Page 1

SOMMERMAGASIN 17. JUNI – 18. AUGUST 2013

Solfavoritten midt i byen Fra fjord til fjell på Romerike

FOTO: TOM GUSTAVSEN

Det skjer i sommer


Kampanjeperiode 11. – 22. juni

÷20% ALLE MONTÉR GARASJER

SPAR

FØR 3790,-

2490,KAPP/GJÆRSAG 190 MM LS0714L M/LASER Makita Kapp/Gjærsag LS0714L med overlegent design, funksjonalitet og kapasitet. Gjæring opp til 57 grader, bærehåndtak, enkle innstillinger. Proff Kapp/gjærsag som er liten, kompakt og lett. 1010 W, 190 mm sagblad, laser for presisjonskutt. KUN ÉN PR KUNDE.

300,-

FØR

,-

1299

999,OPTIMAL 10 ltr. Dekkende utendørs trebeskyttelse, gir et langvarig flott utseende. God farge og glansstabilitet. Effektiv mot svertesopp. Lett å påføre.

Montér Stormarked Lillestrøm Isakveien 22/24, 2004 Lillestrøm Tlf. 41 75 20 00. Åpningstid 7-19 9-15

Pr. m2

FØR

2990,-

129,- 1790,RÅDHUS GRÅMIX 5x19,5x13,5 CM Denne tromles for å få den ru i formen og røff i kantene. Rådhus minner om edel brostein. Rådhus serien passer i de fleste miljøer, den er like godt egnet for nye moderne hus som til eldre ærverdige villaer. Bestillingsvare, frakt tilkommer.

DRILL 14,4 V M/TILBEHØR DCK733C2T Kompakt og effektiv 14,4 V DeWalt-drill til allsidig bruk. Ergonomisk design og gummiert grep for lang tids bruk. To hastigheter, metallgir for lang levetid, 14 posisjoners moment. Belteklips, magnetisk bitsholder, og kraftig LED-lys. Leveres i koffert med 2x1,5 Ah Lithium batterier og 30 minutters lader.

monter.no


Ta en ferietur i nærmiljøet! Kjære leser Hver eneste arbeidsdag krysser jeg Glomma på vei til jobben. Som regel går det så langsomt i køen over Fetsundbrua at jeg rekker å filosofere litt rundt det jeg ser. Hvordan så det egentlig ut da tømmeret fylte elva, og hvor mange tømmerfløtere var faktisk i virksomhet den gangen flytende tømmer var en stor og viktig næringsvei i vårt distrikt? Kikker jeg sørover gjennom bilvinduet skimter jeg overgangen mellom elv og innsjø – der Norges lengste elv renner over i Øyeren og danner Norges største innlandsdelta. Det har slått meg mange ganger at jeg gjerne skulle sett og visst mer om Øyeren og gjerne hatt mer kunnskap om fløtningshistorien. Foreløpig har jeg ikke gjort så mye med det – men kanskje i sommer. For tredje året på rad utgir vi i Romerikes Blad et eget Sommermagasin. I årets utgave får i hvert fall jeg noen gode råd til hva jeg kan bruke noen fridager i sommer til. Det kan selvfølgelig ikke bevises på noen måte, men min påstand er at svært få kjenner Øyeren bedre enn vår journalist Rune Fjellvang. I årets sommermagasin tar han deg med på cruise i den store innsjøen vår. Sammen med skipper Håkon Skoglunn viser han deg en perle som fortsatt er lite kjent. Det er et tilbud du også kan benytte deg av. Rune gir deg i tillegg en aldri så liten smakebit av fløtningshistorien gjennom sitt besøk på Fetsund lenser. Les det og bruk denne og andre reportasjer til å bli enda bedre kjent i ditt eget nærmiljø. Vi som bor på Romerike har både fjell og fjord nær oss. Toppturene vi beskriver i årets sommermagasin gir råd til deg som vil gjøre noe aktivt en sommerdag det ikke står noe annet på programmet. Også i sommer vil Katrine Moholt lede allsangen fra Fredriksten festning i Halden. Her kan du lese hvilke steder på Romerike den hjemmekjære kjendisen anbefaler. Bruk sommermagasinet som inspirasjon til å besøke noen av de mange romeriksidyllene vi viser deg. Mange legger ferieturen til utlandet – fjellet eller sjøen, men de fleste tilbringer også noen uker hjemme på Fjellhamar eller i Maura. Bruk et par dager på ferie hjemme. Du kommer ikke til å angre. Sommermagasinet forteller hva, hvor og når. God tur

LARS LIER utviklingsredaktør

SOMMERMAGASIN

Ansvarlig redaktør: Magne Storedal Bilagsansvarlig: Lars Lier (lali@rb.no) Layout: Trond Fjellseth

Trykk: NR1 Trykk as Salgsdirektør: Terje K. Johansen (tejo@rb.no) Annonse: annonse@rb.no

Abonnement: abonnement@rb.no Tlf. 63 80 50 50. Fax. 63 80 49 20


Sommeridyll s

STOR GLEDE: På varme dager er Nebbursvollen fortsatt et yndet sted for Benjamin Due-Sørensen (7), Elias Due-Sørensen (10) og andre badeglade romerikinger.

På varme sommerdager er Nebbursvollen midt i Lillestrøm fortsatt «stedet å møtes».

ROMERIKES BLAD TIRSDAG 18. JUNI 2013

SOMMERMAGASIN | rb.no

#

#

#

#

#

#

#

#

#

#

#

#

#

Kjel lerg ata

&

#

#

#

#

#

&

#

Storg ata

#

ie n ve de Ba

4

Men Nebbursvollen red av stormen og tørket fort. Og i stedet Ve for det grumstb yg sete vannet ata forfedrene gamle lillestrømlingen Bård Tanmåtte ta til takgen ke med, kunne Nå har Nebbursvollen fått Nebben friste langt tøffere konkurranse. NEBBURSVOLLEN med noe så eksMen på en god sommerdag er Rome riksga Volla klusivt som tre den fortsatt for barn og ungdom hva ta bassenger med utepils er for de voksne. Skeds klorvann omgitt av – Dette er et sted vi kan møtes. Det er moga ta store, grønne friaremye å finne på og et veldig koselig om42 aler hvor jentene solråde, synes 15 år gamle Emma Ericson te seg og barbeinte og Vilde Biberg Smestad fra Lillegutter spilte fotball med strøm. improviserte målstenger. Badeland under vann tikk og ironi. Under 100– Det var et sted å reise på ferie, sier Åpningsåret av regionens nye rekrea- årsflommen i 1967 sto vannet opp til Bård Tangen. sjonsområde skjedde ikke uten drama- vinduene på den nybygde billettluka. Og ikke bare for lillestrømlinger. Ut#

#

#

a Nitelv

Det var kanskje ikke så appetittlig og kanskje ikke så godt for helsen selv i mindre forurensede tider. Men både store og små plasket med stor iver og glede rundt i Nitelvas leirebrune vann etter krigen. De visste ikke om så mye bedre da. Helt til Lillestrøms nye badested sto klar ved elvebredden i 1967. Siden ble Nebbursvollen hjem nummer to for tusenvis av barn og ungdom hver sommer. Og det var ikke uvanlig at de hørte navnet sitt på høyttaleranlegget før de motvillig dro hjem til mor og far. – Det var knapt en dag jeg ikke var der, selv når det regnet. I barneårene betydde den alt, forteller den 49 år

#

Kjeller

#


siden 60-tallet Friluftsbad og badeanlegg på Romerike Nebbursvollen friluftsbad Åpent 18. mai til 19. august. Muligheter for utvidet åpningstid dersom været tilsier det. Åpningstider: Hverdager 10.00 til 19.00, morgenbading 07.00 til 08.30. Helg 10.00 til 18.00, morgenbading 08.00 til 09.00. Tirsdag og torsdag i juli 10.00 til 20.00. Kuskerudnebben friluftsbad Ligger ved Glomma på Sørumsand. Åpent alle dager fra 8. juni til 31. august. Åpningstider: Hverdager 14.30 til 19.00, bortsett fra 20. juni til 12. august da det åpner 12.00 og stenger 19.00. Alle helge- og helligdager 12.00 til 19.00. Morgenbading på tirsdager fra 07.00 til 09.00.

SOLRIKE DAGER: Hver dag frem til 19. august er Nebben åpen.

Rånåsfoss familiebad, eller Badern på folkemunnet Utendørs badeanlegg ved Akershus Energi sitt hovedkontor på Rånåsfoss. Det er ikke badevakt til stede. Åpent hver dag fra 20. juni til 20. august. Åpningstider: Hver dag 10.00 til 20.00.

FOTO: ROAR GRØNSTAD

over på 70-tallet sto det faste gjenganger av strømlinger, rælinger, lørenskoginger … med matpakke, teppe og fotball under armen i den lange køen av badeklare og solhungrige elever som under skoleferien var spredt til alle kanter. «Nebben» var «stedet å møttes». På starten av 70-tallet trakk idyllen rundt 150.000 i sesongen, ifølge daglig leder Arve Indseth. Siden har det gradvis gått nedover selv om billettprisene har ligget på et nivå som ikke tar sikte på profitt, men at økonomien kun skal gå rundt. Men til tross for at det kommunale badet med årene har måttet kjempe stadig hardere mot andre tilbud om både barn og voksnes oppmerksomhet, holder stedet fortsatt koken. I hvert fall når sola står på. – Det er et vanvittig fint anlegg på fine sommerdager, synes Arve Indseth. Det er han ikke alene om. På gode dager er godt over tusen barn, ung-

Råholt bad Gladbakkgutua 4 på Råholt. Tilbyr en rekke ulike bassenger i klorfritt vann samt velværeavdeling og atrium. Åpent stort sett hele året, også i sommer. Se hjemmeside for de dagene det er stengt. Ordinære åpningstider: Mandag og fredag 07.00 til 8.30 og 11.00 til 20.00. Fra 24. juni fra 11.00 til 18.00. Tirsdag og torsdag 14.00 til 20.00. Fra 24. juni fra 11.00 til 18.00. Onsdag 07.00 til 08.30 og 14.00 til 20.00. Fra 24. juni fra 11.00 til 1800. Lørdag og søndag 09.00 til 17.00. Fra 24. juni fra 09.00 til 16.00. Morgensvømming er åpent også etter 24. juni.

GLEDER SEG TIL LATE DAGER PÅ «NEBBEN»: Emma Ericson skal bade litt, men først og fremst slappe av og kose seg. dom, voksne og familier innom Nebbursvollen, som til årets sesong har budsjettert med et besøkstall på 50.000, en tredjedel av besøkende under badets storhetsdager.

Nesten identisk Siden den gang er ikke mye forandret. Det har kanskje heller ikke vært nødvendig ved denne naturperlen. På midten av 80-tallet kom vannskliene. Innmaten i bassengene ble totalrenovert med nytt renseanlegg for en åtte års tid siden. Og før fjorårssesongen ble garderobeanlegget pusset opp. Ved vannskliene en tidlig junidag står tre vakter og maler karmene på billettluka i friske farger før forhåpentligvis storinnrykket snart setter inn. Foruten badegjester, er området også åpent for firmaer, konsertarrangører og andre som ønsker å leie stedet på kveldstid. De har lov til å ha oppe til

klokka 02.00. – Alt ligger til rette for en fin sommerkveld, mener Arve Indseth.

Gleder seg Det lukter nyklipt gress, og sola varmer sånn passe denne formiddagen i starten av juni når flere skoleklasser er på besøk. En gjeng fra 7. klasse på Kjellervolla håper på varme sommerdager i skoleferien, som ligger like rundt hjørnet. – Her kan vi ligge på håndklærne, spise jordbær, godteri og bare slappe av, sier Emma Ericson. – Det er et bra sted å sjekke ut damer, mener Sander Vestli, som nettopp har tatt bomben i det største bassenget, hvor gradestokken ifølge oppslaget ved inngangen viser 23. – Det er første gangen jeg har vært uti i år. Det var iskaldt, forteller han mens han sammenknytt holder et

I BARNEBASSENGET I ÅRENE RETT ETTER AT DET ÅPNET: Bård Tangen (t.v.) med søsteren Nina (nærmest). håndkle rundt skuldrene og hutrer idet det kommer et vindkast – Men det blir nok varmere vær. Jeg gleder meg.

rb.no | SOMMERMAGASIN

STIAN BJERKEFLÅTA

ROMERIKES BLAD TIRSDAG 18. JUNI 2013

5


Vi har stor uteservering og ĂĽpner kl 15:00

TÌrudgata 2, Lillestrøm, tlf 63 80 30 00, lillestrom@jacobaall.no


KLAR FOR TV: Katrine Moholt er klar for en ny sesong med allsang på grensen.

