Page 1

Freinetschool De Vier Tuinen Nederenamestraat 30 9700 Oudenaarde 055 30 37 66 055 61 05 93 (fax) info@deviertuinen.be

Beste ouders, sympathisanten en andere wijnliefhebbers,

Bij vlinders in de buik en liefdesverdriet, bij feesten of de ochtend erna, bij vrienden en familie, bij uw heerlijkste maaltijden: wijn speelt een rol! Of met de woorden van William Butler Yeats: Wine comes in at the mouth And love comes in at the eye; That's all we shall know for truth Before we grow old and die. I lift the glass to my mouth, I look at, and I sigh. Wijn, de godendrank die bij Horatius in kanjers van bekers werd geschonken, op de bruiloft van Kana als water geserveerd, vormt een wezenlijk element bij vele vieringen. En met de feestdagen in aantocht denken wij zoals ieder jaar.. Hoog tijd om de wijnkelder aan te vullen! Naast onze vaste waarden hebben we dit jaar een Argentijnse verrassing. We stellen u acht nieuwe wijnen voor, breiden het assortiment ‘biologische teelt’ verder uit en experimenteren met cava. W etende dat hierm ee de school en dus ook de kinderen er wel bij varen zijn we er zeker van dat de bestellingen ook nu weer m assaal zullen zijn . Deze kunnen binnengebracht worden tot vrijdag 25/11/2011. En om jullie er helemaal van te overtuigen zullen we, naar goede gewoonte, ook dit jaar met man en macht en heel veel liefde de flessen op vrijdag 16/12/2011 persoonlijk in jullie wagen komen zetten. Alvast bedankt Santé Het bruisende feestcomité

1


Even praktisch:

De wijnbrochure en de bestelbon (xls) kan je terugvinden op onze website: www.deviertuinen.be

Hoe bestellen:

− −

via afgifte van de bestelbon gevoegd bij dit boekje. Mogen we vragen deze volledig in te vullen en zeker de contactpersoon op school te vermelden. Via mail: wijnactie@deviertuinen.be (gelieve het Excel document volledig in te vullen)

Mogen we ook nog eens vragen zoveel mogelijk per 6 flessen te bestellen vermits wij per 6 flessen dienen aan te kopen en bovendien vereenvoudigt dit het sorteren en het leveren.

De bestelbonnen worden verwacht voor vrijdag 25 november 2011. Nadat wij de bestelbonnen verwerkt hebben, krijgen jullie van ons een factuur m et een gestructureerde m ededeling erop. Pas dan kunnen jullie de betaling uitvoeren. De bestelling is pas definitief als we de betaling ontvangen hebben.

2


P RIJSLIJST WIJNACTIE 2011 nr. 101 102 103 104 105 106 107 108 109 201 202 203 204 205 206 207 208 209 301 401 402 403 404 405 601 602 603

omschrijving wijnen WITTE WIJNEN Finesse – 2010 - Chardonnay/Colombard La Vuelta - 2011 - Sauvignon/Sémillon NIEUW Le Petit Pont – 2010 - Vin de Pays d'oc Château La Grand Croix – 2009 - Bordeaux Florecilla – 2010 – Verdejo - Biologisch Helderberg 'Chenin Blanc' - 2010 - 'Barrel Fermented' Corte Giara Allegrini – 2010 – Chardonnay Moncaro 'Le Vele' – 2010 - Verdicchio NIEUW Mantel Blanco - 2010– Verdejo – Biologisch RODE WIJNEN Finesse – 2010 - Merlot/ Cabernet La Vuelta - 2010 - Malbec/Merlot NIEUW Château La Grand Croix – 2009 - Bordeaux Tempo al Vino - 2008 - Primitivo NIEUW Albae Esencia - 2009 - Merlot/Syrah - Biologisch NIEUW Egiarte Crianza – 2007 - Tempranillo/Merlot - Biologisch Château Caillou – 2008 - Canon Fronsac NIEUW Moncaro 'Rosso Piceno' - 2010 - Monepulciano - NIEUW Mallorio (Orsogna) - 2009 - Montepulciano NIEUW ROSE WIJN Finesse – 2010 – Vin de Pays d'oc Rosé SCHUIMWIJNEN Caves Saint Remy - Vin Mousseux Brut Flama d'Or - Cava Brut NIEUW Flama d'Or - Cava Rosé NIEUW Castelblanch - Cava Brut Castelblanch - Cava Rosé APERITIEFWIJNEN Pineau des Charentes Quinta Rochez - porto (wit) Quinta Rochez - porto (tawny)

