Issuu on Google+

Digitaal Werkboek

Redesign

Anthony Schutten 1 C1C


Personal DNA You are a respectful director. • As a DIRECTOR, you combine an unusu-

al openness and passion for beauty and style with confidence and a down-to-earth sensibility that allow you to realize your vision. • You are practical and pay attention to the details that others tend to miss. • By focusing on what is real and concrete, you achieve more than those who always have their heads in the clouds. • When it comes to what really matters in your life, you are confident in your ability to succeed. • Having beautiful things in your life gives you pleasure and satisfaction - you have a keen eye for style. • Even when problems present themselves, deep down you know you will overcome these challenges. • When routines get too familiar, you become bored and start looking for ways to spice things up. • You are open to new types of experiences – you are not afraid to take a risk on something new. • You have a highly developed sense of taste – you know what looks good on you, in your home, and in the world at large. • You’re not one to force your positions on a group, and you tend to be fair in evaluating different options. • You do your own thing when it comes to clothing, guided more by practical concerns than by other people’s notions of style.

2

You are respectful • Your reserved nature, understanding of the

world, and faith in others make you RESPECTFUL. • You trust those around you to do the right thing, so you tend not to get involved in other people’s affairs. • You have fewer friendships than some, but the relationships you do have are very meaningful and important to you. • Your careful and practical observation of your environment has led you to understand that others’ situations can be very complex. • Because of this, you are slow to pass judgments on others, even if sometimes you can’t see what it is about certain things that upsets them. • You tend to enjoy the world through ideas and reflection, which allows you to get a lot out of the time you spend alone. • Your friends would describe you as laid-back and easy-going. • As someone who is calm and centered, you aren’t likely to rush into things—this patience allows you to see many different perspectives and options.


Blackboxes

Creatief

Functioneel

Autoriteit

Onafhankelijk 3


100 vragen Hoe heet ik Waar kom ik vandaan? Hoe oud ben ik? Waar ben ik geboren? Wat zijn mijn hobby’s? Wat is mijn favoriete eten? Wat is mijn favoriete kleur? Welke sporten doe ik? Luister ik veel muziek? Naar welke soort muziek luister ik? Wie is mijn favoriete zanger(es), rapper of band? Wat wil ik later bereiken? Welke opleiding doe ik? Wat was mijn vooropleiding? Wat wil ik later worden? Kan ik goed plannen? Kan ik me eraan houden? Als ik iets beloof, doe ik dat dan ook? Van welke boeken hou ik? Wat is de kleur van mijn ogen? Ben ik gelukkig? Kijk ik graag voetbal? Wat is mijn lievelingsclub? Ben ik sociaal? Hou ik van stilte? Hou ik van feesten? Wat is mijn favoriete tv-zender? Wat is mijn favoriete film? Ga ik vaak naar de bioscoop? Zoja, met wie? Welke acteur vind ik goed? Wat is de stomste film die ik heb gezien? Heb ik broers of zussen? Kan ik goed opschieten met mijn ouders? Zijn mijn ouders nog bij elkaar? Ben ik iemand die zijn carrière voor zijn gezin zet?

4

Heb ik veel vrienden? Hang ik vaak rond met mijn vrienden? Ben ik vaak in de stad te vinden? Naar welke stad ga ik dan? Wie is mijn beste vriend? Ben ik een meeloper of een leiders type? Kan ik mezelf goed uitdrukken? Kan ik goed teken? Ben ik creatief? Hou ik van kunst? Ga ik vaak na musea? Zit ik vaak achter de pc? Wat doe ik dan achter de pc? Ben ik actief op sociale netwerken? Zoja, op welke? Heb ik een groot huis? Heb ik een leuke buurt? Heb ik aardige buren? Wat is mijn kledingstijl? Heb ik veel merkkleren aan? Welke merk schoenen heb ik aan? Heb ik huisdieren? Zoja, wat ? Hou ik van buiten zijn? Hou ik van binnen zitten? Hou ik ervan om door het bos te lopen? Game ik? Welke consoles heb ik? Wat is mijn favoriete genre? Wat is mijn favoriete game? Game ik lang? Speel ik dan online of alleen het verhaal? Werk ik?