Struttende av sommerlykke og med en datter til på vei i magen legger ikke Katrine Moholt (39) skjul på hvor glad hun er i Romerike. – Skogen, jordene, åsene, den friske lufta og romerikingene. Romerikinger er spesielt imøtekommende og hyggelige, sier Moholt på spørsmål om hva som er det beste med å bo på Romerike. I sommer er hun igjen programleder for «Allsang på grensen» på TV 2. Babyen har termin i slutten av august, mens siste program er 31. juli. Hun

8

ROMERIKES BLAD TIRSDAG 18. JUNI 2013

venter sitt tredje barn, og har vært plaget av svangerskapskvalme. Men hun tror ikke en ny innspillingsrunde vil by på problemer. – Det skal gå veldig fint. Jeg er i god form nå, smiler hun overfor Romerikes Blad. – Hva er det beste med sommeren? – At det er så frodig og grønt, at vi

kan gå med mindre klær og at vi kan synge allsang i Halden hver eneste onsdag, sier 39-åringen. Hjemkommunen Nannestad er ett av stedene hun elsker å oppholde seg i sommerhalvåret. – Hva er ditt beste minne fra Nannestad? – Skiturer til Marifjell med stor matpakke, badeturer til Steinelva, sykkelturer rundt Hurdalssjøen eller sommerkvelder med Martini i hammocken hjemme. Fotballkamper og amatørteater! Jeg har så mange Nannestad-minner at jeg kunne skrevet bok! – Og Hurdalssjøen? – Båtturer, blikkstille sjø, kylling og potetsalat og en god bok. Det morsomste minnet er da pappa falt ut av båten og måtte legge til brygga kun

SOMMERMAGASIN | rb.no

iført mammas underskjørt. – Hva anbefaler du turister å oppleve på Romerike? – Det er mange muligheter av severdigheter, spisesteder og spennende opplevelser. Selv er jeg et skautroll, og anbefaler turer til fots, på ski eller sykkel. – Hva er ditt beste sommersted på Romerike? – Romeriksåsen og Marifjell. Der er det like vakkert sommer som vinter. Å komme seg ut i skiløypa om vinteren eller på de utallige stiene om sommeren gjør godt for kroppen og sjelen. – Hvordan ser en perfekt sommerdag ut? – Strålende sol på Fredriksten festning med 10.000 gale mennesker som synger av full hals, mens den ene ar-


MARIFJELL: Katrine Moholt anbefaler en sommertur til Romeriskåsen i sommer.

STRAND: Åsand badeplass ved Hurdalssjøen er en av favorittene på Øvre Romerike.

KUSKERUDNEBBEN FRILUFTSBAD

HURDAL FOTO: TV2

tisten etter den andre framfører akkurat den låten vi vil de skal gjøre. Deretter kjøre hjem til Nannestad i lyse sommernatten og vite at det er meldt sol og 25 grader i elva neste dag. – Noen du vil sende en spesiell hilsen til? – Bryan Adams! Han er hjertelig velkommen til «Allsang på grensen» når det måtte passe. Da skulle vi ha rocket festningen!

BJØRN INGE JARTUN RØDFOSS

Hurdalssjøen E6

120 MAURA Maura

Kuskerudnebben friluftsbad er en liten perle langs Glomma. Badet har oppvarmet vann (25 grader)og er tilrettelagt for funksjonshemmede. Ledsagere går gratis ved fremvisning av ledsagerbevis. E-mail: post@sorum.kommune.no Adresse: Skrivervegen 50 Telefonnummer til Kuskerudnebben friluftsbad: 63 82 63 16/63 82 53

rb.no | SOMMERMAGASIN

ROMERIKES BLAD TIRSDAG 18. JUNI 2013

9


NÅ ER DET

SLUTT!!

KONKURSUTSALGET AVSLUTTES!

NÅ MÅKER VI VARENE UT AV BUTIKKEN!

Dyner puter sengetøy

lag s Av til: inn

75%

Eksklusive silkemyke Damasksengesett fra Skjæveland. 100% fin bomull. Må ikke forveksles med billige kopier! Alt skal ut fra:

49,299,avslag på 75% produsentprisen! Uslåelige 100,-

Verdens beste sommer- og helårsdundyner? Supersvale og deilige dyner fylt med 100% rent dun fra Moskusand. Løp og kjøp, disse må oppleves.

Konkurspriser!

Alt av dunputer fra Vestlandske Dun: Alle putene skal nå vekk fra vanvittige: Kanalsydde helårs- og vinterdundyner til elleville priser som tåler enhver sammenlikning. Konkurspriser nå fra:

Nydelig rutesydde vinter- og helårsdundyner i høy sortering gåse- og andedun. Her får du mye dyne for pengene! Førstemann til mølla! Inntil:

Den beste av de beste! Luksuskvalitets rutesydd vinterdyne med ederdunsliknende dun fra moskusand. Allergisikker. Flaggskipet fra Vestlandske Dun!!

LILLESTRØM SENTRUM Skedsmogt. 6 (Ved Lillestrøm Kino, i samme bygget som Metro Trafikkskole) Tlf: 970 92 950

Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

a Begr.

10.00 - 20.00 10.00 - 18.00 10.00 - 20.00 10.00 - 17.00 10.00 - 17.00

nt.!

Utrolige 1499,Vestlandske Dun er konkurs!! Dun of Norway AS har påtatt seg å realisere konkurspartiet. Banken skal ha pengene sine, og hele varelageret til Vestlandske Dun dumpes ut til vanvittige konkurspriser.


Den norske sommeren er aldri til å stole på. Her er noen aktiviteter under tak for familien. I Lillestrøm finner vi «Hoppeloppeland», Norges hovedleverandør av brede smil, røde kinn og svette panner, ifølge slagordet. Her finner vi blant annet lystfylte leker som trampoliner, tråsykler, sklier, en småbarnsavdeling og en lekekonstruksjon over tre nivåer. Eieren av Hoppeloppeland Norge AS, Hilde Cathrin Hatlebrekk forteller at det var flere på besøk i lekelandet i fjor sommer enn på vinteren. - Vi hadde rekordomsetning i juli i fjor. Når det er dårlig vær er det ikke så mye å finne på, og her koser ungene seg året rundt.

Regnværsfavoritten

«Gigagøy» På Lørenskog finner vi lekelandet «Gigagøy». Her kan barna boltre seg i et 1500 kvm-rom fylt av klatrestativer, vulkanrutsjebaner, trampoliner, sykler, ballrom, airhockey og mye mer. – Hos oss kan barna herje så mye de vil, det er ingen restriksjoner så lenge man ikke er slemme mot hverandre. Her får de ut masse energi, og røde ansikter er veldig vanlig, sier leder, Anita Johansen. «Gigagøy» er også opptatt av å tilfredsstille de voksne som er med barna sine, og i tillegg til kafeteria kan de tilby et eget stillerom med stresslesser. Lekelandet har åpent i hele juli og Johansen innrømmer at dårlig vær trekker folk.

LATTER OG GLEDE: Sebastian Sagal (bak) og Sebastian Heier storkoser seg i ballrommet på «Gigagøy».

Forsvarets flysamling

-–Regnvær er «Gigagøy»-vær!

Moro for alle Stine Heier har tatt med sønnen Sebastian Heier (4) og samboerens sønn, Sebastian Sagal (5) til «Gigagøy». Hun har lenge lovt guttene en tur hit, og de løper fornøyd rundt blant sklier, sykler og ballrom. -– Dette stedet er veldig bra, ungene elsker det. Det er også en kjempebonus at det er gratis for oss voksne, sier Heier.

På Gardermoen finner vi Forsvarets flysamling. Her står 37 militære fly utstilt, en modellfly-samling er å finne, samt mye dokumentasjon av flyvåpenets historie. – Et sted for hele familien. Vi har en avansert flysimulator for barn over ti år, og en liten simulator for de aller minste, sier avtroppende daglig leder, Kjell Enger. John Sebelien tar over rollen, og forteller at de har over 15 000 besøkende hvert år, men at de ønsker flere. Er

man en større gruppe kan en bestille guidet omvisning. – 8. september skal vi ha en «Fly in». Da kommer ti ulike veteranfly hit, de skal fly i formasjoner og lande her, og vi åpner hangaren slik at publikum kan få se og prate med pilotene, sier Sebelien. Både han og Enger håper mange tar turen i sommer.

IDA MOSENG

BEST PÅ TAK I OVER 30 ÅR! Jubileumspris

129,- pr m2 129

Jubileumspris

Betong takstein. Protector-Rustikk-Antikk. Norm. stein. 30 års garanti!

185,- pr m2

Finnera taksteinsplate sort/rød. 40 års garanti!

Decra classic (alle farger). 30 års garanti!

VI FEIRE R M ED JUBILEU MSPRISER! !

Jubileumspris Jubileumspris

sort 69,- pr m2

Takrenner

rød 79,- pr m2

-30%

Kun stein fra fabrikk

149, - pr lengde 5” takrenner 4.lm 3” nedløp 3.lm stål - sort - hvit

Takshingel type S 20 års garanti!

Tilbehør

-40%

NB. Gjelder kun ved kjøp av komplett takpakke fra 01.06.2013 Monier. Tilbud gyldig t.o.m.

Flere gode tilbud finner du på www.nor-dekk.no Vi er takeksperter og gir de beste faglige råd. Vi tilbyr hjelp under hele leggeprosessen, vi har stor utstilling av alle takmaterialer i våre lokaler på Skedsmokorset, vi lager beslag på mål og har kjemperabatter for deg som skal kjøpe komplett tak. Få inspirasjon til ditt nye tak på www.nor-dekk.no

~ KVALITETSPRODUKTER TIL MARKEDETS LAVESTE PRISER ~ SPESIALISTER PÅ TAK OG TAKLØSNINGER ~ VEKTLEGGER GOD SERVICE OG OPPFØLGING ~ LEVERER TIL HELE LANDET post@nor-dekk.no tlf: 63 87 15 50 fax: 63 87 15 61 Industriveien 9c, 2020 Skedsmokorset www.nor-dekk.no

Tilbud er gyldig til og med 24.06.2013


OPPHØRSSALG Opptil 60% avslag Til og g med ed 22.jun 22.juni Her er noen en gobite gobiter.... Veil. 27.000.NÅ:10.800.-

Sony Bravia KDL-46HX900 46-tommer. Full HD bak-LED TV. 400Hz Hz motio motionflow. Toppmodell som fikk EISA prisen. Smart TV

Veil. 2.300.NÅ:1.150.Sony Handycam HDR-CX190 0 ed Full HD Brukervennlig videokamera med med bildebehandling av høy y kvalitet kvalitet og kraftig zoom 25x optisk zoom, bilder på 5,3 ,3 MP, 6,7 cm / 2,7” skjerm

Veil. 4.900.NÅ:2.450.Sony Tablet S. SGP-T SGP-T113NOS GP-T113NOS Topp netttbrett i ergonomisk nomisk utforming utformi m ng og o smarte funksjoner som 3G G , IR sender og minnekortleser.

Veil. 6.500.NÅ:3.250.-

Sony BDV-F700 Flott 2.1 hjemmekino anlegg.. Blu-ray/CD/ Blu-ray/CD/DVD spiller. Full HD, nettverksklar, med støtte inngang ,ARC tøtte for 3D. USB in

Veil. 2.200NÅ: 1.100.-

Sony Cybershot DSC-WX100 00 Kompaktkamera med robust innpakkning. nnpakkning. np npak 18,2 megapiksler Exmor R™, 10x optisk 0x optis ptisk k zo zoom, AVCHD Full HD, 3D, 6,7 cm LCD-skjerm

Veil. 29.000.NÅ:11.600.-

Sony VAIO VPC VPC-Z13Z S Z13Z Beste ytelse med svært rask I7 prosessor. 13” Full HD skjerm. 256GB SSD. 6GB RAM..BD brenner. 3G 3G.

Alle produkter finnes i ett begrenset antall. tall. Vi reserverer reservere oss for sluttsalg. - Etter opphør, alle henvendelser til Serviceavdelingen AS, Oslo, lo, Tlf; 23175080


Behagelig med varmekabler Lavtbyggende løsninger

Gulvvarme med elektriske varmekabler har mange fordeler som varmekilde. Et varmt gulv er en stor varmeflate med lav temperatur og jevn varmefordeling. Gulvvarme er behagelig, og gir et meget godt innemiljø.

MILLIMAT ® varmekabelmatte bygger kun 4,5 mm. Kan legges i alle typer gulv, enten dekket med avrettingsmasse eller rett i fliselim. Matten kan legges både på brennbart og på støpt gulv.

MILLICABLE/MILLICLICK TM aluminiumsbelagt trinnlydsplate og varmekabel som totalt bygger kun 8 mm. Her er det ikke behov for støping. En ideell løsning for parkett og laminatgulv, for bruk i både nybygg og rehabiliteringsprosjekter.

Ta kontakt med din lokale elektroinstallatør!

www.nexans.no/varme


SORIA MORIA: Farshatten på grensa mellom Skedsmo og Sørum er et morsomt, lite utsiktspunkt. Foran ligger først Stampetjern, deretter Kongsrudtjern og til slutt Nordre Ø

Har du ikke vært på Farshatten, Mistberget eller Skreikampen? Da har du ikke sett Romerike. Romerikslandskapet er vakkert. Kanskje du ikke ser det fra slettelandskapet eller fra riksveien, men du ser det garantert ifra toppene. Og topper er det mange av. Noen byr på en utsikt du gladelig rusler en time for å få oppleve. Lenger er det ikke å gå på Romerike, som har drøye 700 meter som skiller høyeste og laveste punkt.

