημένα και σπιράλ, επιτραπέζια ή πυραμίδες ή τοίχου, πλανογράμματα). Φυσικά από την συλλογή των προϊόντων δεν έλειπαν τα πολύχρωμα Κλασέρ και Ντοσιέ (απλά, δικογραφίας, υποφάκελα, με και χωρίς λάστιχο). Η A&G Paper είχε την δυνατότητα, στο πλήθος των επισκεπτών που την επισκέφτηκαν, να προωθήσει τα νέα αυτά ιδιαίτερα και υψηλής ποιότητας προϊόντα της, ανοίγοντας έτσι με αυτό τον τρόπο στην επιχείρηση νέες ευκαιρίες για συνεργασία. Έτσι σε συνδυασμό με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα εκτύπωσης, κοπής και επεξεργασίας χαρτιού, αλλά και της οργάνωσης και πείρας που η εταιρεία διαθέτει, είναι σε θέση να στοχεύει σε αύξηση των πωλήσεων της διατηρώντας πάντα τα υψηλά στάνταρ της εταιρείας.

Νέα Συνεργασία Public – Retail@Link Τα Public χρησιμοποιούν τις ευέλικτες λύσεις Ηλεκτρονικής Διασύνδεσης e-invoicing & e-ordering EDI της Retail@Link (μέλος του ομίλου Entersoft), για την αυτοματοποίηση της καταχώρησης τιμολογίων & παραγγελιών, με αμοιβαία πλεονεκτήματα στις σχέσεις με τους προμηθευτές της. Συγκεκριμένα, η Retail World A.E. (Public), αυτοματοποιεί την καταχώρηση των εισερχομένων τιμολογίων από τους προμηθευτές της με την ασφαλή και εύχρηστη Cloud Υπηρεσία R@L e-invoicing EDI της Retail@Link. Επιπλέον τα Public, επιθυμώντας να προσφέρουν την ίδια εξυπηρέτηση καιεξοικονόμηση στους προμηθευτές τους, αναλαμβάνουν την ηλεκτρονική αποστολή εξερχομένων παραγγελιών μέσω EDI, με την ασφαλή υπηρεσία R@L e-ordering EDI, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο, τον κύκλο ηλεκτρονικών συναλλαγών EDI.

Νέο μηχανικό μολύβι από την Tombow Ένα νέο μηχανικό μολύβι παρουσιάζει αυτή την άνοιξη η Tombow. Το μολύβι με το όνομα Yula Sha (στα ιαπωνικά σημαίνει “μολύβι ταλάντωσης”) είναι διαθέσιμο σε 4 χρώματα: μπλε, κίτρινο, πράσινο και ροζ. Το συγκεκριμένο μολύβι διαθέτει ένα μηχανισμό ταλάντωσης που το εμποδίζει να κυλάει και να πέφτει από την επιφάνεια εργασίας σας, ενώ η λαβή από καουτσούκ εξασφαλίζει τέλεια και απολαυστική γραφή.

Η AF αποδοκιμάζει τις κακές συνήθειες καθαρισμού στους χώρους εργασίας Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη από την AF International σχετικά με τον καθαρισμό του ψηφιακού εξοπλισμού στους χώρους εργασίας. Η έρευνα αποκάλυψε ότι μόνο το 45,2% των εργαζομένων διακόπτει την εργασία του για να πάρει το γεύμα του έξω από το γραφείο, ενώ συχνά, κατά τη διάρκεια του φαγητού σηκώνουν το τηλέφωνο ή αγγίζουν την οθόνη και το πληκτρολόγιο. Το μέσο που χρησιμοποιούν πιο συχνά για να καθαρίσουν το κινητό ή και να σκουπίσουν την οθόνη είναι το μανίκι ή οποιοδήποτε ρούχο, ενώ μόνο το 13% των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί ένα κατάλληλο πανί καθαρισμού. .

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: Κ. ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Δ. ΦΑΛΗΡΕΩΣ 23, 187 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr

Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2013 Από τη Διεύθυνση Γραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2013, που αφορούν στις εκδόσεις έτους 2012, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου από τον «βραχύ κατάλογο» των υποψήφιων προς βράβευση έργων, μετά από επανειλημμένες συνεδρίες και μακρές συζητήσεις. Παράλληλα όπως επιτάσσει η νέα νομοθεσία που διέπει τον θεσμό των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας (Ν. 3905/2010), δίνεται στη δημοσιότητα το σκεπτικό βράβευσης της αρμόδιας Επιτροπής για κάθε κατηγορία. Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου Απονέμεται κατά πλειοψηφία στην Παππά Ροδούλα για το έργο της με τίτλο «Το παιδί που στο κεφάλι του φύτρωσε ένα δέντρο», εκδόσεις Νεφέλη. Βραβείο Εφηβικού - Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου Απονέμεται ομόφωνα στον Μανδηλαρά Φίλιππο για το έργο του με τίτλο «Ζωή σαν ασανσέρ», εκδόσεις Πατάκη. Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου Απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Κυριτσόπουλο Αλέξη για το έργο του με τίτλο «Βεγγαλικά. Ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Νίκου Εγγονόπουλου», εκδόσεις Ίκαρος και Μουσείο Μπενάκη. Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά Απονέμεται κατά πλειοψηφία στην Αγγελίδου Μαρία για το έργο της με τίτλο «Ιστορίες που τις είπε η θάλασσα», εκδόσεις Μεταίχμιο.

3


02.05.2014 #161

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: Κ. ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Δ. ΦΑΛΗΡΕΩΣ 23, 187 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr

4


02.05.2014 #161

Νέο πρόγραμμα υποστήριξης PC από την Staples Ένα νέο πρόγραμμα υποστήριξης PC κυκλοφορεί από την Staples, μέσω του οποίου διαβεβαιώνεται ότι τα λειτουργικά συστήματα και η προστασία από ιούς είναι πάντα ενημερωμένα. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε προγράμματα του ενός ή των δύο ετών και περιλαμβάνει αναβαθμίσεις, συντήρηση, μεταφορά δεδομένων κι εγκαταστάσεις για νέα και παλιά PC.

Αύξηση κερδών για την Samsung Electronics το πρώτο τρίμηνο Οι πωλήσεις επεξεργαστών συνέβαλλαν στην αύξηση των καθαρών κερδών κατά 5,9%. Λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού στο κλάδο των smartphones, η εταιρεία παρουσίασε μείωση λειτουργικών κερδών. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα $7,3 δις (7,57 τρις γουόν). Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 8.8 τρις γουόν, παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του 3,3%. Τέλος, οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση 1,5% (53,7 τρις γουόν).

Κέρδη 847, 3 εκατ. ευρώ για τη Panasonic Αποχωρεί μετά από επτά χρόνια στην εταιρεία ο CEO της Stora Enso, Jouko Karvinen. Σε σύντομη δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Stora δήλωσε τη λύπη του διοικητικού συμβουλίου για την απόφαση του Karvinen, είπε όμως ότι ο διάδοχός του έχει ήδη βρεθεί. Εν τω μεταξύ, για το πρώτο τρίμηνο του έτους, η Stora ανέφερε ότι οι πωλήσεις της στο τμήμα Εκτυπώσεων και Ανάγνωσης έπεσαν κατά 11% σε σχέση με το προηγούμενο έτος φτάνοντας τα 999 εκατ. ευρώ.

