Page 1

TIL SELGERE I NARVESEN, 7-ELEVEN OG SHELL/7-ELEVEN

SUPERSELGERE SIDE 3

VIL DU BLI MED TIL

BRASIL? SIDE 4

PRODUKTNYHETER

SIDE 7

INTERVJU MED NY ADM. DIR.

MARIETTE SIDE 6


Brev fra johannes

TAKK FOR INNSATSEN Nå har jeg snart vært leder av Reitan

kunden . Det er flott hvis du har tatt de

Convenience Norway i tre år, og det har vært

e-læringskursene som gir deg trygghet til å

veldig inspirerende og lærerikt. Jeg har møtt

levere en god kundeopplevelse hver gang.

mange flinke og entusiastiske mennesker gjennom mine butikkbesøk, og det er den beste

Jeg overtok som leder av R-Kioski i Finland fra

delen av jobben min. Da får jeg mange gode

mai i år (“Narvesen” i Finland). R-Kioski ble

innspill fra deg som selger og din kjøpmann.

grunnlagt i 1910, har 650 butikker og er lands-

Det er dere som møter vår øverste sjef, kunden,

dekkende. Jeg vil fortsatt være leder av Reitan

og det er viktig for oss på Servicekontoret å lytte

Convenience Norway frem til 1. september.

til hva dere har å si. Det er i butikkene verdiene skapes.

Det er Mariette Kristenson som overtar Reitan Convenience Norway etter meg i september.

Vi i Reitan Convenience Norway har tre sterke

Jeg synes Magnus Reitan har gjort et meget bra

merkevarer, og det er viktig at vi sammen tar

valg. Jeg kjenner Mariette fra min periode i

vare på merkevarene våre. Det er DU som er

Sverige på 4,5 år. Jeg ansatte henne både som

ansiktet utad mot kunden, enten du jobber i

regionsjef og deretter som markedsdirektør i

Narvesen, 7-Eleven eller Shell/7-Eleven. Det er

Pressbyrån. Mariette har også god kunnskap

DU som er med på å skape førsteinntrykket til

om 7-Eleven.

butikken. Vi vet at fokus på varetrykk, renhold, kampanjegjennomføring og mersalg også settes

Tusen takk for meg, og tusen takk for alle de

pris på av kunden. Jeg vet at du gjør ditt beste

inspirerende møtene jeg har hatt med dere i

for at den butikken du arbeider i skal fremstå

butikkene. Tusen takk for at DU leverer hver

best mulig – at du og butikken skinner mot

gang til kunden. Husk å spørre om drikke til maten: “Hva vil du ha å drikke til maten for 20 kroner”? Jeg ønsker deg lykke til videre i butikken og i livet!

INPUT FRA

MAGNUS Nest størst i Europa Vår visjon er å bli det største Servicehandelselskap i Europa. Oppkjøpet av R-kioski i Finland og R-kiosk i Litauen og Latvia ble i mai godkjent av Europakommisjonen. Det er fantastisk å tenke på at vi med dette er på god vei til toppen, ved at vi nå er den nest største kjeden i Europa med totalt 2535 butikker. Jeg har hatt noen spennende dager med ledermøter i de nye landene, og det er svært gledelig for meg å få tilbakemeldinger om at vi som ny eier var akkurat det selskapet de hadde håpet på. Dette er et godt utgangspunkt for et fruktbart samarbeid med våre finske og baltiske venner. Vi har en stor jobb foran oss, hvor vi skal forankre våre verdier og fokus, og jeg er meget godt fornøyd med at Johannes har takket ja til stillingen som adm. dir. i Finland. Jeg føler meg trygg på at han vil sikre god drift i årene som kommer.

Reitan ServicEhandel har blitt Reitan Convenience

Når vi nå er tilstede i syv forskjellige land, omsetter for 14 milliarder og har 18.000 sysselsatte med ulike språk, er det en fordel med et navn som gir mening for alle, også internasjonalt. Derfor valgte vi å endre til Reitan Convenience, som er nærmest en direkte oversettelse fra servicehandelsnavnet, men også veldig betegnende for virksomheten vår.

Dyktige kjøpmenn og selgere Jeg vil takke dere kjøpmenn og selgere for den flotte jobben dere gjør ute i butikkene. Hittil i år har vi hatt en flott vekst i alle våre tre kjeder! Uten deres innsats hadde veien for å nå vår visjon vært umulig! Tusen takk alle sammen! 

