Page 1

S

TU

DY

AB

RO

AD


HEJ


Ik ben stil, een beetje afwachtend, maar ook apart en heb zeker mijn eigen stijl en interesses. Ik probeer vaak aan cadeautjes, interieur, kleding, presentaties, projecten en opdrachten een andere draai te geven. Ik houd er niet van als iets “normaal” is, en als dingen al 100 keer zijn geweest ga ik er niet achteraan. Zowel thuis, op school als bij mijn vrienden ben ik niet de standaard. Ik ben Anne Pluijmen, 22 jaar oud en momenteel woonachtig in Amsterdam. Daar loop ik stage bij Globrands, een organisatie die zich volledig focust op naamgeving. Naast de nodige verplichtingen vind ik het leuk om te koken, te reizen, naar balletvoorstellingen te gaan en ook om zelf af en toe de spitzen aan te trekken. Een keer per jaar ga ik lekker op wintersport, om mij daar vervolgens helemaal uit te leven tijdens het skiën of snowboarden. Ondanks dat ik mijn tweede schooljaar nog niet volledig heb afgerond, wil ik wel ontzettend graag een minor in het buitenland gaan volgen. Wegens een persoonlijke tegenslag heb ik afgelopen jaar niet alle vakken gehaald, maar momenteel ben ik heel hard aan het werk om de nodige tentamens en opdrachten alsnog te halen.


Why do you want to study abroad? Omdat ik mijn horizon wil verbreden. Ik reis graag, zodat ik weer kennis kan maken met nieuwe mensen en culturen, hun eetgewoonten en om natuurlijk nieuwe keukens te ontdekken in steden die voor mij nog onbekend zijn. Deze drang is aangewakkerd doordat ik de afgelopen jaren veel heb gereisd en dat smaakt naar meer! Door in het buitenland te studeren, hoop ik meer tijd en ruimte te krijgen om daarmee bezig te zijn. Ik haal een hoop inspiratie uit andere mensen en hun gewoontes, met name als dit in een gebied is waar ik ook niet bekend ben. Op die manier leer ik om mezelf beter aan te passen en zo zal ik ook als persoon verder groeien. Ik kom zelf uit Limburg, een provincie waar veel mensen tevreden zijn met wat ze hebben en daarom zullen ze er niet snel vertrekken. Ik wil mij daarvan onderscheiden. Op jonge leeftijd wilde ik al snel het ouderlijk huis uit, en op mijn 18de was het zo ver. Eerst Utrecht, daarna volgde Tilburg, Maastricht en nu Amsterdam. Na Amsterdam is het tijd voor een grotere stad, een nieuw land, een plek waar ik mij verder kan ontwikkelen.

Waar ik nieuwe mensen kan leren kennen en waar ik alleen op pad kan en moet leren op mijn eigen benen te staan. Een minor in het buitenland zou daarmee een stap in de goede richting zijn. Een verblijf in het buitenland zou me helpen om te ontsnappen aan de Nederlandse gewoontes. Ik wil gaan ontdekken en mijzelf uitdagen. Altijd hetzelfde doen, in dezelfde patronen denken en doen is niks voor mij. Mijn horizon verbreden en deze kans grijpen nu het nog kan. Nieuwe inzichten en kennis maken met nieuwe culturen en leermethoden. Daarvoor is een minor in het buitenland de ultieme uitdaging. Zowel op persoonlijk als professioneel vlak vindt er een enorme ontwikkeling plaats. Ik vind het belangrijk dat ik mijzelf beter in een vreemde taal leer uit te drukken, dat is op dit moment nog een zwak vlak. Door een opleiding in het buitenland te volgen word ik gedwongen om Engels te spreken en daardoor ook mijn Engels te verbeteren. Op persoonlijk vlak kan ik leren mezelf te begrijpen, mezelf ontdekken. Om te worden uitgedaagd door een andere omgeving, een vreemde taal, een nieuw land en andere denkwijzen.


What is the added value of your stay abroad for your future ambition? Een toekomstige werkgever ziet dat je geen grenzen ziet in het verhuizen voor een droombaan en zal ook zien dat je onafhankelijk en verantwoordelijk bent. Het is een meerwaarde die je creĂŤert door in het buitenland te gaan studeren.

