Page 1

FREDERIKE & MARK TWINS

Arnhem

STIJLPLAN Interieuradvies door Anne Poelmann, 2019


HI! Hierbij het stijlplan voor jullie nieuwe interieur! Jullie hebben een prachtig nieuw huis gekocht in Arnhem. Een heerlijke plek om met jullie gezin te gaan wonen. Het is een stuk ruimer en heel anders dan jullie oude huis. Wat is de beste indeling? En welke kleuren kan je gebruiken? Tijd om er op alle fronten jullie droomhuis van te maken! Een warm familiehuis waar iedereen graag langskomt maar waar jullie ook tot rust kunnen komen. Een plek waar geleefd wordt en waar je ook duidelijk kan zien wie er leven. Persoonlijk, praktisch en gezellig. Met dit boekje kunnen jullie aan de slag. Veel plezier! Groet Anne


INHOUD

Stijlplan Basis stijl Stijl sfeer Totaalbeeld Ideeën en tips


Het stijlplan is een sfeer, kleur en materiaal overzicht van jullie persoonlijke smaak. Met de basis- en sfeer-stijl kunnen jullie keuzes maken bij aankopen voor het huis. Bij twijfel kan je het kleur en materiaal overzicht erbij pakken om te zien of het past. Als je binnen deze kleuren en materialen combinaties maakt zal het altijd een geheel vormen. De gegeven RAL nummers in het totaalbeeld zijn om een juiste kleur indicatie te geven. Het is belangrijk om altijd de kleur te testen in de ruimte waar je het wil toepassen. Een kleur- of materiaal- staal mee naar huis nemen is belangrijk omdat in elke ruimte het licht anders is en een kleur dus anders zal uitkomen. Het kan dus zijn dat de kleur lichter of donkerder moet zijn om het in jullie huis tot z’n recht te laten komen.


BASIS STIJL De basisstijl gaat over de grotere elementen in huis. Denk aan de vloer, het houtwerk, gordijnen of de keuken. Het zijn die dingen die je niet makkelijk vervangt of verandert in je huis. De warmte van de natuur vinden jullie beide een fijn uitgangspunt. Natuurlijke materialen als hout, steen en wol geven sfeer en een mooie uitstraling. Dit gecombineerd met een beetje vintage, design met een ziel en een stoere twist maakt het eigen. Voor de basis is dit een mooi geheel. Naast zwart en wit zijn vergrijsde kleuren in deze basis belangrijk. Grijs zorgt voor een gevoel van comfort, vooral als je het combineert met natuurlijke materialen en aarde tinten. Materialen: Hout, wol, staal, linnen en keramiek. Kleuren: Zwart, gebroken wit, leem, licht grijzen, groengrijs, groen van planten


STIJL SFEER De stijl sfeer is een plus bovenop de basisstijl. Het zorgt ervoor dat er een persoonlijk sausje over je interieur komt. Hiermee kan je het interieur “aankleden�. Een stoel, lampen, kleur op de muur, woontextiel, accessoires; het zijn allemaal spullen die in de stijlsfeer kunnen. Het zijn producten die (indien gewenst) vrij makkelijk vervangen of aangepast kunnen worden in de loop van de tijd. De stijlsfeer voor jullie is een stoere maar warme stijl waar klasse en eigenheid vanaf straalt. Harde materialen als metaal en keramiek staan tegenover planten, wol en hout. Een zachte maar moderne look met een kleine klassieke touch en onverwachte contrasten. Materialen: Leer, messing (goud), fluweel, hout, glas. Kleuren: Blauwgroen, bruin, oker, terracotta en donkergrijs.


Grijsgroen RALnr 7009

Grijs RALnr 7010

Leem RALnr 7006

Gebroken wit RALnr 9001

Zwart RALnr 9005


Donkergrijs RALnr 7021

Terracotta RALnr 8023

Oker RALnr 1032

Bruin RALnr 8017

Blauwgroen RALnr 6034

T O T A A L B E E L D


IDEEEN EN TIPS

Kids Wanden Muziek Raambekleding voorkant


KIDS Met straks 3 kleintjes in huis is het fijn om een plek te hebben waar gespeeld kan worden en waar het speelgoed ook opgeruimd kan worden. Een idee is om een smalle speeltafel te maken met opbergruimte. Door er kleine stoeltjes aan te plaatsen kunnen ze eraan zitten spelen maar ook staand kan je fijn spelen op de tafel.


WANDEN Natuurlijk kan je de wand een kleur geven. Daarvoor kan je een keuze maken uit de kleuren van jullie stijlplan. Wat je ook kan doen is een groot kleed aan de muur hangen of een deel van de muur met houten latten bekleden, dit zorgt gelijk voor een fijne akoestiek.


MUZIEK Iets anders voor op de wand zijn deze boxen van Bang&Olufsen; de BeoSound Shape. “De BeoSound Shape is een aan de wand gemonteerd draadloos luidsprekersysteem voor muziekliefhebbers die van design houden. Het systeem biedt een overweldigende geluidsweergave, een aanpasbaar design en geïntegreerde akoestische panelen voor een verbeterde akoestiek in de ruimte.” https://www.bang-olufsen.com/nl/speakers/beosound-shape


RAAMBEKLEDING VOORKANT

Op het raam aan de voorkant van het huis kan Squid gebruikt worden om het raam mee af te plakken. Squid zorgt voor een textiel gevoel op een minimalistische manier.


INTERIOR DESIGN

INTERIOR DESIGN

INTERIOR DESIGN

Profile for Anne Poelmann

Stijlplan F&M  

Stijlplan F&M  

Advertisement