Page 1

01.11.2013 #136

E Β Δ Ο Μ Α Δ Ι Α Ι Ο

N E W S L E T T E R

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η Σ

&

Ε Π Ι Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Σ

Η SKAG πιστοποιήθηκε κατά ISO 14001:2004, εφαρμόζοντας Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Στις 22 Οκτωβρίου 2013, η Θ. Κ. ΣΚΑΓΙΑΣ ΑΒΕΕ πιστοποίησε τις εγκαταστάσεις της σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14001:2004. Η εταιρία έλαβε το πιστοποιητικό ISO 14001, από τον οργανισμό πιστοποίησης TUV CERT, ύστερα από επιθεώρηση εκπροσώπου του φορέα πιστοποίησης TUV NORD. Ως κριτήριο αξιολόγησης ορίζεται η πολιτική που ακολουθεί η εταιρία για την προστασία του περιβάλλοντος, σχετικά με τη διαχείριση αποβλήτων, μετρήσεις εκπομπών ρύπων, καθώς και την εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα ορθής περιβαλλοντικής πρακτικής. Το πρότυπο 14001:2004, αποτελεί επιβεβαίωση της αυξημένης περιβαλλοντικής συνείδησης της SKAG και των προσπαθειών της επιχείρησης για τη μείωση των επιπτώσεων των δραστηριοτήτων της στο περιβάλλον. Η SKAG είναι η μοναδική παραγωγική μονάδα επεξεργασίας χάρτου στην Ελλάδα που έχει πιστοποιηθεί κατά ISO 14001:2004. Εδώ και πολλά χρόνια, εφαρμόζει ένα σύστημα συλλογής και προώθησης, σε εξουσιοδοτημένες εταιρίες ανακύκλωσης, στερεών και υγρών απόβλητων (χαρτιά, πλαστικά, ορυκτέλαια, χημικά, μπαταρίες, κ.α.). Επιπλέον πέρα από τις περιβαλλοντικές πρακτικές που εφαρμόζει, διαθέτει προσωπικό και συνεργάτες άριστα καταρτισμένους σε οικολογικά θέματα (ανακύκλωσης, εξοικονόμησης πόρων κ.λπ.), τους οποίους και ενημερώνει τακτικά για ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος. Για την απόκτηση του πιστοποιητικού απαιτήθηκαν, επί δεκατέσσερις μήνες, συνεχείς προσπάθειες, βελτιώσεις και προσαρμογές στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Κρυονέρι Αττικής. Σημαντικοί υλικοί και ανθρώπινοι πόροι αφιερώθηκαν στην συνεχή βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων των εγκαταστάσεων και την εκπαίδευση των εργαζομένων, στην εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών και στη χρήση φιλικής προς το περιβάλλον τεχνολογίας. Τα Περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη του προτύπου ISO 14001:2004 είναι: 1. Η ανάδειξη της περιβαλλοντικής ευαισθησίας της SKAG (σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα). 2. H εξασφάλιση της πλήρους νομοθετικής συμμόρφωσης. 3. Η διευκόλυνση της συνεργασίας με οργανισμούς που απαιτούν την εφαρμογή συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης, εντός και εκτός Ελλάδας. 4. Την πλήρη ενσωμάτωση των εργαζομένων στην εφαρμογή και την τήρηση του συστήματος.

