Page 1

ANTONIO DEL GIUDICE


About me curriculum vitae and skills

Architecture projects Nul kitchen -

Berlin gourmet street food AC-CA competition

National gallery of arts Tirana - Edi Hila retrospective exhibition [with June 14 meyer-grohbrĂźgge & chermayeff]

Meyer Riegger - Art gallery, Berlin [with June 14 meyer-grohbrĂźgge & chermayeff]

A house for a blind man -

A house for... Opengag competition

Reclaim the office building - Real Estate Summer School a-typical plan - Dyvik Kahlen

Hnw - Communities in the post-digital urban space (thesis project)

Porto nuova escola de artes - archicontest competition

Other projects 255 DaETSAM Mag - open call - Ciudad Aumentada


Personal Info Antonio del Giudice Born 21/09/1991 in Maddaloni (CE), Italy mobile: +39 392 39 77 173 email: antonio-delgiudice@outlook.com website: www.aaddgg.xyz skype: antonio-delgiudice@outlook.com facebook: facebook.com/antoniodelgiudice000 instagram: asundersweet flickr: vacuumpacked

Education 2005/2010 - Highschool diploma Liceo classico Giordano Bruno 2011/2016 - Bachelor Degree Università degli studi della Campania Luigi Vanvitelli - Architettura with a score of 110/110 cum laude

Work experience 2014 - Artwort Magazine (freelance writer) 2015 - DLSO - Dance Like Shaquille O’Neal (freelance writer) 2015 Sept/Dec - Marasmastudio Architettura - intern 2018 Jan/June - June14 Meyer-Grohbrügge & Chermayeff - intern Workshops Massullo 2.0 INTENSIVE DESIGN WORKSHOP 2015 - coordinator Prof. Cherubino Gambardella

REAL ESTATE ARCHITECTURE #2 Reclaim office building Architecture summer school 2017 - Brussels REAL ESTATE ARCHITECTURE #3 The commercial center Architecture summer school 2018 Ghent


Publications 2014 Libria Editrice: a cura di Lorenzo Capobianco e Concetta Tavoletta - Concorso nuovo ingresso Campus Novartis Siena 2015 ArchitetturaOpenSource: Massullo 2.0 INTENSIVE DESIGN WORKSHOP coordinator Prof. Cherubino Gambardella 2017 Hedonistic new world -Communities in the post-digital urban space (thesis project) kooZA/rch - 6 sept 17

Software 2D Autocad 3D Sketchup, Rhinoceros, Archicad, Cinema 4D Graphic Photoshop, Illustrator, InDesign Other skills model making hand drafting photography (canon EOS 700D) Language Italian: native English: fluent Spanish: waystage level (listening)


BERLIN GOURMET STREET FOOD [AC-CA competition]

NUL KITCHEN This project is an attempt to redefine the concept of street-food itself and to seek out in our globalized and capitalist society alternative futures of living together. NUL kitchen is a shared infrastructure to communities allowing several different uses. Sharing takes place in public space as an alternative to public and private property and it helps people with recovering and spreading their traditions. Culinary traditions reflect and define social interactions in every community and, at the same time, undergo a number of adaptations, broadenings, transformations, diffusions, just as if they gave birth to a sort of open-source cultural genealogy. NUL kitchen is a DIY, low cost, modular and flexible system, a structural frame of an unfinished - and therefore weak - architectural object that encourages people in order to facilitate collective and open design processes. It redefines interaction among people: there are no customers, no merchants, and everyone is an user. Boundaries no longer exist. Users can choose how to use it and the choice implicates a permanent settlement or nomadism. Multiculturalism influences urban environment and it is also influenced by the urban environment in turn: the permeable system allows their interaction by considering the need of every food culture. NUL kitchen consists of a lightweight transportable aluminium grid, made of seven blocks of three 80x80x80 cm modules. The grids can be combined an infinite number of times. It is completely neutral, it doesn’t impose an aesthetic choice as it is a simple essential structure that can be used for any purpose. It is not a negation of style, but the style of negation. The combination allows it to be supplied with different items and movable countertops, capable of moving vertically thanks to a rack and pinion system. A stainless steel upholstery with a PVC covering is also provided.


