Page 1

Vivamon Raamattukylä

2017

© Timo Pekka Kaskinen

Vivamo Bible Village

Uutuusnäytelmä

Paavalin salaisuus Ensi-ilta 9.6.


Paavali, aina matkalla

Sinua tarvitaan

A n n a - M a r i K a s k i n e n M a t i a s N y m a n

Vapaaehtoistoiminta, tuo sankariton taustavoima, on kautta sukupolvien ollut ihmiskunnalle sydämenasia.

Apostoli Paavali on kristillisen kirkon merkittävimpiä opettajia. Hän julisti evankeliumia, perusti seurakuntia ja kirjoitti ahkerasti kirjeitä, joissa hän opasti nuoria seurakuntia uskon tiellä. Paavali oli saanut vahvan juutalaisen kasvatuksen. Aluksi hän vainosi kristittyjä. Kuitenkin hänestä tuli varhaisen kristillisen seurakunnan tärkein lähetystyöntekijä, ja näin sanoma Kristuksesta levisi nopeasti Rooman valtakunnan alueella. Apostolien teoissa kerrotaan hänen kääntymyksestään ja kolmesta lähetysmatkasta.

Timo Pekka Kaskinen

Raamattukylä vapaaehtoistoimintana on virkistävä työmuoto evankeliumin asialla. Yhteinen Jeesukselta saatu tehtävä innostaa ja palveleva asenne projekteissa luo luottamusta ja keskinäistä rakkautta.

Martti Lutherille perehtyminen Paavalin teologiaan oli käänteentekevä kokemus. Paavalin roomalaiskirje oli hänelle Uuden Testamentin “pääkappale ja kaikkein puhtainta evankeliumia.” Paavali tunsi heikkoutensa. Hänen vahvuutensa oli Kristuksessa.

Jokaisen kutsutun ainutlaatuiset lahjat ja kyvyt saavat sijaa yhteisössä, jonka juuret ovat syvällä Raamatussa.

Tuottamalla näytelmän Paavalista Vivamon Raamattukylä liittyy Reformaation merkkivuoteen 2017.

Monipuoliset tehtävät tarvitsevat osaajia ja oppijoita. Käsien, suun ja kehon kautta avautuu Jumalalle työmaa, jossa hän on mestari ja rakentaja.

Tervetuloa Paavalin matkaan!

JULKAISIJA TIEDUSTELUT JA VARAUKSET Vivamon loma- ja kurssikeskus Vivamontie 2, 08200 Lohja puh. 0207 681 760, vivamo@sana.fi vivamonraamattukyla@sana.fi RAAMATTUKYLÄ-LEHDEN TOIMITUS Anna-Mari Kaskinen, Matias Nyman, Anne Tschokkinen (ulkoasu, kuvankäsittely) LEVIKKI 15 000 kpl PAINOPAIKKA Painotalo Plus Digital Oy KUVAT Juha Auvinen, Timo Pekka Kaskinen, Pertti Kärki, Sami Rouhiainen, Teemu Vestovuo

2

Kristuksen lähimmäisen rakkauden nostaminen suurimmaksi käskyksi on ollut kristikansan menestystarina. Sydänten läheisyys, omastaan jakaminen ja alttius palvella ovat merkinneet maailmassa hyvyyden voittokulkua. Auttaminen vapaasta tahdosta antaa merkitystä elämälle.

Pertti Kärki

Vivamon

LIPUT

Raamattukylä

S I S Ä L LY S L U E T T E L O

Jouluvaellus: aikuiset 13 €, lapset 3–12 v 9 €, alle 3 v ilmaiseksi. Pääsiäisvaellus: aikuiset 13 €, lapset 3–12 v 9 €, alle 3 v ilmaiseksi. Kesävaellukset: aikuiset 15 €, lapset 3–12 v 10 €, alle 3 v ilmaiseksi. Ryhmäalennus: joka 16. h ilmainen, max 4 ilmaista/ryhmä.

