Page 1

Jag har blivit med shiba! Av Anja Hamrin, ägare till Chonix Kokuou Jag har en akitahane som nu är 3 år. Sommaren 2001 började jag sätta mina planer i verket att leta efter en lillebror till honom. Jag ville inte ha en stor hund till, den skulle ha lagom med päls, helst samma färg som akitan...ja gissa hur lätt det är att finna rätt ras när så många kriterier ska uppfyllas. På Falsterbo Horse Show sprang jag på Annika Mårtensson och vi började givetvis prata om vovvarna...(Vi hade träffats på en utställning tidigare så jag visste att hon födde upp shiba) Då bestämde jag mig  för att det var en shiba så klart som jag skulle skaffa mig och den skulle komma från Chonix kennel.   Akitahanen är en bestämd herre men någonstans har jag trott att han ville ha en lillebror. Alla valpar och unghundar som han har träffat har han uppfostrat genom den hårda skolan. Jag funderade mer än en gång och försökte överföra mina tankar till honom att han inte kunde bete sig så när han skulle bli storebror. Döm om min förvåning när han efter ca.14 timmars vänskap inbjuder till lek med den då 8 veckor gamla Chonix Kokuou! (som betyder konung)

I helgen var vi på besök hos en kompis som föder upp portugisisk vattenhund. Hon hade en valpkull som då var 5 veckor gammal. Tiken lät Koyo leka med valparna och Koyo lekte som han vore vuxen. Han visste att han skulle busa försiktigt. Nu skall man inte tro att Koyo är en liten mes för när han träffade sin kullbror, Kenshou, så var det andra ljud i skällan. Han gick på bredsidan mot Kenshou och morrade. Jag fick ta honom i nackskinnet och säga några väl valda ord till honom så att han släppte fokus på Kenshou. Då var bröderna endast 13 veckor gamla!

Chonix Kokuou som kallas för Koyo är en mycket trevlig liten man. Nu är han 4 månader gammal. Tänder och andra attiraljer börjar så smått komma på plats. Koyo, storebror och jag bor i Stockholm för jag pluggar här uppe. I januari var det så kallt här att Koyo inte hann kissa innan han frös. Det var bara att inhandla ett täcke! Numera tror han att han är dundermusen när han får sin slängkappa på sig och övervinner alla snöhögar i en våldsam fart! Vid datorn….. Anja Hamrin, stolt matte till två härliga japanare!

Jag har blivit med shiba-nr1-2002  

Koyo, storebror och jag bor i Stockholm för jag pluggar här uppe. I januari var det så kallt här att Koyo inte hann kissa innan han frös. De...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you