14

ROMERIKES BLAD TIRSDAG 18. JUNI 2013

Alle må på Skreikampen, Mistberget og Fjellsjøkampen. Resten begrenses av fantasi og grantrær. De siste skygger for mye god utsikt på Romerike. Det gjør ikke trærne på de nevnte tre, eller på Bjønnåsen, Heksebergfjellet eller Varingskollen.

Gammel bygdeborg Min lille perle, Farshatten, kneiser

over Stampetjernet innenfor Leirsund i Skedsmo. Jeg banner på at jeg kan hoppe i vannet fra knausen. Reneste Prekestolen, spør du meg. Selv kamerateamet som filmet «Linus i Svingen» klatret opp hit til den gamle bygdeborgen som ligger der grensa mellom Sørum og Skedsmo deler toppen med en usynlig strek. Rart navn, forresten. Man finner det igjen i det gjenværende tårnet i Båhus festning, som ble anlagt den gangen Norge strakte seg helt til Göta älv. Og på hotellet nedenfor festningen. Jeg hadde utvilsomt bommet på tjernet, men følelsen av å kunne hoppe rett

SOMMERMAGASIN | rb.no

i vannet er enda sterkere på kanten av Skreikampen. 500 meter over Mjøsas overflate ser man inn over det meste av Hedmark. Tangen og Espa rett fram, og Hamar litt opp mot venstre. Er man heldig, damper D/S «Skibladner» forbi under en av Romerikes aller flotteste topper. Ingen steder på Romerike føler man seg nærmere snaufjellet enn her oppe.

Romerikes øyentrøst En som tidlig fikk øynene opp for Romerikes skjønnhet var eventyrsamler Peter Chr. Asbjørnsen. I «Huldreætt» begir han seg opp på toppen av Hekse-


Her er veien opp

2

Farshatten: Parker ved Stampetjern badeplass fire kilometer øst for Leirsund og følg veien opp til ven1stre for badeplassen. Skreikampen: Kjør fylkesvei 33 til Nord2tarFeiring og ta av mot Øverbygda. Merket sti av fra bilveien like før den kommunale

Mjøsa

1

33

4

veien ender i en bom. Mistberget: To mulige adkomEnten bratt og kort fra sør 3ellerster. dobbelt så langt og mye sla-

Hurdal E6 Minnesund

Eidsvoll

3 Hurdalssjøen

Eidsvoll

120

Råholt

Maura

Nannestad

Oslo lufthavn Gardermoen

a rm Vo

Dal

kere fra nord. Fra sør: E6 forbi Nebbenes. Ta avkjørsel 56, vei 181 mot Eidsvoll. Følg vei 181 ca. 1 km. Ta av til høyre og følg skilt mot Åsleia. Kjør videre nordover og oppover ca. 3,5 km. På venstre side er det turskilt mot Mistberget. Her er parkeringsplass. Fra nord: Kjør fylkesvei 33 fra Minnesund og ta av mot Hurdal på Byrudstua. På toppen av Minneåsen, like før Tisjøen, går det en skogsbilvei til venstre. Parker ved bommen og gå.

N

E6

FjellsjøkamKjør fylkes4veipen: 180 fra Hurdal

Nordkisa

Ullensaker Nittedal

Vormsund

Jessheim

Årnes

120

Åneby

2

Ask

Glo mm a

64

Kløfta

Gjerdrum Rotnes

5

Slattum

Sørum

Skedsmokorset

Rånåsfoss

1

Skedsmo

Lørenskog

7

Fetsund

L Ø

men på toppen av Vardeveien i Vardeåsen på Skedsmokorset.

Bjønnåsen: Merket sti fra fotballbanen på Løvenstad (Sand7 bekken) og Sandbekkstua. Man kan

170

22

Heksebergfjel5 let/Vardeåsen: Stien begynner ved bom-

Merket sti 6fraVaringskollen: Åneby stasjon i Hakadal.

Sørumsand

Lillestrøm Strømmen

mot Lygna. Fjellsjøkampen er skiltet fra fylkesveien. Kjør til bommen ved Gjødingssetra. Merket fotsti videre.

også gå fra Marikollen idrettspark.

PS: Det er alltid lurt å studereBkartet på forhånd og ha med seg et kart på turen.

SKYHØYT: På Skreikampen befinner man seg 500 meter over Mjøsas flate. På motsatt side ligger Espa med sine rosinboller.

Øyeren, før blikket glir inn over Østmarka. bergfjellet, eller Vardeåsen, for å nyte utsikten, som han skriver. Går man litt fram på nordsiden av toppen, ser man over hele Romerikssletta og opp mot Mistberget. – Den er noe øyet kan feste seg ved, virkelig en lindring for synet, mente vandringsmannen om toppen som i hele forrige århundre var et yndet utfartssted. Spesielt ville man opp på Mistberget for å se på soloppgangen. For meg er det nok å komme opp på toppen av Mistberget for å nyte utsikten. Den får man best fra det 16 meter høye branntårnet på sørspissen av fjellet, navngitt av tåkedotten som stadig

ALLE FOTO: RUNE FJELLVANG

sirkler rundt toppen som en måne rundt en planet.

Toppene man må besøke Med sin fri beliggenhet litt unna andre topper, gir Mistberget det videste utsynet du finner på Romerike. Branntårnet kan virke spinkelt og skremmende, men det er meget solid og trygt å klatre opp i. Utsikten er ikke så spektakulær verken fra Fjellsjøkampen i Hurdal, som er Romerikes høyeste topp med sine 812 meter, eller Varingskollen i Hakadal. Begge er likevel «må-topper» for dem som vil opp på Romerikes tak.

Til disse hører også Bjønnåsen i Rælingen, som er Østmarkas nest høyeste topp med sine 396,5 meter over havet. Her er det flott utsikt over Lørenskog og store deler av Oslo. Selv har jeg vært på alle disse, og med unntak av Mistberget vil jeg ikke rangere. Og kanskje er Romerikes flotteste fjelltopp en helt annen enn de nevnte? Det er bare å klatre opp og sjekke. God tur!

RUNE FJELLVANG ALLE VEIER: Fra Mistberget ser man i alle retninger. Her e utsikt over Hurdalssjøen fra Rødknatten.

rb.no | SOMMERMAGASIN

ROMERIKES BLAD TIRSDAG 18. JUNI 2013

15


Alt innen solskjerming - lady.no Sitt ute hele sommeren med våre terrasseløsninger Terrazza Terrassetak

Plaza Terrassetak

Hold myggen ute!!! 1 ukes levering på insektgardiner* *gjelder måltilpasning ved egenmontering. Plissegardiner Screen / Zip

Rullegardiner

Lamellgardiner

Markiser

Kvartsvarmere

Besøk vårt flotte showroom for en demonstrasjon av produktene vi kan skreddersy for deg. Nordahl Brunsgate 8 , 2004 Lillestrøm - området bak Norges Varemesse

Kampanjen kan ikke kombineres med andre/tidligere tilbud.

www.lady.no Telefon: 63 89 32 89 Lady Persienneindustri AS - Erfaring og trygghet siden 1963


NÅ ER DET

SLUTT!!

KONKURSUTSALGET AVSLUTTES!

NÅ MÅKER VI VARENE UT AV BUTIKKEN!

Dyner puter sengetøy

lag s Av til: inn

75%

Eksklusive silkemyke Damasksengesett fra Skjæveland. 100% fin bomull. Må ikke forveksles med billige kopier! Alt skal ut fra:

49,299,avslag på 75% produsentprisen! Uslåelige 100,-

Verdens beste sommer- og helårsdundyner? Supersvale og deilige dyner fylt med 100% rent dun fra Moskusand. Løp og kjøp, disse må oppleves.

Konkurspriser!

Alt av dunputer fra Vestlandske Dun: Alle putene skal nå vekk fra vanvittige: Kanalsydde helårs- og vinterdundyner til elleville priser som tåler enhver sammenlikning. Konkurspriser nå fra:

Nydelig rutesydde vinter- og helårsdundyner i høy sortering gåse- og andedun. Her får du mye dyne for pengene! Førstemann til mølla! Inntil:

Den beste av de beste! Luksuskvalitets rutesydd vinterdyne med ederdunsliknende dun fra moskusand. Allergisikker. Flaggskipet fra Vestlandske Dun!!

LILLESTRØM SENTRUM Skedsmogt. 6 (Ved Lillestrøm Kino, i samme bygget som Metro Trafikkskole) Tlf: 970 92 950

Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

a Begr.

10.00 - 20.00 10.00 - 18.00 10.00 - 20.00 10.00 - 17.00 10.00 - 17.00

nt.!

Utrolige 1499,Vestlandske Dun er konkurs!! Dun of Norway AS har påtatt seg å realisere konkurspartiet. Banken skal ha pengene sine, og hele varelageret til Vestlandske Dun dumpes ut til vanvittige konkurspriser.


Cruise blant bever og sjøfugl

KLAR FOR BRYGGA: M/S «Øyeren» ankommer Gansvika i Fet og Tommy Isaksen er klar til å fortøye båten som går i trafikk på Nordre Øyeren, Glomma og Nitelva i sommerha og beversafari.

Lillestrøm er blitt havneby, og Nordre Øyeren gir fjordopplevelser mer enn nok for et cruise. Kaptein Sabeltann låter ut av høyttalerne, og et lystig lag med barnehageansatte fra Elgen barnehage synger med i det MS «Øyeren» seiler ut fra Lillestrøm. De er på «Ut i det blå»-tur, og de vet ikke helt hvor den ender. Det gjør skipsassistent. Han sørger for at kveldsturen fra Lillestrøm til Fetsund lenser og Gansvika, med påfølgende retur, blir den opplevelsen de reisende har betalt for.

Både fest og opplevelse – Vi føler oss litt fram med de reisende. Noen vil ha en hyggestund med musikk. Andre vil ha mest mulig guiding og bli fortalt om alt som rører seg i Nord-Europas største innlandsdelta av kultur og naturhistorie, sier Tommy

18

ROMERIKES BLAD TIRSDAG 18. JUNI 2013

Isaksen. Han er selv fra Skogbygda i Nes, men har fartstid på Color Line. Men det kan ikke måle seg med innlandscruise på Romerike. Skipper Håkon Skoglunn styrer den bereiste båten trygt i farvannet ned Nitelva, Svelle og opp Russhølet – det løpet av Glomma som er naturlig å ta når man skal svinge opp mot Fetsund lenser. M/S «Øyeren» er bygget i 1970 av Carricraft i Berlin i Wisconsin, som Sea Pearl II. Deretter ble den kjøpt til Danmark som legebåt og døpt «Vejle Fjord». Fra 1984 het den M/S «Lekatten» og gikk på Dalsland kanal, og fra 1993 gikk den som passasjerbåten «Linnéa af Wadköping» med trafikk

på Hjälmaren.

På ustødig kurs Barnehagedamene har lurt på om skipperen er på en liten snurr, siden båten styres i sikksakk nedover elva. – Her kan vi bare bruke redningsflåtene hvis vi finner et sted som er dyp nok, svarer han og forteller at den største faren her ute er å kjøre skuta fast på en sand- eller leirbanke. Det er derfor det går i umotiverte slalåmsvinger nedover. M/S «Øyeren» må holde den godt merkede dypålen for å ha dypt nok vann å seile på. Det gjelder helt til Gansvika. – Det er alltid et underlig skue når man ser noen stå langt ute på vannet og dytte båt, sier Skoglunn. Rundt båten skriker fiskemåker og rødnebbterner, mens ei fiskeørn henger over en lagune og speider etter fisk. Forleden dag så man også ei havørn fra M/S «Øyeren».

SOMMERMAGASIN | rb.no

Elgbonus og tømmer – Dyr gjør alltid lykke, sier Tommy Isaksen og forteller at elger på land og rådyr som svømmer over elva, er bonuser for heldige båtreisende. Bever ser man ofte, selv om forsommerens høyvann har vanskeliggjort beverobservasjonene. Seilasen inn mot Fetsund lenser følges av tømmerfløtehistorie over høyttaleren. Man kommer ekstra nært innpå dette når man sitter på en båt som smyger seg inn og ut mellom installasjonene på lensene. Damene fra Elgen skal ikke lenger. I stedet kommer et nytt følge på ved Lensene. De skal kombinere en båttur med en middag på Gansvika, og får snart sjøfølelsen da en tjeld skriker fra en flåtegang og en storskarv tar sats fra en lensepåle. –Vi seiler nå på Norges mest artsrike innsjø, sier Skoglunn og viser at han er en gammel sportsfisker fra Nedre Romerike. 25 fiskearter og mer enn 30 arter


VAKKER AFTEN: M/S «Øyeren» seiler inn mot Lillestrøm med solnedgang over byen. Kveldscruisene gir fint lys over vassFOTO: RUNE FJELLVANG draget.

alvåret. Her tilbys både ruteturer, charterturer FOTO: ROAR GRØNSTAD

mygg kombineres med fortellinger om erosjon. Om øyer som flytter seg i takt med at vannet graver på den ene siden og mater øyene på den motsatte.

