Page 1

ARCHITECTURAL PORTFOLIO


ANUJA PATIL

STUDENT OF ARCHITECTURE

PROFILE/OBJECTIVE

I am passionate about creating new designs. Exploring new ways of dealing with a design problem. I want to explore the professional work as an intern before entering in the professional world.

EDUCATION 2011-2013 2013-PRESENT INTERNSHIP

SENIOR SECONDARY Ryan International School BACHELOR OF ARCHITECTURE Vidyavardhan’s IDEA READING GROUNDS, Bangalore

ACHIEVEMENTS/EDITORIALS

2014-15 2nd Winner in Intensive Design Studio 2016-17 EXCLAIM: Annual College Magazine

CONTACT

Phone 8390699719 Email annpetz95@gmail.com Address Nashik

WORKSHOPS/EVENTS 2013-14 2014-15 2015-16 2016-17

Vertical Studio Vertical Studio & IDS Laurie Baker Centre Workshop- Exposure of NASA Programme Vertical Studio & IDS Carpentry Workshop Vertical StudioIDS

HOBBIES/INTEREST

BOOKS READ: • Vistara & Essays- Ar. Charles Correa • A place in the Shade • Thematic Spaces in Indian Architecture • Spaces inspired by nature • Nesting with the nature • Element of Spacemaking • Architecture - Form, Space and Order

SKILLS

SOFTWARES

CREATIVITY CONCEPT DEVELOPMENT

SKETCHING

AVERAGE

DRAFTING 3D MODELLING OTHERS

GRAPHICS

DESIGN THINKING

RENDER HARDWORKING

ADAPTIBILITY TEAMWORK

BASIC

BIM


ARCHITECTURE Architecture is creating a Spatial experience & Journey wihtin a built-form for the user.

CONTENT

COLLEGE WORK TREKKER’S HUB 1 Hospitality SEM:2

Designing a structure that responds to the surrounding & has an interaction with the nature to maintain the balance. Built-form that is in harmony with the nature.

RESIDENCE 3

‘Architecture is not created in vacuum. it is the compulsive expression of beliefs (implicit or explicit) central to our lives’ Ar. Charles Correa.

MASS HOUSING

5

MIXED USED CENTRE

9

Residential SEM:3

Residential SEM:5

Recreation, Commercial SEM:6 (Groupwork)

OFFICE WORK RESORT Hospitality Architecture, Interior & Landscape

13

FARMHOUSE 14 Residential Landscape


TREKKER’S HUB

BRIEF:

INTENT:

Design a shelter for 40 Trekkers at the foothills of Kalsubai peak.

Give a DYNAMIC experience by creating JOURNEY through Play of LIGHT & SHADOW. Less amount of light inside the rooms and in the corridor to give an enhanced experience of the surrounding vistas.

HOSPITALITY Location: Bhandhardara

RO

AD

Architecture is static; if we do not have anything existing, around or surrounding it; it will become boring & monotonous, because there will be no change.

VIEW FROM N-E

1


PROCESS

SECTIONAL ELEVATION AA’ CONCEPT

W MOUNTAIN VIEW

WIND N-E

SECTIONAL ELEVATION BB’ The form is derived with respect to site & to create a dynamic experience.

CONS TECH.: Thick walls- create time lag- for the heat to transfer through the walls. Sloping roofs- protect from heavy rains.

The one way slope towards the internal side creates a focus at the gathering space which is designed according to the users actitivity.

MATERIAL: Mud, stones, karvi, bamboo, Mangalore tile, etc.

E MORNING SUN

VIEW FROM S-E

VIEW FROM ROAD

VIEW FROM WEST

2


RESIDENCE

BRIEF:

INTENT:

Design a CLIMATE-RESPONSIVE residence for a family of 4 members at Mahabaleshwar. AREA: 1000 SQ M BUILT-UP AREA: 200 SQ M

Create LEVELS for interaction, views & cross-ventillation.

Location: Mahabaleshwar

WIND DIRECTION: S-W & N-E

BEDROOM BEDROOM BEDROOM STAIRCASE TERRACE

TERRACE KITCHEN & DINING LIVING ROOM

N VIEW OF LAKE

• The structure has a foreground & background. Spaces have been designed aacording to circulation, privacy & surrounding. • Every room has the view of eithier the lake or the mountains. • Large overhanges for opening on South side- presence of lake. • Opening on either side- for cross ventillation.

