Page 1

Nummer 38 路 18. 氓rgang 路 November 2012

P氓 rundtur...

med Stofas tekniker

WebTv To Go

Kom godt i gang!

AN-TV og Stofa

...hvordan er det nu lige?

Ungdomsbolig

Med 83 tv-kanaler

VELKOMMEN I AN-TV HUSET


// NYHED

Af Thomas Møller · Foto Louise Dybbro

velkommen i

Den sidste tirsdag i oktober slog AN-TV Huset på Boulevarden i Aalborg dørene op. Her tilbydes foreningens medlemmer service, support og salg. Vi var med til den festlige åbning. personlig betjening. Den nye butik er etableret i samarbejde med Stofa, der har lukket sin hidtidige butik på Gasværksvej.

Venkata Ramkumar var det allerførste medlem af AN-TV, der blev betjent i den nye butik. Han har arbejdet i Danmark i fem år og vender nu tilbage til Indien. - Jeg er her for at afmelde og aflevere mit modem, og så skal jeg have betalt min regning, inden jeg rejser, forklarer Venkata Ramkumar.

Ole Davidsen bød velkommen i AN-TV Huset. Han glædede sig over, at alle aktiviteter nu er samlet på ét sted. Også den lokale tv-kanal aalborg+, der samtidig skifter navn til TV Aalborg. Ole Davidsen understregede, at det er vigtigt for AN-TV, at foreningen midt i en rivende teknologisk udvikling og en skærpet konkurrence på tv-markedet fortsat kan tilbyde sine medlemmer Side 2

Vagn Thomsen, bestyrelsesmedlem i TV Aalborg, fremhæver de mange muligheder, som den lokale tv-kanal får med etableringen af AN-TV Huset. Medlemmerne strømmede ind, da dørene til AN-TV Huset blev åbnet, og det blev en travl dag for de ansatte.

- Vi kan sende herfra, og vi får også et lille studie i kælderen, hvor vi for eksempel kan lave portrætsamtaler. Når al teknikken kommer på plads, kan vi koncentrere os om indhold, og det er et stort fremskridt. Vi har for første gang fået vores egen adresse, hvor man kan finde os. Nu skal vi bare have gjort kanalens nye navn kendt, siger Vagn Thomsen.

Birthe Reese Christensen, bestyrelsesmedlem i AN-TV, hilser den nye butik velkommen. - Vi har alle brug for menneskelig kontakt, og det er ikke alt, der skal foregå over internettet. Med det nye initiativ styrker vi AN-TV som en forbrugerorganisation, der ikke skal tjene penge, men som varetager medlemmernes interesser, siger hun.

Sonja Harder er veteran i AN-TVs repræsentantskab, hvor hun har været med siden starten i 1993.


DET FASTE HOLD Butikschef Kasper ChengOttzen har i de seneste måneder arbejdet på at gøre butikken klar til åbningen, og han har oplevet en stor forhåndsinteresse. - Mange har fulgt med i byggeriet, og de har glædet sig over, at de nu kan komme i direkte kontakt med AN-TV på en centralt beliggende adresse i byen. Med den nye butik bliver antenneforeningen meget mere synlig, og medlemmerne kan få en god og personlig betjening med fokus på service og support, siger Kasper Cheng-Ottzen. Butikskonsulent Pauli Frederiksen har tidligere arbejdet i IT-branchen, og han vil have fokus på at hjælpe og rådgive AN-TVs medlemmer.

- Vi var lidt famlende i starten, men fik efterhånden struktur på organisationen. Jeg ser AN-TV Huset som kronen på værket efter mange års hårdt arbejde. Selvfølgelig kommer vi aldrig helt i mål, men jeg er ikke i tvivl om, at stedet her vil fremme medlemmernes tilhørsforhold til AN-TV og i sidste ende også deres indflydelse i foreningen, siger Sonja Harder.

der fungerer bedst over internettet. Med den personlige kundeservice kan AN-TVs medlemmer få forklaret, hvordan den nye teknik virker og gøre brug af de mange fordele, som den giver. De kan for eksempel få en introduktion til SmartTv-boksen og de muligheder, den rummer, siger Per Neumann.

