Page 1


! ngfrukustens pärla Ju ö en St ll ti en Välkomm Sol, sommar, aktiviteter och bad! Stenö är en naturskön familjecamping med hög service och många aktiviteter. Campingen är belägen på en halvö i Söderhamns vackra skärgård. På den södra delen av campingen hittar man den barnvänliga sandstranden. Vill våra fyrbenta vänner ta sig ett svalkande dopp är dom välkommen till den norra stranden och självklart får även husse och matte ta sig ett dopp där. Detta är platsen där du aldrig har tråkigt, vi har ett brett utbud för både stora och små. Det finns bastu att hyra, kajak, äventyrsgolf, volleybollbanor, lekplats, cykeluthyrning, ledarledda barnaktiviteter i Stenö Kids Club. Hos oss kan man även hyra en båt för att ta sig en fisketur eller varför inte besöka någon av Söderhamns 500 vackra öar. Stenö är ett naturskönt område för friluftsliv. Här ligger naturreservatet Stenöorn med ett fantastiskt fågelliv. Vi har en vacker naturstig runt området och en naturhistorisk cykelled som går från Stenö till Söderhamn längs kustvägen som är kantad av vackra vyer och intressant information om historiken runt sågverksepoken.


BO BEKVÄMT I VÅRA STUGOR 6-BÄDDS (4+2) 207-211 på områdeskartan Självhushållsstuga på 25 kvm. Köket är utrustat med kokplattor, kylskåp, kaffekokare och micro. Badrum med toalett och dusch. I denna stuga sover du i ett rum med två våningssängar samt bäddsoffa för två i allrum. TV samt fri WiFi. Sänglinnen samt handdukar finns att hyra för 100 kr/person. Slutstäd finns att köpa till för 500 kr. Stuga 210 samt 207 är djurfria. 4-BÄDDS 201, 203, 205 på områdeskartan Självhushållsstuga på 30 kvm. Köket är utrustat med kokplattor, kylskåp, kaffekokare och micro. Badrum med toalett och dusch. I dessa stugor sover man i våningssäng i allrum samt en våningssäng i separat sovrum. TV samt fri WiFi. Sänglinnen samt handukar finns att hyra för 100 kr/person. Slutstäd finns att köpa till för 500 kr. 2-BÄDDS 202, 204, 206 på områdeskartan Självhushållsstuga på 24 kvm. Köket är utrustat med kokplattor, kylskåp, kaffekokare och micro. Badrum med toalett och dusch. I dessa stugor sover man i bäddsoffa som finns i allrummet. TV samt fri WiFi. Sänglinnen samt handukar finns att hyra för 100 kr/person. Slutstäd finns att köpa till för 500 kr. Stugorna är rökfria men tillåtet att medföra husdjur


ÄVENTYRSGOLF Utmana familj, vänner eller arbetskollegor på ett parti äventyrs golf när ni besöker oss. Vår fina 12-håls bana ligger med utsikt över stranden och havet. Klubba och boll hyr man i receptionen.

ATT GÖRA

Pris:

Barn upp till 16 år och pensionärer 50:Vuxen 75:Familj 200:- (2 vuxna 2 barn)

KAJAKER/KANOTER Upplev Söderhamns skärgård i en havskajak eller kanot. Att uppleva skärgården i kajak/kanot är en annorlunda upplevelse. I Söderhamns skärgård kan du möta friheten och de öppna vidderna. Kajaken glider fram över spegelblankt vatten, i grunda vikar och smala sund och över öppet hav. Du kommer nära naturen när du paddlar kajak. TRAMPBIL Det bekvämaste och absolut roligaste sättet att ta sig fram runt på campingen är i våra trampbilar! Hyr en av våra 6 trampbilar och upptäck campingen på 4 hjul! Förutom justerbart säte har bilen aerodymisk spoiler, sportratt, automatisk frihjul, pendelaxel samt dubbla kullager som gör den till den perfekta tävlingsbilen för dig och dina vänner! Pris: 60 min 60: 30 min 40:BÅTAR Hyr en båt och ta dig fram ibland 500 öar i Söderhamns vackra skärgård. Vi rekommenderar en tur till Enskärs Orn, en ö med en liten marina och långa sandstränder. Hit åker ortsborna för att bada och sola. I havet runt Stenö Finns det bla abborre, gädda och havsöring så varför inte prova fiskelyckan. Man kan välj att hyra båt med eller utan motor. Vi har 3 st lättrodda och stabila aluminiumbåtar, Linder 440 fishing utrustad med 3,5 hk & 4 hk 4taktare. Pris med motor: Heldag 600: Halvdag 300: Bensin ingår. Pris utan motor: Heldag 400: Halvdag 200:-


Kajak & kanot kan du hyra hos oss!

