Page 1

Anne Marie Johansen Maler – skulptør - illustrator Jmmmmmmmmmm

mmmmmmmmmm


Anne Marie Johansen Maler – skulptør – illustrator Født i Aalborg, DK i 1968.

"Jeg har en historie, jeg gerne vil fortælle…" Jeg har foretaget studierejser rundt i vores nære univers fra Canada til Luxembourg med mellemlanding ved Dronninglund Sø og markedspladsen i 10. Arrondissement, Paris. I år 2000 mødte jeg min øjenåbner, det er der kommet en del ballade ud af... Han startede med at sælge mine billeder til skattevæsnet i Motala i Sverige, og nu hænger jeg som svensk kunstner hos Sydsvenske Turistinformation, - navnet Johansen er åbenbart internordisk! Allerede året efter, i 2001 deltog jeg på Stockholm Art Fair sammen med Galleri Nordenvind, som troede på mig! Jeg har en historie jeg gerne vil fortælle… den handler om himlen, det store uendelige rum ovenover os. Deroppe er plads til mange historier og er et ganske godt sted at begynde for en dagdrømmer som mig. En dag for længe siden tog min rejse sin begyndelse. Et ord tog et andet. Et billede blev til flere! Alt sammen foregik deroppe i himlen. Min fysiske base, er et ældgammelt loft i Frederikshavn på det gamle skibsværft.


”Måneomsejling”, olie på træ. 79 x 45 cm.

I 2007 formgav jeg en engel! Mindre end et år efter, i maj 2008 indviede Ravnshøj Borgerforening v/ Frederikshavn en 3 meter høj ”Engel” i corteenstål stående på en 2 meter høj sokkel. Den dag blev en festdag! Siden da er det blevet til endnu flere skulpturer i dette spændende materiale. Senest ”Amandas Happy Hour”, en pige/kvinde med flagrende hår, en figur blandt måner og stjerner. Alt sammen i rustent corteenstål og et par meter høj… Måske kommer en ”Sky på hjul” i fremtiden. Hvem ved? Modtog Kaj K. Nørkjær legatet på Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring, 2003


I maj 2008 havde jeg den store fornøjelse og glæde at se "Englen" i Ravnshøj blive opstillet. En 3 meter høj skulptur udført i corteenstål på en 2 meter høj sokkel, hvori der er støbt en tidskapsel, som indeholder alle gode ønsker og tanker fra borgerne i Ravnshøj til fremtiden! I november 2009 blev jeg valgt til årets kunstner på Løgumkloster Refugium. 2011 startede med en udstilling i Miami i samarbejde med Gallery Copenhagen. I oktober udsendte Kristeligt Pressebureau årets adventsmærke 2011. Det år blev til et 4-delt adventsmærke, med engle flyvende på tværs af grænser! Som illustrator har jeg været medudgiver på en del bogtitler: bl.a. ”Spiller engle fodbold?” Teksten er skrevet af sognepræst Poul Geil fra Silkeborg. Samt ”Rundt og rundt sådan cirkus”, denne bog blev til efter en sommer, hvor jeg fik lov at følge Cirkus Arena rundt i landet. Teksten er skrevet af Eric Kaare, Forlaget Nordenvind.

Fra serien ”Love Letter”. Olie på lærred, 60 x 70 cm.


Under Kirkedagene i Aalborg i maj 2013, havde jeg den fornøjelse at illustrere salmen "Menneske, hvor er du?" skrevet af Holger Lissner. Det er en salme som blev skrevet specielt til Kirkedagene. Bl.a. blev salmen vist i Gigantium i Aalborg.


”Himmel Blues”. Olie på lærred, 100 x 80 cm.


”Vi kørte og kom til galaksen med de 3 måner”. Olie på lærred, 100 x 80 cm.


”Noahs Ark”. Olie på lærred. 80 x 100 cm.

Salmer som inspirationskilde. Salmen til Danske Kirkedage 2013, ”Menneske, hvor er du?” er blot én af mange salmer, som jeg har arbejdet med. Også mange ældre salmer har jeg illustreret. De er evig inspirationskilde for mig!


Mange venlige hilsener Anne Marie Johansen Se mere på:

www.annemariejohansen.dk - hvor jeg bl.a. præsenterer ”den mobile udstilling”, et udsnit af dataliste samt udvalgte værker.

Anne Marie Johansen  

Maler - skulptør - illustrator

Anne Marie Johansen  

Maler - skulptør - illustrator

Advertisement