EDI HILA EXHIBITION Client: National gallery of Arts - Tirana - with June 14 Meyer-Grohbrügge & Chermayeff Status: Built

23,5

During May 2018, after the succesful Edi HIla’s exhibition in Warsaw (designed in December 19 by June14 ) and hosted by the Museum of Modern art of Warsaw, we have been asked to design a new exhibition. This time this stage was the National gallery of Arts in Tirana, where Edi Hila himself grew up and currently works. The selected space, localized in the western wing of the National Gallery, is composed by two floor with a central plateau hosting a peculiar staircase that leads to the first floor. With a total of 665 sqm and more than 100 canvas to display, therefore the main task was to gain more room. This is reason why we took advantage of the situation by developing a wooden structure covered with opaque fabric (as the same as the one used for the previous exhibition in Warsaw) within the double height, which at the end became the core of the exhibition. There we also placed four showcases, which hosted several documents and small art pieces by Edi Hila.

35,1

Büro Meyer-Grohbrügge

3

Total: 88,2 m Edi Hila, National Gallery of Arts, Tirana


Create rigid corner

PVC Membrane stapled to all vertical elements


ART GALLERY IN SCHAPERSTRASSE Client: Meyer Riegger - Berlin - with June 14 Meyer-GrohbrĂźgge & Chermayeff Status: ongoing At the beginning of Febraury, after a site inspection and a measurement session, we started working on a new project for an art gallery in Schaperstrasse. The new art space chosen was basically composed by two different floors: the ground floor, where until the last year hosted different tiny shops and the first floor, a classic altbau with 4 rooms, a corridor where the entrance door is located and a small bathroom. The groundfloor itself presented quite singular conditions, at the first sight, thanks only to the natural light coming through the windows the groundfloor exhibited its best quality, a strange sequence of rooms and spaces, which seemed to be a natural cave. Since different activities took place there, we could notice a strange collection of different tiles and wallpapers all over the walls and also, facing the shopping window, the presence of several doors with very peculiar shapes which gave the access to one of the main rooms. We were asked to reconnect all the spaces on the groundfloor in order to make them accessible to the public during temporary or permanent art exhibition and, an office for the daily work at the gallery. Furthermore another important task was to reconnect the two floors with a staircase, which of course has become the central element of the gallery. Inside the staircase itself, a large storage for canvas and art pieces has an important role, designed according to the existing one we measured at the current gallery still in use by the client. During the overall desing I also have been asked to design the office forniture, the meeting room table and the kitchen/library on the first floor.


nal) (Optio

5,52

1,51

5,16

0,75

2,48

1,76

1,37

0,51 1,31

8,16

90 0,

50 0,

41 6,

5,56

0,69

0,41

Treppe 34.7 qm

0,75

4,26 0,20

75 2, 2,79

0,65

0,98

4,54

4,41

1,15

0,29

0,53

0,88

4,06

Ground floor

1,52

6,85


5,08

0,90 1,51

kitchen and library 6,55

8,47

5,70 0,52

0,62

0,89

0,94

5,65

Heizkรถrper (Bestand)

First floor

1,30

4,88


The staircase/storage


gger

The kitchen/library situated on the first floor

Axo

30.05.2018

BĂźro Me


A HOUSE FOR... [Opengap competition] A HOUSE FOR A BLIND MAN

A space for a blind could be a very fascinating challenge. Our main interaction with space is based on view-control. If people with one sense less develope more the other ones, our challenge is to imagine a house for Bocelli, as a way to rethink the relation with space itself, and a way to empower the potential of it, by not reducing the condition of movement. The plot chosen is located in Naples, in a residential area near the sea, with its related topographical complications. The access from the street is to the basement, as the plot is on an higher level. The first sign on the plot has been creating a defined area of action. A place where he could control and measure the space. A spine with columns every 2 meters splitting the plot, defining a guide in order to walk up and down on the plot. Other signs like pool, the staircase and elevator define the area of action, which is basically a space free from any barriers for clear reasons. The cross movements are facilitated by the presence of light and movable objects, like the curtains themselves. The autonomy of the structure, above the ground floor, allows to manage the space like several autonomous blocks. Three of them are unities for sons, and one is a floating acoustic chamber surmounting the piano. The core of the house, with a direct access to the garage facing the street, exhibites a flexible membrane which connects the two parts by creating a diaphragm without really imposing its physical presence.