Το βιβλίο πέθανε, ζήτω το βιβλίο Οι τάσεις στην παγκόσμια εκδοτική βιομηχανία όπως καταγράφηκαν στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου. Οι παλιοί και οι νέοι παίκτες, οι βεβαιότητες, οι προσδοκίες, οι ανατροπές. Ο Μάρκους Ντόλε, ο γερμανός διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου εκδοτικού οίκου του κόσμου, του Penguin Random House (PRH), μιλώντας σε μία από τις κεντρικότερες εκδηλώσεις της εφετινής Έκθεσης Βιβλίου της Φραγκφούρτης δήλωσε: «Εξακολουθούμε να επενδύουμε στο έντυπο βιβλίο. Ακολουθούμε τη στρατηγική του ζιγκ-ζαγκ. Όταν οι άλλοι απομακρύνονται από το έντυπο, εμείς επενδύουμε σε αυτό. Αν αυτοί κάνουν ζιγκ, εμείς κάνουμε ζαγκ». Ο διευθύνων σύμβουλος του Macmillan Τζον Σάρτζεντ, ήρθε, με τη δική του παρέμβαση να ενισχύσει αυτά που είπε ο Μάρκους Ντόλε, και μάλιστα να δώσει μια ενδιαφέρουσα διάσταση: «Είμαστε στο σημείο που οι άνθρωποι που διαβάζουν ψηφιακά επιστρέφουν στο μελάνι των χάρτινων βιβλίων. Είναι φανερό ότι η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων που διαβάζουν ψηφιακά διαβάζει και έντυπα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο τα ψηφιακά προϊόντα μας έχουν φθάσει στο 25% του συνολικού μας τζίρου. Αλλά ακόμη κι αν αυτή η σχέση γίνει 60/40 (έντυπο/ψηφιακό), το έντυπο θα εξακολουθεί να έχει το μεγάλο μερίδιο της δραστηριότητάς μας. Η βασική στρατηγική ιδέα μας είναι ότι το έντυπο θα είναι πάντα σημαντικό, όπως και το ψηφιακό θα είναι επίσης σημαντικό».

Διαβάστε στο επόμενο επετειακό 50ο τεύχος του O.P.C. Magazine που θα κυκλοφορήσει αρχές Νοεμβρίου: 50 τεύχη O.P.C. Magazine. Δώρα, κάρτες, ημερολόγια. ΟmniGraph: 10 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά. Ετήσια συνάντηση Sales & Marketing Pelikan-Herlitz στην Ελλάδα. AF: H Νο 1 εταιρεία καθαριστικών παραγωγής στον κόσμο.

«8 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ενημέρωση και επικοινωνία του κλάδου» …και πολλά ακόμη θέματα στο 50ο τεύχος του O.P.C. Magazine. Μαζί θα κυκλοφορήσει και το Ο.P.C. Financial Edition

Σχέδια επέκτασης της Tiger H Δανέζικη αλυσίδα λιανικής πώλησης ειδών σπιτιού παιχνιδιών και ειδών γραφείου Tiger επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς λειτουργώντας ήδη 7 καταστήματα από 3 σε Θεσσαλονίκη (εκεί ξεκίνησε) και Αθήνα και 1 στη Λάρισα με προοπτική να τα διπλασιάσει. Η Tiger έχει ήδη 260 καταστήματα σε 19 χώρες.

Μικρή αύξηση της κατανάλωσης στην Ελλάδα Ελαφρά βελτίωση κατέγραψε το καταναλωτικό κλίμα στην Ελλάδα στο τρίτο τρίμηνο 2013. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας Nielsen, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά μία μονάδα σε σχέση με το περασμένο τρίμηνο και έφθασε στις 48 μονάδες, αλλά παραμένει πολύ χαμηλός σε διεθνή σύγκριση - ο παγκόσμιος μέσος όρος ανήλθε σε 94 μονάδες. Η έρευνα διεξήχθη από τις 14 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου μεταξύ 30.000 καταναλωτών 60 χωρών, οι οποίοι κάνουν τις αγορές τους μέσω του διαδικτύου.

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: Κ. ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Δ. ΦΑΛΗΡΕΩΣ 23, 187 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr

1


01.11.2013 #136

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: Κ. ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Δ. ΦΑΛΗΡΕΩΣ 23, 187 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr

2


01.11.2013 #136

AF Τεχνολογία καθαρισμού για οθόνες αφής και τεχνολογία tablet Η επιστημονική τεχνική ομάδα της AF ανέπτυξε την ιδανική λύση καθαρισμού για έξυπνα τηλέφωνα, οθόνες αφής και τεχνολογίες tablet, όπως είναι τα iPad, iPhone, Samsung Galaxy, κ.λπ. Η AF International, καθιερωμένη κατασκευάστρια εταιρία εξειδικευμένων προϊόντων καθαρισμού του υπολογιστή και εξοπλισμού γραφείου και διαλυμάτων καθαρισμού multi-media, πρόσθεσε δύο ακόμη προϊόντα στην εκτεταμένη προϊοντική γκάμα τους, ένα νέο κιτ καθαρισμού που ονομάζεται Multi - Screen Travel κιτ (XMCA25MF) και ένα υψηλής ποιότητας ύφασμα από μικροΐνες που ονομάζεται Μicro-Fibre Clene (LMF001). Η λύση διαμορφώθηκε έτσι ώστε να παρέχει όχι μόνο τον εξαιρετικό καθαρισμό, αλλά επίσης περιέχει ένα βιοκτόνο το οποίο σκοτώνει τα βακτηρίδια για να αφήσει μια υγιεινά καθαρή επιφάνεια. Το πανί από μικροΐνες είναι παχύτερο από το συνηθισμένο για να γίνεται η χρήση του εύκολη με μεγαλύτερη κάλυψη επιφάνειας.

