Page 1

Sjok!

N u m et 2 Bo omera ng k a a r te n !

Dankzij school een winnende Boomerang kaart Van Idols naar de Gay Pride Portret Simone Straten

Dubbel Belicht krijgt sterren

Zijn alle voetbalvrouwen wel echte voetbalvrouwen?

Interview met Ilja Janssen

Een gezin met 13 kinderen


w at te vinden in jok s

Evenemetenagenda-

3 Evenementenaganda 4 Biografie 6 Interview - Ijla janssen

Zom ervr Wat ouw : Ee spec n lif en es ia

rugkeWat: Een jaarlijks te met en em en rend loopev km. 10 en 5 n afstanden va am rd tte Ro Waar: Ahoy Wanneer: 10 juni Prijs: € 16,00 Voor meer info: www.ladiesrun.nl ��������

Waa al vo tyle b o e Ven r: Even r vrou urs eme wen ray Wan nten . hal Prij neer: 1 in s: V t o t olw 3 j 65+ assene uni 11 : en kind n: €8.0 € 6 t/ 0 Kin 4.00 m d to Par kere t 6 jaar : gra n: g rati tis s

am

������

8 Column - Vrouwenseries

Ladies Run Rotterd

9 Boomerangkaarten 11 Puzzels 12 Portret - Simone straten 15 Recensie - Dubbel Belicht 16 Gezin van 13 kinderen 18 Column - Mijn media 2 desing ervaring

id erma m e l litt et The an h

v sical kleine u m Een l de Wat: y verhaa e we Disn ermin. Nieu m e a zeem Rotterd i : 1 jul Waar i tot n r u o j x Lu : 13 69,50 neer Wan 1e rang € 64,50 : Prijs 2e rang € 59,50 ng € 3e ra g € 34,50 n 4e ra nfo: nl/ eer i usicals. m r Voo /www.m / http:

Wo onb eur sA Wa ms t terd wa : Een ar j w am kun e a oon l b l t e e u Wa vind wo ons rs a Wa r: RA en. t ijle n n tot neer I Am : s 3 t 0 2 e 5 se rda Pri j sep Voo s: gra temb ptem m er ber t htt r mee is p r nl/ ://ww info w.w : oon beu rs.

3


Anne Ostendorp Een blond meisje uit een dorp, met grote dromen. Ja dat ben ik, Anne Ostendorp, 17 jaar, uit Groesbeek, dicht bij Nijmegen. Niet dat Groesbeek een boerengat is maar het is en blijft een dorp. Geroddel, boeren en tentfeesten zijn er volop, maar daarnaast is er genoeg plek om uit te gaan, te ondernemen en te sporten. Vanaf mijn 7e tot mijn 11e heb ik op ballet gezeten. Totaal niet meer te zien aan mijn houding, maar toch met veel plezier gedaan. Alleen mijn lerares zat tegen. Op de zelfde dag jarig, dat was de rede dat mensen gaven van onze botsingen. Mijn oppas zat in een hogere groep en via haar ben ik er achter gekomen dat mijn lerares mijn juist heel goed vond. Ik dacht altijd dat ze me niet goed vond en mij daarom met mijn kont gebukt naar het publiek liet staan. Ik had gewoon een te grote mond volgens haar. Soms heb ik wel eens spijt dat ik daarom ben gestopt, het was goed voor mijn lijf en ik deed het met plezier. Na de basisschool ging ik naar de NSG in Nijmegen. Ik koos voor die school omdat ze gericht waren op culturele activiteiten en vooral muziek. Met een kans om de vooropleiding Conservatorium werd mijn oog snel naar de NSG getrokken. Ik speelde namelijk al een tijdje keyboard en vond muziek maken geweldig. Helaas verloor ik mijn passie in het spelen en heb ik geen examen in muziek gedaan maar in Spaans. Daar heb je meer aan zei ik toen. Toch heb ik nog in een bandje gespeeld wat niet altijd even soepel ging. Het eerste jaar in het bandje was ik de slechtste. OkĂŠ ik weet dat ik niet de beste ben maar om dat als band zijnde dat zo duidelijk te maken, bedrukte echt mijn pret. Na dat ene jaar stopte de bassist, zangeres en drummer. Ik had een vriend die akoestische gitaar speelde en zijn neef drumde, dus die hadden we al binnen. Vanuit de muziek school kregen we nog een gitarist, eentje die mij niet beviel.