En liten kystidyll

PÅ HYGGETUR: Ansatte i Elgen barnehage i Blystadlia har tatt seg en cruisetur med M/S «Øyeren». Her i hjemlige farvann i Nitelva. FOTO: RUNE FJELLVANG

Anløpsteder MS Øyeren

LILLESTRØM

Turen inn til Gansvika kunne vært hvilken fjordidyll som helst. En varm sommerkveld kan det være et yrende liv både på kroa og på badeplassen. På dette cruiset er det lagt inn et to timer stopp her. – Et helt fantastisk opplegg. Nå koser vi oss, sier Martin Marsøe som har tatt med seg noen venner på en tur på «fjorden». Han er stolt over å kunne vise fram idyllene i sin egen kommune. – Merkelig hvor få mennesker som vet om dette, fortsetter han og lengter etter en matbit og et glass rødvin i sola. Ole Gunnar Berntsen er primus motor for cruiselivet på Øyeren. En dag styrer han skuta. En annen dag rører

KOS PÅ VANNET: Båtturister tar en øl og kan se bever i vannkanten.

han rundt på kjøkkenet på kroa i Gansvika.

Ivrer for båt og kro – Vi har prøvd oss fram noen år nå for å finne fram til det rette konseptet. Jeg tror vi er der nå, sier Berntsen. M/S «Øyeren» går forskjellige ruter i løpet av skipsuka, som strekker seg fra onsdag til søndag. Det Ole Gunnar ikke kan om Nordre Øyeren og historien der, finner han på selv. Uansett har han et brennende ønske om å holde liv i et båttilbud han selv mener beriker romerikingene med unike oppGANSVIKA levelser. Det er nemlig de færreste som kommer ut på vannet ved egen hjelp.

FETSUND LENSER

krysse en ny art inn i notisboka. Seks timer etter avgangen smyger M/S «Øyeren» seg inn i solnedgangen over Lillestrøm by, og skipperen kan slippe av den siste reisende.

RUNE FJELLVANG

Mange ruter Hjemturen blir ikke et speilbilde av turen ut til Gansvika. Glomma har flere løp, eller råker, så det bærer opp Kjerkeråka denne gangen. Her lurer det også en bever inne ved stranda, og noen kan

PÅ LAND: Lillestrøm er siste stopp før på kvelden.

rb.no | SOMMERMAGASIN

ROMERIKES BLAD TIRSDAG 18. JUNI 2013

19


En perle av

PÅLER – Det er så fantastisk her nede med fløterhistorien, den vakre naturen og stillheten, sier Hege Rød fra Fetsund. Hun nyter noen etterlengtede solstråler på en flåte ute på vannet. Dvergpuddelen Bruno kan godt tenke seg å være på tørt land og kikker innover mot våtmarkssenteret et steinkast unna. Hege synes at lenseområdet er en perle i seg selv, også uten aktivitetene som fyller stedet i helgene. Ungene synes det er stas å løpe på vannet, utover på flåtegangene. Bruno synes det er skummelt.

Historie, natur, fred og ro går i ett ved Fetsund lenser. Her kan hver eneste stokk fortelle sin historie.

Et unikt anlegg Fetsund lenser er et nasjonalt industrielt kulturminne og fløtingsmuseum, og kom i stand etter at tømmerfløtingen i Glomma opphørte etter fløtesesongen i 1985. Hadde det ikke vært for en gjeng ildsjeler den gangen, hadde det kanskje ikke vært en eneste stokk igjen av lenseanlegget. Anlegget har ikke sitt sidestykke noe sted i Europa, og det hviskes så smått om en plass på Unescos verdensarvliste. I dag er Fetsund lenser et 2,5 kilometer tømmersorteringsanlegg i naturskjønne omgivelser i Glomma. Her er dampmaskin, smie, en rekke gamle båter og bygninger, kafé og museum. Ikke minst er museet en meget viktig dokumentasjon på den viktige fløterhistorien rundt vassdraget, en historie som strekker seg tilbake til 1300-tallet.

HISTORIEN: Mengder av tømmerstokker venter på å bli sluppet ned mot Fetsund lenser.

En gedigen terminal Å transportere tømmeret med vannets hjelp fra det indre Østland og ut mot havet var en genial og enkel idé. Noe reelt alternativ fantes heller ikke den gang verken godstog eller tømmerbiler fantes. Tømmeret som ble fløtet ned Glomma, måtte samles og buntes før det ble slept over Øyeren. Sorteres måtte det også, siden noe skulle til Østfold, andre stokker til sagbruk i Lillestrøm, Nordby eller Gansvika. Inntil 1861 ble tømmeret sortert ved Bingen lenser ved Sørumsand. Da jernbanebrua kom ved Fetsund i forbindelse med at Kongsvingerbanen ble bygd, måtte det hele flyttes nedstrøms brua. Bingen lenser fikk i stedet ansvaret for å holde igjen tømmerstokkene, slik at disse kom i passe doser til sorterings- og soppeanlegget i Fetsund.

ne 22 Fetsund #

170

#

FETSUND LENSER

22 TURISTMAGNET: Mange søker seg til Fetsund lenser, enten det er åpent eller stengt. Hit kan man komme året rundt.

REN IDYLL: Hege Rød og hunden Bruno nyter og natur går i ett her ute.

Norges eldste båt Også Bingen lenser er en opplevelse. Den kan nås med bil via Sørum kirke. Her står de store steinkarene som holdt lensene på plass på rekke og rad utover elva. Like nedenfor brua over Rømua, ved Hammeren, ble for øvrig Norges eldste kjente båt funnet for noen år siden. En kopi av denne båten finner man på vannet nede ved Fetsund lenser. Lenseområdet i Fetsund ligger i utkanten av Nordre Øyeren naturreservat. Våtmarkssenteret i tilknytning til lensemuseet er et opplevelsessenter for store og små, der man kan lære om planter og dyr, fugler og fisk i denne oasen av biologisk mangfold.

RUNE FJELLVANG

20

ROMERIKES BLAD TIRSDAG 18. JUNI 2013

FAST RUTE: Hver mandag klokka 12 går Fet revmatismeforening fra Rema 1000 til våtmarkssenteret.

SOMMERMAGASIN | rb.no

VANNMUSEUM: En kopi av stokkebåten, Nor lensene. Båten ble funnet for noen år siden lit


stillheten ved Fetsund lenser. Bak de røde bygningene ligger Nordre Øyeren våtmarkssenter, mens hele Fetsund lenser strekker seg over en lengde på 2,5 kilometer. Historie ALLE FOTO: KAY STENSHJEMMET

SYMBOLER: Fløterhaker, abbor og storspove. Det er Fetsund lenser og Nordre Øyeren i et nøtteskall. ges eldste båt, flyter ved t lenger opp i vassdraget.

NATURSENTER: Dyre- og plantelivet i området rundt Nordre Øyeren vises fram i våtmarkssenteret.

rb.no | SOMMERMAGASIN

ROMERIKES BLAD TIRSDAG 18. JUNI 2013

21


BJØRKELANG

ET JORDBÆRSTED: Gerd Lovise Seierstad reklamerer gjerne for Bjørkelangen stasjon, der hun har sitt eget verksted for barneklær og egen design av brukskunst. Her er hun butikk og venterom kan holdes åpent hele året igjennom.

Med damp mot fortida SPENNENDE: Tog, og spesielt damptog, fanger interessen både hos store og små. Tertitten er et av Romerikes største turistmagneter. Her har toget kommet til endestasjonen på Fossum i Blaker.

Hvit damp og kølsvart røyk omgir de velsmurte lokomotivene på Urskog-Hølandsbanen. – Tertitten, det er Norges beste museumsjernbane. De som hevder dette, sier at de ikke tar munnen for full. Fra 16. juni til 8. september er det uansett togkjøring på den fire kilometer lange togstrekningen mellom Sørumsand og Fossum. Lokomotivene er blankpusset og utstyret i topp stand på jernbanen som fraktet folk og gods mellom Sørumsand og Skulerud ved Haldenkanalen i rundt 60 år.

22

ROMERIKES BLAD TIRSDAG 18. JUNI 2013

Snart har banen vært nedlagt like lenge som den var i drift. Men museumsbanens tog kjører ufortrødent fram og tilbake på sitt smale spor. I juli tilbyr man en ekstra opplevelse, kalt «De gamle reiseveier». Her brukes båt, buss og tog. Turen starter på Fetsund Lenser. Deretter reiser man med M/S «Øyeren» på Glomma, får en togtur med Tertitten og deretter en reise med veteranbuss.

FOTO: RUNE FJELLVANG

Også mye annet spennende står på programmet denne sommeren med

SOMMERMAGASIN | rb.no

«gråtassdag», barnas dag, veteranbildag og mye annet.


GEN STASJON :der reisen starter Drøyt 50 år etter at Urskog-Hølandsbanen ble lagt ned, starter igjen reisen på Bjørkelangen stasjon. Her finnes Romerikes eneste ordentlige turistinformasjon. Den gamle stasjonsbygningen er verdt en reise i Aurskog seg selv. Aursmoen Så er da også målet å Lierfoss skape en liten perle og et pusterom på veien på denne stasjonen. Ute jobbes det med parkanlegg, og Aurskog-Høland et spektakulært lekeapparat er bestilt fra Tyskland. 170 Selv har jeg bestilt «alminnli kaffi» og «vaniljeknytte» på stasjonen som fungerer som kafé, turistinformasjon, minimuseum, venterom og utsalgssted for kunsthåndBJØRKELANGEN verk og lokalproduserte barneklær.

Lokale krefter

med på å bidra til at kafé, turistinformasjon, ALLE FOTO: RUNE FJELLVANG

Lørenfallet

173

a m om Gl

172

Det er Gerd Lovise som hjelper til med å dele ut brosjyrer denne lørdagen. Her må man hjelpe hverandre for å få stasjonen til å snurre rundt. Gerd Lovise er full av forventning til at stasjonsparken skal bli ferdig. Noen andre drømmer om at det nok en gang skal bli liggende jernbaneskinner utenfor stasjonen. Av jernbaneminner ellers nevner hun vanntårnet, som er bevart, og den gamle jernbanebrua like bak stasjonen. I planene er det også en gangsti langs elva, der lauene og svalene kappes om å fange insekter – fra hver sin side av vannoverflaten.

RUNE FJELLVANG

Viser vei i øst Mens stasjonen er åpen tirsdag til lørdag, er turistinformasjonen åpen tirsdag til fredag. Turistvert er Catrin Nylænde-Haugen. Herfra serverer hun opplevelser både i Aurskog-Høland og i nabokommunen Rømskog. Catrin går selvsagt heller ikke av veien for å sende deg med Tertitten fra Sørumsand, eller med en kanalbåt fra slusene på Ørje. – Hun har veldig gode kontakter og skaffer overnatting nesten over alt. Det er så mye spennende hun har å by på, sier Gerd Lovise Seierstad og forteller at elgsafari har vært en vinner så langt i år.

LITT AV HVERT: Den lille butikken på stasjonen har litt av hvert. Gerd Lovise Seierstad viser fram noe som er laget i etasjen over.

Et lite jernbanemuseum

Blaker #

Sørum

Ina Nestor, som leder Aurskog-Høland og Rømskog Reiselivslag, har kafévakt i dag. Hun håper stasjonen kan bli et lite møtepunkt både for turistene i Aurskog-Høland og for dem som er på reise til og fra Sverige. Og for dem som bare er på Bjørkelangen for å handle. Jarle Frivold er blant de lokale som benytter seg av tilbudet om å ta seg en kaffe og litt biteti hos jentene på stasjonen. – Et veldig bra tilbud. I dag blir det «innbakt hønn», sier han og smiler. Ina reklamerer med at man om kort tid vil begynne å servere billige lunsjretter på stasjonen. – Alt vi gjør er i samarbeid med lokale bedrifter, sier hun.

Stasjonsparken

#

SØRUMSAND

Urskog-Hølandsbanen var opprinnelig to jernbanestrekninger som ble knyttet sammen på Bjørkelangen. I siste driftsperiode ble banen drevet av NSB. I dag er det en del av Akershusmuseet.

RUNE FJELLVANG

Samtidig har man tatt vare på litt lokalhistorie med gjenstander både fra Urskog-Hølandsbanen og fra lokalmiljøet. Lokal litteratur kan man også få med seg her på Bjørkelangen jernbanekafé. Gamle togbilder pryder veggene og fra tid til annen er det også utstilt bilder av lokale fotografer. Det var Bjørkelangen næringsforening, Aurskog-Høland kommune og Høland Sparebank som kjøpte stasjonsbygningen av Nettbuss. – Huset sto og forfalt og man ønsket å få liv i bygningen igjen, forteller Gerd Lovise Seierstad. Hun driver Seiestad Design i verkstedfellesskapet Aantasjin. Som navnet sier, ligger det i andreetasjen i stasjonsbygningen. Her holder også Mari-Anne Haugstad og Ida Larmo til, og utsalget er i 1. etasje.