RECLAIM THE OFFICE BUILDING [Real estate summer school #2] A TYPICAL LANDSCAPE We accept the landscape that the mono functional office building has left behind and acknowledge it as legacy of the modern time. We also accept the fact that the mono functional office building has mostly failed and that it does not work any more in its current state. But we embrace the overall form, idealistic nature and scale of the overall project. We like the project’s utopian nature. Key to this exploration is that we do not consider one tower in isolation but we understand all 8 towers as the landscape. They have been developed as one – so we should treat them as one. We like to explore this landscape as the context for every day life. Situations as divers as they can get should help to understand the WTC as continuation of –but not as island in– the city. As new inhabitants we like to imagine: a home, an o ce, a butcher, a fruit-market, a kindergarden, a data-storage, a workshop, a cafe, a dental practice, etc ... The question is: how do you create a space (for each program) with minimum spacial intervention making most use of the existing landscape and furniture?

Christopher Dyvik & Max Kahlen


Tower 1 - 21st foor - Living


The room


The kitchen


HEDONISTIC NEW WORLD [Thesis Project]


Community statute

Art. 1 Hedonistic New World is a community whose main purpose is: pleasure. Its founding principles are: respect, tolerance and sharing. Art. 2 As community, HNW doesn’t belong to a single but to many. Art. 2.1 The choice of the places where [the community] will take place in the form of HUB, is established on case by case basis according to the users’ vote. Art. 3 Each site chosen by the community is give by the private or public institution which owns the rights, after the mutual stipulation of a contract which allows the usufruct of the area. Art. 3.1 The maximum period of occupation of a site is 180 days. Art. 3.2 Every HUB, as expression of the users will be characterized by the program chosen during the vote. The program itself will be different at every time an HUB will take place in the different following contexts. Art. 3.3 The HUB must be equipped with an inner regulation to guarantee the best experince to the users. Art. 4 Only the users of HNW will have access to the selected sites. Art. 4.1 All the users are allowed to take part in the decision for managing the community and its HUB Art. 4.1.1 The most active users can also promote themselves as Admins of the community. Art. 4.3 Duty is given to the Admins to take action in quarrels in order to always guarantee the cohabition among the users within the community and its HUB. Art. 5 The BAN will be performed by the admins towards the users in case of non-congruous behavior. Art. 5.1 A “banned” user will not be able anymore to have the access to the community and its HUB.

HNW


PORTO: NUOVA ESCOLA DE ARTES [Archicontest competition] The New Escola de artes, opposes itself compact and opalescent to the façade of the historical center of the Center Portuguès de Photo, a dominant presence within of the Largo Amor de Perdicao. This project aims, therefore to establish a new public dimension, settled in a way to not to obstruct the public space but rather trying to find a dialogue with the context: its volume is produced in that portion of surface cut out, where the crossing is less frequent. The final shape is a triangular volume with different heights. The choice to set public functions on the groundfloor is dictated by the wish to make the object function at any moment of the day and by detaching it from the activities of the school of art, in order to allow more possibilities in term of program and use. The groundfloor now at the height of -1,50m, gradually allows the passage toward the main entrance, thus giving an easy access the school and its services. Other two ways of access are: a curved ramp on the short side which directly grafts in the cafe/restaurant zone and the second one on the north side: a different access to a small foyer set on the side of the auditorium. A huge ramp conducts to the first level, where the laboratories are. The instability of program, subject to the free dynamics of the artistic production, is also the dictated by the wich of making the whole area reconfigurabile according to the demands of the artists/students. The modularity of the spaces allows, thus, to fragment the 1000 available sqm in many different ways, like exhibitions or handcrafting laboratories: in this way there are the two principal activities, constantly free to contaminate each other and reciprocally meet, making the act of art production itself a performance.


Stefan / October

27

#dog #kids #porto #largodaperdicao #nuovascoladeartes

Benedita / September #dog #porto #nuovascoladeartes #pickoftheday

13


Bruno / May

17

#porto #busyday #cloudyday #workworkwork

Joana / May Bruno is working hard #finalreview #AAAAH #letsdoit

20


Open Call // 255 · Augmented City https://media.giphy.com/media/l0HlQ6t704gzE730c/giphy.gif


mobile: +39 392 39 77 173 email: antonio-delgiudice@outlook.com website: www.aaddgg.xyz skype: antonio-delgiudice@outlook.com


Portfolio 2018  

architecture portfolio

Portfolio 2018  

architecture portfolio

Advertisement