Page 1

– Trening gir velvære

Friskhetssenteret åpner 1. november Komplett badeland Stort utvalg i butikken Kafe med variert meny

Godt starttilbud Se side 19 1

ØSTFOLDBADET


Et komplett badeland og treningstilbud Askim og hele Indre Østfold har grunn til å være stolte av Østfoldbadet. Stolte av anlegget vårt er også vi som arbeider på dette flotte fritids- og opplevelsessenteret midt i sentrum av Askim. Da Østfoldbadet sto ferdig i 2000, var dette det første, moderne fritids bade- og svømmeanlegget i Norge. Østfoldbadets løsninger har i mange tilfeller dannet malen når planleggere og rådgivere i årene som fulgte har planlagt nye anlegg. Østfoldbadets løsninger setter fortsatt dagsordenen selv om det selvsagt har kommet til mange nye anlegg som har gått videre med detaljer og løsninger. Dog; kombinasjonen av svømmehallen med stupemuligheter, velværet med badstuer, boblebad og varmtvannsbasseng, lek og utfordringer i bølgebasseng, klatrevegg og sklier, samt et serveringstilbud med en variert meny for både frokost, lunsj, middag og Østfolds største isbar, har satt standarden for de nye badelandene. Østfoldbadets samlede tilbud kombinert med god service har i avgjørende grad medvirket til et besøkstall på over 158.000 i snitt de tolv første driftsårene. Dette er langt høyere enn de prognosene som lå til grunn da badet ble vedtatt bygget i 1998-99. Høyt besøkstall kombinert med energisparetiltak og effektiv drift har gitt selskapet overskuddsregnskap i åtte av de siste ti årene. Vi er stolte over at Østfoldbadet klarer å drifte med overskudd etter fulle avskrivninger og etter at rentene på investeringene er kostnadsført. I høst gjøres anlegget enda mer komplett når vi åpner vårt friskhetssenter. 1. november tar vi i bruk lokalene for treningssenteret med topp moderne apparater, kurslokaler for veiledning og inspirasjon innen trening, helse og ernæring. Samtidig tar vi i bruk det nye opplæringsbassenget som gir flere muligheter til å trene individuelt og i grupper i varmtvannsbasseng med 34°C og idrettsbassenget med 27,5°C. Det er viktig å poengtere at ved det nye opplæringsbassenget har vi to flotte basseng med varmt vann på 34°C. Dette gir økt servicegrad til store og svært viktige brukergrupper. Det nye opplæringsbassenget og treningssenteret er et stort løft for Østfoldbadet. Andre bade- og svømmeanlegg har med suksess etablert treningssenter, og vi har klokketro på at konseptet vil bli en berikelse for brukerne, for Askimregionen og for Østfoldbadet som selskap. Kombinasjonen av å trene med apparater og i vann er unik, og det finnes ikke noe tilsvarende anlegg på denne siden av Oslofjorden og syd for Mjøsa.

Utgiver:

Østfoldbadet

Ansvarlig redaktør: David Koht-Norbye Opplag:

54 000

Distribusjon:

Smaalenenes Avis

og Posten

Grafisk produksjon: Prinfo Unique,

2

avd. Askim

ØSTFOLDBADET


”Attraksjoner av alle slag for store og små!”

Foto: Eirik Dahl

VG har kun gitt en 6-er til ET badeland i Norge

ØSTFOLDBADET

3


– Morsomt å bygge noe vi skal bruke

TO PROSJEKTER: – Friskhetssenteret og det nye bassenget blir et flott bygg når fasadeplatene kommer på plass, er adm. dir. Reinert Hersleth (t.h.) og prosjektleder Knut Berg enig om.

– Svømmebasseng er utfordrende å bygge. Viktig å få det tett både i bassenget og hele bygget. Nå gleder vi oss til å bruke det nye, flotte opplæringsbassenget med varmtvann, sier prosjektleder Knut Berg og adm. dir. Reinert Hersleth i Hersleth Entreprenør AS. Begge har barn i den rette alderen, og tar gjerne med familiene sine fra Degernes og Drøbak på Østfoldbadet. Nå er alle spente på hvordan det nye bassenget blir. – Vi er ydmyke i forhold til oppgaven. Slike svømmeanlegg bygges sjelden, og det er krevende. Selve bassenget skal selvsagt være tett, men like viktig er det at svømmehallen

er potte tett i forhold til den øvrige bygningskonstruksjonen. Her blir det 35°C varmt i lufta og høy luftfuktighet, og med temperaturer ned mot 25 blå ute blir det fort kondens, og deretter råte eller rust hvis dampsperren i vegger eller tak er utett, poengterer Reinert Hersleth og ser på prosjektlederen sin. – Dyktige fagfolk i rådgivingen og på arbeidsplassen, en tydelig byggherre som stiller krav, og en byggeleder som følger opp hele tiden, gjør at jeg er trygg på kvaliteten vi leverer. Samspillet er avgjørende, og vi har hele tiden hatt en god dialog med de andre entreprenørene og deres folk. Detaljene avgjør, og da er godt å kunne ta kjappe avgjørelser sammen, roser prosjektleder Knut Berg

prosessen fra byggestart i november i fjor. Hersleth Entreprenør AS er hovedentreprenør og har i perioder hatt borti 20 personer i sving selv, og på det meste har mer enn 40 personer arbeidet samtidig på nybyggene. 18. oktober skal lokalene til friskhetssenteret overleveres til byggherren. 29. oktober kan skolebarna prøve det nye bassenget med heve- og senkebunn. Nybygg trenger litt innkjøringstid, så åpningen for publikum blir først fredag 1. november. – Vi har hektiske dager foran oss, men dette skal vi klare fint. Det blir et flott bygg med gode løsninger for brukerne av både bassenget og treningssenteret, er Berg og Hersleth enige om.

