Page 1

17.01.2014 #146

E Β Δ Ο Μ Α Δ Ι Α Ι Ο

N E W S L E T T E R

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η Σ

H NEXT A.E. εξαγόρασε τον πλήρη μηχανολογικό εξοπλισμό του καλλιτεχνικού βιβλιοδετίου «Βαρουσιάδη» στη Θεσ/νίκη. Το καλλιτεχνικό βιβλιοδετείο Βαρουσιάδη, είναι επιχείρηση τρίτης γενιάς και έχει μεγάλη τεχνογνωσία & φήμη σε καλλιτεχνικές βιβλιοδεσίες υψηλών απαιτήσεων (εκκλησιαστικά βιβλία, λευκώματα κ.α., κολλητά - ραφτά, με σκληρό ή μαλακό καπάκι). Η ΝΕΧΤ με την εξαγορά αυτή, που παράλληλα συνοδεύεται από την πρόσληψη έμπειρων στελεχών του βιβλιοδετείου, γίνεται απολύτως κάθετη και πολύ ισχυρή στην παραγωγή προϊόντων καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας (βιβλία, ημερολόγια, λευκώματα, άλμπουμ, δειγματολόγια, κλασέρ, κουτιά κ.α.)

Πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα για τη συλλογή αξεσουάρ και δώρων Natural Life Η Διακάκης Εισαγωγική Α.Ε. παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη συλλογή αξεσουάρ και δώρων Natural Life. Μια σειρά ιδιαίτερης αισθητικής που κίνησε το ενδιαφέρον των επισκεπτών στην έκθεση Παρουσίες, όπου και παρουσιάστηκε από 8 ως 12 Ιανουαρίου. Προϊόντα χρηστικά αλλά και διακοσμητικά, σε γήινους χρωματικούς τόνους, που αποπνέουν μια αύρα αθωότητας και νοσταλγίας. Η ανταπόκριση των επισκεπτών της έκθεσης ήταν εντυπωσιακή, σαν αποτέλεσμα της διαφορετικότητας και της φρεσκάδας των προϊόντων αλλά και των δυνατοτήτων παρουσίασης που προσφέρθηκαν. Σαν επόμενο βήμα θα έρθει η τοποθέτηση των προϊόντων Natural Life στα σημεία λιανικής πώλησης, για να αποκτήσουν την πρόσβασή τους στους τελικούς καταναλωτές και να αποτελέσουν μια νέα δυνατότητα προσφοράς και εξυπηρέτησης των εμπόρων προς το κοινό τους.

Προς νέα ομολογιακά δάνεια το Jumbo Στη διανομή δωρεάν μετοχών προς τους μετόχους θα προχωρήσει η διοίκηση του κ. Απ. Βακάκη της Jumbo, σε αναλογία 1 νέας για 22 παλαιές μετοχές, ενώ η εταιρεία ετοιμάζεται να αποπληρώσει τον Μάιο του 2014 και το κοινοπρακτικό κοινό ομολογιακό δάνειο συνολικού ύψους 145 εκατ. ευρώ που είχε λάβει για την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος.

Η Excel A.E. εκπαιδεύει το προσωπικό της Η Excel Α.Ε. ακολουθώντας τον βασικό πελατοκεντρικό της προσανατολισμό και επενδύοντας στην συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού της, εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2007-2013 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ για την "ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ 20-49 ΑΤΟΜΑ, ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ" και πραγματοποιεί ένα πρόγραμμα κατάρτισης για όλους τους εργαζομένους της, συνολικής διάρκειας 300 ωρών (180 ώρες θεωρητική και 120 ώρες πρακτική) με αντικείμενο κατάρτισης την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ, σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ «ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ. Η κατάρτιση πραγματοποιείται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους εκπαίδευσης εντός της εταιρίας.

Στα καταστήματα της Staples τα tablet της Apple Η Staples διαθέτει πλέον τα tablet της Apple στα καταστήματά της ενώ μέχρι πρότινος τα διέθετε αποκλειστικά μόνο από το ηλεκτρονικό της κατάστημα. Πρόκειται για μία σημαντική κίνηση της λιανεμπόρου, η οποία θα διαθέτει σε όλα τα καταστήματα της Αμερικής τα νέα iPad Air και Retina iPad Mini της Apple, ενώ οι πελάτες, ανταλλάσοντας το παλιό τους iPad, μπορούν να έχουν σημαντική έκπτωση στην αγορά του καινούριου. Η Staples διαπραγματεύεται με την Apple για αρκετό διάστημα για το δικαίωμα να πουλά το hardware της κατασκευάστριας στο δίκτυο καταστημάτων της στην Αμερική.