4

Toen ik in mijn periode zat dat ik het nog allemaal niet kon, hield ik me op de achtergrond omdat ik wist dat hun er meer verstand van hadden. Helaas snapte deze jongen dat niet zo en bleef zijn mening en drang om de solo’s te krijgen maar groeien en groeien, tot mijn grote ergernis. Met de zangeressen liep het helemaal niet. De eerste 2 hielden er heel snel mee op omdat ze het toch eng vonden, om in plaats van een douche cabine voor 4 mannen en een vrouw te zingen. Toen vonden we iemand op school. Een hele prachtige stem maar wat verlegen. Met haar handen in haar zakken op het podium, ik kon me er kapot aan ergeren. De zangeres is het gezicht van de band en moet laten zien wat ze kan. Ik moet hier niet te veel over zeggen want mijn zangstem is van verre mooi. Toen ik in mijn examenjaar kwam ben ik er mee gestopt. Ik ging elke keer met tegenzin naar de repetities toe en was me al aan het voorbereiden op discussies. Geen leuk tijdsbedrijving. Desondanks leuke optredens gehad op leuke plaatsen en toch veel van geleerd. Na mijn examens was het tijd voor HBO. Als een 16 jarige kwam ik aanzetten op een school waar iedereen wel 20+ leek. Wat voelde ik me ongemakkelijk. Gelukkig had ik hele toffe klasgenoten en was het makkelijk wennen. Ik heb al veel geleerd op de nieuwe opleiding. Ik ben al erg gegroeid vind ik zelf. Mijn hoogtepunt tot nu toe is, dat een Boomerang kaart van mij gedrukt is. In de eerste periode waren mijn Photoshop kwaliteiten op een laag niveau. En nu in de 4e periode heb ik een wedstrijd gewonnen met als prijs dat mijn Boomerang kaart in de rekken ligt. Hoezo gegroeid? Hier houdt mijn biografie voorlopig op, hopelijk horen jullie nog van mij!

5


Een echte voetbalvrouw? Achilles ’29 een voetbalclub uit Groesbeek, die in de topklasse uitkomt. Dat is het hoogste niveau op amateur niveau. Elke thuiswedstrijd ga ik daar kijken en sta ik naast Ilja Janssen. Ilja is al 6 jaar de vriendin van de spits van Achilles ’29, Ivo. Maar Ilja is totaal geen typische ‘voetbalvrouw’, want is namelijk van jongs af aan een fanatieke Achilles supporter.

Hoe heb je Ivo leren kennen?

Hoe ben je bij Achilles gekomen?

De zondag staat bij ons altijd in het teken van voetbal. Voordat Mika geboren was, ging ik zowel de uit als thuiswedstrijden mee met mijn vader of schoonvader. Nu ga ik eigenlijk alleen de thuiswedstrijden mee. ’s Ochtends zet ik Ivo dan af bij de club, rijd dan samen met mijn zoontje door naar mijn ouders in Leuth. Daar eten we dan een broodje mee en om 14.00 rijd ik dan samen met mijn vader terug naar Achilles ’29 voor de wedstrijd. Mijn moeder past op Mika en volgt thuis de wedstrijd via de radio. Na de wedstrijd eten we daar een hapje mee en gaan met het hele gezinnetje dan terug naar huis. Thuis kijken we nog even Studio Sport en dan zit de dag er alweer bijna op.

Ik kom al van kleins af aan bij Achilles ´29. Mijn vaders familie komt uit Groesbeek en mijn vader nam mij vroeger al mee naar wedstrijden op de Heikant. Vanaf mijn 10e tot aan mijn 20e heb ik zelf op hoog niveau wedstrijden gezwommen en waren mijn ouders altijd met mij op pad. Sinds ik daarmee gestopt ben, sta ik weer iedere zondag met mijn vader langs de zijlijn bij Achilles ’29 om ons clubje aan te moedigen.