KAFFE OG BAKST: Ine Nestor ekspederer Jarle Frivold i Bjørkelangen jernbanekafé.

rb.no | SOMMERMAGASIN

ROMERIKES BLAD TIRSDAG 18. JUNI 2013

23


Det skjer på Rom Sol Sigurjonsdottir, Magnus Muri Nygren og Ida Moseng

17.–23. juni FESTSPILLENE på Blaker Skanse begynte torsdag 14. juni og varer helt til fredag denne uka. Det er 10-årsjubileum for Skansespillet med blant annet Kai Remlov og Frode Eggen i hovedrollene. Det blir også satt opp et vandrespill, «Unga på Skansen».

LANGE KØER: Det var lange køer under fjorårets Desucon på Oslo Kongressenter. I år flytter de til Varemessa på Lillestrøm for enda bedre plass. FOTO: AUDUN BRAASTAD / NTB SCANPIX

PARKFEST i Rådhusparken på Lørenskog tirsdag 18. juni. Det blir fest med alle ungdomsskolene i kommunen for å markere at sommerferien har startet. Rockebandet Oslo Ess blir ett av høydepunktene. Elever fra ungdomsskolene vil opptre med sine vinnere fra talentiader som har blitt arrangert i vår. Arrangementet er rusfritt. TUR TIL STALLGÅRDEN på Eidsvoll Verk med Hurdal historielag. Ingen påmelding. Avgang fra Hurdal rådhus mandag 18. juni klokka 18.00. ONSDAGSTUR til Greveveien og Varingskollen med turgruppa i Nittedaljoggen onsdag denne uka. «MUSIKALSKAP», en konsert med Christine Carson som er oppvokst i Nittedal. Til Festspillene på Blaker skanse har hun fått med seg pianisten Øyvind Fossheim, for tiden bosatt på Sørumsand. Sammen har Øyvind og Christine laget konserten «Musikalskap», en kveld full av kjente og mindre kjente sanger fra pop- og musikalverdenen. På Blaker Skanse på tirsdag klokka 18.00. VETERANBILTREFF ved Fetsund lenser lørdag 22. juni. Veteranbilforeninger fra Romerike samles til treff på lensene. LENSEBLUES på brygga ved Fetsund lenser på lørdag. I år spiller to band som begge er nye i lensebluessammenheng: Kurt Slevigen Band og The Big Pecan Tree. Konserten foregår i Trådbua. Dørene åpnes klokka 18. INTIMKONSERT med Silje Karlsen på Blaker Skanse tirsdag klokken 18.30. FOREDRAG om Sørums historie ved Are Tomasgard. Tidligere ordfører i Sørum kommune vil fortelle om betydningen norsk tømmer hadde i tidsrommet etter vikingetiden. På tirsdag på Blaker Skanse klokken 20.45. HØRSELSFEST på tirsdag mellom klokka 10 og 14 utenfor Frivilligsentralen i Ullensaker. Hørselshemmedes landsforbund midtre Romerike inviterer til gratis hørselsfest. SANKTHANSFEIRING klokka 18 på søndag ved Fetsund lenser. Familiearrangement ved brygga. Her blir det

24

ROMERIKES BLAD TIRSDAG 18. JUNI 2013

p r a v s s e g Nor

t e l l i p s e s n a k S 10 år

blikum a blir pu Fredfr r e h g o , le tun skole langs den gam nnom gje ed irer tim i, fe e v tt e m ta g u r n ø o årpillet i S ldske K . juni er arstadg Skanses um. Fredag 14 spilles rikha bakka og Sv å Blaker e p u t års jubil re, og stykke ni. Re- Jomfr r de ender opp ie fø ju m , e . e r 2 n 2 p e l t d ti de er , ger fram e. ver slag må scen fem gan g arrangører lo d por- Skans om en rekke s skjellige n o o r g n r Gje på fo gissøre kjærlighet, en hø iller se g kum en r, g alt som om utsp rådet, får publi 17 og o s r kanone o m u h m å l o p il i v t r e e e ll v sted sjon e dagsli d. l til. vi Kai t i hver a bar nas ståste il p r ik s s te t n ø e r in m re fr te s n g tt e e e o F s ll t r e e ro et, I hoved Nationaltheatr Tea- 1800-tall er Skanse hold muligk a e n r la a fr d B På får m Det An let av Remlov l, og her norske ggen fra pil pillene ti oppleve kjente 1700s Frode E gg framføres s r til å amatø er en lle tret. I ti dyktige lokale gamle heten Blaker Skanse r en sper. e g g p o te n a s e k je ti y s g r n a en de g som ena. lere, bå s festnin som kulturar ien ll ta skuespil ltravere. n e r a y m k lk S m a il a å V p r p ng a MP, siell skanses med VA en og operaateret «U forestillingt te r e r e s d n n ls o a V K fem å Kar ler også nktene p rs, Silje dringen sen» spil llingen og van Haug- Allsta oen av høydepu et. n m ti å s kafé er program starter p er. Fore

SOMMERMAGASIN | rb.no


merike i sommer> Les også rb.no/detskjer s s Norg e ni fylle ju . 0 3 .8. 29 Helgen e med Desucon alderen i ss Vareme 00 ungdommer m for so o n in Over 55 n e r e tu in s r for år ta 13 til 26 levelser innen r interto pp s v a n n siale o u e er. På g r t har d interess ar rangemente Lillei a s r s e fo arem esse ytte til V valgt å fl ent år. r rang em strøm i rårets a gdommer o fj r e d – Un ndre un esucon D flere hu var det fikk billett, noe d ved å e e som ikk å gjøre noe m , forklae s er s lg e e m v e r å n rges Va prosjektleder o N l ti e flytt cap, ndro De rer Aleja on. c som van for Desu rangement vil n til fir e a n ts jo Åre fikas r av kvali lay, hvo lig bestå Desucon: Cosp splayer. o å nalen p r Norges beste c ktivitet a e man kår er en populær a USA, y fr r la e p s m o C kom g utsprin rinnelig som opp Norge har sitt i . og som første Desucon et under d

musikk og dans, og griller til disposisjon. Det vil være et eget barnebål. KONSERTER på Blaker Skanse på onsdag med Vamp, Captain Gone og Zoo Lounge. Fra klokka 19. SLÅTTEDAG og kunstutstilling med verk av Eila Engen på Aur Prestegård i Aurskog-Høland fra klokka 12 til 15 på lørdag. I tillegg blir det underholdning og salg av rømmegrøt. BUNADPARADE på søndag på Aur Prestegård i Aurskog-Høland. Her vil det bli salg av rømmegrøt fra klokka 12 til 15. SANKTHANSFEIRING i Vestlia i Hurdal lørdag 22. juni fra klokka 12. VISE- OG SKRØNEKVELD på Blaker Skanse på torsdag, ledet av den lokale skrønemakeren Torbjørn Eid og spellemenn og spilloppmakerne Åsmund Huser og Arve Johansen. Fra klokka 19. TEATERSTYKKET «Emil i Lønneberget» settes opp på Skyset gård av Nittedals teatersmies prosjektgruppe fredag 21. juni til søndag 30. juni.

n o C c i m o C på JUBILEUM: Skansespillet i Sørum settes opp for tiende gang. FOTO: GEIR EGIL SKOG

TUR TIL BJØRNÅSEN med Hurdal turlag 23. juni. Oppmøte på Hurdal torg klokka 10. SAGELVAFESTIVALEN holdes fredag 21. juni. Strømmen Rotary inviterer til festival langs Sagelva. Her blir det fotballturnering og ridning, Amcar viser biler, det blir danseoppvisning, sankthansbål, sang, konserter, grilling og mer. BYGDEROCK går av stabelen lørdag 22. juni i Nittedal. Her vil 12 lokale band spille på utescene ved Nittedal ungdomsskole. Om det blir mye regn vil arrangementet bli flyttet innendørs. MAGEDANS og arabisk aften på Blaker Skanse på fredag. Det er duket for en eksotisk og eventyrlig «1001 natt»-opplevelse på Blaker Skanse fredag 21. juni kl. 18. Her blir det magedans utført av en av pionerene innen orientalsk dans i Norge, Hilde Lund. Musikeren Safaa Al-Saadi vil spille på «darbuka», arabiske trommer. Det blir servert smakebiter fra arabiske delikatesser preparert og servert av kokken Aiman Jazar. SANKTHANSFEIRING på Skårer Gård på Lørenskog på søndag. Her blir det St. Hansbål og en rekke aktiviteter for store og små. MIDTSOMMERFEST i AurskogHøland denne helgen. Midtsommerfest er feiringen av alt som er herlig med den norske sommeren, et konsept med det beste fra Sankthans og den svenske midtsommeren samlet på én festivalarena. Det blir et variert program med en rekke konserter.

rb.no | SOMMERMAGASIN

ROMERIKES BLAD TIRSDAG 18. JUNI 2013

25


>Det skjer på Romerike TUR PÅ SLEPENE i Varingskollen med Turkameratene i Nittedal søndag 23. juni. Det blir rast på Veslekollen. Start fra Varingskollen stasjon.

OPPTRER: Rockebandet Oslo Ess spiller i Rådhusparken.

TOGTUR MED TERTITTEN på Aurskog-Hølandsbanen søndag klokka 11, 12.15, 13.30 og 14.45.

FOTO: MARTIN LUNDSVOLL

24.–30. juni FOTBALLSKOLE for jenter og gutter født 1999–2006 i regi av Løvenstad fotballklubb fra 25. til 28. juni. Tine fotballskole på Sandbekken kunstgressbane alle dager fra klokka 10 til 15. MALING I AKRYL på lerret for barn og unge ved Badet Kulturtun i Eidsvoll mandag 24. juni fra klokka 10 til 14. Det er kulturskolen som inviterer barn og unge til en malerdag med lærer Scarlet Menk. Påmelding til eidsvoll.kulturskole@eidsvoll.kommune.no innen 20. juni. FERIEAKTIVITETSUKE i Gjerdrum kommune hele uka. Ressursnettverk for barn og unge og Gjerdrum kommune tilbyr barn og unge en uke med gratis aktiviteter. Arrangørene har base på ungdomsskolen, og hver dag blir det gratis lunsj klokka tolv. Påmelding skjer elektronisk, på Gjerdrum kommunes nettsider. BUSSTUR TIL SKOGBRUKSMUSEET i Elverum for barn og unge mandag 24. juni. Avreise fra Rubis-Hammerås-Statoil Minnesund. Påmelding til telefon 66 10 70 00 senest en dag før avreise. KURS I MATLAGING for 6. trinn og oppover i Gjerdrum kommune mandag til torsdag. Oppmøte ved Gjerdrum barneskole, østfløy klokka 09.45. Det vil være ulike tema på matlagingen fra dag til dag, som for eksempel baking, kjøtt og fisk. Husk å ta med forkle og hårstrikk. INTENSIVT SVØMMEKURS i regi av Ullensaker-svømmerne fra 24. til 28. juni. Påmelding skjer via www.tryggivann.no Alle barn som deltar må være over 115 cm høye. AKTIVITETSKVELD på Badet Kulturtun i Eidsvoll tirsdag 25. juni og torsdag 27. juni klokka 17.30 til 20.00 for deg mellom 7 og 13 år. FISKETUR på tirsdag og onsdag for barn fra 5. trinn og oppover i Gjerdrum kommune. Oppmøte på ungdomsskolen klokka 17. Det blir fisking med ulike fiskemetoder og mulighet for å prøve fluefiske, ta opp garn og det blir også en fiskekonkurranse og grilling. SKULPTURKURS for ungdom over tre dager i Gjerdrum kommune. Her lærer man alt fra tegning og modellering til gipsing. Resultater blir en ferdig skulptur, og det tas utgangspunkt i menneskekroppen. For ungdom mellom 13 og 18 år. Mandag til onsdag på kunst-og-håndverksrommet på Gjerdrum barneskole.