Käsikirjoittajan ja ohjaajan alkusanat Jouluvaellus Ihmeellinen ilo Paavalin salaisuus Johannes, ukkosenjylinän poika Pääsiäisvaellus Ihmisen poika Tule kummiksi

Voit varata etukäteen myös ateriapalvelut/ kahvit nautittavaksi vaelluksen yhteydessä. Kysy lisää varausta tehdessäsi. Varaudu säänmukaisella vaatetuksella, vaellukset tapahtuvat ulkona. Varaamme oikeuden muutoksiin.

kansanraamattuseura.fi vivamonraamattukyla.fi vivamo.fi

2 3 4 6 7 8


Ihmeellinen ilo Jouluvaellus

Juha Auvinen

Vivamon Raamattukylän jouluvaellus Ihmeellinen ilo on jo vuosien ajan ollut elämys niin pienille kuin suurille vaeltajille. Vivamon kauniissa maisemissa tämä ikiaikainen kertomus herää eloon ja sen voi kokea kaikilla aisteilla. Tulet, jotka luovat valoaan hämärään, Betlehemin basaarin äänet, navetan aasit ja lampaat ja seimen oljilla lepäävä pieni Jeesus-lapsi johdattavat ensimmäisen joulun salaisuuteen. Kaiken yllä soi enkelien riemullinen laulu: Kunnia Jumalalle korkeuksissa ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan Hänellä on hyvä tahto!

ESITYKSET

2016: 9.12. klo 13, 18 • 10.12. klo 13, 16 • 11.12. klo 13, 16 • 13.12. klo 15, 18 • 14.12. klo 10, 16 • 15.12. klo 13, 18 • 16.12. klo 10, 18 • 17.12. klo 13 2017: 8.12. klo 13, 18 • 9.12. klo 13, 18 • 10.12. klo 13, 18 • 12.12. klo 13, 18 • 13.12. klo 10 , 16 • 15.12. klo 13, 18 • 16.12. klo 13, 18 • 17.12. klo 13 3


Reformaatio 500 v.

Armoaπ 2017!

4

Armoa 2017! Reformaatiojuhlavuoden tunnus

Ensi-ilta 9.6.2017

PAAVALIN salaisuus


5

Paavalin salaisuus on matka Paavalin elämään ja uskon ytimeen. Se on matka aikaan, jolloin kristillinen usko otti ensimmäisiä askeleitaan Palestiinassa, Euroopassa ja Vähä-Aasiassa.

Pelottomasti Paavali toteutti tehtävän, jonka Kristus oli hänelle antanut. Fariseuksesta tuli pakanoiden apostoli. Lähetysmatkoillaan hän kohtasi monia vastoinkäymisiä: häntä kivitettiin, hän joutui haaksirikkoihin, ja häntä kuritettiin ruoskaniskuin ja raipoin. Myös terveys reistaili. Perimätiedon mukaan Paavali sai surmansa keisari Neron vainoissa.

Toisten kristittyjen oli vaikea uskoa, että Paavali oli kokenut mielenmuutoksen. Mutta hän oli kohdannut armollisen Jumalan, joka kutsuu luokseen kaikkia kansoja. Hän ei koskaan unohtanut, millaisen tien hän oli kulkenut. Hän sanoi olevansa syntisistä suurin. Hän turvautui Kristuksen armoon, ei omiin tekoihinsa.

Aluksi Paavali vainosi kristittyjä. Niissä merkeissä hän oli matkalla Damaskokseen. Matkalla Kristus ilmestyi hänelle kysyen: miksi vainoat minua? Paavali menetti joksikin aikaa näkönsä. Damaskoksessa Ananias-nimisen miehen kodissa hän kääntyi kristityksi.

Paavali oli vastakohtien ihminen, hänen elämänsä oli täynnä dramaattisia käänteitä. Ammatiltaan hän oli teltantekijä. Hänet kasvatettiin fariseukseksi.

KESÄKUU 9.–11.6. klo 15.–16.6. klo 18.6. klo 13 22.6. klo 18 23.6. klo 15 HEINÄKUU 15.7. klo 13 18.–19.7. klo 20.7. klo 18 21.7. klo 13 26.–27.7. klo 28.7. klo 18 29.7. klo 13 13

13

13 13

ESITYKSET

Pertti Kärki

• Puh. 0207 681 760 • vivamo@sana.fi • Vivamontie 2 • 08200 Lohja

VARAUKSET JA TIEDUSTELUT:

Vivamo Bible Village

Raamattukylä

Vivamon

Timo Pekka Kaskinen


Johannes,

Pertti Kärki

ukkosenjylinän poika

Näytelmä Johannes,ukkosenjylinän poika sai kesäkaudella 2016 innostuneen vastaanoton. Näytelmä sijoittuu kreikkalaiseen Efesoksen kaupunkiin, jossa sijaitsi yksi varhaisista kristillisistä seurakunnista. Patmoksen saarelta on Efesokseen saapunut vapautettuja vankeja. Eräänä päivänä seurakunnan johtohahmon kodin

ovelle ilmestyy repaleisissa vaatteissa tuntematon iäkäs raihnainen mies. Perheen apulainen, nuori Erika, ottaa hänet vastaan. Käy ilmi, että tulija on itse apostoli Johannes. Erikalla on Johannekselle monia kysymyksiä. Johannes tuo seurakunnalle mukanaan tärkeän viestin, jolla on vaikutusta koko yhteisön elämään.