land

prijs

Frankrijk Argentinië Frankrijk Frankrijk Spanje Zuid-Afrika Italië Italië Spanje

€ 5,20 € 5,75 € 6,00 € 7,00 € 7,65 € 8,35 € 8,60 € 8,85 € 9,00

Frankrijk Argentinië Frankrijk Italië Spanje Spanje Frankrijk Italië Italië

€ 5,20 € 5,75 € 7,00 € 8,00 € 8,00 € 8,20 € 8,40 € 8,55 € 9,55

Frankrijk

€ 5,20

Luxemburg Spanje Spanje Spanje Spanje

€ 7,50 € 7,60 € 7,80 € 9,20 € 9,50 € 9,10 € 7,90 € 7,90

U WENST EEN FACTUUR VOOR RELATIEGESCHENKEN? WIJ KUNNEN U DIT BEZORGEN!

3


WITTE WIJNEN

F INESSE

– 2010

5,20 E UR

Frankrijk, Languedoc Vin de Pays d'Oc Chardonnay/Colombard Deze ‘’Languedoc’’ is een assemblage van chardonnay en colombard en bulkt van tropisch en exotisch fruit met frisse en florale accenten. Ook in de mond vormt het fruit en het frisse zuur de ruggengraat. Schenk deze spring-in-het-veld jong en mediumkoel bij kip of kalkoen, zalmsteak met champignonsaus en bij salades met olijfolie en balsamico.

L A V UELTA

– 2011

5,75 E UR

Argentinië Bodega La Rural Sauvignon/Sémillon Deze assemblage van sauvignon en sémillon heeft een licht strogele kleur met duidelijke groene highlights. Zuivere neus met aroma’s van passievrucht en groene appel. Fris en helder van smaak, met veel citrusfruit. Goede balans, lekker zuurtje van de sauvignon, goede lengte van de sémillon. Zal absoluut zijn kunstjes aan tafel bewijzen bij gyros, pittige kip en kalkoen, scampi’s diabolique e.a. stevige bereidingen van vis.

4


WITTE WIJNEN L E P ETIT P ONT

6,00 E UR

– 2010

Frankrijk, Vin de Pays d'Oc Domaine Robert Vic Een witte uit de Languedoc, uit de streek rond Cap d’Agde. Een heel opmerkelijke assemblage van Vermentino, Grenache Blanc, Chardonnay en Muscat. Mooi frisse witte, florale maar toch karaktervolle wijn. Door de moderne vinificatie onder lage temperaturen en de vier druivensoorten heeft deze wijn een heerlijk frisse geur van exotisch fruit, een rijke en zachte volle smaak en soepele afdronk. Een fantastische witte wijn, dynamisch en vol met het zonnige karakter van het Franse zuiden. Bij een stukje zonnevis, tagliatelli met vis en groentjes, uw alledaagse gerechten en zeker als aperitiefje.

C HÂTEAU L A G RAND C ROIX

– 2009

7,00 E UR

Frankrijk, Bordeaux Modern gestilleerde witte bordeaux die jaar in jaar uit een gaaf glas zesty wijn presenteert. Mooie transparante kleur met een openstuivende citrusneus. Ook de smaak staat integraal in het teken van ‘la vivacité’. Deze Sauvignon heeft voldoende sappigheid in huis om zich braafjes te gedragen bij een lekkere visschotels.

F LORECILLA

– 2010 BIOLOGISCH Spanje, Rueda 85% Verdejo, 15% Viura

7,65 E UR

De Bodegas Alvarez Y Diez, die ook de Mantel Blanco maken, hebben in het voorjaar van 2009 beslist om een nieuwe productlijn te lanceren, waarmee ze een wijn op de markt wilden brengen die een modern cliënteel kon behagen, zonder afbreuk te doen aan een aantal lokale gewoontes. De producent hield vast aan de typische druivensoorten van de regio, maar heeft een wijn gemaakt in de stijl van de nieuwe wereldwijnen. Het resultaat is de zeer aromatische Florecilla, gebotteld onder schroefdop. Geperst uit de lokale Spaanse druivenrassen, maar qua uitzicht en qua stijl een moderne, aromatische wereldwijn.