- Hvis jeg ikke kan klare en henvendelse på et kvarter, så tager vi et kvarter mere. Service kommer i første række, men naturligvis vil vi også gerne sælge. Vi forhandler alle AN-TVs produkter som SmartTv-boksen, forstærkere, kabler og stik, fortæller Pauli Frederiksen. Butikskonsulent Tania Købsted Tarp kommer fra Stofas nu lukkede butik på Gasværksvej, og hun kender mange mænds reaktion, når de får øje på hende bag disken. - De smiler lidt i starten, men så finder de ud af, at jeg faktisk ved noget om teknik, og så går det fint. Omvendt gør jeg mange kvinder trygge. Deres holdning er, at når jeg kan finde ud af det, så kan de også, siger Tania Købsted Tarp.

AN-TVs formand Ole Davidsen og næstformand Per Neumann er helt trygge ved den investering, som foreningen har foretaget i AN-TV Huset. - Vi er blevet synlige, og vores medlemmer ved nu, hvor de kan træffe AN-TV. Det er vigtigt i en tid, hvor den teknologiske udvikling er en udfordring for mange. Men stedet her bliver også for de teknisk stærke, der gerne vil være på forkant med udviklingen, siger Ole Davidsen.

AN-TV HUSET Huset drives i samarbejde med Stofa, og her tilbydes AN-TVs medlemmer service, support og salg af produkter. AN-TV Huset Boulevarden 18 9000 Aalborg

Per Neumann er enig.

Mandag til fredag: Klokken 10.00 – 17.30

- Vi skal varetage 50.000 medlemmers interesser, og det er ikke alt,

Lørdag: Klokken 10.00 – 13.00

Butikskonsulent Claus Kold Sørensen har i de seneste syv år arbejdet i Stofas butik i Aalborg – først på Vesterbro og siden på Gasværksvej – og han er ikke i tvivl om, at der fortsat er behov for personlig betjening. - Det er jo alle, der kommer. Lige fra studerende, som gerne vil have deres modem med det samme, til pensionister med behov for vejledning. Det er simpelthen alle typer henvendelser, siger Claus Kold Sørensen.

Side 3


// INFO

Hvad er hvad ? Vi oplever fra tid til anden, at vores medlemmer kan have svært ved at forstå sammenhængen mellem AN-TV og Stofa. Vi bringer nedenfor en oversigt over de to organisationer og deres rolle i forhold til hinanden.

• A N-TV er en antenneforening, der dækker det meste af Aalborg og Nørresundby samt Vestbjerg, Tylstrup, Vodskov, Grindsted, Uggerhalne, Sejlflod og Storvorde. • Med op mod 50.000 medlemmer er AN-TV en af Danmarks største brugerejede og brugerstyrede antenneforeninger. • A N-TV forsyner sine medlemmer med tv og radio og sikrer dem adgang til bredbånd, IP-telefoni, WebTv og WebTv To Go. • AN-TVs øverste myndighed er repræsentantskabet. Det vælges med hele AN-TVs forsyningsområde som valgområde. De 60 medlemmer er valgt for en 4-årig periode. • A N-TV bliver i det daglige ledet af en bestyrelse på otte medlemmer. To medlemmer er udpeget af Aalborg Byråd. Resten er valgt blandt repræsentantskabsmedlemmerne. • Repræsentantskab og bestyrelse arbejder for at levere det bedste produkt til den billigste pris til AN-TVs medlemmer. • A N-TV driver AN-TV Huset på Boulevarden i Aalborg i samarbejde med Stofa. Læs meget mere på www.an-tv.dk

• Stofa leverer tv- og radiosignaler til AN-TVs kabelnet. Desuden leverer Stofa bredbånd, SmartTv og IP-telefoni via kabel-tv stikket. • Stofa servicerer AN-TVs medlemmer – både med telefonsupport og teknikerbesøg. Servicen omfatter blandt andet hjælp ved flytning, pakkeskift, dårligt signal og andre tekniske problemer herunder opsætning af SmartTv. • Stofa driver den telefoniske kundeservice, der betjener AN-TVs medlemmer. • Stofa driver den tekniske support, der betjener AN-TVs medlemmer. • Stofa er Danmarks næststørste leverandør af kabel-tv og privat bredbånd. • Stofa beskæftiger cirka 400 medarbejdere. Virksomheden har hovedkontor i Horsens og service- og videncenter i Aalborg. • I samarbejde med AN-TV driver Stofa AN-TV Huset på Boulevarden i Aalborg. Læs meget mere på www.stofa.dk

Side 4


// HJEMME HOS

Af Thomas Møller · Foto Nils Krogh

Velkommen til 83 tv-kanaler

21-årige Patrick Osuna-Florentz er glad for de mange tv-kanaler, som AN-TV sender direkte ind i hans nye ungdomsbolig.