Ivo ken ik via Achilles ’29. Hij was in 2005 de nieuwe spits van Achilles ’29, maar ik kende hem niet persoonlijk. Totdat hij mij op Valentijnsdag 2006 een smsje stuurde. Hij zag mij iedere week langs de zijlijn staan en wist via de assistent-trainer mijn telefoonnummer te achterhalen. Hij vroeg me mee uit en zo spraken we na een thuiswedstrijd af om samen een hapje te gaan eten. Hij heeft die avond heerlijk voor me gekookt. Inmiddels zijn we al 6 jaar samen en hebben we een zoontje van bijna 2,5 jaar.

Hoe ziet een zondag voor jou eruit?

“Via de assistent-trainer wist hij mijn nummer te achterhalen”

Hoe grote rol speelt voetbal in jullie leven?

Voetbal speelt een grote rol in ons leven. Het is voor ons allebei een fijne uitlaatklep. Zeker nu ons zoontje ernstig ziek is en een heel traject van chemokuren en bestraling achter de rug heeft, is het fijn om op zondag even “gewoon” een potje voetbal te kunnen kijken.

Hoe ga je daar mee om?

Omdat ik zelf mijn hele jeugd op nationaal niveau gezwommen heb, weet ik hoe het is als alles in het teken van de sport staat. Ik trainde 4 tot 5 dagen in de week en in de weekenden dan nog wedstrijden.

Zou je soms niet willen dat Ivo een sport deed wat minder intensief was?

Omdat ik zelf mijn hele jeugd op nationaal niveau gezwommen heb, weet ik hoe het is als alles in het teken van de sport staat. Ivo traint 2 keer per week en dan op zondag een wedstrijd. Dat is naast het werk nog redelijk te behappen. Met vakanties is het soms wel lastig, maar goed dat weet je van tevoren. Je zit qua vakanties echt aan de zomer- en winterstop vast. Even een weekendje met het gezin er tussenuit, zoals nu met Pinksteren, zit er helaas niet in.

Sport je zelf ook?

Op dit moment sport ik zelf niet meer zo intensief. Dat heeft ook met de thuissituatie te maken. Ik probeer één keer in de week een rondje te joggen.

Hebben jullie naast voetbal nog een ander gezamenlijke hobby?

Ons zoontje Mika komt bij ons op de eerste plek. We proberen op dit moment zoveel mogelijk van en met elkaar te genieten. Oftewel is Ilja geen typische ‘voetbalvrouw’. Passie voor een club en die dan te kunnen delen met je vriend.

6

7


Column van Anne Ostendorp

Dan de dinsdag avond, mijn favoriete avond tot voor kort. Een avond met Glee, Modern Family en New Girl was een perfecte vrouwenavond. Tot dat Barbie zo nodig moest trouwen en dat ook nog gefilmd wou hebben werd het een huwelijksavond met een knipoog. Niet echt mijn ding. Programma’s zoals Say Yes To The Dress vind ik geweldig.

8

Als we als vrouw nou echt een zender moeten kiezen is dat natuurlijk NET 5. Dat is dan ook hun doelgroep maar wat fijn om naar te kijken. Overdag kan je genieten van de cakejes van Cupcakes, drama op de boerderij bij Maclouds Daughters en natuurlijk het komische duo Will & Grace. Dit allemaal tot grote ergenis van mijn vriend. Ik ben nou eenmaal een vrouw die zoveel mogelijk series wilt proberen te volgen. Terwijl mijn vriend het liefst Two and a half men, The Pain Game, De Fukkers en Voetbal International kijkt. Oftewel een echte man. Het is niet dat ik iets tegen deze programma’s heb en ze nooit zou kijken, maar ik kies liever toch voor de vrouwenseries. Als mijn vriend nou ook is zo zou denken zou het perfect zijn. Gelukkig heb ik mijn moeder nog die het net zo leuk vind om vrouwenseries te kijken, dus op voor een gezellige avond vol met vrouwenseries!

verstuur!

