Page 1


VOORWO OR D Hoi! Mijn naam is Anouk QuarrĂŠ en hierbij Presenteer ik de allereerste versie van mijn bedrijvengids! Ik vond het heel leuk om te maken en ik heb er veel van geleerd. In deze gids vind je informatie over verschillende mediavormgeving stagebedrijven die gespecialiseerd zijn in Grafische vormgeving of Interactive vormgeving of allebei. Ik heb bedrijven gekozen uit Leeuwarden, Sneek, Dokkum, Drachten en Franeker, er is dus genoeg keuze als je een stagebedrijf zoekt! Ook heb ik tips verwerkt in deze gids, om je nog net dat steuntje in de rug te geven zodat je voor jou het leukste en beste bedrijf gemakkelijk kunt vinden. Ik wil graag mijn klasgenoten bedanken voor het geven van hun mening en tips om dit boekje er op en top uit te laten zien en natuurlijk mijn leraren voor Grafische vormgeving en Audiovisuele vormgeving.


INHOUD SO PG AV E Stagetips

blz. 4

Friks Web & Marketing

blz. 6

Eigen & Wijzer Internet Marketing

blz. 7

Syntraks Media

blz. 8

Coconuts Hosting & Webdesign

blz. 10

Yingmedia

blz. 11

Ivodijs

blz. 12

Drukkerij Douwma

blz. 14

ByFrank

blz. 16

Vigital Media

blz. 17

JHR Creatives

blz. 18

Studio 07

blz. 20

Ideezo

blz. 21

Plattegrond + Steden

blz 22


STAGE TI PS Om je een beetje opweg te helpen met het zoeken van een stageplek heb ik hier een paar tips voor je over en het zoeken, vinden en kiezen van een stageplek.

Wanneer begin je met het zoeken van een stageplaats? Veel studenten beginnen laat met het zoeken van een stage. Vaak levert een late zoektocht veel problemen op en dat kan uiteindelijk leiden tot het niet op stage gaan van een student. Ik adviseren je ook om zo vroeg mogelijk op stage te gaan. Het lijkt overdreven, maar het staat echt niet vreemd als je in september gaat zoeken voor een stage in februari of in maart gaat zoeken voor een stage in september. Veel bedrijven en organisaties plaatsen een maand of 4 voor de startdatum van de volgende stage al hun vacatures. Je zou je eeuwig voor je kop kunnen slaan als jij net die ene stage mist welke je interesse heeft. Bij veel scholen krijgen mensen al een jaar van te voren een voorbereiding op het stagelopen. Waarom zou je op dat moment dan niet kunnen kijken naar wat echt je interesse heeft? Je bent zo goed voorbereid en kan een goede afbakening in de markt maken. Het komt er op neer dat je zoveel mogelijk zaken van te voren kan doen, wat je een hoop ellende bespaart.


STAGE TI PS Vragen die je jezelf moet stellen Het kan gebeuren dat een stageplaats niks is. Dit kan veel redenen hebben. Reistijd en werkplek zijn daar twee van. Je moet daarom ook een paar vragen aan jezelf stellen v贸贸r je naar een stage gaat zoeken:

Wat voor soort bedrijven trekt je interesse? Waar moet een stageplaats volgens je opleiding aan voldoen? Wat wil je precies doen op je stage? Wat wil je leren? Hoe ver wil ik reizen om bij mijn stageplaats te komen? Hoe hoog moet de stagevergoeding zijn? Deze vragen zijn zeer belangrijk bij je zoektocht. Je moet wel een bedrijf vinden wat je interesse heeft. Als je gevonden stageplek niet aan de eisen van je opleiding voldoet, dan kan je ook niet op stage. Als je dit 2 weken v贸贸rdat je op stage gaat te horen krijgt, ben je verder van huis en heb je kans dat je geen stage zal gaan lopen de komende periode. De reistijd is ook belangrijk. De eerste paar weken zal het reizen wel meevallen, maar als jij 5 maanden lang elke dag 2 uur naar je stageplaats toe en ook weer 2 uur terug naar huis reist, begint het te vervelen. Hoe hoog wil jij dat je stagevergoeding is? Een bedrijf is niet verplicht om een stagiair te betalen. Gelukkig doen veel bedrijven dat wel. De hoogte ligt vaak aan je werkzaamheden bij je stagebedrijf. Als je meer verantwoordelijkheden hebt, valt je vergoeding ook vaak hoger uit.


