Page 1

Marraskuu 2012

Indonesia News

seurakunta joka kylään

Myötätunnon hansista, joiden elämä on muuttunut, koska joku on voima jakanut omastaan myötätuntoisesti toisen kanssa.

saamanne dMaker NEWS antaa väläyksen niistä tu-

Jes. 58:7-9:ssa Jumala sanoo:

Saimme tervehdyksen Indonesian dMaker järjestön johtajalta Paulus Wiratnolta: ”Tänä vuonna olen oppinut yhden tärkeän asian: meillä tulisi olla myötätuntoinen sydän. Kun elämästämme tulee kiireistä, on helppo upota työhön ja unohtaa suhteet ihmisiin, joita palvelemme. Kuukausittain

(Message käännöksen mukaan)

Haluan nähdä teidän tekevän tätä: Että jaatte ruokanne niiden kanssa, jotka ovat nälissään. Että kutsutte kotiinne köyhät, joilla ei ole kotia. Että puette kunnon vaatteisiin ne, jotka palelevat omissa rääsyissään. Että vietätte aikaa oman perheenne parissa. Näin tehdessänne valot syttyvät ja hetkessä teidän elämänne muuttuu täysin. Vanhurskautenne avaa teille tien. Kirkkauden Herra suojaa matkanne. Silloin Jumala vastaa teidän rukouksiinne.”

Tässä käännettynä dMaker NEWS uutisia lokakuulta 2012:

Jumalan

muuttava kohtaaminen seurakunnan istuttajille dMaker järjesti viikonloppuretriitin mentoroitaville pastoreille Kendarissa. Heitä oli puolisoineen viikonlopussa 26. Tämä viikonloppu on osa seurakunnan istuttajien valmennusohjelmaa, jotta he pysyisivät palavina ja uskollisina palvelustyölleen. Kolmen päivän ajan Jumala toimi ihmeellisellä tavalla eheyttäen pastoreiden elämää ja heidän avioliittojaan. Jokainen kohtasi Jumalan. Ne, jotka olivat

palaneet loppuun, täyttyivät uudelleen Pyhällä Hengellä. He kääntyivät pois tekemistään negatiivisista asioista ja antoivat puolisoilleen anteeksi. Jumala käytti pastori Jokoa viikonlopussa antamaan profetaalisia sanoja ja vahvistamaan jokaista avioparia sanoilla, jotka sopivat heidän tilanteeseensa. He halusivat tehdä uuden sitoumuksen palvella Herraa kaikesta sydämestään.


Munuaissairas lapsi paranee ja koko perhe pelastuu Eräänä päivänä minua pyydettiin rukoilemaan kaksivuotiaan, munuaissairautta sairastavan pojan puolesta. Lääkäri oli jo luovuttanut ja ainoa, mikä voisi pelastaa pojan, oli Jumalan ihme. Pojan nähdessäni hänen vatsansa oli turvonnut ja kasvonsa keltaiset. Pojan isoäiti on hindumiehen kanssa naimisissa oleva kristitty. Menimme sairaalaan ja lauloimme ”Halleluja”- laulun 12 kertaa uudestaan ja uudestaan pojan vuoteen äärellä. Rukoilimme lapsen puolesta ja jatkoimme rukousta hänen puolestaan. Kiitos Jumalalle, poika parantui ja koko hänen perheensä antoi elämänsä Jeesukselle.

Pastori Yosafat


Evankeliumin voimaa hindujen keskuudessa Istutan tällä hetkellä seurakuntaa Balilla Salemadegin kylässä. Olen vaimoni kanssa tehnyt useita vierailuja tähän kylään ja lopulta voitimme hinduperheen Kristukselle. Tämän ihanan perheen välityksellä olemme saaneet kontaktin toiseenkin perheeseen, itse asiassa hindupapin perheeseen. Perheen äiti on saanut kokea suuren Jumalan ihmeen parantuessaan vakavasta sydänsairaudesta. Kiitos Jumalalle, meidän mukana olomme kyläyhteisössä on toivotettu tervetulleeksi! Tällä hetkellä valmistan yhtä opetuslasta vesikastetta varten, toinen kastettiin kaksi kuukautta siten. Rukoile, että Jumala mahdollistaa työmme jatkumisen ja että hän antaa kaiken, mitä tarvitsemme siihen. Olkaa siunattuja!