Dat laat je verlangen om zelf een jurk te kopen maar de jurk van Barbie maakt dat verlangen weer een stuk minder, en om een wedding te crashen zie ik liever Owen Wilson en Vince Vaughn.

&

Als je thuis lekker op de bank zit met een kop thee en je zet de televisie aan is er altijd wel een vrouwenserie op. Is het niet op Net 5 dan is het wel op RTL 5 of RTL 4. Er is tegenwoordig zoveel keuze dat het moeilijk is om nog alles te volgen. Het word ons dus verplicht om te kiezen tussen al die leuke series. De maandagavond, de vrouwenserie avond van Net 5. Om te beginnen met de knappe dokter McDreamy van Grey’s Anatomy en dan om door te gaan naar de spannende huisvrouwen van Desperite Housewives en vervolgens de nieuwe serie 2 Broke Girls. Klinkt allemaal heel leuk maar wat nou als er op Nederland 3 een spannende serie Feuten is en op RTL 5 The Face vervolgd door Million Dollar Decorators, dan word het een moeilijke keuze. Gelukkig heeft Nederland 3 een geweldige functie namelijk Uitzending Gemist waarmee je de afleveringen gratis kan terug kijken. Ik ben altijd een enorme liefhebber van Grey’s Anatomy geweest maar toen ik eenmaal de draad ben kwijt geraakt vind ik het niet meer leuk om naar te kijken je moet het hebben gevolgd en anders is er geen reet meer aan. Oké voor mij word het dus the Face en Million Dollar Decorators. Beetje slechte keuze achteraf maar om een paar gespierde lijven te zien bij photoshoots vind ik ook niet erg.

Knip uit

Een berg series, en nog een slechte keuze


s l ze

z u P

Kruiswoord

Knip uit

&

verstuur!

Sudoku

11


In the Picture Simone Straten kan ik toch wel het muzikaalste lid van mijn familie noemen, en onder andere daardoor mijn favoriete nicht. Simone is mijn jongste nicht van mijn moeders kant van de familie maar nog wel 10 jaar ouder dan mij. Ze heeft op dezelfde middelbare school gezeten als mij en dat heeft veel deuren voor mij geopend. Vooral bij mijn muziekleraren, want Simone kan namelijk heel goed zingen. Idols Op naar de Efteling waar de theaterronde was. Dit In Nederland kwam er in 2002 een talenshow op tv, betekende dus dat Simone, mijn nicht, bij de laatste Idols. Simone dacht dit lijkt me wel leuk een deed honderd van Idols zat. Of als Simone zelf zei: “Laatste mee. Eerst was er een ronde die nog niet op tv kwam. 99 want er was er al eentje gestopt.” Nog beter dus en Hier kwam ze gelukkig door. Toen was de auditie nog trotser ik was. Helaas hield daar het avontuur op. voor de gevreesde en nu al weer vergeten jury met De niet voldoende uitstraling zat weer in de weg en HenkJan Smits, Jerney Kaagman, Eric van Tijn en dit keer koste het haar deelname aan Idols. Simone Edwin Jansen. Nadat ze had gezongen gaven ze een heeft hierna besloten niet meer mee te doen aan kritiekpunt: te weinig uitstraling. Hmm dat snapte ik talentenshows. Wat tot mijn grote spijt. Want ik denk niet. Simone is een spontane meid die met iedereen nog steeds dat Simone een grote kans zou maken. een praatje maakt. Ze heeft al vaker op getreden dus Ook toen the Voice in beeld kwam was ze hier niet angst heeft ze ook niet. Maar een Henk Jan zou het van gecharmeerd. Jammer maar helaas… vast wel weten. Ondanks dat kritiekpuntje was ze wel door.

“HenkJan Smits zou het wel weten.” 12

Gay Pride

FUSZZ

De Gay Pride is een jaarlijks evenement dat in Amsterdam plaats vind. Op die dag varen er 80 boten in de grachten van Amsterdam. 3FM heeft bijvoorbeeld ook een boot, altijd in een thema met bekende Nederlanders erop. Ook had de COC voor oudere een boot, met het thema songfestival. En wat is nou een songfestival zonder zang? Nee niks. Dus er moest een zangeres op komen te staan, en dat werd Simone. Live op AT 5 konden we haar bewonderen op een boot in de Gay Pride, wat een ervaring is dat.