Vi utfører nybygg og rehabilitering innen privat og offentlig sektor

Såner, 1550 Hølen Telefon 64 98 23 30 – Faks 64 98 23 40 post@hersleth.no – www.hersleth.no

4

ØSTFOLDBADET

VIL BRUKE BASSENGET: – Her skal vi om noen uker kose oss i varmt vann, sier de to badeglade lederne for hovedentreprenør Hersleth Entreprenør AS, Knut Berg (t.h.) og Reinert Hersleth.


Myker opp kroppen i varmt vann – Etter en drøy måned med trening tre ganger i uka i varmtvannsbassenget, kom jeg tilbake i arbeid. Smertene ble borte og jeg føler meg myk og fin i kroppen etter treningsøktene, sier Ingrun Torås. For seks år siden måtte hun kaste inn håndkleet. Smertene i leddene og musklaturen gjorde det vanskelig å fungere i hverdagen. Sykmeldingen gjorde at hun søkte etter løsninger. Den fant hun i det varme bassenget i Østfoldbadet. – Jeg ble med revmatikerne og trente tre ganger i uka. Smertene ga seg, og siden har jeg trent regelmessig i varmt vann. Siden da har jeg ikke hatt noe problem med smerter som ødelegger dagen min, forteller hun. I dag er Ingrun Torås instruktør og ansvarlig for treningsopplegget til Askim og Omegn Revmatikerforening. – Vi manglet instruktør et par ganger. Jeg så viktigheten av å trene, og meldte meg frivillig som vikar, ler hun av starten på instruktørkarrieren.

Åpningstider i badeland

Mandag 15.00 – 21.00 Tirsdag 06.00 – 21.00 Onsdag 10.00 – 21.00 Torsdag 06.00 – 21.00 Fredag 10.00 – 22.00 Lørdag 10.00 – 19.00 Søndag 10.00 – 19.00 Høstferie (uke 40): Mandag 10.00 – 21.00

ALLSIDIGHET: Hele kroppen mykes opp når revmatikerne trener i varmtvannsbassenget med 340C. Mange av øvelsene i dobbelt forstand fargerike og morsomme.

Plass til flere

REDNINGEN: – Uten treningen i varmt vann ville jeg neppe vært arbeidsfør i dag, sier Ingrun Torås.

Hele kroppen trenes Gjennom Norsk Revmatikerforbund har hun fått lære hva som er god og riktig trening for revmatikere. – Viktig at vannet holder 34°C. Blir det for varmt, er det ikke godt å trene, og det kan være helsefarlig. Blir det for kaldt reagerer mange med en gang på at kroppen fungerer ikke så godt. Da må jeg kjører litt hardere økt for å holde varmen, ler hun. En time i bassenget med en rekke øvelser gjør at alle muskelgrupper får sin dose, og hele kroppen mykes opp. – Vi starter med kondisjonsøvelser og fortsetter med styrke, bevegelse, uttøyninger og avslutter med avslapping. Øvelsene sørger for at hodet, skuldre og hver kroppsdel ned til tærne får sin del av treningen, forteller hun.

Lett og tung samtidig Manualene er nesten fjærlette når du griper tak i dem, men motstanden i vannet gjør at bruken av vektene gir styrke i armene. – Pølsene bruker vi for å få styrke i beina. Vi har noen små baller med pigger på, og de er ypperlige både for soneterapi under føttene og massasje når vi gnir hverandre på ryggene med dem, forteller hun om noen av øvelsene.

Helt siden Østfoldbadet åpnet i 2000 har revmatikerne trent fast fem ganger i uka. De fleste nøyer seg med 1-2 ganger i uka, mens noen tar tre økter. Treningen er lagt opp på både formiddagen torsdag og lørdag, midt på dagen tirsdag og kveldstid på mandag og onsdag, for å gi alle en mulighet til å være med. – Vi er vanligvis 12-15 om gangen. På det meste har det vært opp mot 30, og vi gleder oss til å bruke det nye bassenget som er noe større enn varmvannsbassenget i Gamlebadet. Da får plass til flere, forteller Torås. Den organiserte treningen til revmatikerne er kun for medlemmer i Askim og Omegn Revmatikerforening, og de har en gunstig avtale med Østfoldbadet. Når det nye bassenget står ferdig i slutten av oktober, vil varmtvannsbassenget i Gamlebadet bli frigjort for publikum. Nesten alle kurs og treningsopplegg skal da skje i opplæringsbassenget tilrettelagt med heve- og senkbart gulv.

Følg oss på Facebook Vil du være à jour med det som skjer hos oss ”like”: Østfoldbadet – midt i Askim Østfolbadet Friskhetssenter

ØSTFOLDBADET

5


Smak på våre spes Baguette – Velg mellom reker og egg, kylling, eller ost og skinke Kyllingsalat

Nuggets

Chiabatta med bacon og brieost

Prøv den rosa softisen i Østfolds største isbar Stort utvalg av: • Is fra Diplom-Is • Kuleis • Milk shake

Gluten- og laktosefritt

Pasta

I våre ordinære menyer har vi retter ut gluten og laktose: • Pommes frites • Hamburger • Pølser • Pizza • Salater

Frokostbuffet Hver tirsdag og torsdag byr vi på frokostbuffet fra kl 6.00 -10.00 for våre morgenbadere. • Kafe • Te • Mineralvann • Slush

Spis hvor mye du vil av grovbrød, egg og forskjellig pålegg. Kun kr 65,-

®

6

ØSTFOLDBADET

®


sialiteter Olivenbrød med kylling og salat

Taco toast

Bursdagsfeiring med gode badeopplevelser Østfoldbadet legger alt til rette for en perfekt bursdag; masse gøy i sklier, bølgebasseng, klatrevegg og utfordringer fra stupebrettet. Ta med hele venneflokken og kose dere hvor lenge dere vil. Bestill bordplass for selskapet og ta gjerne med bursdagskake. Vi setter den på kjølerommet til den blir servert.