5


WITTE WIJNEN H ELDERBERG

8,35 E UR

– 2010

Zuid-Afrika CHENIN Blanc – ‘Barrel Fermented Deze ‘’Chenin Blanc wooded’’ in het glas, bezorgt u een bijzondere ervaring. Aangenaam 'crisp' zoals van een Chenin Blanc verwacht wordt maar ook met een lange afdronk dankzij de lagering op eiken vat. Een prima geïntegreerd geheel. In de mond crispy, fruitig en droog, mooi versmolten houttonen en een persistente afdronk, eerder onverwacht van deze wijn. Kortom, een wijn met een aangenaam mondgevoel dat op vlak van gerechten zonder probleem met sauzen samengaat. Deze wijn ruikt naar honing en exotisch fruit, vooral mango. Hij wordt ondanks zijn tropische neus nooit te zoet door de frisse afdronk die doet denken aan appeltjes. Hij is niet te 'plakkerig' en doet zeker verlangen naar een tweede glas. De meeste mensen zullen hem voornamelijk appreciëren bij visschotels. Je kan hem ook drinken bij salades of gevogelte zoals kip of kalkoen. Schenk hem gekoeld tussen de 10 à 12 °C. Smakelijk!!!

C ORTE G IARA A LLEGRINI

– 2010

8,60 E UR

Italië, Veneto 100% Chardonnay De Chardonnay is een veel voorkomende druif, die het ook in het noordoosten van Italië opperbest doet. Het gerenommeerde wijnhuis Allegrini, de absolute top in de regio rond het Garda-meer, beschikt niet alleen over zijn eigen wijngaarden, maar heeft ook lange termijn-contracten met druiventelers. Deze laatsten mogen hun oogst aan Allegrini leveren, indien de kwaliteit aan de strenge vereisten voldoet en de levering aanvaard wordt. Deze ‘tweede lijn’ wordt door Allegrini gecommercialiseerd onder de naam Corte Giara. Het zijn frisse, soepele wijnen die zeer typisch zijn voor de druivensoort waarvan ze gemaakt worden, en voor de regio tussen het Garda-meer en Venetië. Zeer lekkere, autentieke wijnen.

6


WITTE WIJNEN M ONCARO ‘L E V ELE ’

– 2010

8,85 E UR

Italië, Marche 100% Verdicchio Het wijngoed Moncaro geniet van een schitterende ligging in de beste zones van de Marche, aan de Adriatische kust. De wijngaarden zijn vrij uitgestrekt. Daarom wordt er gewerkt met drie aparte wijnkelders, zodat de druiven niet nodeloos lang onderweg zijn van de wijngaard naar de productie. Eén van deze kelders ligt in Montecarotto en legt zich specifiek toe op de productie van de witte wijnen, waaronder deze Verdicchio. De wijn dankt zijn naam aan de heuvels met de kastelen rond de historische stad Jesi. Het is geen super aromatische wijn, maar wel een zeer verfijnde en elegante wijn, die het beste van de Verdicchiodruif toont.

M ANTEL B LANCO V ERDEJO

– 2010

9,00 E UR BIOLOGISCH Spanje, Rueda 85% Verdejo – 15% Viura De Mantel Blanco wordt gemaakt van druiven die zich maar heel moeilijk in wijn laten omtoveren. Heel wat wijnmakers hebben op de verdejodruif hun tanden stuk gebeten. De Mantel Blanco is het product van de oudste bodega uit de Ruedastreek, Bodega Alvarez y Diez. De druiven worden ’s nachts geoogst, door plukkers die een lamp op het voorhoofd dragen. De kleine mandjes worden direct naar de rand van de wijngaard gebracht en in speciale koelwagens bedekt met een dekentje van gas, zodat het contact met zuurstof tot een minimum beperkt blijft. Dat is nu eenmaal de vereiste om van verdejo een degelijke wijn te maken. De Mantel Blanco is zeer fruitig in de neus, met zeer veel smaak en een lange frisse afdronk. Een echte allrounder: schitterend om te drinken in het zonnetje, maar ook prachtig bij slaatjes of bij gepocheerde vis. Magnifiek product en prijs-kwaliteit bij de top!

7


RODE WIJNEN F INESSE

– 2010

5,20 E UR

Frankrijk, Languedoc-Roussillon Vin de Pays d’Oc Merlot/Cabernet Landwijn van een bekend Château uit de Languedoc met een aparte assemblage van een mediterrane merlot en de Bordelese cabernetdruif. De barometer van deze wijn staat echter consequent op ‘zuiders warm’ en ‘rijpheid’. Na de intense kleurenspiegel met tranen als trage kamelen langs de glaswand, volgt een attractief zomers boeket van rijp fruit en kruidigheid. Warme, peperige fruitmollige wijn die het zuiden in geur en smaak uitstraalt. Laat u gaan en marineer alvast de kruidige lamsbrochetjes of schapenkoteletjes vergezeld van lentegroentjes.