Pastori Jonathan


NMC Tampereen lähettien kuulumisia

Lokakuussa seurakuntamme sai kaksi uutta lähettiä Indonesiaan: toinen mahdollistui syyskuun kymmenysten ja toinen yksityishenkilön lahjoituksen turvin. Tässä on ensiksi uusien lähettien esittely ja sen jälkeen aiempien lähettiemme terveisiä palvelutyöstä.

LIDYA

Lidya on 38-vuotias naimisissa oleva nainen, joka on opiskellut yliopistossa maa- ja vesirakennusinsinööriksi ja toiminut yrittäjänä. Hänen tavoitteensa on opetuslapseuttaa ja eheyttää perheitä Sumatran saarella, Jatimulyossa. Näin hän kertoo itsestään: Kääntyminen 15-vuotiaana sairastuin tautiin, jonka takia jouduin leikkaukseen. Jouduin olemaan kokonaisen kuukauden sairaalassa. Lääkäri sanoi minulle, että ainoastaan yksi kymmenestä selviää vastaavasta sairaudesta. Lupasin tuolloin Jumalalle, että jos paranen, antaisin elämäni hänen palvelemiseensa. Ihmeellisesti parannuin sairaudesta – mutta unohdin tekemäni valan. En alkanutkaan palvella Jumalaa vaan sen sijaan elin synnillistä elämää. 24-vuotiaana lankesin aviorikokseen ja vaihdoin partnereita. Jouduin pohjalle elämässäni sen elämäntyylin kanssa. Sain kokea synnin seuraukset: tunsin itseni yksinäiseksi ja tyhjäksi sisältä ja sain sairauden, joka näytti mahdottomalta parantaa; olin lisäksi useita vuosia suurien velkojen sitomana. Pelkäsin kuolemaa, sillä tiesin, mihin paikkaan olisin menossa tämän elämän jälkeen: helvettiin. Mutta vuonna 2007 Jumala puhui suoraan sydämelleni, että minun pitäisi etsiä ensin hänen valtakuntaansa, jolloin hän antaisi minulle sitten kaiken muun. Maaliskuussa 2008 aloin jälleen käydä seurakunnassa. Jumala kosketti sydäntäni ja annoin elämäni Jeesukselle. Vuonna 2009 minut kastet-

tiin ja sain täyttää Jumalalle aikoinaan antamani – jo unohtuneen – lupauksen palvella häntä. Nyt elämäni on eheytynyt. Jumala on siunannut minua suurella ilolla ja oikealla ymmärryksellä hänen luonteestaan. Olen pelastunut ja annan elämäni sataprosenttisesti hänen palvelukseensa. Aamen.

Näky eheytyneistä perheistä Haluni on voittaa ja opetuslapseuttaa monia sieluja. Olin itse kaukana Jumalasta ja rikkinäinen. Näen, että monella ihmisellä ympärilläni on samat kamppailut kuin minulla aikoinaan. Vaikka he olisivat nimellisesti kristittyjä, heidän elämänsä on kaukana Jumalasta. He tekevät monia vääriä asioita. Koen suurta tarvetta auttaa heitä ja opastaa heidät paikalle, jossa Jumala voi ennalleen asettaa heidät. Haluan opettaa heille kristinuskon perusteita: miten elää parannuksessa ja Pyhän Hengen johdossa. Jos he tuntevat Jumalaa paremmin, heidän uskonsa kasvaa ja heidän elämänsä ja perheensä tulevat ennalleen asetetuiksi.


Palvelutyön katsaus heinä-syyskuulta Seurakunnan kokouksiin on osallistunut 15 ihmistä. Jotkut solulaiset ovat kokeneet läpimurtoja elämässään: erään naisen talouskriisi ratkesi ja erään poika parani sairaudestaan. Rukousaiheita • Rukoilkaa, että seurakunnan jäsenet olisivat innokkaita kertomaan Jeesuksesta ja että he kutsuisivat uusia ihmisiä seurakuntaan. • Rukoilkaa uusia uskoon tulleita ja solulaisille eheytymistä ja läpimurtoja heidän elämänsä eri alueille. Rukoilkaa rouva Ernan tyttären uskoontuloa sekä herra Saphtan vaimon ja lasten pelastumista. Rukoilkaa Ikaa, että Jumala parantaisi hänet kokonaan sairaudesta.