NJUT AV VÅR BASTU! Passa på att njuta av vår flytande bastu när du bor hos oss. Bastun är vedeldad och är lämplig för grupper upp till 10 person varav 6 personer kan basta samtidigt. Bastun ligger ankrad vi bryggorna vid campingen. För bokning av bastun och information kontakta oss i receptionen! Pris: 400:- för 2 timmar (6 personer) Tillägg 50:-/person räknat från 7:e personen HYR CYKEL AV OSS! Om du vill låta bilen vila men samtidigt utforska vackra Söderhamn så går det utmärkt att hyra cykel av oss. I anslutning till Stenö hittar man ”Sågverkstrampet” en vacker cykelled som tar dig genom historian om sågverksepoken. Leden ringlar sig från Stenö in efter kustlinjen till Söderhamn en sträcka på ca 1mil. Pris: Heldag 160: Halvdag 100:NATURSTIG Ta en härlig promenad längs vår vackra naturstig, den är ca 2,5 km lång. Efter stigen finns 3 vindskydd om man vill vila bena och äta medhaven matsäck. Naturstigen går ihop med strandpromenaderna på både södra och norra stranden så vänta dig en vacker och avkopplande upplevelse MIDSOMMAR Ett traditionellt midsommarfirande blir det även i år på Stenö.

STENÖSVÄNNER 8 Onsdagar under sommaren med start den 26/6 intar stenös vänner Stenö. Det blir allsång, fika, tipsrunda trivsel och mycket mer. Entré 100:SKÄRGÅRDSUTMANINGEN Den 3 augusti 2019 går starskottet för årets Skärgårdsutmaning med start och målgång på Stenö! Skärgårdsutmaningen i Söderhamn är ett krävande lopp från sjö till ö med många växlingar mellan löpning och simning. Loppet sträcker sig från sandstränder i inre skärgården, hälsingeskogar och insjöar ända ut till den yttre delen av jungfrukustens skärgård. Kom och heja på de tuffa tjejerna och killarna som har antagit denna utmaning. De som tävlar väljer mellan sträckorna 13,5km eller 23km. Är du själv intresserad att anta utmaningen, besök www.skargardsutmaningen.se för mer info. Låt er inte luras av de relativt korta banlängderna, både simningarna och löpningarna är bitvis rejält tuffa, banrekordet med den aktuella bansträckningen är fn 3:21. AKTIVITETSPUNKTEN PÅ STENÖ! En mötesplats för dig som vill leka och ha kul! I vår aktivitetspunkt hittar du bl.a utrustning för vollyboll, fotboll, kubb och för regniga dagar finns det sällskapsspel, kortlekar, pyssel och mycket mer. Här finns dagligen lekledare som hittar på massor av bus och skoj. Varje vecka har vi en bus-meny där du kan välja det som passar just dig.


A TILL Ö AKTIVCAMPING Vi är aktivcamping, vissa dagar har vi musikunderhållning på kvällarna. Detta kan medföra hög bra musik. Varmt välkommen och delta i sången. BOMMEN Öppnas med kod som man får vid incheckning. När du lämnar campingen öppnas den automatiskt BRAND RÄDDA-LARMA-SLÄCK Brandredskap finns ute på området. Uppstår en nödsituation informera receptionen. Varje stuga är utrustad med en brandsläckare. BUSS Busshållplats finns vid vändplanen öster om campingen. Tidtabeller hittar du i receptionen eller på www.xtrafik.se BUTIK Butiken ligger i infarten till campingen. Här hittar du allt från mjölk, godis till hygienartiklar. CYKELUTHYRNING Vill ni låta bilen stå? Hyr en cykel. För pris och bokning kontakta butiken eller receptionen. ELSTOLPAR Camping med el är utrustad med 10 amper. FÄRSKVATTEN Finns att hämta mellan servicehus 3 och återvinningstationen, utomhusdisken vid plats 52 samt runt om på camping området, se karta. GRANNAR Respektera och var trevlig mot varandra. Ett leende och ett hej gör alla glada.

