Page 1

ARCHITECTURAL PORTFOLIO

ANTONIO PIERALLI

CONT CO NTAC ACTS TS Cell.p Cel l.phon hone: e: +39 +39339 339197 197773 7738 8 Mail: ant Mail: antoni onio.p o.pier ierall alli@g i@gmai mail.c l.com om Instag Ins tagram ram:: anto antohop hoppus pus


ACADEMIC PROJECTS: 01

NEW GUGGHENEIM MUSEUM Prof. Riccardo Renzi (2015) - Florence

02

RESTORATION LAB - AREZZO FORTRESS Prof. Maurizio De Vita (2015) - Arezzo

03

SOUND WAVE - SYDNEY’S WATERFRONT Prof. Laura Andreini| ARCHEA (2017) - Sydney

WORK PROJECTS: REDEVELOPMENT OF HISTORICAL CENTER Public Competition | Bibbiena (AR) - 2015 WINNING PROJECT

04

SKOVGAARDEN International Competition | C.F. Møller |Aarhus (DK) - 2016 FINALIST

05

TRENTO HOSPITAL International Competition | C.F. Møller | Trento (IT) - 2017

06


01

NEW GUGGHENEIM MUSEUM


01 NEW GUGGHENEIM MUSEUM Site Plan According to the task of New Guggenheim museum in Florence we propose a new vision of the Museum. Following important points of the city we create a grid, which we put into site generating the museum system. The all perception of the project is about different volumes which are perfectly connected. The park covers the ground floor and it hosts the open air functions of the project, while the single volumes give hospitability to the temporary and permanent exhibitions.


01 NEW GUGGHENEIM MUSEUM


01 NEW GUGGHENEIM MUSEUM Axonometric View


01 NEW GUGGHENEIM MUSEUM First floor plan Elevation


01 NEW GUGGHENEIM MUSEUM Second floor plan Longitudinal section


01 NEW GUGGHENEIM MUSEUM Exploded view Interior Views


02

RESTORATION LAB - AREZZO FORTRESS


02

AREZZO FORTRESS

Hand sketches Section The idea of our proposal is to divide the old part ( Bastione belvedere ), with the contemporary one. Doing this we give independence and a strong symbolic character. By differentiating these two elements with variations of colors and materials we highlight at the same time both the old and the new architectural elements.


02

AREZZO FORTRESS

Hand sketches Panoramic View Our proposal was to respect the context over all, The project line is fully insert in the missing parts of the old walls. We designed the new part completely in addition to the old one, giving a new contemporary language, but at the sime time respecting the site.


02

AREZZO FORTRESS

Entrance view (Interior) Details

Floor structural glass

Walkway detail

existing wall’s connection


02

AREZZO FORTRESS

Panoramic View The project presents a continuous path over the entrance. It basicly connects the two main parts of the fortress giving to all the visitors an amazing axperience looking at the surrounding landscape.


03

SOUND WAVE - SYDNEY’S WATERFRONT


03

SOUND WAVE

Vision

One of the most important strategical point of the city is the “ Opera House “. It is actually in a crucial position close to the sea. This point attracts people in a very strong way creating a lot of different paths. People ( for the most part tourists ) from the botanical garden and even from the city go toward this architectural icon of Sydney and symbol of Australia as well.


03

SOUND WAVE

City’s assonometric view Context | approach

Buildings

Botanic Garden

Paths

Analyzing the context we can immediately percieve the importance of the nature , and of the Royal Botanic Garden. This important garden is located in a very nice area close to the sea.


03

SOUND WAVE

Concept Function’s elevation 1. Exsisting waterfront line

3. Activity placement

2. Line of the project

4. Sound wave

We really want to highlight the importance of the context and the park, that’s why we operate with “ low volumes “ which are very different in terms of scale from tall buildings in Sydney.


03

SOUND WAVE

Assonometric view of the project

Project volumes

Pathways

Pathways


03

SOUND WAVE

Masterplan As we can see from the top our mission is to give a strong direction to the project. We would like to move people from the earth of Sydney ( Sydney opera house ) long all the seaside, coming until the opposite side.