VIEW FROM SOUTH-EAST

3


PRIVATE SEMI-PUBLIC PUBLIC

SECTION AA’

PLAN AT 6 M

PLAN AT 4.5 M

SECTION BB’

PLAN AT 7.5 M

N

PLAN AT 2.4 M

VIEW OF LAKE

SLOPING ROOF- Protection from heavy rain. VEGETATION- Decidious trees- Jamun trees, strawberry and mulberry plantation. MATERIAL: Laterial stone, Mangalore tile

VIEW FROM SOUTH-WEST

VIEW FROM NORTH-EAST

4


MASS HOUSING A Home Away From The Chaos Of The City

RESIDENTIAL Location: Nashik

BRIEF:

Design housing for people who want to live away from the chaos of the city. Consists of 4BHK and 5BHK villas, as well as 2BHK, 3BHK, 4BHK & studio apartments alongwith clubhouse.

INTENT:

To provide view to every unit alongwith maintaining privacy and vertical services. It is designed so as to enrich community living experience.

VIEW FROM STUDIO APARTMENT

AERIAL VIEW FROM SOUTH-EAST

VIEW FROM NORTH-EAST

5


GANGAPUR BACKWATERS VIEWS

SECTION AA’

SECTION BB’

The site gives the view of water body on north with mountains as the backdrop, which provide contours that aid in providing view to every apartment and villa.

MOUNTAIN VIEW

5 BHK VILLA

The contours creates valleys which help to create central community gathering space. Natural stream of water is maintained creating a pond. This also led to peripheral vehicular movement and segregation of structures 4 BHK VILLA

PROPOSED CLUBHOUSE APARTMENTS

N ROAD LAYOUT & CONTOUR ANALYSIS

6


4BHK VILLA

4BHK VILLA

Villas are designed such that the habitable spaces get the view of the backwaters.

Villas are designed according to the contour.

STUDIO APARTMENT Designed to create overlooking terraces and interlocking spaces to increase interaction.

FIRST FLOOR PLAN

FIRST FLOOR PLAN

SECTION AA’

SECTION AA’

SECTION AA’

4TH FLOOR PLAN

N

N GROUND FLOOR PLAN

VIEW FROM NORTH-WEST

GROUND FLOOR PLAN

5BHK VILLA

VIEW FROM NORTH-WEST

5BHK VILLA 3RD FLOOR PLAN

FIRST FLOOR PLAN

FIRST FLOOR PLAN

SECTION AA’

SECTION AA’ 2ND FLOOR PLAN

N

N

N GROUND FLOOR PLAN

VIEW FROM SOUTH-WEST

GROUND FLOOR PLAN

VIEW FROM NORTH-WEST

1ST FLOOR PLAN

7


Apartments designed such that all the rooms get the The apartment is a combination of 2BHK & 3BHK till view of the waterbody which faces North. The units are 5 floors, & 3 floors of 3BHK & 4BHK (duplex) above rotated at an angle to reduce the passage area. them.

SECTION AA’

SECTION BB’

UPPER FLOOR

3 BHK & 4 BHK APARTMENT

A separate 4 bhk duplex apartment is designed in spilt level to increase the spatial volume & interaction.

SECTION AA’

SECTION BB’

N

2 BHK & 3 BHK APARTMENT

3 BHK & 4 BHK APARTMENT

4 BHK DUPLEX APARTMENT

8


MIXED USED CENTRE RECREATIONAL, COMMERCIAL Location: Nashik Groupwork: 2 Members

BRIEF:

INTENT:

To design a mixed-use space that allows different individuals or group of individuals to do different activities at same or various point of time. It should become a landmark and community centre of the city.

The liveliness of the space/structure should welcome a person. It should not keep the boundaries between built & unbuilt spaces. Multi-use areas should create a network of interlinking & interactive spaces. The structure should interact with public. The structure should relate to its context.

GYM OFFICES THEATER

AUDITORIUM SHOPPING MALL & RESTAURANT PARKING VIEW OF CENTRAL PLAZA FROM STRRET SHOPPING AREA LIBRARY EXHIBITION AREA & CAFETERIA

PARK

N RIVER VIEW OF SHOPPING COMPLEX FROM 1ST FLOOR

AERIAL VIEW FROM SOUTH-WEST

9


THE CENTRAL NERVE

N

ZONING

• CENTRAL AXIS • CENTRAL PLAZA • CREATE TRANSITION & JOURNEY • FLUIDITY IN SPACE • SHADED SPACES

CIRCULATION PLAN

PUBLIC N

SEMI-PUBLIC PRIVATE

N

PRIMARY CIRCULATION SECONDARY CIRCULATION

10


ACCESSIBILITY

3rd FLOOR PLAN

2nd FLOOR PLAN

1st FLOOR PLAN

PARKING

N

BASEMENT PLAN

VEHICULAR ENTRY PEDESTRIAN ENTRY SERVICE ENTRY

N

GROUND FLOOR PLAN BASEMENT PLAN

11


SECTION AA’

