Page 1

28.03.2014 #156

E Β Δ Ο Μ Α Δ Ι Α Ι Ο

N E W S L E T T E R

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η Σ

&

Ε Π Ι Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Σ

Οι Εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ και η Excel Αφοί Ξανθόπουλοι σε Στρατηγική Συνεργασία Οι Εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ έχουν τη χαρά να ανακοινώσουν τη νέα τους συνεργασία με την εταιρεία Excel Αφοι Ξανθόπουλοι, η οποία αναλαμβάνει τη διανομή των εκδόσεών τους στο κανάλι των Βιβλιοχαρτοπωλείων. Οι εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ έχουν δημιουργήσει σχολή στις πολυτελείς – συλλεκτικές εκδόσεις με θέματα από την ελληνική γραμματεία, την ιστορία και γενικότερα τον πολιτισμό. Διακρίνονται για τις τεκμηριωμένες επιστημονικές εργασίες Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, το μοναδικό φωτογραφικό υλικό και την υψηλών προδιαγραφών εκτύπωση. H εταιρεία Excel Αφοι Ξανθόπουλοι είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος και διανομέας για την Ελλάδα και τη Κύπρο, των προϊόντων γραφής UNI της Mitsubishi Pencil Co., Ltd Ιαπωνίας. Τα προϊόντα της Mitsubishi Pencil, είναι μοναδικά εργαλεία γραφής, από υψηλής ποιότητας υλικά με απαράμιλλης ποιότητας μελάνη, που ξεχωρίζουν για την άριστη απόδοση και την υψηλή αισθητική τους. Τα στυλό UNI-BALL και οι οικολογικοί μαρκαδόροι UNI POSCA, εξελίσσονται καθημερινά και κατασκευάζονται με μοναδικό και ταυτόχρονα μοντέρνο στιλ. Η συνεργασία των δύο εταιρειών συνδυάζει με εξαιρετικό τρόπο το ευρύ δίκτυο διανομής με προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας κι έχει σαν στόχο να φέρει πιο κοντά στους πελάτες των βιβλιοχαρτοπωλείων προϊόντα και εκδόσεις υψηλής ποιότητας κι αισθητικής.

www.opcmagazine.gr Διαβάστε στο 52ο O.P.C. Magazine που κυκλοφoρεί: Αφιέρωμα: Christmasworld, Paperworld & Creativeworld 2014 Παρουσίαση: CANSON: Αξεπέραστη ποιότητα από το 1557 Ρεπορτάζ: Βραβεία ISPA 2014

Η Scholart A.E. διανέμει κατ’ αποκλειστικότητα τα προϊόντα της Πορτογαλικής εταιρείας ANCOR Από τον Μάρτιο 2014 η εταιρεία Scholart A.E. διανέμει κατ’ αποκλειστικότητα για την ελληνική αγορά τα προϊόντα της Πορτογαλικής εταιρείας ANCOR. Το δυναμικό ξεκίνημα γίνεται με χαρτιά περιτυλίγματος σε πολλά μοντέρνα αλλά και κλασικά σχέδια που καλύπτουν κάθε ανάγκη, κάθε ηλικία και κάθε περίσταση. Είναι προϊόντα ποιοτικά και με εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή. Οι πελάτες μας θα έχουν την ευκαιρία να τα δουν από κοντά και να διαπιστώσουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα κατά τη διάρκεια της έκθεσης SCHOOL AND OFFICE 2014.

Αφιέρωμα: Crafting Ideas. Ideas for Craft & Arts, σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία. …και πολλά ακόμη θέματα στο 52ο τεύχος του O.P.C. Magazine.

