Page 1

INTERIEUR PLAN Burgemeester Drijbersingel 19 Zwolle

Interieuradvies door Anne Poelmann, 2018


INHOUD

Wensenlijstje

Stijlplan

Rariteiten ideeĂŤn

Bar plan


WENSENLIJSTJE

Een plan voor een fijne sfeer in het nieuwe pand;

Materiaaladvies

Ruimte voor verschillende groepen

Een multifunctionele bar

Kleuradvies


STIJLPLAN De basisstijl & De stijlsfeer


Hierbij het stijlplan voor het interieur van jullie nieuwe pand. Een geweldig pand op een toplocatie in Zwolle, dat kan alleen maar een succes worden. Voor het interieur gaan we voor niets minder. Hier moeten ook de mensen nog over napraten of zich er in elk geval op hun gemak voelen. Een totale beleving van game rooms en horeca.. Met de basis- en sfeer-stijl kunnen jullie keuzes maken bij aankopen voor het interieur. Het is een overzicht van de kleuren, materialen en de sfeer die gebruikt gaat worden voor het pand. Bij twijfel kan je het kleur en materiaal overzicht erbij pakken om te zien of het past in het geheel. Liefs Anne


DE BASISSTIJL De basisstijl is te gebruiken voor de grotere elementen. Denk aan de vloer, het houtwerk, tafels of de keuken. Het zijn die dingen die je niet makkelijk vervangt of veranderd in het pand. De vloer die er ligt is prima. Beneden een hout look vloer en boven graniet tegels met zwart en grijs. De stalen kozijnen en zwarte verwarmingen maken het een stoer geheel. Voor een basis is dit al een mooi uitgangspunt. Jullie willen dat er sfeer en beleving in het pand komt. Echt hout, planten en keramiek gaan hier in de basis voor zorgen. Dit gecombineerd met een beetje vintage en een gekke twist maakt het jullie stijl. Naast zwart en wit zijn vergrijsde kleuren in deze basis belangrijk. Grijs zorgt voor een gevoel van comfort, vooral als je het combineert met natuurlijke materialen en aarde of nude tinten. Materialen: Hout, tegels, staal, linnen en keramiek. Kleuren: Zwart, gebroken wit, donkergrijs, licht grijs, groen, groen van planten


DE STIJLSFEER De stijlsfeer is een plus bovenop de basisstijl. Het zorgt ervoor dat er een persoonlijk sausje over je interieur komt. Hiermee kan je het interieur “aankleden”. Een stoel, lampen, kleur op de muur, textiel, accessoires; het zijn allemaal spullen die in de stijlsfeer kunnen. Het zijn producten die (indien gewenst) vrij makkelijk vervangen of aangepast kunnen worden in de loop van de tijd. Met de Wunderkammer stijl wordt het een soort toonzaal van verschillende “rariteiten”. Een wand kleed met ogen, een display van vakken, tijgers op textiel, mysterieuze objecten, maar bijvoorbeeld ook met eigen trics van de escape rooms. Een beetje vreemd soms en met verrassende effecten. Materialen: Leer, messing (goud), zwart staal, hout en glas. Kleuren: Blauwgroen, diep paars, donkergrijs, bruin en mosterd kleur.


T O T A A L B E E L D


RARITEITEN IDEEËN

een slotjes wand


In de houten wand komen openingen waar vreemde voorwerpen getoond kunnen worden. Vlakbij de bar een “gat� voor een scherm en verder gekke flessen, lampen, dieren, beeldjes, puzzels en andere voorwerpen die verwijzen naar de game rooms.


STIJLPLAN BAR

Voorbeelden van oplossingen

Kleuren & materialen

Moodboard


De bar mag een echte eye catcher worden. Jullie wens is om de bar aan twee kanten te kunnen openen zodat de mensen eventueel zelf wat te drinken kunnen pakken. Qua vorm heb ik twee ideeĂŤn in beeld geprobeerd te vatten. Het is natuurlijk zo dat de technische mogelijkheden en wensen invloed hebben op het gebruik van materiaal bijvoorbeeld. Als jullie hierin willen helpen denken en beslissen kan ik hier nog verder op in gaan. Overleg met een timmerman voor de mogelijkheden en budget zijn hierin natuurlijk ook bepalend.


Zoals te zien op de beelden links is idee 1 geĂŻnspireerd op de vintage toonbanken. Door aan beide kanten glazen deurtjes te plaatsen kan zowel de gast als het personeel bij de drankjes. Er zijn koelvitrines te koop voor de horeca die op de juiste hoogte zijn om onder een bar te plaatsen.


Een 2e idee is om te werken met een soort onzichtbare koellades. De bar zou dan gemaakt kunnen worden met een frame van keukenkastjes waarin koellades komen die naar twee kanten kunnen schuiven. Als het niet gebruikt wordt zijn de lades niet zichtbaar en dmv aanwijzingen (scherm) ofzoiets kan de gast zelf een lade zoeken als er geen personeel is.


KLEUREN & MATERIALEN Uiteraard sluiten de kleuren en materialen aan bij het stijlplan van hiervoor. Een bar is gemiddeld 1 meter 10 hoog. De materiaal keuze hangt af van de te kiezen techniek en de mogelijkheden daarbij. Dit zijn mogelijke materialen; Materialen: hout (wand), zwart hout, zwart staal, tegels, natuurlijk hout, keramiek Kleuren: donkergroen, emerald groen, mosterdgeel, zwart, wit.


MOOD


Rekening gehouden met: • Routing (hoe lopen gasten en personeel) • Flexibiliteit • Ontvangen van verschillende groepen • Zoveel mogelijk zitplaatsen • Overzicht • Ruimte voor uitleg bij binnenkomt (scherm/info)

+/- 10 zitplaatsen vergadertafel: • grote tafel met stoelen • ruimte is af te sluiten door nader te bepalen deur. Gasten kunnen hun jas ophangen en het buffet kan worden klaargezet. • Deur (rol, schuif, kiep) bepalen.

18 zitplaatsen rechts boven: • 3x statafel met 6 krukken • ruimte voor mobiele buffettafels

38 zitplaatsen beneden: • lange wandbank • 3x statafel met 6 krukken • 1x zithoek met poefjes/kleine bijzettafeltjes • 5 flexibele tafels aan de bank • Wandbank en extra wand moet gebouwd worden 16 zitplaatsen boven bij de bar: • 2 lange tafels met bankjes of stoelen • huidige plantenbak verlengen Een bar met minimaal 6 barkrukken

Stijlplan TGE  
Stijlplan TGE  
Advertisement