SECTION BB’

N

BASEMENT PLAN

GROUND FLOOR PLAN

FIRST FLOOR PLAN

SECOND FLOOR PLAN

12


HOSPITALITY - Architecture, Interior & Landscape Location: Dandeli, North Karnataka

To design a resort as a serene & calm place & also to sustain the market of tourism industry. Brief was open to the Architects

To provide people with a space for their aspiration for adventure sports and also to recluse. The resort is designed in such a way that it could host a small family of three or a large corporate group of a hundred, and be able to cater to both.

LANDSCAPE LAYOUT

CENTRAL COURTYARD (PHASE 1) ELECTRICAL LAYOUT

PLUMBING LAYOUT

SETTING OUT PLANTING PLAN

SETTING OUT PLAN

SITE PLAN

COTTAGE SETTING OUT PLANS

N

RIVER

OFFICEWORK

INTENT:

ROAD

RESORT

BRIEF:

SITE PLAN

PLANTING DETAILS

SWIMMING POOL TILING PATTERN

DETAILS

FACADE ELEVATION, SEC. & DETAIL

COTTAGE ELEVATIONS

SITE EDGE SECTIONS

COTTAGE CLUSTER PLAN

SEPTIC TANK DETAIL

VIEW FROM ENTRANCE FOYER

VIEW OF SWIMMING POOL

VIEW FROM BATHROOM COURT

PATTERN IN SWIMMING POOL

13


FARMHOUSE

BRIEF:

To design the landscape around the The intend was to provide a journey from the road till the river. to give the farmhouse that merges with the nat- experience that one within the nature. ural surrounding.

OFFICEWORK

DRIVEWAY

MASTER PLAN MASTER PLAN

WATERBODY

DECK

APPROACH ROAD

PARKING

LANDSCAPE NICHE

AMPHITHEATER

WATERBODY

LARGE TREE GRASS PAVERS APPROACH ROAD

PIXELATED PATHWAY PARKING

LANDSCAPE DRIVEWAY NICHE

DECK WATERBODY

LARGE TREE VEGETABLE/HERB PATCH

LAWN PIXELATED PATHWAY

GRASS PAVERS ORCHARD

STEPS TO RIVER EDGE(OAT) DECK EDGE PLANTING LAWN

DRIVEWAY VEGETABLE/HERB PATCH ORCHARD

STEPS TO RIVER EDGE(OAT)

PLANS

EDGE PLANTING

STA GE

SECTIONS SECTIONS

STA GE

RESIDENTIAL - LANDSCAPE Location: Dandeli, North Karnataka

INTENT:

1

2

STA GE

4

2

3

STA GE

1

4

PLAN

SECTION 1-1 SECTION 1-1

1

2

1

2

3

SECTION 3-3

READING GROUNDS

Landscape + Ecological Planning

SECTION AA’

SECTION 2-2 SECTION 2-2

EDGE PLANTING EDGE PLANTING

DRIVEWAY

ORCHARD

DRIVEWAY

ORCHARD

EDGE PLANTING EDGE PLANTING

READING GROUNDS

Landscape + Ecological Planning

SITE EDGE

SITE EDGE

SECTIONS

EDGE PLANTING

PLANTERS FOR EXISTING TREES

STEPS TO THE RIVER EDGE (OAT)

SECTION 4-4

EDGE PLANTING

PARKING

DRIVEWAY

WATERBODY

PARKING

DRIVEWAY

WATERBODY

GRASS GRASS

DRIVEWAY DRIVEWAY

SECTION BB’

OUT HOUSE

ORCHARD

SECTION CC’

DRIVE WAY

DETAILS

ORCHARD

DRIVE WAY

CENTRAL LANDSCAPE

DRIVE WAY

EDGE

PLANTING EDGE PLANTING

REA

Landsca

READ

Landscap

HOUSE

DECK

LAWN

OAT

RIVER

READING GROUNDS

Landscape + Ecological Planning

ISOMETRIC VIEW

VIEW FROM THE DRIVEWAY

14


SKECTHES

MODEL-MAKING

GANDHI ASHRAM, AHEMDABAD THE LIGHT CUBE

15


PHOTOGRAPHY

16


‘We are only as great as the questions we address’ Ar. Charles Correa.

THANK YOU!

Architectural portfolio  
Architectural portfolio  
Advertisement