Loppuvuoden tavoitteita Loppuvuoden tavoitteita on voittaa uusia ihmisiä Jeesukselle ja perustaa heille raamatunopiskeluryhmä.

Kiitos lahjoitta jille Olen onnellinen, että Herra kulkee kanssani matkalla huolimatta siitä, kuinka suuret ongelmani ovat. Hänelle on aina mahdollista avata tie eteenpäin ja vahvistaa minua, että voin olla uskollinen ja seistä lujana tässä palvelutyössä. Kiitän, että olette rukoilleet puolestani ja antaneet taloudellista tukea minulle ja seurakunnalle. Koko seurakunta rukoilee puolestanne, joka kokouksessa.


BERNANDUS Bernandus on 47-vuotias mies, joka tuli kääntymykseen 21-vuotiaana. Hän on koulutukseltaan teologian kandidaatti eikä ole naimissa. Näin hän kertoo itsestään:

Kääntyminen ja palvelutyön kehitys

Synnyin ja kasvoin normaalissa kristityssä perheessä. Lapsesta asti minua on kasvatettu hengelliseen ymmärrykseen. Kun menin alaasteelle, niin haaveilin, että minusta tulisi evankelista. Kävin pyhäkoulua, olin mukana nuorten toiminnassa ja seurakunnan kuorossa ja palvelin paikallisessa seurakunnassa. Vastaanotin Jeesuksen omana Pelastajanani lukiossa ja jatkoin yliopistoon opiskelemaan teologiaa. Lokakuussa 1992 lähdin kahdeksan vuoden ajaksi Samarindaan palvelemaan Dayak heimoa.

Seurakuntaistutuspaikan kuva

Vuonna 2000 palasin takaisin Sabuun, Itä-Timorille, istuttamaan uutta seurakuntaa. Paikka, jossa toimin Raijuan saari - on länteen Itä-Timorin Sabu-saaresta. Se oli ennen osa Länsi-Sabua, mutta nyt se on itsenäinen alue, jossa on pääkaupunki ja kuusi pienempää kaupunkia. Raijua on pieni, kuuma, kuiva ja hedelmätön kallioinen saari. Saarelle pääsee ainoastaan lautalla pääkaupungista Kupangista. Jos tuuli puhaltaa lännestä tai idästä, yhteys katkeaa, sillä laivat eivät kulje tuolloin. Merimatka saarelle kestää 2-3 tuntia. Useimmat saarelaiset työskentelevät maatiloilla viljellen tai hoitaen karjaa tai sitten merellä kalastajina. Jotkut heistä kasvattavat merilevää, mutta se ei ole onnistunut viime aikoina.


Palvelutyön katsaus heinä-syyskuulta Seurakunnan kokouksiin on osallistunut kuusi ihmistä, joita opetuslapseutetaan. Uusia soluja on avattu yksi. 25 ihmistä saarella on avannut sydämensä kuullakseen evankeliumin. Rukousaiheita • Rukoilkaa näiden evankeliumin kuulleiden puolesta. Rukoilkaa lisää ihmisiä seurakuntaan ja heidän kasvuaan opetuslapsina. • Rukoilkaa oikeaa paikkaa uudelle seurakuntaistutukselle. • Tämän neljänneksen aikana olosuhteet ovat olleet vaikeat, sillä anglikaaninen kirkko on estänyt lasten osallistumisen seurakuntamme pyhäkouluun, sillä he sanovat meidän olevan harhaanjohtava seurakunta. Rukoilkaa meidän puolestamme niin, että seurakuntamme kautta voidaan koko kylä voittaa Jeesukselle.

Loppuvuoden tavoitteita Haluamme saattaa ihmisiä uskoon ja loppuvuonna 15 ihmistä osallistuu seurakuntamme kokoukseen.


