Page 1

I den barske vestjyske natur byder Henne Kirkeby Kro velkommen med læ, varme og romantisk idyl.

Selvforsyning i

Henne Kirkeby Kro Henne Kirkeby Kro ligger i det vindomsuste Vestjylland, tæt på de yderste klitrækker, hvor al beplantning over en halv meter hælder faretruende mod øst. Kroen ligger ud til vejen og løfter sig op i det flade landskab. Idyllisk ser det ud, de gamle røde mursten med tungt stråtag og sprossede vinduer.

Krohaven En tur bagom den smukke hovedbygning, åbner op for en lige så smuk have. Stierne fører rundt i den spændende have, hvor man bliver ledt forbi blomsterhave, frugthave, solterrasse med krydderurter og ikke mindst køkkenhave. Det er netop køkkenhaven, der er havens største rum. Her er der alt, hvad hjertet og maven begærer. Lange rækker med rabarber, kål, bønner, jordskokker og salater. Kort sagt, der er grøntsager så langt øjet rækker og det er en sand fornøjelse at gå igennem de mange søde dufte og friske farver. Det er en sanseoplevelse for sjælen. 4

Fra have til mave Gartneren og kokkene samarbejder om hvilke grøntsager, der skal plantes og sås i køkkenhaven. Der skal være et alsidigt mix af forskellige grøntsager, bær og frugt klar på forskellige tidspunkter af året. En af Kroens mærkesager er at mindske madspild og bruge årstidens grøntsager. I køkkenet bruger kokkene de pæne grøntsager til pynt, mens de grove bliver skåret i mindre stykker og brugt til en lækker puré eller mos. På den måde bruger kokkene, de grøntsager de har adgang til og de undgår at købe ret mange grøntsager andre steder fra.

Havens rum Haven er indrettet med forskellige rum. Hvert rum har sin egen funktion. I cafehaven ved Brasseriet er det

t Selvforsyning og årstidens frug ns og grønt er mærkesager for Kroe bestyrer Annette Reimann.

muligt at sidde ude og nyde en lækker frokost omgivet af pæreespalier, duftende roser og krydderurter. I køkkenhaven kan man gå en tur og nyde de dejlige dufte og farver. Blomsternehaven byder ligeledes på guf for både næse og øjne. Her møder man også hver formiddag Helen, som plukker buketter til kroens værelser og restaurantens borde. Stengærder og, rustne stålkanter og stenmelstier leder os rundt i haven. Den gamle krohave kan bære, at det nye møder det gamle. Det giver haven karakter og personlighed. Kroen er bestemt et besøg værd, blot at nyde en kop kaffe ved Brasseriet, gå en tur i den dejlige have og blive blæst igennem af den vestjyske vind n


Lave buksbomhække omkranser havens blomster blomsterbede.

Velkommen til en dejlig oplevelse.

Stengærde og rusten stålkant kant klæder hinanden i den gamle krohave.

Nyanlagt have Haven er nyanlagt i efteråret 2010 og foråret 2011. Det har været et bevidst valg, at haven skal se tilplantet og færdig ud fra starten. Derfor har man valgt at anlægge haven med store træer, frugttræer og buske. Bedene er anlagt med vanding, så grøntsagerne har de bedste forhold i den vestjyske jord.

Kroens køkken- og frugthave byder på et hav af smagfulde grøntsager, som har suget saft og kraft i den porøse vestjyske muld.

Hyggelig stemning i Caféhaven ved Brasseriet.

5

Planteskoleringen forår 2012  

Nyt til haven

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you