Page 1

S W E N e r e p m a NMC T 2 1 0 2 . 5 . 5 1

Hyvää toukokuuta rakkaat seurakuntalaiset, on kylvöjen aika! Kohta se, mihin olet satsannut elämässäsi, kantaa satoa. Saamme odottaa innolla Jumalan töiden näkyväksi tulemista itse kunkin - ja seurakuntamme - kohdalla. Nyt on antamisen ja hyvän tekemisen aika: ”Hän, joka antaa siemenen kylväjälle ja leivän ruuaksi, on antava teillekin ja enentävä kylvönne ja kasvattava teidän vanhurskautenne hedelmät, niin että te kaikessa vaurastuen voitte vilpittömästi harjoittaa kaikkinaista anteliaisuutta, joka meidän kauttamme saa aikaan kiitosta Jumalalle.” (2 Kor. 9:10-11)

Jumala näkee - ja hän maksaa ajallaan hyvän tekemisesi. Kylvä hyviä sanoja, vaivannäköä ja varojasi seurakuntaamme! Syksyllä näemme, mitä siitä on tullut. J


NMC aloittaa aktio- ja avustusmatkat Viroon – tule mukaan työhön! Leena ja Hannu Käppi kertovat Viron työn alusta: Aloimme tehdä matkoja Viroon pastori Juha Kotisaaren kanssa vuonna 2006. Kerran ollessamme pienen ryhmän kanssa rukoilemassa Viron työn puolesta näin näyn. Näyssä Jumalan kirkkauden aallot pyyhkivät pohjoisesta käsin yli Viron maan. Aallot olivat massiivisia ja niiden vaahtopäät olivat kultaa... Samalla julistin tietämättäni eestin kielellä (mukana ollut ymmärsi sanomani): ''Katsuge, et teiegi teda ei hülga, Kes räägib!....'' ''Katsokaa, ettette torju luotanne häntä, joka puhuu; sillä jos nuo, jotka torjuivat luotaan hänet, joka ilmoitti Jumalan tahdon maan päällä, eivät voineet päästä pakoon, niin paljoa vähemmän me, jos käännymme pois hänestä, joka ilmoittaa sen taivaista. Silloin hänen äänensä järkytti maata, mutta nyt hän on luvannut sanoen: ''Vielä kerran minä liikutan maan, jopa taivaankin'' Mutta tuo ''vielä kerran'' osoittaa, että ne, mitkä järkkyvät, koska ovat luotuja, tulevat muuttumaan, että ne, jotka eivät järky, pysyisivät. Sen tähden, koska me saamme valtakunnan, joka ei järky, olkaamme kiitolliset ja siten palvelkaamme Jumalaa, hänelle mielihyväksi, pyhällä arkuudella ja pelolla; sillä meidän Jumalamme on kuluttavainen tuli.'' (Hebr. 12:25-29)


Näky jatkui ja ymmärsin, että tehtävä Virossa keskittyy ensi sijassa uskovien vahvistamiseen paikallisseurakunnissa niin, että he olisivat valmiita, kun herätyksen aallot pyyhkivät yli maan. Herätyksen alkaessa ja kestäessä kaikki, mikä voi järkkyä, järkkyy. Uskovien on juurruttava Kristukseen. Liityttyämme NMC Tampereen seurakuntaan haluamme kehittää näitä matkoja osaksi seurakuntamme lähetys- ja avustustyötä. Näille matkoille ovat seurakuntalaiset tervetulleita! Olemme olleet liikkeellä tiimin kera ja toistaiseksi keskittyneet Itä-Viron venäjänkielisiin seurakuntiin Narvassa ja Kohtla-Järvellä. Näissä seurakunnissa avustetaan köyhiä ja nälkäisiä ja annettu apu menee suoraan tähän työhön. Humanitaarisella avulla tuemme seurakuntien evankeliointityötä. Pyrimme välittämällämme avulla antamaan Jumalan työhön parastamme: hyviä vaatteita ja ruokaa. Nykyisin Narvassa pelastuu useita kymmeniä ihmisiä vähäosaisille järjestetyissä kokouksissa ja sen jälkeisissä ruuanjakelutilaisuuksissa. KohtlaJärvellä on alkanut vastaava ''Missio Manna'' -työ, ja sekin kantaa hedelmää