YOKSAN Rakkaat sponsorini,

Elokuussa aloitin solun neljän ihmisen kanssa. Vaikka ihmiset, joita palvelen, eivät ymmärrä, mikä soluryhmä on, sillä he eivät osaa lukea, halusin aloittaa solun ja olla uskollinen siinä. Tässä kuussa meidän on tarvinnut kamppailla ruuan kanssa, sillä on ollut pitkä kuiva kausi ja meidän on hankala löytää jotain syötävää. Siitä huolimatta me iloiten palvelemme uskollisesti Jumalaa. Kun olen ollut Jumalan edessä, olen tajunnut, että hänen palvelemisestaan on hinta, ja minun tulee olla uskollinen. Olen naimisissa ja minulla on 2-vuotias poika. Vaimoni on raskaana ja synnyttää nyt joulukuussa. Muistakaa meitä rukouksin. Haluan kiittää teitä tuestanne, joka on ollut todella auttanut perhettäni ja palvelutyötäni Botissa, Länsi-Timorilla sijaitsevassa kylässä. Rukoilemme aina puolestanne ja toivomme, että eräänä päivänä voimme tavata toisemme.

Rukousaiheita:

• rukoilkaa meille kestävyyttä palvella lujina Herraa • rukoilkaa seurakuntamme puolesta: kaikkien jäsenten yhteyttä • lastentarhaan/esikouluun koulupukuja ja pelejä lapsille sekä kulujen kattamista. Rukoilkaa kitaraa. • Suunnittelemamme evankeliointikokouksen järjestelyjen puolesta. Avoimia ovia evankelioinnille. • 72 perheen puolesta, jotka ovat vielä vanhoissa uskomuksissaan, että he voivat antaa elämänsä Jeesukselle • Rukoilkaa kevääksi sateita, että kun kuiva kausi tulee, niin meillä on silti vettä. Tällä hetkellä käytämme sadevettä.


Palvelutyön katsaus heinä-syyskuulta 48 ihmistä on käynyt seurakunnan kokouksissa ja näistä uskoon on tullut neljä. Yksi uusi solu on alkanut. Kylä, jossa teen työtä, Boti, on tunnettu ei-uskovana kylänä. Siellä ei ole yhtään kristillistä kirkkoa. Yksi tapa saavuttaa tämä kylä on koulutuksen kautta. Aloitin lastentarhan elokuussa 2012 ja muutamat yrittivät pysäyttää toiminnan, mutta Jumalan armosta työ jatkuu edelleen. Jumala vaikutti kylän johtajien sydämessä niin, että he tukevat toimintaani. He haluavat lapsille hyvän tulevaisuuden. Nyt lastentarhamme sai hallitukselta virallisen aseman. Lasten kautta minä ja vaimoni saamme yhteyden vanhempiin ja lähestymme heitä evankeliumin kanssa. Jotkut heistä ovat avanneet sydämensä.

Olemme nyt avanneet ensimmäisen solun ja uskomme, että voimme perustaa seurakunnan tähän kylään. Jatkakaa rukouksia puolestamme!

Loppuvuoden tavoitteita

Loppuvuonna järjestämme pyhäkoululapsille kilpailun ja marraskuussa on vierailuja ja evankeliumin välittämistä vanhemille. Joulukuussa on joulujuhla.

Mentorin terveiset

Lastentarha on siunannut yhteisöä. Palvelutyö sujuu hyvin. He ovat uskollinen perhe.


PAULUS Rakkaat sponsorini,

haluan ensin kiittää Jumalaa, että hän on uskonut teille minun tukemiseni. Kiitän anteliaisuudestanne, vaikka emme olekaan tavanneet aikaisemmin. Taustani on muslimiperhe ja vastaanotin Jeesuksen vuonna 1981. Haluan lopun elämääni valmistaa seuraavaa sukupolvea, erityisesti omaa poikaani, jatkamaan palvelutyötä, jonka olen aloittanut: olen yhden seurakunnan ja kolmen uuden seurakuntaistutuksen pastori.

Rukousaiheita

• saisin olla Jumalan voiman välikappaleena • rukoilkaa perheeni ja tarpeidemme puolesta • rukoilkaa kolmen uuden seurakuntaistutuksen puolesta, että ne kasvavat edelleen • seurakuntamme maahanke • tarvitsemme moottoripyörän palvelutyöllemme • lisää ihmisiä vastaanottamaan Jeesus pelastajanaan


Palvelutyön katsaus heinä-syyskuulta Uskoon tulleita on ollut kolme ja kastettuja 25! Yksi uusi soluryhmä on perustettu ja kolme seurakuntaa on istutettu. Loppuvuoden tavoitteita Olimme toukokuussa ja kesäkuussa käyneet Kedungglatikin kylässä ja rukoilleet vaimoni kanssa sairaiden puolesta. Heinäkuun alussa tapasin siellä miehen, jonka olin saanut kiinni teakpuun varkaudesta toimiessani aikoinaan viidakkopoliisina. Hän avasi kotinsa ovet ja sain vaimoni kanssa jakaa hänen perhekunnalleen evankeliumin Jeesuksesta.