Nu is Simone bezig met FUSZZ. Hierbij zingt Simone Jazz, Soul en Funk liedjes. Dit samen met DJ JeanPaul. Hij draait de hele avond plaatjes en Simone brengt haar repertoire ten gehoren. Na 2 edities in Amersfoort was in mei de eerste editie in Nijmegen. Dit was een groot succes.

Naam: Simone Straten Leeftijd: 27 Woonplaats: Nijmegen Werk: Communicatieve medewerkster

13


Dubbel belicht, dubbel plezier Dubbel Belicht, een concert die van twee kanten wordt belicht. Een klein podium met een vleugel en een groot podium met een band. Dat was het programma op 19 april in theater Cardo. Cardo is een stichting wat onderdeel is van Pluryn, een instelling voor gehandicapten. In het theater worden concerten georganiseerd die toegankelijk zijn voor iedereen. Daarbij hebben ze een artiestenbureau met zeer talentvolle artiesten die een handicap hebben. En die talentvolle artiesten gaven een optreden voor 380 mensen. De avond begon om 8 uur met in een klein hoekje een vleugel. In het begin begon Bert met spelen. Bert is blind, maar dat wordt niet vernoemd. Met zijn geweldige piano kwaliteiten zat de sfeer er meteen goed in. Iedereen zat vol verbazing en bewondering te luisteren.

Daarna waren er nog optredens van zangeressen, een klassieke pianist en een rapper. Wat ik heel goed vond, want dat zorgde voor een goede afwisseling. Toen was er een pauze, hierin verzorgde DJ Firestarter voor de muziek. Helaas een beetje een tegenvaller tegenover al het talent wat hem voor af ging, maar dat kon de pret niet bedrukken.

Na de pauze werden de stoelen weggehaald en het werd een sta concert met een super goede band. Waaronder 2 blinde mannen, waardoor het nog indrukwekkender werd. Er kwamen liedjes langs van Frank Sinatra, Rowwen Heze en Ilse de Lange. Echt een gevarieerde avond met kwaliteit. Als je bij een zanger je ogen dicht zou doen, zou je denken dat Jan Smit op het podium stond.

Al met al dus een gevarieerde avond met kwalitatief goede artiesten. Je mag het niet over hun handicap hebben maar daardoor is het nog indrukwekkender. Ik heb die dag de hele dag achter de schermen mee geholpen en echt genoten van de passie die deze mensen hebben voor muziek. En dat zie je ook echt op het podium en dat vind ik een van de belangrijkste onderdelen van een optreden. Zeker een aanraden dus als je van maatschappelijk en muziek houdt.

Beoordeling:

Meer info: www.stichtingcardo.nl

15


Drie maanden oud en al tante Dit is het verhaal van Ingrid Albers. Ze is de jongste uit een gezin van 13. En die 13 kinderen hebben samen weer 33 kinderen. En die 33 kinderen hebben nu samen weer 49 kinderen. Oftewel een grote familie. Maar is dat nou wel zo leuk? Als jongste van een gezin van 13 is het niet altijd leuk. Ingrid wilde op haar 2e al naar school. Want al haar boers en zussen gingen dus moest Ingrid mee. Maar dat kon niet. Op precies 3 oktober toen ze 4 jaar werd mocht ze naar school. Helaas moest ze wel 3 jaar kleuteren waardoor ze dus nog achterliep op haar broers en zussen. Toen Ingrid 6 jaar was waren al 5 broers en zussen van haar getrouwd. Ze waren dus in een hele andere levensfase. En dat vond Ingrid altijd het vervelendste. Haar broers en zussen gingen trouwen en kregen kinderen en Ingrid ging pas naar school.