Stor takk

Ønsker dere alle en riktig god og solrik sommer - lykke til med salget!

Husk å følge Magnus Reitan på Facebook.

1705 Likes 2

Hilsen Magnus

UTGIVER: REITAN CONVENIENCE NORWAY AS REDAKTØR: KARIN SJÖGREN KARIN.SJOGREN@RSH.NO DESIGN & LAYOUT: KJELL OVE ASK


Årets SELGERE

Ism ayi l

HE GE

TER PET

ÅRETS SELGERE

På Riksmøte i januar ble tre dyktige selgere unnet og beundret med tittelen Årets Selger. Her kan du lese hva superselgerne tenker om tittelen og hvilke tips de har til andre selgere.

Navn: Petter Finsen Butikk: 7562 Jessheim/Shell/7-Eleven Antall år i butikk: 2 år

Navn: Hege Cecilie Waagen Butikk: 7118 Singsaker/7-Eleven Antall år i butikk: 7-8 år

Navn: Ismayil Tetik Butikk: 671 Øvre Flesland/Narvesen Antall år i butikk: 4 år

Årets selger – hvordan føltes det? Det var stort – helt uvirkelig! Jeg husker egentlig lite fra jeg ble ropt opp og gikk opp på scenen. Veldig stort når så mange reiser seg opp og klapper for meg. Alt kom etterpå, først da forsto jeg hva jeg hadde vært med på.

Hva må til for å bli årets selger? For å være en god selger må du ha kontakt med kundene og gi det lille ekstra. Smil og sørg for at kunden har en positiv opplevelse og får lyst til å komme tilbake. Også må man trives i jobben!

Hvorfor ble akkurat du årets selger? Jeg er alltid blid og jeg tør å selge! Jeg er fokusert, og har alltid øyekontakt med kunden. Mitt gode humør smitter over på resten av gjengen i butikken og jeg tuller både med kunder og ansatte. Det gir en god atmosfære i butikken.

Hva er årsaken til at du ble kåret til årets selger? Jeg er utadvendt og flink med kundene. Jeg er genuint opptatt av service, det er første bud for å få kunder. Og kontakten med kundene gjør mersalg lettere. Hva motiverer deg til å selge mer? Jeg gir aldri opp, og jeg elsker kontakten jeg har med folk gjennom jobben min. Jeg elsker å skape et salg og få til mersalg, det gir meg en god følelse når kunden er fornøyd. Når jeg våkner om morgenen gleder jeg meg til å gå på jobb for å møte kundene. Hvordan blir man en superselger? Vær deg selv! Ikke spill et skuespill, det gjennomskuer kunden. Vær blid og hyggelig og lær deg produktene du selger! Produktkunnskap er nøkkelen til å bli en god og troverdig selger.

Hva følte du da du kom på scenen på Riksmøte? Det var veldig stas, og virkelig stort å få den anerkjennelsen etter mange år i butikken. Det var utrolig motiverende. Hva trives du best med i jobben din? Kundene! Vi har mange stamkunder og det er veldig koselig å være på jobb. Det er også et veldig bra miljø, og jeg har en super sjef som motiverer oss til å yte vårt beste for kunden. Og ikke minst trives jeg med å selge! Har du noen gode salgstips som du vil dele med dine kolleger? Få mersalget til å fremstå som om det er for godt til å gå glipp av. Ikke si det som en standard frase, men gi av deg selv og inkluder det i dialog med kunden, da sier de ikke nei . Alle kan bli en toppselger, det er bare om å gjøre å lære seg noen enkle triks. Og øvelse gjør mester!

Hva tenkte du da du ble ropt opp som årets selger? Jeg ble helt skjelven og holdt rett og slett på å tisse på meg . Hva motiverer deg til å selge mer? Jeg er daglig leder i butikken her, og ansvaret motiverer meg. Det er også min jobb å motivere de andre ansatte, og derfor må jeg gi av meg selv. Jeg er en sosial person som virkelig trives i jobben min. Jeg motiveres av konkurranser og tenker hele tiden på mersalg. Det er gøy når det er litt action! Har du noen gode salgstips som du vil dele med dine kolleger? Tør å selge mer – til alle! Og gjør det med et smil. Husk øyekontakt med alle, spesielt de som står bakover i køen, vis at du har sett dem, så mister du dem ikke som kunde selv om det er kø.