Μείωση μισθών ως 55% και ατομικές συμβάσεις για 500.000 εμποροϋπαλλήλους Μειώσεις αποδοχών από 32% έως 55% φέρνει από αύριο, 1η Νοεμβρίου, για 500.000 εμποροϋπαλλήλους η οριστική λήξη ισχύος της κλαδικής σύμβασης των εμπορικών επιχειρήσεων και η δυνατότητα επαναρρύθμισης των αμοιβών με ατομικές συμβάσεις εργασίας. Την ανατροπή (η οποία έρχεται ως αποτέλεσμα της μη υπογραφής νέας κλαδικής σύμβασης εργασίας στο τρίμηνο Ιουλίου – Οκτωβρίου, δηλαδή από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης και για 3 μήνες, όπως προβλέπει το νέο καθεστώς) γνωστοποίησε χθες ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης υπογραμμίζοντας ότι “η έναρξη της μετενέργειας, από 1/11/2013, θα σημάνει την μετατροπή των συμβάσεων σε ατομικές ενώ για τους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους θα ισχύουν τα κατώτατα όρια μισθών που είναι 586 ευρώ και 511 ευρώ για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, αντί των 860 ευρώ” (-31,8% και - 40,58%, αντίστοιχα). Οι μειώσεις των αποδοχών θα είναι, ωστόσο, ακόμη υψηλότερες αν συνυπολογιστούν οι απώλειες από: 1. Την κατάργηση, με μονομερή απόφαση του εργοδότη, σειράς “έξτρα” επιδομάτων που δεν μετενεργούν (ταμειακών λαθών 5%, επιμόρφωσης πωλητών 10%, προϊσταμένου 20% κ.α.). Τα μόνα επιδόματα που μετενεργούν είναι τα επιδόματα πολυετίας (με βάση τα έτη υπηρεσίας που είχαν συμπληρωθεί έως το 2012), τέκνων, πτυχίου και επικίνδυνης εργασίας. 2. Την επαναδιαπραγμάτευση, σε ατομικό επίπεδο, των μισθών με “πάτωμα” ασφαλείας τα νομοθετημένα όρια που, ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας, κυμαίνονται για τον άγαμο από 586 ευρώ – 761,90 ευρώ (510,95 ευρώ – 562,05 ευρώ για όσους είναι ηλικίας κάτω των 25ετών) και για τον έγγαμο από 644,69 ευρώ – 820,51 ευρώ (για τους κάτω των 25 ετών από 562,02 ευρώ – 613,15 ευρώ) μεικτά. Η απώλεια, εφόσον υπάρξει συμφωνία εργαζόμενου – εργοδότη, μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 55% για έγγαμο πωλητή στο τελευταίο μισθολογικό κλιμάκιο (η κλαδική σύμβαση προέβλεπε 1.827,10 ευρώ ενώ το ανώτατο θεσμοθετημένο όριο είναι τα 820,51 ευρώ).