Waar werk ik? Heb ik het daar naar mijn zin? Is het daar gezellig? Heb ik een grote kamer? Hoe ziet mijn kamer eruit? Is mijn kamer vol? Ben ik vaak op mijn kamer te vinden? Rook ik? Zoja, wat? Roken mijn ouders? Denk ik vaak na over het leven? Ben ik egoïstisch? Vergelijk ik appels met peren? Weet ik nog meer rare vragen? Als ik één ding mee mocht nemen naar een eiland, wat zou dat zijn? Heb ik tattoos? Heb ik vrijwilligerswerk gedaan? Wat is mijn karakter? Wat is mijn bijnaam? Kan ik een muziekinstrument spelen? Heb ik dat ooit gedaan? Zat ik voor dat instrument op les? Welk instrument bespeelde ik toen? In wiens schoenen zou ik één dag willen lopen? Welk moment van mijn leven zou ik overnieuw willen doen? Naar welk land zou ik nog naar toe willen? Naar welke stad zou ik nog naar toe willen? Wat zie ik me over 5 jaar doen? Ben ik iemand die graag buiten in de tuin zit (als de zon schijnt)? Woon ik op me zelf? Kan ik tegen mijn verlies?


Hoe heet ik? Mijn naam is Anthony Schutten. Wie is mijn favoriete zanger(es), rapper of band? Ik denk Eminem. Ik luister veel naar zijn nummers en vind hem dus goed. Daarom is hij mijn favoriete artiest. Wat wil ik later worden? Ik wil later in de richting van webdesigner gaan. Ik heb op de middelbare school een keer stage moeten lopen bij een bedrijf. Dat heb ik bij een webdesign bedrijf gedaan en dat is me heel goed bevallen. Wat is mijn bijnaam? Ik word/werd vaak door vrienden Tony genoemd. Soms ook thuis door mijn ouders en familie. Game ik? Ik game best vaak, als ik geen huiswerk heb of niks beters te doen heb. Dat is dus vaak in de avond. Ik speel dan meestal online. Heb ik broers of zussen? Ik heb één grote broer en één jongere broer. Maar ze wilde niet dat ik hun namen op mijn blog zet en dat respecteer ik. Naar welke stad zou ik nog naar toe willen? De stad Rome laat me mooi om te zien. Ik ben niet echt zo’n cultuur-type, maar een stad zoals Rome lijkt we wel mooi om te zien. Werk ik? Ja, ik heb een bijbaan in restaurant Bronckhorst Rheden. Daar werkt ik als afwasser in de keuken. Ik heb ook in een supermarkt gewerkt, maar dat vond ik geen succes dus ik was blij toen ik daar weg kon. Ben ik actief op sociale netwerken? Ja, ik ben actief op Facebook, twitter en msn. Ik was ook actief op hyves, maar hyves is, voor mij, vervangen door Facebook. Wat is mijn favoriete film? Ik heb niet echt één favoriete film, maar ik hou van actie en spannende films. Films zoals Pirates of the Caribbean, 300, Fast and Furious en The Transporter.

10

a n t w o o r d e n 5


Recensie ‘Hello world’ Op maandag 29 augustus gaf de heer G. Crolla een lezing op het HAN Arnhem. De lezing ging over Social Media en “Merk ik”. Daar presenteerde hij zichzelf als een merk door middel van een presentatie over zijn hobby zeilen. Bij Social Media bestond onder andere uit een filmpje en een interview met V. Camilla. “Ik geef mezelf, ik ontvang vertrouwen, verbind samen.” Bron: Guido Crolla. Er hing een goede sfeer in het Auditorium in het FEM gebouw van het HAN. In het begin van de lezing had G. Crolla de aandacht van de studenten. De aandacht viel een beetje weg toen G. Crolla over gewoontes had. Daar gebruikte hij zijn riem als voorbeeld. Hij deed zijn riem uit en deed het achterste voren om. Niemand snapte wat hij aan het doen was, waardoor er verwarring ontstond. Toen vroeg hij of iedereen die een riem om had, hetzelfde te doen. Vele vonden het grappig om aan te zien, waardoor het geen saaie en langdradige lezing werd. Toen hij over Social Media begon te praten kwam de aandacht weer helemaal terug. Één van de sociale netwerken , waar G. Crolla het over had, was Twitter. Om te laten zien dat sociale netwerken belangrijk zijn, interviewde hij Vera Camilla. Zij is een goed voorbeeld van een jonge vrouw die zichzelf als merk heeft neergezet. Dat deed hij door middel van Skype, alleen was het jammer dat het geluid niet altijd meewerkte. Alleen was de vragenronde op het eind geen groot succes, omdat het te lang duurde en er werden vragen gesteld die niet helemaal te maken hadden met zijn lezing. Verder was het een bijzondere lezing waarbij bij vele hun denkbeeld is veranderd.