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: Κ. ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Δ. ΦΑΛΗΡΕΩΣ 23, 187 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr

&

Ε Π Ι Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Σ

www.opcmagazine.gr

Διαβάστε στο 51ο O.P.C. Magazine που Θα κυκλοφoρήσει τέλη Ιανουαρίου: Βασικό Αφιέρωμα: Είδη αρχειοθέτησης Παρουσίαση Εταιρείας: Schneider: 75 χρόνια τεχνολογίες γραφής. Συνέντευξη: Με τον κ. Ιωάννη Φερούση, ιδιοκτήτη της «ΕμποροχαρτικήΙωαν. Γ. Φερούσης & ΣΙΑ Ο.Ε.” Αφιέρωμα: 20 χρόνια ΑΑΝΚΑΛ Α.Ε. στην ελληνική αγορά …και πολλά ακόμη θέματα στο 51οa τεύχος του O.P.C. Magazine.

Διαγωνισμός της Pelikan στο facebook Άλλον ένα πρωτότυπο διαγωνισμό ξεκινάει για τους φίλους της η Pelikan στο facebook, τον Ιανουάριο! Οι fun της Pelikan θα μπορέσουν μέσα από μια διασκεδαστική on line διαδικασία, να συμμετέχουν στην επιλογή του χρώματος για το μελάνι της χρονιάς Edelstein για το 2015! Κάθε χρόνο η εταιρεία προχωράει στην παραγωγή περιορισμένης ποσότητας ενός συλλεκτικού χρώματος μελάνης Edelstein. Για το 2014, το χρώμα αυτό είναι το Garnet! Οι φίλοι της Pelikan που θα συμμετέχουν μπορούν να αναμείξουν τα χρώματα της επιλογής τους, ακόμη και να ονομάσουν το μελάνι που θα δημιουργήσουν και τέλος αν το επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή για την επιτροπή που θα επιλέξει το χρώμα που θα παραχθεί! Περισσότερες πληροφορίες αλλά και το Link για τη συμμετοχή θα βρείτε στη σελίδα της Pelikan στο facebook : facebook/pelikan.gr

1


17.01.2014 #146

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: Κ. ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Δ. ΦΑΛΗΡΕΩΣ 23, 187 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr

2


17.01.2014 #146

Ελληνικές εταιρείες στην διεθνή PAPERWORLD Η διεθνής έκθεση PAPERWORLD που θα πραγματοποιηθεί στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας στις 25 με 28 Ιανουαρίου 2014 αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση Παγκοσμίως στο χώρο των Σχολικών ειδών, ειδών Αρχειοθέτησης, Αναλωσίμων Γραφείου και Χειροτεχνίας. Η έκθεση φιλοξενεί πλήθος διεθνών επιχειρήσεων οι οποίες συμμετέχουν με σκοπό την παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων-υπηρεσιών και την προϊοντική αξιοποίησή τους στις κατάλληλες αγορές, και κυρίως της Ευρώπης και της Μ. Ανατολής. Η διάρκεια της έκθεσης είναι 4 ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις. Oι Ελληνικές Εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν, έχουν ως κύριο μέλημά την παρουσίασης και την προώθηση καινοτόμων προϊόντων, ανοίγοντας νέους δρόμους, χαράσσοντας και διαμορφώνοντας άλλη αντίληψη για το μέλλον του κλάδου και της Ελλάδας. Οι εταιρείες αυτές όχι μόνο αποτελούν ελπίδα για την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και αποδεικνύουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει ικανό και άρτια καταρτισμένο και εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό που χαρακτηρίζεται από όραμα, πάθος και όρεξη για δημιουργία. Ο Σύνδεσμος Προμηθευτών ειδών Χαρτοπωλείου, στηρίζει με αποφασιστικότητα την δυναμική παρουσία των 17 Ελληνικών Επιχειρήσεων που παίρνουν μέρος στην έκθεση PAPERWORLD 2014, στην Φρανκφούρτη Γερμανίας, μια και μεγάλο ποσοστό των εταιριών είναι μέλη του συνδέσμου.