L EEUWA RD EN Friks Web & Marketing Zuidvliet 26, 8921 BL Leeuwarden (T) 0587440045 info@friks.nl www.friks.frl

De missie van Friks is dat hun klanten de investering dubbel en dwars moeten terugverdienen. Als ze slagen zijn ze succesvol, en de klant ook. Ze bouwen en ontwerpen websites en voeren marketingcampagnes voor klanten. “Vanuit ons prachtige pakhuis in het centrum van Leeuwarden ontwerpen en bouwen we websites en voeren we strategische en succesvolle marketing campagnes voor onze klanten. En dit doen we goed. Het is dan ook niet voor niets dat ruim 90% van onze klanten jarenlang bij ons blijft.�


LEEUWA RD EN Eigen & Wijze Internet Marketing Emmakade 70, 8933 AV Leeuwarden (T) 0582164465 info@eigenwijze.nl www.eigenwijze.nl

“Maak gehakt van je logica. Vergeet wat je weet. Alles. Vandaag verlaat je de massa. Verberg je niet langer. Steek je hand uit. Voel. Omarm de nieuwste inzichten. Pak je voorsprong. Groei. Waar je ook voor gaat, vanaf nu verleid jij het brein. Het is tijd om online te schitteren.� Regelmatig worden artikelen van Eigen & Wijze gepubliceerd op de digitale marketingpodia van Nederland.


LEEUWA RD EN Syntraks media Zuiderkruisweg 2, 8938 AP Leeuwarden (T) 0582889076 info@syntaks.nl www.syntraks.nl

De enthousiaste en gedreven medewerkers van Syntracs staan dagelijks voor u klaar. Met ruim 15 jaar ervaring is Syntraks Media uw aanspreekpunt voor al uw media uitingen. “Kennis delen staat centraal bij Syntraks Media daarom bieden wij ook studenten de gelegenheid om bij ons stage te lopen, ons team wordt dan ook regelmatig aangevuld met enthousiaste leerlingen.�


UW BOODSCHAP. ONZE PASSIE.

Syntraks Media: een creatief bureau met een flinke dosis technische know-how. Als het gaat om het realiseren van een website, binnen- en buitenreclame of een radio- internet- of televisiecommercial: wij denken met u mee om uw communicatie doelstellingen te bereiken. Syntraks Media biedt u de creativiteit, de kennis ĂŠn de oplossingen.


LEEUWA RD EN Coco Nuts Hosting en Webdesign Mr. P.J. Troelstraweg nr 149, 8919AA Leeuwarden (T) 0641048584 support@coconutshosting.nl www.coconutshosting.nl

Internet is niet meer weg te denken. Inmiddels heeft Coco Nuts Hosting en Webdesign over de 400 vaste opdrachtgevers en is het een fijne werkomgeving voor stagiaires. Coco Nuts heeft als leerbedrijf 4 erkenningen, voor diverse opleidingen zoals Internet Technologie, Multi Media Vormgeving en Applicatie Ontwikkeling. Alle werknemers werken gezamenlijk rond een grote ronde tafel zodat er veel gezelligheid, transparantie en samenwerking is.


SNEEK YingMedia Zwarteweg 4, 8603 AA Sneek (T) 0515745005 info@yingmedia.nl www.yingmedia.nl

Ying Media is uitgever van diverse magazines, tijdschriften en kranten. Dit doen wij zowel digitaal, via (mobiele) websites, apps en social media (twitter en facebook), als zo ook op print. Onze magazine, tijdschriften en kranten zijn gericht op de regio, sport, recreatie en toerisme. De merken worden versterkt door diverse evenementen en webshops. Creativiteit en toegevoegde waarde leveren aan een merk, dienst of uitgave is ons dagelijks werk! Wij staan altijd open voor nieuwe ideeĂŤn geleid door ondernemerschap.


SNEEK Ivo Dijs Graaf Adolfstraat 35G, Sneek (T) 0650525780 info@ivodijs.nl www.ivodijs.nl

Our primary focus is the creation of graphical artwork, logos and designs created for the print press and online use. The boundaries for a customer are non-existent, we offer limitless possibilities and everything design related is feasible. No project will be beyond our scope of possibilities. During the process we will map your needs as precise as possible and we will never disappoint you. During our partnership we assist you with your branding and provide valuable advice.


Opzoek naar een stageplek? Wij zijn opzoek naar jou!

Graaf Adolfstraat 35G Sneek | www.ivodijs.nl | info@ivodijs.nl | 06 50 52 57 80


SPECIALIST IN BIJZONDER DRUKWERK

Energieweg 1 | 9101 PM Dokkum Postbus 134 | 9100 AC Dokkum Tel. 0519 292374 info@drukkerijdouma.nl


DOKKUM Drukkerij Douwma Energieweg 1, 9101 PM Dokkum Postbus 134, 9100 AC Dokkum (T) 0519220367 info@drukkerijdouwma.nl www.drukkerijdouwma.nl

Jaarlijks verzorgen wij de productie van tientallen titels, in opdracht van verschillende uitgeverijen. Naast de productie regelen we in de meeste gevallen ook de opslag en de distributie van de boeken. Uitgeverij Dokkumer Diep staat bekend om haar vele kunstzinnige uitgaven. Op lokaal niveau wordt regelmatig gebruik gemaakt van deze aan Drukkerij Douma Dokkum gelieerde uitgeverij.