03

Trasveral Section B-B’

SOUND WAVE


03

SOUND WAVE

Aerial view plans

Plans restaurant volume

Plans greenhouse volume


03

SOUND WAVE

Plans Exterior view

Plans Educational green volume

Plans bar | cafeteria volume

Plans Rehearsal room volume


03

SOUND WAVE

Exterior view Section


03

SOUND WAVE

Exterior view Section detail


03

SOUND WAVE

Platform details Platform view

1. Platform closed

2. Platform opened


04 REDEVELOPMENT OF HISTORICAL CENTER


04

REDEVELOPMENT OF HISTORICAL CENTER

Piazzolina view Concept Based on the analysis of the place and the habits of the population, the goal of the project is to connect different areas in the urban context of the city. Starting from the entrance of the city we design an urban path that connects with fornitures and lights the main places of the city center. We redesign the main squares of the city thinking about the importance of the tradition and at the commercial shops as well.


04

REDEVELOPMENT OF HISTORICAL CENTER

Piazza tarlati view Patways Elevation Detail


04 Detail Plan

REDEVELOPMENT OF HISTORICAL CENTER


04

REDEVELOPMENT OF HISTORICAL CENTER

Piazza tarlati view


05 SKOVGAARDEN


05

SKOVGAARDEN

Exterior view


05

SKOVGAARDEN

Context Framing The whole area of the Godsbanen, contains urban and landscape qualities and is of great importance to Aarhus city and for its essential cultural history. The place has always had a significant role in the cityscape. Our intention is that the area should have a clear future living role in the city.


05

SKOVGAARDEN

Concept Longitudinal Section Using the main axis of the existing buildings we have traced the architectural volume of our residential | commercial proposal. Taking in consideration the importance of Scandinavian center, and the space in front of it, we cutted our volume following this direction.


05

SKOVGAARDEN

Project’s view


05

SKOVGAARDEN

Masterplan


05

SKOVGAARDEN

Exterior view


05

SKOVGAARDEN

Trasversal section References


05

SKOVGAARDEN

Internal courtyard


05

SKOVGAARDEN

Ground floor plan


05

SKOVGAARDEN

Elevations As we perceive in these elevations the ground floor of the building is made by commercial activities, while the other floors are basicly residential apartments. The facade of the project is completely composed by bricks and it fully respect the danish architectural style, and the cultural heritage of the city as well.

NE elevation

NO elevation


05

SKOVGAARDEN

Exterior view


05 Plans

First floor plan

Second floor plan

SKOVGAARDEN


05

SKOVGAARDEN

Functional alternatives

Apartment

Office

Shop


06 TRENTO HOSPITAL


06

TRENTO HOSPITAL

Hand sketch

As we see from this sketch the project is about a new hospital in Trento ( IT ). The proposal includes a long hospital structure divided in more volumes. Doing that we allow the light to enter fully into the hospital and we are always well connected with the surrounding landscape.


06

TRENTO HOSPITAL

Ground floor plan


06

TRENTO HOSPITAL

Ground floor plan

To the south, just above the emergency rooms, we find out the operating area, divided into two courtyards offering a beneficial and therapeutic view with optimal daylighting. Immediately next to the east side of the logistics axis are the intensive care units and operating theaters.


06

TRENTO HOSPITAL

First floor plan


06

TRENTO HOSPITAL

First floor plan


06 Physical Medicin

Diagnostic Imaging Emergency adm.

TRENTO HOSPITAL

Diagrams Longitudinal section

Outpatients

The project is designed following a main corridor from which we can access the different spaces of the structure. Looking toward the future, the hospital hosts even a modern and contemporary campus ( university ) and a guesthouse.

Outpatients

Great indoor

Emergency


06

MAIN SQUARE CAMPUS

TRENTO HOSPITAL

Diagrams Longitudinal section

GREEN PARK The apartments are located in a separate position at the northern end of the logistics axis. Together with the laboratories and the university campus they form a site with independent parking.

BUSSTOP University campus auditorium The base, treatment The tower, Laboratories Technic floor Bedwards Tower administration


06

TRENTO HOSPITAL

Elevations


06

TRENTO HOSPITAL

Elevations


06

TRENTO HOSPITAL

Facade detail

Ap 2018 portfolio  

Descrizione riassuntiva dei progetti accademici e lavorativi.

Ap 2018 portfolio  

Descrizione riassuntiva dei progetti accademici e lavorativi.

Advertisement