Page 1

GUIÓ 9. DV. 17.1. 2014 Entrada musical

1. La música d’avui! Alèxia: Darren Ayman (Henar) és un cantant anglès de rock and roll i del folklore urbà. Començà la seva carrera musical l’any 1995. Les cançons que escoltareu avui són del seu treball The Fidelity wars i la seva cançó I took her love for granted.

2. Notícies de l’Annexa i del món Samantha: Ja ha sortit el número 108 de la revista Petjades. Us invitem a fullejar-la i a comentar els seus apartats. En l’apartat del racó etnopoètic comentarem algunes opinions d’alguns nens i nenes de sisè d’aquesta revista.

1


Jing: Aquesta setmana els nens i nenes de 4t, cinquè i sisè han fet una activitat amb molt de ritme al Caixa Fòrum: activitat de samba i swing. Aquesta setmana també hem començat el projecte de Fama.

Alèxia: Aquesta setmana els nens de sisè hem fet diverses sortides per conèixer alguns monuments i alguns carrers que tenen relació amb la guerra del Francès. Hem descobert, per exemple, que els noms dels militars que apareixen en monuments estan escrits en castellà i que els noms dels carrers estan en català. Així podem veure com al monument de la plaça del Lleó hi llegim Blas de Fournier mentre que trobem el seu carrer ben catalanitzat amb el nom Blas de Fournàs. Això s’explica perquè en l’època en què es van aixecar motls d’aquests monuments no es donava prou importància a la llengua catalana.

Samantha: A finals de darrer trimestre vam fer una petita enquesta als nens de sisè perquè diguessin quins apartats de l’emissora els agradava més. Vam poder veure com l’apartat de “La música d’avui” agrada molt. Un altre apartat que té molts adeptes és la secció “Anem a plaça” i “El raco etnopoètic.”

2


Jing: La Mariona Planas i la Maria Coll han guanyat el primer premi de còmic que organitza la biblioteca Mercè Rodoreda de Platja d’Aro. La Lola Martí ha guanyat el segon premi. Felicitats a totes elles!

3. Volen llibres Alèxia: En Mario Lechado us recomana un llibre “Los futbolísimos” de Roberto Santiago ublicat l’any 2013 per l’editorial Elsa Aguilar. El llibre va d’un equip que es diu Soto Alto. Si no guanyen un dels tres partits que els queden el seu equip desapareixerà per sempre. 3


Passen moltes coses interessats i a tots els que us agrada el futbol us agradarà molt aquest llibre.

4. “Anem a Plaça”

Jing: En aquest trimestre us comentarem diverses expressions gironines que ara us anem a avançar com a primícia i que podeu començar a esbrinar el seu significat: “De gavatx i de porc, no te'n fiïs fins que és mort.” “A l’Hospici a menjar bledes!” “9 mesos d’hivern i tres d’infern.” “Vés a Torroella a buscar-ho!” En els propers programes comentarem aquestes expressions gironines.

4


5. El racó etnopoètic Samantha: Us comentem algunes opinions dels nens de sisè sobre l’últim número de la revista Petjades. “A mi la secció que més m’agrada és la Vida Escolar perquè crec que ens pot interessar les activitats que fan els altres companys. Jo he fet Petjades i us ho recomano perquè es molt divertit fer coses per posar a la revista.” Alèxia: La Paula Casanovas ha escrit: “L’apartat de lletres m’ha agradat molt perquè es molt entretingut mirar els còmics que hem fet a classe. Els còmics els podíem fer amb grup o individualment.” A mi personalment m’han agradat mes els comics que s’han fet individualment perque els han personalitzat més al seu gust.” Samantha: En Jack ens comenta: “L’apartat que més m’ha agradat ha sigut “ Have a look” perque m’agrada molt l’anglès i el meu pare és anglès. També perque explica les tradicions que jo faig i moltes cançons.” Jing: L’Amèlia hi afegeix: “A mi m’agrada la secció Entreteniments perquè trobo que es divertida perquè hi han sopes de lletres dibuixos dels nostres companys, fotografies...” Alèxia: En Mario ens comenta: “L’apartat que m’ha agradat més ha sigut l’escola al dia . M’agrada perquè és un apartat on es parla de les sortides que fem a l’escola, de les festes, les celebracions... Aquest any ha parlat de la castanyada, la setmana de la ciència, el calendari 2013.... T’explica molt bé cada sortida amb un text que no és ni molt llarg ni molt petit. I així tens records del que has fet.

5


6. El curs convidat Jing: Ara els de segon curs us cantaran una cançó que parla d’un famós pintor andalús: Pablo Picasso.

8. Aniversaris Alèxia: I ara direm els nens i nenes que han fet anys aquests primers dies d’escola De P-3 /P-4: En Blai Torrent, la Carmen Sanchez i l’Eric Castro De P-5 / 1r: En Xan Paz i Butllé, la Júlia Rosa, en Víctor Amador, i en Santiago José

6


De 2n: La Camila i la Miryam Khanfria De 3r: La Violeta i en Guillem Gil De 4rt: En José Luis Rosales De 5è: En Pau Roca I la mestra Verònica Gasella

Agraïments Samantha: Gràcies a tots els nens i nenes de sisè que fan aquest guió cada setmana. Us han parlat la Samantha Delgado, l’Alèxia Fernández i la Jing Dan Huang. Als controls hem tingut l’Amèlia Chamorro i en Marc Siles. Els dibuixos d’aquest guió són de la Nihed Mahdjouba, de 6è B.

7


Ara la Jing Dan us dirà unes quantes paraules en xinès: Jing:

8

Guió Emissora 9  

Guió de l'emissió del dia 17 de gener de 2014 de Ràdio Annexa.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you