Dat haar broers en zussen uit huis gingen vond ze niet erg. Er waren er toch nog genoeg over vond ze altijd maar. Totdat haar jongste zus uit huis ging. Daar zat ze dan, alleen nog maar over maar 3 van haar broers. Gelukkig kwamen de broers en zussen nog regelmatig langs en namen ze al hun kinderen mee. Dan kon ze spelen met haar nichtjes en neefjes, die meer van haar leeftijd waren. Toen Ingrid in de pubertijd kwam en ze nog maar met de 3 jongens was, had ze het rijk voor haar alleen. Eindelijk kon ze de badkamer wat langer gebruiken dan voorheen. Ook met het eten had het voordelen dat er minder in huis waren. Toen de meeste nog thuis waren, was het eten wat de pot schaft. Hoe minder er in huis waren hoe meer keus er kwam in eten. En hoe langzamer het opscheppen ging. Iedereen was bang dat er niet genoeg eten was gekookt dus schepte ze zo snel en veel mogelijk op om toch de buik rond te krijgen.

Niet alleen hadden de ouders van Ingrid veel kinderen, ook de ooms en tantes van Ingrid hadden veel kinderen, Daardoor was er niet veel contact met de neven en nichten. Iedereen was vooral gefocust op hun eigen gezin. Ook omdat er zoveel leeftijdsverschil tussen iedereen was, zat iedereen in een andere levensfase. Als jij als jongste je eerste vriendje kreeg hadden je broers en zussen al kinderen. Dit was in het gezin zelf ook een minder punt. Bij de kinderen van de broers en zussen is dit nu ook. De dochter van Ingrid is de jongste van de 33 en zit meer op een lijn met de kinderen van haar nichten en neven. Hetzelfde wat Ingrid vroeger had. De voordelen aan een groot gezin zijn er natuurlijk ook. Toen Ingrids moeder meer zorg nodig had, kon de dat verdeeld worden. In plaats van 7 dagen voor haar moeder te zorgen was het er maar 1.

“ Ik vond het niet erg dat mijn broers en zussen het huis uit gingen.”

16

Natuurlijk moest er wel goed gecommuniceerd worden maar dat was niet altijd het geval. Toen haar moeder kwam te overlijden moest de begrafenis geregeld worden met alle broers en zussen, en aanhang. Dit ging niet allemaal even soepel, want iedereen heeft een andere smaak en andere waarden en normen. Hierdoor werd vaak het beeld wat haar moeder zelf zou willen even vergeten. Een keer per jaar word er in Augustus een familiedag georganiseerd. Een weekendje zit er met zo’n grote familie niet in. Vandaar deze ene dag om elkaar toch even te zien. Niet iedereen kan altijd aanwezig zijn. 3 broers en 1 zus van Ingrid wonen in Canada. Daarom is het sowieso niet zo voor zelfsprekend dat iedereen aanwezig is. Ingrid vindt deze dag zo mooi omdat je dan ziet dat neven en nichten onderling toch nog contact hebben en goed met elkaar overweg kunnen. “ Mijn broers en zussen zie ik wel regelmatig op verjaardagen en voor zomaar een bakje koffie maar die neven en nichten natuurlijk niet meer. “ Wat Ingrid ook zo mooi vindt aan haar familie is dat als er iemand 50 word, iedereen mee gaat om de jarige te verrassen met Abrahams of Sarahs op de stoep. Dit blijft een ritueeltje, ook al is dat over 2 jaar over aangezien Ingrid, de jongste, dan Sarah ziet.

17


Column van Anne Ostendorp Mijn Media Design ervaring Media Design wat is dat eigenlijk? Nou dat is een vak op mijn opleiding CO-IEMES. Helaas niet mijn favoriete vak. We maken in een rap tempo posters, filmpjes en tijdschriften. Met de nadruk op rap tempo. Na 7 lessen moesten we 3 festivalposters in elkaar gezet hebben. En als je het al lastig vind is dit al helemaal lastig. Nee Photoshop is totaal niet mijn favoriete programma, met allerlei verschillende knopjes, opties en andere gekke dingen. En vooral als je het allemaal voor de eerste keer ziet en je dan meteen zulke dingen moet maken. Nou daar ben ik dus flink gefaald. Daar kwam ik dan aan met mijn 3 uitgeprinte posters. En toen zag ik de posters van de andere. Hoe kan dat nou?! Super mooi, hoge kwaliteit en mooi kleurgebruik. Nooo way dat ik mijn poster ging laten zien. Nou daar zaten we dan in een lokaal waar iedere poster werd beoordeeld. Toen kwam ik aan de beurt, het ene slechte woord na het andere slechte woord kwam eruit. Tuurlijk ik had het verwacht, maar toch vond ik het vervelend. Ik had toch mijn best gedaan op een of andere manier.

