Page 1

Què ha aconseguit o quina vinculació ha tingut amb el feminisme? En el seu treball ha destacat per la defensa del paper de la dona en la vida política, denunciant la seva exclusió de la mateixa, la convicció en l'Estat del benestar com un valor a defensar davant la concepció liberal que pretén reduir l'Estat al mínim; una activa defensora de la democràcia participativa i d'una ètica que contribueix a la formació de la ciutadania. En el seu treball en la Comissió d'Estudi del Senat sobre els continguts televisius va defensar la televisió pública com un escenari d'imparcialitat, sense ser els portaveus del govern de torn, que és el que en la realitat tendeixen a ser. Sobre els mitjans de comunicació privats ha advocat per una major transparència respecte a la seva titularitat i als poders econòmics que els sustenten.

Qui és? Victòria Camps va nàixer a Barcelona l'any 1941. És catedràtica de Filosofia moral i política de la Universitat Autònoma de Barcelona des de 1972. Va ser Catedràtica d'ètica a la Universitat Autònoma de Barcelona des de 1986. Va servicerectora de la Universitat Autònoma de Barcelona des de 1990 fins 1993. Entre 1993 a 1996 va ser senadora pel PSCPSOE. Ha estat consellera del Consell Audiovisual de Catalunya. És presidenta de la Fundació Víctor Grifolls i Lucas i del Comitè de Bioètica d'Espanya.

Llibres i premis

Cites famoses

Entre els seus llibres destaquen Virtuts públiques (Premi Espasa d'Assaig), El segle de les dones, Una vida de qualitat, La voluntat de viure, Creure en l'educació, El declivi de la ciutadania i, la seva última obra el 2011, El govern de les emocions. El 2008 va ser guardonada amb el Premi Internacional Menéndez Pelayo.

"Els ciutadans haurien de comprometre i participar més amb allò que llegeixen i que veuen". Pel que fa a la participació femenina en els mitjans: "Aquestes periodistes a què es llegeix més avui ho estan aconseguint perquè parlen directament de les coses que interessen a la gent i ho saben fer des d'un estil que és molt propi i que l'home no se li ocorre perquè està en una altra òrbita diferent "

INFOGRAMA  

Fet per...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you