GASOL Var försiktig och hantera gasolflaskor med respekt. GRILLNING Grillning sker endast i grillar. Engångsgrillar är ej tillåtna. Speciella kärl för att kasta grillkol finns vid återvinningen. HANDIKAPPVÄNLIGT Handikappvänlig toalett och dusch finns i servicehus 3. På stranden finns en handikappramp ut i vattnet. HJÄRTSTARTARE Finns i receptionen. Personalen har gått HLR-utbildning för att kunna använda hjärtstartaren. HUSDJUR Hundar skall hållas kopplade på området. Det finns finna promenadstråk runt om campingen som vi rekommenderar för rastning. Plocka alltid upp efter er hund, hundlatriner finns utplacerade vid stigarna. HUNDDUSCH Hittar man i servicehus 3. HUNDBAD På den södra stranden är det ej tillåtet att bada hundar, vi hänvisar allt hund bad till norrastranden nedanför stugorna. Självklart är det även tillåtet för våra tvåbenta gäster att bada där också! IN/UTCHECKNING Incheckning sker efter kl12:00 på campingplatserna och efter kl15:00 i stugorna. Utcheckning sker före kl12:00 på campingplatserna och stugorna. Glöm inte att checka ut i receptionen innan du lämnar campingen.


A TILL Ö INFOPOINT Turistinfo med broschyrer, kartor och digital information om Söderhamn och dess omgivning hittar ni i receptionen. KYLKLAMPAR Vi byter in kylklampar i butiken. LATRINTÖMNING Latrintömning sker i servicehus 3. Gråvatten töms på plattan mellan återvinningstationen och servicehus 3. LEKPLATS Ligger vid infarten till campingen. Lek och ha kul men mellan 23:00-07:00 skall det vara lungt på campingen. LIVBOJAR Runtom Stenö finns det gott om livbojar om olyckan skulle vara framme. Dessa är inga leksaker och skall bara användas i nödsituation. MOTORTRAFIK För allas trevnad och säkerhet ber vi er använda benen när ni förflyttar er inom området. Håll hastigheten på max 10/kmh! PARKERING Förutom er egna plats finns parkeringar öster om receptionen. Endast en bil per campingtomt. POLIS Närmaste polisstation finns i Söderhamns centrum. Akut ring 112, inte akut ring 114 14 RESTAURANG Erbjuder Ala carte, dagens lunch, fika, fikabröd samt smörgåsar. Mjukglass är nytt för i år i restaurangen.

SCR Vi är en SCR-camping. Alla våra gäster behöver ha att Camping Key Europe när de checkar in, har ni inget campingkort går det bra att köpa ett vid ankomst. Detta kort är giltigt året ut och gäller på 1000-tals campingar runt om i Europa. SERVICEHUS I servicehus 3 & 4 hittar du duschar, toaletter, handikappsdusch/wc, familjedusch, diskrum, hunddusch, latrintömning. Sällskapsrummet, det är utrustat med matsal, kök och tv-rum. Dessa är öppet dygnet runt. Vid strandtoaletten hittar man även duschar och tvättstuga, på kortsidan finns det utomhus disk. SJUKVÅRDSUPPLYSNINGEN Fri sjukvårdsrådgivning dygnet runt finns på 1177 SOPHANTERING Återvinningsstationen hitta man i början av campingen. Här kan du slänga hushållsoper, wellpapp, plast, aluminium, batterier, glas m.m. Vänligen tänk på miljön och dom som jobbar med att hantera soporna, sortera rätt! TAXI Taxi Söderhamn 0270-141 41 UTHYRNING I butiken och receptionen kan du hyra en rad olika saker för att aktivera dig, familjen eller vännerna. Vi har bl.a. trampbilar, kanoter, kajaker, båtar, bastu och cyklar. WIFI Fri Wifi ingår när du bor hos oss.


