Page 1

Nummer 37 · 18. årgang · September 2012

SmartTv

WebTv To Go

Med spændende muligheder

Ta’ dine tv-kanaler med dig

Kortere ventetid

aalborg+

Vi forbedrer telefonsupporten

Lokalkanalen får nyt navn og nye programmer

HER åbner AN-TV butik i samarbejde med stofa


// NYHED

Af Thomas Møller · Foto Louise Dybbro

AN-TV Huset Stofa lukker sin butik på Gasværksvej og rykker ind til Aalborgs midtby. Her åbner man i samarbejde med AN-TV en ny butik på Boulevarden, hvor antenneforeningens medlemmer kan få rådgivning, købe ekstra udstyr, opleve spændende events med kendte ansigter fra fjernsynet og måske selv være med til at producere tv.

Den gamle biograf Når AN-TV og Stofa åbner butik på Boulevarden 18, sker det i lokaler, hvor der er tradition for at vise levende billeder. Bygningen var oprindeligt indrettet til biograf, og her åbnede Palæ Teatret den 28. oktober 1915 med filmen ”Guldmageren”. Palæ Teatret var i mange år en af Aalborgs førende premierebiografer og viste især mange danske film. Den absolut største succes var ”Sommer i Tyrol”, der spillede i hele 14 uger i 1964. Biografen havde plads til 358 personer og var indrettet med balkon. I de senere år var der planer om at bygge biografen om til to eller tre sale, men det stødte på modstand hos ejendommens ejer. I stedet valgte man at lukke Palæ Teatret. Sidste film var ”Ørkenrotter” den 26. maj 1983. Derefter rykkede et hvidevarefirma ind i lokalerne.

Side 2


På Boulevarden 18 vil AN-TV indrette tv-studier og afholde møder og events.

Den store rødstensejendom på hjørnet af Boulevarden og Sankelmarksgade var i årtier hjemsted for levende billeder. Her lå Palæ Teatret, der var en af Aalborgs førende premierebiografer. Nu rykker de levende billeder atter ind i ejendommen, når Stofa og AN-TV etablerer sig på det kendte hjørne med ny butik og en lang række andre faciliteter til glæde for antenneforeningens medlemmer. - Vi er rigtigt glade for, at vi fremover kan tilbyde vores service fra denne adresse midt i det centrale Aalborg. Vi ved af erfaring, at mange af vores medlemmer gerne vil have tingene vist og forklaret i en butik, siger ANTVs formand, Ole Davidsen.

Mere synlige Han oplyser, at Stofas hidtidige butik på Gasværksvej har haft op mod 25.000 besøg årligt. - Det viser, at der er et behov, og det vil vi fortsat imødekomme med etableringen af AN-TV Huset på Boulevarden. Samtidig er det med til at sikre en lokal forankring og et stærkere tillidsforhold mellem AN-TV og vores medlemmer. Vi bliver mere synlige, og vi bliver nemmere at komme i kontakt med, siger Ole Davidsen. Han peger på, at det med den gode placering i Aalborgs midtby bliver nemt at besøge butikken, når man alligevel er inde i byen. Samtidig giver det AN-TV mulighed for at yde en bedre medlemsservice. Derfor ser han det som en god investering i en tid,

hvor man generelt oplever stor konkurrence på tv-markedet. AN-TV Huset kommer til at fungere som et servicecenter for foreningens næsten 50.000 medlemmer. Her kan man få rådgivning om kanaler, pakkevalg og opsætning af sit fjernsyn, ligesom man vil kunne købe kabler, stik og det nye SmartTv, der afløser Zaptor. En butikschef vil sammen med det øvrige personale være garant for, at alle besøgende får en god og kompetent rådgivning.