Lexmark, Συμμετοχή στην Έκθεση ΤΒΜ Η Infolex, επίσημος αντιπρόσωπος της Lexmark International Inc. για την Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, Αλβανία & FYROM συμμετείχε στην έκθεση TBM, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Porto Palace, 14-16 Μαρτίου με προωθητική ενέργεια στο περίπτερο της ΙΑΣΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα πρωτοποριακά προγράμματα συμβολαίων, καθώς και για τα διεθνή βραβεία που έχει κατακτήσει η Lexmark από κορυφαίες εταιρίες αναλυτών. Eπιπλέον, οι τυχεροί που αναδείχθηκαν μετά από κλήρωση για 2 πολυμηχανήματα Lexmark MX310dn είναι οι: Ιωάννης Σίμος & Κώστας Τάνης.

Αλλάζουν οι αγοραστικές συνήθειες του Έλληνα καταναλωτή εν μέσω κρίσης Νέες αγοραστικές συνήθειες αποκτά ο Έλληνας καταναλωτής στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης και γίνεται πλέον πιο ενεργός και προδραστικός στις αγορές του. Τα στοιχεία της πρόσφατης ετήσιας πανελλήνιας έρευνας του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), με δείγμα 2.000 καταναλωτές από όλη την Ελλάδα, αποκαλύπτουν ότι ενώ το 2012/2013 το κύριο ενδιαφέρον του Έλληνα καταναλωτή ήταν η μείωση της σπατάλης και η μείωση των αγορών, πλέον το 2013/2014 έχοντας κάνει αυτές τις μειώσεις, προσπαθεί με έξυπνες λύσεις να εξοικονομήσει χρήματα. Αυτό το επιτυγχάνει ο καταναλωτής κυνηγώντας περισσότερο τις προσφορές, συγκρίνοντας τιμές, επισκεπτόμενος περισσότερα καταστήματα, επιλέγοντας μεγαλύτερες συσκευασίες και κάνοντας πιο συχνές επισκέψεις αγοράζοντας τα απαραίτητα. Στο νέο περιβάλλον, έτσι όπως αυτό διαμορφώνεται, ο Έλληνας καταναλωτής αγοράζει περισσότερα προϊόντα σε προσφορές. Η συντριπτική πλειοψηφία (86%) των καταναλωτών «κυνηγούν» περισσότερο τις προσφορές επωνύμων προϊόντων σε σχέση με το παρελθόν. Επίσης, συγκρίνει περισσότερο τις τιμές ανάμεσα σε διαφορετικά προϊόντα. Το 82% των καταναλωτών είναι πιο προσεκτικοί με τις αγορές τους και ειδικά στα σουπερμάρκετ όπου έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν μεγάλο αριθμό διαφορετικών προϊόντων, είτε αφιερώνει χρόνο στη σύγκριση στο ράφι ή αξιοποιεί τα φυλλάδια, αλλά και το διαδίκτυο, λόγω ευκολίας σύγκρισης. Ποσοστό 76% του κοινού έχει μεταφέρει τις αγορές του σε πιο φθηνές εναλλακτικές λύσεις, είτε επιλέγοντας περισσότερες προσφορές, είτε επιλέγοντας άλλη «μάρκα» με αποτέλεσμα να αγοράζει γενικά πιο φθηνά προϊόντα. Παράλληλα, με τη σύγκριση προϊόντων και τιμών, οι καταναλωτές σε ποσοστό 76% προσανατολίζονται πλέον στην αγορά μεγάλων συσκευασιών προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα.

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: Κ. ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Δ. ΦΑΛΗΡΕΩΣ 23, 187 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr

Πλαίσιο: Αύξηση κερδών 39% και μεριδίου αγοράς το 2013 Το Πλαίσιο παρουσίασε στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών τα αποτελέσματα του έτους 2013. Με αύξηση κερδοφορίας 39% και πωλήσεις μειωμένες κατά 1,4% (σε μια αγορά με πτώση ανάμεσα σε 4% και 10%), πέτυχε διπλή αύξηση: και των κερδών, αλλά και παράλληλη αύξηση του μεριδίου αγοράς. Ο Κώστας Γεράρδος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος απέδωσε αυτά τα αποτελέσματα σε 5 βασικές κινήσεις: • Την εισαγωγή του private brand Turbo-X σε δύο "βαριές" κατηγορίες: των τηλεοράσεων και των κινητών • Τη σημαντική ενίσχυση του Turbo-X στην κατηγορία των tablets • Τη διεύρυνση γκάμας και ενεργειών στα Σχολικά Είδη • Την επένδυση σε τηλεοπτική διαφήμιση για πρώτη φορά στην ιστορία του Πλαισίου.