S

W

O

N

9 8 6 4 2

10 7 5 3 1

Koder: Bommen 1357 Servicehus(3) 4142 Servicehus(4) 9071

11 12 13 14 15 16 17 18

2

1

i

RECEPTION

131-

1

i

2

wc

3 4

HYRA HYRA

HYRA

TV

wc

201

MICRO

2


= 2 eluttag = 4 eluttag

6

63 64

38 37 36 35

QUICKSTOP

23 34 24 33 32 31 30 29

39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

61 62 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74

58 57 56 55 54 52 51 50 49

84 83 82 81 80 79 78 77 76 75

85 86

87 88 89 90 91 92 93 94

115 116 102 101 100 99 98 97 96 95

130 129

3

204 103 104 105 106 107 108

4

114 113 112 111 110 109

121 138 22 1 7 3 123 124 1 20 1 119

128 127 126 125

SÖDERHAMN

-136

202

117 118

140 139

19 20 21 22

59 60

207 211

203

209

210 204

R50

E4

208

205

206

= Vattenpost = Brandredskap


TOPP 5 UTFLYKTER SKÄRSÅ FISKELÄGER 26 KM

Ett gammalt fiskeläger där yrkesfisket lever kvar. Här kan man strosa omkring och njuta av den pittoreska atmosfären. SÖDERHAMNS FLYGMUSEUM 7,4 KM

PERSONLIGA TIPS

Här kan ni se allt från Viggenplan till flygandetunnan. Ett roligt utflyktsmål för stora som små. ERIK-ANDERS HÄLSINGEGÅRD 18 KM

Här reser man tillbaka till 1800-talet i en genuinmiljö. Gården finns med Unescos värdsarvslista MS MOA 11 KM

Följ med skärgårdsbåten MS Moa på en dagsutflykt i Söderhamns vackra skärgård. SÖDERHAMNS STADSVANDRING

En historisk vandring i de äldre delarna av Söderhamns centrum.

TOPP 5 RESTAURANGER & CAFÉER ALBERTINA, SKÄRSÅ 26 KM

Fiskrestaurang belägen ute i Skärså Fiskeläger. MÅNSES KAFÉ, STUGSUND 8,5 KM

Mysigt fik som serverar alltifrån soppor till goda bullar. VÄXBO KROG, VÄXBO 40 KM

Här serveras god mat gjord på de finaste råvarorna belägen i äkta hälsingemiljö. EAT & MEET, SÖDERHAMN 11 KM

Restaurang mitt i centrala Söderhamn med fantastisk service och god mat. TROLLHARENS FISKERESTAURANG, TROLLHAREN 30 KM Stor fiskbuffé med bl.a. sill, kallröktlax och

sjögrässallad detta avnjuts i ett gammalt fiskeläger. För flera tips och mer inspiration besök visitsoderhamn.se


Nära till...

UPPLEVELSER

Nära till...

GEMENSKAP

Familj eller företag... Boka och upplev Söderhamns skärgård i inspirerande miljö! visitsoderhamn.se

Sommarens höjdpunkter 25-26/5 1/6 3-9/6 6/6 12-13/6 13/6 4/7 6/7 11-13/7 11/7 19-21/7 16-17/8 17/7 18/7 25/7 26-28/7 27/7 3/8 3/8 23- 25/8 25/8 31/8 31/8 7/9

visitsoderhamn.se Tel. 0270-753 53

Hälsingegårdsdagarna Återvändardag/Brobergsloppet Söderhamns Pride Nationalsfirande Invigning St Olaf Waterway Schools Out Sommartrivsel på berget Orndagen Österdagarna Sommartrivsel på berget Världsarvsjazzen Landsbygdsdagen i Trönö Hälsingevind Sommartrivsel på Berget Sommartrivsel på Berget Bergviksmarknaden Skärgårdscrusing Skärgårdsutmaningen/Swimrun Barnens Cykelvasa Strömmingsleken Strömmingsloppet Lyskväll i Söderhamns skärgård Westerndagen i Holmsveden Söderhamns Priviliegedag Besök

visitsoderhamn.se

för fler roliga evenemang och tips!


