Page 1

SOCIALS Palau de Versalles El palau de Versalles esta a Versalles i a 20 km de Paris, Lluis Xlll va manar a fer-lo i Lluis XlV el va ampliar. Lluis Xlll va deixar Paris i va construir el palau per anar a viure a ella com si fos per allunyar-se de la ciutat. Construït amb pedra i marbre. Els elements principals son les columnes i els pilars, les cobertes son planes o voltades, segons la part del palau. A l’espai exterior te dos façanes la principal a la que dona a la ciutat i l’altre a la que dona als jardins. Versalles es estil rococó amb petxines i roques marines. La sala dels miralls: Es una de les joies del palau i es la sala mes important que la va fer el mateix (mansart) 1678-1684. Es d’estil barroc, te 17 finestres i 357 miralls posats cara a cara.

El palau de Versalles te diferents etapes constructives: 1rA etapa de 1661-1668: En aquesta etapa seria un palauet el cual s’en van afegir dos ales i quan es van trencar van ser la plaça d’armes. 2nA etapa 1688-1678: Lluis XlV vol traslladar la cort del poble a Versalles i va fer construir els tres pisos i les escultures. 3rA etapa 1678-1680: Ampliació de Versalles per Mansart i construeix la capella.


Beauvais Beauvais es un centre catòlic situat al nord de França a 80km de Paris, a la vall thérain, construïda al segle lX al davant d’un temple. Ha agut temples des del segle lll i el d’ara es del segle Xlll. La catedral esta incomplerta, te una creu, un cot i una absis i set capelles, el bisbe Milon Denantueil van ser els encarregats per el nou projecte de la nova catedral. Es la mes alta, el campana de 15 m i aquesta torre es va derrumbar poc després de haver-la construït. Te una alçada a la seva nau central de 53 m es la nau mes gran del mon amb una alçada mes alta, l’edifici es de colom de Barcelona i cabria sencer. I es que el gòtic francès busca amb l’alçada molt alta per estar mes aprop de deu. Cal diferenciar el francès del català el català es mes modern i arranca al segle XlV i no es caracteritza per la seva alçada, gòtic menys decorat i molta llum(Catedral de Girona).

Arc de triomf de Paris


Monument encomanat per Napoleó per celebrar les seves victòries al 1806, però va ser enderrocat i es torna a fer al 1836 i va ser enderrocat per Lluis Felip d’Orleans. Te gravats els generals que van col·laborar amb Napoleó. El disseny esta fet per Chal green i s’inspira amb tito. Te una alçada de 99 m i una amplada de 54 m. La decoració te relleus que son escultures fetes a la paret que representen batalles de l’emperador i esta explicar en els 30 escuts de la part superior. L’altre escultura que te es la Marsellesa, fa referencia a la Revolució Francesa i demana als ciutadans que sempre diferenciïn els seus drets, esculpeix els ciutadans vestits de soldats romans i van a lluita dirigits per una deessa romana (Belina). 1792-1830: Lluiten per els seus drets autor de la Marsellesa Rudé.

treball de socials  
Advertisement