1


28.03.2014 #156

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: Κ. ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Δ. ΦΑΛΗΡΕΩΣ 23, 187 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr

2


28.03.2014 #156

Canon: Πρωτιά στις ασπρόμαυρες συσκευές γραφείου Την κατάκτηση της πρώτης θέσης για το έτος 2013 στο σύνολο των ασπρόμαυρων πολυλειτουργικών μηχανημάτων γραφείου (MFDs), με μερίδιο αγοράς 21,9%, που ήταν αυξημένο κατά 12% σε σχέση με πέρσι, ανακοίνωσε η Intersys AE, επίσημη αντιπρόσωπος του τομέα Business Imaging and Professional Print της Canon στην Ελληνική αγορά. Παράλληλα, η παραπάνω επίτευξη οδήγησε στη διατήρηση του ήδη υψηλού μεριδίου της Canon (19,5%) στο σύνολο της αγοράς των πολυλειτουργικών μηχανημάτων (ασπρόμαυρων & έγχρωμων) το 2013.

Διακοπή λειτουργίας για το ricardo.gr Tη διακοπή λειτουργίας του site δημοπρασιών ricardo.gr, με ισχύ από την 5η Μαΐου 2014 αποφάσισε ο Όμιλος Naspers. O Oμιλος ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Ricardo Internet Hellas και διαχειρίζεται ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο από websites ηλεκτρονικού εμπορίου (eCommerce) ανά την υφήλιο [στα οποία συγκαταλέγονται τα olx.com, qq.com (Tencent) και Allegro}, αποφάσισε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση μερικών από τις δραστηριότητες του.

Αναπτυξιακή πορεία για τις ηλεκτρονικές αγορές Σύμφωνα με μελέτη της Infobank Hellastat, ο κλάδος των ηλεκτρονικών αγορών στην ελληνική αγορά εμφανίζει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, λόγω των χαμηλότερων τιμών σε σχέση με τα συμβατικά καταστήματα, αλλά και την εξοικείωσης των αγοραστών με την τεχνολογία. Σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία του ELTRUN, το 2012 οι συνολικές πωλήσεις των ελληνικών και ξένων ηλεκτρονικών καταστημάτων σε Έλληνες καταναλωτές ανήλθαν σε 2,9 δις ευρώ, σημειώνοντας άλμα 71% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Κατά τη διάρκεια την περιόδου 2008-2012 οι δαπάνες για on-line αγορές αυξήθηκαν κατά 55,2% ετησίως (κατά μέσο όρο), ρυθμός που αποτελεί έναν από τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ΕΣΗΕ) εκτιμά ότι το παραπάνω μέγεθος το 2013 θα προσεγγίσει τα 3,5 δις ευρώ, γεγονός που μεταφράζεται σε περαιτέρω άνοδο της τάξης του 20%-25%. Οι on-line καταναλωτές το 2013 ανήλθαν σε περίπου 2,2 εκατ. από 1,9 εκατ. το 2012, αποτελώντας το 35% των χρηστών του διαδικτύου, σε σχέση με 70% στη Δυτική Ευρώπη. Αναφορικά με το πρώτο εννεάμηνο του 2013, οι online καταναλωτές πραγματοποίησαν τουλάχιστον μια αγορά που σχετιζόταν κατά κύριο λόγο με τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες σε ποσοστό 74%, ενώ ακολούθησαν οι κατηγορίες της διαμονής σε καταλύματα (67%), εξαρτημάτων και εξοπλισμού Η/Υ (65%), ειδών ένδυσης και υπόδησης (57%), κρατήσεων για εισιτήρια θεαμάτων (56%), βιβλίων (51%) κ.λπ.

