Page 1

“Montserrat un munt d’aventures” curs 2012 / 2013

ESCOLA Mª ANNA MOGAS GRANOLLERS

Itinerari 1


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2012 / 2013

Activitat 1

Hola Ignasi! Som la classe de 6èA. Tenim moltes ganes de conèixer-te! A la classe som 26 alumnes molt xerraires, macos, bons quan volem, generosos, simpàtics, alegres... La nostra escola es diu Anna Mogas, com la nostra fundadora, i té més de 50 anys. Tenim dos edificis: un d’infantil i un altre de primària i ESO. Té una sala d’actes, una capella, tres patis, una aula d’informàtica, de música, de plàstica, un laboratori, un gimnàs i un jardí. A la majoria de classes tenim pissarres digitals i un canó. És una escola religiosa (amb monges) i anem amb uniforme. Tenim una torre molt gran i bonica d’estil modernista, les monges viuen a l’escola. El lema d’aquest any és “Viu intensament!”. Molts records de la classe de 6èA.


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2012 / 2013

Hola Ignasi, Som la classe de 6èB. La nostra classe és divertida, simpàtica, alegre i “tranquil·la”. La nostra escola es diu Anna Mogas. És molt gran: té una torre i un jardí on viuen les monges. Tenim tres patis (un d’ells està fora de l’escola). L’edifici té tres plantes: a la primera hi ha la recepció, la capella, la sala d’actes i el gimnàs; la segona hi ha tota la primària i, la tercera hi ha tota l’ESO. L’edifici d’infantil està separat del nostre. Tenim ganes de conèixer-te! Quan vinguis t’ensenyarem l’escola. Per cert, estem cuidant molt bé l’arbre que ens vau donar! Una abraçada, La classe de 6èB.


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2012 / 2013

Activitat 2 I per tal que aneu coneixent els diferents espais del projecte, podríeu anar a la Biblioteca, a veure què trobeu sobre l'Escolania. A més, així coneixereu més coses sobre la meva escola. I si encara en voleu més, i us queda temps, podeu visitar el nostre espai web:

Després d’investigar una mica el que més ens ha sorprès és que nomes hi ha nens. Feu moltes hores de classe i sobretot de música . Ara actualment la escolania té 50 nois de 9 a 14 anys , vosaltres sou procedents de tota Catalunya i de la resta de països catalans i quan sortiu de l’escola de Montserrat sabeu tocar el piano i un instrument que vosaltres heu volgut tocar.


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2012 / 2013

Activitat 3 Però no us penseu que només hi som nosaltres en aquest projecte. Hi ha altres escoles de tot Catalunya que també volen aprendre coses sobre Montserrat. Si cliqueu sobre la icona del final de l'activitat anireu a un mapa interactiu. Allà podreu veure quines són aquestes escoles que participen al Projecte Montserrat. Hi ha alguna altra escola de la vostra mateixa localitat o comarca? I de les comarques veïnes? Em sabríeu dir quina és l'escola que participa en el projecte que és del lloc més llunyà? De quina comarca és?

1.No hi ha cap escolà de la mateixa localitat. 2.Si: Mataró, Llúria, Sabadell, Badalona, El Masnou, Barcelona. 3..Mare de Déu del Carme. L’Espluga de Francolí 4..La Conca de Barberà


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2012 / 2013

Activitat 4 Segur que tots i totes heu sentit parlar de Montserrat. Potser, fins i tot, la majoria l'heu visitat... Així que abans d'anar més enllà, podríeu dir-me què és el que vosaltres vau fer quan vau visitar la muntanya i, si no heu vingut mai, què creieu que s'hi pot fer? Visitar la Basílica i a la Moreneta, fer excursions per la muntanya. I sobre tot sentir el virolai que canta l’escolania.


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2012 / 2013 Activitat 5 I, per cert, ja sabeu on és Montserrat? Doncs si aneu a fer una ullada a la Biblioteca, segur que podeu dir a quina comarca es troba la muntanya de Montserrat.

Es troba a tres comarques: El Bages, Anoia i Baix LLobregat


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2012 / 2013

Activitat 6

I ara, ja per acabar, una altra de geografia! Ja heu llegit en una activitat enterior que l'Escolania la formen nois de gairebé tot Catalunya. Doncs bé, si cliqueu en el mapa d'aquí a sota hi trobareu informació sobre els llocs d'on procedeixen els escolans. I si voleu utilitzar mitjans més moderns... pots consultar aquest arxiu que haureu d'obrir amb el Google Earth. Busqueu si hi ha algun escolà que sigui del vostre poble o comarca. I si no n'heu trobat cap, coneixeu algú que hagi estat escolà? Potser algú de la vostra família o dels vostres coneguts?

L’Ignasi de Granollers i Pablo de Vilanova del Vallès.

ITINERARI 1 ESCOLA Mª ANNA MOGAS  

activitats itinerari 1

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you