De er der alle sammen: Eurosport, Kanal 9, TV2 Sport, 6’eren, Zulu og DR HD. Men også den spanske hovedkanal, TVE, har fundet vej til skærmen. 21-årige Patrick Osuna-Florentz er tilfreds. Han er flyttet ind i en nyindrettet ungdomsbolig i det tidligere AaB College på Hadsundvej – og det er i hvert fald ikke fjernsyn, han kommer til at savne, efter han er flyttet hjemmefra. - Jeg kommer fra Gladsaxe, men er flyttet til Aalborg for at læse idræt på universitetet. Mit mål er en kandidatgrad, og derefter vil jeg gerne arbejde med talentudvikling eller konsulentarbejde inden for sundhed, fortæller han.

Spiller for AaB Patricks egen form fejler ikke noget. Han er startet på AaBs hold i danmarksserien, og så er han til sin egen overraskelse faldet godt til i den nordjyske hovedstad.

- I København har vi jo en del fordomme om Jylland, men dem glemte jeg hurtigt. I stedet har jeg lært mange fine mennesker at kende. Både på universitetet, i AaB og her i ungdomsboligerne. Lejlighederne er små, men jeg er rigtig glad for at bo her, fortæller Patrick. På sigt er det meningen, at der skal bygges fitnesscenter, svømmebassin, spa, jacuzzi og måske også en café i tilknytning til ungdomsboligerne. Det glæder han sig til. Til gengæld har han allerede masser af tv-kanaler i boligen. Hele 83 kanaler leveret af AN-TV.

Det er superfedt - Kanalerne var klar den dag, jeg flyttede ind. Alle med digitalt signal og de fleste i HD. Det er superfedt. Jeg kan se sport, comedy, serier og dokumentar. Der er masser af valgmuligheder. Jeg kan især lide at se tv om aftenen, før jeg går i seng. Det er en god afkobling, inden man skal sove, siger Patrick.

Han er særligt glad for sportsudsendelserne, og da hans far kommer fra Spanien, er det helt naturligt at følge det spanske landshold, cykelrytteren Alberto Contador og idolerne fra fodboldklubben Barcelona. - Jeg er glad for at kunne se det hele på min store 32-tommers tv-skærm. Kvaliteten er høj, og der er ingen driftsforstyrrelser. Det giver en langt bedre oplevelse, end hvis jeg skulle følge transmissionerne på en lille computerskærm. Her oplever man tit, at forbindelsen er langsom, og at billedet hænger. Det er et klart dårligere produkt, som jeg alligevel skal betale for at se. Derfor er jeg glad for mine 83 tv-kanaler, siger Patrick.

Ung med AN-TV Den 1. september stod 400 nye ungdomsboliger klar i Aalborg – alle med AN-TV. Patrick bor i boligforeningen Himmerlands nye ungdomsboliger på Hadsundvej. Side 5


// REPORTAGE

Af Thomas Møller · Foto Nils Krogh

På tur med

Stofa-manden Tag med tekniker Torben Riber Jensen på rundtur til medlemmer af AN-TV, der har problemer med teknikken. Tekniker Torben Riber Jensen starter dagen tidligt. Klokken 7.30 ruller han ud fra Stofas servicecenter på Gasværksvej i Aalborg med kurs mod dagens første medlem af AN-TV, der har knas med teknikken. Det er Jørn West Jensen i Hjortøgade. Han har installeret nye opdateringer til sit SmartTv, men noget er gået galt. Brugerfladen er forsvundet. Jørn West Jensen har talt med Stofas tekniske telefonsupport, der har givet ham nogle råd, men han kan stadig ikke få teknikken til at virke, og derfor er Torben Riber blevet tilkaldt. - Her skal jeg ikke engang have værktøjskassen frem. Jeg kan klare det hele med remoten. Der er tale om en forkert opsætning af SmartTv, som derfor

kommer i konflikt med den nye software, forklarer Torben Riber.