26

ROMERIKES BLAD TIRSDAG 18. JUNI 2013

t s e f Park skog n e r ø iL

reo, Søs ever, Ste , HaroF t, a o b y Life eshad ! Leak Cloud Nine, R ner ne av tninger l, o n in e S v v r r s te s fo plu tiulike store med dyk å on&Hakar, dene fra de e g har J m a – r g o a r l p ti ti t n m d g le o o e s a g m -t t g o er re OT koleslutt tivitets- Det e ster, og je g gled en med et M er første . arkere s k at dette da g arti skolene r e e e n g ll n le te For å m ar rangerer a u r d i k en nye føre sier , og fest Nilsen fo ytter se g av d rgugjennom illig ungdom, Renate merferie LT i Lørensk n æ e t. v e b l r e å ti iv O v fr de ber Gøril g ang d huset V rken for fjer 4.00 in- lass a i VOLT, , o g hun r n e to n o e c m a s o -1 p r te Rådhus 8. juni fra 10.00 lene i turp nerik ene u e om pent vær. 1 n. r rangør tt og min n ko Tirsdag lle ungdomss per så Nilse og resten av a pennende de om og få en flo de g venner, a å ed –K Hun solmang e s ss VOLT h gså tar viteres n. Ta m en, o g iste med e gg til Oslo E s dag i parke forhåpentligvis o n fr e u r n d m a n k m a ll g g ko ti g li å in o i p u w g e m r g o p stå om tep Kin ter, mange s re store navn et Oslo artis r også gutta i r. I et hun. le d e Talente m krem, sier k s r o komme N turen. F et, og rockeban ne. a o s fr r t n te s je m rti ,k te program av høydepunk er for- Crew opptrer lokale a et sk tillegg Ess blir re 1800 menne agen. Nær me ken denne tirsd pa r ventes i

t s e f r e m m o s t Mid

mnorsk so vere og cenen. r e s l a k fra s joler s st til res k k spilles ar range r- mer musik være en hylle uk g n a g l e u a br r k A i d s n i t ta a e –D For skal rfest tsomme spesig 22. n, o g vi det Mid ag 21. og lørda av sommere mster og masse tige g ik ed lo skog. Fr s folk til feirin in- lyd, lys, b r å skape den r male F r fo blir t e d r o juni sam e sommeren på leffekte a Jeg tr Nisk ningen. varlige, den nor tadion. - stem ier en av de ans k u S s u ts r e k, s rår stadb s- gis Toverud. n av fjo er til På g run arrangørene fe entning olai k r r e e tore forv m han selv s g id a r a d tv h u , to n s Ha , so ses over De erfesten til å gå ået øker. , et Midtsomm nseptfestival. tivalen iv n s n jo o e l komk is og amb e festivalområd og kaller en årt er at det ska r t s v r e p t tø e n s le s n – Må lover rt kon en me nnomfø rtin Halla, t to tus d je n g r u r le r e fø e a m e m tister. M reng håper all PÅ HJEMMEflere ar k og André Sto al ker og vi e og synes k c s tt a e BANE: Martin Halh r m l o s ti g m Loves te e e å s fin m blant d la opptrer fredag 21. e er en band er e fra scenen. - dett e Sankthans in ld t o k h juni kl. 19.00 på Finr r te ir s fe r unde e d å u t me eover stadbru Stadion. Prog ram n norske somm - på, sier T v de mer rt. FOTO: MARIUS NYHEIM spirert a kvinner i som engasje e r g a KRISTOFFERSEN ren. F

SOMMERMAGASIN | rb.no


e i sommer> Les også rb.no/detskjer FILMKVELD på Ungdomshuset i Gjerdrum på onsdag fra klokken 17. Det blir vist to filmer med fri aldersgrense. RIDEKURS på onsdag og torsdag ved Stall Eikeberg i Gjerdrum. For 5. til 10. trinn. Gjerdrum hestesportsklubb og Stall Eikeberg holder todagers nybegynnerkurs i ridning og hestestell. TEATERKURS mandag til fredag for 7. til 10. trinn. Her kan du lære om teater, teatersminke, scenografi og kostyme. Oppmøte på Gjerdrum ungdomsskole. ONSDAGSTUR langs Akerselva inn til Oslo sentrum med turgruppa i Nittedalsjoggen onsdag 26. juni. TUR TIL TUSENFRYD for barn og unge i Eidsvoll onsdag 26. juni. Påmelding til telefon 66 10 70 00 senest en dag før avreise. AKTIVITETSKVELD på Søndre Samfund i Eidsvoll for deg mellom 7 og 13 år mandag 24. juni. Det blir uteaktiviteter om været er bra, ellers blir det diskotek, playstation på storskjerm, bordtennis og annet. Fra klokka 17.30 til 20.00 SOMMERFEST for hele familien i Røde Kors-huset i Nittedal torsdag 27. juni. Det er flerkulturgruppa i Nittedal Røde Kors som arrangerer sommerfesten. OLABILLØP i Gjerdrum på fredag. Løvberg bygg AS vil gi barn og unge mulighet til å bygge sin egen olabil mandag til fredag denne uka. Det avsluttes på fredag, hvor alle skal ha laget en mest mulig ferdig bil. Fra 3. trinn og oppover. Her trenger man ikke ha med materialer eller verktøy selv. Oppmøte ved ungdomsskolen. FEST: Strømmen Rotary ønsker velkommen til Sankthansfeiring. FOTO:

LITTERATURKVELD og vaffelkveld på tirsdag på Aurskog-Hølands bygdetun fra klokka 19. Kveldens tema er Hulda Gaborg. FRIIDRETTSSKOLE på Jessheim stadion mandag til torsdag. Det blir innføring, trening og konkurranser i løp, hopp og kast. Se www.ullkisafriidrettsskole.no for kontakt, informasjon og påmelding.

BENJAMIN A. WARD

g ofyrker o sliv, frie et som øng in r æ n h ke så virksom høye det er ik akti- fentlig emme velferd, n e m , r fr m er og ie ø k s å r , tr r y s n e e e k ll s er i a en Roona Strømm m v r m å o Y p samm n e ø e e y g tr k g etis ns m ring i S til å by dinator, te p r a e o r ts lh o u id g k t b li ts it il il . den Ho i friv som v re s s i vite in. ed i ver lding til fr trømar range l; tary, vil stå g foreninger e S g lb o 3 v o 1 a 0 H ld e 2 n o i va rm reste n ho 21. jun s første festi il te gn. Lag vil delta, og ar usir en kla Hun og syntes fredage bein ha ømmen som er v en t y å r d ta ti til o tr n Strømm stivalen». Det g- nær miljøe lover kultur, R n S fi e n r å n e p e tu m e r a ll ta a a afe thans v de skal ter for k e n «Sagelv ende liv langs S n- rangørene m it a o v S å i. ti r p n k fø kre e 1. ju og a yr gefredag 2 være et lora til Strømm e idrett, lek . fremst kere på. Sagelva r et gratisarran r. S er - mar håper først og ak e a k m b k fr s ; ti le r s a . e v m e v e lv a lk a i e p e h s fo p V n tt å å e e u e – r m s r D s s e g – a t e re ed g vår e folk r og m mll æ o a v s t r n saga, m ømmen Torg, T ! – Målet på Strømmen o n e s fo s d fi o r t e tr . r på er en v sjon som men og kos dere med innom S trømmen kirke m folkningen tradisjon. Det e Rotary m nisa a S o g g s g r li il r o o t, L å e i te ’n fra Ko d n r r n va me skje lage e spennen forener ledere Arrange lemye som har

rb.no | SOMMERMAGASIN

SOMMERKULTURSKOLE i Enebakk kommune for barn fra 9 til 12 år denne uka. Her blir det hiphop, jazzballett, tegne- og malerkurs. Den siste dagen av sommerskolen blir det tur til Popsenteret i Oslo for omvisning samt en tur i studio for å synge inn en sommerkulturskolesang. KUNSTUTSTILLING på lørdag klokka 12. Åpning av Rælingen kunstforenings årlige sommerutstilling i Sandbekkstua innenfor Løvenstad fotballbane. De viser grafikk av mange av deres aller mest kjente kunstnere. Det er gratis inngang.

ROMERIKES BLAD TIRSDAG 18. JUNI 2013

27


>Det skjer på Romerike SOMMERKURS i dans i Rælingen. Har du lyst til å starte sommerferien din med hiphop, freeze, wawes og «Grease»? I løpet av dansecamp denne uka i Marikollen kultursal i Rælingen vil du bli kjent med en rekke ulike dansestiler. For aldersgruppen 8 til 14 år. MESSE i Lillestrøm. 29. til 30. juni er det duket for «Desucon 8», Nordens største sosiale kulturfestival for fantasy, sci-fi og japansk kultur på Norges Varemesse. AKTIVITETSDAG på Tusenfryd for barn og unge fra 4. trinn og opp til 18 år på mandag. Påmelding skjer per telefon til Kultursektoren i Skedsmo kommune på telefon 66 93 81 53 innen 20. juni. Det blir en lang dag i parken, så husk å ta med ekstra matpakke, drikke og solkrem. AKTIVITETSDAG med reise til Bø Sommarland for alle svømmedyktige i alderen 10 til 18 år. Påmelding skjer per telefon til Kultursektoren i Skedsmo kommune på telefon 66 93 81 53 innen 20. juni. LAGEDAGER med Eidsvoll husflidslag på Badeløkka i Eidsvoll mandag 24. og tirsdag 25. juni fra klokka 10 til 14. Det blir snekring, veving, hekling, strikking og mer. AKTIVITETSDAG på Nebbursvollen bad. Påmelding skjer per telefon til Kultursektoren i Skedsmo kommune på telefon 66 93 81 53 innen 20. juni. FOTOKURS for barn og unge med fotograf Ronny Østnes på torsdag og fredag i Kirkegata 12 i Lillestrøm vis-àvis Kultursenteret. Påmelding skjer per telefon til Kultursektoren i Skedsmo kommune på telefon 66 93 81 53 innen 20. juni. LSK arrangerer fotballskole på Lillestrøm stadion for både jenter og gutter i alderen 7 til 13 år denne uka. Påmelding direkte på www.lsk.no. Fotballskolen er mandag til fredag fra klokka 10 til 15. LSK stiller opp med trenere, variert program og LSKs alags spilleren kommer selvfølgelig innom. OM VÅRE BESTEFORELDRES HVERDAG på Bygdetunet i Eidsvoll i regi av Bygdetunets venner. Om hverdagslivet til bestemor, bestefar og oldeforeldre på tirsdag 25. juni fra klokka 11 til 14. FOTBALLSKOLE for barn fra 7 til 14 år denne uka i regi av Strømmen IF. Det blir fotballskole mandag til torsdag fra klokka 10 til 15. Alle får en sekk med fotball og en overraskelse. Instruktørene er fra Strømmen IFs A-lag. HÅNDBALLSKOLE i Skedsmohallen mandag til onsdag klokka 9 til 15. Det er Lillestrøm Topphåndball som holder som holder sommerskolen. Det blir delt inn i tre årsklasser, 8 til 10 år, 10 til 12 år og 13 til 15 år. Påmelding sendes til romerikehb@ronhandball.no KREATIV UKE denne uka på Tingvold ved Skedsmo kirke fra klokka 9 til 14 hele uka for barn og unge fra 8 til 15

28

ROMERIKES BLAD TIRSDAG 18. JUNI 2013

p k c o r e d Byg o k s s m o d g n u et iler er d eteranb ommer. v r fo g e is er d teresser like treff eff Om du in uligheter for u et veteranbiltr d m an r e r e k i k te n e e r v ju en les alle rdag 22. m lø a det s e r d r e o e r Alle eff hv ser. H uund len ike til tr ved Fets gene fra Romer på gamle, resta e in s n å e l r ti fo g bil anlednin urg med A blir flott teranda r. e e v r il t u b e A d te r r å li p re 28. juli b nbilforening MANGE Søndag 5.00. vetera 1 l d ti n 0 la .0 ø TREFF: Det blir gskog-H d fra klokka 12 o k s r u A år ei en rekke forskjelPresteg kuleruddagen anbilutlige veteranbiltreff Under S det også veter entet blir rrangem på Romerike Høland arked. A ndehus ved m g o g e r gjennom hele somg stillin d r u u øst i A Skuler meren. FOTO: ELIN nde, sør er ved e s n e jø ds SVENDSEN Skuleru nd kommune kl. la 0. juni, skog-Hø 29. og søndag 3 vil innen e Lørdag tstilling iler, motorb 17.00. U 11.00 til jonær motorer, sutstyr og mer. r s k fo holde sta ktorer, landbru tstillingsplass a u tr n e r, g le e syk e en e det vær tillingen Her vil . y tø e r ne og uts ent i hejø e k ff n e a r tr e te p k å ve til de uli mmelbilklubb sda g I tillegg e Ga hver on til ik fe r a e k m s o g 0 .0 8 1 a holder R r. De har onsda k e fra klok le somm er månedene m alle som . 0 .0 21

SOMMERMAGASIN | rb.no


i sommer>

på n e l o

Les også rb.no/detskjer

iterock i N er Bygd kolen. tt y fl r å I ss ungdom rt på lokatedal til a se b r e n ar le Festiva re og folk som h ie S . ik s a u d g m le l by k ytning ti en tilkn n har Bygderoc i, L te den star ed GIF-huset på c v o l r ti le t a lok hold skal den men i år n bytte lokale. v ale kefestiv ck 2013 vil gå a Bygdero kgården ved i ba stabelen ngdomsskole. u l a d er forbe Nitte edelsen Festivall g vær. I fjor pøs I rli . å n d le å a p v t ti red der fes n u t d e e d n te det t at om t bestem år er de årlig vær som i d blir like stivalen holdes fe fjor kan . Det vil bli gitt rs lø ø d n e inn dette for sjon om cks Facea m infor o r å Bygde pende p r. e id -s kale book mer 13 lo I år kom spille under å 22. band til n lørdag festivale tene åpr juni. Po ka 14.00 PØSENDE nes klok r ved REGNVÆR: Til tross e og steng Førfor fjorårets regnvær natt. id m under Bygderock storkosgår ste band te Marie Haghus (3) seg. I k k klo a år har arrangørene tatt høy- på .0 16 0. de for dårlig vær, og vil holde festivalen inne dersom det pøser ned som i fjor. FOTO: LISBETH ANDRESEN