6


Recensie ‘Brand Me’ Op dinsdag 6 September 2011 gaf de heer Ruud Boer een lezing op de HAN Arnhem. De lezing ging over zijn boek ‘Brand Design’. Daar legde hij verschillende aspecten uit voor de studenten ,die bezig zijn met het project ‘Merk-ik’, waarbij ze zelf een merk worden, zodat ze het juiste spoor worden gezet. Na een kleine intro van mevrouw De Vogel begon de lezing van de heer Boer. Als eerste introduceerde hij zichzelf. Ruud Boer is een register marketeer bij de BTM, dat staat voor Bataafsche Teeken maatschappij. Dankzij zijn grappige introductie had Ruud Boer de aandacht van de studenten. Door middel van een powerpoint ging hij zijn boek uitleggen. Ruud Boer ging zeven aspecten uitleggen, de basis van de lezing, namelijk Brand design, Merkinnerlijk, Merkuiterlijk, Merkgezag, Brand Activation, De praktijk en Personal Branding. Dat deed hij door middel van allerlei bekende merken zoals de HEMA, Sinterklaas en Grolsch. Elk aspect had dus zo zijn eigen ‘voorbeeld’ merk. Het Merkuiterlijk was leuk om te zien, want daar nam Ruud Boer Sinterklaas als voorbeeld. Hij zei: ‘Kleine aanpassingen kunnen het merk om zeep helpen.’. Dus ging hij het uiterlijk van Sinterklaas aanpassen. Hij kreeg een andere kleur, een andere staf, een ander huidskleur en hij werd zelfs een zij. Zo kon je goed zien dat kleine aanpassingen, grote gevolgen konden hebben. Elk aspect werd op deze manier uitgelegd, maar daar lag dus de minpunt van de lezing. Na vijf aspecten te hebben gehad, had je er eigenlijk wel genoeg van. De aandacht viel langzaam weg. Dat was jammer, maar zonder de voorbeelden zouden de aspecten het niet duidelijk zijn geweest en daarvoor was er de lezing. Buiten dat was het een interessante lezing en vele studenten zullen er iets aan hebben bij hun ‘Merk-ik’.

7


Ontwerperscase Nieuwe brug

8


1 dag

In merken

9


Moodboard

10


Mindmap

11


Merkanalyse: Mensenmerk Obama

Barack Hussein Obama II (Honolulu (Hawaï), 4 augustus 1961) is de 44e en huidige president van de Verenigde Staten. Hij is de eerste zwarte Amerikaan in deze functie. Tussen 3 januari 2005 en 16 november 2008 was Obama lid van de Senaat als vertegenwoordiger van de staat Illinois en voordien was hij staatssenator in de wetgevende vergadering van zijn thuisstaat. Na het verslaan van de Republikeinse kandidaat John McCain tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2008 werd Obama op 20 januari 2009 tijdens de inauguratie op het Capitool beëdigd als president. Op 9 oktober 2009 kreeg Obama de Nobelprijs voor de Vrede. Bron: wikipedia Merkinnerlijk: Merkvisie: Merkmissie: Merkwaarden: Merkpersoonlijkheid: Merkbelofte: Merk – kernconcept:

Zorgverzekering voor iedereen. Door speeches en publiciteit president te worden. Als president heeft hij veel kunnen veranderen d.m.v. wetten. Iemand die zijn droom achterna gaat, zorgzaam. Yes, we can! President