Mange aktiviteter Men idéerne med den nye butik rækker meget længere end det. Lokalerne kommer til at huse masser af aktiviteter, der henvender sig til foreningens medlemmer, fortæller Per Neumann, næstformand i AN-TV. - Om aftenen og i weekenderne vil vi afholde kurser og events. Det kan for eksempel være om ny teknik og de muligheder, som den giver vores medlemmer. Måske får vi besøg af repræsentanter fra tv-kanaler som Disney eller Eurosport. Det kan også være et kendt tv-ansigt, der dukker op for at fortælle om sit arbejde og besvare spørgsmål fra salen. Muligheder er der nok af, siger Per Neumann, der også gerne vil samarbejde med de øvrige lokale antenneforeninger om events i huset. De skal være velkomne, understreger han. AN-TV Huset bliver også stedet, hvor foreningens bestyrelse, faste udvalg og valggrupper fremover afholder deres møder. I kælderen bliver der

AN-TV Huset bliver indrettet i den markante ejendom på hjørnet af Sankelmarksgade og Boulevarden.

indrettet et studiemiljø, så der kan produceres fjernsyn på adressen. De nye faciliteter vil give bedre arbejdsbetingelser for både AN-TVs infokanal og den lokale tv-kanal aalborg+, der i øvrigt skifter navn til TV Aalborg.

Alle er velkomne Målet med AN-TV Huset er klart. Det skal være et levende og spændende sted at besøge. Alle er velkomne, og i forbindelse med lang lørdag eller begivenheder som Open by Night eller Aalborg i Rødt slår huset gerne dørene på vid gab og sender direkte tv fra Boulevardens menneskemylder. Lidt efter det samme koncept, som vi kender fra DRs Aftenshowet og TV2s Go’aften Danmark. Fremtiden er fuld af muligheder i den røde hjørneejendom på Boulevarden 18. AN-TV Huset forventes at være klar til åbning midt i oktober, og i det næste nummer af AN-TV Nyt bringer vi en fyldig reportage fra huset.

AN-TV Med næsten 50.000 medlemmer er AN-TV en af Danmarks største brugerejede og brugerstyrede antenneforeninger. Nøgleordene for AN-TV er bedst og billigst. Det gælder både, når foreningen forsyner medlemmerne med tv og radio, og når det handler om bredbånd, IP-telefoni, WebTv og WebTv To Go.

Side 3


// INFO

Gør dit tv

smart AN-TV lancerer SmartTv, der giver dig masser af nye muligheder med dit fjernsyn. SmartTv erstatter Zaptor.

I samarbejde med Stofa kan AN-TV nu introducere SmartTv, der giver dig masser af nye muligheder med dit fjernsyn. Det er slut med at komme for sent til dine yndlingsprogrammer eller gå glip af noget, hvis telefonen ringer. Nu kan du se tv, når det passer dig. Med SmartTv kan du starte igangværende programmer forfra, sætte dem på pause eller spole. Du kan også leje film fra din sofa. Du har mulighed for at vælge ekstra kanaler under FritValg, og du kan vælge mellem forskellige film- og TvPakker. SmartTv fås både med og uden harddiskoptager. Desuden giver StofaKort adgang til visse SmartTv-tjenester.

Smart-Tv med harddiskoptager • O  ptagefunktion op til 60 timers tv • Start forfra sæt på pause og spol • L  ej film adgang til tv- og filmarkiv • FritValg på en række tv-kanaler • V  ælg film- og TvPakker Kræver: Stofa Kabel-tv

Få mere at vide om SmartTv i vores butik eller på www.stofa.dk

niels olsen

jess ingerslev

Smart-Tv • S  tart forfra sæt på pause og spol • Lej film adgang til tv- og filmarkiv • FritValg på en række tv-kanaler • V  ælg film- og TvPakker Kræver: Stofa Kabel-tv