Als je de ambitie hebt om een eigen bedrijf te starten, dan komen deze ervaringen ook van pas. Evenzo zijn assertiviteit, inlevingsvermogen, talenkennis en mensenkennis vaardigheden die toepasbaar zijn in zowel je persoonlijke als professionele leven. Daarbij kan een minor in het buitenland ook een springplank zijn voor andere buitenlandse avonturen. Zo overweeg ik om in het buitenland mijn afstudeerstage te doen en om later ook nog met mijn rugzak rond te gaan trekken. Met deze eerste reis, helemaal alleen, zal ik contacten opbouwen en mijn netwerk uitbreiden. Dit komt altijd van pas. To which competencies will your study abroad contribute? Afgelopen maand ben ik begonnen met een stage die zich richt op de naamgeving van bedrijven en producten. Hier ben ik veelal bezig met kleine onderzoekjes, meewerken met presentaties, klantencontact, deelnemen aan briefings en brainstormen over nieuwe namen voor zowel grote als kleine ondernemingen.


Ondanks dat ik het heel erg naar mijn zin heb op stage, merk ik wel dat ik ervan houd om creatief bezig te zijn. Geïnspireerd te worden, met name door design en interieur. Ook samenwerken met jongeren en groepen mensen die dezelfde interesses hebben maakt mij gelukkig. Momenteel richt ik mij meer op de standaard “zakelijke” communicatie, maar in de toekomst wil ik mij meer gaan richten op vormgeving, creatie en design. Het vormgeven van de presentatie, in plaats van het woordelijk te brengen. Momenteel mis ik dit creatieve, design gedeelte in mijn stage. Creëren en realiseren, maar ook representeren is een belangrijk onderdeel waar ik nog heel veel over wil leren en me nog verder in wil ontwikkelen. Presenteren in een vreemde taal in het buitenland zou een goed leermoment voor mij kunnen zijn. Gedurende mijn buitenlandervaring wil ik onafhankelijker worden, mij laten inspireren, op pad gaan, en onwijs veel leren. Ik wil beter Engels leren spreken, schrijven en begrijpen. Ik wil leren vormgeven, meer van design leren en alle creativiteit uit mezelf halen. Ik wil de kennis van twee jaar studie en een half jaar stage kunnen toepassen om een beter inzicht te krijgen in wat ik écht wil leren met mijn minor. Why KEA University Kopenhagen, Denemarken? Kopenhagen is een stad die creativiteit uitademt, maar niet mijlenver van Nederland ligt.

Zowel letterlijk als figuurlijk, want volgens velen lijkt Denemarken ontzettend veel op Nederland. Ik ben zelf op jonge leeftijd in Kopenhagen geweest, maar die herinneringen zijn behoorlijk vervaagd door de jaren heen. Nu ben ik klaar om deze prachtige stad in een evenzo mooi land zelf te gaan beleven. Scandinavië is een deel van de wereld dat ik nog graag wil ontdekken. Aardige mensen, lopen vooruit op design, interieur, mode en onderwijs. Dit is een creatieve impuls die ik nodig heb en die een deur open zet om mezelf verder te ontplooien. Kopenhagen lijkt mij daarvoor de ideale plek om dat te realiseren, als ik af ga op de ervaringen van anderen. De voornaamste reden dat ik naar KEA University wil, is omdat ik uitgedaagd wil worden in vormgeven, media, een andere manier van communicatie en concepting. KEA is wat dat betreft de ideale leerschool, waardoor ik mijn vaardigheden en kennis weer op een hoger niveau kan tillen. KEA heeft zogezegd mijn hart gestolen en ik zou nergens anders naartoe willen voor een buitenlandse minor. Ik denk dat het voor mijn persoonlijke ontwikkeling alsmede mijn professionele ontwikkeling een ontzettend goede zet zou zijn om naar Kopenhagen te vertrekken voor een korte periode. Ik hoop dan ook dat het bovenstaande u voldoende overtuiging heeft gegeven om mij toestemming te verlenen om een minor aan KEA University te- volgen.


ENDE

Motivation Study Abroad  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you