De tekst ging me niet zo goed af. Gelukkig heb ik een vriend met een beetje flauwe humor en had hij zo teksten bedacht die ik makkelijk visueel kon maken. Na een paar lessen en ik alle 3 de Boomerangkaarten af had, kwam de docent weer kijken om nog op en aanmerkingen te geven. Nou daar gingen we weer. Met angst in mijn broek gaf ik aan dat ik ze alle 3 af had en of hij wou kijken. Toen kwam de feedback: “ Goed zo Anne! Misschien hier nog een ander lettertype en hier een andere kleur. Verder echt leuk!” Wat? Hij vond ze goed! En wat voelde ik me goed daarna zeg, mijn zelfvertrouwen steeg met meters omhoog.

Een week daarna zat ik op het internet te neuzen. Ik ga naar het festival Rockin Park in Nijmegen, en ging op de site kijken of er nog nieuwe namen waren toegevoegd bij de line-up. Dat was helaas niet zo, maar wel stond er een win actie op. Ontwerp een Boomerangkaart voor Rockin Park, win 2 kaarten en je ontwerp komt in de rekken te liggen. Hier moest ik aan mee doen. Ik zat eerst een beetje te klunsen maar had nog niet echt een idee. Totdat mijn vriend weer aan kwam met zijn droge humor en zei: “ Doe een rok in het park”. Wat een stom idee was het eerste wat ik dacht. Toen ik er langer over na ging denken dacht ik dat het wel eens leuk kon worden. Dus ik ging weer aan de slag met Illustrator en verstuurde mijn kinderlijk uitziende kaart naar Rockin Park.

Een week later kreeg ik bericht dat ik bij de laatste 3 zat. Niet alleen ik maar ook mijn vriend sprong een gat in de lucht. Er moesten nog wel wat dingen worden aangepast. Ik werd naar huis gestuurd door mijn vriend om de kaart aan te passen. En ja hoor, 2 weken daarna stond op Facebook: “De Boomerangkaart wedstrijd is gewonnen door Anne Ostendorp.” Ik kreeg die dag een mailtje of ik mijn adres gegevens door wilden geven zodat ze de kaartjes van Rockin Park konden sturen. Later kreeg ik ook nog een brief van Mojo Concerts met daarin een stapeltje van mijn Boomerang kaart. Wat is dat vet zeg om je eigen ontworpen kaart in je handen te hebben. Het mooiste vond ik nog dat mijn hele familie en vrienden opzoek gingen naar de kaart en allemaal trots op mij waren. Dat geeft toch een geweldig gevoel!

De tweede periode moesten we een reclame maken. Samen met Sam en Chelsey hadden we een super idee. Helaas toch te lastig met uitvoeren. Na wat inkorten en monteren kwam er toch een leuk resultaat uit, met veel humor. Het werd gelukkig ook goedgekeurd. Al met al had ik een 5,5 voor het eerste semester. Daar was ik best tevreden mee. Toen kwam het tweede semester. Illustrator was het nieuwe programma. Het werd omschreven als nog complexer dan Photoshop. Help was het eerste wat ik dacht. Weer iets wat me niet gaat lukken. Ik had mezelf er op ingesteld dat ik ging opletten en alle stappen goed ging volgen. En ja hoor, het lukte. We moesten een cover maken en ik had al zeg ik het zelf toch een hele mooie gemaakt. Daarna moesten we drie Boomerangkaarten maken.

18

19


Advertentie

www.bettybal.com

Sjok!  

Opdracht Media Design