Immunodivertida

Page 1

aura tach贸 i pinyot / curs 2010-2011

4CPMAGAZINE

immunodivertida


Direcci贸: Fotograf铆a de Reportaje Editorial y de Prensa.


Tema: Lliure

Aura Tachó / “immunodivertida”


Als 9 anys li van diagnosticar un síndrome d’immunodecifiència comú variable, a l’Hospital de la Vall d’Hebrón, després de passar per alguns especialistes de Manresa. Només tenia dos anys quan va passar una meningitis que la va tenir a la UVI durant gairebé un mes. Ha passat 5 pulmonies, un munt d’otitis i desenses d’infeccions.


Es diu Roser. TĂŠ 15 anys. Entrena i estudia al CAR.


Li fan por les agulles per貌 es posa la medicaci贸 sola, un cop a la setmana.


Tot i que no ho reconeix, no s’ho posa sola, té massa por d’equivocar-se.


Treu la medicació de la nevera amb dues hores d’antelació. Desinfecta la taula que fa servir. Fa recompte del material que necessita. Es prepara la medicació amb tranquil·litat. Busca una mirada atenta, apreta les dents, es busca el troç de pell, apreta fort i fluix i inspira i expira i inspira i no respira i nota com traspassa l’agulla les capes de pell... vexpira i es posa un troç d’esparadrap.


Des de que s’administra medicació està millor de salut. Es segueix constipant i cansant, mals de cap i de panxa, visites al metge i a la farmàcia... però està millor de salut.


Va a buscar medicació un cop cada tres mesos. Es fa un anàlisi un cop cada 5 mesos. Té visita al metge dos cops l’any, com a mínim. Tot i així, és menys que abans.


Practica esport des dels 3 anys. Ha fet piscina, gimnàstica esportiva, gimnàstica rítmica, aeròbic, tumblig i des de fa tres anys, trampolí. L’esport és la part més important de la seva vida, encara que també fa teatre, va a anglès, a alemany, toca la guitarra i treballa de cangur els caps de setmana.


Va començar entrenant a Manresa i guanyant competicions dins l’àmbit de Catalunya. Les instal·lacions del Club de Manresa es van quedar petites i va començar a entrenar a Barcelona, on els llits eren reglamentaris i els sostres més alts.

<<Saltar és divertit. T’adones que la terra gira sempre al teu voltant.>>

Gràcies a una beca està estudiant al CAR, al Centre d’alt Rendiment de Sant Cugat. Només són 30 a classe i només 8 persones de tot el centre fan el mateix esport que ella.Per cada vegada que em posi malalta guanyar茅 una medalla, per cada lesi贸 una copa.No sé què en serà de la meva vida. Tampoc sé quina nota trauré a Mates, que acabo de fer un exàmen. El què sí que sé és que vull seguir on sóc.


He hagut de deixar moltes coses enrera, però aquí hi tinc els amics. Aquí hi aprenc el què em fa sentir viva i entrenar és de les úniques coses que em preocupa.


AlgĂş va dir que tot era mental.


Jo sé que tot és possible.


S贸c una


a persona amb sort, molta sort!


Però el més important és passar-ho bé :)


FotografĂ­a de Reportaje Editorial y de Prensa.