Het merk Obama staat voor: • Verandering • Zekerheid • Verantwoordelijkheid • Toekomst • Hoop• Betrouwbaar De 7 aspecten van het merkuiterlijk: 1. Zien: Netjes in pak. 2. Voelen: 3. Horen: Speeches live en op tv. 4. Proeven: 5. Ruiken: 6. Taal: Engels 7. Iconen: Hemzelf. Barack Obama 4 groepen van merkuitingen: A. Producten/diensten: B. Externe communicatie: C. Interne communicatie: D. Onderneming:

12

Het besturen van Amerika, zorgen voor zorgverzekering. Burgers via speeches, wereld d.m.v. media. ‘t Witte huis. -


Merkanalyse: Dutch Design G-Star

‘G-Star is een Nederlands bedrijf dat kleding ontwerpt, laat produceren en verkoopt. Het G-Star label werd door Jos van Tilburg in 1989 te Amsterdam opgericht onder de naam Gap-Star, om zich meer op de internationale markt te richten werd de naam later veranderd in G-Star. Vanuit Amsterdam werd gestart met de distributie voor de Nederlandse en Belgische markt. In 1991 ging G-Star de samenwerking aan met Franse jeansdesigner Pierre Morisset. Dit leidt onder meer in 1996 tot de introductie van de G-Star Elwood, een jeansdesign dat een doorbraak betekende voor G-Star. ‘ Bron:Wikipedia. Merkinnerlijk: Merkvisie: Merkmissie: Merkwaarden: Merkpersoonlijkheid: Merkbelofte: Merk – kernconcept:

Door blijven gaan net het verkopen van hun kleding. Door reclame te maken van het merk. Merk heeft een goede naam. Dat de kleding van goede kwaliteit is. Kwaliteit.

Het merk G-star staat voor: • Kwaliteit • Style • Duurzaamheid • Betrouwbaarheid • Exclusief • Populair De 7 aspecten van het merkuiterlijk: 1. Zien: Een unieke kledinglijn. 2. Voelen: Kwaliteit van het stof, een betrouwbaar merk. 3. Horen: 4. Proeven: 5. Ruiken: 6. Taal: 7. Iconen: Het logo, de modellen die de kleding dragen. 4 groepen van merkuitingen: A. Producten/diensten: B. Externe communicatie: C. Interne communicatie: D. Onderneming:

Kleding Media, internet, reclame -

13


Merkanalyse: Merk-ik M-Design Merkinnerlijk: Merkvisie: Merkmissie: Merkwaarden: Merkpersoonlijkheid: Merkbelofte: Merk – kernconcept:

Groot worden op het internet. Door middel van goede en mooie websites te maken. Nieuw, betrouwbaar en stijlvol. Creatief, origineel Wij overtreffen uw verwachtingen. Kwaliteit.

Het merk M-Design staat voor: • Kwaliteit • Stijl • Professioneel • Betrouwbaarheid • Creatief • Vernieuwend De 7 aspecten van het merkuiterlijk: 1. Zien: Een unieke website. 2. Voelen: 3. Horen: Eventuele geluiden bij een website. 4. Proeven: 5. Ruiken: 6. Taal: Nederlands, Engels 7. Iconen: Het logo en kenmerk 4 groepen van merkuitingen: A. Producten/diensten: Websites maken voor de klanten. B. Externe communicatie: De websites die we hebben gemaakt. C. Interne communicatie: Directeur. D. Onderneming: Management

14


Merkenles Op maandag 5 september ging de les van Redesign over merken. We kregen een powerpoint presentatie te zien. Gedurende de hele dag zien we merken die ons beïnvloeden, terwijl we dat niet eens door hebben. Maar wat is een merk eigenlijk?: ‘Een merk heeft als doel om een product of dienst te onderscheiden, een eigen karakter te geven en een reputatie te vestigen. Een merk kan een naam zijn, maar ook een vorm, tekening, afdruk, stempel, een geur, een kleur of een slagzin kan dienst doen als merk. ’ In de powerpoint presentatie werd onder ander de ‘evolutie’ van merken uitgelegd, met als voorbeeld SHELL.

