Page 1

2013 Lightwise in het nieuws!


Lightwise in het nieuws!


Lightwise in het nieuws!


Lightwise in het nieuws!


Lightwise in het nieuws!


Lightwise in het nieuws!

Lighwise op tv in Peel en Maas, basisschool Estafette in Venray

Filmpje van de Kick off Lightwise 2013 in Nijmegen

2e Marnixschool op tv in Utrecht, kijk naar het filmpje!


Lightwise in het nieuws!


Lightwise in het nieuws!


Lightwise in het nieuws!


Lightwise in het nieuws! ANWB controleert fietsen op Het Bolwerk Sassenheim 09 december 2013 Door de dichtbijredactie (Witte Weekblad)

uit

SASSENHEIM - Leerlingen van groep

6, 7 en 8 van Het Bolwerk waren allemaal op de fiets gekomen. Want vrijdagmorgen werden hun fietsen gecontroleerd in het kader van de ANWB actie Lightwise. Zes ouders hadden zich gemeld als vrijwilliger om de controles en kleine reparaties uit te voeren. Alles moest kloppen bij de fietscontrole. (Foto: Willem Krol)

Olga Klein, leerkracht van groep 7, legt uit waarom de school mee doet: 'Een veilige fiets met goed werkende verlichting is heel belangrijk in het verkeer. Zeker met dit donkere winterweer moet een fietsend kind goed zichtbaar zijn. Groep 8 leerlingen gaan volgend jaar veelal op de fiets naar de middelbare school en groep 7 moet dit jaar verkeersexamen doen. Zo'n 70 procent van de fietsen blijkt bij controle niet helemaal in orde te zijn, dat zien we vandaag ook weer. In de klas hebben de leerlingen een instructiefilmpje bekeken en van de ANWB kregen we een Toolkit (een grote gereedschapskist) die we mogen houden. Mits we meedoen met de actie en foto's ervan op de ANWB site plaatsen.

Sticker Alle fietsen worden gecontroleerd op verlichting en zichtbaarheid: voor- en achterlicht en reflectoren. En met het oog op de veiligheid worden remmen, banden, hoogte van het zadel, stuur, versnelling, spatborden, ketting, bel, standaard en slot gecontroleerd. Als alles goed is mag er een sticker op de fiets.

De rij bij de ouders die kleine reparaties uitvoeren wordt steeds langer. Jens vindt het een goede actie: 'Niet alle kinderen hebben een goede fiets en dan krijgen ze misschien een ongeluk. Bij mij zit alleen het spatbord een beetje los, verder niks.' Malak heeft een mooie roze fiets, maar ze komt niet met haar tenen op de grond als ze stopt. Het zadel moet wat lager. 'Ik wilde zelf het zadel hoog, dan lijk je niet zo klein' bekent ze.

Licht Zara heeft geen voor- en achterlicht op haar fiets. 'Wij fietsen nooit in het donker,' verklaart ze, 'Ik hoop dat ze het hier maken, anders vraag ik het aan de buurman.' Robine krijgt een opmerking over het ontbreken van spatborden. Verontwaardigd: 'Maar dit is een mountainbike, die h贸贸rt zonder spatborden.' Er wordt nog heel wat afgeklust en voor de grotere dingen zullen toch de fietsenmaker of de ouders moeten worden ingeschakeld.

ANWB Lightwise in het nieuws  

Lightwise is grootste fietsverlichtingsactie in Nederland. Met Lightwise helpen de ANWB, scholen, leerlingen en ouders gezamenlijk mee om he...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you