L A V UELTA

– 2010

5,75 E UR

Argentinië Bodega La Rural Malbec/Merlot Deze ‘’La Vuelta’’ is een assemblage malbec/merlot uit Argentinië. In de trendy-fles zit een intens diepdonkerkleurige rode wijn met impressies van cacao en rode pitvructen. Lekker vol en vlezig in de mond met in de hoofdrol wat compote, fijne tannines en lichte tabacétoets. Evenwichtige wijn met een zeer goede balans en een fantastische prijs/kwaliteit verhouding. Heerlijke wijn voor ieder moment en voor iedere liefhebber van een goed en lekker glas.

C HÂTEAU L A G RAND C ROIX

– 2009

7,00 E UR

Frankrijk, Bordeaux Château La Grand Croix is een heerlijke traditionele en nog jonge rode bordeaux, samengesteld uit de druiven cabernet sauvignon en merlot. De wijn heeft een delicaat boeket, gevolgd door een zachte, ronde smaak van rijpe bosvruchten. Vinnig in de mond, heel fris met een kruidige ondertoon, nog aanwezige tannines en een soepele afdronk. Een eerlijk glas getypeerde bordeaux, uit het mooie jaar 2007, die het goed zal doen bij uw alledaagse vleesgerechten, steak, brochettes, varkenslapjes.

8


RODE WIJNEN T EMPO A L V INO -

P RIMITIVO – 2008

8,00 E UR Italië, Puglia 100% Primitivo De primitivo is een typische druif uit het Italiaanse zuiden. Ze werd trouwens ook in Californië met succes aangeplant, onder de naam Zinfandel. De Tempo Al Vino Primitivo is een product van de Azienda Schola Sarmenti, die nog werkt volgens de oude middeleeuwse voorschriften, maar wel met moderne apparatuur. De wijn koppelt de volle, krachtige smaak van druiven uit een zeer warm klimaat aan een pittige fruitigheid en voldoende souplesse. Het is een wijn die het in alle omstandigheden goed doet en die qua prijs-kwaliteit zeker waar voor zijn geld biedt.

A LBAE E SENCIA

– 2009

8,00 E UR

BIOLOGISCH Spanje, La Mancha 20% Merlot, 50% Syrah De bodega Albae is een nieuw, familiaal project dat vooral ecologische kwaliteitswijnen op de markt wil brengen. Met dat doel werd één van de belangrijkste investeringen doorgevoerd die de regio de voorbije decennia heeft gekend. Het resultaat is een gloednieuwe wijnmakerij. Albae mikt zowel op de autochtone druivensoort, de Tempranillo, als op de internationale variëteiten zoals Cabernet, Merlot en Syrah. Alle wijngaarden zijn eigendom van de Hacienda zelf en liggen binnen handbereik, wat de transporttijd van de druiven aanzienlijk versnelt.

9


RODE WIJNEN E GIARTE C RIANZA

– 2007

8,20 E UR

BIOLOGISCH Spanje 50% Tempranillo, 30% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon De Egiarte is een product van de Bodegas Lezaun die streeft naar authentieke wijnen zonder veel ingrepen van de mens. De wijnbouw is volledig biologisch, zonder gebruik van synthetische sproeistoffen of pesticiden. Het is een donkere, stevige wijn, die toch voldoende soepel is om door iedereen gesmaakt te worden. De wijn heeft 12 maanden gerijpt op eiken vaten en kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden: zowel voor het plezier van een glas rode wijn als bij een brede waaier aan gerechten, vooral wanneer er kruiden bij te pas komen. Een echte allrounder dus.

C HATEAU C AILLOU

– 2008

8,40 E UR

Frankrijk Canon Fronsac Dit kleine Château van 9 ha. wordt geleid door Eric Vareille en bevindt zich in het heuvelachtige deel vlak bij het dorp Fronsac. Hier is de merlot de belangrijkste druif, aangevuld net cabernetfranc. Het parfum is prachtig zuiver met tonen van rijp rood fruit. De smaak presenteert hetzelfde fruit met iets hout en bezit een zachte smeuïge stijl met een goede kern. Een uitstekend glas! Mooie prijs/kwaliteitsverhouding. Harmonieuze wijn die binnen de drie jaar perfecte en gezonde voldoening zal schenken bij eendebout, uw krokant gebraden stukje rosbief of ander rood vlees…