ESITYKSET TOUKOKUU: 19.–21.5. klo 13 • 25.–28.5. klo 13

Pertti Kärki

6

ELOKUU: 3.–4.8. klo 13 • 6.8. klo 13 • 11.–13.8. klo 13

Pertti Kärki

Pertti Kärki


Sami Rouhiainen

Ihmisen Poika Pääsiäisvaellus Pääsiäisvaellus Ihmisen Poika kertoo Jeesuksen maanpäällisen elämän viimeisistä vaiheista.

tarhassa Jeesus vangitaan. Alkaa kärsimystie, joka johtaa tuomioon ja lopulta ristille.

Matka alkaa Jerusalemin pääsiäisjuhlilta, jonne Jeesus ratsastaa aasilla, kansanjoukon tervehtiessä häntä riemuhuudoin. Ilo vaihtuu pian syytökseksi. Getsemanen puu-

Mutta kertomus ei pääty siihen. Kolmantena päivänä tapahtuu ihme: Hauta on tyhjä. Jeesus on noussut kuolleista. Hän elää ja antaa seuraajilleen suuren tehtävän, joka jatkuu tänäkin päivänä.

Teemu Vestovuo

ESITYKSET ti 11.4. klo 13, 18 • ke 12.4. klo 13, 18 • pe 14.4. klo 13, 18 • la 15.4. klo 13

7


Kummitoiminta Timo Pekka Kaskinen

mahdollistaa työn Kalevi Rautjoki

Vivamon Raamattukylän teatteri on tuottanut kahdentoista kauden aikana 15 Raamatun suuriin kertomuksiin perustuvaa näytelmää. Raamattukylän historian aikana jo yli kolmesataa tekijää ja lähes viisisataa kummia ovat mahdollistaneet tämän. Lähes 110 000 kävijää on nähnyt näytelmät ja saanut tulla niiden koskettamiksi. Käsikirjoittaja, ohjaaja, koordinaattori, koreografi, säveltäjät, sovittajat, näyttelijät, muusikot, tanssijat, puvustajat, lavastajat ja teatteritekniikasta vastaa-

vat ovat mahdollistaneet tämän kaiken. Kummit ovat olleet työmme taloudellinen ja hengellinen tukipilari. Raamattukylän merkitys on suurempi kuin alussa osasimme kuvitella. Olemme jokaisena esityspäivänä ihmeiden äärellä. Ihmiset tulevat, näkevät ja kertovat koskettavasti kokemastaan.

Haluatko sinä liittyä Raamattukylän kummiksi ja lähteä mielenkiintoiselle matkalle ainutlaatuisen teatterin olemassaolon mahdollistajana? Oheisella liittymiskupongilla voit ilmoittautua kummiksi. Tule jatkamaan innostavaa työtä kanssamme.

! Haluan liittyä Vivamon Raamattukylän kummiksi! Tuen kummina kuukausittain Raamattukylän työtä p 20 €/kk p 30 €/kk p 50 €/kk (rastita valitsemasi summa)

postimerkki

p muulla summalla: ___ €/kk Saan kummikirjeen, sähköpostitse p kirjeenä joka kuukausi jonka haluan p Nimi

..........................................................................................

Osoite

..........................................................................................

Postitoimipaikka

....................................................................................

Puhelin

..........................................................................................

Sähköposti

..........................................................................................

p p

Tässä yhteydessä antamiani tietoja ei saa käyttää muuhun tarkoitukseen. Haluan saada tietoa KRS:n toiminnasta ja tapahtumista.

Vivamon

Raamattukylä Vivamontie 2 08200 LOHJA

Pertti Kärki

Haluamme kertoa yhä uusille sukupolville Raamatun ikiaikaiset kertomukset draaman keinoin. Nyt katsojien joukkoon on liittynyt väkeä myös muista kulttuureista.

Raamattukylälehti 2017  

Kansan Raamattuseuran Vivamon loma- ja kurssikeskuksessa toimivan kristillisen teatterin, Vivamon Raamattukylän, ohjelmisto joulu´sta 2016 j...

Raamattukylälehti 2017  

Kansan Raamattuseuran Vivamon loma- ja kurssikeskuksessa toimivan kristillisen teatterin, Vivamon Raamattukylän, ohjelmisto joulu´sta 2016 j...

Advertisement