taivaan valtakuntaan. Uskomme, että vähäosaisten auttaminen kuuluu seurakunnalle erityisesti näinä lopun aikoina, kun maailman talous järkkyy. Antava saa! Jumala puhuu henkilökohtaisesti, mutta hän vahvistaa usein näyn muiden ihmisten kautta. Cindy Jacobs profetoi: ''Aion koskettaa Ruotsia Suomen kautta. Ja voitelu menee myös Viroon. Ja se leviää kuin tuli, sanoo Herra.'' Tässä profetiassa on kyse Jumalan armon suunnitelmasta, jonka hän tahtoo toteuttaa seurakuntansa kautta. Saamme uskoa hänen profeettojansa: niin me menestymme (2 Aik. 20:20). Jumala ei ole muuttunut. Hän edelleen lähettää ja valtuuttaa meitä tehtäviin. Jeesus käyttää sitä, joka on altis ja suostuu olemaan käytettävissä, kun hän kutsuu. Jes. 6:8: Ja minä kuulin Herran äänen sanovan: ’Kenenkä minä lähetän? Kuka menee meidän puolestamme?'' Minä sanoin: ''Katso, tässä minä olen, lähetä minut''. Olemme Jeesuksen suurlähettiläitä Virossa. Teemme ensimmäisen tutustumismatkan 7.-10.6.2012 Viroon Kohtla-Järvelle ja sen lähiseurakuntiin ja mukaan on lähdössä ihmisiä sekä NMC Tampereen että Helsingin seurakunnista. Meillä on kunnia tehdä yhteistyötä Tallinnassa toimivan Olevisten seurakunnan kanssa. Julistamme sanaa ja viemme humanitaarista apua Missio Mannankautta tehtävään työhön. Jos haluat päästä osallisiksi Viron pyhien avustamisesta, voit rukoilla työn puolesta, antaa rahaa tai hyviä vaatteita. Ja jatkossa yhä useampi voi tulla mukaan yhteisille aktiomatkoillemme, kun saamme kehitettyä työmuotoa lisää! Ota yhteyttä meihin vaatelahjoitusasioissa joko Parantumisillassa sunnuntaina tai sähköpostilla leha.kappi(at)pp.inet.fi. Samoin, jos olet kiinnostunut lähtemään


syksyllä aktiomatkalle. Rahalahjoituksesi Virossa tehtävään työhön voit laittaa Nokia Missio Churchin keräystilille kansainvälisen lähiavun omaa viitenumeroa käyttäen:

Pankkiyhteys: FI43 1158 3000 2252 45 Viite: 100 955 BIC: NDEAFIHH Jumala Siunatkoon kylvösi ja antakoon sinulle satakertaisen Hänen yltäkylläisen mittansa mukaisen sadon, niin että sinulla olisi yhä enemmän annettavaa vaikka kaikki maailmassa ympärilläsi järkkyisi!

Leena ja Hannu Käppi Uskomme, että Jumala johtaa meitä uuteen NMC:ssä, ja osa sitä on avustustyö sekä kotimaassa että ulkomailla. BFF 2012 tapahtuman teemana onkin RAKASTA YHTÄ. Odotetaan innolla, mitä Jumalalla on sanottavaa palvelijattarensa Heidi Bakerin kautta. Hän ei tule Suomeen sattumalta juuri nyt. Lippuja tapahtumaan on myyty jo ihan mukavasti: lähes tuhat, mutta mainosta tapahtumaa vielä tutuillesi.

Kannattaa tulla!


Paul Andersonin ja Larry Stockstillin puheet bambuserissa Saimme huhtikuussa pitää vieraana kahta Herran voitelemaa viisasta hengellistä isää, Paul Andersonia ja Larry Stockstilliä. Paul puhui vahvasti siitä, miten Jumala valmistaa meitä elämään kirkkaudessa ja Kristuksen kaltaisuudessa. Larry taas kehotti elämään Jumalan voimassa, ilossa: olemaan joka hetki täynnä Pyhää Henkeä! Jos et päässyt paikan päälle, voit kuunnella heidän syvällisen sanomansa netistä bambuserista (myös Paul Andersonin johtajuusseminaari maanantaina 16.4.12 on siellä) http://bambuser.com/c hannel/ nokiamissio?pa ge_user_br oadcasts=0 .