Οι κκ Γεράρδος & Βακάκης ανάμεσα στους 10 δημοφιλέστερους Έλληνες επιχειρηματίες Τέσσερις έμποροι, τρεις βιομήχανοι, ένας τραπεζίτης, ένας επιχειρηματίας από τον κλάδο των αερομεταφορών και ένας επενδυτής από το εξωτερικό βρίσκονται στο Top 10 της επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με την έρευνα «Επιχειρηματικότητα και την Οικονομική Κρίση» που διενήργησε η Κάπα Research. Κοινό στοιχείο των 10 επιχειρηματιών που ξεχώρισαν και συγκέντρωσαν τις περισσότερες θετικές γνώμες, είναι ότι οι εταιρείες τους δεν γιγαντώθηκαν από τις συναλλαγές με το Δημόσιο. 1. Γεράσιμος Σκλαβενίτης 2. Γιώργος Γεράρδος 3. Απόστολος Βακάκης 4. Μιχάλης Σάλλας 5. Θεόδωρος Βασιλάκης 6. Ευάγγελος Μυτιληναίος 7. Σπύρος Θεοδωρόπουλος 8. Πάνος Γερμανός 9. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος 10. Ιβάν Σαββίδης.

Jumbo: Aκίνητο φιλέτο στη Θεσσαλονίκη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης Aκίνητο φιλέτο στη Θεσσαλονίκη φέρεται ότι μίσθωσε η εταιρεία Jumbo. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Jumbo εμφανίζεται να μίσθωσε το πολυόροφο κτίριο που κάποτε στεγάζονταν το πολυκατάστημα Λαμπρόπουλος στη Θεσσαλονίκη. Το συγκεκριμένο κτίριο είναι 9 όροφοι και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές εδώ και καιρό διατίθεντο προς μίσθωση. Λόγω όμως της σημαντικής του θέσης στο εμπορικό κέντρο της πόλης βρίσκεται στη Τσιμισκή- το μίσθωμα φημολογείται ότι είναι τσουχτερό. Ωστόσο αν και ξεκίνησε από τα 50.000 ευρώ, τελικώς πληροφορίες λένε ότι έκλεισε σε χαμηλότερα επίπεδα.

Αρχίζουν αύριο οι ενδιάμεσες εκπτώσεις Ανοιχτά τα καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή Ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις τρεις μεγάλες πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς), σύμφωνα με τις αποφάσεις των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων. Αύριο Παρασκευή ξεκινούν, εξάλλου, οι ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν ως το Σάββατο 9 Νοεμβρίου. Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θεσμοθετήθηκαν με τον νόμο 4177/2013.

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: Κ. ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Δ. ΦΑΛΗΡΕΩΣ 23, 187 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr

Σήμα ανάκαμψης της οικονομίας στέλνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις Σε τροχιά ανάκαμψης έχουν μπει οι μεγάλες επιχειρήσεις της χώρες, οι οποίες ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα αφήνουν πίσω τους τα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων και δείχνουν έτοιμες να εισέλθουν σε έναν νέο κύκλο ανόδου. Σύμφωνα με έρευνα της ICAP που παρουσιάζει σήμερα η «Η», οι πεντακόσιες πιο κερδοφόρες εταιρείες της χώρας κατάφεραν πέρυσι να ενισχύσουν σημαντικά τα λειτουργικά τους κέρδη και να βελτιώσουν τον κύκλο εργασιών τους. Παράλληλα, παρά τη συνεχιζόμενη ύφεση και την κάμψη της ζήτησης, πέτυχαν να βάλουν τέλος στις ζημίες προ φόρων, στέλνοντας έτσι μήνυμα αισιοδοξίας για την ταχύτερη έξοδο από την κρίση και την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε πορεία ανάπτυξης. Παράγοντες της αγοράς τονίζουν πως τώρα είναι η στιγμή, όπου η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία αποκαθίσταται σταδιακά στις διεθνείς αγορές, να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην «πραγματική» οικονομία, με έμφαση στην τόνωση της ρευστότητας και στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα. Πιο αναλυτικά, ο συνολικός κύκλος εργασιών για τις πεντακόσιες πιο κερδοφόρες εταιρείες το 2012 ανήλθε σε 94,1 δισ. ευρώ από 90 δισ. ευρώ το 2011, σημειώνοντας αύξηση 4,5%, ενώ τα συνολικά κέρδη EBITDA αυξήθηκαν εντυπωσιακά, κατά 44,3%. Επίσης, τα κέρδη πριν από τους φόρους διαμορφώθηκαν σε 2,44 δισ. ευρώ έναντι σημαντικών ζημιών που είχαν καταγράψει το προηγούμενο έτος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη της κερδοφορίας των εταιρειών της κατάταξης είναι οπωσδήποτε πολύ καλύτερη σε σύγκριση με το σύνολο των ελληνικών εταιρειών, στις οποίες διαπιστώνεται μεν ότι τα συνολικά κέρδη EBITDA επανέκαμψαν με θετικό πρόσημο (ήταν αρνητικά το 2011), ωστόσο το τελικό τους καθαρό αποτέλεσμα (Κ.Π.Φ.) παρέμεινε ζημιογόνο, το 2012. Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι με βάση τα κέρδη προ φόρου (2012), από τις 500 εταιρείες το 77,6% ήταν κερδοφόρες, ενώ οι λοιπές ήταν ζημιογόνες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κορυφή της κατάταξης των εταιρειών κατά το 2012. Συγκεκριμένα, παρατηρείται ότι στην πρώτη εικοσάδα (top 20) των πλέον κερδοφόρων εταιρειών (βάσει EBITDA) η πλειονότητα παρέμεινε σταθερή, με τις 16 από τις 20 εταιρείες να εμφανίζονται στην κορυφή τόσο το 2012 όσο και το 2011, σημειώνοντας απλά κάποια εναλλαγή στις θέσεις της κατάταξης. Αναφορικά με τη συμμετοχή των επί μέρους τομέων στη «σύνθεση» της πρώτης εικοσάδας εταιρειών, το 2012 συμμετείχαν δώδεκα εταιρείες του τομέα «Λοιπών Υπηρεσιών», δύο βιομηχανίες, τρεις εμπορικές εταιρείες και από μία εταιρεία των λοιπών τομέων. Κορυφαία κερδοφόρα εταιρεία για το 2012 ανεδείχθη η ΔΕΗ Α.Ε., η οποία επανήλθε στην κορυφή επιτυγχάνοντας θεαματική βελτίωση των κερδών EBITDA (+52,2%), εκτοπίζοντας έτσι στη δεύτερη θέση την ΟΠΑΠ Α.Ε. λόγω υποχώρησης της κερδοφορίας της (μείωση κερδών EBITDA κατά 8,5%). Νεοεισερχόμενες εταιρείες στο «Top 20» είναι μία εταιρεία του τομέα «Λοιπών Υπηρεσιών» (WIND ΕΛΛΑΣ Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.), μία εμπορική (ΓΕΝΕΣΙΣ ΦΑΡΜΑ Α.Ε.), μία ασφαλιστική (ΕΘΝΙΚΗ ΑΕΕΓΑ) και μία από τον τομέα τουρισμού (OLYMPIC A.E.). Επισημαίνεται ότι το κατώτατο όριο κερδών EBITDA προκειμένου να συμπεριληφθεί μία επιχείρηση στις πεντακόσιες πιο κερδοφόρες εταιρείες το 2012 διαμορφώθηκε σε 3,41 εκατ. ευρώ, μέγεθος σαφώς κατώτερο σε σχέση με παλαιότερα έτη. Είναι ενδεικτικό ότι το όριο αυτό ήταν 5,9 εκατ. ευρώ το 2007. Σχετικά με τις εταιρείες που συγκροτούν τον κατάλογο των top 500 εταιρειών, η βασική σύνθεση παρέμεινε σταθερή, καθώς για ακόμη μια χρονιά επεκράτησε ο τομέας των «Λοιπών Υπηρεσιών» (πλην Τουρισμού, Ασφαλειών και Τραπεζών-Factoring) με συμμετοχή 176 εταιρειών παροχής υπηρεσιών (ποσοστό 35,2%). Ακολουθεί με ελάχιστη διαφορά ο τομέας της Βιομηχανίας με 163 επιχειρήσεις (ποσοστό 32,6%), το Εμπόριο, η συμμετοχή του οποίου περιορίστηκε σε 99 εταιρείες. Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται κατά σειρά οι τομείς του Τουρισμού, των Ασφαλειών και των ΤραπεζώνΕταιρειών Factoring.

3


01.11.2013 #136

ΟFFICE WEEK: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ: Κ. ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Δ. ΦΑΛΗΡΕΩΣ 23, 187 47 Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 210 4826075, FAX: 210 4833502 E-mail: officeweek@opcmagazine.gr

4

Officew136  

http://www.opcmagazine.gr/publications/OFFICEW136.pdf