Page 1

PRE-CINEMA

L'ésser humà des de la prehistòria sempre ha intentat represntar la realitat partint de les imatges que pintaven a les seves cavernes fins l'actualitat.


PRE-CINEMA Des del segle XVI fins el segle XIX van haver diferents evolucions de la tecnologia en la representació de la imatge partint des de l'anomenada cambra obscura i llanterna màgica fins la fotografia i van haver alguns metodes com el Muybridge que s'apropaven molt al cinema.


EL NAIXEMENT DEL CINEMA L'ÈPOCA MUDA Oficialment el cinema va néixer al 1895 quan els germans Lumier van representar els seus films sobre imatges quotidianes com la de gent pujant a un tren . Més endevant Georges Méliès va portar la fantasia al cinema amb films com “Viatges a la lluna”.


EL NAIXEMENT DEL CINEMA L'ÈPOCA MUDA Al segle XX el cinema ja era una industria molt important on acudien tanta gent de classe burgesa com popular i les pel·lícules no tenien veu i anaven acompanyades de subtítols i avagades del so d'alguns instruments com el piano. Charles Chaplin a ser un dels grans cineastes del cinema mut.


L'ÈPOCA SONORA ●

Al 1927 amb la pel·lícula del “cantor de jazz” es va introduÏr el so i la parla dins del cinema i això va suposar una revolució dintre d'aquest camp i un replantejament en el camp tècnic i del plantejament de la pel·lícula i el treball dels actors i va passar a ser un dels entreteniments durant el crack del 29 per escapar de la mala situació de la època.


La postguerra ●

Desprès de la segona Guerra Mundial a Italia va apareixe el “neorealisme” el qual es preocupava pels problemes de la gent d'una forma humana i humil.

Orson welles

Els nordamericans també van seguir aquest corrent i va destacar la temàtica pessimista la qual s'inspirava en la II Guerra mundial i una altre de comedia que era per oblidar les males situacions.


La postguerra ●

A Gran Bretanya hi havia un gran esperit crític envers la societat de la època i la vida de les indústries. En general, el cinema de postguerra es basava en les circunstàncies reals de la època.


Les darreres dècades ●

Als anys 70 va haver-hi una renovació i es va qüestionar tot. Als 80 l'augment de canals de televisió entre altres, va fer augmentar l'audiencia i es buscava l'espectacularitat en efectes especials i en general estava basat en un cinema consumista


Les darreres dècades ●

Als anys 90 molts films es van inspirar en herois de còmics i els grans drames i dibuixos animats van agafar importància.

Al cap de 100 anys de la creació del cinema l'ordinador ha agafat molt de pes en el montatge de pel·lícules creant realitats virtuals i grans efectes especials.


Membres del grup: ●

Grup 7 Anna Palau Aleix Abadia Clara Andreu Marc Gonzàlez Juan Arroyo

Projecte recerca història del cinema  
Projecte recerca història del cinema  
Advertisement