Uudet nettisivut ja uudet sähköpostiosoitteet Kesäkuu tulee olemaan muutoksen aikaa nettisivuillemme. Nokia Missio ry:n kanssa tähän asti yhteisten nettisivujemme palvelinsopimus päättyy. Siinä yhteydessä RY avaa omat sivunsa ja Nokia Missio Church siirtyy osoitteeseen www. nokiamissiochurch.fi. Aikataulu muutokselle on kovin nopea ja siksi kehotamme suhtautumaan mahdollisiin hankaluuksiin sivujen suhteen ymmärtäväisesti. Sivustomme tulevat kehittymään kesän aikana. Myös työntekijöiden ja vastuunkantajien @nokiamissio.fi sähköpostiosoitteet muuttuvat samassa yhteydessä. Tästä tiedotamme tarkemmin seuraavassa seurakuntaviestissämme.

Talouskatsaus huhtikuulta 2012 Viime kuukausina olen oppinut syvemmin kuin koskaan sen totuuden, että vain Jumala on kaikkiriittävä: yksin hän voi täyttää tarpeemme, ja sen hän tekee rikkautensa mukaan! Huhtikuussa seurakuntamme tulot olivat kaikkiaan noin 30.000 euroa! HALLELUJA! Tämä tarkoittaa sitä, että saimme säästöön noin 6.000 euroa. Toiminnan kulumme olivat yhteensä noin 24.000 euroa. Säästöt ovat todella tarpeen, sillä meillä on vielä kolmen kuukauden ajalta vuokria maksettavanamme Tampere Areenalle. Heinä-elokuun vaihteessa edessämme on siirtyminen uuteen kokoontumispaikkaan ja lähestulkoon kaiken, mitä haluamme viedä mukanamme Tampere Areenalta, joudumme ostamaan. Maksettava on lisäksi myös tulevan ''kotimme'' vuokratakuu, mikä yleensä tarkoittaa kolmen kuukauden vuokraa vastaavaa summaa! Rahaa siis tarvitaan.

Uusiin tiloihin Olemme viimeisten parin kuukauden aikana ahkerasti kartoittaneet Tampereella tarjolla olevia vuokratiloja, jotka soveltuisivat seurakuntamme kokoontumis- ja toimistotiloiksi. Asia ei vain ole toistaiseksi auennut. Rukoilkaa, että voisimme vielä ennen kesäkuun alkua kertoa iloisia uutisia seurakuntamme uudesta kodista! Uskomme, että tämä vuosi on ''Uuden suosion vuosi''. Jumala on luvannut johdattaa meitä, kun me suostumme olemaan täysin riippuvaisia hänen antamistaan rukousvastauksista.

Timo Aro-Heinilä


Isän ihmettä todistamassa – seurakuntaistutuksen terveisiä Albaniasta Lahjoitimme seurakuntamme helmikuun kymmenykset Albanian uuden seurakuntaistutuksen pääsiäistapahtuman kulujen kattamiseen sekä seurakuntaistutustoimintaan siellä. Tässä pastori Gentin terveisiä heidän pääsiäisestään: Se, mitä Albanian evankeliset seurakunnat saivat kokea pääsiäisenä 2012, oli ihmeellistä armoa! Koimme Jumalan armoa uudella, ennen kokemattomalla, voimallisella tavalla! Uudet uskovat tulivat Kristuksen Jeesuksen luo ja Isän Jumalan rakkauden luo. Pyhä Henki liikkui voimakkaasti albanialaisten sydämessä. Oli Jumalan läsnäolon ihanuutta, ihmeitä ja uskonratkaisuja seurata Jeesusta, koska te olette rukoilleet Albanian puolesta. Kiitos! Tulimme Kroatiasta Isän sydän -viikosta juuri ennen palmusunnuntaita. Meillä oli hieno matka ja tapasimme ihania Jumalan ihmisiä, jotka jakoivat meille Isän rakkaudesta aivan uudella ulottuvuudella. Saimme rakastua Jumalaan uudelleen. Se oli elämää muuttava kokemus!