Stofa kort • FritValg på en række tv-kanaler • U  dvid din kabel-tv pakke med ekstra film- og TvPakker

elefanten bodil

GRATis film

Kræver: Stofa Kabel-tv

Med SmartTv kan du med få klik på fjernbetjeningen få adgang til over 100 gratis film, hvis du samtidig har minimum Pakke 2. Med SmartTv og tilkøb af filmpakker kan du med få klik på fjernbetjeningen få adgang til mere end 5.000 film. Du lejer en film i 24 timer ad gangen og kan i den periode se den lige så mange gange, som du har lyst til. kasper kesje

kathrine bremerskov kaysen

søren bregendal

tammi øst

anders hove

jakob wilhjelm poulsen jacob lohmann

carla mickelborg

per otto bersang rasmussen

www.fartilfirefilmen.dk entertainment

8354_18a0_FT4_TTN_Poster_A3_DK.indd 1

Side 4

04/07/11 12.17

Har du SmartTv kan du også leje film via WebTv til for eksempel din computer eller tablet. Og ligegyldig hvilken løsning, du vælger, så slipper du for at aflevere filmen, når du har set den.


// LOKAL

Af Thomas Møller · Foto Louise Dybbro

Det nye TV Aalborg Den lokale tvkanal aalborg+ skifter navn til TV Aalborg og indleder samtidig et samarbejde med Aalborg Kongres & Kultur Center. Den lokale græsrodskanal aalborg+ er klar med en lang række nye initiativer i dette efterår. Målet er at give kanalen mere bredde og større gennemslagskraft, men det vil ikke ske på bekostning af græsrødderne og de smallere programmer. Dem skal der fortsat være plads til. I kanalens første levetid har navnet aalborg+ skabt en del forvirring, og det tager man nu konsekvensen af og omdøber kanalen til TV Aalborg. Det er et gammelt navn kendt fra aalborgensisk lokal-tv, der hermed igen bliver taget i brug på grund af dets klare signalværdi. For TV Aalborg skal netop være hele Storaalborgs lokalkanal. Første skridt er taget med et formaliseret samarbejde med fyrtårnet i aalborgensisk kulturliv, Aalborg Kongres & kultur Center. Der er allerede etableret di-

rekte fiberforbindelser fra kongres- og kulturcentret til AN-TVs sendeanlæg på Grønlandstorv og produktionsselskabet dblux på Riihimäkivej. Det betyder, at TV Aalborg kan sende fjernsyn i høj kvalitet fra Aalborg Kongres & Kultur Center uden at skulle gøre brug af en OB-vogn. Næste skridt er at etablere et lille studie i kongres- og kulturcentret. - I samarbejde med direktør Ernst Trillingsgaard og hans sekretariat planlægger vi en række udsendelser, der skal afspejle livet i huset, fortæller AN-TVs formand, Ole Davidsen. Han oplyser videre, at man planlægger at sende direkte fra Aalborg Kongres & Kultur Center en til to gange om ugen.

Oplev din egen by I løbet af oktober håber TV Aalborg også at kunne begynde at sende livebilleder fra to kameraer placeret højt oppe over byens gader og veje. Det ene står på toppen af Nordkraft, og herfra vil man blandt andet kunne følge færdiggørelsen af Aalborgs nye musikhus. Det andet kamera placeres på den store rødstensejendom på hjørnet af Østerågade og Synagogegade, hvor GADs boghandel tidligere havde til huse. Fra dette kamera kan man opleve livet omkring Gammeltorv og Nytorv. - Begge kamera-placeringer er bekostet med fiberforbindelser, der sikrer en god billedkvalitet. Men det vil ikke være muligt at genkende personer på billederne. Der er altså ikke tale om overvågning, understreger AN-TVs formand, Ole Davidsen.

Han forestiller sig, at live-billederne fra de faste kameraer bliver indpasset i sendefladen, for eksempel mellem to udsendelser. På sigt er det TV Aalborgs håb at kunne etablere yderligere tre faste kameraer: På Nibe havn, på Hals havn og på et højt punkt i Nørresundby.