Ingen regning Et kvarter senere forlader han Hjortøgade. - Det var faktisk et typisk besøg. Vi arbejder på, at den her slags problemer kan klares over telefonen, hvor vores support guider brugeren gennem en ny opsætning. Det behøver kun at tage et par minutter. Torben Riber skriver ingen regning på besøget i Hjortøgade. - Nej, det er gratis. Hvis jeg skal give en regning i den situation, så skal det være klokkeklart, at brugeren selvfor skyldt har lavet en fejl. Jeg vurderer,

at det ikke er tilfældet, siger han og sætter bilen i gear. Dagens næste besøg er i Skelagergårdene i Hasseris.

Signalet forsvinder Maria Christiansen og Kenneth Dahl Andersen på Skelagervej har gennem en periode haft problemer med deres SmartTv. - Pludselig forsvinder lyden. Andre gange forsvinder signalet. Hvis vi skifter kanal for hurtigt, står det hele af. Når vi genstarter, er alle kanalerne der igen. Men hvis vi lejer en film, risikerer vi, at den kobler fra midt under afspilningen, forklarer Kenneth Dahl Andersen. Maria Christiansen nikker.

Torben Riber foran sin rullende arbejdsplads.

Side 6


Maria Christiansen fortæller Torben Riber om de problemer, som hun og kæresten har med deres SmartTv.

- Min far har også SmartTv, men han har aldrig haft problemer. Vores begyndte for en måned siden, og det er fjerde gang, vi har besøg af en tekniker. De er utroligt flinke til at hjælpe, men vi har endnu ikke fået løst problemet.

Periodiske fejl Torben Riber lytter opmærksomt til forklaringerne. Inden besøget har han allerede sat sig ind i historikken, så han ved, hvad der er sket under de tidligere teknikerbesøg. Hele systemet er gået igennem, parret har fået en ny SmartTv-boks, og kablerne er blevet tjekket. Når teknikerne er gået, har tingene fungeret, men problemerne bliver ved med at vende tilbage. - Periodiske fejl er det værste, jeg kan komme ud for. Jeg foretrækker, at der kommer røg ud af maskinen, siger Torben Riber, mens han udskifter antennedåsen og kablet. - Nu er alt skiftet herinde. Hvis fejlen mod forventning skulle genopstå, så er jeg sikker på, at problemet kommer udefra. Så må det være en kabelfejl eller den udvendige forstærker, der er defekt. Torben Riber får parrets telefonnummer og fortæller, at han vil ringe til dem om en uges tid for at høre, hvordan det går. Som kompensation giver han dem en stak værdikuponer, så de uden beregning kan leje film med SmartTv.

Lyn og torden Næste besøg er hos Bhatti i Henrik Gerners Gade i Aalborgs vestby. I forbindelse med et voldsomt regnvejr

Torben Riber forklarer Bhatti, at hans modem er gået ned på grund af uvejret.

med lyn og torden er hans internetforbindelse gået ned. Til gengæld kører fjernsynet uden problemer.

Adam Haluska (tv.) og Peter Szemeredi har problemer med internetforbindelsen, der periodevis er langsom.

så mange trådløse netværk herinde i det centrale Aalborg, at vi er nødt til at sprede dem ud på flere forskellige kanaler, forklarer han.

Torben Riber har set det før. - Et svagt modem kan gå ned i lyn og tordenvejr. Så jeg er slet ikke i tvivl om, at der kommer signal ind i lejligheden, siger han og forsvinder ned i bilen for at hente et nyt modem. Det bliver monteret sammen med en ny antennedåse. - Når der er mistanke om, at lyn har ødelagt modem, så er der også en risiko for, at det har ødelagt antennedåsen. Derfor skifter jeg også den ud, forklarer han.

