Page 1

PORTFOLIO INTERIOR DESIGN

ANWESHA GUHA


EDUCATION Under graduation (B.Des) UnitedWorld Institute of Design, Ahmedabad, India 2016-2020 Secondary school & High school (IB & IGCSE) American International School of Johannesburg, (AISJ) Johannesburg, South Africa 2013-2016

SOFTWARE SKILLS Passionate about designing, it defines me. Striving to gain more knowledge, exploring possibilities, and excelling to make my designs touch people’s lives.

AutoCAD Adobe InDesign Adobe Illustrator Adobe Photoshop Sketchup

INVOLVEMENT Service (Afrika Tikkun- Dance and teaching), (AISJ) 2013-2016 Prom committee, (AISJ) 2014-2015 Yearbook committee, (AISJ) 2014-2016 Activities Council, (AISJ) 2014-2016 Aditya Birla White competition 2017 Bamboo workshop at Auroville 2018 India Design Confluence 2018

INTERESTS LANGUAGES

anweshaguha05@gmail.com +917622950637 Pune, India

Sketching Research Styling Space planning Travelling

English Hindi Bengali French Marathi


CONTENTS 1. HOSPITALITY DESIGN 2. EXHIBITION DESIGN 3. COMMERCIAL DESIGN 4. CONTAINER KIOSK

5. RETAIL DESIGN 6. BABY COT 7. PARTITION 8. COFFEE TABLE 9. WORKING DRAWINGS 10.. MISCELLANEOUS


HOSPITALITY Client: Zara Location: Bangalore Area: 7109.26 sq./ft Concept: Zara is a Spanish fast fashion brand. It takes inspiration from couture designs and high end designs and strongly focuses on hot trends. The stores look classy and sophisticated with a clean and crisp layout. Keeping that in mind, the hotel layout follows a clean, crisp and balanced layout. The hotel has a large lobby area, cafĂŠ, restaurant, suite and standard rooms based on 2018 trends and landscape with a beach and swimming pool. The landscape is divided in two areas. At one side is water body with wall fountain and seating whereas at the other end is a beach with swimming pool having outdoor seating which is a two levels down from the level of the other area.


HOTEL SECTIONS

SECTION AA’

GROUND FLOOR PLAN

SECTION BB’

FIRST FLOOR PLAN


LOBBY Due to Zara being a fashion brand, I wanted to provide guests with the experience of walking on the runway when they enter the hotel. To create the feeling of a runway, I kept the flooring of the rest of the hotel different from the path leading to the reception which also continues of the wall behind it. The waiting area is provided on either sides to make it look similar to a runway seating.

The gallery wall is kept right at the entrance so that when a guest enters, they will feel welcomed by the brand “ZARA� and its glorious history. The wall can also be used to advertise the current collection of Zara or its upcoming products and collections.

As the hotel is a business hotel, the conference room is created at the back to provide privacy to the clients.


ROOM The colour palette comprises of lavender, yellow and grey as the pantone colour of 2018 was ultraviolet due to which lavender (belonging in its colour family) had ruled the 2018 Zara Spring/Summer fashion show with yellow as its contrast.

ROOM PLAN SUITE


CAFE

The concept was to make one remember the roots of coffee and let them enjoy its varies flavourful essences while filling the space with its authentic small and making the guest feel relaxed through the usage of earthy and neutral tones.

Outdoor seating of cafĂŠ, overlooking the beach and swimming pool.


RESTAURANT As Zara is a Spanish brand, the restaurant was styled accordingly by incorporating earthy tones and intricate designed tiles. The layout was clean and crisp to follow the formalness of a business hotel in the restaurant and also keeping in mind the layout of Zara stores. Outdoor seating overlooking the water body to provide a pleasant view and experience while dining.


EXHIBITION DESIGN `

Client: Asian Paints Location: Ahmedabad Area: 387.50 sq./ft Concept: Asian Paints is India’s leading and the world’s third largest paints company who likes to focus on its consumers needs and understanding of colour. The idea was to create various experience zones for the customer to feel and experience colours Asians Paints wants their customers to understand colours..


Rotating shutters used for the display of two wallpapers or paints . The structure will be made using waterproof MDF of 18 mm along with the partitions.

The products chosen for display were focused on ethnicity as the theme was ethnic.


COMMERCIAL DESIGN Client: Elle Location: Ahmedabad Area: 3175 sq./ft Concept: To define Elle, I designed the space in a sophisticated and elegant manner and also used some elements of art décor- bright colours, glass and metal. The colour palette was inspired from the primary colours portrayed in a feminine was as Elle means “she” in French.


