Page 1

Les llums i les ombres del segle XVIII Treball realitzat per a història 24/11/2011 4t.C Florida Álex Sánchez, María Jiménez, Timea Krisztina, Adrian Vieco, Yeray López, Fran Martínez i Anna Garcia.


LLUMS DEL SEGLE XVIII

OMBRES DEL SEGLE XVIII

Es va promoure un moviment cultural i intel·lectual pel desenvolupament d’Europa, amb el que els pensadors sostenien que la raó podia combatre amb la ignorància. La burgesia va adoptar nous pensaments intel·lectuals. Els il·lustrats, a partir dels seus coneixements, desenvoluparen una teoria mitjançant la raó per a resoldre els problemes d’algunes persones. Es varen descobrir i inventar moltes coses que van facilitar la vida quotidiana. Els intel·lectuals de l'època creien que seria un segle de progrés, de domini de la raó, que faria sortir la humanitat de la superstició. Varen crear la primera enciclopèdia. Es va inventar el paper i la prensa per a que tot el poble poguera documentar-se amb opinions agenes. Apareix un nou model polític anomenat Despotisme Il·lustrat. El poble es va revolucionar. Varen aplicar les idees d’Adam Smith en el model de economia: liberalisme econòmic.

Es maltracta a les persones per la seua religió, cultura o forma de viure

Molta gent va morir sense haver comés un delicte. No tenien tots els mateixos drets, ja que existien les classes socials.

La tasa de mortalitat era molt elevada, ja que no hi havien prous avanços mèdics. Hi havia molta pobresa.

El poble vivia amb por. La monarquia absolutista impedia que avançara la societat. Varen haver moltes guerres. Les dones estaven molt poc valorades. La figura nueta estava molt mal vista.

Llums del segle XVIII  

Treball per a història