Vroeger hadden de logo’s van merken een andere kleur, lettergrote en lettertypes, omdat dat toen in de ‘mode’ was. Zie het voorbeeld van SHELL. De elementen die het herkenbaar maken zijn erin gebleven, namelijk de schelp en later de kleuren. Ook werd getoond hoe gemakkelijk logo’s ons kunnen misleiden. In de powerpoint kwam een gedeelte van een plaatje met de achtergrond van het logo van BMW, maar in plaats van BMW stond er IBM. Iedereen dacht: “Hé, dat is het logo van BMW”, maar toen de afbeelding in zijn geheel werd getoond zagen we dat we fout zaten. Onbewust gaan we tekens van logo’s koppelen aan het merk zelf. Iedereen kent wel 5000 merken, de meeste wel onbewust, maar toch. Zo zie je maar dat een logo snel blijft plakken in je geheugen.

15


Gestalttheorie Bij Redesign hebben we ,in een les, het gehad over de Gestalttheorie. Hieronder staat wat het is: ‘Gestalt in de psychologie is van oorsprong een Duits woord en werd door Duitse psychologen als Wolfgang Köhler en Max Wertheimer geïntroduceerd. Het begrip staat voor “een totaalbeeld”, waarbij het geheel méér is dan de som van de samenstellende delen. Zo is een tafel méér dan vier balken en een plank, en is de menselijke persoonlijkheid méér dan de som van de afzonderlijke beschrijfbare en meetbare eigenschappen. De waarnemingspsychologie gaat ervan uit dat de mens méér ervaart dan de som van de afzonderlijke zintuiglijke prikkels. Deze noties werden uitgewerkt in de Gestaltpsychologie en de Gestalttherapie, onder meer door Fritz Perls.’ Bron Wikipedia. We hebben ook een aantal principes van het gestalttheorie uitgelegd gekregen: • Proximity • Similarity • Closure • Continuance • Alignment Op de volgende pagina zie je voorbeelden van Closure

16


Closure

17


Grid Bezoekje Amsterdam Op 23 September 2011 stond een reis naar Amsterdam op het programma. We kregen, bij Redesign, opdracht om naar een museum te gaan wat te maken had met je ‘merk-ik’. De museum moest in een grote stad zijn en we mochten niet naar Arnhem of Nijmegen. Ondertussen moesten we onze docent M. de Vogel up te date houden via twitter. Mijn groep bestond uit Ritchel, Sjoerd, Evan en ik.

Om 9:52 uur ging mijn trein naar Arnhem Centraal. Daar zouden we op elkaar wachten. Om 10:30 uur ging de intercity naar Amsterdam. Rond 10:27 uur stond de trein op het perron, maar mijn groep was nergens te bekennen. Maar net op tijd kwamen ze eraan en konden we instappen.

De reis duurde een dik uur. Om 11:37 waren we op het station Amsterdam. Sjoerd had op de site van het museum ‘Foam’ gekeken en daar stond op dat de museum van 13:0018:00 uur geopend was. Dus we hadden een paar uur voordat we naar binnen konden. We besloten om alvast richting het museum te gaan en ondertussen ergens te gaan eten. We liepen door een grote straat en daar zagen we de KFC. Na een korte eetpauze vervolgde we onze reis naar het museum. Na een tijdje te hebben gelopen, wisten we eigenlijk niet precies waar het was. Daar stonden we dan, vier jongens in Amsterdam. Gelukkig had Evan een GPS of TomTomachtig app op zijn telefoon en hadden we een adres dus na een kleine omweg kwamen we bij het museum. Toen we bij de voordeur stonden zagen we dat de museum om 10:00 uur al open was, maar het was gelukkig lekker weer dus het was niet erg dat we omgelopen zijn.