VÄLKOMMEN TILL

SÖDERHAMNS

COOP-BUTIK. Full av matglädje! Här finner du fräscha färskvaror med lokal anknytning och högsta kvalitet för både vardag och fest, samt mycket annat!

-Våra hus är som våra kunder, alla olika!

SÖDERHAMN & SANDARNE

I livets alla skiften På Jesu uppdrag För din skull! 0270-42 65 00

www.vastkuststugan.se • Tel 0325-186 00


Skapa upplevelser tillsammans! Kultur • Trädgård • Mat • Barn • Butiker Välmående • Världsarvscentrum

m/s Moa af Söderhamn

Foto: Lisa Björner

Vi erbjuder bad-, kvällsturer, temakryssningar och charter. För mer info, besök msmoa.se För bokning besök visitsoderhamn.se eller ring 0270-753 53

Gilla oss på Facebook och följ oss på Instagram Öppet alla dagar 6 juni – 1 september www.stenegard.com • 0651-34 00 21

Gilla oss på Facebook!

Så många äventyr, så många berättelser. LIVING IN MOTION I alla fritidsfordon från Adria känner du att äventyret står för dörren, för ett fritidsfordon från Adria är inte bara ett fordon utan också ett sätt att leva - vi kallar det Living in motion. I vårt utbud inför 2019 hittar du prisbelönta husvagnar och husbilar samt en ny van-generation - alla med unik utrustning och ett stort urval av planlösningar. Inspirerande äventyr sedan 1965.

UPPTÄCK FÖRDELARNA MED ADRIA PASSION OCH ERFARENHET INTELLIGENT DESIGN TILLVERKNING I VÄRLDSKLASS KVALITET TILLFÖRLITLIGHET OCH HÅLLBARHET SINNESRO PRISBELÖNTA PRODUKTER

#inspiringadventures www . adria . se

info@adria.se

GÖR SOM MAJA OCH BESÖK SÖDRA HÄLSINGLANDS STÖRSTA ZOOBUTIK! Här hittar ni foder & tillbehör till hund, katt,

SÖDERHAMN 0270-700 18

ÖPPET Måndag- Fredag 10 – 18 Lördag 10 – 16 Tel: 0270-155 50 Sundsbergsvägen 2 vid E-center. VÄLKOMMEN IN!


VÄLKOMMEN IN TILL EN VÄRLD AV SKOR OCH KLÄDER!

VÄLKOMMEN TILL OSS!

Skor från Ecco, Vagabond, Rieker med flera. Kläder från Lyle&Scott, SamsoeSamsoe, Peak Performance, Lee med flera. GLAS • TEXTIL • PORSLIN Köpmangatan 13, Söderhamn • 0270-136 88 www.berglundsskor.se

Furan Gallerian, Söderhamn • 0270-164 67 • www.presentbodenab.se

VI HAR DIN NÄSTA MOBILTELEFON

Elisabeth

Mats

Semester på flaska NFC

Auktoriserad återförsäljare

Måndag-fredag 10-18, lördag 10-15 Köpmang. 10, Söderhamn, 0270-155 76

Prova våra nyheter!

ÖPPET DYGNET RUNT! Fullservicestation med b.l.a. Snabbmat • Kaffe • Livs • Biltvätt • Gasol • Bil- och släputhyrning

Brädgårdsg. 2, Söderhamn Tel 0270-102 98


Nyplan Bläckhornsvägen 1, Sandarne • Tel. 0270-602 23

VÄLKOMMEN TILL DIN ärjestaden (Brofästet 1) Stacketorp (Alböke Byg. 52) MATBUTIK! Smedby/ Kalmar(Karlsrov. 1)

Välkommen till automatstationer

Vi har öppet

8-21 alla dagar

Ombud för:

s kan vi hålla hela Sverige levande!

3999:-

Uppblåsbart ! Förtält 37-550

Campingannonser.indd 3

2019-02-14 14:41:05


Tel: 0270-751 50 www.stenohavsbad.se stenocamping@soderhamn.se StenÜvägen 130 820 22 Sandarne

Profile for annonsmediavast

Stenö - 2019  

Lågupplöst

Stenö - 2019  

Lågupplöst

Advertisement