10


RODE WIJNEN M ONCARO R OSSO P ICENO

– 2010

8,55 E UR Italië, Marche Terre Cortesi 40% Sangiovese, 60% Montepulciano Het wijngoed Moncaro geniet van een schitterende ligging in de beste zones van de Marche, aan de Adriatische kust. De wijngaarden zijn vrij uitgestrekt. Daarom wordt er gewerkt met drie aparte wijnkelders, zodat de druiven niet nodeloos lang onderweg zijn van de wijngaard naar de productie. De Rosso Piceno wordt gemaakt in de wijnkelder van Picena. Het is een soepele rode wijn met een hoge fruitigheid, die door zijn gunstige prijs-kwaliteitsverhouding een grote populariteit geniet. De ‘Superiore’ wijst op een alcoholpercentage dat 1% hoger ligt dan minimaal vereist.

M ALLORIO (O RSOGNA )

– 2009

9,55 E UR Italië, Abruzzo Terre Cortesi 30% Sangiovese, 70% Montepulciano De Olearia Orsogna is een grote coöperatieve met wel 500 leden, die bewijst dat ondanks de grote schaal een kwalitatieve aanpak mogelijk is. Aparte agronomen voor wit en rood hebben de hele oppervlakte van de wijngaarden in kaart gebracht. Ze adviseren de leden bij de aanplant en zien er op toe dat hun richtlijnen tijdens de groei en de oogst strikt worden opgevolgd. Aparte oenologen zorgen nadien in gescheiden kelders voor de productie van de witte en rode wijnen. Olearia Orsogna slaagt er in om met autochtone druivensoorten prachtige wijnen neer te zetten. De Mallorio is het vlaggeschip. Het is een krachtige rode wijn met 4 maand houtrijping, die fruitige aroma’s combineert met een mooie robuuste houttoets.

11


ROSÉ WIJN F INESSE

– 2010

5,20 E UR

Frankrijk, Pays d’Oc Deze rosé wordt integraal geperst van blauwe druiven, nl. syrah en grenache. Dit zie je ook aan de kleur waarin naast rosé ook veel fonkelend rood en brede, vette tranen te zien zijn. Mooie aangename fruitneus van klein rood fruit met heel veel concentratie. Drink deze rosé, die geurt zoals hij smaakt (en vice versa), op ca. 8° C. Lekker bij diverse vis- en vleessalades met groenten, ook heel gepast bij exotische gerechten.

SCHUIMWIJNEN C AVES S AINT R EMY – D ESOM

7,50 E UR

Luxembrug Vin Mousseux de Qualité ‘Brut’ Blanc de Blancs Eén van de succesnummers uit het bubbeltjesgamma. Een Blanc de Blancs ‘Brut’ met een lichtgele kleur en belletjes die snel opstijgen. Een rijk en expressief bouquet met aroma’s van rijp geel fruit. Een genereuze aanzet, met een rijke, volle smaak en een merkwaardige aanhoudende fruitigheid. We vinden veel finesse en elegantie in het smaakpatroon van deze goed gemaakte schuimwijn.

12


SCHUIMWIJNEN F LAMA D’O R – C AVA ‘R OSE ’

7,80 E UR

Spanje Cava Brut - Cristal Over een hype gesproken. Deze Cava Rosé werd daarom opgenomen in ons bubbelgamma, om in te spelen op de steeds stijgende vraag naar rosé bubbels. Extra feestelijk en uitnodigend is deze helderrode Cava Rosé gemaakt van 100% trepat. In de neus zeer elegante florale impressies en fruitige aroma’s van vooral aardbei en framboos. In de mond een zeer verfrissende en levendige sprankeling. Mooie fruitige finale met droge afdronk. Uitstekend als aperitief en begeleider van de typische Catalaanse tapas (ham, zongedroogde tomaten, gemarineerde ansjovis, enz.

F LAMA D’O R – C AVA ‘ BRUT ’

7,60 E UR

Spanje Cava Brut - Cristal ‘’Cava’’ het Spaanse antwoord op de Franse Champagne… en gezien het huidige en grote succes van Cava zijn wij op zoek gegaan naar een lekker en betaalbaar produkt. Deze cava is vol en loepzuiver gemaakt met een heerlijke dosis frisheid en een ietsje pittige afdronk die hem uitstekend geschikt maakt voor het aperitief. Doorheen de strogele kleurenspiegel zien we een massa belletjes. De neus verdeelt zich tussen zoete appel en citrus, een tikkeltje perzik en witte peper. De frisse smaak laat een lichtruwe impressie achter op de tong, terwijl de milde geur krachtiger wordt. Schenk hem jong en fris als aperitief, een Sangria Royal bvb., en bij lichte maaltijden. Wij hebben het overvloedig uitgetest en de combinatie smaakt…. naar meer!!!