18


Het Museum

Ik had niet al te veel verwachtingen toen we het museum binnen gingen, maar het was wel teleurstellend. We waren na ongeveer een half uur weer buiten. Het museum was niet echt bepaalt groot en er hingen een paar foto’s waar we ‘iets’ aan hadden. Ik neem als voorbeeld de kamer met foto’s van een paar granaten, claymores en landmijnen . Zoiets had ik niet gewacht toen ik daar naar binnen liep. Het was het begin van de middag en we hadden iets van “Wat nu?” Dus gingen we een ‘tourtje’ door Amsterdam maken. We liepen straat door straat, we leken wel toeristen. Ik denk dat we wel een goed uur hebben rondgelopen en besloten iets te gaan eten. We zagen bij het station een Burger King en besloten daar heen te gaan. Toen we bij de Burger King zaten te eten hoorde we via de intercom dat een aantal treinen bijna gingen vertrekken, maar toen hoorden we dat de trein naar Arnhem ook bijna ging vertrekken. Dus we pakte ons eten en rende richting de trein. Normaal lach ik altijd om de mensen die rennen naar hun trein, maar nu was ik zelf zo iemand. De trein ging voor onze neus weg. We gingen op een bankje zitten en aten ons eten op, maar toen zagen we dat over een kwartiertje de volgende trein ging. We moesten wel een keer overstappen, maar alles is goed gekomen. Op station Arnhem splitste we en ging we richting huis. Een gezellig en een geslaagde dag. Anthony Schutten

19


Land

Dit s

het

20

Street waar

thuis

i


s

ik

kom

na

vakantie

tview

21


Huisstijl 22

M-Design


de

r aa

Bu ite n

N ka ki ieu de jk we r

n sigwend

23

The sky has a limit, our creativity not.

en

ed kh

n ze

en gr

j eli og M n ee

Inspiratie

e

Cr eĂŤ

re n

Si m pe l

e Id

G

ite it

el Sn

e b ieu -DVern rken e H el ne

i rg

M O

Cr ea tiv

multimedia


Van ideeĂŤn

24


Naar logo

25


Bezoekje Amsterdam Op 23 September 2011 stond een reis naar Amsterdam op het programma. We kregen, bij Redesign, opdracht om naar een museum te gaan wat te maken had met je ‘merk-ik’. De museum moest in een grote stad zijn en we mochten niet naar Arnhem of Nijmegen. Ondertussen moesten we onze docent M. de Vogel up te date houden via twitter. Mijn groep bestond uit Ritchel, Sjoerd, Evan en ik.

Om 9:52 uur ging mijn trein naar Arnhem Centraal.

Daar zouden we op elkaar wachten. Om 10:30 uur ging de intercity naar Amsterdam. Rond 10:27 uur stond de trein op het perron, maar mijn groep was nergens te bekennen. Maar net op tijd kwamen ze eraan en konden we instappen. De reis duurde een dik uur. Om 11:37 waren we op het station Amsterdam. Sjoerd had op de site van het museum ‘Foam’ gekeken en daar stond op dat de museum van 13:00-18:00 uur geopend was. Dus we hadden een paar uur voordat we naar binnen konden. We besloten om alvast richting het museum te gaan en ondertussen ergens te gaan eten. We liepen door een grote straat en daar zagen we de KFC. Na een korte eetpauze vervolgde we onze reis naar het museum. Na een tijdje te hebben gelopen, wisten we eigenlijk niet precies waar het was. Daar stonden we dan, vier jongens in Amsterdam. Gelukkig had Evan een GPS of TomTom-achtig app op zijn telefoon en hadden we een adres dus na een kleine omweg kwamen we bij het museum. Toen we bij de voordeur stonden zagen we dat de museum om 10:00 uur al open was, maar het was gelukkig lekker weer dus het was niet erg dat we omgelopen zijn.