Velg mellom fire menyer:

Bading og mat for bursdager:

Meny 1: Pølse med pommes frites Meny 2: Pølse med potetmos Meny 3: Pizza – minimum 2 personer Meny 4: Hamburger med pommes frites Til alle menyene følger mineralvann og soft-is eller slush.

Barn (0-12 år) Ungdom (13-17 år) Voksne

Hverdager Lør/søn kr 175,- kr 185,kr 185,- kr 195,kr 200,- kr 210,-

Bursdagsselskap MÅ bestilles på forhånd.

Ring eller bestill på nettet Vil du ha mer informasjon om bursdager, les vår hjemmeside eller ring oss. Bestilling senest to dager i forveien med antall personer og tidspunkt for serveringen, gjøres på: • www.ostfoldbadet.no • epost til kafe@ostfoldbadet.no • ring 69 81 99 00 eller 966 26 118

Østfoldfrukt Mysen AS ØSTFOLDBADET

7


– I god form uten belastningskader – Svømming er ideelt for oss old boys, ja for alle, fordi vi kan holde oss i god form uten risiko for skader. Jeg har ikke hatt en eneste prolaps på de 12 årene jeg har gått fast på Østfoldbadet, smiler Gert Einarson. – Fotball, håndball og løping har jeg holdt på med siden guttedagene i Skiptvet. Morsomt, ja, men også idretter som er plaget med belastningsskader om en holder på lenge. Knær, rygg og skulderledd plaget meg før jeg begynte med svømming. Tidligere hadde jeg prolaps i ryggen fra tid til annen. Nå er ikke det noe problem lenger, samtidig som jeg holder meg i god form, sier den atletiske askimingen. 73 åringen slår stilig stiften baklengs med strake bein fra 1 meter sviktbrettet, og han er ikke skvetten for å gå opp i håndstående på 5 meteren. – Trening er for meg fysisk velvære, og det å vite at jeg fortsatt kan være til nytte for både meg selv og mine nærmeste. Det gjelder å dempe kroppens naturlige aldringsprosess og styrke immunforsvaret til å stå bedre i mot om jeg skulle bli syk. Jeg merker at jeg orker å ta i et tak når det er nødvendig, og får mer overskudd til å nyte pensjonisttilværelsen, understreker han. Tilfeldighetene gjorde at Gert Einarson ble pensjonist etter mange år i flyvåpenet, samtidig med at Østfoldbadet åpnet i 2000. Til å begynne med trente han 3-4 ganger i uka i svømmebassenget. Da han ble 70, følte han behov for å fylle på med mer styrketrening, og begynte derfor på treningssenter i tillegg. – Gleder meg til å få alt på et sted fra november. Jeg liker å ta en passe treningsøkt fem dager i uken, og med årskort blir

FAST BRUKER: – Østfoldbadet byr på mange utfordringer og velvære i tillegg å mosjonere med svømming, smiler Gert Einarson (73). det et billig opplegg. Dessuten er du uavhengig av været. Å løpe i alt slags vær ute i skogen eller på asfalten, er både ensomt og kan være utrivelig. Her på Østfoldbadet har dere en flott stab, og jeg føler meg hjemme. Mange, nye ”svømmekolleger” på morgenbadingen erstatter dessuten det sosiale nettverket jeg hadde i NIKE-leiren og senere på Rygge flystasjon. Jeg forundrer meg over at ikke flere

pensjonister ser på denne type aktivitet som en naturlig forlengelse av yrkeslivet. Det er positivt å ha noe å stå opp for hver morgen, sier han. – Ønsker du en bedre hverdag som pensjonist og kan, begynn og svøm, og du får det overskuddet du skulle ønske du hadde, utfordrer han sambygdingene sine.

e r e v e l nå e t s n u K er g n i n s ø l plette m e o k t v r a r a ø sm leverand er vi dende t lever e e l d s a n b e d l d r o ng – No . Til Østf g g e l n a Processi s wellnes g o a p s , bad fra KBE lv u g k n e /s fabrikk r lo • Hev k g li n iljøven • Ny m sanlegg g n li d n a h be • Vann jestasjoner sas • Mas

PROCESSING AS Postboks 213, 1851 Mysen Tlf: 4000 6841 · www.processing.no


– åpner 1. november

HELHETLIG TRENINGSTILBUD: – Vi håper folket der ute vil komme å teste oss ut på om vi kan tilby noe mer i forhold til bedre helse og trivsel, sier Terese Brustad.