DOKKUM ByFrank Kleine Oosterstraat 8,9101 KK Dokkum (T) 0503110918 galerie@terborg.com www.byfrank.nl

Gedreven door zijn grote passie voor vormgeving, heeft Frank van Dijk zich ontwikkeld tot een buitengewoon veelzijdig designer. Onder de naam ByFrank stileert hij samen met Miranda Hoogstra de diverse verschijningsvormen waarmee zakelijke ondernemingen, non-profit organisaties en dienstverleners naar buiten treden. Met veel gevoel voor stijl geeft ByFrank op een zakelijk functionele manier uitdrukking aan de identiteit van een bedrijf, instantie of dienstverlener. Hij doet dit vanuit uiteenlopende specialisaties, onder andere als grafisch vormgever en als interieur- en meubelontwerper. Daarbij mag Frank van Dijk zich inmiddels ook kunstenaar noemen.


DRACHT EN Vigital Media J.G. van Blomstraat 3, 9203 RT Drachten (T) 0612474486 info@vigital.nl www.vigital.nl

Vigital Media specialiseert zich in het ontwerpen, ontwikkelen, en optimaliseren van professionele WordPress websites. Maar voor ons stopt het werk niet eens uw website is opgeleverd. Wij gaan graag een stapje verder en helpen u graag met de verscheidene aspecten van Internet marketing en SEO-optimailzatie. Vigital Media werd opgericht in juli 2011 door Bert Marinus. Bert Marinus is 31 jaar oud, getrouwd en vader van 2 kinderen. Na zijn opleiding Media & Entertainment Management besloot hij om zijn eigen onderneming op te starten.


WIJ MAKEN WEBSITES DIE WEL WERKEN +31(0)512 74 50 76 info@jhnc.nl De Hemmen 23 9206AG Drachten


DRACHT EN JHN Creatives De Hemmen 23, 9206AG Drachten (T) 0512745076 info@jhnc.nl www.jhnc.nl

Ben jij op zoek naar een websitebouwer waar je geen nummer bent, maar er veel persoonlijke aandacht voor jou en jouw website is? Wil jij een website waarmee je hoog scoort in Google en die jou meer klanten oplevert? Wil jij een website die gebruiksvriendelijk is én een website die je zelf eenvoudig kunt beheren? Dan is JHN Creatives (JHNC) de juiste keuze voor jou: Een klein websitebureau dat tot grootse dingen in staat is.


FRANEK ER Studio07 Christiaan van Saarloosstraat 13,8801 GV Franeker (T) 0619440794 info@studio07.nl www.studio07.nl

Laat ik beginnen mijzelf voor te stellen. Mijn naam is Harmen van Twillert en woon in Franeker. Sinds 2007 ben ik bezig met Studio07 Fotografie en Vormgeving. Van jongs af aan heb ik mij altijd geĂŻnteresseerd in het grafische vakgebied. Na mijn werk op een reclamebureau is deze hobby uitgegroeid tot meer serieuze vormen. Vanuit mijn interesse in fotografie heb ik tussen 2008 en 2012 mijn kennis verbreed op de Fotovakschool te Apeldoorn. Eerst begonnen met een basiscursus, en van daaruit de vakopleiding gedaan. De combinatie fotografie en vormgeving is mijn passie geworden. Dus voor zowel vormgeving, denk aan visitekaartjes, website, catalogi en fotografie kunt u prima terecht bij Studio07.


FRANEK ER Ideezo Michiel Miedemastraat 17, 8802TH Franeker (T) 0614196227 info@ideezo.nl www.ideezo.nl

Elkaar eerst goed leren kennen is voor ons maar misschien ook voor u erg belangrijk. Met een bak koffie en een koek bespreken wij eerst uw wensen en denken met u mee. Wij zijn opgeleid in communicatie, marketing, vormgeving, webontwikkeling, interaction design, reclamewerk en fotografie. Of het nu gaat om een nieuwe website of bedrijfsfotografie, Ideezo weet uw opdracht altijd op te leveren tot een eersteklas kwaliteitsproduct. Wij blijven innoveren en besteden een aantal uur per week aan onderzoek over wat de toekomst ons gaat brengen. Dit is nodig door de snelle ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden van het web en andere technologieĂŤn.


PLATTE GR ON D

Dokkum

Friesland

Leeuwarden

Franeker

Drachten Sneek


STEDEN /B ED RI JV E N

Leeuwarden

-Friksweb & media -Syntraks media -Coconuts hosting & webdesign -Eigen & Wijze Internet Marketing

Sneek

-Yingmedia -Ivodijs

Dokkum

-Drukkerijdouwma -ByFrank

Drachten

-Vigital media -JHN Creatives

Franeker

-Studio 07 -Ideezo


2016 DOOR

ANOUK

QUARRE

Bedrijvengids test  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you