Page 1

Enhedslistens topkandidater på Folkebevægelsens liste: Rina Ronja Kari, Ole Nors Nielsen og Christian Juhl.

Enhedslisten anbefaler at stemme på Folkebevægelsen mod EU Søndag den 25. maj er der valg til EU-parlamentet. Det sker under den værste økonomiske krise i årtier – en krise, hvor EU har gjort ondt værre. EU har skåret kraftigt på vores fælles velfærd, vores faglige rettigheder er sat under pres, og almindelige menneskers indflydelse i EU er forsvindende lille. Skal det lykkes at forsvare og udbygge vores demokrati og velfærd, så er der brug for en stærk samlet EU-modstand. Derfor anbefaler Enhedslisten at stemme på Folkebevægelsen mod EU.

Ja til velfærd og jobskabelse. Nej til EU’s nedskæringspolitik. Regulér banksektoren. Luk skattelyene. For internationalt samarbejde. For en solidarisk flygtningepolitik.


Stem nej til patentdomstolen Søndag den 25. maj er der folkeafstemning om EU-patentdomstolen. Hvis Danmark stemmer ja, vil der i fremtiden gælde mange flere patenter i Danmark. Det er et problem for samfundsudviklingen, fordi store virksomheder kan blokere for, at andre deler og udvikler viden. Desuden vil Danmark skulle afgive suverænitet, til en særdomstol hævet over dansk ret. Enhedslisten vil derimod sikre åbenheden, så kreative mennesker kan videreudvikle gode ideer og skabe nye arbejdspladser i Danmark. Vi skal dele viden, ikke tage patent på den. Derfor anbefaler Enhedslisten at stemme nej til patentdomstolen.

Det kan være katastrofalt, når store virksomheder har eneret på viden, som befolkningerne har brug for. Vi ser det især i medicinalindustrien, hvor patenter forhindrer, at mennesker i fattige lande får adgang til livsvigtig medicin, fx mod malaria og HIV, fordi firmaerne er mere interesserede i profit end i menneskeliv.

Pernille Skipper, retsordfører for Enhedslisten.

Tryk: Eks-Skolens Trykkeri ApS

Stem på Folkebevægelsen mod EU. Stem nej til patentdomstolen. Læs mere på folkebevaegelsen.dk og enhedslisten.dk

2014 valgflyer ep valg og patentdomstol  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you