– Unikt treningstilbud i Askim – Friskhetssenteret til Østfoldbadet byr på unike, gode helseriktige treningsmuligheter. Jeg ser fram til å være med å skape et nytt konsept i kombinasjonen mellom trening i vann og bruk av moderne treningsapparater, sier Terese Brustad. Askimjenta har lang fartstid som spesialfysioterapeut ved Sunnaas sykehus’ avdeling i Askim, og vet hva trening i varmt vann betyr og gir av muligheter for en bedre hverdag for mange brukere. Selv har hun kommet dit hen at kroppen ikke lenger har godt av tøffe håndballkamper. Nå legger Tessa, som hun gjerne kalles, håndballspill til side etter en lang, morsom og aktiv karriere, blant annet i Skjeberg den gangen de var på topp. – Jeg fortsetter selvsagt å trene, det er en del av meg og helt sentralt for en god helse. Variasjon er nok viktigere enn før, og spesielt det å trene mer riktig. Friskhetssenteret kan tilby ulike muligheter for helsefremmende trening og aktivitet uansett hvilke ambisjoner du har. Trening i vann belaster kroppen minimalt og treningsavdelingen kan tilby andre former for trening. Det er denne kombinasjonen jeg ser fram til å veilede medlemmene i Østfoldbadet friskhetssenter til å benytte for sitt eget velvære og trivsel, sier hun engasjert, og klar til nye utfordringer som faglig leder for friskhetssenteret.

Helheten viktig – Trening alene er ikke nok for god helse, advarer hun. Vi må tenke helhet, og da er fokus på livsstilen og hva vi

spiser viktig. Jeg er glad vi får et flott, lite konferanserom hvor vi etter hvert kan tilby kurs i ernæring og kosthold. – Friskhetssenteret skal være mer enn et rent treningssenter og badeland, jeg ønsker å bruke kompetansen min, og mine kolleger, til å skape nettopp et friskhetssenter, hvor vi vil tilby veiledning og oppfølging innen ernæring og trening tilpasset individuelt ut fra hvilke ambisjoner du har. Vi ønsker å gi gode råd basert på helsekompetanse, men også med kunnskap og erfaring fra idrett. Vi skal være et trivelig treningssenter for de fleste, og vi skal tilby det lille ekstra i forhold til helsekompetanse, sier hun ambisiøst. Med på laget har Terese fått Helén Christoffersen, som for et par siden fullførte bachelor i idrettsvitenskap med spesialisering i fysisk aktivitet og helse ved Norges Idrettshøgskole. Selv er hun i ferd med å gjøre ferdig en master i helsefagvitenskap ved Universitetet i Oslo. – Vi ønsker å gjøre Østfoldbadet friskhetssenter til noe mer og allsidig enn tradisjonelle treningssenter, poengterer hun.

Veiledere – Vi blir ikke personlige trenere. Vi skal være her for å veilede både i bruken av hvert enkelt apparat og komme med forslag til treningsprogram, og dette kan skreddersys ut fra dine behov og ambisjoner. Som fysioterapeut og idrettspedagog med mange års erfaring fra trening, kan vi tilby mer komplett oppfølging om du ønsker det. Vi har kompetanse til å foreta fysisk funksjonsundersøkelse, og gi kundene en helseprofil, forteller Terese Brustad. Terese er fysioterapeut for jenter 16 landslaget i fotball, og

har tidligere vært engasjert av håndballforbundet som en del av landslagsteam. Flere år med idrettsfysioterapi og fysisk trening av utøvere på høyt nivå vil hun gjerne bruke til å skreddersy opplegg for de mest aktive brukerne. Friskhetssenteret vil være åpent fra tidlig på morgenen til sent på kveld. Mesteparten av tiden vil det være personell til stede for veilede, og de som kjøper gullkort vil alltid møte en kundeveileder. De mer garvede klarer seg godt alene, og de vil med platinamedlemskap kunne benytte fasiliteten i hele åpningstiden, også på morgenen før badeland åpner dørene for publikum. Så lenge det er ansatte på jobb, åpner vi dørene for de meste treningsivrige, smiler hun.

Grupper og individuelt Friskhetssenteret legger opp til både individuell trening og en del grupper. – Vi har noe ingen andre har, nemlig mulighetene til å trene i vann, både varmtvannsbasseng med 34°C og idrettsbassenget med 27,5°C. I det nye bassenget blir det gruppetreninger for mange brukere. Hvem som helst kan være med, samtidig som vi vil lage grupper mot personer som har spesielle behov for oppfølging; gravide, overvektige og personer som sliter med ulike helseproblemer. I spinningsalen blir det mulighet for å ta seg en tur på sykkelen når det ikke er gruppetrening. Vi kommer til både bruke instruktører og kjøre trening til storskjerm med flotte bilder og instruksjon. Her er mange muligheter, frister faglig leder Terese Brustad. ØSTFOLDBADET

9


– åpner 1. november

Treningssentere tilpasset dine ø

Treningsutstyret og lokalene er designet og levert av Gymline 10

ØSTFOLDBADET


– åpner 1. november

et gir variasjoner ønsker og behov

ØSTFOLDBADET

11


Helén tilbyr litt ekstra – Gleder meg til å være med å skape noe annerledes, sier Helén Christoffersen.

KOSER SEG: – Herlig å kunne hygge seg i boblebadet, er familien Tøgersen enige om. Fra venstre Mathias (11), Camilla (5), Erik (45), Lin (42) og Edward (10).