Päätimme aloittaa Tiranan uuden seurakuntaistutuksen pääsiäisen vieton pitkänäperjantaina (engl. ''Hyvä perjantai'') lahjoittamalla verta albanialaisille talassemia-nimistä veritautia sairastaville lapsille. He tarvitsevat verta joka kuukausi. Tempauksen motto oli ''Yksi verenluovuttaja pelastaa henkeni''. Lähetimme 170.000 meiliä markkinointifirman kautta pyytäen ihmisiä tulemaan ja luovuttamaan verta pitkäperjantaina - samoin kuin Herramme Jeesus Kristus, Jumalan Poika, antoi verensä meidän puolestamme 2000 vuotta sitten. Hän antoi elämänsä edestämme. Yli 20 ihmistä lahjotti verta uuden seurakuntamme tiloissa huolimatta siitä, että perjantaina satoi valtavasti. Uusi seurakuntamme aloitti elämää antavalla veren luovutuksella! Paikallinen TV ja sanomalehdet raportoivat tästä kampanjastamme päivittäin. Sateiden takia lauantain lepopäivä ei ollut ollenkaan lepoa meille vaan huolta seuraavan päivän pitkään valmistelusta ja varoja vaatineesta kampanjasta. Satoi aivan kaatamalla. Rukoilimme kaikki, että sade loppuisi. Pääsiäispäivänä satoi edelleen erittäin reippaasti. Ajatus auringon tulosta mustien pilvien takaa näytti mahdottomalta. Näytti toivottomalta. Kokouksen alkamisaika oli lähellä ja sade hallinnoi Tiranan tunnelmaa: kukaan ei liikkunut kaduilla. Baarit olivat täynnä juovia ja tupakoivia ihmisiä. Häpeä ja toivottomat ajatukset ottivat ylivallan ainakin minusta. Mutta sydämessä meillä oli liitto Jumalan kanssa ja pastorit halusivat kunnioittaa


Jumalaa. Oli erityinen siunaus, että neljä muuta pastoria tuki uutta seurakuntaistutustamme: he olivat investoineet aikaansa ja vastuunkantajiaan kampanjan hyväksi. Tätä ei ole tapahtunut koskaan aikaisemmin Albaniassa. Aiemmin olemme kokoontuneet yhteen tukeaksemme jonkun ulkomaalaisen julistajan kampanjaa - mutta nyt tuimme toisiamme! Kuitenkin sade näytti pysäyttävän valtavan valmistelumme. Kokouksemme piti alkaa klo 19 - ja sade loppui klo 18.30 - ja alkoi uudelleen klo 20.30! Todistimme Isän Jumalan ihmettä! Heti kun sade taukosi, aloimme ylistää, ja puistokatu oli täynnä lapsia, nuoria ja aikuisia, jotka tulivat lavamme lähelle. Äänentoistolaitteemme olivat hyvät; kaikki oli muutenkin tehty erinomaisesti kampanjan suhteen. Valo ja pimeys Tiranan yllä jakaantuivat lavamme yllä: muualla satoi ja pimeyden valtavat pilvet peittivät taivaan, mutta alueemme oli täynnä valoa. Kasvojemme häpeä ja toivottomuus vaihtuivat valtavaksi iloksi Jumalan ilmeisestä kirkkauden läsnäolosta. Herra antoi suuren ihmeen ja merkin tälle alueelle, johon nyt perustimme seurakunnan: kuinka paljon hän välittääkään heistä ja meistä! Kokouksessa eri pastorit julistivat, oli draamaa, ja ylistys oli valtavaa! Puistotiellä oli yli 300 ihmistä. Sen lisäksi monia oli baareissa ja muutamia talojensa parvekkeilla. Eräs pastoreista julisti evankeliumia voimallisesti ja profeetallisessa voitelussa. Hengessä oli kova taistelu hänen julistaessaan ja ihmiset olivat äänekkäitä ja huomio tuli tuolloin ve-