H NEXT A.E. συμμετείχε με επιτυχία στην έκθεση τουριστικών ειδών «Παρουσίες» από 8-12 Ιανουαρίου 2014 στο Metropolitan Expo στην Αθήνα. Στην έκθεση η ΝΕΧΤ παρουσίασε για πρώτη φορά μια μεγάλη συλλογή αναμνηστικών & δώρων (σημειωματάρια, μπλοκ, shopping list, μαγνητάκια, σουβέρ, ημερολόγια, ατζέντες, κύβους σημειώσεων, φωτο άλμπουμ, σελιδοδείκτες, μπλοκ ζωγραφικής, ρολόγια, παζλ, κορνίζες, τσάντες κ.α.) κατάλληλα για την τουριστική αγορά της Ελλάδας. Ολόκληρη η συλλογή είναι αναρτημένη στο www.e-next.gr και μπορούν άμεσα να την προμηθευτούν οι βιβλιοπώλες των τουριστικών περιοχών. Επιπλέον η ΝΕΧΤ, ενδιαφέρεται για την αποκλειστική συνεργασία με τοπικούς αντιπροσώπους-διανομείς για την προώθηση αντίστοιχων συλλογών με τοπικά θέματα, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η παραγωγή τοπικών συλλογών μπορεί να γίνει και για μικρές ποσότητες (100 τεμάχια ανά προϊόν).

Πανευρωπαϊκή διάκριση για το Πλαίσιο στα European Business Awards Το Πλαίσιο επιβραβεύθηκε ως μία από τις 10 κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης στα φετινά European Business Awards. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέκτησε τον τίτλο «Ruban d’ Honneur» και περνά έτσι στον τελικό, μαζί με άλλες 9 finalist από όλη την Ευρώπη, διεκδικώντας το βραβείο «Εταιρεία της Χρονιάς» στην κατηγορία επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 150 εκατ. ευρώ. Ο θεσμός των European Business Awards ξεκίνησε το 2007 και φέτος κατέθεσαν υποψηφιότητα 15.000 εταιρείες από 30 ευρωπαϊκές χώρες. Ο τίτλος «Ruban d’ Honneur» απονεμήθηκε μονάχα σε 100 - μεταξύ των οποίων και το Πλαίσιο - οι οποίες πέρασαν στην τελική φάση και πλέον διεκδικούν το πρώτο βραβείο σε μία από τις 10 κατηγορίες του θεσμού. Μία ομάδα με περισσότερους από 150 κριτές, που προέρχονται από την επιχειρηματική, πολιτική και ακαδημαϊκή κοινότητα της Ευρώπης, αξιολογεί και επιβραβεύει τις καλύτερες εταιρείες πανευρωπαϊκά με κριτήριο όχι μόνο τις οικονομικές τους επιδόσεις, αλλά και την Καινοτομία και την Επιχειρηματική Ηθική, που τις διακρίνει. Τα αποτελέσματα του τρίτου σταδίου των European Business Awards, με τον τελικό νικητή ανά κατηγορία, θα ανακοινωθούν το Μάιο στην τελετή απονομής, που θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η Depot στοχεύει στα προϊόντα γυμναστικής Η Office Depot έχει συμπεριλάβει στην τεχνολογική προϊοντική της γκάμα ψηφιακά προϊόντα γυμναστικής. Η Depot ελπίζει πώς τα συγκεκριμένα προϊόντα θα φανούν ελκυστικά στους πολυάσχολους επαγγελματίες, οι οποίοι ψάχνουν εύκολους τρόπους να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση στο σπίτι, το γραφείο ή στον δρόμο. Η σειρά αυτή των προϊόντων θα περιλαμβάνει το βραχιόλι Rhythm Bluetooth με οθόνη για καταμέτρηση παλμών, το έξυπνο βηματόμετρο Striiv και τον μετρητή δραστηριότητας SYNC, ο οποίος καταγράφει τις κινήσεις όλης της ημέρας όπως αποστάσεις, βήματα και ταχύτητα.