3


DET STORE

KAFFESLAGET ANNO

2012

Vil du være med til

Brasil? Det store kaffeslaget er en intern konkurranse mellom alle kjedene i Reitan Convenience Norway: Narvesen, Shell/7-Eleven og 7-Eleven. Alle butikker i alle kjeder konkurrerer om å selge mest mulig varm drikke; kaffe, te og varm sjokolade. Vi måler vekst på varme drikker både i antall og prosentvis økning sammenliknet med samme periode i fjor. Vinnerne av beste butikk for hele 2012 blir valgt ut i fra vekst på kaffe og av en jury.

Beste butikk totalt i Reitan Convenience vinner en tur til Brasil med Friele! 2. og 3. plass av alle butikker: • Den beste butikken fra hver kjede vinner en tur til Italia med Primulator. Beste butikk pr. region: 2 personer fra beste butikk i 7-Eleven, 2 personer fra beste butikk i Shell/7-Eleven og 2 personer fra de 2 beste regionene til Narvesen vinner en snøscootertur med TINE! En butikk kan ikke vinne mer enn en av premiene ovenfor. Beste butikk pr. kjede: Alle ansatte i butikken får være med på Riksmøte i 2013! For mer informasjon, se Servicenettet. Dette er en fantastisk mulighet med flotte premier –LYKKE TIL MED SALGET !

4

HUSK VÅRE RS U K S G IN R Æ -L E kinkurset

femas Narvesen: Kaf affè Rosso ell/7-Eleven: C 7-Eleven og Sh no/kurs

www.narvesen.


E SKURS

urset

: Caffè Rosso

Hvert eneste kvartal kårer vi kvartalets vinnere I “DET STORE KAFFESLAGET”. Premiene fordeles slik: - Narvesen: 20 butikker får 5000 kr hver - 7-Eleven: 10 butikker får 5000 kr hver - Shell/7-Eleven: 10 butikker får 5000 kr hver

VINNERE I FØRSTE RUNDE Økning i antall kopper

Prosentvis økning

Plass Butikk

Vekst

Plass Butikk

Vekst i %

1

418 Trekanten, Asker

188,9%

3 180

2

171 Romerikssenteret, Kløfta

150,2%

3 145

3

467 Focus senter, Fauske

101,2%

671 Øvre Flesland, 2.etg

2 092

4

583 Bøler Senter

96,9%

5

835 Østbanehallen

2 001

5

835 Østbanehallen

82,7%

6

836 Majorstuhuset, Oslo

1 612

6

466 Smidsrødvn.9, Tønsberg

77,4%

7

854 Jernbanet.T-bane, avgang

1 589

7

570 Aker Brygge

71,1%

8

263 Trondheim sentralstasjon

1 588

8

630 Ørsta

69,4%

9

570 Aker Brygge

1 455

9

284 Nygaardsgt, Fredrikstad

64,2%

10

762 Olav Kyrresgt., Bergen

1 441

10

442 Sjøsiden kj.senter, Horten

63,0%

1

353 Drammen jbst.

3 389

2

870 Jernbanetorget, Oslo

3

720 Univ.sykeh. i Tromsø

4

Økning i antall kopper Plass Butikk

Vekst

1

7571 Rudshøgda Nord

1 160

2

7589 Høvik

1 053

3

7539 Helleland

4 5

7526 Øyrane Torg 7545 Vestby

978

1 2

7537 Blåsenborg 7507 Rosten

Plass Butikk

Vekst i %

976

1

7068 Youngstorget, Oslo

41,5%

972

2

7045 Drammensveien, Oslo

40,2%

3

7033 Jar

36,9%

4

7107 Aker Brygge

29,5%

Vekst i %

5

7052 Røa

26,3%

74,1%

6

7051 Drammen

24,9%

49,9%

7

7003 Sæter

18,7%

8

7132 Ålesund sentrum

18,0%

Prosentvis økning Plass Butikk

Prosentvis økning

3

7555 Christianslund

39,3%

4

7596 Storgaten

39,0%

9

7112 Værnes, Stjørdal

16,4%

38,1%

10

7142 Ankomst, Sola

16,1%

5

7508 Steinkjer

5


NY ADMINISTRERENDE DIREKTØR

Hun er Reitan Convenience Norways nye administrerende direktør:

Mariette fra Sverige MARIETTE KRISTENSON

Johannes Sangnes har ledet Reitan Convenience Norway i tre år, og skal nå lede R-kioski i Finland. En ung, men erfaren kvinne fra Pressbyrån og 7-Eleven i Sverige, tar over rollen som administrerende direktør. - Det er klart jeg gleder meg. Å få være med å bidra til en enda bedre verktøykasse for kjøpmennene og selgerne i butikk, fortsette det gode arbeidet som er gjort i Norge og ikke minst bli kjent med den norske kulturen, er det jeg gleder meg aller mest til, sier Mariette Kristenson. Markedsdirektør i Sverige Mariette har lang og tung erfaring fra Reitan Convenience i Sverige, hvor hun både har vært trainee, distriktssjef, regionsjef og markedsdirektør. Hun har jobbet i Reitansystemet siden 2003, og de siste årene med totalansvaret for marked, konsept, merkevare og kampanjer. - Jeg har fått jobbe med mye forskjellig, og vi har hatt fantastisk vekst i Pressbyrån de siste årene. Sammen med kjøpmenn og ansatte på servicekontoret har vi skapt vekst hvert eneste

6

år. Klart det har vært gøy, eller ”roligt” som vi sier på svensk. For meg blir det viktig å gjøre det samme i Norge: At vi samarbeider, er positive og offensive, og at vi fokuserer på de riktige tingene for å skape vekst, sier Mariette. Grip mulighetene! Reitan Conevenience har jobbet godt med verdibasert ledelse, og Mariette er svært opptatt av at alle medarbeidere skal føle seg verdifulle og ha det bra på jobben. Hun mener vi alle må ta ansvar, initiativ og gripe mulighetene som ligger foran oss. - Du vil alltid tjene på å gi ditt aller beste. Uansett hvem du er og hva du jobber med. Min oppfordring er å gi 100 % i den rollen du er, samtidig som du er tydelig på hvilke mål du har. Et tips er også å fortelle andre hva du vil. Da forplikter du deg, og vil jobbe enda hardere for å nå målene dine, sier Mariette.

2011

• Kåret til Årets Markedssjef i Sverige • Vant ”Gullegget” for kampanjen ”Mellanmålsbyårån”

2010

• Utnevnt til ”Student of the Year” av Handelshøyskolen i Stockholm

2009

• Vant ”Den store publiseringsprisen” • Vant prisen for ”Beste Kundeavis”

Brød til lunsj Mariette er 35 år, har samboer og ett barn, Jacob på seks måneder. Hun kommer opprinnelig fra en liten “sommerby” ved Sveriges vestkyst, men flyttet til Stockholm etter endt siviløkonomistudie. Nå flytter hun til Norge med mann og barn. - Jeg forbinder Norge med glade mennesker, turer i skog, fjell og mark, og å spise smørbrød til lunsj. Hele familien gleder seg til å få bo i Norge, avslutter Mariette.


NYHETER

DRIKKEVARER Urge Intense Inferno

Energidrikk med frisk smak av appelsin

Monster Rehab Energidrikk med te og lemonade

Brämhults Lemonade Froosh Smoothie

Smoothie uten kunstige tilsetninger

SUKKERVARER

Mentos Fruity Fresh 3

Ny versjon med smak av sitron, grapefrukt og appelsin

Doubleshot espresso

Laget av nypressede sitroner

En skikkelig oppkvikker fra Starbucks

NEWS Reitan Convenience er en attraktiv samarbeidspartner for våre leverandører. Derfor er vi ofte først ute med nye produkter. I disse dager lanseres mange spennende nyheter i butikkene. Her er noen av sommerens beste nyheter.

Ola Premium

Saftigt landbrød med Ost & Skinke / Egg & Bacon / Salami & Gouda

Ricola Lakris

Forfriskende urtedrops, nå med lakrissmak

SNACKS

Hershey’s

Hvit sjokolade med kjeksbiter

Extra professional white citrus

Extra med sitronsmak og hvitgjørende effekt på tenner

Boxerchips

Lettsaltet / salt & pepper i praktisk utslåbar eske

Maarud EM-Gull

Med smak av “suksess” og Havsalt

Sørlandschips Sprø Bølger

Rifla chips med smak av salt og friske urter

7


ANTALL BUTIKKER 243

ANTALL BUTIKKER 647

ANTALL BUTIKKER 112 ANTALL BUTIKKER 379 74 88 ANTALL BUTIKKER 322 77 109

OVER 2.500 butikker 14 milliardEr i omsetning 18.000 ansatte EUROPAS NEST STØRSTE PÅ SERVICEHANDEL

ANTALL BUTIKKER 27 255

ANTALL BUTIKKER 132 63

INPUT  

Internmagasin for selgere i Narvesen, 7-Eleven og Shell/7-Eleven. Utgitt juni 2012.