Πτώχευση κήρυξε η Ολλανδική ACI Supplies Πτώχευση κατόπιν δική της αιτήσεως κήρυξε η ευρωπαϊκή (μητρική) εταιρεία διανομής ειδών πληροφορικής και ειδών γραφείου ACI Supplies σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο. Παρά το γεγονός ότι δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα οι λόγοι που την οδήγησαν στην πτώχευση, στην αγορά φημολογείται ότι αντιμετώπισε, για κάποιο χρονικό διάστημα, προβλήματα στην εξυπηρέτηση πελατών μετά την αλλαγή του βασικού κέντρου διανομής της το περασμένο έτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές από τις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου ανά την Ευρώπη θα συνεχίσουν κανονικά τη δραστηριότητά τους. Η ACI Supplies είχε σημειώσει τα τελευταία χρόνια σημαντική άνοδο, με αυξανόμενες πωλήσεις πάνω από τα 750 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ είχε επεκταθεί σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές.

Οι Ricoh, Xerox και Lexmark αρχίζουν μάχη για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας Οι Ricoh, Xerox και Lexmark ένωσαν τις δυνάμεις τους και υπέβαλαν αναφορές με στόχο την καταπολέμηση των απαιτήσεων σχετικά με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας από την εταιρεία MPHJ Technology Investments. Οι τρεις εταιρείες ζητούν από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών να επανεξετάσει δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με την σάρωση εγγράφων. Η MPHJ φέρεται να έχει στείλει επιστολές σε πελάτες των τριών εταιρειών ισχυριζόμενη παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και ζητώντας περίπου $ 1.000 ανά εργαζόμενο για τη χορήγηση αδειών. Σε κοινή τους δήλωση, οι εταιρείες δήλωσαν: «Η Ricoh, η Xerox και η Lexmark έχουν σαφείς θέσεις σχετικά με την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι αξιώσεις περί προσβολής των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και οι απαιτήσεις αδειοδότησης της MPHJ είναι αβάσιμες. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να ληφθούν μέτρα για την προστασία των πελατών μας και των δικτύων αντιπροσώπων μας από αυτές τις επιπόλαιες διεκδικήσεις."