detyksi muualle. Mutta kun pastori sai Pyhältä Hengeltä muutaman tiedon sanan parantuvista sairauksista, niin heti tuli hiljaista: tuli aika, jolloin kykeni tavoittamaan heidän sydämensä ja he kuuntelivat. Monet rukoilivat pelastusrukouksen ja saimme heidän yhteystietonsa. Viimeisenä iltana kaikki oli todella hyvin: oli mahtavaa - aivan ihmeellistä! Nyt meillä on 20 ihmistä, jotka rekisteröityivät tulemaan uuden seurakuntamme kokouksiin! Jaoimme 180 Uutta testamenttia ja monia kristillisiä lasten ja aikuisten kirjoja. Olen kiitollinen teille, kun lahjoititte ja tuitte tätä seurakunnan istuttamisprojektia. Näin tapahtuma voitiin järjestää. Näimme paljon Isän rakkautta ja Jeesuksen Kristuksen voitelua uudessa seurakuntaistutuksessamme. Tämä seurakunta istutettiin, sillä te välititte! Ihme tapahtui, sillä te välititte! Pelastus on Jumalamme ihmeellinen teko, jonka hän teki siksi, että hän välitti meistä kaikista.

Kiitos kaikille! Valonsäde -seurakunnan pastori

Gentjan Dervishaj

Maaliskuun ky mmenykset lähetimme Israeliin huumevieroitustyöhön Karen ja David Davisin palvelutyön kaut ta. Herra siunatkoon tätä työtä!


Tapahtuu toukokuussa Venäl äinen ilta lauant aina 26.5. ja 30.6. klo 18. Laulamme ja rukoilemm e venäjäksi ja suomeksi. Tilaisuude ssa tulkkaus. Illan päätteeks i yhteistä kahvittelu a. KE klo 19 Rukou skoko us,

Mission pieni sali

PE/LA Nuort en koti-il lat,

tiedustel ut: Timo Riipinen: 050-348 7721 Soluja kokoontu u viikoittai n eri puolilla kaupunkia , löydät tarkempa a tietoa näistä nettisivu iltamme SU klo 16 Paran tumis ilta,

ylistystä , opetusta , rukousta . Lapsille omaa ohjelmaa . Mission iso sali julistama ssa 20.5.201 2 Roberto Brandao 27.5.201 2 Rauno Helppi

Tervetuloa näihin kaikkiin tapahtumiin ja tekemään totta ihanasta haasteesta, jonka Jumala on meille antanut: viedä evankeliumia eteenpäin kukin omilla lahjoillamme. Sinä olet tärkeä seurakunnassamme.

Nähdään!

Timo ja Maarit Aro-Heinilä Saajan tilinumero Mottagarens kontonummer Saaja Mottagare

IBAN

FI43 1158 3000 2252 45 Nokia Missio Church / Tampere

BIC

NDEAFIHH Lahjani Nokia Missio Churchin Tampereen lähiseurakunnan tueksi.

TILISIIRTO. GIRERING

Maksaessasi verkkopankissa muista VIITENUMERO! Keräyslupa no 2020/2012/778 voimassa 23.3.2012 – 22.3.2014 koko maassa lukuunottamatta Ahvenanmaata. Varat käytetään vuoden kuluessa keräyksen päättymisestä NMC:n ja sen seurakuntien opetus- ja koulutustoimintaan sekä humanitaariseen ja kehitysyhteistyöhön Suomessa ja ulkomailla.