– Perfekt å trene på badeturen – Jeg liker å trene, men jobben og familielivet krever mer tid etter hvert. Derfor vil et Drop In tilbud på treningssenteret i Østfoldbadet være ideelt for meg, sier Erik Tøgersen (45) fra Langhus. Familien Tøgersen er en helt typisk Østfoldbadet-familie. Bosatt på Langhus, og de tar gjerne et 4-5 timer langt besøk i badeland i Askim to-tre ganger i måneden. Mor, far og de tre barna storkoser seg med de utfordringene de liker best. Pappa Erik trives i aktiviteter sammen med Mathias (11), Edward (10) og Camilla (5) i skliene og fra stupebrettene. – Jeg ser nesten aldri andre ta den bratte sklia, smiler han om erfaringene fra ”svart løype” i Østfoldbadet. – Jeg har prøvd 5-meteren, forteller Mathias, og syntes det var litt skummelt. – Bare moro å hoppe fra 5 meteren, stråler Edward. – Skliene er morsomme når jeg kjører sammen med pappa, sier Camilla om favoritten sin. Mamma Lin har ikke sans for sklier og stuping, men koser med å slappe av i det varme, deilige klimaet og bassengene. 32°C i lufta og 38°C i boblevannet er herlig, synes hun, som er vant med andre temperaturer. Lin er oppvokst midt i Brasil med 42-45 grader i skyggen! Aktiv familie – Alle sammen synes fotball og skateboard er morsomt, og om vinteren tar vi gjerne en tur i bakken på snowboard, forteller Erik Tøgersen om noe av familiens aktive liv. Camilla begynte på skolen i høst, mens storebrødre Mathias går i 6. klasse og Edward i 5. klasse. Lin Tøgersen driver en kantine på Vinterbro, og har mer enn nok å henge fingrene i når Erik er på farten. Markedsdirektøren i Norwegian Special Mission farter verden rundt 100 døgn i året og selger flynavigasjonsutstyr. – Fint å være her selv om ikke Erik alltid får vært med. Ungene storkoser seg, smiler hun.

Drop in er ideelt – Jeg trente mer før, forteller Lin, som synes det kan være greit å kunne ta en økt i friskhetssenterets treningslokaler i løpet en 4-5 timer i badeland. Det går imidlertid ikke når hun drar alene med barna. – Målet er å lære Camilla å svømme fortest mulig, så vi alle blir trygge på vannopplevelsene, sier pappa Erik. – Hva mener dere om prisen; 70 kr ekstra for å kunne benytte topp moderne treningsapparater hvor lenge dere vil? – Helt greit, sier Lin og Erik istemmer. – Jeg trener regelmessig på Kolbotn, og det er ikke noe å si på en slik Drop In-pris. Sett i forhold til hva vi bruker på en hel dag i Østfoldbadet, er dette gunstig. Tilbudet om å kunne trene samtidig med badeturen lørdag eller søndag, vil jeg helt klart benytte. Tidsklemma gjør at jeg får ikke trent så mye jeg ønsker ellers, sier han.

Helén er opptatt av å motivere flest mulig til å være i bevegelse, og allsidighet er viktig. Hun vil tilby sine tjenester til Friskhetssenterets medlemmer, og håper på å møte mange allsidige og utfordrende oppgaver. Som treningsveileder kan hun skreddersy programmer som passer for den enkeltes ønsker og behov. – Det finnes forskjellige metoder for styrketrening som har forskjellige mål for å forbedre helsemessige og idrettslige kvaliteter. Regelmessig, moderat fysisk aktivitet vil gi en betydelig helsegevinst for personer som i dag er fysisk lite aktive forteller hun. Tre viktige faktorer bestemmer effekten av fysisk aktivitet; frekvens, varighet og intensitet. De tre faktorene bestemmer den sammenlagte treningsdosen, jo høyere dose, desto større effekt. Lavere doser gir også effekt, men i mindre grad. Regelmessig fysisk aktivitet reduserer i betydelig grad risikoen for sykdom og tidlig død. Vi har forskjellig utgangspunkt, og det er derfor viktig at treningen tilpasses hver enkelt sier Helén. Spesielt ønsker Helén å utfordre damer i sin beste alder til å komme i gang med stryketrening. Osteoporose (beinskjørhet) er en tilstand som tiltar i overgangsalderen, da denne sykdommen blant annet påvirkes av østrogenmangel. Selv om effekten av østrogenbehandling for mange er god, er denne formen for behandling omdiskutert da bivirkningene kan være alvorlige. Studier viser at styrketrening i tillegg til å redusere tapet av beinmineraltetthet, i enkelte tilfeller øker beinmineraltettheten selv i godt voksen alder. Undersøkelser har også vist at kvinner som trener regelmessig, har generelt færre overgangsplager enn inaktive kvinner. – Fysisk aktivitet kan med andre ord være med på å motvirke flere av forandringene som skjer i overgangsalderen. Inaktive kvinner i overgangsalderen vil ha stort utbytte av å begynne med fysisk aktivitet, da dette kan utsette sykdom og død med flere år. Det er aldri er for sent å starte med styrketrening, sier hun engasjert. Ønsker du hjelp til å gjøre en livsstilsendring kan Helén kunne tilby; • Helseprofilsamtaler med oppfølging • Kostholdsveiledning/kostholdsanalyse • Treningsveileder • Gruppetrening

DropIn trening lørdag/søndag Østfoldbadet vet at mange barnefamilier fra et stort område besøker oss i helgene. Erfaringene fra andre treningssentre tilsier at det er noe ledige kapasitet lørdag og søndager. Derfor tilbyr Østfoldbadet Friskhetssenter alle badets voksne gjester å kunne benytte treningsapparatene lørdag og søndag. Det koster kun kr 70 ekstra per person.

– Vi ses på Friskhetssenteret, oppfordrer Helén Christoffersen.

ØSTFOLDBADET

13


FLISER - TAPET - BAD VARME - SOLSKJERMING SPRINKLER - MALING RØRLEGGER - GULV

- VI KAN -

PUSSE OPP BAD Østfoldbadet gjennomgår i disse dager en stor utbygging, og vi har utført:

VARME - SANITÆR - SPRINKEL HAR DU OM Å PLANER NOVERE E R L A T O T ? DITT BAD

KT MED TA KONTA ! OSS IDAG

TAKK FOR OPPDRAGET!