Οι αλλαγές στην αγορά με το πολυνομοσχέδιο Πενήντα είναι οι αλλαγές της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που περνάνε στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί την Κυριακή και αφορούν τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά. Οι αλλαγές στην αγορά αφορούν τα εξής: ΦΑΡΜΑΚΑ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ: •Καταργούνται οι ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων, ενώ διατηρούνται τα πληθυσμιακά κριτήρια. •Καταργείται το ελάχιστο ποσοστό 50% που έπρεπε να κατέχει ο αδειούχος φαρμακοποιός στην κοινή εταιρεία με άλλο φαρμακείο ή φαρμακαποθήκη. Τα ποσοστά συμμετοχής σε εταιρείες φαρμακείων ή φαρμακαποθηκών θα καθορίζονται στο εξής ελεύθερα. •Επιτρέπεται σε φαρμακοποιούς να ιδρύουν ή να διευθύνουν περισσότερα του ενός φαρμακεία. •Αίρεται η απαγόρευση της συστέγασης φαρμακείων ή φαρμακοποιών με άλλα καταστήματα. •Καταργείται το ελάχιστο εμβαδόν φαρμακαποθήκης και του χώρου εξυπηρέτησης του κοινού (φαρμακοπωλείο) σε περιπτώσεις συστέγασης φαρμακείων. •Απελευθερώνονται προς τα κάτω οι τιμές των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), με κατάργηση του εγγυημένου περιθωρίου κέρδους των φαρμακείων. •Απελευθερώνεται το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων για τις έξι ημέρες της εβδομάδας (εκτός Κυριακής), με πρόνοια φυσικά να παραμείνει ο θεσμός των εφημεριών. •Προβλέπεται ρητά ότι βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής μπορούν να πωλούνται και εξ αποστάσεως (μέσω Ίντερνετ). •Ως ΜΗΣΥΦΑ θα χαρακτηρίζονται στο εξής τα φάρμακα που κυκλοφορούν σε τρεις χώρες - μέλη της ΕΕ ως τέτοια (αντί για πέντε). ΚΑΥΣΙΜΑ: •Καταργούνται σειρά ρυθμίσεων που περιορίζουν τον ανταγωνισμό. Μεταξύ άλλων: επιτρέπεται σε Προμηθευτικούς Συνεταιρισμούς και Κοινοπραξίες να διαθέτουν αποθηκευτικούς χώρους, καταργούνται οι περιορισμοί στη διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης από πωλητές χωρίς αποθηκευτικούς χώρους, κατοχυρώνεται δικαίωμα των πρατηριούχων να κάνουν εισαγωγές καυσίμων, αίρεται η απαγόρευση πώλησης πετρελαίου θέρμανσης από πρατήρια των εθνικών οδών. Προϋπόθεση σε κάθε περίπτωση είναι στις εγκαταστάσεις διακίνησης των καυσίμων να λειτουργεί σύστημα ελέγχου εισροών - εκροών. • Καταργείται η υποχρέωση των πρατηρίων χωρίς αποκλειστική σύμβαση συνεργασίας με εταιρεία εμπορίας να αναρτούν την πινακίδα «ΑΠΑνεξάρτητο Πρατήριο». ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ-ΚΥΛΙΚΕΙΑ-ΚΑΠΝΟΣ • Αποσαφηνίζεται το καθεστώς χορήγησης αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων και κυλικείων. Παραμένει ο περιορισμός που προβλέπει ότι το 30 % των θέσεων περιπτέρων παραχωρούνται ύστερα από κλήρωση σε άτομα με ειδικές ανάγκες και πολύτεκνους, με εισοδηματικά κριτήρια. Αποσαφηνίζεται το καθεστώς διάθεσης προϊόντων καπνού με την επιφύλαξη των διατάξεων που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας (απαγόρευση πώλησης σε ανήλικους, απαγόρευση διαφήμισης, απαγόρευση καπνίσματος σε συγκεκριμένους χώρους, κλπ.) ΒΙΒΛΙΑ: •Απελευθερώνονται οι τιμές των βιβλίων, με εξαίρεση τα λογοτεχνικά βιβλία, για τα οποία διατηρείται η ενιαία τιμή μόνο για την πρώτη έκδοση και με ανώτατο χρονικό όριο τα δύο χρόνια. Το καθεστώς της ενιαίας τιμής σημαίνει ότι οι λιανέμποροι δεν μπορούν να κάνουν έκπτωση πάνω από 10% επί της τιμής που ορίζει ο εκδότης. Για τις λοιπές κατηγορίες βιβλίων και για τις επόμενες εκδόσεις των λογοτεχνικών, οι τιμές απελευθερώνονται. Στα λογοτεχνικά έργα σύμφωνα με το άρθρο 33 του ν. 2121/1993 περιλαμβάνονται: διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, ποιήματα, δοκίμια, κριτικά δοκίμια, θεατρικά έργα, ταξιδιωτικά έργα, βιογραφίες. Στην έννοια του βιβλίου περιλαμβάνονται τα CD, DVD που αναπαράγουν το περιεχόμενο συγκεκριμένου βιβλίου καθώς και τα ηλεκτρονικά βιβλία (ebook).•Παρέχεται η δυνατότητα διοργάνωσης περισσότερων εκθέσεων βιβλίων.

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: Κ. ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Δ. ΦΑΛΗΡΕΩΣ 23, 187 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr

3


28.03.2014 #156

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: Κ. ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Δ. ΦΑΛΗΡΕΩΣ 23, 187 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr

4

Officew156  

http://www.opcmagazine.gr/publications/OFFICEW156.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you