Syyskuussa hän ja koko hänen perhekuntansa antoi elämänsä Jeesukselle ja nyt he ovat seurakuntani jäseniä ja uskollisia Jeesukselle. Loppuvuoden tavoitteita on seurakunnan avaaminen tähän Kedungglatikin kylään.


SELSIUS Palvelutyön katsaus heinä-syyskuulta

Seurakunnan tilaisuuksiin on osallistunut 20 ihmistä ja on perustettu uusi solu. Yksi uusi seurakunta on istutettu. Lokakuun lopulla kastettiin neljä uutta uskovaa.

Rukousaiheita • Lokakuun lopulla oli seurakuntamme maa-alueen ”avajaiset”. Rukoilkaa suunnitelmamme puolesta rakentaa uusi kirkkorakennus: Jumala täyttäköön kaikki tarpeemme sitä varten • paikallisille heimouskonnon kannattajille avoimuutta vastaanottaa Jeesus pelastajakseen. • Länsi-Timorin Sabun saarella on monia kristittyjä, jotka eivät ole vielä ymmärtäneet Jeesusta. Kristitty on vain merkintä heidän henkilökortissaan. Tämä saa minut innokkaaksi ”uudelleen evankelioimaan” Sabun asukkaat. Olkoot nämä ihmiset tulevaisuudessa todellisia Jeesuksen seuraajia - eikä vain kristittyjä ilman parannuksen tekoa. • Sabun saarella on nyt pitkä kuivuuden kausi ja se on koettelevaa monille jäsenille, sillä monet heistä ovat maanviljelijöitä. Tämän takia monien heistä on täytynyt lähteä työnhakuun kaupunkeihin saadakseen rahaa. Joka viikko kokouksiin osallistuu tämän takia vähemmän väkeä.


GODLIEF Minun palvelupaikkani on 16 tunnin ajomatkan päässä Kupangista (Länsi-Timorin pääkaupungista). Seurakuntani on Wadu Medhin, ”Mustan kiven” kylässä. Tämä paikka oli aiemmin tämän Sabun saaren epäjumalanpalveluksen keskus. Aloitin palvelutyön tammikuussa 2012 perustamalla lastentarhan/esikoulun. Lapset ovat silta heidän vanhempiensa luo. Joka päivä vierailen vanhempien luona luodakseni suhteita heihin ja kysyäkseni heidän lastensa edistymistä. Kysyn heiltä, miten voisin auttaa heidän lapsiaan saamaan hyvän koulutuksen ja luonteen.

Palvelutyön katsaus heinä-syyskuulta Seurakunnan kokouksiin on osallistunut 25 ihmistä ja yksi solu on perustettu. Rukousaiheita ja tavoitteita loppuvuodelle - - -

evankeliointikampanjan marraskuussa 2012 hankkeen puolesta istuttaa seurakunta Menian kylään lastentarhan/esikoulun lasten vanhemmat, jotka eivät usko Jeesukseen


MIT EN VOIN T UKEA SEURAKUNT IEN IST UT UST YÖTÄ? ENTÄ NMC TAMPEREEN MUUTA T YÖTÄ? Voit lahjoittaa joko netin kautta verkkopankissasi tai käyttämällä oheista tilisiirtolomaketta. Lahjoituksesi kohdistuu haluamaasi työhön ilmoittamasi VIITENUMERON perusteella.

Lahjoitustili: Nokia Missio Church / Tampere FI43 1158 3000 2252 45 BIC/SWIFT: NDEAFIHH Indonesian työn viite: 2011 NMC Tampereen työn viite: 2008

JULKAISIJA

Nokia Missio Church Tampere Juvankatu 6, 2. krs 33710 TAMPERE www.tampere.nokiamissiochurch.fi toimisto(at)nokiamissiochurch.fi Toimittaja: Maarit Aro-Heinilä Taittaja: Anrietta Kuosku

Indonesia NEWS marraskuu 2012  

Seurakuntamme tukemasta Indonesian seurakuntien istutustyöstä kertova uutislehti.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you