En slurk kaffe Torben Riber registrerer det nye modem på kunden, der atter er online. Bhatti serverer kaffe, og der er tid til et par hurtige slurke, inden turen går mod Borgergade i det centrale Aalborg. Her har de ungarske studerende, Peter Szemeredi og Adam Haluska, problemer med hastigheden på deres internetforbindelse. De har fået to nye routere, men forbindelsen er periodevis stadig langsom. Torben Riber spotter straks problemet. Med deres trådløse standardopsætning benytter drengene den samme kanal som de fleste andre i kvarteret. Resultatet er, at kanalen ofte er overbelastet. - Kanal 7 er ni ud af ti gange standardkanalen, og nu er der efterhånden

Plads på kanal 2 Inden han forlader Borgergade, flytter Torben Riber drengenes trådløse netværk til kanal 2, hvor de foreløbig er helt alene. Han opfordrer dem samtidig til at bruge et kabel, når de er i nærheden af routeren. Det giver en højere hastighed, end det er muligt at opnå med det trådløse netværk. Derefter går turen til Østerbro, hvor Søren Josefsen bor midlertidigt hos sin søster. Deres internet holdt pludselig op med at fungere, og det er et stort problem, da de begge er studerende. - Jeg kan straks se, at stikket på kablet til modem er drejet af. Det er en stiktype, der bruges, hvis folk selv vil lave kablet. Her er det vigtigt, at man holder på kraven, når man spænder omløberen, forklarer Torben Riber.

Kan ikke genopstå Han monterer to nye stik med sit specialværktøj, og det forhindrer, at problemet kan genopstå. Det er dagens sidste opgave, men det er til gengæld også den første, hvor Torben Riber udsteder en faktura. - Jeg vurderer, at problemet er selvforskyldt. Derfor bliver jeg nødt til at skrive en regning, forklarer han, inden turen går tilbage til Gasværksvej. Side 7


// SERVICE

webtv to go Sådan kommer du i gang! Flere end 1.500 medlemmer af AN-TV har allerede aktiveret WebTv To Go. Med tjenesten kan du tage dine tv-kanaler med på farten – både på computer, smartphone og tablet.

Hvis du ikke har et log-on, kan du oprette det på Stofa.dk under ”Mine sider”. Opretter du dit log-on uden for hjemmet, skal du bruge dit kundenummer og din e-mailadresse.

Det er gratis at downloade WebTv To Go app’en, der giver adgang til et udvalg af tv-kanaler, afhængig af hvilken tv-pakke du har valgt.

Når du benytter WebTv To Go uden for hjemmet, skal du regne med, at du skal logge på med det førnævnte log-on fra ”Mine sider”.

Tjenesten koster ikke ekstra i abonnement, men kan koste ekstra i forbrug, afhængig af hvilket mobilabonnement du har. AN-TV anbefaler derfor, at du bruger WebTv To Go, når du har adgang til et trådløst netværk.

WebTv To Go kan downloades til både Android, iPhone og iPad.

Sådan gør du

Service & support AN-TV Huset Boulevarden 18 9000 Aalborg Mandag til fredag: Klokken 10.00 – 17.30 Lørdag: Klokken 10.00 – 13.00 Kundeservice Telefon: 88 30 30 30 Træffes alle hverdage: Klokken 8.00 – 19.00 Teknisk support Telefon: 88 30 30 20 Træffes alle dage (inklusiv helligdage): Klokken 8.00 – 22.00

For at bruge WebTv To Go skal du være Stofa bredbåndskunde og have en forbindelse, der er hurtigere end minimumsforbindelsen på 256 Kbit. WebTv To Go app’en kan nemmest downloades fra Stofa.dk, hvor der kan downloades til både Android, iPhone og iPad. Hvis du vælger at downloade og installere app’en hjemme hos dig selv – koblet op på dit hjemmenetværk – vil app’en efter download selv genkende IP-adressen. Det betyder, at du kan gå direkte på tjenesten.

Uden for hjemmet Hvis du vælger at downloade app’en i for eksempel toget fra Aalborg til Odense, skal du efter download benytte det log-on, du har til ”Mine sider” på Stofa.dk.

AN-TV NYT AN-TV NYT / nummer 38 / 18. årgang / NOVEMBER 2012. Udgiver: AN-TV / Postboks 335 / 9100 Aalborg. Ansvarshavende redaktør: Per Neumann. E-mail: bestyrelsen@an-tv.dk. Hjemmeside: www.an-tv.dk. Produktion: Clienti A/S. Tryk: Stibo A/S. Oplag: 60.000 eksemplarer. AN-TV tager forbehold for trykfejl og anden force majeure.

ANTV-NYT Nr. 38. 18. Årgang. November 2012  

• AN-TV er en antenneforening, der dækker det meste af Aalborg og Nørresundby samt Vestbjerg, Tylstrup, Vodskov,Grindsted, Uggerhalne, Sejlf...

Advertisement