13


SCHUIMWIJNEN C ASTELBLANCH – C AVA ‘R OSE ’

9,50 E UR

Spanje Cava Rosé Over een hype gesproken. Daarom nieuw in ons assortiment is deze cava rosé, om in te spelen op de steeds stijgende vraag naar rosé bubbels. Extra feestelijk en uitnodigend is deze helderrode cava rosé gemaakt van Garnacha en Monastrell. In de neus zeer elegante florale impressies en fruitige aroma’s van vooral aardbei en framboos. In de mond een zeer verfrissende en levendige sprankeling. Mooie fruitige finale met droge afdronk. Uitstekend als aperitief (alternatief voor rosé champagne) en bij lichte maaltijden. Een echte aanrader voor de komende feestdagen.

C ASTELBLANCH – CAVA ‘ BRUT ’ 9,20 E UR Spanje Cava Brut - Cristal ‘Cava’ het Spaanse antwoord op de Franse champagne… en gezien het huidige en grote succes van cava zijn wij op zoek gegaan naar een lekker en betaalbaar product. Onze Castelblanch komt uit de streek van Navarra en is een assemblage van twee typische Catalonische druivensoorten en chardonnay. Deze cava is vol en loepzuiver gemaakt met een heerlijke dosis frisheid en een ietsje pittige afdronk die hem uitstekend geschikt maakt voor het aperitief. Deze uitstekende mousserende wijnen hoeven in geen enkel opzicht onder te doen voor sommige goedkope champagnes. Het karakter van deze cava is wellicht iets meer uitgesproken dan de meeste champagnes, maar daartegenover staat de supplementaire frisheid en mineraliteit die ze werkelijk uitstekend geschikt maakt voor een aperitief, een sangria royal bv., en als begeleider van de typische Catalaanse tapas (ham, zongedroogde tomaten, gemarineerde ansjovis, enz...). Wij hebben het overvloedig uitgetest en de combinatie smaakt naar meer!

14


APERITIEFWIJNEN D OMAINE C HAI DU R OUISSOIR

9,10 E UR

Pineau des Charentes Wit en Rood De pineau des charentes is volgens de overlevering ontstaan doordat per ongeluk druivenmost in een vat met eau-de-vie de cognac werd gegoten. Sinds 1589 wordt pineau des charentes zeer op prijs gesteld als aperitief, maar ook als begeleiding van de hele maaltijd. De pineau des charentes van het domein Chai du Rouissoir heeft een heel intense kleur en een sterk exotisch fruitig en floraal aroma. Hij is gebotteld in een nogal ludieke fles en heeft niet minder dan 18% alc. Sluit uw ogen en waan u in het prachtige departement van de Charente-Maritime en wees gezeten in gezelschap van een koel geserveerde pineau met een bord oesters, vervolgens met een stevige plak foie gras en om af te ronden een smeuĂŻge punt roquefortkaas.

Q UINTA R OCHEZ

7,90 E UR

Porto Wit Fijne port, uitsluitend afkomstig van witte druiven. Goud van kleur met een heerlijk aroma van amandelen, lelies, witte vruchten en kruiden. In de mond toetsen van honing, noten en perzik. Lekker vrij zoet als aperitief uiteraard koud te schenken. Zeer fijn bij pannenkoeken, meloenen, ijs en witte vruchten.

Q UINTA R OCHEZ

7,90 E UR

Porto Tawny Deze tawny port kent in tegenstelling tot een ruby port een rijping van 3 jaren op eikenhouten fusten van 550 liter. Diepe robijnrode/paarse kleur en een mooie neus van rode bessen. Verder geuren en smaken van gekonfijt fruit (bessen,kers en bramen). De smaak bevat zachte fruittonen met noten en een zweem van hout. Kan als aperitief, maar is ook perfect bij gedroogd en vers rood fruit en patĂŠ. Ideaal bij milde kaassoorten, desserts en chocolade.

15

Wijnboekje 2011 - FSD4T  
Wijnboekje 2011 - FSD4T  

Een nieuw assortiment fijne wijnen verkocht ten voordele van de school

Advertisement