Maksajan nimi ja osoite Betalarens namn och adress

Viitenumero Ref. nr

Allekirjoitus Underskrift

Eräpäivä Förfallodag

Tililtä nro Från konto nr

Saajan tilinumero Mottagarens kontonummer Saaja Mottagare

2008

IBAN

FI43 1158 3000 2252 45 Nokia Missio Church / Tampere

Euro

BIC

NDEAFIHH Lahjani Nokia Missio Churchin


Malla tekee työtä Jumalalle esirukoilemalla Marja-Liisa Niskanen eli Malla on tuttu näky esirukouspöydän takana. Hän alkoi käydä sunnuntai-illoissa, kun Nokian herätys siirtyi Tampere Areenalle. Vuosien varrella Nokia Missiosta on tullut Mallalle rakas kotiseurakunta, jossa hän on saanut kasvaa hengellisesti sekä saanut ystäviä. Mutta ensisijaisesti Malla käy seurakunnassa Herran takia. ''Mieluiten teen taustatyötä seurakunnassa ja autan jossakin palvelutyössä'', Malla toteaa. Jumala on johdattanut häntä kuitenkin mielenkiintoisiin tilanteisiin, joista huumorintajuinen nainen löytää myöhemmin hauskaa muisteltavaa. ''Ihminen pistää hanttiin, mutta Herra vie'', Malla nauraa. Hän päätyi aikoinaan mukaan suureen pääsiäisnäytelmään - vaikka hän vannoi, ettei ikinä nouse lavalle. ''Meidän täytyy sitoutua Herraan ja seurakuntaan. Kun sitoudumme Herraan, niin samalla sitoudumme palvelutehtävään. Ei pidä ajatella, että jaa nyt sataa vettä, en minä viitsikään lähteä.'' Malla ensimmäinen palvelutehtävä seurakunnassa oli ehtoollistiimissä, sitten hän siirtyi rukouspöydälle apulaiseksi. Nyt keväällä tulee kaksi vuotta täyteen, kun vastuu esirukouksista siirtyi hänelle.


Esirukous palvelutehtävänä Mallalle rukous on ollut aina tärkeää, jopa ennen kuin hän tunnusti uskonsa. Uskovaisen kummitädin ja mummon rukoukset kantavat häntä, niin hän uskoo. Malla opetettiin lapsena rukoilemaan ja hän kävi pyhäkoulua. Rippikoulussa hän koki jo pientä herätystä. Nyt Mallalla on päävastuu esirukouspöydästä, jossa hänellä luotettavia rukouksen ihmisiä apuna. He varmistavat, että rukouspöydällä on tarvittavat välineet rukouspyyntöjen jättämiseen. Esirukouspyynnöllä voi hakea rukousapua ja rukoustaistelua muiden kanssa. Rukouksessa taivas aukeaa, kun koko seurakunta rukoilee yhdessä sunnuntai-illassa. Jokainen rukouspyyntö rukoillaan myöhemmin myös erikseen. Sen Malla tekee yksin kotonaan. ''Rukoilen ja puhdistaudun ensin omista asioistani ennen kuin rukoilen, jotta pystyn tuomaan asiat Isälle. Luen kaikki rukouspyynnöt ja rukoilen jokaisen puolesta.'' Myös Pyhä Henki on rukouksessa mukana. Elämän koko kirjo tulee esille rukouspyynnöissä. Rukoillessa rauhallinen ylistysmusiikki soi taustalla. Lopuksi Malla lukee puhdistusrukouksen, etteivät rukoukset jää mieleen ja lukee Raamattua. Jälkikäteen Malla ei rukousaiheita muistele tai edes muista. Jotkut ihmiset pelkäävät, että esirukouspyynnöt paljastavat heidät. Siitä ei kuitenkaan ole huolta. Joskus Malla havahtui kesken esirukouksen, että onpas tässä samankaltaisia rukouspyyntöjä kuin meidän perheessämme. Hän ei huomannut, että rukoili oman rukouspyyntönsä puolesta. ''Rikon Jumalaa vastaan, jos mietin ja puhun asioista'', näin vakavasti Malla vastuunsa kantaa.


Todistuksia Jumalan töistä

L ä h e t ä t o d is t u s J u m a t a e lä m ä ss ä si o so it t e la n t e o is m a a ri t @ n o k ia m is si o .f i e ll a n ii n e h k ä p ä e n si k e rr a si n u n vu o ro si ro h k a is t a ll la o n t o is ia :)

Jokainen ihme innostaa ihmisiä uskomaan lisää Jumalan muutosvoimaan omalla kohdalla: tulkoon näistä ilosanomien kertomisista uusi kulttuuri Missioon :) Näitä juttuja voisi sitten jokainen levittää tutuilleen - ja vaikka facebookissa. Ps. 96:2-3: “Laulakaa Herralle, ylistäkää hänen nimeään! Kertokaa päivästä päivään ilosanomaa hänen avustaan. Julistakaa hänen kunniaansa, ilmoittakaa hänen ihmetekojaan kaikille kansoille.“