år. Påmeldingsskjema finner du på www.skjedsmo-husflidslag.no under fanen Ung Husflid. Her blir det mange aktiviteter som toving, spikking, maling, brodering, symaskinsøm, hoppetau, makramé og andre fletteteknikker. BRUKT- OG ANTIKKMARKED i låven på Aur Prestegård i Aurskog-Høland på lørdag og søndag fra klokka 12 til 15. TUR TIL LANGTONHYTTA med Eidsvoll skog- jeger og fisk tirsdag 25. og torsdag 27. juni klokka 12. Her er det natursti, det blir skyting, grilling og mer. DANSECAMP med norsk ballettinstitutt denne uka. Oppmøte både på Lillestrøm kultursenter og på Lørenskog i Industriveien 6. Påmelding sendes til post@norskballettinstitutt.no. Dansecampen er for gutter og jenter fra 1. til 6. trinn med eller uten danseerfaring. Se mer informasjon på www.dansen.no TOGTUR MED TERTITTEN på Aurskog-Hølandsbanen søndag klokka 11, 12.15, 13.30 og 14.45. SKULERUDDAGENE arrangeres denne helgen. Her blir det veteranbilutstilling og marked. Arrangementet er ved Skulerud grendehus ved Skulerudsjøens ende, sørøst i Aurskog-Høland kommune. MEKKEVERKSTED ved Ungdomshuset Jonas Lie i Eidsvoll torsdag 27. juni klokka 18.00 til 21.30. For ungdom mellom 13 og 18 år. Ta service på sykkelen din, enten den har pedaler, motor eller eventuelt begge deler. FOTBALLSKOLE på UKI arena på Jessheim denne uka. Fotballskolen er for gutter og jenter fra 7 til 12 år. Påmelding innen 21. juni på www.ullkisafotball-bredde.no JENTEFOTBALLSKOLE på Borgen for jenter mellom 7 og 15 år denne uka.

r e l i b n a r e t e n V e r e m m o s hele

MUSIKKTEATERSKOLE for deg som har lyst til å stå på scenen og spille teater, synge og danse. Romerike musikkteaterskole har sommerkurs for deg mellom 8 og 15 år denne uka. FOTBALLKAMP i Tippeligaen mellom Lillestrøm og Vålerenga på Åråsen søndag 30. juni klokka 15.30. FOTBALLKAMP i Adeccoligaen mellom Strømmen og Follo på Strømmen stadion søndag 30. juni klokka 18. FOTBALLKAMP i Adeccoligaen mellom Ull/Kisa og Mjøndalen på UKI Arena søndag 30. juni klokka 18.

rb.no | SOMMERMAGASIN

ROMERIKES BLAD TIRSDAG 18. JUNI 2013

29


>Det skjer på Romerike 1. til 7. juli DANSECAMP med norsk ballettinstitutt denne uka. Oppmøte både på Lillestrøm kultursenter og i Lørenskog i Industriveien 6. Påmelding sendes til post@norskballettinstitutt.no. Dansecampen er for gutter og jenter fra 1. til 6. trinn med eller uten danseerfaring. Se mer informasjon på www.dansen.no ÅPEN BARNEHAGE i Jessheim kirke tirsdag og fredag i sommer, unntatt uke 29 til 31, det vil si 15. juli til 4. august.

r e m m So g n i sag

TUR RUNDT NORDBYTJERNET med Hovin menighet onsdager klokken 12 fra 19. juni til 21. august. Ta med kopp og sitteunderlag. Det blir enkel servering. KUNSTUTSTILLING «SPOR: arkitekturutstilling. Norsk arkitektur 2005 til 2010» Det blir åpning i kunstsalen i Lørenskog hus torsdag klokka 18. Målet med utstillingen er å presentere et utvalg av det beste norske arkitekter har produsert de siste ti årene. KONSERT med Sondre Bratland og Iver Kleive med sang og tangenter i Nittedal kirke fredag 5. juli. Tema for

;gd\cZg 6ediZ` H³gjb Vi feirer

år

- med gode tilbud og gratis kaffe og kaker i hele juni! ™ <gVi^h WadYhj``ZgVeeVgVi d\ gZ^hZZij^ i^a deeWZkVg^c\ Vk ^chja^c [gV 6XXj"8]ZX` kZY jiiV` Vk ^chja^c ZaaZg hig^baZg# ™ <gVi^h b€a^c\ Vk Y^ii WadYhj``Zg#

;gd\cZg 6ediZ` H³gjb ]Vg Zi jik^YZi hdgi^bZci ^ccZc[dg bZY^h^ch` [dgWgj`hbViZg^Zaa# K^ ]Vg \gVi^h ]_Zb`_³g^c\ Vk c²g^c\hb^YaZg d\ hidb^"! ^c`dci^cZch" d\ `ViZiZgjihing# =Vg Yj Z"gZhZei `Vc Yj WVgZ g^c\Z dhh d\ k^ \_³g ^ hiVcY d\ aZkZgZg kVgZcZ i^a VkiVai i^Y# 7Zcnii YZ\ Vk k€g \gVi^h ]_Zb`_³g^c\hi_ZcZhiZ ^ a³eZi Vk _jc^ d\ _ja^! d\ Wa^ bZY ^ igZ`c^c\Zc Vk Zi \VkZ`dgi i^a Zc kZgY^ Vk *%%!"# K^ccZgZc Wa^g `dciV`iZi#  <_ZaYZg ]_Zb`_³g^c\ ^ GdbZg^`Z#  <VkZ`dgiZi `Vc ^``Z WZcniiZh e€ gZhZeiZg d\ aZ\Zb^YaZg# uec^c\hi^YZg ."&, &%"&+ ™ lll#Y^iiVediZ`#cd ;gd\cZgkZ^Zc '! '%&+ ;gd\cZg IZaZ[dc +( -' %% &* ™ ;Vm +( -' %% &+ :"bV^a/ [gd\cZg#hdgjb5VediZ`bV^a#cd [VXZWdd`#Xdb$Y^iiVediZ`#[gd\cZg#hdgjb

ommeranjen «S . gang p m a tk Leselys ngeres for 11 a ålles» ar r Romerike. M le over he r bar n mellom IVRIGE: Tide gruppen kampanjepeligere deltag 0–13 år o kere i leselystskolens i r e rioden kampanjen ferie. sommer erles» går «Sommerles». m «Som n skal FOTO: TOM GUSalle bar ut på at ye bøker og TAVSEN m å s ti lese r, sam te k a m e li blader d e også kan b avd ,u dig som er høre lydbok omk ll lest for e språk. Bar na pet v lø a i t ig e g k n he bibliote enter et m o n in og h mer erferien ar mav somm a og får et kult res e v m le je k t s r sta lese ed skole ket og bånd. V inn til bibliote t til t er skjemae tomatisk invit ust g u a a r e v en a u man st i slutt av septemfe m e r k n is e ibliog ynnels eller be gig av hvilket b a is, n n e r h a ber, av er får b g det år til. H o g g u d in n k te old lioteunderh det blir et premier. Bib lar k k k n blir tru omerike har e ien; r R fe å p i e n ken bar til alle melding e du kan! y Les så m

d e m r e m m So


-

i sommer> Les også rb.no/detskjer as r Sagelv I år tilby åpen somVenner g på SPENmersagin nsaga e NENDE: SaStrømm . og 24. 10 gelvas Venner onsdag ngea håper mange juli. Arr rter kommer 10. og 24. mentet sta agge d juli. FOTO: BREDE 18.30 be HØGSETH WARger. alle se DRUM Her kan på ei saging hvordan ppgangssag mel o lgod, gam å 1700-tallet. I e p li k s ik 0 g 3 e l r ti fo det opp ga kan r a v d ti dre . Sa ved elva ke sager både i hovedeta r s o e v g h ti , n ik sje bes undereta usjen og i t går så det spr le ju lh v o k s e e det ny ter. også få s Du kan som nå er set as kver nhu redning. Sagelv g n n li in a under vise m vil også yanskafVenner n s e r e d på es av kor n kver n som driv ie e fede dr Utvendig begyn . ta d å n a å n h for nren nye van nte vanner den e h en skal elveløfor m. D orterste til b t e d a net fr t fram ringe de npet og b et. Sagelvas Ve s n u e r h n tu r kve e tar å er mang ner håp agene i juli for g sd in n g o a s e s n is d da om hvor lære litt å 1700-tallet. p k foregik

t s y l e s e l d

kveldens konsert er religiøse folketoner. BUSSTUR med Ullensaker frivilligsentral 3. juli. Det blir en dag full av inntrykk. Påmelding innen 27. juni. HUSFLIDSMARKED i låven på Aur Prestegård i Aurskog-Høland fra klokka 12 til 15 på lørdag.

8. til 14. juli TOGTUR MED TERTITTEN på Aurskog-Hølandsbanen søndag klokka 11, 12.15, 13.30 og 14.45.

åpen hver tirsdag hele sommeren for alle mellom klokka 14.00 og 20.00. Her er det egen trimpark for alle aldre. SALG AV HUSFLIDSVARER av Rælingen Husflidslag i Landhandleriet på Bygdetunet ved Rælingen kirke hver søndag fra klokka 12 til 16 i hele sommer. Det blir også salg av vafler og kaffe. Bygdetunet ligger flott til med utsikt over Øyeren og er et hyggelig mål for søndagsturen. FOTBALLKAMP i Tippeligaen mellom Lillestrøm og Molde på Åråsen søndag 28. juli klokka 18. NB! Kamptidspunktet kan bli endret.

RÆLINGEN BYGDETUN er åpent søndager kl. 12 til 16. hele juni, juli og august. Her blir det salg av kaffe og vafler. Rælingen bygdetun finner du på det gamle tunet på Søndre Fjerdingby gård. Museets samling inneholder over 1000 gjenstander.

FOTBALLKAMP i Adeccoligaen mellom Strømmen og Bryne på Strømmen stadion søndag 28. juli klokka 18.

SOMMERSAGING på Strømmensaga i Møllerparken onsdag denne uka og onsdag 24. juli i regi av Sagelvas Venner. Arrangementet begynner klokka 18.30 begge dagene. Her vil man kunne se hvordan sagingen foregikk på en gammeldags oppgangssak på 1700-tallet.

29. juli til 4. august

SOMMERKURS i sang for deg mellom 8 og 14 år med Morten og Kjærland fra Skrimmel-Skrammel. Kurset holdes i uke 26, 27 og 28 i Rælingen. Kurset varer fra mandag til fredag og på fredag er det show for alle som vil se. For påmelding, ring 924 54 439 eller send e-post til morten@cheezykeys.com

15. til 21. juli ÅPENT MUSEUM på Fetsund lenser. Fløtningsmuseet med kafé har åpent hele sommeren tirsdag til søndag klokka 11 til 16. Her er det åpne utstillinger, butikker og kafeer. SØNDAGSLUNSJ på Haraldvangen i Hurdal hver søndag fra klokka 14 til 16. . KORTREIST MAT og dyr på tunet på Aur Prestegård i Aurskog-Høland lørdag og søndag fra klokka 12 til 15. TJUKKASGJENGEN i Rælingen tar ikke sommerferie. Det blir tur hver mandag og torsdag klokka 19 fra Rådhuset. SKEDSMO BYGDEMUSEUM er åpent torsdag, lørdag og søndag i hele sommer fra klokken 12 til 16. . Her kan man besøke Huseby gård og se en rekke utstiller.

22. til 28. juli VETERANDAG med Aurskog-Høland veteranbilforening på Aur Prestegård søndag klokka 12 til 15. ÅPEN GÅRDSKAFÉ på Rognlia i Hurdal hver søndag i sommer fra klokka 11 til 16. . ÅPEN HYTTE i Nes. Dragsjøhytta er

FOTBALLKAMP i Adeccoligaen mellom Ull/Kisa og Bodø/Glimt på UKI Arena søndag 28. juli klokka 18.

MARKERING AV OSLOK på Aur Prestegård i Aurskog-Høland på mandag. Her blir det musikk og salg av rømmegrøt. TOGTUR MED TERTITTEN på Aurskog-Hølandsbanen søndag klokka 11, 12.15, 13.30 og 14.45. SLORA MØLLE i Blaker er åpent alle søndager i sommer. SOMMERKONSERTEN 2013 i Hakadal kirke torsdag 1. august. Konserten har et folkelig og klassisk program. Knut Buen opptrer med hardingfele og fortellinger. Øyvind Sundvalen og Josephine Hsieh spiller klaver under konserten. SOMMERKAFÉ hver fredag i hele sommer i regi av Rælingen Frivilligsentral og Rælingen Røde Kors. Her blir det salg av kaffe og nystekte vafler fra klokka 11 til 13. . FRILUFTSGUDSTJENESTE på Aurskog-Høland bygdetun Hemnes klokka 12 på søndag. BRYGGEDANS på Haraldvangen i Hurdal 3. august. Exit duo spiller opp til dans. Arrangementet begynner klokka 19.00 og aldersgrensen er 20 år. FOTBALLKAMP i Toppserien mellomLillestrøm Sportsklubb Kvinner Fotballklubb og Kolbotn i LSK-hallen lørdag 3. august klokka 15.

