Page 1


1


Inhoudsopgave 2

DEZE WEEK 5

De straatvraag Waar word jij gelukkig van?

6

Interview Parels van Suriname

11

Online de leukste sites op een rijtje

13 Art journal dagboek maar dan anders

17

Cadeautje: 10 denkprikkels


19

De 10 geheimen

21 Van zelf maken word je gelukkig

25

365 dagen... Project van Anniek

27

Colofon Wie werkten mee

28 Volgende week

Jaaaahooor da je h ebt h ar is ie dan! Gefelicit et eerste nummer v eerd, INZ. in je an ha een gloednie nden! Maak k ennis uw t ijdsch m et rif t. Het d van INZ. is o e l om je even staan bij jezelf, wat laten st il te jo jou inspiree rt. Er sta u passie is en a n interview van mense n s geïnspireerd die door iet s of iema in nd z hier ook w ijn en misschien raak eer door ge t jij ïnspireerd. N interviews a as st f ot o’s, af b aan er ook mooie qu t eeldingen e otes, n in. INZ. w il je bewus lucht ige st ukjes t la van je eige n leven en ten mak en w en mooi vin d. Het is e at jij belangrijk en cadeaut voor jezelf je te k open of te krijg om hoop dat je en. e maar boven r door geïnspireerd w IK ord, al GENIET ER VAN! lief s Annie k

3


4


de

straatvraag: Waar word jij gelukkig van?

Eline Smid (24) Als het zonnetje schijnt en ik lekker buiten kan zitten is mijn humeur al goed.

Ebru Gundes (22) Zon, wind, water, altijd goed!

Iris (21) Lekker in het park bruinbakken met mijn vriendinnen en een grote fles rosĂŠ

van Van Gogh tot Jeon Leu Voorproefje? vind u hier onder!

Bent u geintreseerd in een museum kaart? Ga dan snel naar de website en vind het best passende abbonement. Bel gerust naar 0900 26 28.

www.museumkaart.nl


6

me lobi SU

PARELS VAN SURINAME


7


Heftig Voordat ik naar Suriname ging ben ik naar een bijeenkomst geweest van de organisatie om informatie te krijgen. Daar heb ik ervaringen van mensen gehoord en kon ik al mijn vragen stellen, voor de rest heb ik niet teveel informatie gezocht. Het is niets voor mij om me tot in de puntjes voor te bereiden, ik laat het liever gewoon over me heen komen.

8

Ik vond het heel apart om in het Parelhuis te werken. Er wordt slecht omgegaan met het feit dat de kinderen besmet zijn, rond dit onderwerp hangt echt een enorme taboesfeer. In het begin moest ik er wel over nadenken of ik dit werk wou doen maar toen ik besloten had dacht ik ook, ik ga er voor! Er zijn zoveel kindertehuizen in Suriname omdat ouders niet weten wat ze met hun besmette kind aan moeten, en dus maar in een tehuis plaatsen. Heel soms komt er iemand langs om voorlichting te geven maar verder wordt er niet zoveel op gedaan. De kinderen in het tehuis krijgen wel medicijnen zolang deze er zijn. Suriname staat wel bekend om haar lakse mentaliteit maar dat het zo erg was had ik niet verwacht. De leidsters doen helemaal niks, ze liggen maar de hele dag op de tafel te hangen en vallen uiteindelijk in slaap. Het zijn wel een soort van ouders voor de kinderen maar de enige aandacht die ze kregen was van ons. Dit vond ik eerlijk gezegd heftiger dan hoe er om werd gegaan met hiv. Die kinderen in het tehuis zijn zo ontzettend lief en worden zo blij van een beetje aandacht, je vergeet gewoon dat ze besmet zijn. Echte meisjes in de jungle Naast het werken in het Parelhuis hebben we natuurlijk ook andere leuke dingen gedaan. Ik kan het allemaal niet opnoemen, zoveel. We zijn elke avond uit eten geweest, dit was veel goedkoper dan zelf koken. ’s Avonds zijn we vaak uitgeweest in verschillende discotheken en barretjes. Ook hebben we drie keer een jungletour gedaan en vooral de eerste keer was erg bijzonder. Toen ik net in Suriname was aangekomen, gingen we direct met vijf meiden de jungle in. We kenden elkaar nog helemaal niet en moesten de hele dag in een klein busje zitten. Het ijs was snel gebroken en zo was het erg gezellig met z’n allen. We zaten op een onbewoond eiland wat eigendom van de gids was en verder mocht daar ook niemand komen.