Ξεκινούν την Παρασκευή οι ενδιάμεσες εκπτώσεις Από την Παρασκευή 2 Μαίου έως τις 10 Μαίου θα διαρκέσουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Για το τι ακριβώς ισχύει η ΕΣΕΕ ενημερώνει εμπόρους και καταναλωτές. Συγκεκριμένα: Η ΕΣΕΕ ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του νόμου 4177/2013 πλησιάζει η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του Μαΐου 2014. Επίσης, υπενθυμίζει σε εμπόρους και καταναλωτές ότι κατά το νέο νόμο, η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, δηλαδή οι εκπτώσεις επιτρέπονται πλέον τέσσερις (4) φορές το χρόνο, ως εξής: α) Τακτικές εκπτώσεις: από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου. β) Ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι: το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, η εαρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα ξεκινήσει την 2η Μαΐου 2014 και θα λήξει την 10η Μαΐου. Οι εκπτώσεις αρχίζουν την 2η Μαΐου, λόγω της υποχρεωτικής αργίας της πρωτομαγιάς, η οποία κηρύχθηκε με την Υπουργική Απόφαση 927/204/27-3-2014 του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι οι 10 ημέρες των εκπτώσεων, όπως αναφέρονται στο νόμο είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες, άρα φέτος τελευταία ουσιαστικά ημέρα των εκπτώσεων είναι το Σάββατο, 10 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο προσφορών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η ευκρινής αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών ή των υπηρεσιών. Είναι αυτονόητο ότι, σύμφωνα με τη διατύπωση του νόμου, η χρησιμοποίηση ποσοστού επιτρέπεται πλέον αποκλειστικά για τις εκπτώσεις και απαγορεύεται τόσο για τις προσφορές όσο και για τις προωθητικές ενέργειες. Παράλληλα με τα ως άνω, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4177/2013, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 4 Μαΐου 2014, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εαρινής εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου 2014. Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή, 4 Μαΐου, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (άρθρο 23 ν. 2224/1994). Η ΕΣΕΕ ζήτησε από τους Εμπορικούς Συλλόγους να ενημερώσουν για την επισκεψιμότητα των καταναλωτών και την γενικότερη ανταπόκριση που θα έχει στην κάθε τοπική αγορά η δυνατότητα προαιρετικού ανοίγματος την Κυριακή, 4 Μαΐου. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια οι τουρίστες το 2013 - Αύξηση 16,4% στα έσοδα Αύξηση κατά 16,4% παρουσίασαν τα έσοδα από τον Τουρισμό τη χρονιά που μας πέρασε, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις έφθασαν τα 12,1 δισ. ευρώ από 10,4 δισ. ευρώ που ήταν το 2012. Η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων το 2013 έναντι του 2012 ήταν αποτέλεσμα της αύξησης των αφίξεων ταξιδιωτών κατά 18,7%, ενώ η μέση κατά ταξίδι δαπάνη σημείωσε μείωση κατά 1,9% ή 12 ευρώ και διαμορφώθηκε στα 604 ευρώ. Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΤτΕ, η ταξιδιωτική κίνηση έσπασε το φράγμα των 20 εκατομμυρίων τουριστών, από 17 εκατομμύρια που ήταν το 2012. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση των αφίξεων από τις χώρες της ζώνης του ευρώ κατά 7,9%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 6,3 εκατ. ταξιδιώτες, και δευτερευόντως στην αύξηση των αφίξεων από τις χώρες της ΕΕ των 28 εκτός της ζώνης του ευρώ κατά 6,7% οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 4,2 εκατ. ταξιδιώτες.

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: Κ. ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Δ. ΦΑΛΗΡΕΩΣ 23, 187 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr

Lexmark Secure Content Monitor Η διασφάλιση του απορρήτου των πληροφοριών μέσα σε έναν οργανισμό δεν είναι απλή υπόθεση όπως μπορεί να πιστεύει κανείς. Ακόμα και αν παρακολουθείτε την ηλεκτρονική σας επικοινωνία, είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορούν ή να υπάρχουν διασκορπισμένα έντυπα με σημαντικές πληροφορίες, τα οποία πολύ εύκολα μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές διαρροές πληροφοριών. Μπορεί να συμβεί σε ελάχιστο χρόνο. Όπως για παράδειγμα, όταν μια γραμματέας ξεχάσει ένα άκρως απόρρητο προσχέδιο στον εκτυπωτή/πολυμηχάνημα. Ή όταν ένας υπάλληλος υποκλέψει επαγγελματικά απόρρητα και τα πουλήσει σε έναν κύριο ανταγωνιστή. Ή ακόμα όταν ένας πωλητής σαρώσει το εταιρικό πελατολόγιο προτού αποχωρήσει από την εταιρεία. Με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι διαρροές αποδυναμώνουν την ασφάλεια της επιχείρησής σας, θέτοντας σε κίνδυνο την παραγωγικότητα, τα κέρδη και τη φήμη της. Η λύση Lexmark Secure Content Monitor (LSCM) μπορεί να βοηθήσει. Ελέγχει και παρακολουθεί όλα τα δεδομένα που διέρχονται από μια συσκευή Lexmark και χρησιμοποιεί τεχνολογία OCR (Οπτική Αναγνώριση Χαρακτήρων) για να εκτελέσει λειτουργίες αναζήτησης στοιχείων σε πλήρες κείμενο καθώς και στις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να δείτε όχι μόνο την ψηφιακή εικόνα κάθε εγγράφου που τυπώνεται, αντιγράφεται, σαρώνεται ή αποστέλλεται με φαξ αλλά και να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του συστήματος για την αυτόματη λήψη ειδοποιήσεων όταν εντοπίζονται λέξεις ή φράσεις κλειδιά. Αναλαμβάνοντας δράση για την αποτροπή διαρροής πληροφοριών, μπορείτε να κρατήσετε τα ευαίσθητα έγγραφά σας ασφαλή και στα σωστά χέρια προστατεύοντας έτσι την επιχείρησή σας χωρίς ανησυχίες.

5


02.05.2014 #161

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: Κ. ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Δ. ΦΑΛΗΡΕΩΣ 23, 187 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr

6

Officew161  

http://www.opcmagazine.gr/publications/OFFICEW161.pdf