5. til 11. august DANSECAMP med norsk ballettinstitutt denne uka. Oppmøte både p Lillestrøm kultursenter og i Lørenskog i Industriveien 6. Påmelding sendes til post@norskballettinstitutt.no. Dansecampen er for gutter og jenter fra 1. til 6. trinn med eller uten danseerfaring. Se mer informasjon på www.dansen.no LSK arrangerer fotballskole på Lillestrøm stadion for både jenter og gut-

rb.no | SOMMERMAGASIN

ROMERIKES BLAD TIRSDAG 18. JUNI 2013

31


>Det skjer i sommer

Les også rb.no/detskjer

ter i alderen 7 til 13 år denne uka. Påmelding direkte på www.lsk.no. Fotballskolen er mandag til fredag fra klokka 10 til 15. LSK stiller opp med trenere, variert program og LSKs a-lags spilleren kommer selvfølgelig innom. JESSHEIMDAGENE fra onsdag til søndag denne uka. Årets Jessheimdager byr på konserter, markedsgate, tivoli, barneaktiviteter, auksjoner, show og mer. Se hele programmet på www.jessheimdagene.no TUR TIL BUKOLLEN 522 moh. med turkameratene i Nittedal søndag 5. august. . MUSIKKTEATERSKOLE for deg som har lyst til å stå på scenen og spille teater, synge og danse. Romerike musikkteaterskole har sommerkurs for deg mellom 8 og 15 år denne uka. CHALLENGE 40 er et postløp for 2mannslag i variert terreng ved Fetsund. 10. august sparkes løpet i gang med 40 poster med ulik poengverdi. Fire timer står til rådighet for å ta så mange poster og poeng som mulig, og man kan sykle eller løpe. RUSLETUR med Blaker og Sørum historielag langs Glomma mot Blakersund/Rånasfoss 8. august klokka 18. Frammøte ved Bingsfoss Kraftstasjon, parkeringsplassen ved brua.

TOGTUR MED TERTITTEN på AurskogHølandsbanen søndag klokka 11, 12.15, 13.30 og 14.45. SOMMERTUR til ytre Oslofjord fra 5. til 9. august med Caféen på Årnes og Calypso på Jessheim og Gjerdrum Ungdomshus. I år går turen til Sandsletta utenfor Holmestrand. Turen er for ungdommer mellom 8. klasse og til og med fylte 17 år. I løpet av uka blir det mange aktiviteter som sandvolleyball, fisking, sommernattkino, kano og båtpadling. FRIIDRETTSSKOLE på Jessheim stadion torsdag, fredag denne uka og mandag og tirsdag neste uke. Det blir innføring, trening og konkurranser i løp, hopp og kast. Se www.ullkisafriidrettsskole.no for kontakt, informasjon og påmelding. TRYLLESHOW med Davido på Ullensaker kulturhus på lørdag. Mester-trollmannen Davido jubilerer med et stort magishow for hele familien der han tryller med duer og kaniner og viser store illustrasjonsnumre. FOTBALLKAMP i Toppserien mellom Lillestrøm Sportsklubb Kvinner Fotballklubb og Vålerenga i LSK-hallen lørdag 10. august klokka 15. FOTBALLKAMP i Adeccoligaen mellom Strømmen og Stabæk på Strømmen stadion søndag 11. august

klokka 18.

dingsfrist er 9. august.

FOTBALLKAMP i Adeccoligaen mellom Ull/Kisa og Follo på UKI Arena søndag 11. august klokka 18.

SENIORTRIMMEN på Rælingen Frivilligsentral starter opp igjen etter sommerferien torsdag 15. august. Oppmøte klokka 14 på Trivselssenteret.

12. til 18. august

SKATEPARKEN ved Badet Kulturtun i Eidsvoll er åpen lørdag 17. august klokka 12 til 17 for skating og grilling. Denne lørdagen blir det mye liv på skaterampa. PA anlegget sørger for musikk og grillene settes opp. Husk å ta med grillmat! Det blir besøk av erfarne brettkjørere som viser tricks.

CABARET på elva ved Fetsund lenser 16. og 18. august. Det blir melodier og historiske tekster fra lensemiljøet. DANSECAMP med norsk ballettinstitutt denne uka. Oppmøte både på Lillestrøm kultursenter og på Lørenskog i Industriveien 6. Påmelding sendes til post@norskballettinstitutt.no. Dansecampen er for gutter og jenter fra 1. til 6. trinn med eller uten danseerfaring. Se mer informasjon på www.dansen.no TUR TIL HUNDERFOSSEN for barn og unge i Eidsvoll onsdag 14. august. Påmelding til telefon 66 10 70 00 senest en dag før avreise. FLAGGERMUSNATT ved Fetsund lenser 16. august klokka 21. Det blir også foredrag og ekskursjon ved våtmarkssenteret. SKATEBOARDKURS ved Sørlihavna på Lørenskog for barn og unge fra 10 til 18 år. Fire ganger norgesmester Henning Braaten vil være kursleder. Påmel-

ØYERENDAGEN feires klokka 12 den 18. august ved Fetsund lenser. Det blir feiring av Arbeiderbevegelsens dag på Romerike. SOMMERVERKSTED på Volt på Lørenskog for ungdom fra 13 til 18 år. Denne uka blir det mange ulike aktiviteter som bandcamp, nysirkus oginnføringskurs i lysteknikk. TOGTUR MED TERTITTEN på AurskogHølandsbanen søndag klokka 11, 12.15, 13.30 og 14.45. FOTBALLKAMP i Tippeligaen mellom Lillestrøm og Strømsgodset på Åråsen søndag 18. august klokka 18. PS! kamptidspunktet kan bli endret.

FAMILIEPARK

N

7 TER!

E H Y

SOMMERSTEMNING: Det blir sommerstemning når Postgirobygget stopper i Jessheim under Jessheimdagene på sin sommerturné. FOTO: NTB/SCANPIX

KKn.Eno A P ERnderfosse M M på hu 2 barn e SO i ll t s sne + midtuekrs. e B 2 vok er p 57,- pg inngangs

4

g o B ar n a attin overn arken og ssen . l k n i er fo iliep

fra

o Kin

Fam ård Hund G

Mer for de minste! Nye Trollnattoppsetninger 7000 m2 under tak

ne z t a K t og e g g y b ne o e r i g g a t d s o m i P she e J l i t r jamme

r ». eimdage amas Jessh g blir det godt g n n r a B a e a b s d d o n e p ø s m m g a ørdag o ked i Storgata 0 prog r r det L 0 1 ag d e s r r e rm re mar På to Med næ rekke konserte dager meldags like salgsboder. ens hitten im n u n Jesshe ter og e mengde s det «Lensma vil kunne r årets gust. e duket fo til søndag 11. au engde r ranger n» hvor man 8.00. Fora 7. sjo l. 1 det en m heim onsdag godsauk pp fra rundt k ene utenger blir s u k nd t ta e s e I fem da iteter på Jes rgan gje rsgjør ktiv ontor to ning av i Sto ulike a husplassen og åndsvis er lensmannsk .00. h k 7 d a å s -1 Torg, R for Ullen august kl. 16.30 kost hvor e punkrgfro erthøyd tzento g den 8. s ta. a er t n d e o d k v a blir nderhold Noen a stgirobygget, K Lørdag rtett u a v k o . P n ie e r tene bli g Absolute Bow r både se Finbråth ostjazz». ram, fo o ed «frok stendig prog jammer ære aktiviteter ste arm ll v in Det vil For fu imdagene.no r de m «Balusmå. Fo e ww.jessh store og bar nas e gen w s rangere


Legetime på dagen og kort ventetid hos spesialist ~ 0[[\T]][TVTcYT]TbcT ~ 6h]TZ^[^VTa ~ B\ÌZXadaVX ~ BcTaX[XbTaX]V Pe \T]] ~ :aTUcdcaTS]X]V

OVERSKRIFT BESØK EIDSVOLL1814 PÅ TO LINJER I SOMMER

~ 7dSb_TbXP[XbcTa ~ :^b\TcXbZ WdS_[TXT ~ ATXbTePZbX]PbY^] ~ 7YTacTdcaTS]X]V \TS Ud[[ WYTacTbYTZZ

EVENTUELL EN UNDERTIT TEL HER W E R G E L A N D S H U S, K A F È O G M U S E U M S B U T I K K

Nivå 3 (om nødvendig)

Du finner Aleris i 2. etg. Ta rulletrappen opp fra tidligere hovedinngang og følg skilting.

Velkommen

For bestilling av time ring 63 80 03 30

30. mai – 31. august kl. 10.00 – 17.00

Vi har sommeråpent fra kl. 08.00-16.00 fra 1/6–9/8. Vanlige åpningstider fra 12/8.

Daglige omvisninger og utstillinger inne og ute for store og små:

For mer informasjon se våre hjemmesider: www.aleris.no/strommen

Bli med å lage verdens lengste 17.maitog av dorull dukker. Verksted hver dag 30.6 - 11.08. “Jakten på Grunnloven” for barn. Historisk rollefigur i formidlingen. Avistegnerenes Årskvalakade 2012 “Likestillingslandet Norge” - Stemmerettsjubileets nasjonal jubileumsutstilling Stem i verdens største stemmeurne Mer informasjon på www.eidsvoll1814.

Eidsvoll 1814, Carsten Ankers vei, 2074 Eidsvoll Verk, tlf: 63 92 22 10, www.eidsvoll1814.no

- Din advokat for Romerike !

Olavsgaard Kontorsenter - Skedsmo Hvamstubben 17 - 2013 Skjetten

Bekkestua - Bærum Bærumsveien 205-207

Jessheim - Ullensaker Gotaasgården, Gotaasalléen 9

Advokatfirmaet Nicolaisen & Co ANS er med sine 20 medarbeidere Romerike og Akershus største advokatfirma. Fra våre kontorer på Olavsgaard, Jessheim og Bekkestua yter vi juridisk bistand primært til næringsliv og privatpersoner fra Øvre- og Nedre Romerike, Asker og Bærum samt Oslo.

Advokatfirmaet Nicolaisen & Co Advokatfirmaet Nicolaisen & Co feirer stolt 25 års jubileum og er nå Romerikes og Akershus største advokatfirma. Vi takker alle våre kunder gjennom 25 år og ønsker nye kunder velkommen! Vår ambisjon er å være det fortrukne advokatvalg på Romerike også de neste 25 årene.

www.advonico.no

67 15 00 00

firmapost@advonico.no


Feriekos med Romerikes Blad! Velg selv hvor og hvordan du vil lese lokalnyhetene i sommer! A

Motta avisen digitalt.

B

Vi oppbevarer avisen til du kommer hjem.

C

F책 avisen sendt til din ferieadresse. Gi oss beskjed p책

rb.no/kundesenter


25 år PRESENTERER

EN NY, SPEKTAKULÆR VERDEN I 4D ÅPNER LØRDAG 22. JUNI TUSENFRYD.NO


www.volkswagen.no

Volkswagen

sommerkampanje hos Møller Bil Romerike

% 9 9 1, F

njere a p m a k e lytend

Gjelder lå

n , le

nte

forbruk asing eller

erleie.

DSG automatgir kr 0,-

Volkswagen up!

til Polo, Touran og Golf Plus

Dagsleie fra kr 35,-

Ny Volkswagen med gunstig finansiering. Det kan lønne seg å komme innom oss akkurat nå. For enten du er på jakt etter en liten bybil som up!, en praktisk småbil som Polo, en morsom bil som Beetle eller en sommerbil som Beetle Cabriolet, bør du benytte sjansen nå. Tilbudet gjelder lån, leasing eller forbrukeleie. Velkommen til oss. * Kampanjerente 1,99 %. Eff. rente 4,39 % ved lånebehov kr 150.000,- o/5år, etabl.-/tinglysningsgebyr kr 3.990,- og termingebyr kr 85,-. Total kredittkostnad kr 167.006,-. Renten er subsidiert i tre år, for deretter å bli justert til normal salgsrente. Forutsetter 35 % egenkapital. Drivstofforbruk blandet kjøring up!: 4,1-4,5 l/100 km. CO 2 -utslipp 79-105 g/km. Polo: 3,4-5,9 l/100 km. CO 2 -utslipp 89-139 g/km. Beetle/ Beetle Cabriolet: 4,7-7,8 l/100 km. CO 2 -utslipp 113-180 g/km. Avbildede modeller kan ha utstyr utover standard. Kampanjeperiode 03.06.13 – 03.08.13.

Hvamstubben 8. Tlf: 24 03 26 00 nybil.550@moller.no

Sommermagasinet  

17. juni - 18. august 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you