Moreneveien 1, 1859 Slitu Tlf: 69 84 60 10 | www.amror.no

www.facebook.com/amrorb

design: dalsgren.no

Besøk vårt bad-og interiørsenter på Slitu, hvor vi har høy kompetanse innen:


Populære svømmekurs Tre ganger i året starter Lille Barks Svømmeklubb svømmekurs for barn i Østfoldbadet, og hver vinter har vi svømmekurs for voksne. Svømmekursene for barn og babysvømming starter hvert år til samme tid; i uke 9 rett etter vinterferien, i uke 35 når skolen har kommer i gang igjen og i uke 47 i november slik at vi blir ferdig før vinterferien. Alle kursene går over 10 uker. I tillegg kjører vi intensivkurs i mai og juni med to økter i

uka. Lille Bark er minstemann i Stubbefolket, og han lærte selv å svømme på forsommeren for å bli trygg i vannet når ferien kommer. Østfoldbadet følger Norges Svømmeforbunds opplæringsopplegg og krav til deltakelse på kursene. Kursene retter seg mot barn i alderen 5 - 9 år, og det er viktig for barnet at får en naturlig utvikling i forhold til ferdighetene. Målet er å svømme som en fisk i vannet. Trygghet og selvtillit er viktig når en skal lære seg å svømme, og derfor er det utviklingstrinn på svømmekursene.

Voksne ønsker også trygghet Mange voksne er dårlige svømmere, og en del har aldri lært de grunnleggende svømmeferdighetene. Svømmekurset for voksne er derfor en kjærkommen oppfriskning for de som er litt usikre på seg selv i vannet. Det blir kurs om høsten eller etter jul avhengig av når mange nok melder seg. Kursen holdes etter stengetid på torsdager, slik at deltakerne i fred og ro kan lære seg å bli gode svømmere. Se hjemmesiden www.ostfoldbadet.no for informasjon om tider og på melding, eller stikk inn om snakk våre folk på Østfoldbadet.

Babysvømming gir trygghet i vann Babysvømming fra åtte uker og eldre er viktig for barnets fremtidige adferd i vann. Etter ni måneder i et lukket, væskefylt miljø i mors mave faller det helt naturlig for de fleste babyer å være i vannet. Babysvømming styrker barnets fortrolighet med vann, og det kan forebygge drukningsulykker. Barn inntil et halvt år har mange reflekser som gjør at de trives som fisken i vannet. Luftveien blokkeres når huden rundt nese og munn kommer i kontakt med vann. Barnet holder naturlig pusten når hodet er under vann selv om munnen er åpen. Ved å øve på dette gjennom barnets første leveår får de automatisk med seg reflekser for hvordan de skal takle å være i vannet – både over og under. For foreldrene er babysvømming både lærerikt for dem selv og barnet, sosialt med treffpunkt for andre småbarnsforeldre og en fin måte å nyte livet på. Med 34 grader i vannet i helsebassenget er selve badeopplevelsen vel verdt å delta i, uansett alder. Babysvømmingkursene er organisert vannlek med enkle øvelser en kan praktisere selv ved senere besøk i badet. Hvert kurs er på ti økter av en halv time. I Askim settes det i gang kurs tre ganger i året, i februar, september og november. Østfoldbadet tilbyr en kursrekke hvor øvelsene utvides fra kurstrinn til kurstrinn. Etter to årsalderen blir det skvulpeog plaskekurs. Noen lærer å ta sine første svømmetak i svært ung alder, men det er ikke hovedhensikten på dette alderstrinnet. Her gjelder å bli trygg på å være i vann, og trives i det våte element.

Fra 1. november har Østfoldbadet to varmtvannsbassenger hvor babyer stortrives. I tillegg byr vi på skvulpebasseng, familebasseng med bølger , strømkanal, klatrevegg, fossefall og geyser, 25 meters svømmebasseng med stupetårn fra 1, 3 og 5 meter, boblebad, badstuer, kaldstamp, tre store sklier og stor kafeteria som gir opplevelser tilrettelagt for alle generasjoner og alderstrinn.

Påmelding direkte på www.ostfoldbadet.no Lille Barks Svømmeklubb og Østfoldbadet legger i god tid før kursstart ut kursplassene på hjemmesiden vår, www.ostfoldbadet.no, og melder i fra på våre nyhetssider og Facebook. Her finner du opplysninger for de forskjellige kursene og kan melde deg på direkte ved internett. Erfaringsmessig blir noe kurs fylt opp fort, mens andre ikke fylles helt. Vi tilpasser kursene slik at flest mulig får være med ved å omorganisere og eventuelt sette opp ekstra kurs. Derfor er det viktig at kursdeltakerne fyller ut riktig informasjon om mobiltelefon og epostadresse, slik at vi kan kommunisere beskjeder. Påmelding via internettsidene våre og betaling ved påmelding sikre deg plass raskere, og gjør det enklere for oss å legge forholdene til rette. Alle deltakerne får klippekort med adgang til Østfoldbadet på kursdagene. De ligger ferdig utfylt og klare for utdeling ved kursstart. Det lønner seg å være litt tidlig ute den første dagen, så unngår vi alle at det blir noe stress. Ved eventuelle spørsmål, send gjerne en melding til oss på kurs@ostfoldbadet.no eller ring vår kursansvarlig, Anne Berit Lund Haube, på tlf 419 22 075.