11


Beauty with

Intelligence

Nikon D60 De eerlijkste & origineelste cadeaus van de wereld

Fairtrade uilen kussen 造10,99


13


14


Mas Taillet

Ver weg van de massa, op zoek naar de onontdekte plekjes waar je altijd verblijft in de rust en stijl van het land.

Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf...

Boek Eliza’s ontdekkingen: www.elizawashere.nl


Fuck it is de perfecte westerse uitdrukking van oosterse spirituele ideeĂŤn over loslaten, je overgeven en grip op de dingen (gehecht zijn) minder stevig maken.

Sterven is niets. Begin dus met leven. Het is niet zo gek en het duurt langer.

altijd achter je

dan valt de schaduw

Keer je naar de zon,

tuin zonder bloemen

dromen is als een

Een leven zonder

In het midden van iets moeilijks ligt een kans, zei Einstein. Soms is het even zoeken naar die kans, maar de gedachte kan je helpen door lastige tijden.

Zonder mislukking is er geen succes. Mensen die succesvol zijn, hebben ook vaak teleurstellende resultaten geboekt. Ze zijn weer opgestaan en verder gegaan. Je mislukt alleen als je opgeeft of als je nooit iets probeert.

Als we een probleem willen oplossen, reageren we vaak vanuit de automatische piloot. Wat gebeurt er als je het omgekeerde doet van wat je normaal zou doen?

Eenvoudige regels om gelukkig te zijn : 1 . bevrijd je hart van haat 2 . bevrijd je hoofd van zorgen 3 . leef eenvoudig 4 . geef veel 5 . verwacht niet veel

Soms vind je wat je zoekt,door te stoppen met moeten

De aarde schuilt in een korrel zand, het heelal in een bloemblad puur, de oneindigheid in de palm van uw hand en de eeuwigheid in een uur


19


Ervaar de intense smaak van chocolade

Reis door de wereld van Rituals en ontdek dat geluk in het detail zit Het is onze passie om je dagelijkse routines te veranderen in mooie rituelen.

Your body. Your soul. Your rituals.


21


Voel je zeker, Draag Libresse.

De mooiste geboortekaartjes voor de kleinste wondertjes!

“Het Uilennestje� is een webshop dat gespecialiseerd is in het maken van originele geboortekaartjes. U kunt kiezen uit de diverse kaartjes op onze website. Deze kunnen wij aanpassen op kleur, tekst en opmaak. U kunt er ook voor kiezen om een nieuw kaartje door ons te laten maken, geheel naar uw wensen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.hetuilennestje.nl of neem contact met ons op via het contactformulier op onze website.

www.hetuilennestje.nl

Het Uilennestje-180x127.indd 1

08-06-12 11:22


365 dagen... Deze maand het 365 dagen project van Anniek. Elke dag fotografeert ze iets of iemand wat haar opvalt, mooi vind, gedaan heeft etc. Uiteindelijk als alle dagen gefotografeerd zijn dan maakt ze er een mooie fotoboek van en zo kan ze terugblikken hoe haar jaar er uit zag in beeld. Zie hier een impressie van haar werk.

25

Meer zien van Anniek? kijk op www.flickr.com/photos/ 365daysofanniek


27

inspireren om te creĂŤren en combineren Laat je

Inspireert de wereld.


VOLGENDE WEEK Zangeres SELAH SUE

OVER DOORBREKEN & DEPRESSIES 28

PSYCHE

WEG MET DIE KEUZESTRESS familiebanden

wat maakt ze speciaal? eropuit:

Tips om lekker weg te gaan


INZ. get inspired  

Dit is de eerste examenopdracht voor het Cibap. De opdracht was om een eigen magazine te ontwerpen. Alls wat er bij komt kijken moest zelf u...