Page 1


Deze week in

Miss Y

Koolhydraten maken dik! 4 Favoriete recept van de week 8 Interview met Annemarie Koornstra

11

Top 3 vakantiebestemmingen 13 Curriculum Vitae 14

3


Koolhydraten maken dik! Alle vrouwen kennen het wel: wanneer je voor de spiegel staat en ziet dat er net iets teveel gewicht aan is gekomen. Zo stond ik in april ook voor de spiegel. Ik kwam erachter dat ik binnen een half jaar 5 kilo was aangekomen. Gelukkig kwam de redding snel! Mijn oom kwam op bezoek en hij vertelde me van een fantastisch dieet. Het principe was simpel: je eet meer dan je verbrandt. Dus ik ben gestopt met de koolhydraten, suikers en tarweproducten. Hier had ik wel even moeite mee. Begrijp dat ik per dag 1 liter cola dronk, 3 scheppen suiker in mijn koffie deed en mijn favoriete eten was pasta. Gelukkig vond ik het brood laten staan niet zo lastig, daar was ik toch al niet zo’n fan van. Van de een op de andere dag heb ik mijn voedingspatroon compleet omgegooid. De eerste week voelde ik me een beetje slapjes. Dit is natuurlijk volkomen logisch als je aan het afkicken bent van alle suikers. Het resultaat is grandioos! Ik ben binnen een maand tijd ongeveer

4

5 kilo kwijt geraakt, mijn huid is veel rustiger geworden (deze zat onder de puistjes) en ik voel me fitter. Veel mensen denken dat het gaat om de hoeveelheid vet dat je eet en om de calorieĂŤn. Ik bewijs het tegendeel door de koolhydraten te laten staan! Tevens is het een stuk makkelijker. Ik ben niet de hele dag aan het tellen, dus ik ben ook niet de hele dag bezig met mijn eetpatroon. Veel vrouwen worden daar juist ontzettend moe van en vinden het demotiverend. Daarom kan ik ze dit dieet aanraden! Het geeft een overweldigend goed gevoel als je ziet dat het werkt. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid en ik ga nu al positiever door het leven. Dus aan alle vrouwen: blijf van die koolhydraten af!

Liefs, Annemarie


5


Check onze nieuwe website!


www.MissY.com


Favoriete recept van deze week! Ingrediënten voor 4 personen: 125 ml slagroom of 125 g demi crème fraîche 100 ml halvanaise of mayonaise mespuntje paprikapoeder 2 eetlepel tomatenketchup 2 eetlepel whisky of cognac zout en versgemalen peper blaadjes ijsbergsla, in smalle reepjes 400 g Hollandse garnalen 1 citroen, in partjes Bereiding: Klop de slagroom of crème fraîche lobbig en schep er mayonaise, paprikapoeder, tomatenketchup, whisky of cognac, zout en peper door. (Dit kan een dag van tevoren, bewaar het dan afgedekt in de koelkast). Verdeel de sla over 4 glazen of vierkante mini-accubakjes. Schep de garnalen erop en giet de cocktailsaus erover. Garneer met partjes citroen.

Tips: Kies eens uit de volgende dressingvariaties voor de garnalencocktail: 2 eetlepels gehakte peterselie, 1 teentje geperste knoflook, 1 eetlepel witte-wijnazijn, 1 eetlepel honing, 4 eetlepels mayonaise of volle yoghurt 150 ml magere yoghurt, 1 eetlepel mosterd, 2 eetlepels gehakte dille, 1 eetlepel honing 125 g demi crème fraîche, 2 eetlepels sherry, 1 teentje geperste knoflook, mespuntje cayennepeper, 2 eetlepels kappertjes, 1 eetlepel gehakte bieslook Wijntip: Heerlijk met Pinot Blanc van Kastelbourg. Ook laat deze Hollandse klassieker zich graag vergezellen door Coppiere Soave of Hoop Huis Chenin Blanc.

8


Fibromyalgie - Intervieuw met Annemarie Koornstra -

Een zeldzame ziekte, komt voor bij 2 op de 100 mensen (voornamelijk vrouwen). Het is een ziekte die niet aan te tonen is in het bloed. Het is eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje aan symptomen die ze een naam moesten geven. De artsen weten niet wat het veroorzaakt en er zijn geen medicijnen voor. Het is het makkelijkst uit te leggen als een soort reuma. De klachten zijn dan ook vaak gewrichtspijnen, spierpijnen en daarbij komt dan nog hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid en nog veel meer. Onlangs heb ik deze diagnose gehad. Het is fijn een antwoord te hebben voor de vele pijnen. Wel jammer is het feit dat dit antwoord niets oplevert. Geen medicijnen, geen oorzaak, alleen maar sterkere

pijnstillers. Ik ben geen fan van pillen dus ben ik op zoek gegaan naar andere dingen om de pijn tegen te gaan. Tot nu toe heeft dat koolhydraatarm dieet goed geholpen. Blijkbaar is het voedsel dat ik eet van invloed op de fibromyalgie. Mijn toekomstbeeld is hierdoor gelukkig niet veranderd. Het mag dan wel chronisch zijn, maar het is niet dodelijk. Even slikken en weer doorgaan. Van nature ben ik een vrij positief persoon. Ik wil het dan ook zo min mogelijk mijn leven laten be誰nvloeden. Mijn dromen staan nog steeds, en die zullen ook blijven.

11


Top 3

vakantiebestemmingen

1: Innsbruck is een bruisende stad met veel cultuur, winkels en restaurants. Als de rust liever wordt opgezocht dan is er een kabelbaan vanuit de stad direct de bergen in. Vanaf de bergen is er een prachtig uitzicht over de stad en zijn er bijzondere wandelingen te maken. Voor de ĂŠcht bijzondere dingen is het een aanrader om de Swarovski kristalwerelden te bezoeken. Door alle glitter en glamour voelt iedere vrouw zich daar thuis. 2. Londen een bruisende stad. Leuk voor jong en oud. Hier zijn diverse populaire musicals te bezoeken, tevens is het een goede stad om te shoppen, heerlijk te eten en te genieten van de unieke sfeer tot in de late uurtjes. 3. Last but not least Andorra. Het is een klein landje verstopt tussen Spanje en Frankrijk, en ligt middenin de PyreneeĂŤn. De mensen spreken er frans en spaans door elkaar, koken heerlijk en zijn heel gastvrij. Andorra heeft heel duidelijk zijn eigen cultuur en geschiedenis en is daarom zeker niet te missen in ons lijstje.

13


Curriculum Vitae

Hiernaast is het curriculum vitae te zien van Annemarie Koornstra. Zoals te zien is heeft ze een omweg genomen naar het HBO. Dit is voor haar positief uitgepakt. In deze periode is ze volwassener geworden, heeft ze geleerd verantwoordelijkheid te nemen en heeft ze een begin kunnen maken richting de ontwikkelde vrouw die ze wilt zijn. De bolletjes laten duidelijk zien waar ze het meest in ontwikkeld is en wat ze het leukst vindt om te doen. De woorden rondom de foto beschrijven haar persoonlijkheid ten voeten uit. Dit curriculum vitae is creatief, lang over nagedacht en duidelijk.

15


Miss Y magazine  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you