ØSTFOLDBADET

15


Vi får bygg til å fungere Gratulerer med nytt opplæringsbasseng og friskhetssenter! Caverion takker Østfoldbadet for tilliten i forbindelse med utvidelsen av tilbudene i badelandet. Caverion står for de elektrotekniske leveransene som blant annet er lys, elektro og brannvarslingssystem. Caverion designer, produserer og vedlikeholder energieffektive tekniske installasjoner for alle typer bygg og industri. Caverion ble etablert gjennom en fisjon av YIT konsernets segmenter Building Services og Industrial Services den 1. juli 2013. Selskapet i Norge har en omsetning på ca. 4 milliarder kroner og 3500 ansatte fordelt på ca. 60 steder.

Elektro

Energi

Brann

Caverion Norge AS Avd.Askim Eidsbergveien 43, 1811 Askim Tlf. 69 88 77 77 www.caverion.no


Velg siste mote av badetøy og svømmebriller – distriktets største utvalg Badebutikken til Østfoldbadet har et stort utvalg av badetøy og utstyr for bruk i bassenger – og ute:

• Størrelse for små og store (4XL) • For barn og voksne • Gutt/mann og jente/damer • Badeshortser og badebukser • Siste mote badedrakter • Armringer, badebleier og vannleker • Stort utvalg av svømmebriller • Diverse hygieneartikler Vi er distriktets største butikk med badeartikler for alle aldre og størrelser. Badetøy for mosjonister og ferieturene.


Vi fikser bilen din mens du bader

Følg oss på

Gi oss bilnøkkelen og vi ordner • Skånsom maskinvask • Skifter olje og fyller spylevæske • Dekkservice – gode tilbud på dekk • Småreparasjoner og skifte av lyspærer • Gratis kundeparkering

Statoil Askim

Benytt deg av Statoils kaffeavtale

– Østfoldbadets nærmeste nabo – Eidsbergveien 11, 1811 Askim – tlf. 69 88 22 90

Vi gjør det enklere for deg.

VERDIVURDERING

VISNING

BUDRUNDE

SALG

DOKUMENT- OG KONTRAKTSMØTE

FORSIKRING

Vi har god kompetanse innen finansiering, fond, forsikring og eiendomsmegling, både for deg som er privat- og bedriftskunde. Uansett hvor du er i livet, eller hvilken økonomisk situasjon du er i, får du god hjelp av våre rådgivere.

Det er rett og slett enklere for deg som kunde. Ring oss på 05700 eller les mer om hva vi kan gjøre for deg på www.sparebank1.no/søa

Bank. Bolig. Og din fremtid.


– Bli medlem i friskhetssenteret NÅ – og spar penger

– Velkommen til å trene hos oss, sier faglig leder Terese Brustad.

Medlemspriser i Østfoldbadet og Østfoldbadet Friskhetssenter Sølvkort – badeland – gjeldende priser er fra 1.7.2012 Per måned Kontant/år Årskort voksen kun i bad . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 430 4 500 Årskort ungdom/studenter/honnør kun i bad . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 375 3 850 Årskort barn kun i bad . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 320 3 450 Årskort familie med to barn . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 910 9 750 Flere barn . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50 500 Årskort familie med to ungdommer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 995 9 950 Flere barn/ungdommer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50 500 Rabatt gjelder i 1 år fra 1. nov. 2013 Normal pris Gullkort – badeland og friskhetssenter (når bemannet) > Uke 39 Uke 40 - 42 Uke 43 - 44 Per måned Årskort voksen i friskhetssenteret, inkl. bad . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 459 479 499 549 Årskort honnør/studenter i friskhetssenteret, inkl. bad . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 399 419 439 509 Årskort familie i friskhetssenteret, inkl bad for 2 voksne og 2 barn . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 959 979 999 1 149 Flere barn – kun i badet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50 50 50 50 Årskort familie i friskhetssenteret, inkl bad for 2 voksne og 2 ungdommer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 039 1 069 1 099 1 239 Flere barn/ungdommer – kun i badet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50 50 50 50 Platinakort - badeland og friskhetssenter (når åpent) > Uke 39 Uke 40 - 42 Uke 43 - 44 Per måned Årskort voksen i friskhetssenteret, inkl. bad . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 459 479 499 599 Årskort honnør/studenter i friskhetssenteret, inkl. bad . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 399 419 439 539 Årskort familie i friskhetssenteret, inkl bad for 2 voksne og 2 barn . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 959 979 999 1 229 Flere barn – kun i badet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50 50 50 50 Årskort familie i friskhetssenteret, inkl bad for 2 voksne og 2 ungdommer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 039 1 069 1 099 1 319 Flere barn/ungdommer – kun i badet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50 50 50 50 Kontant - gjeldende i 1 år fra 1. november 2013 > Uke 39 Uke 40 - 42 Uke 43 - 44 Normal pris Gullkort voksen i friskhetssenteret, inkl. bad . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4 800 5 000 5 200 6 100 Platinakort voksen i friskhetssenteret, inkl. bad . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5 100 5 300 5 500 6 400 Gullkort honnør/student i friskhetssenteret, inkl. bad . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4 150 4 350 4 550 5 450 Platinakort honnør/student i friskhetssenteret, inkl. bad . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4 450 4 650 4 850 5 750 Gullkort familie i friskhetssenteret, inkl bad for 2 voksne og 2 barn . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10 400 10 800 11 200 549 Platinakort familie i friskhetssenteret, inkl bad for 2 voksne og 2 barn . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10 600 11 000 11 400 539 Flere barn – kun i badet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 500 500 500 500 Gullkort familie i friskhetssenteret, inkl bad for 2 voksne og 2 ungdommer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10 400 10 800 11 200 1 149 Platinakort fam. i friskhetssenteret, inkl bad for 2 voksne og 2 ungdommer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10 600 11 000 11 400 50 Flere barn/ungdommer – kun i badet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 500 500 500 500 Vi tilbyr bedriftsavtaler. Ta kontakt med oss på post@ostfoldbadet.no eller tlf 977 29 290.