Info til borgerne Som noget nyt vil TV Aalborg også begynde at sende udsendelser produceret af Aalborg Kommune. Udsendelserne er hidtil kun blevet streamet på nettet, men er optaget i HD og kan vises i en god kvalitet på tv. Der er tale om information til borgerne, og udsendelserne erstatter til en vis grad de informationsskilte, som vi allerede kender fra tv-kanalen. Transmissionerne fra Aalborg Kommunes byrådsmøder vil fortsætte på TV Aalborg, mens optaktsudsendelsen ”Før byrådsmødet” bliver indstillet. Til gengæld vil Vagn Thomsen i samarbejde med Stadsarkivet genoptage visningen af digitaliserede film fra det gamle Aalborg, og samarbejdet med Aalborg Produktionsskole vil ligeledes fortsætte. Der vil stadig være plads til græsrødderne og de smallere programmer på kanalen, så længe de lever op til reglerne om god presseskik. Borgere, der ligger inde med spændende film, eller som har gode idéer til udsendelser på TV Aalborg, er altid velkommen til at bidrage til kanalen. Det færdige materiale kan man aflevere hos produktionsselskabet dblux, Riihimäkivej 6, 9200 Aalborg SV.

Side 5


// VOXPOP

WebTv

To Go Nu kan du tage dine tv-kanaler med på farten.

Af Thomas Møller · Foto Louise Dybbro

1.500 medlemmer af AN-TV har allerede aktiveret WebTv To Go. Tjenesten gør det muligt at tage tv-kanalerne med sig på sin computer, smartphone eller tablet, uanset hvor man befinder sig. Det er ganske gratis at downloade WebTv app’en, der giver adgang til de mest populære tv-kanaler. Så kan du se Tour de France i sommerhuset, følge X Factor i toget eller blive opdateret med en nyhedsudsendelse, mens du står i kø i supermarkedet. Det eneste krav er, at du har adgang til internettet. I dag finder man gratis wifi på mange lokaliteter, for eksempel i tog og på caféer, campingpladser og uddannelsesinstitutioner. Ved brug af et mobilt netværk eller en fremmed internetforbindelse skal du være opmærksom på, at der kan påløbe forbrug afhængigt af, hvilken abonnementsordning du har. Læs mere på www.stofa.dk og kom godt i gang med WebTv To Go.

Side 6


I stedet for fjernsyn Vivi Wennike Aalborg Grafisk designer 38 år

Med på camping Erik Thimm Aalborg Key account manager 41 år - Jeg begyndte at bruge WebTv To Go, straks det blev tilgængeligt i AN-TVs regi. Til dagligt arbejder jeg i en IT-virksomhed, og så vil man jo gerne afprøve alt det nye, fortæller Erik Thimm. Han ferierer i år på Løkken Camping, og det er et af de steder, hvor han og familien har haft stor glæde af den nye WebTv To Go-tjeneste. - På en lang gråvejrsdag kan vi godt køre trætte i at spille spil, men så kan ungerne sidde her i campingvognen og se film og Ramasjang på deres telefon eller iPad. De er 10 og 14 år, og har begge fået installeret WebTv To Go på deres smartphones. Det er bare genialt. Erik Thimm bruger selv tjenesten, hvis han har en pause i hverdagen. Det kan være i bilen, på jobbet eller alle mulige andre steder. Han læser ikke aviser, så nyheder, sport og udenlandske finansreportager er hans foretrukne programmer. Han logger sig på både med trådløst netværk og 3G, og den tekniske kvalitet er absolut tilfredsstillende. - Det fungerer rigtig godt, og det var super nemt at komme i gang. Man downloader en app, logger ind med sit password og vælger et tv-program. Min datter på 10 år klarede det selv, så sværere er det ikke.

- Jeg tog WebTv To Go i brug for et halvt års tid siden. Det var i en periode, hvor vi ikke havde fjernsyn, så jeg begyndte i stedet at se tv på min iPhone, fortæller Vivi Wennike. Siden har hun anskaffet et nyt fjernsyn, men er fortsat med at benytte WebTv To Go både i hjemmet, og når familien er på farten. - Jeg har haft stor glæde af det, hvis vi er et sted, hvor det er svært at beskæftige børnene. Så kan de altid se lidt Ramasjang på telefonen. Jeg har selv brugt tjenesten, hvis jeg er gået tidligt i seng, men gerne har villet se de sene nyheder. Så har jeg taget dem på min iPhone. Vivi Wennike betegner det som helt problemfrit at aktivere WebTv To Go-tjenesten. - Det var super nemt at downloade app’en og komme i gang. Den tekniske kvalitet er fin, både når det gælder lyd og billede, og udvalget af tv-kanaler er tilfredsstillende. Jeg er interesseret i nyheder, børneprogrammer og DR2, og jeg kan finde det hele på WebTv To Go.