Ο Γιάννης Σερβετάς καλεσμένος του βιβλιοπωλείου Βαταμίδη, παρουσιάζει το νέο "Ανεκδοτολόγιο 2014" Ο Γιάννης Σερβετάς καλεσμένος του βιβλιοπωλείου Βαταμίδη, παρουσιάζει το νέο "Ανεκδοτολόγιο 2014" και υποσχέται να μας χαρίσει μια μοναδική βραδιά γέλιου, που τόσο έχουμε ανάγκη! Μαζί του ο Βασίλης Δέλιος. Συμμετέχει η Μάγδα Παπανικολάου. Στο φετινό Ημερολόγιο συμμετέχουν μάγοι, φακίρηδες, τσαρλατάνοι, που εξαφανίζουν τους μισθούς και τις ζωές μας. Κλόουν σε θέσεις-"κλειδιά", που μας κάνουν να γελάμε και να κλαίμε με τις αποφάσεις τους. Ακροβάτες που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές τους για το μεροκάματο και στο ρόλο του θηριοδαμαστή το ΔΝΤ, που μας απειλεί με την καρέκλα και το μαστίγιό του. Τσίρκο, λοιπόν, το θέμα του 8ου Ημερολογίου, που πέρασε από πολλά κύματα μέχρι να τυπωθεί. Ήρθε για να δώσει χαρά και φέτος... Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης στις 20:00.

Εργαζόμενοι του EKEBI: «Yποβαθμίζεται το βιβλίο» με την ένταξη του Εθνικού Κέντρου στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Σαφή υποβάθμιση της δημόσιας πολιτικής για το βιβλίο και τα γράμματα στη χώρα μας και απαξίωση του έργου του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) χαρακτηρίζουν την ένταξη του φορέα στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού οι εργαζόμενοι στο ΕΚΕΒΙ, σε ανακοίνωσή τους την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου: «Το Σωματείο Εργαζομένων του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) πληροφορήθηκε σχετικά με τις αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού περί της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Η εξέλιξη αυτή συνιστά σαφή υποβάθμιση της δημόσιας πολιτικής για το βιβλίο και τα γράμματα στη χώρα μας. Με αυτόν τον τρόπο απαξιώνεται το έργο που επιτελεί το ΕΚΕΒΙ τα τελευταία 19 χρόνια, κάτι ήδη αναγνωρισμένο από τον κόσμο του ελληνικού βιβλίου. Σε αυτό το πλαίσιο, οι εργαζόμενοι του φορέα καλούμε τον κ. υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο να διευκρινίσει τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να διασφαλίσει τα εργασιακά μας δικαιώματα. Ύστερα από έναν χρόνο ανεκπλήρωτων εξαγγελιών σχετικά με την απορρόφησή μας στον κορμό του Υπουργείου Πολιτισμού, παραμένουμε απλήρωτοι (από 7μήνου) και με διαρκή εργασιακή επισφάλεια. Η απασχόληση των εργαζομένων στον φορέα αποτελεί τη μόνη εγγύηση τεχνογνωσίας για την απρόσκοπτη συνέχιση των δράσεών του».

AF INTERNATIONAL θα επιδείξουν τα νέα προϊόντα Tech – Rescue στην Paperworld 2014 Η καθιερωμένη κατασκευάστρια εξειδικευμένων προϊόντων και λύσεων καθαρισμού multi – media, Η/Υ, εξοπλισμό γραφείου, AF International, θα κάνει επίδειξη των νέων και εξαιρετικά δημοφιλών Kits διάσωσης δεδομένων Tech-Rescue (TRK000MIN και TRK000MAX) στο περίπτερο τους στην Paperworld 2014, Hall 3.0, Stand E55. Το Tech - Rescue Kit αφαιρεί την υγρασία από ηλεκτρονικές συσκευές, γρήγορα και με ασφάλεια, ακολουθώντας μερικές πολύ απλές αλλά αποτελεσματικές οδηγίες. Το κιτ χρησιμοποιείται ως μέσο διάσωσης έκτακτου ανάγκης για την ανάκτηση των λειτουργιών κινητών τηλεφώνων, tablets, φωτογραφικών μηχανών, MP3 players και οποιοδήποτε άλλη συσκευή που λειτουργεί ηλεκτρονικά ή με μπαταρία. Το «μίνι» κιτ απευθύνεται σε μικρότερες συσκευές όπως smartphones και ρολόγια, το «Maxi» καλύπτει μεγαλύτερα αντικείμενα όπως tablets και φωτογραφικές μηχανές SLR.

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: Κ. ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Δ. ΦΑΛΗΡΕΩΣ 23, 187 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr

3


17.01.2014 #146

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: Κ. ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Δ. ΦΑΛΗΡΕΩΣ 23, 187 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr

4

Officew146  
Officew146  

http://www.opcmagazine.gr/publications/OFFICEW146.pdf

Advertisement