26


Het Museum

Ik had niet al te veel verwachtingen toen we het museum binnen gingen, maar het was wel teleurstellend. We waren na ongeveer een half uur weer buiten. Het museum was niet echt bepaalt groot en er hingen een paar foto’s waar we ‘iets’ aan hadden. Ik neem als voorbeeld de kamer met foto’s van een paar granaten, claymores en landmijnen . Zoiets had ik niet gewacht toen ik daar naar binnen liep. Het was het begin van de middag en we hadden iets van “Wat nu?” Dus gingen we een ‘tourtje’ door Amsterdam maken. We liepen straat door straat, we leken wel toeristen. Ik denk dat we wel een goed uur hebben rondgelopen en besloten iets te gaan eten. We zagen bij het station een Burger King en besloten daar heen te gaan. Toen we bij de Burger King zaten te eten hoorde we via de intercom dat een aantal treinen bijna gingen vertrekken, maar toen hoorden we dat de trein naar Arnhem ook bijna ging vertrekken. Dus we pakte ons eten en rende richting de trein. Normaal lach ik altijd om de mensen die rennen naar hun trein, maar nu was ik zelf zo iemand. De trein ging voor onze neus weg. We gingen op een bankje zitten en aten ons eten op, maar toen zagen we dat over een kwartiertje de volgende trein ging. We moesten wel een keer overstappen, maar alles is goed gekomen. Op station Arnhem splitste we en ging we richting huis. Een gezellig en een geslaagde dag.

27


Header

Favicon

Net zoals een logo, heeft een header ook een ontwikkeling. Deze stappen heb ik genomen toen ik mijn header ging maken.

Ik ben begonnen met een wit vlak. In mijn wordpress kon alleen een header van 940x198 pixels geplaatst worden. Ik wilde iets wat simpel was op de achtergrond, maar wat ook gelijk een soort van effect eraan gaf. Toen werd mijn logo geplaatst. Aan de rechterkant was er het meeste ruimte, vandaar dat ik mijn logo daar van geplaatst. Het zag er wat kaal uit en we waren net bezig met de logline, premis en mantra. Het leek me een leuk idee om de tekst ‘Draw, create, Design‘ toe te voegen.

Een sterk vergrote favicon. Ik heb gekozen om alleen de vleugel te laten zien. Als ik ook de M had laten zien, zag je alleen een zwarte vierkant met een paar streepjes.

28


Reflectie Elke student van ICA, op de HAN, krijgt in het eerste jaar een aantal courses. Eén daarvan is Redesign. Bij Redesign gaat het grof gezegd over personal branding. Je moet je eigen ‘Merk-ik’ opzetten. Dat gebeurt gedurende de weken. Via stappen zoals je logo schetsen, een blog maken en uiteindelijk een magazine te maken. Zelf nog niet echt een verwachting bij Redesign. Ik wist toen nog niet wat me te wachten stond. Op de eerste dag krijgen we van alles te horen. Wat we gingen doen en wat er van ons verwacht wordt. Toen had ik wel zoiets van ‘oh ho’. Ik moest nog wel wennen aan het HBO, want op de middelbare school had je een beetje huiswerk waar ik meestal 20 minuten mee bezig was. Nu ben ik hele dagen bezig met het huiswerk. Ik vond Redesgin een leuke course, maar het ging, voor mijn gevoel, iets te snel. Naast het huiswerk van de course WIKI had ik mijn handen vol met Redesign. Ik had waarschijnlijk mijn ‘zaakjes’ iets beter moeten plannen. Het ging in het begin wel goed, maar toen had ik die druk van het magazine en de wikispace nog niet. Als ik ga kijken wat voor mijn gevoel goed ging, waren dat de schetsen en mijn aanwezigheid. Persoonlijk vond ik de opdrachten die ik maakte wel goed, maar soms was het te simpel. Ik kan me daar wat bij voorstellen, maar dit was mijn eerste keer dat ik met illustrator en Indesign werkte. Dan zie je het werk van andere, meestal van studenten die al een opleiding hebben afgerond, en dan krijg je zo’n gevoel dat je te kort schiet. Meestal heb ik nog wel feedback van hun gekregen zodat het er beter en professioneler uit zag. Ik vond Redesign een leuke course, maar het had wel één grote minpunt. Als je iets in moest leveren, kon je niet vinden welke opdrachten je in moest leveren. Dan moest je aan je docent vragen wat je allemaal moet inleveren. Dus een tip voor de course Redesign. Kijk bij de course WIKI, want daar stond de lessen op PowerPoint ’s en die kon je ook later (thuis) terugkijken voor huiswerk.

29


30


Digitaal Werkboek