Gå inn på www.ostfoldbadet.no og meld inn deg og familien. Eller gjør avtale direkte i Østfoldbadet. ØSTFOLDBADET

19


VEILEDERE: Kom til oss med dine spørsmål, oppfordrer fra venstre Tessa – Terese Brustad, Nicholas Trollerud, Silje I. Kristiansen, David Pedersen og Helén Christoffersen, og viser fram den fine baggen alle medlemmene i Østfoldbadet Friskhetssenter får.

– Velkommen til å trene hos oss Vi ønsker å gi våre kunder noe mer enn et vanlig treningssenter, istemmer Tessa, Silje, Helén, Nicholas og David. De gleder seg til å møte de mange nye medlemmene i Østfoldbadet Friskhetssenter. De fem er spente på hvordan publikum vil ta i mot det nye tilbudet i Østfoldbadet Friskhetssenter. Selv har de gode erfaringer fra å trene, og dessuten mye kompetanse, spesielt faglig leder Terese Brustad (36) og Helén Christoffersen (47). Tessa, som Terese kalles i vennekretsen, har de siste ni årene arbeidet på Sunnaas Sykehus i Askim. Ukentlig har spesialfysioterapeuten vært i varmtvannsbassenget til Østfoldbadet med pasienter. Rehabilitering etter skader, operasjoner og sykdom krever individuelle treningsprogram og øvelser tilpasset nivået en er på. – Sammen med Helén blir vi et perfekt faglig team, smiler hun. Bred kompetanse – Vi har kompetanse til å tilby helseprofilvurdering med fysiske tester og individuell oppfølging. Vi vil tilby brukerne av friskhetssenteret muligheten til å fylle på selve treningen med veiledning innen ernæring og helsespørsmål som påvirker livskvaliteten i positiv retning. Her er plass til både de som vil kun trene, og de som vil ha noe mer, ivrer de to damene. Helén har jobbet i treningssenterbransjen i mer enn 25 år. Blant annet som senterleder, fysisk aktivitet og helserådgiver, PT og gruppetreningsinstruktør. I 2011 ble hun av Norges idrettshøgskole og Reebok Norge kåret til årets gruppetreningsinstruktør.

20

ØSTFOLDBADET

Hun ønsker å utfordre spesielt voksne kvinner til å starte med riktig styrketrening da hennes bacheloroppgave med tittelen; ”Kan styrketrening ha en effekt i forhold til helseforfall hos kvinner i overgangsalderen?”, viser at riktig styrketrening gir stor helsemessig gevinst. Kundeveiledere Friskhetssenteret vil mesteparten av åpningstiden være betjent med våre faglig, dyktige veiledere. Silje I. Kristiansen (25) har trent regelmessig gjennom flere år. Før spilte Askimjenta fotball, men de siste årene har det blitt mest saltrening og bruk av treningsapparater. Nå gleder hun seg til å få være veiledere på hvordan de ulike apparatene, kan brukes og innstilles. Hun gleder seg til å være instruktør i vanntrening og på enkelte av apparatene hvor det er naturlig å ha mindre gruppeopplegg. Silje har vært barnehageassistent i Askim i flere år. Nå får hun ansvaret for medlemsoppfølgingen i friskhetssenteret. Nicholas Trollerud (19) fra Mysen var russ i vår og har vært kafevert på Østfoldbadet i vel to år. I vinter skal han ta et ekstra fag samtidig som han skal arbeide på heltid i Østfoldbadet med oppgaver i badet, kafeen og som veileder

på friskhetssenteret. En skade har foreløpig stopper fotball- og håndballkarrieren, men aktiv styrketrening vil han fortsette med. David Pedersen (21) fra Trøgstad har lært mye om trening og treningssenter i morens treningslokaler på Skjønhaug. Etter tre år på Norges Toppidrettsgymnas, et år på idrettshøgskole i Danmark og trening med flere norske toppklubber, skal den robuste backen på Askim FKs A-lag arbeide på Østfoldbadet. Badevakt og veileder på friskhetssenteret fylles på med litt studier det neste året. På kurs David, Silje og Nicholas var i august med på et spesialkurs på Norges Idrettshøgskole for instruktører på treningssenter. Leverandøren av alt utstyret, Gymline, følger opp alle fem med grundig innføring i apparatenes muligheter. Dessuten har Gymline en rekke kurs de tilbyr sine folk på treningssentrene. – Gleder meg til å lære mer om svømming, sier Tessa, som nylig fikk autorisasjon som instruktør i livredning. Lærerne må hvert år bestå livreddertesten, og Østfoldbadet tilbyr både kurs og testing.

GULLkort

PLATINAkort

Åpningstider med bemanning

Åpningstider – tilgjengelig

Mandag 10.00 Tirsdag 10.00 Onsdag 10.00 Torsdag 10.00 Fredag 10.00 Lørdag 10.00 Søndag 10.00

– – – – – – –

20.00 20.00 20.00 20.00 20.00 17.00 17.00

Mandag 07.00 Tirsdag 06.00 Onsdag 08.00 Torsdag 06.00 Fredag 08.00 Lørdag 08.00 Søndag 08.00

– – – – – – –

21.00 21.00 21.00 21.00 21.00 17.00 17.00

Dm 2013  
Dm 2013  

Østfoldbadet

Advertisement