Mallan parantunut polvi Malla kaatui tammikuun alussa liukkaalla. Polvesta hajosi kierukka ja ruhjeitakin tuli. Polvi oli neljä viikkoa lastassa ja taipui vain vähän. Kipu polvessa oli kova koko ajan, yötä päivää. Malla soitti rukousystävälle ja pyysi rukousta. Rukoillessaan ystävä sai tiedon sanat. Pyhä Henki löi läpi ja kipu lähti! ''Seuraavan viikon nukuin univelkojani'', Malla muistelee. Vaikka kipu lähti, oli polvi tukevasti turvoksissa. Turvonneella polvella Malla ei pystynyt menemään töihin, sillä työssänsä hän on jalkojensa päällä koko ajan ja hänen täytyy myös kyykistyä. Kahden viikon välein Malla kävi lääkärissä. Tutkimuksissa todettiin, että polven rusto oli kulunut, ja lääkärin mukaan polvessa piti olla aivan kamala kipu. Mutta eipä ollut. ''10 sairaslomaviikon jälkeen mieli alkoi kuitenkin olla maassa. En jaksanut olla enää kotona sairaslomalla'', Malla toteaa. Sunnuntai-iltana Juha Ranta-Ojala puhui autonsa ihmeellisestä korjautumisesta ennen katsastusta. Eteen kutsuttiin ihmisiä ja tuli tiedon sanat, että oikea polvi paranee. Malla tiesi, että sana oli hänelle. Ihmisiä tuli eteen paljon ja Malla jäi jonon hännille. Hän mietti, että pitäisikö lähteä pois, mutta koki, että pitää odottaa rukousvuoroa. Maarit Aro-Heinilä tuli rukoilemaan ja naiset alkoivat ''niiata'' Pyhän Hengen vaikutuksesta. Maarit kaatui ja Malla meni perässä - ja


huomasi olevansa polvillaan. Ylös päästyä niiaukset eli kyykistykset taas alkoivat. ''Tiesin parantuneeni! Näytin ystävälleni heti, että pääsen polvilleni. En ollut pystynyt tekemään sitä koko vuonna! Nyt pystyn menemään polvilleni ja kyykistymään. Rikkoutuneen kierukan kohdalla on pieni kipu pitkän työpäivän jälkeen, mutta polvi palautuu nopeasti. Muistan nyt myös antaa levon itselleni.'' Seuraavana päivänä oli taas aika lääkärille. ''Sieltä tulee eri ihminen kuin kaksi viikkoa sitten, lääkäri totesi heti minut nähdessänsä'', Malla muistelee. ''Aiemmin kuljin koukussa ja jalkaa aristaen, nyt kävelin reippaasti.'' Malla todisti lääkärille, että hänen puolestansa oli rukoiltu seurakunnassa.

Rukous t a a rje ss a ''Teen asioita rukouksella'', Malla sanoo. Isä puhuu Sanansa kautta ja monet rukousvastauksista tulevat juuri Sanan kautta. Raamatussa on hyvä neuvo rukoukseen ja lähimmäisen rakkauteen, Matt. 7. 7-12: Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan. Vai kuka teistä on se ihminen, joka antaa pojallensa kiven, kun tämä pyytää häneltä leipää, taikka, kun hän pyytää kalaa, antaa hänelle käärmeen? Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin teidän Isänne, joka on taivaissa, antaa sitä, mikä hyvää on, niille, jotka sitä häneltä anovat! Sen tähden, kaikki, mitä te tahdotte ihmisten teille tekevän, tehkää myös te samoin heille. Mallan sydämellä on rukous seurakunnan puolesta: ''Seurakunnan jäsenten pitäisi sitoutua kantamaan rukouksissa seurakuntaa ja sen jäseniä päivittäin, erityisesti pastoritiimiä ja vastuunkantajia!'' Ella Viitaniemi

NMC News Tampere / Toukokuu 2012  

Seurakuntamme kuukausittain ilmestyvä uutislehtinen, jonka taitosta vastaan. Kuvista kaikki paitsi Albania- ja Viro -juttujen kuvat ovat ott...

Advertisement