Conceptual sketches

PLAN


CONTAINER KIOSK Client: Keramos (ceramic store- hypothetical) Location: Kolkata Area: 17,625 m x 18.45 m Concept: I wanted my customers to feel the richness in heritage and culture. When they enter the ceramic shop, I wanted them to feel nostalgic about their roots. I also wanted the customers to experience the delicacy of beauty through geometric and organic patterns. And to accomplish that I had taken Islamic design as my theme as its one of the richest in heritage and is a widespread design.


According to the Quran, all living things are made of water which represents the importance of water in Islam. Symbolically, it represents purification and life whereas practically its for cleansing the body and clean the air around. From design point of view, the water captures the beauty of the patterns reflected on it. Moreover, in Islamic architecture the soothing sound of the water makes the listener feel as if they are in paradise and so I have put fountains in the water body to compose that soothing sound. ELEVATION

PLAN

SECTION AA’


RETAIL DESIGN Client: Exclusive Books Location: South Africa Area: 2580 sq./ft Concept: The concept was South African heritage mixed with modernity. South Africans like to spend quality time while reading books which is why most of the book stores have cafes inside the store. Also as South Africa is a country with multiple cultures, I wanted to portray it’s diversity through the vibrant colours which are also present in the South African flag. South Africa is also popular for it’s graffiti which is why it was incorporated in the design.


The façade is going to be made of glass so that the passer-by is able to get a glimpse of the store. The layout of the store is linear and balanced to keep a clear and precise circulation for the customers. In the ground floor plan, the entrance of the store has a display for new arrival books. The cash counter is on the left side whereas the cafÊ is on the right side with library like seating just beside it so that people can work, eat and read at the same time. The back of the store has a staff toilet and a book installation. The first floor plan has a stage on the left with a graffiti for activities like open mic and book meetings. There is a section for kids where they can hang out and play.

GROUND FLOOR PLAN

The staircase has a niche below it which is designed for display and seating. Every single stair has been designed as a famous book to make it look whimsical.

FIRST FLOOR PLAN


BABY COT Exploration

Joineries

TIFFIN BOX LOCK / CATCH LOCK- 50MM

SCREWS FOR JOINERY FLAT COUNTERSUNK 20MM THICK

Final design

FOAM FOAM

PLYWOOD

MILD STEEL- 50 X 25 MM COPPER FINISH

ROLLER

FABRIC


Sketchup

Model

Prototype

A baby cot is a very important piece of furniture for new parents and new-borns. To make their lives simplified, I redesigned a baby cot which can convert into two chairs when the baby grows up and the baby cot can still be used by everyone while maintain the aesthetic appeal. As spaces are becoming smaller, such modifiable furniture play a huge role in today’s world. Also the has rollers enable it to move easily from place to place.


PARTITION Philippe Starck takes inspiration from a wide range of things. He doesn’t have any particular preference but he likes to keep his designs subtle and playful. He likes to be creative and believes in the usefulness of the product rather than beauty.

Concept sketch

Process Sketchup I tried to recreate a maze in the form of a partition and display unit. The inspiration of the maze is taken from the movie ‘The maze runner’. The structure is linear and geometrical. The prototype is made with MDF which was laser cut.

Lou Speak Axor Starck V

V+ Cicatrices de luxe

Prototype


COFFEE TABLE

Joineries

Exploration

Final design

Prototype

Exploded views


WORKING DRAWINGS 2 BHK Residence

DEMOLITION LAYOUT


Furniture Layout

FURNITURE LAYOUT


Flooring Layout

FLOORING LAYOUT


False Ceiling Layout

FALSE CEILING LAYOUT


Electrical Layout

ELECTRICAL LAYOUT


Master Bathroom


Kitchen


Living Room


Bedroom


Dining Room & Sketchup


U-Lounge Sofa


TV Unit


Hydraulic Bed


Sliding Wardrobe


MISCELLANEOUS Space exploration Medium- Pencil

Still life Medium- Pencil colours

Still life Medium- Pencil colours Nature study Medium- Water colour

Nature study Medium- Pencil colours


Sahit (exhibition) Medium- Poster paint

Space exploration Medium- Water colour EOD Medium- Waterproof black ink

Aditya Birla White competition Medium- Mixed medium`

IB Art Medium- Mixed medium

Space exploration Medium- Pencil


Contact- anweshaguha05@gmail.com +917622950637

Profile for anweshaguha05

Interior Design Portfolio  

Interior Design Portfolio  

Advertisement