Bryllup med bold Tommy Olesen Aalborg Advokat 36 år - Jeg skulle til bryllup den dag, hvor Danmark spillede sin første EM-kamp i Ukraine. Jeg ville nødig gå glip af nogle af delene, så jeg kontaktede kundeservice, og de hjalp mig med at komme i gang med WebTv To Go. Det viste sig at være utrolig nemt, fortæller Tommy Olesen. Under brylluppet sad han med sin smartphone i skødet og fulgte fodboldkampen. Ingen bemærkede det, før Danmark scorede, og han brød ud i et jubelbrøl. - Så var jeg pludselig selskabets mest populære person. Siden har jeg benyttet WebTv To Go både på min telefon og min iPad. Det er primært, når jeg er på farten. For eksempel sad jeg i en bus og fulgte mændenes 100 meter-finale ved OL. Det er en stor sportsbegivenhed, som jeg gerne vil følge live. Tommy Olesen er meget tilfreds med den tekniske kvalitet af WebTv To Go. Lyden er god, og billedet er skarpt. Især når han benytter wifi. På 3G kan billedet have lidt sværere ved at følge med. - Men generelt er kvaliteten rigtig god, og jeg har ikke savnet noget. På sigt vil det naturligvis være fint, hvis man kan få den fulde programpakke på WebTv To Go. Men alt i alt synes jeg, at det er en super ekstra service, som jeg får ganske gratis. App’en koster ikke en krone, og jeg havde i forvejen ubegrænset forbrug. Side 7


// SERVICE

Vi er klar ved

telefonen

Der er allerede ansat 50 medarbejdere i Aalborg og flere følger efter.

Service & support

AN-TVs samarbejdspartner, Stofa, har besluttet at tilføre ekstra ressourcer til deres telefonsupport. Her har man i perioder oplevet et stort pres, og målet med det nye initiativ er at nedbringe ventetiden og samtidig højne kvaliteten i kundebetjeningen.

Kundeservice Telefon: 88 30 30 30 Træffes alle hverdage Klokken 8.00 – 19.00 Teknisk support Telefon: 88 30 30 20 Træffes alle dage (inklusiv helligdage) Klokken 8.00 – 22.00 www.stofa.dk Fra websiden er der adgang til både mail og chat. www.an-tv.dk Websiden indeholder relevante oplysninger vedrørende tv, radio, bredbånd, WebTv med videre.

Ny og forbedret telefonsupport vil give AN-TVs medlemmer kortere ventetid og mere præcise svar på deres henvendelser.

Det sker ved at samle al kundeservice i Aalborg og Aarhus, hvor der begge steder etableres et videnscenter. I Aalborg er der allerede ansat 50 medarbejdere, og flere vil følge i løbet af efteråret. Målsætningen er klar. Det handler om at sætte kundens henvendelse i centrum. AN-TVs medlemmer vil fremover kunne nå Stofas kundeservice og tekniske support både pr. telefon, e-mail og chat.

AN-TV NYT AN-TV NYT / nummer 37 / 18. årgang / september 2012. Udgiver: AN-TV / Postboks 335 / 9100 Aalborg. Ansvarshavende redaktør: Per Neumann. E-mail: bestyrelsen@an-tv.dk. Hjemmeside: www.an-tv.dk. Produktion: Clienti A/S. Tryk: Stibo A/S. Oplag: 60.000 eksemplarer. AN-TV tager forbehold for trykfejl og anden force majeure.

AN-TV NYT  
AN-TV NYT  

Nr. 37. 18. Årgang. September 2012

Advertisement